|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
mmch. matně si vzpomínám, že i předchozím vlákně sis stěžovala, že rodina chce abys doma pracovala a hledala si místo.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak je fakt, že Lumi má asi smlu v pracovnej oblasti - na druhej strane. Nikto pdoľa mňa nemá šťastie vo všetkých oblastiach, stále a nemenne... Raz sa ti darí v jednej veci, potom v druhej. Niekomu sa celý život nedarí v jednej oblasti, ale skvele sa mu darí v inej? ...Takže čo? Takže to ber proste tak, že momentálne sa ti pracovne nedarí, ale si zdravá(fyzicky), deti sú Ok, s manželom to klape, kamošky fungujú, dom stojí...
Konečně někdo pochopil, že mám nehoráznou smůlu. Jednou jsi dole, jednou nahoře, ale tak dlouho dole? Jednou jsme přišly do práce a dělaly ručně, to co dělá stroj, když je ta krize, a tím to začalo. Je to dva roky! A to to nevypadalo dobře ještě dlouho předtím. Teď je to rok, co střídám krátké pracovní poměry a pobyty na pracáku. Dovedete si představit, v čem žiju, a jak dlouho. K tomu syn byl dva roky na VŠ a tento rok už jsou tam oba. Určitě řeknete, že jsem měla shánět práci, jakmile se podniku přestalo dařit. Ale já prostě do budoucnosti nevidím a dokud mám práci, tak tam sedím. Nikdy se mi předtím nic takového nestalo, abych s tím vůbec měla zkušenosti.
Upravil(a) luminka (6. 11. 2010 0:03)
Není tady

luminka napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak je fakt, že Lumi má asi smlu v pracovnej oblasti - na druhej strane. Nikto pdoľa mňa nemá šťastie vo všetkých oblastiach, stále a nemenne... Raz sa ti darí v jednej veci, potom v druhej. Niekomu sa celý život nedarí v jednej oblasti, ale skvele sa mu darí v inej? ...Takže čo? Takže to ber proste tak, že momentálne sa ti pracovne nedarí, ale si zdravá(fyzicky), deti sú Ok, s manželom to klape, kamošky fungujú, dom stojí...
Konečně někdo pochopil, že mám nehoráznou smůlu. Jednou jsi dole, jednou nahoře, ale tak dlouho dole? Jednou jsme přišly do práce a dělaly ručně, to co dělá stroj, když je ta krize, a tím to začalo. Je to dva roky! A to to nevypadalo dobře ještě dlouho předtím. Teď je to rok, co střídám krátké pracovní poměry a pobyty na pracáku. Dovedete si představit, v čem žiju, a jak dlouho. K tomu syn byl dva roky na VŠ a tento rok už jsou tam oba. Určitě řeknete, že jsem měla shánět práci, jakmile se podniku přestalo dařit. Ale já prostě do budoucnosti nevidím a dokud mám práci, tak tam sedím. Nikdy se mi předtím nic takového nestalo, abych s tím vůbec měla zkušenosti.
luminko, já se z Tebe picnu.
Strašně nerada to říkám, ale Ty svým do nebe volajícím rouháním na sebe vbrzku přivoláš nějakou skutečnou tragédii a Pámbíček Tě tak strašlivě potrestá, abys měla doopravdy proč skřehotat a naříkat.
Tohle snad není možný - Ty máš dvě zdravé, chytré děti, studenty VŠ, doma máš spořádaného muže, který Tě nenechá padnout, maminku, která je zdravotně na svůj věk fit a v plné síle - a porád skuhráš a porád kňučíš.
Ty dopadneš tak, že si na sebe přivoláš alespoň rozvod, přijdeš o střechu nad hlavou, tím pádem i o děti a maminku budeš muset hodně dlouho přemlouvat, aby se nad Tebou slitovala a nechala Tě u sebe bydlet. A co si od ní vyslechneš až do konce života a jak Tě bude citýrovat a honit, to si radši ani nechci představit 
Ty totiž nemáš žádnej pud sebezáchovy, nevážíš si ničeho, svoji zdravou a fungující rodinu bereš jako samozřejmost a vůbec Tě ani na chvilku nenapadlo, že když si tohohle všeho nevážíš ani za mák, že o to můžeš taky jednoho krásného dne zčistajasna přijít 
Není tady
Toho jsem si vědoma, že o to můžu přijít, kdo by taky chtěl být se smolařem bez peněz, že? Tady nejde o to, že s tím nic nedělám, dělám, a dost. Práci jsem šla shánět okamžitě, pokouším se o nemožné, ale to štěstíčko už prostě tak dva roky není. A jak mě rozčilují všechny ty rady ohledně hledání práce:
- že máme mít finanční rezervu pro případ ztráty práce - jak, když jsme už předtím tak-tak vycházeli?
- že si máme vytvořit životopis - co by v něm asi tak bylo, to plácání, chvilku práce, pak pracák?
- že se máme v tomto volném období vzdělávat a chodit na kurzy - za co, prosímvás?
- že máme přijít k zaměstnavateli dobře oblečeni - opět se ptám, kde na to vzít, nezaměstnaný hledá práci, aby měl peníze, nyní je nemá! A nemá ani odstupné, pokud mu pouze neprodloužili smlouvu, která byla na dobu určitou
- že máme být optimisticky naladěni, abychom uspěli - cha, cha, po tom všem trápení? To může tak někdo, kdo neví, co s penězma a jen tak z rozmaru chce měnit místo
Upravil(a) luminka (6. 11. 2010 2:14)
Není tady

No jo, ono jde o to, kde na to brát pořád sílu, že jo. Jeden neúspěch obrněný silný jedinec přežije bez újmy. Ale když je toho víc, rychle se vytrácí síla, motivace, chuť a generalizuje se to na všechny oblasti života, a vznikne začarovaný kruh.
Pak nezbývá, než to násilím rozetnout, a když se nepovede, pak prostě vyhasnout jako kamna.
Není tady

agewa napsal(a):
luminka napsal(a):
Já už bych i šla, ale manžel vyžaduje abych byla silná - to proto, aby se neprotahovalo hledání práce, a aby se neutrácelo za doktora a lékárnu. Nemohla jsem si už dovolit ztratit práci - a ztratila jsem ji, tak si už vůbec nemůžu dovolit se sesypat. Od té doby jsem ještě neuklidila, jak dlouho to může trvat? Jak dlouho obvykle trvá, než člověk stráví nějaký šok?.............
........mně se totiž zdá v mé situaci nepatřičné se smát, jako bych to zlehčovala. To bych si fakt připadala jak blázen, kdybych se ještě smála jak Viktorka u splavu, vždyť mě potkalo neštěstí.ty jsi táákovej chudák. Rodina tě nepodpoří a určitě tu bude brzy příspěvek o tom, jak si rodina DOVOLUJE chtít po tobě, abys alespon NĚCO dělala.
A ty bys tolik, tááák moc chtěla, ale když........
A já to mám stejně jako Luminka. Taky se po mě chce, na co nemám sílu. Chlap by mě raději viděl v práci, doktor raději v léčebně. A co chci já? Obojí. Být zdravá a pracovat.
A pak je tu ještě v pořadí druhé nejlepší řešení. Vzdát to a neotravovat. Ono stačí málo a ze silné ženské se stane troska. Jsem toho zářným příkladem.
Za půl roku jsem zestátla o 10 let.
A ano, taky beru ztrátu práce jako opravdové neštěstí. To, že vždycky může být hůře, nesnižuje míru našeho zoufalství, jen to zvýší pocit viny, že prožívám něco, co bYch prožívat "neměla", na co "nemám právo", protože jsou lidi na tom i hůř.
Ale ve skutečnosti nikdo neví, jak se ten druhý cítí, ať už k tomu má objektivně "důvody", nebo ne.
Vždyť kdo to posoudí, co je pro koho horší?
Moje babička přežila syna i vnuka, a pak manžela. Nic ji nezkolilo. A objektivně jsou to strašnější důvody, než ztráta práce.
Upravil(a) Ametyst (6. 11. 2010 6:06)
Není tady
luminka napsal(a):
Selima napsal(a):
víš. je mi líto. ale ne tebe, ale tvé rodiny. co tu seš , pořád jen skuhráš a lituješ se. Připadá mi, že si v tom přimo rochních, viz tvé vlákno.....mám nálepku prasátka....
hele, já jsem 5 let rozvedená, od ex nemám 4 roky ani korunu, s přítelem jsem se rozešla, takže žiju sama, za poslední tři roky mám 4 zaměstnání, začala jsme mít problémy se srdcem a to jsme měla dvě děti na škole. dcera je na vysoké a syn v červnu udělal maturitu ( ted pracuje v cizině).
A víš co? neskuhrám a nebrečím jako ty . V čem to asi teda bude? Že bych měla "víc štěstí" (i když nevím v čem) nebo prostě dělaá všechno proto , aby se to zlepšilo .
Není tady
agewa: od ex nemám 4 roky ani korunu,
Tohle mě, agewo, zaujalo.
Jak je to možné???? 
Není tady
Tercila napsal(a):
agewa: od ex nemám 4 roky ani korunu,
Tohle mě, agewo, zaujalo.
Jak je to možné????
jednoduše
naše zákony mu to umožnují
byl odsouzen už dvakrát na podmínku, ted má na krku třetí trestní oznámení ( radši se neptej , co MĚ to stojí času, peněz a nervů). vzhledem k tomu, že do vězení se mu nechce, MOŽNÁ platit začne. ovšem , pořád je to u slibů.
Není tady

Tercilo, jak je to možné?!?
Z jednoduchého důvodu: žijeme ve státě, kde vymahatelnost práva rovná se nule.
Přečti si třeba příspěvky eremuruss, jak se rozvedla, exmanžel se odstěhoval do ciziny, eremuruss oslovila a oběhala všechny možné instituce, vyčerpala všechny - skutečně všechny - možnosti a výsledek byl ten, že od otce svých dětí neobdržela až dosud ani korunu.
Ačkoliv aby ženská neviděla od exmana čtyři roky po rozvodu ani korunu, na to se jí v tomhle státě exman ani nemusí stěhovat do ciziny: stačí, když bude pasivně existovat bez příjmů a bez prokazatelného majetku podle hesla "kde nic není, ani smrt nebere" ... a dotyčná se může jít klouzat.
Ostatně - ani když exman skončí v base pro neplacení výživného - nemá samoživitelka ani zdaleka vyhráno. Mám kamarádku, jejíž exman už sedí za souběh několika tr.činů včetně zanedbání povinné výživy, je čerstvě zavřenej a kamarádce chodí z výkonu trestu výživné v závratné výši 120,- Kč měsíčně 
Takže se nepozastavuj nad tím, jak je něco takového možné, protože v tomhle státě to skutečně možné je - a jak všichni víme, u nás je možnejch víc věcí, nad kterými normálnímu člověku zůstává rozum stát 
Není tady

Ametyst, u Tebe je to zcela něco jiného.
Ty jsi skutečně nemocná, máš na svoji nemoc dokonce potvrzenou lékařskou diagnózu, léčíš se a jsi na tom zdravotně tak, že Ti byl lékaři doporučen dlouhodobý pobyt v nemocnici. Ty máš plné právo chodit si sem postesknout, protože Tvoje situace - na rozdíl od té luminčiny - opravdu není jednoduchá.
Ovšem luminka je kapitola sama pro sebe - k lékaři (kam ji po vyčerpání všech možností posíláme už rok) v životě nepůjde, jen si tady stěžuje, jaký je chudák, jak nezvládá, nemůže atd. a diví se, že tady není po právu litována, že jí nefoukáme na bebíčko a nehladíme po hlavičce, jaký to má chudák holka v životě těžký. Připusťme, že u luminky už to třeba není negativní povahový rys, ale prvopočátek psychického onemocnění. Tím hůř pro ni, protože jestliže se jedná o nemoc, je povinností každého nemocného svoji nemoc řešit tím, že se svěří do péče odborníků, začne brát určitou medikaci a chodit na terapie. Já to tady lumince radím už delší dobu, protože pokud je doopravdy nemocná, je to pro její vlastní dobro - jít se léčit. Opravdu totiž nevím, jak dlouho tohle soužití bude jejího manžela ještě bavit a přijde den, kdy tohohle soužití už bude mít definitivně plné zuby. A když luminka nebude mít "papír", že za svůj stav tak úplně nemůže, že je vlastně nemocnej člověk, na kterýho je třeba brát určité ohledy, s lehkým srdcem jí manžel ty kufry zabalí a pošle ji zpátky k mamince 
Není tady
Manžel mi doktora prostě zakázal, protože nechce, abychom utráceli za poplatky u něho i v lékárně, abych si co nejrychleji našla práci a protože věří, že budu silná. A jediný rozdíl mezi Ametyst a mnou jsou vaše sympatie a nesympatie.
Upravil(a) luminka (6. 11. 2010 10:47)
Není tady
luminka napsal(a):
Manžel mi doktora prostě zakázal, protože nechce, abychom utráceli za poplatky u něho i v lékárně, abych si co nejrychleji našla práci a protože věří, že budu silná. A jediný rozdíl mezi Ametyst a mnou jsou vaše sympatie a nesympatie.
jediný rozdíl mezi tebou a ametyst je ten, že ametyst se léčí a ty nikoliv! ty jen skuhráš a lituješ se
stěžuješ si na finační tíseň, na to, že máš chytré a studující děti. moje babička říká- kdo se stěžuje tomu ještě ubrat a pak by měl důvod si stěžovat
.
luminko mohla by jsi prosím napsat přibližně kolik je váš měsíční příjem ( dvě průměrné mzdy, průměrná a minimální, dvě minimální mzdy ) ? pracovali jste dva a nic jste nenašetřili, nic sis nemohla na sebe koupit,............
Upravil(a) aprill (6. 11. 2010 10:53)
Není tady
Manželova mzda celostátního průměru ani náhodou nedosahovala, a moje byla dokonce minimální. Našetřila jen babička, která zemřela. Ale to jsme byli připraveni použít, i pokud budu mít práci, teď jsme zaskočeni a manžel si neumí představit, že bych nesehnala práci. A ubráno už mi bylo, jen si vzpomeňte, že jsem řešila docela blbosti.
Upravil(a) luminka (6. 11. 2010 10:59)
Není tady
luminka napsal(a):
Manželova mzda celostátního průměru ani náhodou nedosahovala, a moje byla dokonce minimální. Našetřila jen babička, která zemřela. Ale to jsme byli připraveni použít, i pokud budu mít práci, teď jsme zaskočeni a manžel si neumí představit, že bych nesehnala práci. A ubráno už mi bylo, jen si vzpomeňte, že jsem řešila docela blbosti.
uvědom si, že nemocná práci neseženeš!
Není tady
luminka napsal(a):
hm, moje taky ne, našetřit mi neměl kdo a dvě děti na škole. A co jako?
to je zajímavé, že manžel si to neumí představit a že on chce, abys pracovala. neměla bys to být hlavně TY? pokud jsem si všimla, až když ON ti řekl, že musíš hledat, tak jsi z nechutí začla.
a co domácnost? už pracuješ nebo ještě "radši" ne?
Není tady

luminka napsal(a):
Co je tohle za argument - zakázal doktora
?!?
Já rozumím tomu, že manžel jako laik nedovede přijmout fakt, že za Tvými příznaky, kterými de-facto dlouhodobě obtěžuješ celou rodinu může být skutečná nemoc a nikoliv lenost, pohodlnost a neschopnost řešit životní nesnáze.
Za sebe Ti můžu jenom doporučit: jestliže u Tebe nedojde v příštích okamžicích k rapidnímu zlepšení, vykašli se na manželův zákaz a navštiv doktora i proti manželově vůli.
Tyhle nemoci se totiž hrubě nevyplatí podceňovat.
Abyste totiž jednou oba nedoplatili na svůj postoj: manžel, že Ti doktora zakázal a Ty, že jsi manžela poslechla a nikam jsi nešla
Je hezké, že manžel věří, že budeš silná ... bohužel existují na světě nemoci, které se pouhou vůlí, duševní silou a odhodlání v žádném případě nepodaří zažehnat, to je jako kdyby sis zlomila nohu a manžel Tě nutil, aby ses vlastní vůli a snahou na tu nohu postavila a šla dělat, protože žádného doktora nepotřebuješ a noha Ti sroste sama, jenom chtít a trochu se snažit.
luminka napsal(a):
A jediný rozdíl mezi Ametyst a mnou jsou vaše sympatie a nesympatie
luminko, většině lidí jsou sympatičtější ti, kteří svoji nelehkou situaci nějakým způsobem řeší než Ti, kteří se nechávají pasivně smýkat životem, jenom si stěžují a pro ulehčení svého trápení neudělají vůbec nic.
Až budeš mít potvrzenou psychiatrickou diagnózu a budeš se systematicky léčit (čili snažit se na sobě poctivě pracovat) nebude tady člověka, který by Ti řekl křivého slova, to mi věř.
A strašně nerada Ti to říkám, ale jsou tady čtenáři a čtenářky, na které Tvoje nářky působí stejně, jako červenej hadr na bejka. Ty se totiž máš proti některým z nich jako Pámbu ve Frankrajchu, nikdy v životě Tě nepotkala žádná podstatná tragédie a žádná významná nepřízeň osudu, která by jen trochu stála za řeč. Jediné, s čím se potýkáš je ztráta zaměstnání, která v dnešní době potkává dnes a denně tisíce lidí a Ty máš navíc na rozdíl od jiných ženských manžela, takže hlady neumřeš a o střechu nad hlavou kvůli neplacení nájmu taky přijít nemůžeš. Čili jsi na tom pořád podstatně lépe, nežli samoživitelka s nezaopatřenými dětmi nebo člověk, kterej žije sám jako kůl v plotě.
Nezlob se, že na Tebe reaguju poněkud tvrdě, ale v tomhle týdnu jsem osobně zažila paní, které se narodilo dítě s rozštěpem horního patra a manžel ji i s třemi dětmi opustil, netoliko na tom, že kousek od místa mého trvalého bydliště se zabil na motorce šestnáctiletý chlapec - měsíc před Vánoci. To je něco tak strašlivého - jak pro tu opuštěnou matku tří dětí, tak pozůstalé po tom chlapci, že si takovou tragédii snad ani neumí nikdo z nás představit. A když jsem Tě včera četla, jak sem píšeš to svoje směšné skuhrání o půlnoci, máš prd co na práci, doma neuklizeno a ty se nesmyslně rochňáš ve svých malicherných problémech už rok, měla jsem se co držet, abych sem napsala poměrně stravitelný příspěvek 
Není tady
luminka: Manžel mi doktora prostě zakázal, protože nechce, abychom utráceli za poplatky u něho i v lékárně, abych si co nejrychleji našla práci a protože věří, že budu silná
Tvůj manžel je Tvůj nadřízený nebo co? 
Ty vůbec nekopeš za sebe, jen se zmítáš v tom, co ostatní řekli a co si myslí. Bylo by mi upřímně u zadní části, čemu si manžel věří, kdyby se mi JEDNOU pokusil zakázat něco, ci chci JÁ.
Kdyby se pokusil slušně argumentovat, proč nejít k lékaři, to bych si ještě poslechla - proč ne, různé názory mohou mít různé příčiny a důvody (a pak bych si stejně udělala, co považuji za rozumné - pro sebe - já), ale nějaké zákazy - no kde to jsme?

Hele, zkus si odpočinout, popřemýšlet, takzvaně poslechnout svůj vnitřní hlas a podle toho jednej. Jsi dospělá a snad ne úplně závislá na tom, co prohlásí Tvůj manžel. Ostatně - kdyby za mě nechtěl utratit ani těch 30 Kč za poplatek u doktora,
nebyl by mě hoden
.
A ještě rozbor: on může VĚŘIT právě proto, aby s Tebou nebylo žádné vydání. 
Upravil(a) Tercila (6. 11. 2010 12:14)
Není tady
Tercila napsal(a):
luminka: Manžel mi doktora prostě zakázal, protože nechce, abychom utráceli za poplatky u něho i v lékárně, abych si co nejrychleji našla práci a protože věří, že budu silná
Tvůj manžel je Tvůj nadřízený nebo co?
Ty vůbec nekopeš za sebe, jen se zmítáš v tom, co ostatní řekli a co si myslí. Bylo by mi upřímně u zadní části, čemu si manžel věří, kdyby se mi JEDNOU pokusil zakázat něco, ci chci JÁ.
že by se pokusil argumentovat, proč nejít k lékaři, to bych si ještě poslechla (a pak si stejně udělala, co považuji za rozumné - pro sebe - já), ale nějaké zákazy - no kde to jsme?![]()
Hele, zkus si odpočinout, popřemýšlet, takzvaně poslechnout svůj vnitřní hlas a podle toho jednej. Jsi dospělá a snad ne úplně závislá na tom, co prohlásí Tvůj manžel. Ostatně - kdyby za mě nechtěl utratit ani těch 30 Kč za poplatek u doktora,nebyl by mě hoden
![]()
.
Docela by mě zajímalo, co by asi tak luminka udělala, kdyby ji řekl vyskoč z okna nebo nemáš práci budeš vydělávat vlastním tělem
. Taky by slepě poslechla
?
Není tady
neodpustím si drobné rýpnutí .....jak to vlastně manžel zakázal?
vzhledem k tomu, že lum. si vždy z každého rozhovoru vybírá jen, to se jí právě hodí, je možné, že ani s tím "zákazem" to není až tak horké.
Není tady
Psychicky zdravej clovek zrejme nepochopi,ze je nemoc onemocnet psychicky.
Upravil(a) eremuruss (6. 11. 2010 12:26)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Psychycky zdravej clovek zrejme nepochopi,ze je nemoc onemocnet psychicky.

Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ano znam takove pripady jsou to vetsinou lidi z drivejsi generace.Az tato doba ukazala,ze je spousta takhle nemocnych lidi.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ano znam takove pripady jsou to vetsinou lidi z drivejsi generace.Az tato doba ukazala,ze je spousta takhle nemocnych lidi.
Aha, tak jsi to myslela. Poprvé jsem tě nepochopila .
Není tady
luminka napsal(a):
Já už bych i šla, ale manžel vyžaduje abych byla silná - to proto, aby se neprotahovalo hledání práce, a aby se neutrácelo za doktora a lékárnu. Nemohla jsem si už dovolit ztratit práci - a ztratila jsem ji, tak si už vůbec nemůžu dovolit se sesypat. Od té doby jsem ještě neuklidila, jak dlouho to může trvat? Jak dlouho obvykle trvá, než člověk stráví nějaký šok? Já už se snad i bojím doma pracovat, aby se mi snad neutvořily nějaké ty látky způsobující dobrou náladu, mně se totiž zdá v mé situaci nepatřičné se smát, jako bych to zlehčovala. To bych si fakt připadala jak blázen, kdybych se ještě smála jak Viktorka u splavu, vždyť mě potkalo neštěstí.
tak tenhle důvod , proč nedělat nic ,způsobil dobrou náladu mě.
dřív to bylo, protože jsi měla deprasi, byla jsi unavená z hledání nového místa, máš pocit, že nejdřív zábava, no a až pak práce, ale tenhle důvod.......fakt holky - jsi dobrá
Není tady