Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 24. 8. 2010 11:55

Svas
♥♥♥♥♥--

Re: CHAT: Skuhrací chlívek X.

Ivana napsal(a):

Mám zlomenou nějakou kůstku v kotníku, stržené vazy a nechodící sádru a berle. Jsem doma, nemusím do práce (jediné plus), ovšem výplata - asi se půjdeme pást. Noha mě bolí, musím prosit děti i o blbou sklenici vody, protože s berlema si ji nepřinesu. A nejvíc mě štve, že jsem takový blbec, který spadne na rovné cestě, acho jo, skuhry, skuhry!

Ivčo, foukám na dálku, brzy se uzdrav. Taky skuhrám, opustila mě pračka, odešla do věčných loviš a samozřejmě se to nehodí :-)

Není tady

#77 25. 8. 2010 10:22

Blossom
Host

Ivano, taky se připojuju a aspoň zdálky a virtuálně ti na tu potvoru kůstku foukám, a se rychle hojí. Je to fakt pech. Myslím na tebe.

A dnes si jdu taky zaskuhrat, je mi smutno: Před chvílí  jsem se dozvěděla o osudu jedněch lidí z nedávno zatopeného Liberecka: Byla to rodinná firma, velmi podobná té naší. Byli i podobného oboru a měli i podobnou firemní strategii, a v té firmě pracovala celá rodina.
Záplavy jim vzaly jedním šmahem všechno: Bydlení, firmu, obživu všem členům rodiny. A hlavně výsledky 20 let práce. Začínají zcela od nuly, v kraji, kde práce jiná skoro nebyla, a teď po povodních jí je ještě míň (firem, které to tam vyplavilo, je hodně).
Je mi smutno nad nespravedlností a krutostí života.... sad

#78 25. 8. 2010 12:13

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Slunce a d隝. Slunce je spravedlivé a d隝 je nespravedlivý, krutý? Příroda nezná pojem krutý, příroda je, prochází neustálou proměnou, nic nezůstátá stejné. Po dešti vysvitne slunce a po slunci zaprší. Tak to je, bez nálepek.

Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postižených dětech, Bloss, podle mě jednoduše neumíš přijmout fakt, že každá situace (vyhořelý dům, potopa, postižené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává. Když něco starého odchází, něco nového přichází. Život není neměnný, je v pohybu a věci jsou pomíjivé. Jistota neexistuje, protože Tvůj dům kdykoliv může postihnout něco nad čím nemᚠkontrolu. Život ale není o kontrole, ale o užívání. Všeho co přichází. A všechno co přichází, zase jednou odejde smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#79 25. 8. 2010 12:41

Blossom
Host

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Slunce a d隝. Slunce je spravedlivé a d隝 je nespravedlivý, krutý? Příroda nezná pojem krutý, příroda je, prochází neustálou proměnou, nic nezůstátá stejné. Po dešti vysvitne slunce a po slunci zaprší. Tak to je, bez nálepek.

Ta nálepka "krutý" je jen v lidské mysli, která hodnotí a nálepkuje. Stejně jako na vlákně o postižených dětech, Bloss, podle mě jednoduše neumíš přijmout fakt, že každá situace (vyhořelý dům, potopa, postižené dítě, ztráta partnera, dítěte...) nám něco nového dává. Když něco starého odchází, něco nového přichází. Život není neměnný, je v pohybu a věci jsou pomíjivé. Jistota neexistuje, protože Tvůj dům kdykoliv může postihnout něco nad čím nemᚠkontrolu. Život ale není o kontrole, ale o užívání. Všeho co přichází. A všechno co přichází, zase jednou odejde smile

Mariposo, já jsem na ty tvé teorie už celkem zvyklá.... 

Ale prosím, hlavně je nechoď vykládat někomu, kdo opravdu o všechno přišel, komu opravdu někdo umřel, kdo prožil opravdovou nějakou tragédii.
To by byla krutost na druhou. dumbom

PS: A opět, už asi po stopadesáté, připomínám: Toto je SKUHRACÍ vlákno.
Nikoli duchovně - rozebírající. Ta jsou na babinetu jinde.
Ale obávám se, že ani po stopadesáté to připomenout nebude stačit...vissla sad

Upravil(a) Blossom (25. 8. 2010 12:44)

#80 25. 8. 2010 12:52

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Když řeknu, že život je pomíjivý, napíšeš mi, že je krutost to říkat? Ber to jak dokážeš, ale život skutečně pomíjivý je smile
Vím, že vlákno je skuhrací, není třeba to stále dokola opakovat, Bloss smile Jsem na chatu a reaguji, na chatu se klábosí, a já reaguji na skuhrání.

Upravil(a) mariposa (25. 8. 2010 12:55)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#81 25. 8. 2010 13:04

Blossom
Host

Tak jen připomenu příspěvek č. 71 moderátorky Ronji:
Toto je skuhrací vlákno. Prosím nechte si ty, kteří to potřebují, zaskuhrat. Pro psychologické rozbory a názory máte ostatní vlákna, pro osobní spory SZ. Neberte prosím našim uživatelům možnost prostě a jednoduše si postěžovat, všichni to někdy potřebujeme. Jsem si jistá, že až budou chtít znát vaši radu, tak se na ni zeptají

Připomenutí stopadesátéprvní..... vissla

Upravil(a) Blossom (25. 8. 2010 13:05)

#82 25. 8. 2010 13:10

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo, žádné z pravidel zřejmě neporušuješ, ale je opravdu tak těžké nechat druhé postěžovat si na to, co je aktuálně trápí? Aniž by museli očekávat obdobný rozbor?
Je to samozřejmě na tobě a tvé empatii, ale  přihřívat si tímto způsobem svoji polívčičku připadá jako tanec na cizím hrobě i mně.

Není tady

#83 25. 8. 2010 13:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Anda napsal(a):

Mariposo, žádné z pravidel zřejmě neporušuješ, ale je opravdu tak těžké nechat druhé postěžovat si na to, co je aktuálně trápí? Aniž by museli očekávat obdobný rozbor?
Je to samozřejmě na tobě a tvé empatii, ale  přihřívat si tímto způsobem svoji polívčičku připadá jako tanec na cizím hrobě i mně.

Kde, v jakém bodě, dělám to, že nenechám druhé si postěžovat?
Proč mě nenechá Blossom napsat svůj příspěvek a neustále mi opakuje, že jsem na skuhracím? Stejně jako ona má právo napsat svůj příspěvek, mám i já právo napsat svůj. Když napíšu svůj názor, že život je pomíjivý, kde prosím tancuji na jakém hrobě?

V příspěvku č. 78 říkám svůj názor, jak to vidím já. Jsme na diskusi, na chatu, copak je tak nepochopitelné, že sem píši jak se na věc dívám já?

Upravil(a) mariposa (25. 8. 2010 13:37)

Není tady

#84 25. 8. 2010 13:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Blossom napsal(a):

mariposa napsal(a):

Blossom napsal(a):

Mariposo, já jsem na ty tvé teorie už celkem zvyklá.... 
Ale prosím, hlavně je nechoď vykládat někomu, kdo opravdu o všechno přišel, komu opravdu někdo umřel, kdo prožil opravdovou nějakou tragédii.
To by byla krutost na druhou. dumbom
PS: A opět, už asi po stopadesáté, připomínám: Toto je SKUHRACÍ vlákno.
Nikoli duchovně - rozebírající. Ta jsou na babinetu jinde.
Ale obávám se, že ani po stopadesáté to připomenout nebude stačit...vissla sad

Nejdem komentova krutos (svojím spôsobom to kruté JE, ale prríoda asi funguje na iných princípoch), ale priznám sa, slovo nespravodlivé trochu vytočilo aj mňa! Môžeš mi, prosím konkrétne poveda, na ktorú rodinu by si SPRAVODLIVO poslala záplavy? neutral
Inak s tvojím príspevkom súhlasím a pridávam sa k skuhraniu s tým, že na Slovensku okrem niekožkých životov a nesmiernych škôd - na súkromnom aj štátnom majetku - záplavy spôsobili aj chabú úrodu, budúci nedostatok, resp. zdraženie potravím apod.... hmm Ale že by som ich posielala do USA, Vežkej Británie alebo hoci do Pakistanu(tam si to, teroristi, zaslúžia dumbom ), to zasa nie.

Upravil(a) Selima (25. 8. 2010 13:56)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#85 25. 8. 2010 14:02

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mari, v příspěvku č. 78 školíš Blossom, protože podle tebe neumí přijmout fakt, že všechno, co se stane nám něco dává... a to je ten problém. Kdybys nemluvila k Blossom, tak je to tvůj názor na věc, takhle, jak jsi to popsala je to tvůj názor na to, jak blbě se na to kouká Blos...
Kdybys napsala neadresně svůj názor, že to tak holt je... nebyl by problém. Ale tím, jak adresně to použiješ už jaksi narážíš osobně na někoho, kdo si přišel zaskuhrat bez toho, že by chtěl nějaký rozbor. To by asi přidal něco jako otázku - co vy na to? Je spravedlivé, že někomu voda vezme barák a někomu ne? Pak můžeme teoretizovat, jestli jednou tomu nevytopenýmu veme tornádo střechu nad hlavou a jak moc to bude v pořádku z hlediska lidského, přírodního... wink
Jinak nějak nevím, co dá člověku fakt, že se mu, někdy i dvakrát ročně, prožene řeka obývákem. Těžko stavět jinde, barák neprodejnej, pozemek bezcenej... fotky dětí od miminek v bahně... většina lidí je na práškách, začínají od nuly a při dešti si lupnou ještě piluli navíc. Víš, i když nejsi materialisticky založená, tak tě to sebere.
Kolik let něco buduješ a během hodiny je to fuč.
Myslím, že by to mělo dát něco všem - nikdy nevíme, co semele nás a hlásat, že si z toho máme vzít ponaučení dopředu je dost... blbost.
Já mám třeba schovaný věci po dětech, co nosily - dupačky, holky šatičky, první písanky a žákajdy... těch fotek... to se nedá vrátit. To by mě mrzelo. Vím, že bez toho vyrostou taky, ale já mám dodnes svetřík po sobě - se divím, že ho moli nesežrali... a je to takový... duchovně materialisticky bezvadný. Háčkovala mi ho babička, ta už s námi není...
No, trocha empatie, jak tu někdo psal, fakt nezaškodí... hmm

Není tady

#86 25. 8. 2010 14:04

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nejdem komentova krutos (svojím spôsobom to kruté JE, ale prríoda asi funguje na iných princípoch), ale priznám sa, slovo nespravodlivé trochu vytočilo aj mňa! Môžeš mi, prosím konkrétne poveda, na ktorú rodinu by si SPRAVODLIVO poslala záplavy?

Bloss, když si na zahrádce zasadíš sazeničky a slimáci Ti všechno sežerou, taky budeš nadávat, že je život krutý a nespravedlivý? A když si dopoledne na pláži postavíš hrad z písku a odpoledne příjde příliv a celý hrad Ti vezme první vlna, taky budeš nadávat, že život je nespravedlivý a krutý? A když si budeš ochočovat doma myšku a příjde kočka a myšku Ti sežere, protože to je její instinkt, taky budeš nadávat, že život je nespravedlivý a krutý?
Pokud ano, tak jsi podle mě v zásadní nesouladu se životem, nerozumíš mu. A to je celý můj názor, Blossom.

Není tady

#87 25. 8. 2010 14:11

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Mari, v příspěvku č. 78 školíš Blossom, protože podle tebe neumí přijmout fakt, že všechno, co se stane nám něco dává... a to je ten problém. Kdybys nemluvila k Blossom, tak je to tvůj názor na věc, takhle, jak jsi to popsala je to tvůj názor na to, jak blbě se na to kouká Blos...
Kdybys napsala neadresně svůj názor, že to tak holt je... nebyl by problém. Ale tím, jak adresně to použiješ už jaksi narážíš osobně na někoho, kdo si přišel zaskuhrat bez toho, že by chtěl nějaký rozbor. To by asi přidal něco jako otázku - co vy na to? Je spravedlivé, že někomu voda vezme barák a někomu ne? Pak můžeme teoretizovat, jestli jednou tomu nevytopenýmu veme tornádo střechu nad hlavou a jak moc to bude v pořádku z hlediska lidského, přírodního... wink
Jinak nějak nevím, co dá člověku fakt, že se mu, někdy i dvakrát ročně, prožene řeka obývákem. Těžko stavět jinde, barák neprodejnej, pozemek bezcenej... fotky dětí od miminek v bahně... většina lidí je na práškách, začínají od nuly a při dešti si lupnou ještě piluli navíc. Víš, i když nejsi materialisticky založená, tak tě to sebere.
Myslím, že by to mělo dát něco všem - nikdy nevíme, co semele nás a hlásat, že si z toho máme vzít ponaučení dopředu je dost... blbost.
Já mám třeba schovaný věci po dětech, co nosily - dupačky, holky šatičky, první písanky a žákajdy... těch fotek... to se nedá vrátit. To by mě mrzelo. Vím, že bez toho vyrostou taky, ale já mám dodnes svetřík po sobě - se divím, že ho moli nesežrali... a je to takový... duchovně materialisticky bezvadný. Háčkovala mi ho babička, ta už s námi není...

Jav, já to chápu moc dobře smile. Ale právě proto, že je všechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináší následný smutek (když se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností života. Jenže to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony života a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůže jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protože to je moje pravda, i když to někdo nechce slyšet.

A mluvila jsem k Blossom, proto, že ona to napsala, přišlo mi tedy přirozené ji oslovit smile

Není tady

#88 25. 8. 2010 14:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mariposo, slimáci, příliv a lovící kočky jsou přesně ty důvody, proč je tady skuhrací vlákýnko, víš. A všichni slimákama, mořem a šelmou domácí postižení, kteří si přijdou zaskuhrat, očekávají buď pohlazení, politování nebo souhlas s tím, že slimáci jsou bestie, mořská voda neposlušná a čičiny zlomyslný mrchy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Když mi divočák zryje zahradu půl metru hluboko, buď to obrečím nebo budu nasr.aná (to spíš) a budu toužit ho nakopat do prd.ele, abych se odreagovala - a přijít mi někdo s vyprávěnkama, jak jsou věci pomíjivý, možná by to odnesl za toho prasáka http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#89 25. 8. 2010 14:16

javena
♥♥♥♥♥♥-

Sel, já budu trochu offtopic, ale s tou nespravedlností - příspěvek pro odlehčení.
Zastihla mě nedávno buřina pod stanem, bylo to na Mělnicku, vyvracela stromy... vyhodila proud... no v bytě bych byla pokajděná strachy - pod stanem fakt labůžo... myslela jsem, že odletíme jak papírovej drak a říkala jsem si - dopr. kvančic, jak je to nespravedlivý - recykluju, nemám auto, snažím se používat ekologický prostředky a nějakej blbec, co nevrací prášky do lékárny a leje sr.anděry do odpadu, ubližuje planetě a kvůli němu je počasí zmatený jak Goro před Tokijem, sedí doma v suchu a já, která se tak snaží to možná nepřežiju. lol Někdy to prostě potřebujem říct, že je to nespravedlivý.
A to já to měla levný. tongue
Kámoška před lety ušetřila na Malorku a hned druhý den se tam prohnalo tornádo. Taky povídala, že to není spravedlivý, když ona jede jednou za dvacet let a celou dovču pak pomáhá uklízet následky, přitom někdo tam lítá každej rok a nic. dumbom
To se prostě tak říká. Chytat se toho je zbytečný. Nikomu přece nepřejeme, aby se to stalo jemu spíš, než nám, ale skuhrat si nad nespravedlností snad můžeme, ne... wink

Není tady

#90 25. 8. 2010 14:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nezbývá, než dodat moje oblíbené rčení
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha
Ale skuhrat nad tím klíďo můžeme http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#91 25. 8. 2010 14:28

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

Jav, já to chápu moc dobře smile. Ale právě proto, že je všechno tak pomíjívé, stavět na tomhle přináší následný smutek (když se domeček zbortí), a to co tady Bloss dnes ventilovala - smutek nad nespravedlností života. Jenže to není nespravedlnost, to jsou prostě jen zákony života a přírody. Nic není jisté a vracet se ke starým botičkám pomůže jen na chvíli. Jav, taky jsem schraňovala kde co, já to chápu, ale říkám tady to co tady říkám, protože to je moje pravda, i když to někdo nechce slyšet.

A mluvila jsem k Blossom, proto, že ona to napsala, přišlo mi tedy přirozené ji oslovit smile

No, pokud rovnáme vodní toky a upravujeme krajinu, tak to není moc o přírodě, ale spíš o lidech, kteří ji nerespektují... to je ale na jinou diskusi.
Neschraňuju kde co, na to nemám místo. big_smile Jen ty věci mě milé, ty mám. Právě proto, že nic není jisté je naše minulost a to, co nám ji připomíná pro mě strašně důležité... to je zas moje. Podle toho, co jsem vytučnila v tvém příspěvku by člověk neměl tedy plánovat, nestavět nebo stavět a rovnou počítat s tím, že to jednou vezme možná voda, tornádo, tank... a tak nějak ten život flikovat, protože stejně pomine? To si radši pak zaskuhrám, jak je to nespravedlivý a buduju, no... big_smile
Vím, žes to tak nemyslela, ale vyznělo to tak - teda mě. wink

Není tady

#92 25. 8. 2010 14:31

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

mám blbou náladu od rána....nic se mi nestalo,ale také nic mi nepřineslo radost.

Velectěná společnost, nedělejte rozbor, vyspím se a možná bude líp. gratergraterbig_smile

Není tady

#93 25. 8. 2010 14:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

javena napsal(a):

Abstraktne mᚠpravdu, ale konrétne by som napr. žene, ktorej práve umrelo diea, nedávala nejako striktne radu neupína sa. A keby vzalo strechu nad hlavou napr. tvojej rodine alebo priatežovi, tiež by si si nešla zrejme ako prvé budhisticky zameditova, ale pomáhala by si im, utešovala, smutnila, rozčužovala sa - aby si sa potom s tým predsa len vyrovnala. źudia skurhajú aj nad menšími vecami - a nakoniec, je to ich právo. Neviem, kožko domovov si už vybudovala z ničoho, ale ja si ten môj práve budujem, som na to prevážne sama, a sranda to nie je. A hoci nie som materialisticky založená(nieekdy si hovorím bohužiaž) a VIEM, že môj domov je všade tam, kde som ja, bolo by mi ho žúto a vzalo by mi to hodne elánu a síl. Nie navždy, ale na nejaký čas áno. A keby s tým súviselo priamo aj moje živobytie, tak dupžom. Nežijeme v ášrame či budhistickom kláštore a svete výmenných obchodov či dobrovožných príspevkov, ale v stredoeurópskej každodennej realite práce a zárobku.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#94 25. 8. 2010 14:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Nezbývá, než dodat moje oblíbené rčení
Na světě není spravedlnost, ale rovnováha
Ale skuhrat nad tím klíďo můžeme http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Nad týmto si zaskuhrám míííílerááda. stolt big_smile

Brita

Není tady

#95 25. 8. 2010 15:13

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Mariposo,
víš, co to je páchat dobro? wink
Pokud ano, už víš, co se ti tu všichni snaží říci?

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#96 25. 8. 2010 15:41

Blossom
Host

...tak jen malý dovětek k mému rannímu skuhrání:

Osud těch vyplavených mi nejde z mysli. Možná hlavně proto, že oni jsou firma v mnohém tolik podobná naší, tak tím spíš to osobně prožívám.
Tak jsem si mezitím našla na ně stránky, dovolala se tam, poptala jsem se na stav situace i možnosti pomoci.
A jelikož se u nás chystá jedna veřejná akce, jejímž jsem spoluorganizátorem, tak na téhle akci uděláme tedy ještě takovou "pod-akci" na pomoc právě těmto konkrétním lidem.
Dnes navečer o tom budeme jednat na schůzce spoluorganizátorů. Ta myšlenka zatím všechny oslovila a chytla, věřím, že to dotáhnem do konce a touto formou jim dovedeme aspoň trochu pomoci.
Pán z té vyplavené firmy byl velmi potěšen, každá pomoc je jim dobrá, už tři týdny jen vyklízejí a vyklízejí....

Ano, tvrdím, že život je nespravedlivý a někdy nesmírně krutý (a si o tom myslí kdo chce co chce).
Ale dobré je na tom aspoň to, že - vyjádřeno metaforou - v té tmě můžem vždycky  zapálit aspoň  svíčku....

#97 25. 8. 2010 16:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Tak já se chci pochlubit s přetransformovaným  skuhraním - v naší obci (jsem tu nová ještě nepřihlášená) je hlášeno trvale 38lidí lol a podařilo se nám získat pomocí "bleskového festiválku" narychlo zorganizovaném přes 70tisíc kč pro jednu obec na severu čech.
To je pro mě krásný, takový pocit soudržnosti..že všichni sem přijeli zpívat zdarma a všichni zaplatili zcela dobrovolné vstupné atd .
A auto plné věcí jelo přímo ke starostovi, kde mu peníze i věci předalo. Tak jsem spokojená, žádné mezitahy a dpháčka apod.
Tak jsem  taková celá cacná z toho kam jsem se to vmístila..big_smile

Jojo příroda si zařizuje rovnováhu a vůbec se nás , mrška,  neptala  líbí -li se nám to takto.. Je to  normálně spravedlivě nespravedlivý big_smile

Není tady

#98 25. 8. 2010 18:58

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

mariposo, slimáci, příliv a lovící kočky jsou přesně ty důvody, proč je tady skuhrací vlákýnko, víš. A všichni slimákama, mořem a šelmou domácí postižení, kteří si přijdou zaskuhrat, očekávají buď pohlazení, politování nebo souhlas s tím, že slimáci jsou bestie, mořská voda neposlušná a čičiny zlomyslný mrchy... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Když mi divočák zryje zahradu půl metru hluboko, buď to obrečím nebo budu nasr.aná (to spíš) a budu toužit ho nakopat do prd.ele, abych se odreagovala - a přijít mi někdo s vyprávěnkama, jak jsou věci pomíjivý, možná by to odnesl za toho prasáka http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Helčo, díky za pobavení, no ostatně jako vždy, bez ironie tummenupp
Pokud tady všichni očekávají politování, že slimák sežral salát tak prosím, litujte se navzájem, klidně do aleluja, pokud Vám to něco dává, opět bez ironie (chápu, že to někomu může na chvilku pomoci). Já ale v tomhle nejedu, lítost je jen jedna z variant a já volím jiné varianty wink
Chtěla jsem říct svůj názor, že nebyl z Vašeho ranku, neznamená, že tady nesmí být.

Není tady

#99 25. 8. 2010 19:05

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Sel, já budu trochu offtopic, ale s tou nespravedlností - příspěvek pro odlehčení.
Zastihla mě nedávno buřina pod stanem, bylo to na Mělnicku, vyvracela stromy... vyhodila proud... no v bytě bych byla pokajděná strachy - pod stanem fakt labůžo... myslela jsem, že odletíme jak papírovej drak a říkala jsem si - dopr. kvančic, jak je to nespravedlivý - recykluju, nemám auto, snažím se používat ekologický prostředky a nějakej blbec, co nevrací prášky do lékárny a leje sr.anděry do odpadu, ubližuje planetě a kvůli němu je počasí zmatený jak Goro před Tokijem, sedí doma v suchu a já, která se tak snaží to možná nepřežiju. lol Někdy to prostě potřebujem říct, že je to nespravedlivý.
A to já to měla levný. tongue
Kámoška před lety ušetřila na Malorku a hned druhý den se tam prohnalo tornádo. Taky povídala, že to není spravedlivý, když ona jede jednou za dvacet let a celou dovču pak pomáhá uklízet následky, přitom někdo tam lítá každej rok a nic. dumbom
To se prostě tak říká. Chytat se toho je zbytečný. Nikomu přece nepřejeme, aby se to stalo jemu spíš, než nám, ale skuhrat si nad nespravedlností snad můžeme, ne... wink

No a to je asi vono! Co je na dešti tak strašnýho? Je to živel, stejně jako slunce, i slunce Ti může ublížit, když to tak vezmeš. Všechno je ale v přístupu. Bloss, nám taky kroupy zničili kdeco, a byly to kroupy golfovejch míčků, ale proč kvůli tomu mám brečet, stalo se prostě, život jde dál, není to konec světa. Věci se dějí a když je neumíme přijímat, jsme pak smutní a nešastní, protože se nedějí tak jak bychom si přáli. Jet na Mallorku kde se přežene tornádo, já osobně bych byla maximálně nadšená, že jsem zažila něco výjimečnýho. Kde tady u nás zažiješ tornádo? Mám tohle nadšení asi po tátovi. Za komunistů byl rok zavřenej a on to dodnes bere jako velké obohacení, jako další zkušenost, zážitek, nikdy o tom nemluvil jako o něčem nepříjemném, je rád, že tam byl, a se to někomu zdá nemožné, je to tak. Když byl letos na cestách a nemohl se kvůli islandský sopce vrátit v termínu, byl opět nadšený, ani ho nenapadlo si stěžovat, bral to jako zpestření, jako něco co se člověku neděje každý den. Je to prostě jiný úhel pohledu, než skuhrací smile Jen jsem sem ten úhel chtěla napsat, a je to bohatší o další pohled na věc.
Napsala jsem co jsem chtěla a to je celé. Skuhrejte si dál, jakobych tady nebyla big_smile

Není tady

#100 25. 8. 2010 19:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

mariposa napsal(a):

No, pokud rovnáme vodní toky a upravujeme krajinu, tak to není moc o přírodě, ale spíš o lidech, kteří ji nerespektují... to je ale na jinou diskusi.
Neschraňuju kde co, na to nemám místo. big_smile Jen ty věci mě milé, ty mám. Právě proto, že nic není jisté je naše minulost a to, co nám ji připomíná pro mě strašně důležité... to je zas moje. Podle toho, co jsem vytučnila v tvém příspěvku by člověk neměl tedy plánovat, nestavět nebo stavět a rovnou počítat s tím, že to jednou vezme možná voda, tornádo, tank... a tak nějak ten život flikovat, protože stejně pomine? To si radši pak zaskuhrám, jak je to nespravedlivý a buduju, no... big_smile
Vím, žes to tak nemyslela, ale vyznělo to tak - teda mě. wink

Ne Jav, tak jsem to skutečně nemyslela. Dál může člověk pokračovat v budování domů a všeho dalšího, jen vědomí toho, že věci jsou pomíjivé, stejně jako nᚠživot, dodává všemu větší nadhled. Vědomí tohoto faktu, a v přírodě se dá pozorovat neustále, dělá ten život mnohem jednoudušší, mnohem přijemnější, než obavy a strach, že příjdu o to o co stejně jednou příjdu. No, nakonec, až si to tu pořádně užijeme big_smile, stejně všichni umřeme (tedy naše hmotná materiální těla), a tak to je. Místo skuhrání se tomu může člověk zasmát. A to je taky to co dělám já (ne vždy se mi to podaří, ale dost často se mi to daří), směju se tomu co se děje, vždy je to všechno jedno velké divadlo, kdo život bere moc vážně, ten život neužívá big_smile
Tím v žádném případě neříkám, že povodeň není nepříjemná věc, jasně že je, a je dokonce tragédií pro někoho kdo do svého domu vložil vše co měl. Jenže o tom to je, na konci života tady stejně všechno necháme (kromě prožitků a zkušeností) smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí