6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blossom napsal(a):
...tak jen malý dovětek k mému rannímu skuhrání:
Osud těch vyplavených mi nejde z mysli. Moná hlavně proto, e oni jsou firma v mnohém tolik podobná naí, tak tím spí to osobně proívám.
Tak jsem si mezitím nala na ně stránky, dovolala se tam, poptala jsem se na stav situace i monosti pomoci.
A jeliko se u nás chystá jedna veřejná akce, jejím jsem spoluorganizátorem, tak na téhle akci uděláme tedy jetě takovou "pod-akci" na pomoc právě těmto konkrétním lidem.
Dnes navečer o tom budeme jednat na schůzce spoluorganizátorů. Ta mylenka zatím vechny oslovila a chytla, věřím, e to dotáhnem do konce a touto formou jim dovedeme aspoň trochu pomoci.
Pán z té vyplavené firmy byl velmi potěen, kadá pomoc je jim dobrá, u tři týdny jen vyklízejí a vyklízejí....
Ano, tvrdím, e ivot je nespravedlivý a někdy nesmírně krutý (a si o tom myslí kdo chce co chce).
Ale dobré je na tom aspoň to, e - vyjádřeno metaforou - v té tmě můem vdycky zapálit aspoň svíčku....
Nádhera, Bloss! Líbí se mi Tvůj nápad
Souhlasím s Tebou, vdy je monost zapálit ve tmě nové světlo, nenechat se tmou tak snadno omráčit, ale přeměnit tmu na světlo
Není tady
mariposa napsal(a):
No a to je asi vono! Co je na deti tak stranýho? Je to ivel, stejně jako slunce, i slunce Ti můe ublíit, kdy to tak vezme. Vechno je ale v přístupu. Bloss, nám taky kroupy zničili kdeco, a byly to kroupy golfovejch míčků, ale proč kvůli tomu mám brečet, stalo se prostě, ivot jde dál, není to konec světa. Věci se dějí a kdy je neumíme přijímat, jsme pak smutní a neastní, protoe se nedějí tak jak bychom si přáli. Jet na Mallorku kde se přeene tornádo, já osobně bych byla maximálně nadená, e jsem zaila něco výjimečnýho. Kde tady u nás zaije tornádo? Mám tohle nadení asi po tátovi. Za komunistů byl rok zavřenej a on to dodnes bere jako velké obohacení, jako dalí zkuenost, záitek, nikdy o tom nemluvil jako o něčem nepříjemném, je rád, e tam byl, a se to někomu zdá nemoné, je to tak. Kdy byl letos na cestách a nemohl se kvůli islandský sopce vrátit v termínu, byl opět nadený, ani ho nenapadlo si stěovat, bral to jako zpestření, jako něco co se člověku neděje kadý den. Je to prostě jiný úhel pohledu, ne skuhrací Jen jsem sem ten úhel chtěla napsat, a je to bohatí o dalí pohled na věc.
Napsala jsem co jsem chtěla a to je celé. Skuhrejte si dál, jakobych tady nebyla
naučil se otvírat pokladny ?
Není tady
Ne Aprill, kdyby dnes dělal to co tenkrát, byl by za to oceněný, ovem tenkrát se za to zavíralo
Není tady
Aprill: naučil se otvírat pokladny ?
Aprill, e Ty jsi snídala vtipnou kai?
Není tady
Pokud tady vichni očekávají politování, e slimák seral salát tak prosím, litujte se navzájem, klidně do aleluja, pokud Vám to něco dává
Jo - dává. Ono to politování nebo souhlas s tím, e slimáci jsou bestie (i kdyby souhlasící jinak byl/a zapálenej malakolog ) je potřeba. Jestlie mě zrovna pěstování salátu neiví, tak se rozumově srovnám s tím, e mi ty potvory pár hlávek zblajzly - ale to neznamená, e se o tu "křivdu" nemůu podělit s ostatními a čekat jejich empatii.
Kde tady u nás zaije tornádo?
24. 8. 2010 - Olenici u Blanska v úterý ve večerních hodinách zasáhla silná větrná smr. Větrný vír s parametry tornáda napáchal značné kody...
Není tady
hel......do Olenice jezdím často......v sobotu jsme seděli na lavičce před obchůdkem......a jen tak čuměli......krásné výhledy
Není tady
Jetě pro Mariposu - Kdy jedná sama za sebe, můe bejt nadená ze veho, z čeho se jinej třeba hroutí. Já si opravdu nemyslím, e by ses smála, kdyby ti voda sebrala barák, na kterej bude jetě deset let splácet hypotéku a k tomu ho znova celej opravovat a ivit dejme tomu dvě děti... Já jsem leela na dětech a by jim strom nerozmačkal paličky... dcera plakala a já si nemohla dovolit mít viditelný strach... stejně by nás to sevejklo, jak slimáky... I kdy vím, e vechno je pomíjivé, tak proč já a moje děti, proč ten topol nad náma... asi tak. Jako zkuenost zajímavý, ale popravdě - jednou to stačilo. Přítě by nemusel topol vydret, bylo jich tam ráno takovejch dost...
S tou Mallorkou - fakt bys byla nadená, kdyby ti kolem postele s tebou a tvou dcerou proletěla skleněná výplň okna? Mari, promiň, trochu se mi zdá, e moc teoretizuje a snaí se ukázat, e ty jsi vysmátá za kadou cenu. No, tam to vemi dost otřáslo... poskytli jim psychologa... kdy se trochu vzpamatovali, pomáhali personálu uklízet, protoe se nedalo projít přes chodby a terasy ani by na tebe něco přivátýho nespadlo... Zkuenost dobrá, byla ráda, e přeily, bylo tam dost zraněných, mrtvý neviděla a samo jim to nereferovali... a to, e pak v Praze zlehčí situaci tím, e řekne - proč sakra já, já tam letěla jedinkrát a u nikdy tam nepoletím, to je nespravedlivý... toho bych se nechytala, to je prostě konstatování. Mě stačily fotky, abych se nesmála - mimochodem.
Nevím, jestli se vůbec dá srovnávat taková banalita jako zpoděný let s tím, e někomu proteče voda dvěma patrama domu, má tam děti, vzpomínky, kus ivota... no, jo - pomíjivýho... já vím.
Nevím, kde bere jistotu, e vichni, kdo o něco přijdou, byli do té doby překvapený, protoe si mysleli, e vechno trvá věčně. Kadej ví, e netrvá, ale někdy to holt bolí i kdy nejde o lidi, co nás opustili, ale třeba o auto, salát a ředkvičky, dům, byt, práci... a pak si zaskuhrá. Kdy nepotřebuje skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, e taky nemají... protoe můou.
Není tady
javena napsal(a):
Jetě pro Mariposu - Kdy jedná sama za sebe, můe bejt nadená ze veho, z čeho se jinej třeba hroutí. Já si opravdu nemyslím, e by ses smála, kdyby ti voda sebrala barák, na kterej bude jetě deset let splácet hypotéku a k tomu ho znova celej opravovat a ivit dejme tomu dvě děti... Já jsem leela na dětech a by jim strom nerozmačkal paličky... dcera plakala a já si nemohla dovolit mít viditelný strach... stejně by nás to sevejklo, jak slimáky... I kdy vím, e vechno je pomíjivé, tak proč já a moje děti, proč ten topol nad náma... asi tak. Jako zkuenost zajímavý, ale popravdě - jednou to stačilo. Přítě by nemusel topol vydret, bylo jich tam ráno takovejch dost...
S tou Mallorkou - fakt bys byla nadená, kdyby ti kolem postele s tebou a tvou dcerou proletěla skleněná výplň okna? Mari, promiň, trochu se mi zdá, e moc teoretizuje a snaí se ukázat, e ty jsi vysmátá za kadou cenu. No, tam to vemi dost otřáslo... poskytli jim psychologa... kdy se trochu vzpamatovali, pomáhali personálu uklízet, protoe se nedalo projít přes chodby a terasy ani by na tebe něco přivátýho nespadlo... Zkuenost dobrá, byla ráda, e přeily, bylo tam dost zraněných, mrtvý neviděla a samo jim to nereferovali... a to, e pak v Praze zlehčí situaci tím, e řekne - proč sakra já, já tam letěla jedinkrát a u nikdy tam nepoletím, to je nespravedlivý... toho bych se nechytala, to je prostě konstatování. Mě stačily fotky, abych se nesmála - mimochodem.
Nevím, jestli se vůbec dá srovnávat taková banalita jako zpoděný let s tím, e někomu proteče voda dvěma patrama domu, má tam děti, vzpomínky, kus ivota... no, jo - pomíjivýho... já vím.
Nevím, kde bere jistotu, e vichni, kdo o něco přijdou, byli do té doby překvapený, protoe si mysleli, e vechno trvá věčně. Kadej ví, e netrvá, ale někdy to holt bolí i kdy nejde o lidi, co nás opustili, ale třeba o auto, salát a ředkvičky, dům, byt, práci... a pak si zaskuhrá. Kdy nepotřebuje skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, e taky nemají... protoe můou.
Javeno, pokud Ti opravdu voda udělala velké kody na majetku a potřebuje pomoci, ráda pomohu nějakou částkou-třeba moderátor Babinetu zde uveřejní bankovní účet.
Není tady
Mariposo, jestli tohle u nezavání malou koledou...
Já tuto filozofii obdivuju a uznávám, ale proč ji kadému cpát? Moná, e ti co si zaskuhrali, tady nebo jinde, přesto, se s katasrofou smířili lépe a dřív, ne mnozí ti , kteří by jí byli nadeni (teoreticky). Význam má přijde-li si dotyčný na tuto zkuenost sám.
My jsme se povodním jaksi vyhnuli. I krupobití. Já skuhrám jen nad neustálými pokutami za parkování, to je náplň mých posledních týdnů. Co je docela legrační proti výe popsanému Javenou atd...
Upravil(a) Wiki (26. 8. 2010 12:33)
Není tady
javena napsal(a):
Kdy nepotřebuje skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, e taky nemají... protoe můou.
Jav, a kde konkrétně jsem tohle řekla? Prosím uka mi to.
Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohuel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.
Není tady
Wiki napsal(a):
Význam má přijde-li si dotyčný na tuto zkuenost sám.
Rozhodla jsem se tady podělit o svoji zkuenost. Stejně jako Vy se dělíte o ty svoje, Wiki. Vadí to někomu, e říkám jak to mám já?
Není tady
Vladeno, ne... mě osobně ne. Ale díky za nabídku pomoci, je to lepí, ne říct, e to se prostě stává, já bych to brala jako zkuenost. Teď blbě dloubu... Já vím, e o vechno můe člověk přijít ale i tak mám dost empatie, abych ho pochopila při skuhrání, e zrovna on. To jsem tím chtěla říct. Protoe tu je to skuhrací, ne duchovní a Mari jen tak mimochodem u předtím krásně (ne)nechala zaskuhrat Tulipánku...
Tak promiň, es to tak pochopila...
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
Kdy nepotřebuje skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, e taky nemají... protoe můou.
Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohuel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.
Ano, je to moje interpretace tvých slov. Proč bohuel?
Není tady
javena napsal(a):
Vladeno, ne... mě osobně ne. Ale díky za nabídku pomoci, je to lepí, ne říct, e to se prostě stává, já bych to brala jako zkuenost. Teď blbě dloubu... Já vím, e o vechno můe člověk přijít ale i tak mám dost empatie, abych ho pochopila při skuhrání, e zrovna on. To jsem tím chtěla říct. Protoe tu je to skuhrací, ne duchovní a Mari jen tak mimochodem u předtím krásně (ne)nechala zaskuhrat Tulipánku...
Tak promiň, es to tak pochopila...
Nenechala? A jak bych tohle dokázala, nenechat Tulipánku si zaskuhrat, kdy je to jejím přáním? Tulipánku, jestli chce, napi sem svoje vyjádření jestli jsem Ti v něčem zabránila, jestli jsem Tě "nenechala Tě zaskuhrat si".
Není tady
javena napsal(a):
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohuel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.Ano, je to moje interpretace tvých slov. Proč bohuel?
Protoe interpretace je Tvůj vlastní pohled na mě, který vychází z Tvé zkuenosti a vůbec to nezanemená, e jsem to dělala či to měla v plánu dělat. Svým způsobem kdy pouiju jiné slovo, se dá říci, e to je výmysl.
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
Tak promiň, es to tak pochopila...Nenechala? A jak bych tohle dokázala, nenechat Tulipánku si zaskuhrat, kdy je to jejím přáním? Tulipánku, jestli chce, napi sem svoje vyjádření jestli jsem Ti v něčem zabránila, jestli jsem Tě "nenechala Tě zaskuhrat si".
Tulipka si tu posteskla a tys jí vysvětlila, e je to tak a tak... odpověděla ti sama tehdy, e si chtěla zaskuhrat a ne brát to z duchovníhoi hlediska... je to pár příspěvků ní.
A necituji, interpretuji... , nechce se mi hledat číslo příspěvku.
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohuel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.Ano, je to moje interpretace tvých slov. Proč bohuel?
Protoe interpretace je Tvůj vlastní pohled na mě, který vychází z Tvé zkuenosti a vůbec to nezanemená, e jsem to dělala či to měla v plánu dělat. Svým způsobem kdy pouiju jiné slovo, se dá říci, e to je výmysl.
A kdy to dělá ty, tak je to co? Já bych řekla, e je to stejné. Bloska něco napsala a ty jí odpovídá podle svýho pohledu... Ani by se tě ovem na něco ptala...
Já mám na věci, lidi a situace vesměs svůj pohled - nepřebírám něčí pohledy, nebyly by moje, ale cizí... i kdy je beru v potaz.
Není tady
Jav, je to Tvůj názor, Tvými slovy Tvůj "pohled na věc"
Upravil(a) Anda (26. 8. 2010 13:23)
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
mariposa napsal(a):
Tak se nám nakonec ty mariposiny teorie samy kruhově vrátily na začátek, a tím se to tedy ve vysvětlilo:
Mariposo, take tvá slova vůči mě
Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postiených dětech, Bloss, podle mě jednodue neumí přijmout fakt, e kadá situace (vyhořelý dům, potopa, postiené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává
jsou vlastně tedy jen tvým pohledem na mě, tvou interpretací mých slov, tedy dá se říct, e je to výmysl.....
A to by mohla být taková pěkná tečka za tím naím případem, co říkáte?
Jdu na duchovní zaloit nějaké vhodné vlákno, kde se nadále mariposa a případně dalí zájemci mohou donekonečna věnovat vysvětlování pojmů toto je jen tvá interpretace mých slov, vechno je přeci pomíjivé, atd., atd., atd. atd, atd...
A doporučuji (u po stopadesáté druhé ), nechme nadále tento SKUHRACÍ CHLÍVEK těm, co si chtějí normálně lidsky zaskuhrat, ani by je někdo za jejich skuhrání hodnotil, rozebíral a pitval.
Blossom napsal(a):
A doporučuji (u po stopadesáté druhé ), nechme nadále tento SKUHRACÍ CHLÍVEK těm, co si chtějí normálně lidsky zaskuhrat, ani by je někdo za jejich skuhrání hodnotil, rozebíral a pitval.
Tak a teď jsi mě pěkně rozebrala a rozpitvala
Stejně jako Ty Bloss, můe po stopadesáté třetí říct, e tohle je skuhrací, můu i já zase přítě říct tady na skuhracím chatu svůj názor. Neboli "it a nechat ít", vichni mají právo říci svůj názor, protoe kadý názor má svoji hodnotu
Není tady
Wiki napsal(a):
Je to normálně spravedlivě nespravedlivý
Wiki, tohle někam vytesat.....
Mariposo, někdy člověk potřebuje radu a někdy pohejčkat. Tohle vlákno je prosím hejčkací a kadá, nato nevyádaná rada jest vnímána, jako trn v pr*eli
Účast, soucítění to je to, čeho zde zapotřebí.
Není tady
Nebo jinak a jetě jasněji: nechtěla bych, aby ses o mě starala ani při obyčejný chřipce - jestli tomu rozumí.
Není tady
Prosím vás vechny ZNOVU, abyste tento chlívek nechali těm, kteří si potřebují zaskuhrat. Na rady a názory máte spoustu jiných diskuzí, sem si lidé chodí postěovat, tak jim prosím tu monost neberte. Jsem si jistá, e kdy bude přispěvatele zajímat vá názor na jejich potíe, tak se na něj zeptají - jinde.
Na osobní diskuze a spory prosím vyuijte SZ.
Zároveň se jedná o druhé upozornění na tomto vlákně v krátké době, prosím o jeho respektování, jinak budeme muset přikročit k sankcím.
Děkuji za pochopení.
Není tady
javena napsal(a):
Nerozčužuj sa, Mariposa zjavne ete nevie, čo to je hypotéka na strechu nad hlavou a ďalie dobrovožne-nedobrovožné záväzky - dupžom ak to musí zaisti okrem seba ete niekomu inému, pre koho mono ten áram alebo pod-most nie je ideálny(napr. deom). Alebo napríklad prís o starorodičovský dom, kde si trávila čas detstva a ktorý je symbolom súdrnosti rodiny. Aj materiálne statky a nehnutežný majetok je forma energie a je dobré da jej presne taký význam, aký si zaslúi: ani mení, ani väčí. (Mmch, ani telo si nikam so sebou neberieme, ale súdny človek sa snaí oň stara a zdrví ho, keď dostane akú a smrtežnú chorobu... .)
Není tady
Chcela som si zaskuhra, kao ma doobeda OBAJA moji rodičia vytočili(a to som u bola pednasraná sama na seba), ale nakoniec sa to dobre skočnilo, take sa asi ksôr pôjdem radoav na Radostné vlákienko... Tentoraz sa dá pvoeda: Dobrá vec sa podarila, venrá láska zvíazila(aj keď chvížu to vyzeralo na masovú rodinnú tragédiu... )
Není tady