Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 8. 2010 22:20

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

CHAT: Skuhrací chlívek X.

jubilejní...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#2 11. 8. 2010 22:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: CHAT: Skuhrací chlívek X.

Ááááá! Pomóc! kapitulation Potrebujuem ešte citovať Morpha... ako šéf amôjho fan-clubu, aby to tu nesmrdleo samochválou... dumbom
Dík za poklonu, na kávu kľudne aj ja, pokecať- anytime. Aj písomne, koniec koncov... alebo kreslene. big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 11. 8. 2010 23:01

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Tak jsem zrovna chtěla napsat 11Angelice, že jí lituju a vlákno mi bylo utnuto. 
Skuhry skuhry, já mám pech lol

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#4 11. 8. 2010 23:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Majko znam spousta lidi treba moji kamaradku,ktera zije ve stastnem manzelstvi a nikomu z nich nevadim ze si jeji manzel pujci jeji mobil nebo ona jeho.Nemaji pred sebou zadne tajemstvi.Takto to mam i ja s pritelem.Nectu mu dosle sms ani on me ne,ale,kdyz mu prijde sms tak se zeptam jak ja tak on kdo te psal.Nevidim na tom nic divneho.Kdyz mu nekdo vola tak na me treba rekne,abych to zvedla.
Uz ,nekolikrat jsem tu psala.ze pritel me hodne v zivote pomohl a pomaha.Nikdo me takhle nepomohl.A jen pro penize s nim teda nejsem to sis blbe vylozila.Ja myslim,ze nikdo nema dokonaly vztah.

Upravil(a) eremuruss (11. 8. 2010 23:12)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#5 12. 8. 2010 14:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Majko znam spousta lidi treba moji kamaradku,ktera zije ve stastnem manzelstvi a nikomu z nich nevadim ze si jeji manzel pujci jeji mobil nebo ona jeho.Nemaji pred sebou zadne tajemstvi.Takto to mam i ja s pritelem.Nectu mu dosle sms ani on me ne,ale,kdyz mu prijde sms tak se zeptam jak ja tak on kdo te psal.Nevidim na tom nic divneho.Kdyz mu nekdo vola tak na me treba rekne,abych to zvedla.
Uz ,nekolikrat jsem tu psala.ze pritel me hodne v zivote pomohl a pomaha.Nikdo me takhle nepomohl.A jen pro penize s nim teda nejsem to sis blbe vylozila.Ja myslim,ze nikdo nema dokonaly vztah.

U nás se mobil stejně jako kartáček na zuby  nepůjčuje, ale chápu, že to někde můžou mít nastavené jinak.

Není tady

#6 12. 8. 2010 15:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mňa by toto sharovanie tiež nenadchlo (a to väčšinou naozaj niet ČO skrývať - a keď je, človek na to príde inak), ale proti gustu žiaden dišputát.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 12. 8. 2010 16:30

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Selima napsal(a):

Mňa by toto sharovanie tiež nenadchlo (a to väčšinou naozaj niet ČO skrývať - a keď je, človek na to príde inak), ale proti gustu žiaden dišputát.

Mně tedy sdílení mobilů nijak divné nepřijde. Munďákovi se ve zprávách nehrabu, on mně taky ne, ale když potřebuju zavolat, tak mi mobil klidně půjčí a já jemu taky, a když někomu mobil zvoní a ten druhý je u toho, tak ho klidně zvedáme jeden druhému - většinou stejně víme, kdo volá.
A skuhry, skuhry, se z toho "mě a mně" zblázním, pokaždé minimálně 2 minuty přemýšlím, jak je to správně. reta

Out from the dark into the light !

Není tady

#8 12. 8. 2010 17:28

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Ros,mně máš dobře, ale koukám ve slovenštině je mňa -mají to lehčí, naozaj.

Sel, můžeš tu vyskloňovat zájmeno Já ?

Upravil(a) Vladena (12. 8. 2010 17:32)

Není tady

#9 12. 8. 2010 19:06

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Rozlišovat mě a mně je jednoduché: pokud to můžeš nahradit slovem tebe - tě, je to mě, pokud tobě - ti, je to mně. Klasická mnemotechnická pomůcka, kterou používám již od ZŠ.

Není tady

#10 12. 8. 2010 19:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem si do toho zahrnula trochu matematiky: 2. pád (s ním související 4.) má jen 2 písměna (mě), a oproti tomu 3. pád (a s ním související 6.) má písmena 3 (mně).

Není tady

#11 12. 8. 2010 19:19

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

U nás se mobil stejně jako kartáček na zuby  nepůjčuje, ale chápu, že to někde můžou mít nastavené jinak.

erem: ale,kdyz mu prijde sms tak se zeptam jak ja tak on kdo te psal.

Tak u nás se mobil půjčuje běžně - proč ne, manžel si dal výhodnější víkendový tarif, tudíž o víkendech volávám zásadně z jeho mobilu, ale ani by mě nenapadlo ptát se, kdo manželovi volal nebo psal. Kdyby SMS nebo volání bylo určené i mně, řekl by mi to sám od sebe. Já sama jsem někdy se svými různými známými jak telefonní ústředna a kdyby se mě manžel vyptával, lezlo by mi to na nervy big_smile.
Erem, ty otázky jsou zbytečné, zalhat se dá vždycky - když ta jedna strana chce.

Není tady

#12 12. 8. 2010 19:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Můj přítel má taky tendence se mě ptát na esemesky. Tak když vidí, že píšu a zeptá se co dělám (big_smile), podívám se na něj, usměju se a povídám: držím v ruce mobil a mačkám tlačítka. Tečka. Když mám chuť říct komu to píšu řeknu to, když nemám, řeknu jen: kamarádce/kamarádovi. Tečka. big_smile

Upravil(a) mariposa (12. 8. 2010 19:29)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#13 12. 8. 2010 19:48

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Koukla jsem na slovenštinu:Jukni sa na mňa ,pre mňa video, Chceš sa vydať za mňa, Opri sa o mňa , so mňou pri pôrode.
samé mňa, mňou godlike

Není tady

#14 12. 8. 2010 21:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

Ja
Zo mňa,
Mne
Mňa/ma
5 neexistuje
Omne
so mnou.

Brita

Není tady

#15 12. 8. 2010 21:31

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Koukla jsem na slovenštinu:Jukni sa na mňa ,pre mňa video, Chceš sa vydať za mňa, Opri sa o mňa , so mňou pri pôrode.
samé mňa, mňou godlike

No tak to to mají jednodušší, já nežsi uvědomím jestli tebe = mě nebo mně, tak mi to trvá někdy i déle než uvedené 2 minuty a to tak miluju češtinu! Tohle ale z hlavy prostě nedám, to bych fakt radši psala mňa a mňou (ale to píšu stejně, když jsem kočka)

Není tady

#16 12. 8. 2010 21:32

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Vladena napsal(a):

Ja
Zo mňa,
Mne
Mňa/ma
5 neexistuje
Omne
so mnou.

No a všude máte to N, se máte.

Není tady

#17 12. 8. 2010 21:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

samé mňa, mňou godlike

so mnou, nie so mňou. ... a niekde sa používa namiesto mňa MA. Neber texty piesní ako smerodajné, to často interpretujú (alebo na internet hádžu) pologramotní tínejdžeri.

Brita

Není tady

#18 13. 8. 2010 7:09

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Vladena napsal(a):

samé mňa, mňou godlike

so mnou, nie so mňou. ... a niekde sa používa namiesto mňa MA. Neber texty piesní ako smerodajné, to často interpretujú (alebo na internet hádžu) pologramotní tínejdžeri.

Aha! Dala jsem si slovenský seznam.sk a tohle mňoukání tam bylo všude. big_smile Slovenštinu ráda poslouchám, hůř se mi čte.  Jinak v češtině používám pravidlo 3. a 6. pád mně, a přesto nejede vlak. fuckyou

Upravil(a) Vladena (13. 8. 2010 7:16)

Není tady

#19 13. 8. 2010 8:13

vera
♥♥♥♥♥♥-

mě - tebe

mně - tobě

to funguje....

Není tady

#20 13. 8. 2010 8:39

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Skuhram, protoze muj pritel, o kterem jsem si myslela, ze se mu da verit, jde na narozeniny sve byvale pritelkyne, kterou zrejme porad miluje. I kdyz porad rika, jak mu ublizila. Proc se od ni teda neodpouta? Miluje ji a je se mnou? Jsem snad nejaka nahrada? grater

Není tady

#21 13. 8. 2010 10:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nepanikár a zisti si o tom viac informácií wink ...

Brita

Není tady

#22 13. 8. 2010 11:26

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nepanikár a zisti si o tom viac informácií wink ...

Pro me za me se k ni muze vratit. Prece nebudu s nekym, kdo je sice se mnou, ale v myslenkach jinde?
Taky jsem mu to rekla....
Je to na nem, jak se zachova.
Ja prece taky nechodim na narozeniny mych byvalych partneru? Zda se vam to normalni?

Upravil(a) venuše (13. 8. 2010 11:28)

Není tady

#23 13. 8. 2010 11:38

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Není to standartní. Pokud ten vztah za to stojí, tak protestuj, v druhém případě nech to plavat, ono to vyšumí samo.

Není tady

#24 13. 8. 2010 11:43

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Není to standartní. Pokud ten vztah za to stojí, tak protestuj, v druhém případě nech to plavat, ono to vyšumí samo.

Jak to myslis, ze to vysumi? Protestovala jsem a kdyz tam pujde, tak mam delat co? On na tom nevidi nic spatneho. Nechape, ze ta zenska manipuluje a nici lidem zivoty....

Není tady

#25 13. 8. 2010 13:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

Selima napsal(a):

Mně tedy sdílení mobilů nijak divné nepřijde. Munďákovi se ve zprávách nehrabu, on mně taky ne, ale když potřebuju zavolat, tak mi mobil klidně půjčí a já jemu taky, a když někomu mobil zvoní a ten druhý je u toho, tak ho klidně zvedáme jeden druhému - většinou stejně víme, kdo volá.
A skuhry, skuhry, se z toho "mě a mně" zblázním, pokaždé minimálně 2 minuty přemýšlím, jak je to správně. reta

Tak to mame i my a nic divneho me to neprijde.Prijde me to divne,az si pritel zacne mobil schovavat.stolt

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí