Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 31. 10. 2010 13:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Hledání práce - jak se s tím srovnat?

No ja teda nevim komu by rodina trpela,aby manzelka ci manzel zil nekde stovky kilometru od rodiny.Me urcite ne a ani bych to nechtela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#102 31. 10. 2010 13:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

erem, ale luminka píše o 20 km a ještě u maminky... Takže od domova kousek a nebezpečí zpustnutí taky nehrozí...
Nehledě na to, že někdy nezáleží na tom, co ty ne/chceš a rodina ne/trpí, ale co je potřeba. Ono máš celkem fuk, jestli někdo jezdí za rodinou na víkendy nebo bydlí doma, ale dělají oba na 3 šichty - taky se klidně tejden nepotkají.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#103 31. 10. 2010 14:28

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

erem, ale luminka píše o 20 km a ještě u maminky... Takže od domova kousek a nebezpečí zpustnutí taky nehrozí...
Nehledě na to, že někdy nezáleží na tom, co ty ne/chceš a rodina ne/trpí, ale co je potřeba. Ono máš celkem fuk, jestli někdo jezdí za rodinou na víkendy nebo bydlí doma, ale dělají oba na 3 šichty - taky se klidně tejden nepotkají.

Ja,ale psala k Adriane.Jinak ja taky denne dojizdim vlakem do zamestnani 20 km.Nekdy,kdyz se postesti sehnat nekoho kdo ma se mnou smenu tak i autem.Navic nevim co ma spolecneho u Lumirky to,ze bude treba dojizdet do mesta za praci kde bydli jeji mamka.Prece by dojizdela dennne a ne u ni bydlela.....Lumirko nejak to nechapu.Pokud nebydlis ve vetsim meste nezbyde te nic jineho nez dojizdet.Taky me to stve denne vstavat pred 4 hodinou a bezet na vlak a jeste cekat pak venku 20 minut na prestup,kdyz dojedu ma misto tak musim jit opustenym parkem nez se do te prace dostanu.Vzdy si vzpomenu na film Puncocha,kdyz prochazim tim parkem.big_smile

Upravil(a) eremuruss (31. 10. 2010 14:35)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#104 31. 10. 2010 15:35

agewa
♥♥♥♥♥♥-

když už jsme u toho. Já teda jezdím autem, ale po dálnici a to přez 40km a pak ještě 1/2 hod po Praze. Čistého času přez hodinu tam a hodinu zpátky a projedu 2500kč za měsíc.A jsem ráda, že nějakou práci mám. Takže 20km mě přijde jako legrace a brnkačka.

Není tady

#105 31. 10. 2010 15:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

když už jsme u toho. Já teda jezdím autem, ale po dálnici a to přez 40km a pak ještě 1/2 hod po Praze. Čistého času přez hodinu tam a hodinu zpátky a projedu 2500kč za měsíc.A jsem ráda, že nějakou práci mám. Takže 20km mě přijde jako legrace a brnkačka.

Tak to musis mit zase vyssi vydelek,kdyz si muzes dovolit project mesicne 2500 kc.V Praze se prece jenom vydelat da.

Není tady

#106 31. 10. 2010 15:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

na tak to agew děláš jistě za víc, než třeba nabízeli erem. tuším, že to byla ona, kdo psal, že ji nabídli osm čistýho. kdyby se ti nevyplatilo, tak nejezdíš.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#107 31. 10. 2010 15:49

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Tak to musis mit zase vyssi vydelek,kdyz si muzes dovolit project mesicne 2500 kc.V Praze se prece jenom vydelat da.

raději vrabec v hrsti než holub na střeše wink

co znamená "vyšší výdělek"?

Není tady

#108 31. 10. 2010 15:49

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Jsem na tom stejně jako agewa, jezdím denně autem, hodina tam, hodina zpátky. Tobě se zdá hodně projet 900,- z 8 tisíc,tzn, že by ti zbylo 7,1tis. projedu skoro 3 tis, myslíš že mám tedy 3x8? roll ...to opravdu nemám. Ale vím, že pokud chci tuhle práci holt musím platit cestu

Není tady

#109 31. 10. 2010 15:50

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ale ono je nakonec jedno kdo kolik projede, protože to je každého věc, jestli chce nebo nechce. A Luminka evidentně nechce...tady je každá rada drahá

A jestli by mi rodina trpěla, že jezdím za prací třeba 200km? Kdyby to bylo nutné, nic jiného by rodině nezbývalo. Mimochodem, moc se doma nezdržím, takže domácí práce dělá ten kdo je zrovna doma...a když jsem byla nezaměstnaná, byla jsem doma já. je to jednoduché

Upravil(a) holcina (31. 10. 2010 15:52)

Není tady

#110 31. 10. 2010 16:05

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

mám víc než 8000kč  čistého, ale nemám ani průměrný plat.
bydlím na okrese Kladno, coč je kraj s velkou nezaměstnaností, takže tady není nic. No a mám dceru na VŚ( bohužel alimenty nemáme), takže to není o tom, že si můžu dovolit projet -  prostě musím brát , co je.

Není tady

#111 31. 10. 2010 16:07

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

no jak kde.

Není tady

#112 31. 10. 2010 16:18

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

agewa napsal(a):

Treba nad 15 cistyho.big_smile

Není tady

#113 31. 10. 2010 16:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

v tom případě nemám vyšší výdělek

Není tady

#114 31. 10. 2010 16:55

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

aprill napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Treba nad 15 cistyho.big_smile

godlike godlike tak to taky nemám...a já blbec projedu tolik peněz roll

Není tady

#115 31. 10. 2010 19:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

luminka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Lumirko praci na tvem miste bych sla hledat hned nevim na co cekat.Ja,kdyz se dozvedela 1 mesic predem,ze skoncim,tak pro me nastala panika a hledala jsem hned.Jeste ted po pul roce se me ozyvaji zamestnavatele na telefon,ze by me prijali.Bohuzel nevim na 100% jestli me v zamestnani nechaji,ale optam se opet s mesicnim predstihem,abych mela cas hledat.

1 měsíc, to se dobře hledá, když je člověk zaměstnaný a má ještě nějakou důstojnost. Já se to dozvěděla 4 dny předem. Já nemám důstojnost žádnou. Vy byste zaměstnali člověka, kterého propustili třikrát během roku, má 80 kg, působí neohrabaně, chybí mu zub (čtyřka, ale vidět to je), je mu 42, vlasy do pasu a jedno obnošené oblečení, protože při dvou vysokoškolácích na oblečení, boty a kadeřníka prostě nemá? A když vám řekne manžel, že prostě v pondělí půjdete a nebudete o tom diskutovat a vy víte, že šanci nemáte.

Luminko - jenom se lituješ
děláš ze sebe chudinku - jako že máš dva vysokoškoláky
Když půjdeš jednou za půl roku ke kadeřnici, svět se nezboří, udělej změnu, nech se nakrátko. Chybí Ti čtyřka zub? Proč s tím sakra nic neděláš?
Mně je 40cet, měla jsem paradentozu , hýbali se mi zuby, bála jsem se, že by mi snad nějaký mohl vypadnout, ale řekla jsem si, že nehodlám chodit bez zubů, takže mám protézu mmch - nikdo to nepozná a můžu se smát jak filmová hééééééérečka gloria
Oblečení? - Jsou sekáče, když se prohrábneš, najdeš tam fajn kousky.
A kila? Nezáleží kolik kdo má, ale jakou vyzařuje image.
A vím, jak je to těžký s penězi, mám tři děti

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#116 31. 10. 2010 19:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

hm, taky nemám vyšší výdělek tillfreds

Není tady

#117 31. 10. 2010 19:54

Blossom
Host

Luminko, v příspěvku č. 60 včera ráno jsem ti zcela vážně nabízela, že ti 500 Kč na toho kadeřníka pošlu, když jsi předtím psala, že na kadeřníka (a další věci) nemáš. Žádnou SZ ani jinou formuodpovědi jsem od tebe ale v poště doteď nenašla.

Ano, to je tvá volba, nabídku nepřijmout, podtud vše OK. Ale tys ji prostě přešla jako by žádná nepřišla a dál tady skuhráš, jak ti nikdo nechce pomoct, jak ti nikdo nerozumí, jaký jsi chudák.

Chudák jsi. Proto, jak se k životu ty sama stavíš. Tím svým přístupem si kazíš život ty sama. A ještě ostatní zahrnuješ svým nekonečným skuhráním.

Inu - tvá volba. Tvůj život.

A svou nabídku beru tímto zpět: Nabízet pomoc někomu, kdo si pomoct dát vůbec nechce a kdo pro své štěstí není ochoten  udělat vůbec nic, nemá smysl.

#118 31. 10. 2010 20:46

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Taky nechápu, proč si Luminka na všechno jen stěžuje, proč ještě nenašla ve své situaci nic pozitivního ...
Dojíždět 20 km - to přece není žádná překážka pracovat, to bych dojížděla a ne abych bydlela někde mimo domov.
Ale na druhé straně - když mám rodinu, tak bych nebrala práci 200 km daleko, raději bych volila takovou variantu, jakože bych vzala úplně podřadnou a méně placenou práci v okolí a stále intenzívně hledala vhodnou práci (ke své kvalifikaci). Jak mi říkal taťka, klidně ze mě může být uklízečka s titulem ... No a co, kdyby nebyla jiná možnost ...hmm

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#119 31. 10. 2010 21:01

Nuni
♥♥♥----

Adelle napsal(a):

Luminko, a co chceš ty? Jak by vypadala situace, ve které bys byla naprosto a dokonale spokojená?

Škoda, že tahle otázka zůstala zadavatelkou nezodpovězena butter

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#120 31. 10. 2010 21:12

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Blossom napsal(a):

Luminko, v příspěvku č. 60 včera ráno jsem ti zcela vážně nabízela, že ti 500 Kč na toho kadeřníka pošlu, když jsi předtím psala, že na kadeřníka (a další věci) nemáš. Žádnou SZ ani jinou formuodpovědi jsem od tebe ale v poště doteď nenašla.

Ano, to je tvá volba, nabídku nepřijmout, podtud vše OK. Ale tys ji prostě přešla jako by žádná nepřišla a dál tady skuhráš, jak ti nikdo nechce pomoct, jak ti nikdo nerozumí, jaký jsi chudák.

Chudák jsi. Proto, jak se k životu ty sama stavíš. Tím svým přístupem si kazíš život ty sama. A ještě ostatní zahrnuješ svým nekonečným skuhráním.

Inu - tvá volba. Tvůj život.

A svou nabídku beru tímto zpět: Nabízet pomoc někomu, kdo si pomoct dát vůbec nechce a kdo pro své štěstí není ochoten  udělat vůbec nic, nemá smysl.

tummenupp godlike

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#121 31. 10. 2010 22:34

Blossom
Host

dusička napsal(a):

hm, taky nemám vyšší výdělek tillfreds

Malé offtopic
Dušičko, tvůj nový avatar je tummenupp !
Na tom předchozím jsi mi přišla taková dušička utrápená, no a ty jsi přitom taková kóča, a ještě k tomu s malou kočičkou, sluší vám to tam moc!

#122 31. 10. 2010 22:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Je díky par, to víš, nebyli lidi a já se sama fotit neumím.
Ale tuhle fotku cvakla moje láska stolt,

Není tady

#123 31. 10. 2010 23:12

luminka
♥♥♥♥♥--

Nuni napsal(a):

Adelle napsal(a):

Luminko, a co chceš ty? Jak by vypadala situace, ve které bys byla naprosto a dokonale spokojená?

Abych měla konečně práci, třeba podřadnou, ale práci, a abych se do ní mohla dostat v hodinu, kterou potřebují. A aby mně neumřel někdo blízký. Mně to úplně stačí.

Není tady

#124 1. 11. 2010 6:32

Ametyst
♥♥♥♥♥--

luminka napsal(a):

Nuni napsal(a):

Adelle napsal(a):

Abych měla konečně práci, třeba podřadnou, ale práci, a abych se do ní mohla dostat v hodinu, kterou potřebují. A aby mně neumřel někdo blízký. Mně to úplně stačí.

Jéje, to bych chtěla taky...smile
Kéž by bylo dost pro všechny...

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#125 1. 11. 2010 16:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

luminka napsal(a):

Kdo by nebyl furt na hromadě, když už výpověď přichází s půlroční pravidelností? (nejsem lempl, pracovala jsem v kuse 12 let, než to vypuklo). A v podndělí hledat práci se mi zdá po té ráně fakt brzy. Vy byste šly? Když je to čerstvé a sebevědomí je na nule? Určitě napíšete, že v mé mizerné situaci se práce musí hledat okamžitě. Jenomže v mém stavu každého zaměstnavatele odradím, že mě nezaměstná už nikdy. Ale ultimátum buď pondělí, nebo psychiatr se mi zdá kruté. To byste si po takové ráně osudu neodpočaly ani týden? A věřte, že to rána je, dělala jsem tam 12 let, vloni jsem skončila s tím, že se tam zase vrátím, ani všechny věci jsem si neodnášela. Vrátila jsem se, a po pěti měsících toto. Teď už jsem si všechno odnesla, protože nebude pro mě návratu. Podnik šetří a vezme si radši brigádníky, aby za ně neplatil sociální a zdravotní. A na brigádu můžu až v dubnu, až tehdy mi vyprší podpora, letos to ještě při podpoře jde, ale na brigádě jsem tam byla v květnu, a všechny hodiny jsem si vyčerpala.

Lumi, v Bratislave nie je až taký problém s prácou, ale uisťujem ťa, že posledné cca dva roky dostali z môjho okolia výpoveď viacerí výborní pracovníci - proste buď kríza alebo pod zámienkou krízy nejaké presuny a otrasy... a bum! Mama od troch detí zrazu nemá prácu, zatvoria menšiu fabriku a stovky ľudí nemajú prácu... našťastie niekde inde zasa časom otvoria... stolt Chce to len neupadať na duchu a HĽADAŤ. Ja si na rozdiel od iných myslím, že vytieranie verandy by počkalo a dôležitejšie je obvolať známych, zistiť si pracovné agentúry a kúpiť Annonci... stolt a chodiť s očami otovorenými a rozmýšľať, hľadať... Alebo teda fakt k psychiatrovi a pekne si vypýtať neschopenku - tebe by to všetci aj uverili, ty si uzlíček nervov aj za lepších okolností. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí