Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 25. 8. 2010 19:18

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT: Skuhrací chlívek X.

Blossom napsal(a):

...tak jen malý dovětek k mému rannímu skuhrání:

Osud těch vyplavených mi nejde z mysli. Možná hlavně proto, že oni jsou firma v mnohém tolik podobná naší, tak tím spíš to osobně prožívám.
Tak jsem si mezitím našla na ně stránky, dovolala se tam, poptala jsem se na stav situace i možnosti pomoci.
A jelikož se u nás chystá jedna veřejná akce, jejímž jsem spoluorganizátorem, tak na téhle akci uděláme tedy ještě takovou "pod-akci" na pomoc právě těmto konkrétním lidem.
Dnes navečer o tom budeme jednat na schůzce spoluorganizátorů. Ta myšlenka zatím všechny oslovila a chytla, věřím, že to dotáhnem do konce a touto formou jim dovedeme aspoň trochu pomoci.
Pán z té vyplavené firmy byl velmi potěšen, každá pomoc je jim dobrá, už tři týdny jen vyklízejí a vyklízejí....

Ano, tvrdím, že život je nespravedlivý a někdy nesmírně krutý (a si o tom myslí kdo chce co chce).
Ale dobré je na tom aspoň to, že - vyjádřeno metaforou - v té tmě můžem vždycky  zapálit aspoň  svíčku....

Nádhera, Bloss! Líbí se mi Tvůj nápad smile
Souhlasím s Tebou, vždy je možnost zapálit ve tmě nové světlo, nenechat se tmou tak snadno omráčit, ale přeměnit tmu na světlo smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#102 25. 8. 2010 19:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mariposa napsal(a):

No a to je asi vono! Co je na dešti tak strašnýho? Je to živel, stejně jako slunce, i slunce Ti může ublížit, když to tak vezmeš. Všechno je ale v přístupu. Bloss, nám taky kroupy zničili kdeco, a byly to kroupy golfovejch míčků, ale proč kvůli tomu mám brečet, stalo se prostě, život jde dál, není to konec světa. Věci se dějí a když je neumíme přijímat, jsme pak smutní a nešastní, protože se nedějí tak jak bychom si přáli. Jet na Mallorku kde se přežene tornádo, já osobně bych byla maximálně nadšená, že jsem zažila něco výjimečnýho. Kde tady u nás zažiješ tornádo? Mám tohle nadšení asi po tátovi. Za komunistů byl rok zavřenej a on to dodnes bere jako velké obohacení, jako další zkušenost, zážitek, nikdy o tom nemluvil jako o něčem nepříjemném, je rád, že tam byl, a se to někomu zdá nemožné, je to tak. Když byl letos na cestách a nemohl se kvůli islandský sopce vrátit v termínu, byl opět nadšený, ani ho nenapadlo si stěžovat, bral to jako zpestření, jako něco co se člověku neděje každý den. Je to prostě jiný úhel pohledu, než skuhrací smile Jen jsem sem ten úhel chtěla napsat, a je to bohatší o další pohled na věc.
Napsala jsem co jsem chtěla a to je celé. Skuhrejte si dál, jakobych tady nebyla big_smile

va naučil se otvírat pokladny ?

Není tady

#103 25. 8. 2010 19:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ne Aprill, kdyby dnes dělal to co tenkrát, byl by za to oceněný, ovšem tenkrát se za to zavíralo big_smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#104 25. 8. 2010 19:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill: va naučil se otvírat pokladny ?

big_smilebig_smiletummenupp Aprill, že Ty jsi snídala vtipnou kaši? big_smile

Není tady

#105 26. 8. 2010 6:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud tady všichni očekávají politování, že slimák sežral salát tak prosím, litujte se navzájem, klidně do aleluja, pokud Vám to něco dává
Jo - dává. Ono to politování nebo souhlas s tím, že slimáci jsou bestie (i kdyby souhlasící jinak byl/a zapálenej malakolog http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png) je potřeba. Jestliže mě zrovna pěstování salátu neživí, tak se rozumově srovnám s tím, že mi ty potvory pár hlávek zblajzly  - ale to neznamená, že se o tu "křivdu" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png nemůžu podělit s ostatními a čekat jejich empatii.

Kde tady u nás zažiješ tornádo?
24. 8. 2010 - Olešnici u Blanska v úterý ve večerních hodinách zasáhla silná větrná smrš. Větrný vír s parametry tornáda napáchal značné škody... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#106 26. 8. 2010 6:57

vera
♥♥♥♥♥♥-

hel......do Olešnice jezdím často......v sobotu jsme seděli na lavičce před obchůdkem......a jen tak čuměli......krásné výhledy

Není tady

#107 26. 8. 2010 7:32

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ještě pro Mariposu - Když jednᚠsama za sebe, můžeš bejt nadšená ze všeho, z čeho se jinej třeba hroutí. Já si opravdu nemyslím, že by ses smála, kdyby ti voda sebrala barák, na kterej budeš ještě deset let splácet hypotéku a k tomu ho znova celej opravovat a živit dejme tomu dvě děti... Já jsem ležela na dětech a by jim strom nerozmačkal paličky... dcera plakala a já si nemohla dovolit mít viditelný strach... stejně by nás to sežvejklo, jak slimáky... I když vím, že všechno je pomíjivé, tak proč já a moje děti, proč ten topol nad náma... asi tak. Jako zkušenost zajímavý, ale popravdě - jednou to stačilo. Příště by nemusel topol vydržet, bylo jich tam ráno takovejch dost...
S tou Mallorkou - fakt bys byla nadšená, kdyby ti kolem postele s tebou a tvou dcerou proletěla skleněná výplň okna? va Mari, promiň, trochu se mi zdá, že moc teoretizuješ a snažíš se ukázat, že ty jsi vysmátá za každou cenu. No, tam to všemi dost otřáslo... poskytli jim psychologa... když se trochu vzpamatovali, pomáhali personálu uklízet, protože se nedalo projít přes chodby a terasy aniž by na tebe něco přivátýho nespadlo... Zkušenost dobrá, byla ráda, že přežily, bylo tam dost zraněných, mrtvý neviděla a samo jim to nereferovali... a to, že pak v Praze zlehčí situaci tím, že řekne - proč sakra já, já tam letěla jedinkrát a už nikdy tam nepoletím, to je nespravedlivý... toho bych se nechytala, to je prostě konstatování. Mě stačily fotky, abych se nesmála - mimochodem. wink
Nevím, jestli  se  vůbec dá srovnávat taková banalita jako zpožděný let s tím, že někomu proteče voda dvěma patrama domu, má tam děti, vzpomínky, kus života... no, jo - pomíjivýho... já vím. hmm
Nevím, kde bereš jistotu, že všichni, kdo o něco přijdou, byli do té doby překvapený, protože si mysleli, že všechno trvá věčně. Každej ví, že netrvá, ale někdy to holt bolí i když nejde o lidi, co nás opustili, ale třeba o auto, salát a ředkvičky, dům, byt, práci... a pak si zaskuhrá. Když nepotřebuješ skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, že taky nemají... protože můžou. wink

Není tady

#108 26. 8. 2010 12:15

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Ještě pro Mariposu - Když jednᚠsama za sebe, můžeš bejt nadšená ze všeho, z čeho se jinej třeba hroutí. Já si opravdu nemyslím, že by ses smála, kdyby ti voda sebrala barák, na kterej budeš ještě deset let splácet hypotéku a k tomu ho znova celej opravovat a živit dejme tomu dvě děti... Já jsem ležela na dětech a by jim strom nerozmačkal paličky... dcera plakala a já si nemohla dovolit mít viditelný strach... stejně by nás to sežvejklo, jak slimáky... I když vím, že všechno je pomíjivé, tak proč já a moje děti, proč ten topol nad náma... asi tak. Jako zkušenost zajímavý, ale popravdě - jednou to stačilo. Příště by nemusel topol vydržet, bylo jich tam ráno takovejch dost...
S tou Mallorkou - fakt bys byla nadšená, kdyby ti kolem postele s tebou a tvou dcerou proletěla skleněná výplň okna? va Mari, promiň, trochu se mi zdá, že moc teoretizuješ a snažíš se ukázat, že ty jsi vysmátá za každou cenu. No, tam to všemi dost otřáslo... poskytli jim psychologa... když se trochu vzpamatovali, pomáhali personálu uklízet, protože se nedalo projít přes chodby a terasy aniž by na tebe něco přivátýho nespadlo... Zkušenost dobrá, byla ráda, že přežily, bylo tam dost zraněných, mrtvý neviděla a samo jim to nereferovali... a to, že pak v Praze zlehčí situaci tím, že řekne - proč sakra já, já tam letěla jedinkrát a už nikdy tam nepoletím, to je nespravedlivý... toho bych se nechytala, to je prostě konstatování. Mě stačily fotky, abych se nesmála - mimochodem. wink
Nevím, jestli  se  vůbec dá srovnávat taková banalita jako zpožděný let s tím, že někomu proteče voda dvěma patrama domu, má tam děti, vzpomínky, kus života... no, jo - pomíjivýho... já vím. hmm
Nevím, kde bereš jistotu, že všichni, kdo o něco přijdou, byli do té doby překvapený, protože si mysleli, že všechno trvá věčně. Každej ví, že netrvá, ale někdy to holt bolí i když nejde o lidi, co nás opustili, ale třeba o auto, salát a ředkvičky, dům, byt, práci... a pak si zaskuhrá. Když nepotřebuješ skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, že taky nemají... protože můžou. wink

Javeno, pokud Ti opravdu voda udělala velké škody na majetku a potřebuješ pomoci, ráda pomohu nějakou částkou-třeba moderátor Babinetu zde uveřejní bankovní účet.

Není tady

#109 26. 8. 2010 12:32

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo, jestli tohle už nezavání malou koledou... roll
Já tuto filozofii obdivuju a uznávám, ale proč ji každému cpát? Možná, že ti co si zaskuhrali, tady nebo jinde, přesto,  se s katasrofou smířili lépe a dřív, než mnozí ti , kteří by jí byli nadšeni (teoreticky).  Význam  má přijde-li si dotyčný na tuto zkušenost sám.

My jsme se povodním jaksi vyhnuli. I krupobití. Já skuhrám jen nad neustálými pokutami za parkování, to je náplň mých posledních týdnů. Což je docela legrační proti výše popsanému Javenou atd..grater.

Upravil(a) Wiki (26. 8. 2010 12:33)

Není tady

#110 26. 8. 2010 12:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Když nepotřebuješ skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, že taky nemají... protože můžou. wink

Jav, a kde konkrétně jsem tohle řekla? Prosím ukaž mi to.
Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohužel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.

smile

Není tady

#111 26. 8. 2010 12:43

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Význam  má přijde-li si dotyčný na tuto zkušenost sám.

Rozhodla jsem se tady podělit o svoji zkušenost. Stejně jako Vy se dělíte o ty svoje, Wiki. Vadí to někomu, že říkám jak to mám já?

Není tady

#112 26. 8. 2010 12:46

javena
♥♥♥♥♥♥-

Vladeno, ne... mě osobně ne. Ale díky za nabídku pomoci, je to lepší, než říct, že to se prostě stává, já bych to brala jako zkušenost. Teď blbě dloubu... Já vím, že o všechno může člověk přijít ale i tak mám dost empatie, abych ho pochopila při skuhrání, že zrovna on. To jsem tím chtěla říct. Protože tu je to skuhrací, ne duchovní a Mari jen tak mimochodem už předtím krásně (ne)nechala zaskuhrat Tulipánku...
Tak promiň, žes to tak pochopila... smile

Není tady

#113 26. 8. 2010 12:50

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

Když nepotřebuješ skuhrat, neskuhrej, ale neříkej ostatním, že taky nemají... protože můžou. wink

Pokud Ti to tak pouze vyznělo, je to bohužel Tvoje interpretace mých slov, nic víc.

smile

Ano, je to moje interpretace tvých slov. Proč bohužel?

Není tady

#114 26. 8. 2010 12:52

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Vladeno, ne... mě osobně ne. Ale díky za nabídku pomoci, je to lepší, než říct, že to se prostě stává, já bych to brala jako zkušenost. Teď blbě dloubu... Já vím, že o všechno může člověk přijít ale i tak mám dost empatie, abych ho pochopila při skuhrání, že zrovna on. To jsem tím chtěla říct. Protože tu je to skuhrací, ne duchovní a Mari jen tak mimochodem už předtím krásně (ne)nechala zaskuhrat Tulipánku...

Nenechala? va A jak bych tohle dokázala, nenechat Tulipánku si zaskuhrat, když je to jejím přáním? Tulipánku, jestli chceš, napiš sem svoje vyjádření jestli jsem Ti v něčem zabránila, jestli jsem Tě "nenechala Tě zaskuhrat si".

Není tady

#115 26. 8. 2010 12:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

smile

Protože interpretace je Tvůj vlastní pohled na mě, který vychází z Tvé zkušenosti a vůbec to nezanemená, že jsem to dělala či to měla v plánu dělat. Svým způsobem když použiju jiné slovo, se dá říci, že to je výmysl.

Není tady

#116 26. 8. 2010 12:55

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

Nenechala? va A jak bych tohle dokázala, nenechat Tulipánku si zaskuhrat, když je to jejím přáním? Tulipánku, jestli chceš, napiš sem svoje vyjádření jestli jsem Ti v něčem zabránila, jestli jsem Tě "nenechala Tě zaskuhrat si".

Tulipka si tu posteskla a tys jí vysvětlila, že je to tak a tak... odpověděla ti sama tehdy, že si chtěla zaskuhrat a ne brát to z duchovníhoi hlediska... je to pár příspěvků níž.
A necituji, interpretuji... big_smile, nechce se mi hledat číslo příspěvku. wink

Není tady

#117 26. 8. 2010 13:01

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

mariposa napsal(a):

smile

Protože interpretace je Tvůj vlastní pohled na mě, který vychází z Tvé zkušenosti a vůbec to nezanemená, že jsem to dělala či to měla v plánu dělat. Svým způsobem když použiju jiné slovo, se dá říci, že to je výmysl.

A když to dělᚠty, tak je to co? Já bych řekla, že je to stejné. Bloska něco napsala a ty jí odpovídᚠpodle svýho pohledu... Aniž by se tě ovšem na něco ptala... tongue
Já mám na věci, lidi a situace vesměs svůj pohled - nepřebírám něčí pohledy, nebyly by moje, ale cizí... i když je beru v potaz.

Není tady

#118 26. 8. 2010 13:08

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Jav, je to Tvůj názor, Tvými slovy Tvůj "pohled na věc" smile

Upravil(a) Anda (26. 8. 2010 13:23)

Není tady

#119 26. 8. 2010 14:16

Blossom
Host

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

mariposa napsal(a):

smile

Tak se nám nakonec ty mariposiny teorie samy kruhově vrátily na začátek, a tím se to tedy vše vysvětlilo:

Mariposo, takže tvá slova vůči mě
Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postižených dětech, Bloss, podle mě jednoduše neumíš přijmout fakt, že každá situace (vyhořelý dům, potopa, postižené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává

jsou vlastně tedy jen tvým pohledem na mě, tvou interpretací mých slov, tedy dá se říct, že je to výmysl..... vissla

A to by mohla být taková pěkná tečka za tím naším případem, co říkáte? wink

Jdu na duchovní založit nějaké vhodné vlákno, kde se nadále mariposa a případně další zájemci mohou donekonečna věnovat vysvětlování pojmů toto je jen tvá interpretace mých slov, všechno je přeci pomíjivé, atd., atd., atd. atd, atd...

A doporučuji (už po stopadesáté druhé vissla ), nechme nadále tento SKUHRACÍ CHLÍVEK těm, co si chtějí normálně lidsky zaskuhrat, aniž by je někdo za jejich skuhrání hodnotil, rozebíral a pitval. dumbom kapitulation

#120 26. 8. 2010 14:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

A doporučuji (už po stopadesáté druhé vissla ), nechme nadále tento SKUHRACÍ CHLÍVEK těm, co si chtějí normálně lidsky zaskuhrat, aniž by je někdo za jejich skuhrání hodnotil, rozebíral a pitval. dumbom kapitulation

Tak a teď jsi mě pěkně rozebrala a rozpitvala big_smile

Stejně jako Ty Bloss, můžeš po stopadesáté třetí říct, že tohle je skuhrací, můžu i já zase příště říct tady na skuhracím chatu svůj názor. Neboli "žit a nechat žít", všichni mají právo říci svůj názor, protože každý názor má svoji hodnotu smile

Není tady

#121 26. 8. 2010 15:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Wiki napsal(a):

Je to  normálně spravedlivě nespravedlivý big_smile

lollolgodlike Wiki, tohle někam vytesat.....

Mariposo, někdy člověk potřebuje radu a někdy pohejčkat. Tohle vlákno je prosím hejčkací a každá, natož nevyžádaná rada jest vnímána, jako trn v pr*eli wink
Účast, soucítění to je to, čeho zde zapotřebí.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#122 26. 8. 2010 15:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Nebo jinak a ještě jasněji: nechtěla bych, aby ses o mě starala ani při obyčejný chřipce - jestli tomu rozumíš.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#123 26. 8. 2010 15:12

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Prosím vás všechny ZNOVU, abyste tento chlívek nechali těm, kteří si potřebují zaskuhrat. Na rady a názory máte spoustu jiných diskuzí, sem si lidé chodí postěžovat, tak jim prosím tu možnost neberte. Jsem si jistá, že když bude přispěvatele zajímat vᚠnázor na jejich potíže, tak se na něj zeptají - jinde.

Na osobní diskuze a spory prosím využijte SZ.

Zároveň se jedná o druhé upozornění na tomto vlákně v krátké době, prosím o jeho respektování, jinak budeme muset přikročit k sankcím.

Děkuji za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#124 26. 8. 2010 15:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

javena napsal(a):

Nerozčužuj sa, Mariposa zjavne ešte nevie, čo to je hypotéka na strechu nad hlavou a ďalšie dobrovožne-nedobrovožné záväzky - dupžom ak to musíš zaisti okrem seba ešte niekomu inému, pre koho možno ten ášram alebo pod-most nie je ideálny(napr. deom). Alebo napríklad prís o starorodičovský dom, kde si trávila čas detstva a ktorý je symbolom súdržnosti rodiny. Aj materiálne statky a nehnutežný majetok je forma energie stolt a je dobré da jej presne taký význam, aký si zaslúži: ani menší, ani väčší. (Mmch, ani telo si nikam so sebou neberieme, ale súdny človek sa snaží oň stara a zdrví ho, keď dostane ažkú až smrtežnú chorobu... stolt .)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#125 26. 8. 2010 15:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Chcela som si zaskuhra, kao ma doobeda OBAJA moji rodičia vytočili(a to som už bola pednasraná sama na seba), ale nakoniec sa to dobre skočnilo, takže sa asi ksôr pôjdem radoav na Radostné vlákienko... Tentoraz sa dá pvoeda: Dobrá vec sa podarila, venrá láska zvíazila(aj keď chvížu to vyzeralo na masovú rodinnú tragédiu... dumbom )

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí