6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivana napsal(a):
Mám zlomenou nějakou kůstku v kotníku, strené vazy a nechodící sádru a berle. Jsem doma, nemusím do práce (jediné plus), ovem výplata - asi se půjdeme pást. Noha mě bolí, musím prosit děti i o blbou sklenici vody, protoe s berlema si ji nepřinesu. A nejvíc mě tve, e jsem takový blbec, který spadne na rovné cestě, acho jo, skuhry, skuhry!
Ivčo, foukám na dálku, brzy se uzdrav. Taky skuhrám, opustila mě pračka, odela do věčných lovi a samozřejmě se to nehodí :-)
Není tady
Ivano, taky se připojuju a aspoň zdálky a virtuálně ti na tu potvoru kůstku foukám, a se rychle hojí. Je to fakt pech. Myslím na tebe.
A dnes si jdu taky zaskuhrat, je mi smutno: Před chvílí jsem se dozvěděla o osudu jedněch lidí z nedávno zatopeného Liberecka: Byla to rodinná firma, velmi podobná té naí. Byli i podobného oboru a měli i podobnou firemní strategii, a v té firmě pracovala celá rodina.
Záplavy jim vzaly jedním mahem vechno: Bydlení, firmu, obivu vem členům rodiny. A hlavně výsledky 20 let práce. Začínají zcela od nuly, v kraji, kde práce jiná skoro nebyla, a teď po povodních jí je jetě míň (firem, které to tam vyplavilo, je hodně).
Je mi smutno nad nespravedlností a krutostí ivota....
Blossom napsal(a):
Slunce a dé. Slunce je spravedlivé a dé je nespravedlivý, krutý? Příroda nezná pojem krutý, příroda je, prochází neustálou proměnou, nic nezůstátá stejné. Po deti vysvitne slunce a po slunci zaprí. Tak to je, bez nálepek.
Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postiených dětech, Bloss, podle mě jednodue neumí přijmout fakt, e kadá situace (vyhořelý dům, potopa, postiené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává. Kdy něco starého odchází, něco nového přichází. ivot není neměnný, je v pohybu a věci jsou pomíjivé. Jistota neexistuje, protoe Tvůj dům kdykoliv můe postihnout něco nad čím nemá kontrolu. ivot ale není o kontrole, ale o uívání. Veho co přichází. A vechno co přichází, zase jednou odejde
Není tady
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Slunce a dé. Slunce je spravedlivé a dé je nespravedlivý, krutý? Příroda nezná pojem krutý, příroda je, prochází neustálou proměnou, nic nezůstátá stejné. Po deti vysvitne slunce a po slunci zaprí. Tak to je, bez nálepek.
Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postiených dětech, Bloss, podle mě jednodue neumí přijmout fakt, e kadá situace (vyhořelý dům, potopa, postiené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává. Kdy něco starého odchází, něco nového přichází. ivot není neměnný, je v pohybu a věci jsou pomíjivé. Jistota neexistuje, protoe Tvůj dům kdykoliv můe postihnout něco nad čím nemá kontrolu. ivot ale není o kontrole, ale o uívání. Veho co přichází. A vechno co přichází, zase jednou odejde
Mariposo, já jsem na ty tvé teorie u celkem zvyklá....
Ale prosím, hlavně je nechoď vykládat někomu, kdo opravdu o vechno přiel, komu opravdu někdo umřel, kdo proil opravdovou nějakou tragédii.
To by byla krutost na druhou.
PS: A opět, u asi po stopadesáté, připomínám: Toto je SKUHRACÍ vlákno.
Nikoli duchovně - rozebírající. Ta jsou na babinetu jinde.
Ale obávám se, e ani po stopadesáté to připomenout nebude stačit...
Upravil(a) Blossom (25. 8. 2010 12:44)
Kdy řeknu, e ivot je pomíjivý, napíe mi, e je krutost to říkat? Ber to jak dokáe, ale ivot skutečně pomíjivý je
Vím, e vlákno je skuhrací, není třeba to stále dokola opakovat, Bloss Jsem na chatu a reaguji, na chatu se klábosí, a já reaguji na skuhrání.
Upravil(a) mariposa (25. 8. 2010 12:55)
Není tady
Tak jen připomenu příspěvek č. 71 moderátorky Ronji:
Toto je skuhrací vlákno. Prosím nechte si ty, kteří to potřebují, zaskuhrat. Pro psychologické rozbory a názory máte ostatní vlákna, pro osobní spory SZ. Neberte prosím naim uivatelům monost prostě a jednodue si postěovat, vichni to někdy potřebujeme. Jsem si jistá, e a budou chtít znát vai radu, tak se na ni zeptají
Připomenutí stopadesátéprvní.....
Upravil(a) Blossom (25. 8. 2010 13:05)
Mariposo, ádné z pravidel zřejmě neporuuje, ale je opravdu tak těké nechat druhé postěovat si na to, co je aktuálně trápí? Ani by museli očekávat obdobný rozbor?
Je to samozřejmě na tobě a tvé empatii, ale přihřívat si tímto způsobem svoji polívčičku připadá jako tanec na cizím hrobě i mně.
Není tady
Anda napsal(a):
Mariposo, ádné z pravidel zřejmě neporuuje, ale je opravdu tak těké nechat druhé postěovat si na to, co je aktuálně trápí? Ani by museli očekávat obdobný rozbor?
Je to samozřejmě na tobě a tvé empatii, ale přihřívat si tímto způsobem svoji polívčičku připadá jako tanec na cizím hrobě i mně.
Kde, v jakém bodě, dělám to, e nenechám druhé si postěovat?
Proč mě nenechá Blossom napsat svůj příspěvek a neustále mi opakuje, e jsem na skuhracím? Stejně jako ona má právo napsat svůj příspěvek, mám i já právo napsat svůj. Kdy napíu svůj názor, e ivot je pomíjivý, kde prosím tancuji na jakém hrobě?
V příspěvku č. 78 říkám svůj názor, jak to vidím já. Jsme na diskusi, na chatu, copak je tak nepochopitelné, e sem píi jak se na věc dívám já?
Upravil(a) mariposa (25. 8. 2010 13:37)
Není tady
Blossom napsal(a):
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postiených dětech, Bloss, podle mě jednodue neumí přijmout fakt, e kadá situace (vyhořelý dům, potopa, postiené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává. Kdy něco starého odchází, něco nového přichází. ivot není neměnný, je v pohybu a věci jsou pomíjivé. Jistota neexistuje, protoe Tvůj dům kdykoliv můe postihnout něco nad čím nemá kontrolu. ivot ale není o kontrole, ale o uívání. Veho co přichází. A vechno co přichází, zase jednou odejdeMariposo, já jsem na ty tvé teorie u celkem zvyklá....
Ale prosím, hlavně je nechoď vykládat někomu, kdo opravdu o vechno přiel, komu opravdu někdo umřel, kdo proil opravdovou nějakou tragédii.
To by byla krutost na druhou.
PS: A opět, u asi po stopadesáté, připomínám: Toto je SKUHRACÍ vlákno.
Nikoli duchovně - rozebírající. Ta jsou na babinetu jinde.
Ale obávám se, e ani po stopadesáté to připomenout nebude stačit...
Nejdem komentova krutos (svojím spôsobom to kruté JE, ale prríoda asi funguje na iných princípoch), ale priznám sa, slovo nespravodlivé trochu vytočilo aj mňa! Môe mi, prosím konkrétne poveda, na ktorú rodinu by si SPRAVODLIVO poslala záplavy?
Inak s tvojím príspevkom súhlasím a pridávam sa k skuhraniu s tým, e na Slovensku okrem niekožkých ivotov a nesmiernych kôd - na súkromnom aj tátnom majetku - záplavy spôsobili aj chabú úrodu, budúci nedostatok, resp. zdraenie potravím apod.... Ale e by som ich posielala do USA, Vežkej Británie alebo hoci do Pakistanu(tam si to, teroristi, zaslúia ), to zasa nie.
Upravil(a) Selima (25. 8. 2010 13:56)
Není tady
Mari, v příspěvku č. 78 kolí Blossom, protoe podle tebe neumí přijmout fakt, e vechno, co se stane nám něco dává... a to je ten problém. Kdybys nemluvila k Blossom, tak je to tvůj názor na věc, takhle, jak jsi to popsala je to tvůj názor na to, jak blbě se na to kouká Blos...
Kdybys napsala neadresně svůj názor, e to tak holt je... nebyl by problém. Ale tím, jak adresně to pouije u jaksi naráí osobně na někoho, kdo si přiel zaskuhrat bez toho, e by chtěl nějaký rozbor. To by asi přidal něco jako otázku - co vy na to? Je spravedlivé, e někomu voda vezme barák a někomu ne? Pak můeme teoretizovat, jestli jednou tomu nevytopenýmu veme tornádo střechu nad hlavou a jak moc to bude v pořádku z hlediska lidského, přírodního...
Jinak nějak nevím, co dá člověku fakt, e se mu, někdy i dvakrát ročně, proene řeka obývákem. Těko stavět jinde, barák neprodejnej, pozemek bezcenej... fotky dětí od miminek v bahně... větina lidí je na prákách, začínají od nuly a při deti si lupnou jetě piluli navíc. Ví, i kdy nejsi materialisticky zaloená, tak tě to sebere.
Kolik let něco buduje a během hodiny je to fuč.
Myslím, e by to mělo dát něco vem - nikdy nevíme, co semele nás a hlásat, e si z toho máme vzít ponaučení dopředu je dost... blbost.
Já mám třeba schovaný věci po dětech, co nosily - dupačky, holky atičky, první písanky a ákajdy... těch fotek... to se nedá vrátit. To by mě mrzelo. Vím, e bez toho vyrostou taky, ale já mám dodnes svetřík po sobě - se divím, e ho moli neserali... a je to takový... duchovně materialisticky bezvadný. Háčkovala mi ho babička, ta u s námi není...
No, trocha empatie, jak tu někdo psal, fakt nezakodí...
Není tady
Selima napsal(a):
Nejdem komentova krutos (svojím spôsobom to kruté JE, ale prríoda asi funguje na iných princípoch), ale priznám sa, slovo nespravodlivé trochu vytočilo aj mňa! Môe mi, prosím konkrétne poveda, na ktorú rodinu by si SPRAVODLIVO poslala záplavy?
Bloss, kdy si na zahrádce zasadí sazeničky a slimáci Ti vechno seerou, taky bude nadávat, e je ivot krutý a nespravedlivý? A kdy si dopoledne na plái postaví hrad z písku a odpoledne příjde příliv a celý hrad Ti vezme první vlna, taky bude nadávat, e ivot je nespravedlivý a krutý? A kdy si bude ochočovat doma myku a příjde kočka a myku Ti seere, protoe to je její instinkt, taky bude nadávat, e ivot je nespravedlivý a krutý?
Pokud ano, tak jsi podle mě v zásadní nesouladu se ivotem, nerozumí mu. A to je celý můj názor, Blossom.
Není tady
javena napsal(a):
Mari, v příspěvku č. 78 kolí Blossom, protoe podle tebe neumí přijmout fakt, e vechno, co se stane nám něco dává... a to je ten problém. Kdybys nemluvila k Blossom, tak je to tvůj názor na věc, takhle, jak jsi to popsala je to tvůj názor na to, jak blbě se na to kouká Blos...
Kdybys napsala neadresně svůj názor, e to tak holt je... nebyl by problém. Ale tím, jak adresně to pouije u jaksi naráí osobně na někoho, kdo si přiel zaskuhrat bez toho, e by chtěl nějaký rozbor. To by asi přidal něco jako otázku - co vy na to? Je spravedlivé, e někomu voda vezme barák a někomu ne? Pak můeme teoretizovat, jestli jednou tomu nevytopenýmu veme tornádo střechu nad hlavou a jak moc to bude v pořádku z hlediska lidského, přírodního...
Jinak nějak nevím, co dá člověku fakt, e se mu, někdy i dvakrát ročně, proene řeka obývákem. Těko stavět jinde, barák neprodejnej, pozemek bezcenej... fotky dětí od miminek v bahně... větina lidí je na prákách, začínají od nuly a při deti si lupnou jetě piluli navíc. Ví, i kdy nejsi materialisticky zaloená, tak tě to sebere.
Myslím, e by to mělo dát něco vem - nikdy nevíme, co semele nás a hlásat, e si z toho máme vzít ponaučení dopředu je dost... blbost.
Já mám třeba schovaný věci po dětech, co nosily - dupačky, holky atičky, první písanky a ákajdy... těch fotek... to se nedá vrátit. To by mě mrzelo. Vím, e bez toho vyrostou taky, ale já mám dodnes svetřík po sobě - se divím, e ho moli neserali... a je to takový... duchovně materialisticky bezvadný. Háčkovala mi ho babička, ta u s námi není...
No, trocha empatie, jak tu někdo psal, fakt nezakodí...
Jav, já to chápu moc dobře . Ale právě proto, e je vechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináí následný smutek (kdy se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností ivota. Jene to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony ivota a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůe jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protoe to je moje pravda, i kdy to někdo nechce slyet.
A mluvila jsem k Blossom, proto, e ona to napsala, přilo mi tedy přirozené ji oslovit
Není tady
mariposo, slimáci, příliv a lovící kočky jsou přesně ty důvody, proč je tady skuhrací vlákýnko, ví. A vichni slimákama, mořem a elmou domácí postiení, kteří si přijdou zaskuhrat, očekávají buď pohlazení, politování nebo souhlas s tím, e slimáci jsou bestie, mořská voda neposluná a čičiny zlomyslný mrchy...
Kdy mi divočák zryje zahradu půl metru hluboko, buď to obrečím nebo budu nasr.aná (to spí) a budu touit ho nakopat do prd.ele, abych se odreagovala - a přijít mi někdo s vyprávěnkama, jak jsou věci pomíjivý, moná by to odnesl za toho prasáka
Není tady
Sel, já budu trochu , ale s tou nespravedlností - příspěvek pro odlehčení.
Zastihla mě nedávno buřina pod stanem, bylo to na Mělnicku, vyvracela stromy... vyhodila proud... no v bytě bych byla pokajděná strachy - pod stanem fakt labůo... myslela jsem, e odletíme jak papírovej drak a říkala jsem si - dopr. kvančic, jak je to nespravedlivý - recykluju, nemám auto, snaím se pouívat ekologický prostředky a nějakej blbec, co nevrací práky do lékárny a leje sr.anděry do odpadu, ubliuje planetě a kvůli němu je počasí zmatený jak Goro před Tokijem, sedí doma v suchu a já, která se tak snaí to moná nepřeiju. Někdy to prostě potřebujem říct, e je to nespravedlivý.
A to já to měla levný.
Kámoka před lety uetřila na Malorku a hned druhý den se tam prohnalo tornádo. Taky povídala, e to není spravedlivý, kdy ona jede jednou za dvacet let a celou dovču pak pomáhá uklízet následky, přitom někdo tam lítá kadej rok a nic.
To se prostě tak říká. Chytat se toho je zbytečný. Nikomu přece nepřejeme, aby se to stalo jemu spí, ne nám, ale skuhrat si nad nespravedlností snad můeme, ne...
Není tady
Nezbývá, ne dodat moje oblíbené rčení
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha
Ale skuhrat nad tím klíďo můeme
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
No, trocha empatie, jak tu někdo psal, fakt nezakodí...Jav, já to chápu moc dobře . Ale právě proto, e je vechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináí následný smutek (kdy se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností ivota. Jene to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony ivota a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůe jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protoe to je moje pravda, i kdy to někdo nechce slyet.
A mluvila jsem k Blossom, proto, e ona to napsala, přilo mi tedy přirozené ji oslovit
No, pokud rovnáme vodní toky a upravujeme krajinu, tak to není moc o přírodě, ale spí o lidech, kteří ji nerespektují... to je ale na jinou diskusi.
Neschraňuju kde co, na to nemám místo. Jen ty věci mě milé, ty mám. Právě proto, e nic není jisté je nae minulost a to, co nám ji připomíná pro mě straně důleité... to je zas moje. Podle toho, co jsem vytučnila v tvém příspěvku by člověk neměl tedy plánovat, nestavět nebo stavět a rovnou počítat s tím, e to jednou vezme moná voda, tornádo, tank... a tak nějak ten ivot flikovat, protoe stejně pomine? To si radi pak zaskuhrám, jak je to nespravedlivý a buduju, no...
Vím, es to tak nemyslela, ale vyznělo to tak - teda mě.
Není tady
mám blbou náladu od rána....nic se mi nestalo,ale také nic mi nepřineslo radost.
Velectěná společnost, nedělejte rozbor, vyspím se a moná bude líp.
Není tady
mariposa napsal(a):
javena napsal(a):
No, trocha empatie, jak tu někdo psal, fakt nezakodí...Jav, já to chápu moc dobře . Ale právě proto, e je vechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináí následný smutek (kdy se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností ivota. Jene to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony ivota a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůe jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protoe to je moje pravda, i kdy to někdo nechce slyet.
Abstraktne má pravdu, ale konrétne by som napr. ene, ktorej práve umrelo diea, nedávala nejako striktne radu neupína sa. A keby vzalo strechu nad hlavou napr. tvojej rodine alebo priatežovi, tie by si si nela zrejme ako prvé budhisticky zameditova, ale pomáhala by si im, uteovala, smutnila, rozčužovala sa - aby si sa potom s tým predsa len vyrovnala. źudia skurhajú aj nad meními vecami - a nakoniec, je to ich právo. Neviem, kožko domovov si u vybudovala z ničoho, ale ja si ten môj práve budujem, som na to preváne sama, a sranda to nie je. A hoci nie som materialisticky zaloená(nieekdy si hovorím bohuiaž) a VIEM, e môj domov je vade tam, kde som ja, bolo by mi ho žúto a vzalo by mi to hodne elánu a síl. Nie navdy, ale na nejaký čas áno. A keby s tým súviselo priamo aj moje ivobytie, tak dupžom. Neijeme v árame či budhistickom klátore a svete výmenných obchodov či dobrovožných príspevkov, ale v stredoeurópskej kadodennej realite práce a zárobku.
Není tady
helena napsal(a):
Nezbývá, ne dodat moje oblíbené rčení
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha
Ale skuhrat nad tím klíďo můeme http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Nad týmto si zaskuhrám míííílerááda.
Není tady
...tak jen malý dovětek k mému rannímu skuhrání:
Osud těch vyplavených mi nejde z mysli. Moná hlavně proto, e oni jsou firma v mnohém tolik podobná naí, tak tím spí to osobně proívám.
Tak jsem si mezitím nala na ně stránky, dovolala se tam, poptala jsem se na stav situace i monosti pomoci.
A jeliko se u nás chystá jedna veřejná akce, jejím jsem spoluorganizátorem, tak na téhle akci uděláme tedy jetě takovou "pod-akci" na pomoc právě těmto konkrétním lidem.
Dnes navečer o tom budeme jednat na schůzce spoluorganizátorů. Ta mylenka zatím vechny oslovila a chytla, věřím, e to dotáhnem do konce a touto formou jim dovedeme aspoň trochu pomoci.
Pán z té vyplavené firmy byl velmi potěen, kadá pomoc je jim dobrá, u tři týdny jen vyklízejí a vyklízejí....
Ano, tvrdím, e ivot je nespravedlivý a někdy nesmírně krutý (a si o tom myslí kdo chce co chce).
Ale dobré je na tom aspoň to, e - vyjádřeno metaforou - v té tmě můem vdycky zapálit aspoň svíčku....
Tak já se chci pochlubit s přetransformovaným skuhraním - v naí obci (jsem tu nová jetě nepřihláená) je hláeno trvale 38lidí a podařilo se nám získat pomocí "bleskového festiválku" narychlo zorganizovaném přes 70tisíc kč pro jednu obec na severu čech.
To je pro mě krásný, takový pocit soudrnosti..e vichni sem přijeli zpívat zdarma a vichni zaplatili zcela dobrovolné vstupné atd .
A auto plné věcí jelo přímo ke starostovi, kde mu peníze i věci předalo. Tak jsem spokojená, ádné mezitahy a dpháčka apod.
Tak jsem taková celá cacná z toho kam jsem se to vmístila..
Jojo příroda si zařizuje rovnováhu a vůbec se nás , mrka, neptala líbí -li se nám to takto.. Je to normálně spravedlivě nespravedlivý
Není tady
helena napsal(a):
mariposo, slimáci, příliv a lovící kočky jsou přesně ty důvody, proč je tady skuhrací vlákýnko, ví. A vichni slimákama, mořem a elmou domácí postiení, kteří si přijdou zaskuhrat, očekávají buď pohlazení, politování nebo souhlas s tím, e slimáci jsou bestie, mořská voda neposluná a čičiny zlomyslný mrchy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Kdy mi divočák zryje zahradu půl metru hluboko, buď to obrečím nebo budu nasr.aná (to spí) a budu touit ho nakopat do prd.ele, abych se odreagovala - a přijít mi někdo s vyprávěnkama, jak jsou věci pomíjivý, moná by to odnesl za toho prasáka http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Helčo, díky za pobavení, no ostatně jako vdy, bez ironie
Pokud tady vichni očekávají politování, e slimák seral salát tak prosím, litujte se navzájem, klidně do aleluja, pokud Vám to něco dává, opět bez ironie (chápu, e to někomu můe na chvilku pomoci). Já ale v tomhle nejedu, lítost je jen jedna z variant a já volím jiné varianty
Chtěla jsem říct svůj názor, e nebyl z Vaeho ranku, neznamená, e tady nesmí být.
Není tady
javena napsal(a):
Sel, já budu trochu , ale s tou nespravedlností - příspěvek pro odlehčení.
Zastihla mě nedávno buřina pod stanem, bylo to na Mělnicku, vyvracela stromy... vyhodila proud... no v bytě bych byla pokajděná strachy - pod stanem fakt labůo... myslela jsem, e odletíme jak papírovej drak a říkala jsem si - dopr. kvančic, jak je to nespravedlivý - recykluju, nemám auto, snaím se pouívat ekologický prostředky a nějakej blbec, co nevrací práky do lékárny a leje sr.anděry do odpadu, ubliuje planetě a kvůli němu je počasí zmatený jak Goro před Tokijem, sedí doma v suchu a já, která se tak snaí to moná nepřeiju. Někdy to prostě potřebujem říct, e je to nespravedlivý.
A to já to měla levný.
Kámoka před lety uetřila na Malorku a hned druhý den se tam prohnalo tornádo. Taky povídala, e to není spravedlivý, kdy ona jede jednou za dvacet let a celou dovču pak pomáhá uklízet následky, přitom někdo tam lítá kadej rok a nic.
To se prostě tak říká. Chytat se toho je zbytečný. Nikomu přece nepřejeme, aby se to stalo jemu spí, ne nám, ale skuhrat si nad nespravedlností snad můeme, ne...
No a to je asi vono! Co je na deti tak stranýho? Je to ivel, stejně jako slunce, i slunce Ti můe ublíit, kdy to tak vezme. Vechno je ale v přístupu. Bloss, nám taky kroupy zničili kdeco, a byly to kroupy golfovejch míčků, ale proč kvůli tomu mám brečet, stalo se prostě, ivot jde dál, není to konec světa. Věci se dějí a kdy je neumíme přijímat, jsme pak smutní a neastní, protoe se nedějí tak jak bychom si přáli. Jet na Mallorku kde se přeene tornádo, já osobně bych byla maximálně nadená, e jsem zaila něco výjimečnýho. Kde tady u nás zaije tornádo? Mám tohle nadení asi po tátovi. Za komunistů byl rok zavřenej a on to dodnes bere jako velké obohacení, jako dalí zkuenost, záitek, nikdy o tom nemluvil jako o něčem nepříjemném, je rád, e tam byl, a se to někomu zdá nemoné, je to tak. Kdy byl letos na cestách a nemohl se kvůli islandský sopce vrátit v termínu, byl opět nadený, ani ho nenapadlo si stěovat, bral to jako zpestření, jako něco co se člověku neděje kadý den. Je to prostě jiný úhel pohledu, ne skuhrací Jen jsem sem ten úhel chtěla napsat, a je to bohatí o dalí pohled na věc.
Napsala jsem co jsem chtěla a to je celé. Skuhrejte si dál, jakobych tady nebyla
Není tady
javena napsal(a):
mariposa napsal(a):
Jav, já to chápu moc dobře . Ale právě proto, e je vechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináí následný smutek (kdy se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností ivota. Jene to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony ivota a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůe jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protoe to je moje pravda, i kdy to někdo nechce slyet.
A mluvila jsem k Blossom, proto, e ona to napsala, přilo mi tedy přirozené ji oslovitNo, pokud rovnáme vodní toky a upravujeme krajinu, tak to není moc o přírodě, ale spí o lidech, kteří ji nerespektují... to je ale na jinou diskusi.
Neschraňuju kde co, na to nemám místo. Jen ty věci mě milé, ty mám. Právě proto, e nic není jisté je nae minulost a to, co nám ji připomíná pro mě straně důleité... to je zas moje. Podle toho, co jsem vytučnila v tvém příspěvku by člověk neměl tedy plánovat, nestavět nebo stavět a rovnou počítat s tím, e to jednou vezme moná voda, tornádo, tank... a tak nějak ten ivot flikovat, protoe stejně pomine? To si radi pak zaskuhrám, jak je to nespravedlivý a buduju, no...
Vím, es to tak nemyslela, ale vyznělo to tak - teda mě.
Ne Jav, tak jsem to skutečně nemyslela. Dál můe člověk pokračovat v budování domů a veho dalího, jen vědomí toho, e věci jsou pomíjivé, stejně jako ná ivot, dodává vemu větí nadhled. Vědomí tohoto faktu, a v přírodě se dá pozorovat neustále, dělá ten ivot mnohem jednouduí, mnohem přijemnějí, ne obavy a strach, e příjdu o to o co stejně jednou příjdu. No, nakonec, a si to tu pořádně uijeme , stejně vichni umřeme (tedy nae hmotná materiální těla), a tak to je. Místo skuhrání se tomu můe člověk zasmát. A to je taky to co dělám já (ne vdy se mi to podaří, ale dost často se mi to daří), směju se tomu co se děje, vdy je to vechno jedno velké divadlo, kdo ivot bere moc váně, ten ivot neuívá
Tím v ádném případě neříkám, e povodeň není nepříjemná věc, jasně e je, a je dokonce tragédií pro někoho kdo do svého domu vloil ve co měl. Jene o tom to je, na konci ivota tady stejně vechno necháme (kromě proitků a zkueností)
Není tady