Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 1. 11. 2010 16:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Hledání práce - jak se s tím srovnat?

eremuruss napsal(a):

Nuni napsal(a):

luminka napsal(a):

Jo, máš pravdu, v jedné knížce to tak psali. Běžná vec na trhu práce, jen jsme na to za totáče nebyli zvyklí.

No jo a za totáče by se taky nestalo, že bychom si tady z vesela dopisovali, protože tak možná jeden z dvaceti nás by měl počítač a to ještě možná v práci dumbom

Ale bylo o starost min a nebyli zadny bezdomovci.Kdybych si mohla vybrat tak bych se vratila zpet do te bezstarostne doby,kde i lidi se k sobe chovali lepe.

Ako kde a ako kto... súdruhovia sa bozkávali na líčka pri každom stretnutí, ale inak kto sa ozval, skončil v base alebo prenasledovali jeho aj celú rodinu... Inak, na Kube alebo v Severnej Kórei ešte máš šancu, Erem... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#127 1. 11. 2010 16:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Nejsou to dcery, je to párek, ale to je nakonec jedno. Ale je fakt nespravedlivé, aby člověk se sociální fobií a špatně vypadající byl před tuto situaci postaven x krát do roka, a sebevědomé krasavice doporučovali známí. Spočítejte si jen ty stresové body během roku - to máme výpověď krát tři, jednu smrt blízkého - babička, to už na psychiatra je.

big_smile Ahá, tak osm čakala, kedy s akonečne vytasíš s tou životnou nespravodlivosťou - a je to tu! Oki, ja ti dám moju prácu a ty mi dáš tvojho manžela a deti - ja som bez manžela (teda, priateľa mám, toho by som mohla prihodiť k tej práci) a bez detí. Súhlasíš? Aby to bolo spravodlivé... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#128 1. 11. 2010 16:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Petr100 napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ale bylo o starost min a nebyli zadny bezdomovci.Kdybych si mohla vybrat tak bych se vratila zpet do te bezstarostne doby,kde i lidi se k sobe chovali lepe.

Jo jo bezdomovci nebyli, seděli v kriminále. Vzpomínáš na paragraf- PŘÍŽIVNICTVÍ?

Vzpominam a bylo to dobre,kdyz vidim v okoli ty smazky co nedelaji a vydiraji rodice je me z nich na bliti.Za totace by sedeli.Ted na ne nikdo nemuze.

No, oficiálne neobolo všeličo, ale realita bola trošku inde, to si zasa nič nenahovárajme - my, čo sme to zažili. Ani kriminalita nebola žiadna - teda, v štatistikách, keď sa otvorili archívy, davy žasli... neboli ani zastrelení uprchlíci na hraniciach a NIKTO nechcel preč z tohto raja na zemi... lol

Brita

Není tady

#129 1. 11. 2010 16:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

helena napsal(a):

erem, ale luminka píše o 20 km a ještě u maminky... Takže od domova kousek a nebezpečí zpustnutí taky nehrozí...
Nehledě na to, že někdy nezáleží na tom, co ty ne/chceš a rodina ne/trpí, ale co je potřeba. Ono máš celkem fuk, jestli někdo jezdí za rodinou na víkendy nebo bydlí doma, ale dělají oba na 3 šichty - taky se klidně tejden nepotkají.

Ja,ale psala k Adriane.Jinak ja taky denne dojizdim vlakem do zamestnani 20 km.Nekdy,kdyz se postesti sehnat nekoho kdo ma se mnou smenu tak i autem.Navic nevim co ma spolecneho u Lumirky to,ze bude treba dojizdet do mesta za praci kde bydli jeji mamka.Prece by dojizdela dennne a ne u ni bydlela.....Lumirko nejak to nechapu.Pokud nebydlis ve vetsim meste nezbyde te nic jineho nez dojizdet.Taky me to stve denne vstavat pred 4 hodinou a bezet na vlak a jeste cekat pak venku 20 minut na prestup,kdyz dojedu ma misto tak musim jit opustenym parkem nez se do te prace dostanu.Vzdy si vzpomenu na film Puncocha,kdyz prochazim tim parkem.big_smile

No, keď nepríde práca za tebou, tak občas musíš TY za prácou... A keď už deti nie sú miminá, nie je čo riešiť, myslím.

Brita

Není tady

#130 1. 11. 2010 16:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Nuni napsal(a):

Adelle napsal(a):

Luminko, a co chceš ty? Jak by vypadala situace, ve které bys byla naprosto a dokonale spokojená?

Škoda, že tahle otázka zůstala zadavatelkou nezodpovězena butter

Abych měla konečně práci, třeba podřadnou, ale práci, a abych se do ní mohla dostat v hodinu, kterou potřebují. A aby mně neumřel někdo blízký. Mně to úplně stačí.

To už si mala, ale furt si nebola spokojná... nejako ti to neverím... No nič, uvidíme, až tú prácu nájdeš - a ja verím, že ju nájdeš.

Brita

Není tady

#131 1. 11. 2010 21:31

Nuni
♥♥♥----

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nuni napsal(a):

No jo a za totáče by se taky nestalo, že bychom si tady z vesela dopisovali, protože tak možná jeden z dvaceti nás by měl počítač a to ještě možná v práci dumbom

Ako kde a ako kto... súdruhovia sa bozkávali na líčka pri každom stretnutí, ale inak kto sa ozval, skončil v base alebo prenasledovali jeho aj celú rodinu... Inak, na Kube alebo v Severnej Kórei ešte máš šancu, Erem... wink

tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp někteří z nás totiž mají velmi krátkou pamět kapitulation

Upravil(a) Nuni (1. 11. 2010 21:31)

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#132 1. 11. 2010 21:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Nuni napsal(a):

Selima napsal(a):

eremuruss napsal(a):

tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp někteří z nás totiž mají velmi krátkou pamět kapitulation

A byli by flákači, který by jakobydělali za stejné prachy stejnou práci, kterou ty odřež za ně

Upravil(a) dusička (1. 11. 2010 21:35)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#133 2. 11. 2010 1:36

luminka
♥♥♥♥♥--

Práce se objevila v podniku, kde mám manžela, ale je to výhledové, takže mě manžel stále posílá hledat a mně je z toho nanic, každý den někde oblézat jako žebrák. Počítám, že ta práce by mohla vyjít někdy v příštím roce, byly by to dvanáctky, denní a noční, najednou to jde, buď bych měla auto, nebo by mě vozili. A rodina se možná ani nijak špatně nechová, slyšela jsem manžela, jak říká své mamince do telefonu: "Je z toho špatná". A ona se o mě zajímala a pozdravovala mě, i když je právě po operaci. Jak se zdá, manžel je krutý jen na mě, ne když mluví o mně. Byl to asi šok pro všechny a asi jsem udělala dobře, že jsem tchánovi nekňourala do ucha jako zjara. Jsem asi zvrhlá, ale začínám na té situaci vidět pozitiva:
Jaké já si dělala starosti, že do té nové práce odejde kolegyně a nebude mě vozit z odpolední. Za čtrnáct dní to bylo jinak, obě jsme byly propuštěné a do té nové práce možná půjdu dřív než ona, manželky zaměstnanců mají přednost.
Rodina se snad vzpamatuje, budu mít jak se dostat a nebudu na nikom závislá, tento problém mi ztrpčoval život celá poslední léta, už nikdy do mě nebude rýpat kolegyně, že bych chtěla chodit nejlépe na ráno, už nikdy nebude na sloupě viset moje jméno, proč jako že nesměnuju. Fakt rodina potřebovala tuto pecku, aby se vzpamatovala.
Možná, když přetrpím finanční nepohodu do příštího roku, pak už na tom budu len lépe. Třeba budu konečně mít ještě peníze na něco jiného, než jen na dopravu do práce - to trvalo 10 let, ještě než byla krize a děti na vysoké!
Prostě chronické problémy, léta mě trápící, pominou!
Některé už pominuly, už se nestrachuju, co když kolegyně bude nemocná, co když pojede k rodičům, co když ji propustí. Možná maličkosti užírají člověka víc, než jeden veliký problém. Vlastně až obejdu všechny podniky, až se této trapné záležitosti zbavím, tak mě nic trápit už nebude, a šetřit jsem zvyklá, poslední dobou jsem stejně nic jiného neznala.
A za co to mám, takovou smůlu, ztratit zaměstnání, které jsem 12 let měla a opět si ho musela vybojovat? Co tím Pánbůh myslel? Stále jsem totiž nesmyslně záviděla švagrové. Tak teď mám teprve co!

Upravil(a) luminka (2. 11. 2010 3:03)

Není tady

#134 2. 11. 2010 5:42

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Práce se objevila v podniku, kde mám manžela, ale je to výhledové, takže mě manžel stále posílá hledat a mně je z toho nanic, každý den někde oblézat jako žebrák. Počítám, že ta práce by mohla vyjít někdy v příštím roce, byly by to dvanáctky, denní a noční, najednou to jde, buď bych měla auto, nebo by mě vozili. A rodina se možná ani nijak špatně nechová, slyšela jsem manžela, jak říká své mamince do telefonu: "Je z toho špatná". A ona se o mě zajímala a pozdravovala mě, i když je právě po operaci. Jak se zdá, manžel je krutý jen na mě, ne když mluví o mně. Byl to asi šok pro všechny a asi jsem udělala dobře, že jsem tchánovi nekňourala do ucha jako zjara. Jsem asi zvrhlá, ale začínám na té situaci vidět pozitiva:
Jaké já si dělala starosti, že do té nové práce odejde kolegyně a nebude mě vozit z odpolední. Za čtrnáct dní to bylo jinak, obě jsme byly propuštěné a do té nové práce možná půjdu dřív než ona, manželky zaměstnanců mají přednost.
Rodina se snad vzpamatuje, budu mít jak se dostat a nebudu na nikom závislá, tento problém mi ztrpčoval život celá poslední léta, už nikdy do mě nebude rýpat kolegyně, že bych chtěla chodit nejlépe na ráno, už nikdy nebude na sloupě viset moje jméno, proč jako že nesměnuju. Fakt rodina potřebovala tuto pecku, aby se vzpamatovala.
Možná, když přetrpím finanční nepohodu do příštího roku, pak už na tom budu len lépe. Třeba budu konečně mít ještě peníze na něco jiného, než jen na dopravu do práce - to trvalo 10 let, ještě než byla krize a děti na vysoké!
Prostě chronické problémy, léta mě trápící, pominou!
Některé už pominuly, už se nestrachuju, co když kolegyně bude nemocná, co když pojede k rodičům, co když ji propustí. Možná maličkosti užírají člověka víc, než jeden veliký problém. Vlastně až obejdu všechny podniky, až se této trapné záležitosti zbavím, tak mě nic trápit už nebude, a šetřit jsem zvyklá, poslední dobou jsem stejně nic jiného neznala.
A za co to mám, takovou smůlu, ztratit zaměstnání, které jsem 12 let měla a opět si ho musela vybojovat? Co tím Pánbůh myslel? Stále jsem totiž nesmyslně záviděla švagrové. Tak teď mám teprve co!

...slušnej maniodepresivní rozbor...opravdu bych ti doporučila doktora. Tohle není o ztrátě práce, ty lítáš v ublížení, řešíš furt co kolegyně, co komu zavidíš a navíc čekáš nesmrtelnost a socializmus, z téhle utopie vede mooooc dlouhá cesta. Pokud najdeš novou práci nevpluj do ní jako ublížená, oni to lidi nemají moc rádi a mohli by tě vyštípat z kolektivu i práce a tvoje kolečko by se uzavřelo v ještě větší spirále sebelítosti v které si tak lebedíš. My ti tu můžeme přát samá pozitiva a sociální jistoty, ale každej kdo něco dokázal ví, že ty jistoty si musí většina lidí sakra zasloužit, těch co jim padne do klína "životní výhra" je jen pár

dum spiro spero

Není tady

#135 2. 11. 2010 7:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jak se zdá, manžel je krutý jen na mě, ne když mluví o mně.
Teda pobavilo mě, když jeho snaze o to, aby ses zaměstnala, říkáš "krutost" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png (a dodala bych "nerouhej se").

Rodina se snad vzpamatuje
Proboha proč rodina??? Jako že tě přestanou "tejrat" ohledně zaměstnání a domácích prací?

A za co to mám, takovou smůlu
První, co mě napadlo, že za tvoje věčný kňourání... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a to pořád ještě nevíš, co to znamená rejt držkou v zemi...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#136 2. 11. 2010 8:18

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Holky, je možné sehnat aspoň manuální práci? Pro ženu?

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#137 2. 11. 2010 8:27

Blossom
Host

Ametyst napsal(a):

Jsem přesvědčená, že ano.

Jinak jedna myslím pozitivní zpráva (ťukám ji tedy o dřevo jak nejvíc můžu): Po cca 3 letech, kdy pro naši firmu bylo opravdu hlavním programem přežít, se to (zdá se) konečně zvedá, máme zase více zakázek, zaplaťpámbu.
A tento trend vidím i u mnoha svých známých - podnikatelů. Krize prostě musí jednou pominout, a zdá se, že už to možná (doufejme) nastává, a pak zas přijde oživení a přibude i pracovních míst. stolt

#138 2. 11. 2010 8:45

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

...odkud jsi? já mám pocit,že lidi jen pracovat nechtějí. Mám příbuznou co má obchod v Severních Čechách, kde všichni řvou, že není práce a nemůže sehnat ženskou na 6 hodin do práce, nastupila jí jedna druhý den už vykládala jak je to moc práce a že chce při práci sedět!/jedná se o butik s modou nikdo po ní nechtěl tahat brambory/ a už nepřišla, další jí po týdnu řekla, že jí práce nebaví, že chce být na odpolední ve dvou, aby si měla s kým povídat dumbom pak na stoupila další co si po týdnu vzpomněla, že musí hlídat vnoučata, zbytečný zácvik samozřejmě chtěla proplatit, pak další co jen potřebovala na někoho marodit, ted shání další  paní a všichni chtějí hodně peněz, ale hlavně nebýt v práci odpoledne a taky ne moc brzo a aby si měli s kým povídat a zákazníci je obtěžují. Mluvila jsem s jednou z těch odcházejících  prodavaček a ta lidi přímo nesnášela  nevím proč měla pocit, že chce pracovat v obchodě. Jiná odejitá prodavačka majitelce dokonce řekla, že si šoupe doma pr... a že spí do deseti a oni musí být v krámě. Asi chtěla, aby majitelka chodila na dvanáctky s nima/oni by se po 6 hodinách střídaly, přece se nestrhaj big_smile / Co majitelku znám tak vím, že nespí ani do osmi natož do deseti, protože těch obchodů má několik a neví kde jí hlava stojí big_smile Já mám i osobní zkušenost s hledáním paní na úklid, děs a hrůza do práce se hrnou, jak jí získají už jim je za těžko odtáhnout židli a tak vytřou jen kolem ní, v domě nadělají víc škody než užitku a co je nejhorší tak kradou...což popírají a rozkřikují se "co si to dovolujete" než se vidí na kameře jak si cpou do tašky "drobnosti" z koupelny peníze nebo jak vybírají z kabelky, která není jejich, žvýkačky a "drobné". Bohužel tahle zkušenost je opakovaná a nepříjemná jako ta ostuda co z toho potom dotyčné mají.Takže já vůbec nemám pocit, že všichni lidi nemůžou sehnat práci,ale spíš že někteří lidé by chtěli jen skvělou a dobře placenou práci, kde by je nikdo neúkoloval, nekontroloval apod. Jinak znám samozřejmě většinu lidí co si práce váží a za firmu "kopou", ti co je baví nejvíc sebelítost a pomluvy vedení většinou mají problém práci sehnat a hlavně udržet si jí, protože je fakt, že dnešní trh práce je na problémové věčně-nespokojence citlivý a raděj se poohlédne po někom, kdo maká a je rád, že může.

dum spiro spero

Není tady

#139 2. 11. 2010 9:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst, z čirý zvědavosti jsem nakoukla na nabídky práce jen od jedný nejmenovaný agentury. Nehledala jsem konkrétní region, takže namátkou v několika krajích - kuchařka, zahradnice, šička, montáž součástek, vedoucí skladu...

Není tady

#140 2. 11. 2010 9:43

jancas
♥♥♥♥---

ja jsem bez prace byla nekolikrat, nekdy se mi prace podarila sehnat behem 2 až 3 mesiců, nekdy až za rok a pul... zalezi na stesti. Me moc pomahalo nevzdavat to, jit porad dal a porad posilat CV i kdyz mi na mnohe ani neodpovedeli. Kdyz mi nevysel vyberak a ze jich bylo,tak jsem to obrecela prvni den a druhy jsem opet znova zacala hledat. Spis co me srazelo na kolena byly blbe poznamky moji matky, ze se za me stydi, ze jsem k nicemu, tohle sice nerekla doslova,ale vyznelo to tak apod...

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/25446.png

Není tady

#141 2. 11. 2010 10:15

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

Nevím odkud jsi,ale ještě nedávno měli v DM drogerii sehnat prodavačku ve zlínksém kraji,současnou situaci neznám,jstli ještě shání a v marketech typu Penny atd asi taky dost často hledají prodavačky-tištěné inzeráty nám chodí až domů.

Není tady

#142 2. 11. 2010 12:31

luminka
♥♥♥♥♥--

Teda já bych šla dělat i pěknou rasovinu, jen kdyby to byla práce. Nezvládla bych snad jen práci, kde by se uklízely zvratky, to opravdu ne.

Není tady

#143 2. 11. 2010 12:36

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Já jsem z Moravskoslezského kraje. Na pracáku mi nic nenabídli. Musím sama. jenže se plácám v depresi a je pro mě problém vůbec něco dělat. nevím jestli se mám dřív léčit, nebo pracovat. Spíš bych chtěla dělat. Mám ale ještě nějaké nedokončené kurzy, to bych při práci nemohla. Takže doufám, že dám do konce roku všechno do kupy a půjdu do práce. Snad budu mít sílu.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#144 2. 11. 2010 14:35

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

Já jsem z Moravskoslezského kraje. Na pracáku mi nic nenabídli. Musím sama. jenže se plácám v depresi a je pro mě problém vůbec něco dělat. nevím jestli se mám dřív léčit, nebo pracovat. Spíš bych chtěla dělat. Mám ale ještě nějaké nedokončené kurzy, to bych při práci nemohla. Takže doufám, že dám do konce roku všechno do kupy a půjdu do práce. Snad budu mít sílu.

No Ametyst,myslím že ses vyjádřila dost jasně-že ani nevíš,jestli vůbec pracovat nebo se léčit.A víš,že práce léčí?Jednalo se konkrétně o dm drogerii ve valmezu,kam běžně dojíždí lidi i z větších dálek a pracuje se zde i na pol.úvazek,nezaměstnávají na celý,hodinová mzda je velmi pěkná.
Soudě podle toho,jaký mají problém s prodavačkama a s přístupem těch,co by "chtěly" pracovat jako ty,tak už chápu,proč tam nemůzou nikoho najít.
Jen se u nás vyhazují prachy na nekonečně hloupé kurzy,na platy těch co tam musí fungovat a na podporu těch,který si tím krátí svoje kratochvíle.
A pak se světe div,že státní rozpočet je jedna velká černá díra.

Není tady

#145 2. 11. 2010 14:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Teda Kuty, tebe bych chtěla mít doma... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif berušku empatickou laskavou...

Není tady

#146 2. 11. 2010 14:52

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Teda Kuty, tebe bych chtěla mít doma... http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif berušku empatickou laskavou...

lol:lol:tady empatii opravdu neznám,život se se mnou v tomto směru nikdy nemazlil a ani se taky nikdo nepokoušel vcítit do mé empatie,a že jsem kolikrát byla nas.aná.

Apropo napsala jsem něco špatně?Kolikrát je opravdu lepší vypadnout mezi lidi a řešit úplně jiné věci,než se nekonečně užírat se svými psycho problémy.A navíc si ještě u toho můžeš vydělat.gloria

Není tady

#147 2. 11. 2010 14:58

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kuty napsal(a):

Ametyst napsal(a):

No Ametyst,myslím že ses vyjádřila dost jasně-že ani nevíš,jestli vůbec pracovat nebo se léčit.A víš,že práce léčí?Jednalo se konkrétně o dm drogerii ve valmezu,kam běžně dojíždí lidi i z větších dálek a pracuje se zde i na pol.úvazek,nezaměstnávají na celý,hodinová mzda je velmi pěkná.
Soudě podle toho,jaký mají problém s prodavačkama a s přístupem těch,co by "chtěly" pracovat jako ty,tak už chápu,proč tam nemůzou nikoho najít.
Jen se u nás vyhazují prachy na nekonečně hloupé kurzy,na platy těch co tam musí fungovat a na podporu těch,který si tím krátí svoje kratochvíle.
A pak se světe div,že státní rozpočet je jedna velká černá díra.

Co se týče rekvalifikačních kurzů - souhlasím , v 90% jsou to vyhozené peníze kapitulation .

Není tady

#148 2. 11. 2010 15:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

Podľa toho kde. V Bratislave určite.

Brita

Není tady

#149 2. 11. 2010 15:25

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

...to je přesně příklad o kterém jsem mluvila v posledním svém příspěvku...ty vlastně nemáš čas jít do práce, ale usilovně jí hledáš. Resp. spíš bys chtěla dělat a doufáš, že najdeš sílu va jestli takhle vyrukujete holky na ty zaměstnavatele tak se nedivte, že hledáte víc něž rok práci nebo že práci dostanete a ještě ve zkušebce se zaměstnavatel spasí.

dum spiro spero

Není tady

#150 2. 11. 2010 15:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak ako ale zas asi myslím, že Ametyst, ktorá sa liečila na psychiatrii, by si práve s oľhaodm na diagnózu a sovj ZDRAVOTNÝ stav nájsť niečo na polúväzok, šesť hodín, povedzme. Zrjeme je v inej situácii ako niekto, kto už ťažšie práce robil, je zvyknutý, zdravý a hmotná situácia ho tlačí. Ja by som hľadala ďalej, až kým by sa ennašlo niečo vyslovene vhodné pre Teba. stolt

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí