6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čau holky, dnes jsem byla opět na kontrole s prsem a paní doktorka mě moc nepotěšila. Po abscesu vznikla v prsu dutina, která se plní mlékem a to se tam kazí a proto to hnisá. Navrhla bohužel odstavení a zastavení laktace.
Myslíte si, že jde odstavit jeden prs? Jako že když z něj nebudu kojit, odstříkávat do úlevy, chladit, že se tvorba mlíčka v něm zastaví?
Nemám čas vás ted ani dočítat, zítra jedeme na svatbu, tak jdu umývat auto, at si neuděláme ostudu.
Pá, poradte mi prosím, co mám dělat. JÁ CHCI KOJIT! ASPOŇ Z JEDNOHO.
Není tady
Oskarko, neporadim fundovane,ale myslim si,ze se vzdy neco malo bude tvorit. Ja Te naprosto chapu, me rekli kvuli stitce,ze telo je na tom hodne spatne,at odstavim, nedala jsem se a postavila si hlavu a kojila jsem,dokud se Matyasek neodstavil a nelituji toho, sice jsem byla skoro 2 roky rozhozena,nez se telo vzpamatovalo,ale zvladlo se to,ted uz se doktorka ani nesnazila mi to vymlouvat. Ale to se neda srovnavat,netusim,co by to mohlo zpusobit Tobe. Ale slysela jsem uz o par maminkach,ktere kojili jen z jednoho prsu,takze by to realne melo byt. Ale pokud chteji zastavit laktaci,tak se obavam,ze nelze zastavit jen jedno prso....Drzim pesticky,at to dobre dopadne.
Není tady
Ahoj holky, mam ted chvilku, tak jsem nakoukla, co je noveho.
Ja musim zaklepat, ze ten pocit nedostatku mleka a prazdnych prsou snad byl jen chvilkovy problem, dneska v noci mala docela dlouho spala a po probuzeni jsem mela prsa jako Pamela, tvrda a plna mleka a mala je po probuzeni obe hladove vysala a asi se prepila, protoze se z toho pak pozvracela. To bylo od narozeni poprve, jinak vubec nezvraci ani neublinkava. Tak snad budeme v pohode kojit dal. Bohuzel doma nemame vahu, pujcovat si ji tentokrat nebudu, mala se zakulacuje - je jako burticek, tak verim, ze pribyva. Bohuzel tady v Japonsku se s nejakyma kontrolama s prominutim nese.ou, prvni kontrola je az v mesici, pak az ve ctyrech mesicich. Takze absolutne netusim, kolik ted Erika vazi. To se dozvim az na kontrole za skoro dva tydny.
Slni, to s tou kamaradkou je mi moc lito, ja jsem si po porodu taky prozila chvilky strachu, kdyz mi malou hned odnesli, ze ji pry jen omyjou a oblecou v teple mistosti a pak prinesou, predtim si tam sestry mezi sebou neco septaly. Tak jsem mela tuseni, ze je treba neco spatne. No a malou mi pak oblecenou prinesli za vice nez hodinu! Nastesti byla v poradku, az teda na ten nalez na mozku, ale o tom vime uz od 30.tydne tt. Pristi tyden se dozvime podrobne vysledky, jdeme na MRI a malou budou uspavat, tak mam taky hruzu, ale mame ji doma, prospiva, na pohled je jako jina miminka tak verim, ze bude v poradku... Jinak tedy moje kamaradka rodila v Pribrami obe svoje deti a nemohla si tu nemocnici vynachvalit, tak asi zalezi na lidech, na jaky personal narazite. Je to teda hruza, ze nechaji na JIPku zatahnout infekcni nemoc...a opravdu je hruza, ze se clovek nemuze nikam dovolat.
Karal, ja mam taky vzpominky z prvniho porodu na "sousedku". ktera hrozne rvala, ze umre a ze to boli a hrozne rvala a hekala hroznym zpusobem. Ja jsem tise trpela, v te dobe jsem jeste nemela tak silne kontrakce a docela me to desilo - nevedela jsem, co me ceka. Ale teda poslouchat tohleto v kvartetu, to musi byt teda opravdu na Chocholouska.
Jinak my tu mame hrozne vedro - 35 stupnu kazdy den, ale doma jede klimatizace na plne obratky. Male davam bodicko a prikryvam flisovou dekou.
Oskarko, s tim prsem je mi to lito, ale fakt nevim, jestli je mozne kojit jen z jednoho a v druhem laktaci zastavit. Ale vzhledem k tomu, ze tvorbu mleka neridi prsa, ale mozek, tak pokud se zastavi laktace, tak asi bohuzel v obou prsech. Preju ti moc, aby se s tim dalo neco delat a mohla jsi kojit dal. Co se zeptat jeste jineho odbornika?
Upravil(a) Sakura (13. 8. 2010 19:20)
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Čau holky, dnes jsem byla opět na kontrole s prsem a paní doktorka mě moc nepotěšila. Po abscesu vznikla v prsu dutina, která se plní mlékem a to se tam kazí a proto to hnisá. Navrhla bohužel odstavení a zastavení laktace.
Myslíte si, že jde odstavit jeden prs? Jako že když z něj nebudu kojit, odstříkávat do úlevy, chladit, že se tvorba mlíčka v něm zastaví?
Nemám čas vás ted ani dočítat, zítra jedeme na svatbu, tak jdu umývat auto, at si neuděláme ostudu.
oskárko co jsem četla jde to kojit jen z jednoho prsu ovšem pak hrozí nesouměrnost prsou to z kterého budeš kojit bude větši zkus si to vygooglovat a počíst
Není tady
AHojky,
tak vas zdravim,stale 2v1 a koukam,ze uz i podzimnata predbihaji bysme si meli pospisit,ale mala bude mit asi copanky a to me pres dva mesice strasili,jak budeme rodit brzy
oskarko-s tim kojenim moc neporadim,ale jak pisou holky,zkus se poptat odbornika-treba ty stranky kojeni.net...
jinak vam vsem moc prcky zavidim,uz bych ji taky chtela mit u sebe
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Holky, Lucinka má hlavičku plnou takových šupinek.Vypadá to jako lupy, stroupky. Kartáčkem jí to vyčesávám pryč. Promažu olejíčkem, ale vůbec to nemizí, dělá se jí tam pořád.
Nevíte co s tím? Na kožní jdeme až příští týden, tak se tam zeptám
Oskárko, můj synek to měl hodně, to je taky ta sebor. dermatitida, akorát že ve vlasech: mastné šupiny, skoro jako žlutá krusta na hlavě.
On to má trošičku ještě teď. Mamka dělá v nemocnici, tam to dítkám namažou olejem, počkají, až šupinky změknou a pak to vyčešou kartáčkem. Já jsem to malému jednou za čas vyčesávala po vydatné koupeli, ale bez oleje a po takovém vyčesání byl nadlouho klid, no zase za pár měsíců nebo týdnů to měl zpět. Zmizelo to i vždy na dovolené, kde byl hodně namočený. Jestli třeba s Lucinkou budeš chodit na plavání miminek, tak potom můžeš vyčesat, co půjde. Ničemu to nevadí, když to děti mají.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
To je mi líto, taky jsem četla, že někdo kojil jen z jednoho, jak píše Oliii, každé prso je pak jinak velké. Nevím, co bych na Tvém místě dělala, asi bych se taky snažila ještě alespoň do půlroku kojit, no ne za cenu, že bych měla toho půlroku trpět bolestí prsu. Ta různá velikost prsou by mi asi tak nevadila.
Není tady
Slní, to co se stalo Tvé kamarádce je strašné, asi i kdyby to miminko přežilo, bylo by kvůli přidušení při porodu postižené. Nikde to není dokonalé, kolikrát jde o minuty a jsou porodnice bez anesteziologa a ten než z jiného oddělení přijde, jsou ty potřebné minuty pro záchranu pryč. Ve velkých porodnicích mají všechno, ale je tam stres a ten porod zpomaluje. Jak rodila Karal se 4 ženskýma, bez manžela, to bych nezvládla, potřebuju na porod klid.
Není tady
Evo, ja bych se priste hodne rozmyslela, absolvovat to takto znova bych nedala..nastesti dvema detma koncime, takze uz to resit nemusim..
Oskarko, me rikala pani co se mnou lezela v porodce, ze jeji kamaradka odkojila 5 deti jednim prsem, ale jak to je kdyz mliko tvori obe, zda se da ukoncit laktace jen v jednom to netusim..drzim palce, at to jde!!
Není tady
moje kamarádka taky odkojila 2 roky holčičku z jednoho.
Jdu na to selským rozumem.
Když je málo mlíčka, tak se hodně kojí aby bylo více.
Když se chce zastavit při odstavování, tak bud postupně nebo naráz. Když se nekojí, jen se odstříká do úlevy a pak leduje a chladí.
No a to bych dělala z tím bolavým, nekojila, jen ostříkala trochu do úlevy, chladila, ledovala. Nebude poptávka, nebude se tvořit mlíko. Samozřejmě, že to nebude ze dne na den, ale třeba měsíc, dva.
Velikost rozdílná mi nevadí.
Není tady
Ahojte holky,
hlásím se jen v rychlosti, Johanka mi dá vždy jen chvilku, než zase začne plakat.
Poslední 3 dny je to záhul, v noci se budí co 1,5-2 hod, takže spánek nic moc.
Karal ale co si stěžuju, viď... Moc držím palce, abyste to zvládly!
Asi máme tu třítýdenní pubertu :-), u kojení je to boj, v noci jsem to vzdala a odsříkávám,
alespoň pak vím, kolik vypila.
U doktorky na kontrole, co jsme byly v úterý, sestřička významně kroutila hlavou,
v podstatě přibrala jen 30g za týden, takže asi stále pije málo, navíc se mi tím pádem taky přestalo tolik dělat mléko.
začala jsem průběžně kromě kojení ještě potom odstříkávat, takový kolotoč.
Meg, vydrž, už jen chvilku!
Není tady
JohankaS napsal(a):
Ahojte holky,
hlásím se jen v rychlosti, Johanka mi dá vždy jen chvilku, než zase začne plakat.
Poslední 3 dny je to záhul, v noci se budí co 1,5-2 hod, takže spánek nic moc.
Karal ale co si stěžuju, viď... Moc držím palce, abyste to zvládly!
Asi máme tu třítýdenní pubertu :-), u kojení je to boj, v noci jsem to vzdala a odsříkávám,
alespoň pak vím, kolik vypila.
U doktorky na kontrole, co jsme byly v úterý, sestřička významně kroutila hlavou,
v podstatě přibrala jen 30g za týden, takže asi stále pije málo, navíc se mi tím pádem taky přestalo tolik dělat mléko.
začala jsem průběžně kromě kojení ještě potom odstříkávat, takový kolotoč.
Meg, vydrž, už jen chvilku!
Johanko taky jsem měla málo mlíčka hlavně v levém prsu koupila jsem si el odsávačku a pokud mám pocit že malá má ještě hlad tak mám vždy s předchozího kojení odstříkano tak nabídnu a většinou si když už cucne tak 20 víc ne ale ted poslední dva dny už nemusím ani davat s falšky spíš mám nafbytek mlíka prostě je to boj pořád dokola bud moc a pak tvrdnou prsa nebo malo ale neva hlavně když malá papaá a přibíra jinak el odsávačku vřele doporučuju
Není tady
jinak malá má tu vyrážku zase horší má to vždycky jeden den dobrý vypadá že se ztrací a nadruhý to má horší a furt tak dokola
dneska jsme byli na očkovaní TBC je takova nevrlá holčička moje k tomu nás trapí prdíky a já jsem hrozně ospala bo jsem spla od 10 do Půl 1 a pak od tři do půl šesté a pak už jsme se chystali na očkovaní a kdesi coci no a ted kdybych chtěla zdřímnout s malou zase ji začali trapit prdíky chjooo ale stejně je to nadhara mít prcíka
Není tady
ahoj holky, tak hlásim, že je konec klidným nocem i dnům, naše malá přestala tak krásně spát a téměř pořád řve, nebo se vzteká až se rozeřve, ať dělám co dělám, nejsem schopná to dítě unavit, aby spalo, máte nějaký typ jak zabavit nespící takle malé mimčo? připadá mi, že se zkrátka nudí a potřebovala by nějakou "činnost", vše jí po chvilince přestane bavit a opět pláče, mě už z toho třeští hlava, nemluvě o šílený únavě a doma nic neudělám.. zkrátka jsme to zakřikli a z naší malé se klube nespavec, nevim teda po kom
mě se vrátil atopický ezem i alergie, které jsem celé těhotenství neměla, no to nám to pěkně začíná.. uf
Od kdy myslíte, že je možný s mimčem cestovat, myslim autem, chtěla bych navštívit tchánovce, mám to k nim cca 400 km, ať si toho řevu taky trošku užijou, ale nevim, jestli je to pro malou dobrý taková štreka, minimálně 4 hodiny v autosedačce.. a autě je jinak hodná, uspává jí to
Upravil(a) cieska (14. 8. 2010 17:39)
Není tady
ciesko já teda budu cestovat až v listopadu taky to máme ke tchyni 400km mylím že ten 3 měsíc už je v pohodě ale určitě sem tam zajed třeba když půjdeš k dr tak autem at si malá postupně zvyká aby ti pak neprozvracela celou cestu. jinak probrečené noci jsme měli 3 když nás pustili z nemocnice takže si myslím že to máte taky třeba se zase sklidní třeba ji trapí prdíky nebo zkus uklidnit přiložením k prsu ovšem ne při prvních známkach pláče to by si na to zvykla a jinak by jsi ji nesklidnila pak jinak já davam i dudel je na něj zvykla už z inkubátoru a rozhodně to nezkazilo techniku saní z prsu. takhle malé miminko zatím ničím jiným než prsem nebo náručí maminky nezabavíš tyhle drobečkové někdy brečí když se chtěji pomazlit nebo mají pocit samoty obrn se trpělivostí bude to jen lepší časem
Není tady
Ciesko, ona se nenudi, ona je male miminko a ty proste placi..musi si na okolni svet zvyknout, ceka je jeste dlouha cesta nez se stanou plnohodnoutnym clovickem..na domacnost chvili zapomen a jak muzes zalehni s malou a odpocivej..domacnost pocka, ale ty potrebujes hodne odpocinku i kvuli mliku..nektera miminka placi hodne, nektera min, vim, ze miminkovsky plac dokaze rozlozit i psychicky odolne..drz se, porad se to bude zlepsovat,ale zacatky jsou tezke pro kazdeho..Delas to dobre, vic nez mamincina blizkost a jidlo takhle male miminko jeste moc nezajima..
Johanko, jen si postezuj, od toho tu jsme ne? :-)) Jsi teda dobra, ze jeste v noci odstrikavas, ja mam silu akorat rozlepit oci, prendat Barus ke me do postele, nakojit a zase vratit zpatky..kdyz nemusim, z postele nelezu...S tim kojenim se drz, ono je to psychicky narocne, ale vetsinou se to zlomi..
U nas zatim celkem pohoda, Barca je dopoledna zlata, k veceru si obcas poplace, ale blizkost prsa ji vzdycky uklidni..v noci vstavame dvakrat, jednou kolem jedne a pak kolem pate.. Vim,ze by me cela rada matek ukamenovala, ale ja tvrdim, ze bez kojeni se svet nezbori..
Není tady
Ahoj holky, mám tu na návstevě tchánovce, tchán přijel poprvé.
Cisko, ona taky můze být malá víc plačtivá, protože jsi nebyla v těhotenství v pohodě, říká se to, ale nevím, jestli to tak je. Ani prso na uklidněnou nezabírá?
Není tady
Ahoj holky,
Ciesko holka vydrž!!!!! Já jsem měla při Ondrovi hroznou krizi. Stačilo mi opravdu pořádně se vyspat, ale musel mi pomoct manžel. To u tebe asi nepůjde co? Vím, že jsi tu o tom psala. Miminko si musí zvyknout na nějaký režim a jak píší holky, může jí trápit bříško nebo některá miminka více pláčou a některá jsou hodná.
U nás byl Ondra hodný než začaly probémy s bříškem. Tomík je taky moc hodný, brečí jen když má opravdu velký hlad.
Holky dnes jsem se odvážila vlézt na váhu a byla jsem velice potěšena. Z 11kg, které jsem přibrala v těhu mi zbyly jen 3kg a to budou prsa a mlíčko. Otoky nemám, docela jsem splaskla, obléknu úzké rifle, které jsem nosila před těhu.
Není tady
Kdyz Vas tu tak ctu,tak se az bojim napsat,ze me zase trapi a netusim,jestli je to uplne v pohode,ale Ondrasek prospi vetsinu dne a celou noc, na coz nejsem vubec zvykla od starsiho Matyaska. Tak si rikam,jestli je to normalni. Me ditko vstava o pul devate a od pul jedenacte spi do dvanacti,tam nakojim, ihned usina a budi se okolo treti,opet nakojim a pak usne okolo pate a to do sesti a opet nakojim a vecer usina mezi osmou a devatou. Nekdy mam pocit,ze to uz neni normalni, ze ho budim v noci na kojeni budiz,ale posledni dny ho musim budit i pres den,nastesti to se naji a pokracuje ve spanku, takze neni ani moznost ho treba poradne xkrat polozit na brisko,protoze jak je zvykly na nem spat v noci,tak mi proste polozi hlavu a vesele chrupka.
Není tady
Hofi, to máš dobré, mě zůstali 4kg, ale při mé výšce je to moc, místo vel. 36 mám 38 a ještě se mi nechce kupovat nové oblečení, naivně jsem doufala, že zhubnu a pak si koupím co potřebuji. No teď už doufat přestávám.
Není tady
Slniečko napsal(a):
Kdyz Vas tu tak ctu,tak se az bojim napsat,ze me zase trapi a netusim,jestli je to uplne v pohode,ale Ondrasek prospi vetsinu dne a celou noc, na coz nejsem vubec zvykla od starsiho Matyaska. Tak si rikam,jestli je to normalni. Me ditko vstava o pul devate a od pul jedenacte spi do dvanacti,tam nakojim, ihned usina a budi se okolo treti,opet nakojim a pak usne okolo pate a to do sesti a opet nakojim a vecer usina mezi osmou a devatou. Nekdy mam pocit,ze to uz neni normalni, ze ho budim v noci na kojeni budiz,ale posledni dny ho musim budit i pres den,nastesti to se naji a pokracuje ve spanku, takze neni ani moznost ho treba poradne xkrat polozit na brisko,protoze jak je zvykly na nem spat v noci,tak mi proste polozi hlavu a vesele chrupka.
Slní, tak jsem měla stejný pocit z Aničky, naštěstí už se na mě usmívá a pozoruje hračky, tak je normální.
Není tady
holky moje malá spí taky hezky jen sem tam potrapí prdíky a večer kojim po koupani kolem osmé pak kolem jedné a pak kolem páte až šeste a pres den taky vetsinu spinka snad ji to vydrží ale dneska teda je nevrlá asi po to očkovani
Není tady
ahojky,
tak vas jdu pozdravit,uplne vam zavidim...ja pak asi budu chodit k podzimnatum,vy uz budete ve vsem napred
jinak jsem stale 2v1,mam ale vetsi tlaky na spodek,sem tam me vic boli bricho jako na MS,ale nic vic..jsem zvedava na pondelni KO,ale bojim se,ze mi reknou ze nalez stale stejny a ze mi neudelaji ani UZ..
Johanko-prosim te-kdy ti delali UZ a jak se pak chodi na ko po terminu?abych vedela,na co se event.pripravit...
Není tady