6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Karal napsal(a):
Blavi, s mit jen holcicku tak pohoda :-)) to starsi yvire me vysava energii jak upir..on je hodnej, pomaha, stara se, ale pusu celz den nezavre a porad neco vymysli :-))) tesim se ay se bude moc trochu vzradit ve skolce :-))
no upřímně já si nedovedu mít mimčo a jedno dalí dítko by trochu odrostlejí. byla tu kamarádka se čtyřletým synem a on věčně vykřikoval, lítal apod. take se pořád lekali apod.
kdy u asi bych si pořídila dalí dítko a by to jedno chodila min na střední
Není tady
Karal napsal(a):
Blavi, jojo, o znacku mi nejde, jen mi pripadaji takove promakanejsi, mozna i vetsi jistota pouzitych materialu..ale to si jen tak premyslim :-))
já na ně teda nedám dopustit - podle mě jsou dost "vychytaný" a vydrí skoro ve (u jsem je několikrát čistila od blitíčka) a ty materiály jsou myslím ok, líbí se mě syté barvy a různý počet materiálů na jedné hračce... Já je teda mám ráda a chtěla jsem "pořádnou" hračku. Je fakt, e máme jen ty a pár nějakých kousátek apod. co jsme dostali... a říkám si, e jsou stejně maličcí aby je člověk obklopil kupou hraček...
Není tady
Blava napsal(a):
Karal napsal(a):
Blavi, s mit jen holcicku tak pohoda :-)) to starsi yvire me vysava energii jak upir..on je hodnej, pomaha, stara se, ale pusu celz den nezavre a porad neco vymysli :-))) tesim se ay se bude moc trochu vzradit ve skolce :-))
no upřímně já si nedovedu mít mimčo a jedno dalí dítko by trochu odrostlejí. byla tu kamarádka se čtyřletým synem a on věčně vykřikoval, lítal apod. take se pořád lekali apod.
kdy u asi bych si pořídila dalí dítko a by to jedno chodila min na střední
Honza taky furt lita, blazni, skace, vzkrikuje a Barborka chudera porad mava rucickama jak se leka Barunka toho moc nepotrebuje zatim, ale stejne se nejvic tesim na vecer kdy uz je ticho
Dneska dopo jsem na zahrade drncala kocarkem 2 metrz tam, dva zpatky, asi deset minut..kdyz se me Honza asi poctvrte zeptal pri smeru tam, kam jedu, mela jsem chut ho zardousit.. Normalne jsem mela na jazyku: Do pr...
Není tady
Karal napsal(a):
Blava napsal(a):
Karal napsal(a):
kdy u asi bych si pořídila dalí dítko a by to jedno chodila min na středníHonza taky furt lita, blazni, skace, vzkrikuje a Barborka chudera porad mava rucickama jak se leka Barunka toho moc nepotrebuje zatim, ale stejne se nejvic tesim na vecer kdy uz je ticho
Dneska dopo jsem na zahrade drncala kocarkem 2 metrz tam, dva zpatky, asi deset minut..kdyz se me Honza asi poctvrte zeptal pri smeru tam, kam jedu, mela jsem chut ho zardousit.. Normalne jsem mela na jazyku: Do pr...
Není tady
Karal napsal(a):
Blava napsal(a):
Karal napsal(a):
kdy u asi bych si pořídila dalí dítko a by to jedno chodila min na středníHonza taky furt lita, blazni, skace, vzkrikuje a Barborka chudera porad mava rucickama jak se leka Barunka toho moc nepotrebuje zatim, ale stejne se nejvic tesim na vecer kdy uz je ticho
Karal a je to Barborka nebo Barunka??? Nějak teď nevím
Není tady
Ahoj holky, zmínili jste hračky Lamazze. Já jsem čirou náhodou koupila od kamarádky hrací dečku od Fischer Price typu Dungle, nová stojí asi 1500 Kč, tak to bych tolik neinvestovala, no koupila jsem ji pouitou a tedy levněji, malou z toho zajímá plastová kočička, které hraje, kdy do ní strčím, a bude starí, bude si s ní hrát sama, četla jsem, e nejmení děti vnímají nejvíce předměty černo bílé a ta kočička má zrovna takovou kombinaci, malá ji vydrí hypnotizovat i půl hodiny v kuse, mrská při tom rukama i nohama, jako by se o něco snaila. Tak tedy jak se dívám na hračky? e je dobré, aby dítko mělo na co koukat, můete zavěsit klidně na provázek nějaký předmět a oni se budou mít na co koukat. A budou troku starí, stačí i levnějí hračka ne Lamazze, myslím, e je to jen jedna velká reklama, e se děti úspěně mohou rozvíjet i bez drahých hraček. Mého synka víc ne hračky zajímalo např. nádobí z kuchyně, taková vařečka a pod. to bylo něco.
Není tady
Karal, ja si nemuzu vynachvalit tu prvni knizku pro mimisky oboustrannou od Lamaze a jeste od nich mame kocoura na kocarek, toho mel hrozne moc rad uz Matyasek.
Není tady
Anička je stále hodná, mám pocit, e mám nejhodnějí dítě na světě. Ona kromě jídla nic nechce, nic nepotřebuje, klidně odloená do postýlky kouká a kdy se na ní promluví, tak se usměje, taky jí vadí, kdy je hodně pokakaná a nespokojenost z hladu nebo plné plíny dá najevo nejdříve mírně: hekáním a pláče jen kdy dlouho nereaguji nebo neslyím, večer usíná sama, no zleté dítě, takové bych zvládla i 4. To spí starí synek mi dává zabrat.
Není tady
Evi ta tvoje holčička je váně hodňouuuučká! Tak a vám to vydrí
Já u mám jedno dítko vykoupané a nakrmené a doufám, e usíná v postýlce a jdu se vrhnout na druhé...take zatím pa, ale určo se ukáu (teda pokud ten druhý bude spát)
Není tady
Evi taková hodňoučká, to teda závidím.Lucinka chce hodně chovat, jakmile kočárek stojí, je zle... Kdy je nakrmená, tak vydrí jen chvíli v klidu, jinak furt vyaduje pozornost.
V noci je ale hodná, spává ve své postýlce, nakrmím, chvíli pochovám a ukládám, usne si u sama.
Dnes jsem vařila přesnídávku, musím si ji pochválit, moc dobrá, jako od
Hami:-))
Jakub se teď rochní ve vaně, normálně je straně velikej, kdy si lehne, tak je přes celou vanu!
Není tady
Já koupila tu hrací deku od Tiny Love, Lucinku jetě moc nebere, zato ale Jakub na ní řádí.
Lucince jsem zavěsila hračky nad přebalovák, pěkně je pozoruje.
Taky ji chvíli zajímá kolotoč a hrazdička, ale zatím je stále nejspokojenějí v mé náruči.
Není tady
U malych deti staci par hracek a ty stridat,protoze detem se brzy omrzi. Co si vzpominam,tak u nas vedla plastova lahev od mleka naplnena fazolkami, uzasne to hrkalo,to melo nejvetsi uspech a tak jak pise Evca, varecky apod. veci bezneho razu, treba obycejna lzicka a na ni barevna maslicka.
Není tady
Holky, Lucinka má hlavičku plnou takových upinek.Vypadá to jako lupy, stroupky. Kartáčkem jí to vyčesávám pryč. Promau olejíčkem, ale vůbec to nemizí, dělá se jí tam pořád.
Nevíte co s tím? Na koní jdeme a přítí týden, tak se tam zeptám
Není tady
Jinak ja si uz moc nepamatuju, ale Honzu nadobi vubec nebralo a naplnena petlahev takz ne..uvidime, jak se na tohle bude tvarit Barus..
Blavi, v rodnem liste mame Barbora, doma pouzivame obe varianty jak Barborku tak Barunku..
Není tady
Krasne rano,tak my uz opet spinkame.
Noci se u nas uklidnili a krasne ted spi, staci jen jakmile se zacne kroutit dat na brisko, jeste hodinku/dve spi, kdyz se probudi a jdu ho nakojit,tak se krasne vyprdikuje a pokracuje, spi mi takto od osmi do pul devate do rana, jsem nadsena, vecer a po prvnim kojeni mi usne na zadickach,ale rano v sest mi usne jen na brisku a to okamzite. Je to legrace, Matyasek na brisku nikdy jako maly nechtel spat, spal na nem od te doby,co se naucil pretacet a to se vzdy v noci,kdyz se pretocil ze zad na brisko probudil a plakal,ze chce zpet na zada a to mu vydrzelo do roku a pul a budil se mi na to i v kocarku,takze jsem rada,ze Ondrik bude nauceny spat tak i tak a tudiz se mozna tomuto diky bohu vyhneme. Jinak to vypada,ze ma po tydnu opet cca 250 g nahore,takze je mlicka podle vseho dost a staci mu.
Jinak jsem mluvila s tou kamaradkou,co jsem tu kdysi avizovala a uz vim,co se presne stalo, vcera mi sama napsala,takze to pak pisnu a budu odrazovat od rozeni v Pribrami, jednoznacne pochybili lekari. Ja vim,ze se to muze stat kdekoliv,ale tady uz je to treti soudni pre za velmi kratke obdobi,takze opravdu je asi neco spatne.
Upravil(a) Slniečko (13. 8. 2010 9:57)
Není tady
Nazdar holky.
Nějak na vás nemám poslední dobou čas. Pořád někde trajdáme po procházkách, sem tam doktor, nebo návtěva.
Ale po chvilkách aspoň dočítám.
Olii, třeba včera měl malý jenom bodíčko s krátkým, ale tady bylo přes třicet, a noc byla opět tropická. teploměr neklesl pod 21 stupňů. Jinak kdy je pod mrakem, tak body s dlouhým a tepláčky a vozím sebou lehkou dečku, kdyby náhodou.
Slni, to má v pohodě s malým, e chce i na bříko. Vaík mi tak spat nechce, protoe pak má pořád tendence zvedat hlavičku a kdy u mu padá, tak ječí.
Není tady
Holky, kam na ty tropy chodite? My mame v baraku 23 stupnu a venku taky uz par dni..Davam bodycko s dlouhym a pres to tricko s dlouhym..
Slniecko, ja mam teda z Motola fakt spatne vzpominky na to rozeni ve 4 rodickach najednou, dodnes nemuzu sledovat filmy kde nekdo "heka" na porod..ale vzhledem k tomu, jak to u nas bylo komplikovane, jsem rada, ze to nakonec byl Motol..Na druhou stranu doktorka v okamziku kdy se Barunka zasekla raminkama taky nevedela presne co, ale stal tam starsi doktor a ten na ni dohlizel..Jinak jsem zapomnela na jednu perlicku, ze mi chteli dat epidural, uz jsem byla desinfikovana, ulozena na boku, kdyz prisel nekdo a hrozne je tam serval, ze nemam pichlou vodu ze tim by se ten porod uplne zastavil..Takze ani Motol neni stoprocentni jistota..:-(
Není tady
Karal, ja vim,ale tady v Pribrami kamaradce delali kazdy den monitor a psala mi,ze ty krivky byly uplne rovne a az po 4 dnech naznali,ze ji nechaji porodit, vyvolali porod a az kdyz mala mela zastavu srdce,tak ji vzali cisarskym rezem, mela 2x omotanou pupecni snuru okolo krku, ja vim,ze tu budou jeste dalsi dve maminky rodit,ale jsem tak rozhorcena, kdyz se ji ten doktor vysmal do tvare ze slovy,ze jine dite by uz bylo mrtve,ze muze byt rada,ze to mala prezila. Dnes mi psala zpravu,ze mala po 3 mesicich podlehla nestovicim a to byla stale na jipkach v nemocnicich, rikam stale, neni nic horsiho,nez se dostat do nemocnice, mozna me tu hodne z Vas odsoudi,ale srdce mi krvaci a to nebylo moje dite. Prominte mi to. A doktor doktora kryje,to je neco neskutecneho,takze se nemate ani kam dovolat.
Upravil(a) Slniečko (13. 8. 2010 14:44)
Není tady
Slniecko, myslim, ze te nikdo neodsoudi, neni nic horsiho nez odchazet z nemocnice bez miminka..Uprimne, jsem rada, ze mam porod za sebou a nemusim se bat, ze narazim na nejakeho doktora podobneho tomu co pises..vim, ze driv mela Pribram spatne jmeno, ze se to postupne zlepsuje, ale jak je videt, ne vsechno spatne vymenili :-(( Jak mohla na JIPce dostat nestovice? To mi hlava nebere..S tim krytim s tebou plne souhlasim..taky uz jsem na to narazila..
Není tady
Oni ji stale soupali tam a zpet a kamaradka rikala,ze kolikrat jim tam otevrela nejaka jina maminka misto sestry, proste co Ti mam psat. Jinak ty nestovice udajne chytila na Karlaku na detske klinice,pak byla na Bulovce. Holky,ja pres slzy nevidim, je to moje dobra kamaradka a ted se zase nejakou dobu neuvidime, my mame zdraveho Ondraska a ja chapu,ze je to pro ni tezke,kdyz prisla o malou Kacenku. A tak stejne vim,ze ji nemam jak pomoci od te bolesti i kdyz bych hrozne moc chtela. Mozna to tak intenzivne vnimam i proto,ze mam sama male dite a tudiz si to nedokazu predstavit. Je hrozne,kdyz selze lidsky faktor,ale udajne to opravdu neni poprve.
Není tady
Ahoj holky,
tak mám konečně čas sednout k PC a troku něco napsat. Slohovku tedy napíi později.
Včera nás pustili konečně po týdnu domů. Malý měl loutenku a 4 dny ho svítili. Jetě je lutý, tak jsem ráda za kadé sluneční paprsky, které z pod mraků vykouknou.
Dnes jsme byli u Dr. a Tomík má 2930g, na dalí váení jdeme za týden.
Je moc hodný, pláče minimálně. Ondra je z něj hotový, stále ho chce pusinkovat a chovat. Včera se mnou u bráku koupal, je u kadého přebalování. Jen musím dávat stále pozor, aby mu nesahal na hlavičku atd.
Není tady