|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ja si dnes nasla brigadu jeste k zamestnani na vikend jako prodavacka do Alberta,kde jsem drive pracovala.Ted jde o to jestli me nakonec kvuli tomu nepropusti muj hlavni zamestnavatel,uz jsem mu to oznamila.
Není tady
xxxx napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Holky, je možné sehnat aspoň manuální práci? Pro ženu?
...odkud jsi? já mám pocit,že lidi jen pracovat nechtějí. Mám příbuznou co má obchod v Severních Čechách, kde všichni řvou, že není práce a nemůže sehnat ženskou na 6 hodin do práce, nastupila jí jedna druhý den už vykládala jak je to moc práce a že chce při práci sedět!/jedná se o butik s modou nikdo po ní nechtěl tahat brambory/ a už nepřišla, další jí po týdnu řekla, že jí práce nebaví, že chce být na odpolední ve dvou, aby si měla s kým povídat
pak na stoupila další co si po týdnu vzpomněla, že musí hlídat vnoučata, zbytečný zácvik samozřejmě chtěla proplatit, pak další co jen potřebovala na někoho marodit, ted shání další paní a všichni chtějí hodně peněz, ale hlavně nebýt v práci odpoledne a taky ne moc brzo a aby si měli s kým povídat a zákazníci je obtěžují. Mluvila jsem s jednou z těch odcházejících prodavaček a ta lidi přímo nesnášela nevím proč měla pocit, že chce pracovat v obchodě. Jiná odejitá prodavačka majitelce dokonce řekla, že si šoupe doma pr... a že spí do deseti a oni musí být v krámě. Asi chtěla, aby majitelka chodila na dvanáctky s nima/oni by se po 6 hodinách střídaly, přece se nestrhaj
/ Co majitelku znám tak vím, že nespí ani do osmi natož do deseti, protože těch obchodů má několik a neví kde jí hlava stojí
Já mám i osobní zkušenost s hledáním paní na úklid, děs a hrůza do práce se hrnou, jak jí získají už jim je za těžko odtáhnout židli a tak vytřou jen kolem ní, v domě nadělají víc škody než užitku a co je nejhorší tak kradou...což popírají a rozkřikují se "co si to dovolujete" než se vidí na kameře jak si cpou do tašky "drobnosti" z koupelny peníze nebo jak vybírají z kabelky, která není jejich, žvýkačky a "drobné". Bohužel tahle zkušenost je opakovaná a nepříjemná jako ta ostuda co z toho potom dotyčné mají.Takže já vůbec nemám pocit, že všichni lidi nemůžou sehnat práci,ale spíš že někteří lidé by chtěli jen skvělou a dobře placenou práci, kde by je nikdo neúkoloval, nekontroloval apod. Jinak znám samozřejmě většinu lidí co si práce váží a za firmu "kopou", ti co je baví nejvíc sebelítost a pomluvy vedení většinou mají problém práci sehnat a hlavně udržet si jí, protože je fakt, že dnešní trh práce je na problémové věčně-nespokojence citlivý a raděj se poohlédne po někom, kdo maká a je rád, že může.
No nevim,ze by lidi delat nechteli ja nemohla sehnat ani praci uklizecky.Zrovna dnes se ptala pani u nas v Albertu na praci prodavacky, neberou.Radci naberou brigadniky nez lidi na stalo
Není tady

Selima napsal(a):
Tak ako ale zas asi myslím, že Ametyst, ktorá sa liečila na psychiatrii, by si práve s oľhaodm na diagnózu a sovj ZDRAVOTNÝ stav nájsť niečo na polúväzok, šesť hodín, povedzme. Zrjeme je v inej situácii ako niekto, kto už ťažšie práce robil, je zvyknutý, zdravý a hmotná situácia ho tlačí. Ja by som hľadala ďalej, až kým by sa ennašlo niečo vyslovene vhodné pre Teba.
...opravdu lituju zaměstnavatele.
Není tady

eremuruss napsal(a):
xxxx napsal(a):
Ametyst napsal(a):
Holky, je možné sehnat aspoň manuální práci? Pro ženu?
...odkud jsi? já mám pocit,že lidi jen pracovat nechtějí. Mám příbuznou co má obchod v Severních Čechách, kde všichni řvou, že není práce a nemůže sehnat ženskou na 6 hodin do práce, nastupila jí jedna druhý den už vykládala jak je to moc práce a že chce při práci sedět!/jedná se o butik s modou nikdo po ní nechtěl tahat brambory/ a už nepřišla, další jí po týdnu řekla, že jí práce nebaví, že chce být na odpolední ve dvou, aby si měla s kým povídat
pak na stoupila další co si po týdnu vzpomněla, že musí hlídat vnoučata, zbytečný zácvik samozřejmě chtěla proplatit, pak další co jen potřebovala na někoho marodit, ted shání další paní a všichni chtějí hodně peněz, ale hlavně nebýt v práci odpoledne a taky ne moc brzo a aby si měli s kým povídat a zákazníci je obtěžují. Mluvila jsem s jednou z těch odcházejících prodavaček a ta lidi přímo nesnášela nevím proč měla pocit, že chce pracovat v obchodě. Jiná odejitá prodavačka majitelce dokonce řekla, že si šoupe doma pr... a že spí do deseti a oni musí být v krámě. Asi chtěla, aby majitelka chodila na dvanáctky s nima/oni by se po 6 hodinách střídaly, přece se nestrhaj
/ Co majitelku znám tak vím, že nespí ani do osmi natož do deseti, protože těch obchodů má několik a neví kde jí hlava stojí
Já mám i osobní zkušenost s hledáním paní na úklid, děs a hrůza do práce se hrnou, jak jí získají už jim je za těžko odtáhnout židli a tak vytřou jen kolem ní, v domě nadělají víc škody než užitku a co je nejhorší tak kradou...což popírají a rozkřikují se "co si to dovolujete" než se vidí na kameře jak si cpou do tašky "drobnosti" z koupelny peníze nebo jak vybírají z kabelky, která není jejich, žvýkačky a "drobné". Bohužel tahle zkušenost je opakovaná a nepříjemná jako ta ostuda co z toho potom dotyčné mají.Takže já vůbec nemám pocit, že všichni lidi nemůžou sehnat práci,ale spíš že někteří lidé by chtěli jen skvělou a dobře placenou práci, kde by je nikdo neúkoloval, nekontroloval apod. Jinak znám samozřejmě většinu lidí co si práce váží a za firmu "kopou", ti co je baví nejvíc sebelítost a pomluvy vedení většinou mají problém práci sehnat a hlavně udržet si jí, protože je fakt, že dnešní trh práce je na problémové věčně-nespokojence citlivý a raděj se poohlédne po někom, kdo maká a je rád, že může.
No nevim,ze by lidi delat nechteli ja nemohla sehnat ani praci uklizecky.Zrovna dnes se ptala pani u nas v Albertu na praci prodavacky, neberou.Radci naberou brigadniky nez lidi na stalo
...to je věc našeho systému. Zaměstnavatel totiž příjmem zaměstnance přijme na svoje bedra takovou nálož, že se nedivím, že berou jen brigádníky. Máme nejvyšší sociální a zdravotní odvody v Evrope, zamestnavatel přesto, že platí sociální pojištění za zamestnance musí platit tři týdny neschopenky, když pak marodí takový zaměstnanec často tak vlastně jeho práce výjde na 200% platu, protože zaměstnavatel musí platit nemocenskou a ještě k tomu platit někoho kdo za nemocného pracuje. Když chce fluktuanta vyhodit musí mu dát 5 měsíčních platů za to, že jde fňukat jinam. Nebo musí držet tři roky msto žene namateřské, to není nikde na světe.Tož tak...
Není tady

Do jisté doby jsem říkala,že kdo chce pracovat,tak si práci najde. Když jsem před 6-ti lety nastoupila po mateřské do práce,dostala jsem 8.500kč čistého.Kdybych šla na pracák měla bych 9.500kč( i se sociálníma příspěvkama). Protože jsem člověk,myslím,dost pracovitý,nastoupila jsem,i když jsem si první rok nadávala jaká jsem husa. Moje kamarádka ze sev.Čech sehnala před 2 lety práci na směny a je šťastná,protože za noční a víkendové příplatky si vydělá cca 13 tis. čistého. Budu upřímná a řeknu něco,co možná nazvedne ze židle dost lidí: za takové "ocenění" bych si ani nenařídila budík.Ale,protože je ve mně přece jen nějaká pokora,každé ráno děkuji za to,že mohu do práce vstávat.
Dneska říkám,že kdo chce práci najít,tak najde.Otázka je JAKOU a ZA KOLIK.........
Není tady
A proč nemůžete pracovat jako brigádníci? Když se osvědčíte, máte myslím docela velkou šanci zůstat ve firmě na trvalý poměr. Respt. když Vás šéf zná, přijme Vás spíš než někoho nového.
U nás práce je. Naše firma bere operátory do výroby a já našla práci na poloviční úvazek v kanceláři během 5 dnů a dobře placenou.
Není tady
Já hledala práci měsíc, postupně jsem rozšiřovala okolí, kam jsem ochotná dojíždět a pátý týden jsem měla práci. 40 km daleko. Holt vždycky člověk není v situaci, kdy najde práci snů pět minut pěšky od domova.
Není tady

Já to mám jasně daný - bydlím na malém městě, kde 80% obyvatel dojíždí za prací do Prahy, což dělá 40 km a 1,5 hodiny tam+1,5 hodiny zpět hromadnou dopravou. Sehnat práci někde blíž je takový sci-fi, že jsem se o to ani nepokoušela ... 
Není tady

xxxx napsal(a):
Selima napsal(a):
Tak ako ale zas asi myslím, že Ametyst, ktorá sa liečila na psychiatrii, by si práve s oľhaodm na diagnózu a sovj ZDRAVOTNÝ stav nájsť niečo na polúväzok, šesť hodín, povedzme. Zrjeme je v inej situácii ako niekto, kto už ťažšie práce robil, je zvyknutý, zdravý a hmotná situácia ho tlačí. Ja by som hľadala ďalej, až kým by sa ennašlo niečo vyslovene vhodné pre Teba.
...opravdu lituju zaměstnavatele.
A ja zasa človeka, ktorý si musí v takomto stave hľadať prácu.
A aby to mal zamestnávateľ čo najlepšie, tak práve radím hľadať dobre a radšej dlhšie a nebrať všetko, ako smrť.
Upravil(a) Selima (3. 11. 2010 15:44)
Není tady

Selima napsal(a):
Já se stále léčím.
Vlastně mě doktor poslal do léčebny, to si ani dovolit nemůžu, takže to řeším tak, že zkusím aspoň stacionář. Ten je kratší, ale stejně zasahuje do doby, kdy už peníze mít nebudu (čeká se na něj dva měsíce).
Jinak pracovat chci a nikdy nesm bez práce nebyla, jen v těžké depresi se opravdu pracuje těžko. Ale budu muset nebo padnout. Nic jiného mi nezbývá.
Doma sedět nebudu, tam mě to zabíjí (i když mám dost aktivit plus tři kurzy, co jsem si nabrala v naději, že to zvýší mé možnosti na trhu práce). Bohužel se právě kvůli mému zdravotnímu stavu mám problém dostat i přes ty kurzy, dodělat je.
Ale to myslím nemám zapotřebí se obhajovat. Budu pracovat i s mou nemocí, dokud to půjde.
Není tady
Když se osvědčíte, máte myslím docela velkou šanci zůstat ve firmě na trvalý poměr. Respt. když Vás šéf zná, přijme Vás spíš než někoho nového.
Tak to si jenom myslíš... Když jsem hledala místo, slyšela jsem nejednou, že na práce, které nevyžadují větší znalosti, odbornost a pod., radši přijímají brigádníky, případně propustí na konci zkušebky, protože ušetří - na inzerovaném zvýšení platu po zkušební době, na různých benefitech, na nemocenské...
Není tady
helena napsal(a):
Když se osvědčíte, máte myslím docela velkou šanci zůstat ve firmě na trvalý poměr. Respt. když Vás šéf zná, přijme Vás spíš než někoho nového.
Tak to si jenom myslíš... Když jsem hledala místo, slyšela jsem nejednou, že na práce, které nevyžadují větší znalosti, odbornost a pod., radši přijímají brigádníky, případně propustí na konci zkušebky, protože ušetří - na inzerovaném zvýšení platu po zkušební době, na různých benefitech, na nemocenské...
A já zas to vytučněné potvrzuju. Tedy to, že když Vás šéf zná aspoň z brigády a osvědčíte se, tak je mnohem větší šance získat tam práci.
Ono je to dneska o hubu, vzít někoho "z ulice", bez referencí, koho vidíte prvně v životě. Sice se to dá samozřejměřešit zkušební dobou, pracovním poměrem na dobu urřčitou a ten prodlužovat a teprve když máte jistotu, že ten zaměstnanec je co k čemu,tak trvalý pracovní poměr.
A to, že na práce nevyžadující větší znalosti a odbornosti raděj firma přijme brigádníka, to potvrzuju. Je to dáno hlavně tím, že dnes první 3 týdny nemocenské platí zaměstnavatel. Což je docela vražedné. Proto taky je risk přijímat někoho na dobu neurčitou.
Pochopte to: přijmete člověka na dobu neurčitou, ten po zkušební době začne často marodit - třeba každé 2 měsíce , takže vy z každých 8 týdnů,které měl odpracovat (to je jen názorný příklad - kdyby marodil co dva měsíce) mu 3 týdny, tedy skoro polovinu, platíte za nemocenskou - tedy z pohledu zaměstnavatele platíte, aniž byste po tu dobu dostávali jakoukoli protihodnotu. No, a když už je to neúnosné a už to nemůžete utáhnout, tak výpověď mu můžete dát jen z organizačních důvodů, s tříměsíčním odstupným.
Bohužel, na takovém člověku proděláte kalhoty. Já vím, zaměstnanec za své marodění nemůže, ano, beru, ale zaměstnavatel taky ne, a hodně na to zaměstnavatel doplácí v současném systému.
Když je to takto nastavené, nedivte se, že pracovní poměr na dobu neurčitou dneska nabízí ze zaměstnavatelů málokdo...

Blossom napsal(a):
A já zas to vytučněné potvrzuju. Tedy to, že když Vás šéf zná aspoň z brigády a osvědčíte se, tak je mnohem větší šance získat tam práci.
Ono je to dneska o hubu, vzít někoho "z ulice", bez referencí, koho vidíte prvně v životě. Sice se to dá samozřejměřešit zkušební dobou, pracovním poměrem na dobu urřčitou a ten prodlužovat a teprve když máte jistotu, že ten zaměstnanec je co k čemu,tak trvalý pracovní poměr.
A to, že na práce nevyžadující větší znalosti a odbornosti raděj firma přijme brigádníka, to potvrzuju. Je to dáno hlavně tím, že dnes první 3 týdny nemocenské platí zaměstnavatel. Což je docela vražedné. Proto taky je risk přijímat někoho na dobu neurčitou.
Pochopte to: přijmete člověka na dobu neurčitou, ten po zkušební době začne často marodit .......
Bohužel, na takovém člověku proděláte kalhoty. Já vím, zaměstnanec za své marodění nemůže, ano, beru, ale zaměstnavatel taky ne, a hodně na to zaměstnavatel doplácí v současném systému.
Když je to takto nastavené, nedivte se, že pracovní poměr na dobu neurčitou dneska nabízí ze zaměstnavatelů málokdo...
Souhlas. Zamestnavatel to nema teda jednoduche. Napriklad to trimesicni odstupne pri vypovedi, to se tedy hned tak nevidi. Mam silny pocit, ze pracujici je tady prilis chranen. To se ale obraci priti nemu. Radsi se budou prijimat brigadnici apod.
Ostatne ja taky shanim nejakou dobrou praci a musim rici, ze jsem naprosto znicena. Jsem ve stari, kdy jsou zadosti zcela ignorovany. Jednou mi na dotaz (kdyz mi vratili moje papitry) rekli, ze maji nekoho jineho z ciziny!
A duvod? Ta mlada divka mela uz tyden!!!!! praxi. To ze nema vysokou jako ja, taky nevadi.....Musela jsem se z toho vzpamatovavat 2 tydny.
Není tady
Tak mě napadlo, proč my nezaměstnaní nemáme nějaké sdružení, abychom v tom nebyli sami? Vždyť se po internetu sdružují lidé, kterém zemřelo dítě, povídají si ženy, které ani nemohou dítě počít, tak by nezaměstnaní měli mít něco podobného. Jen ty společné akce by asi nebyly, na to by nebyly peníze. A chtělo by to nějaký znak, co takhle přeškrtnuté kladivo?
Není tady
luminka napsal(a):
Tak mě napadlo, proč my nezaměstnaní nemáme nějaké sdružení, abychom v tom nebyli sami? Vždyť se po internetu sdružují lidé, kterém zemřelo dítě, povídají si ženy, které ani nemohou dítě počít, tak by nezaměstnaní měli mít něco podobného. Jen ty společné akce by asi nebyly, na to by nebyly peníze. A chtělo by to nějaký znak, co takhle přeškrtnuté kladivo?
Tak nějaké založ 
Není tady
Ja kdyz jsem nezamestnana, tak z toho nedelam zadnou vedu a to jsem matka samozivitelka, dceri je 16.
Najdu si vzdycky nejakou brigadicku na cerno, k tomu podpora.... mam pak skoro vic, nez kdyz oficialne pracuju....
Nemuzu prece za to, ze me v mem veku (48) uz nikde nechtej? To se mam proto jit past?
Není tady
Načerno, to by mi asi strach nedovolil.
Není tady
dusička napsal(a):
luminka napsal(a):
Tak nějaké založ
A heslo bude: Nemůžeme sehnat práci, ale nejsme darebáci!
To nejsem náhle veselá, to mi už ze všeho hrabe.
Není tady
luminka napsal(a):
dusička napsal(a):
luminka napsal(a):
Tak nějaké založ
A heslo bude: Nemůžeme sehnat práci, ale nejsme darebáci!
To nejsem náhle veselá, to mi už ze všeho hrabe.
Luminko j- hele, ale přeci nemůžeš přirovnávat trápení že někomu umře dítě, nebo ženu, která nemůže počít s tím, že nemáš práci. To nemyslíš vážně 
Není tady
luminka napsal(a):
A srp 
Lumi, to by bylo něco...všichni by se tam navzájem politovali a co z toho? Bylo by ti líp? Tobě evidentně ano, ale rady tady přehlížíš takže o rady by určitě nešlo. Proč svoji energii nevěnuješ shánění práce? nebo aspon doma tomu úklidu apod. 
Není tady
Mimochodem....co konkrétně jsi za poslední 4 dny udělala ohledně nového zaměstnání? 
Není tady
luminka napsal(a):
Ale vzdyd si to sdruzeni muzes zalozit treba na DAMA.CZ
Není tady
venuše napsal(a):
Ja kdyz jsem nezamestnana, tak z toho nedelam zadnou vedu a to jsem matka samozivitelka, dceri je 16.
Najdu si vzdycky nejakou brigadicku na cerno, k tomu podpora.... mam pak skoro vic, nez kdyz oficialne pracuju....
Nemuzu prece za to, ze me v mem veku (48) uz nikde nechtej? To se mam proto jit past?
jO,ALE KDE TAKOVOU BRIDADU SEHNAT.nA CERNO SI TE NIKDO NELAJZNE ZAMESTNAT.
Není tady
eremuruss napsal(a):
venuše napsal(a):
Nemuzu prece za to, ze me v mem veku (48) uz nikde nechtej? To se mam proto jit past?jO,ALE KDE TAKOVOU BRIDADU SEHNAT.nA CERNO SI TE NIKDO NELAJZNE ZAMESTNAT.
teď jsi mě rozesmála 

Není tady
dusička napsal(a):
luminka napsal(a):
dusička napsal(a):
Tak nějaké založA heslo bude: Nemůžeme sehnat práci, ale nejsme darebáci!
To nejsem náhle veselá, to mi už ze všeho hrabe.Luminko j- hele, ale přeci nemůžeš přirovnávat trápení že někomu umře dítě, nebo ženu, která nemůže počít s tím, že nemáš práci. To nemyslíš vážně
Jasně, že to nejde srovnat, jen jsem chtěla říct, že lidé se stejným trápením se sdružují.
Není tady