Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 30. 10. 2010 8:26

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Hledání práce - jak se s tím srovnat?

Lumirko praci na tvem miste bych sla hledat hned nevim na co cekat.Ja,kdyz se dozvedela 1 mesic predem,ze skoncim,tak pro me nastala panika a hledala jsem hned.Jeste ted po pul roce se me ozyvaji zamestnavatele na telefon,ze by me prijali.Bohuzel nevim na 100% jestli me v zamestnani nechaji,ale optam se opet s mesicnim predstihem,abych mela cas hledat.

Upravil(a) eremuruss (30. 10. 2010 8:28)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#52 30. 10. 2010 8:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

luminka napsal(a):

Kdo by nebyl furt na hromadě, když už výpověď přichází s půlroční pravidelností? (nejsem lempl, pracovala jsem v kuse 12 let, než to vypuklo). A v podndělí hledat práci se mi zdá po té ráně fakt brzy. Vy byste šly? Když je to čerstvé a sebevědomí je na nule? Určitě napíšete, že v mé mizerné situaci se práce musí hledat okamžitě. Jenomže v mém stavu každého zaměstnavatele odradím, že mě nezaměstná už nikdy. Ale ultimátum buď pondělí, nebo psychiatr se mi zdá kruté. To byste si po takové ráně osudu neodpočaly ani týden? A věřte, že to rána je, dělala jsem tam 12 let, vloni jsem skončila s tím, že se tam zase vrátím, ani všechny věci jsem si neodnášela. Vrátila jsem se, a po pěti měsících toto. Teď už jsem si všechno odnesla, protože nebude pro mě návratu. Podnik šetří a vezme si radši brigádníky, aby za ně neplatil sociální a zdravotní. A na brigádu můžu až v dubnu, až tehdy mi vyprší podpora, letos to ještě při podpoře jde, ale na brigádě jsem tam byla v květnu, a všechny hodiny jsem si vyčerpala.

To už tady bylo, teď ne protože si musím odpočinout, pak ne protože jsou vánoce, pak zase ne, protože je všude hodně sněhu a mrzne, pak velikonoce a je zase horké léto a kdo by se honil ve vedru za práci, že jo?!

Není tady

#53 30. 10. 2010 9:07

Nuni
♥♥♥----

luminka napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Propuštění z práce- rána osudu? To si snad děláš srandu. Ztráta zaměstnání je běžná součást života.

Jo, máš pravdu, v jedné knížce to tak psali. Běžná vec na trhu práce, jen jsme na to za totáče nebyli zvyklí.

No jo a za totáče by se taky nestalo, že bychom si tady z vesela dopisovali, protože tak možná jeden z dvaceti nás by měl počítač a to ještě možná v práci dumbom

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#54 30. 10. 2010 9:20

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Nuni napsal(a):

luminka napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Propuštění z práce- rána osudu? To si snad děláš srandu. Ztráta zaměstnání je běžná součást života.

Jo, máš pravdu, v jedné knížce to tak psali. Běžná vec na trhu práce, jen jsme na to za totáče nebyli zvyklí.

No jo a za totáče by se taky nestalo, že bychom si tady z vesela dopisovali, protože tak možná jeden z dvaceti nás by měl počítač a to ještě možná v práci dumbom

Ale bylo o starost min a nebyli zadny bezdomovci.Kdybych si mohla vybrat tak bych se vratila zpet do te bezstarostne doby,kde i lidi se k sobe chovali lepe.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#55 30. 10. 2010 9:52

Adelle
♥♥♥----

Nostalgie je potvora  hmm   občas se zasním nad tím, jak bylo to či ono období v mém životě úžasné a skvělé  stolt  pak namátkou nebo i cíleně otevřu svoje zápisky z té doby a hned jsem zpátky v realitě  big_smile 

Luminko, vždyť jsi měla k té práci a vztahům tam tolik výhrad, a vidíš, začíná ti nové období, a věř, že je opravdu jenom na tobě, co si do něj přineseš a čím je naplníš  pussa

Upravil(a) Adelle (30. 10. 2010 9:53)

Není tady

#56 30. 10. 2010 9:53

luminka
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Lumirko praci na tvem miste bych sla hledat hned nevim na co cekat.Ja,kdyz se dozvedela 1 mesic predem,ze skoncim,tak pro me nastala panika a hledala jsem hned.Jeste ted po pul roce se me ozyvaji zamestnavatele na telefon,ze by me prijali.Bohuzel nevim na 100% jestli me v zamestnani nechaji,ale optam se opet s mesicnim predstihem,abych mela cas hledat.

1 měsíc, to se dobře hledá, když je člověk zaměstnaný a má ještě nějakou důstojnost. Já se to dozvěděla 4 dny předem. Já nemám důstojnost žádnou. Vy byste zaměstnali člověka, kterého propustili třikrát během roku, má 80 kg, působí neohrabaně, chybí mu zub (čtyřka, ale vidět to je), je mu 42, vlasy do pasu a jedno obnošené oblečení, protože při dvou vysokoškolácích na oblečení, boty a kadeřníka prostě nemá? A když vám řekne manžel, že prostě v pondělí půjdete a nebudete o tom diskutovat a vy víte, že šanci nemáte.

Není tady

#57 30. 10. 2010 10:03

Adelle
♥♥♥----

Luminko, takže ty sis třikrát během půl roku dokázala práci NAJÍT? Na to mysli... A manželovi řekni o peníze na kadeřníka a něco na sebe, když má tak přesné představy, tímhle ti pomoci určitě může. Ale tu hlavu nahoře, tu budeš muset držet sama wink

Upravil(a) Adelle (30. 10. 2010 10:03)

Není tady

#58 30. 10. 2010 10:07

luminka
♥♥♥♥♥--

Jednou to byl kraťoučký pracovní poměr, a pak jsem se vrátila do staré práce. Teď je to potřetí. A tím krátkým poměrem jsem si to zavařila, pak se rozjelo staré zaměstnání a já jsem se tam dostala až za čtvrt roku! Možná, že kdybych tam byla od února, lépe bych tam uspěla na té nové práci, kterou dělají. Ale propustili i kolegyni, která tam od února byla!

Není tady

#59 30. 10. 2010 10:08

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Petr100 napsal(a):

....Luminko začínám mít dojem, jak už tu někdo psal přede mnou, že si z nás pěkně utahuješ. Totáč, je panbu zaplať dávno za námi /21 let!/ a jestli spíš na bolševických vavřínech tak se nediv ničemu. Dneska se zaměstnanec musí otáčet a ti co se litujou a patlají ve vlastním stroupku jdou z kola ven, jak jsem ti už psala, zaměstnavatel potřebuje silné zaměstnance a ne někoho kdo se lituje. Nedávno si někde psala, že se bojíš, že tě čeká rozvod. Co tě tak čtu už se tomu vůbec nedivím, musíš svému mužovi vysávat strašně moc energie /on nemůže postávat musí vás živit/ a dobře si uvědomuješ, že před ŽÁDNÉHO zamestnavatele se nemůžeš doplazit jako troska. Tak to nedělej a normálně se poptávej po práci, je to dneska normální věc, nikdo se nad tebou nebude pozastavovat. Tak se nad tím nepozastavuj ani sama a na co čekat týden, když tě to tak flustruje? Jdi do toho a nebudeš mít čas na fňukání, které ti nepomůže. Když tu můžeš viset celé dny a noci tak stejný díl energie věnuj i hledání práce. Každopádně se ale přikláním k verzi, že tohle je zase další "estelovina"

dum spiro spero

Není tady

#60 30. 10. 2010 10:10

Blossom
Host

Luminko, napiš mi do SZ tvé číslo bankovního účtu. Těch 500 Kč na kadeřníka ti klidně pošlu.  Myslím to vážně a bez ironie.
Jen bych chtěla poslat za to zas pak do SZ tvou fotku před a po (neboj, slibuju - nezveřejním, jen chci vědět, žes k tomu kadeřníkovi skutečně šla).

Ber to třeba jako takový impuls - když budeš mít aspoň upravené a hezky ostříhané (obarvené) vlasy, snad tě to trochu pozitivně naladí a dál už budeš pokračovat ve zlepšování svého vzhledu sama. Doufám a věřím. Jde to.

Mimochodem, nějak nevěřím tomu, že bys měla skutečně jen jedno obnošené oblečení. Ale i kdyby skutečně ano, tak si až budeš chodit na pohovory půjč nějakou halenku nebo doplněk  od kamarádky, dcery... Prostě hledej jak udělat, aby to šlo, ne proč to nejde.

Jinak-pobavilo mě, že věk 42 let uvádíš jako nějaké mínus. Mě je o tři víc a cítím se být v životní formě. Takže ve věku zakopaný pes není.

Až si dojdeš k tomu kadeřníkovi, popůjčuješ hezké oblečení, vkusně a decentně se namaluješ, ukaž se manželovi, usměj se na něj, a řekni: Jdu do toho. Drž mi palce.
Vsaď se, že bude koukat takhle: va tummenupp

#61 30. 10. 2010 10:13

luminka
♥♥♥♥♥--

Víš, já mám opravdu sociální fobii. V dětství jsem vyváděla, když mě babička poslala do obchodu s pultovým prodejem. Jenže na léčbu teď bohužel není čas. Manžel mi zakazuje i toho psychiatra. Prostě slyším jen: hledat práci. Ale chápete sami, že jako troska se tam doplazit nemůžu, už jsem se tu i popsala, jak vypadám, pro mě je to fakt těžké.
Ale ten věk by neměl být mínus, to už nejsou malé děti a ještě to není tak moc. Propuštěné kolegyni je 51 a sebevědomí má víc. Myslela jsem, že budeme práci hledat spolu, ale nevyšlo to, ještě jí do toho přišel rodinný smutek.

Upravil(a) luminka (30. 10. 2010 10:16)

Není tady

#62 30. 10. 2010 10:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

1 měsíc, to se dobře hledá, když je člověk zaměstnaný a má ještě nějakou důstojnost. Já se to dozvěděla 4 dny předem. Já nemám důstojnost žádnou. Vy byste zaměstnali člověka, kterého propustili třikrát během roku, má 80 kg, působí neohrabaně, chybí mu zub (čtyřka, ale vidět to je), je mu 42, vlasy do pasu a jedno obnošené oblečení, protože při dvou vysokoškolácích na oblečení, boty a kadeřníka prostě nemá? A když vám řekne manžel, že prostě v pondělí půjdete a nebudete o tom diskutovat a vy víte, že šanci nemáte.

Lumirko ja u kadernika nebyla leta a mam kazdy den vlasy upravene.Nevim jak by se nejaky zamestnavatel predem dozvedel,ze si byla 3x behem chvile propustena.80 kilo mam taky a jsem urcite mensi nez ty a obleceni mam ze sekace a pritom chodim vzdy upravena.Tvuj manzel ma pravdu praci musis jit hledat hned prece nebude tahnout 2 vysokoskolacky sam jsou to i tve dcery ne?

Není tady

#63 30. 10. 2010 10:23

luminka
♥♥♥♥♥--

Nejsou to dcery, je to párek, ale to je nakonec jedno. Ale je fakt nespravedlivé, aby člověk se sociální fobií a špatně vypadající byl před tuto situaci postaven x krát do roka, a sebevědomé krasavice doporučovali známí. Spočítejte si jen ty stresové body během roku - to máme výpověď krát tři, jednu smrt blízkého - babička, to už na psychiatra je.

Není tady

#64 30. 10. 2010 10:28

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

luminka napsal(a):

Nejsou to dcery, je to párek, ale to je nakonec jedno. Ale je fakt nespravedlivé, aby člověk se sociální fobií a špatně vypadající byl před tuto situaci postaven x krát do roka, a sebevědomé krasavice doporučovali známí. Spočítejte si jen ty stresové body během roku - to máme výpověď krát tři, jednu smrt blízkého - babička, to už na psychiatra je.

Luminko, nikdy bych svému zaměstnavateli nedoporučila na volné místo někoho kdo je na tom tak jako ty , byť by to byla moje velká kamarádka .
Když víš, že máš sociální fobii, proč se neléčíš? Myslím, že jsi na návštěvu lékaře měla času až až.

Není tady

#65 30. 10. 2010 10:35

luminka
♥♥♥♥♥--

Tak nějak jsem seděla na jednom místě 12 let, léčba nebyla potřeba. A tehdy jsem se prostě překonala a šla se zeptat, letos zjara jsem se šla ptát do několika podniků, což mě psychicky vyčerpalo, jako žebrák jsem si přišla a v létě se mi obrovsky ulevilo, že je tomu snad konec, a on není.

Není tady

#66 30. 10. 2010 10:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Lumirko jako zebrak ted chodi spousta lidi prosit o praci a slysela jsem,ze se tam i jedna pani rozbrecela a prosila,aby ji zamestnali.Ver,ze nejses jedina,kdo se chodi ptat.

Není tady

#67 30. 10. 2010 10:49

luminka
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Lumirko jako zebrak ted chodi spousta lidi prosit o praci a slysela jsem,ze se tam i jedna pani rozbrecela a prosila,aby ji zamestnali.Ver,ze nejses jedina,kdo se chodi ptat.

Já se rozbrečím nejspíš na pracáku, někde v podniku, to by nebylo důstojné člověka, to bych se snad i ovládla.

Není tady

#68 30. 10. 2010 11:01

amely
♥♥♥♥♥--

luminka napsal(a):

Víš, já mám opravdu sociální fobii. V dětství jsem vyváděla, když mě babička poslala do obchodu s pultovým prodejem. Jenže na léčbu teď bohužel není čas. Manžel mi zakazuje i toho psychiatra. Prostě slyším jen: hledat práci. Ale chápete sami, že jako troska se tam doplazit nemůžu, už jsem se tu i popsala, jak vypadám, pro mě je to fakt těžké.
Ale ten věk by neměl být mínus, to už nejsou malé děti a ještě to není tak moc. Propuštěné kolegyni je 51 a sebevědomí má víc. Myslela jsem, že budeme práci hledat spolu, ale nevyšlo to, ještě jí do toho přišel rodinný smutek.

Luminko, o tom, že máš sociální fobii tu byla řeč už před půl rokem, když jsi hledala práci poprvé.
Sama víš, že uvažuješ jinak, než většina lidí. Víš, že to, co je pro druhé snadné, je pro Tebe velký problém.
Jsi inteligentní, dokonce jsi psala,že jsi v mládí skládala básně a malovala - jenže to nikdo neocenil. Myslím, že žiješ v rodině, kde se cení jen to, kolik přineseš peněz, umyješ podlah, uvaříš jídel, nic jiného -a to Tě za ta léta ubilo. Ty výše popsané věci jsou důležité, ale jsou lidé, kterým dělá velké problémy toto splnit.
jen tak pro zajímavost Ti napíšu odkaz na jedny stránky. je tam zveřejněn příběh holky, která studuje vysokou školu, ale není schopna si namazat chleba -zemřela by hladem u plné ledničky.
Odkaz najdeš na www.apla-jm.cz. přečti si to, nebo i něco o té diagnóze, jestli to na Tebe nesedí.

Odpověz si - když Ti Blossom nabídla ty peníze na kadeřníka, byla bys schopna k němu zajít, nebo by byl i toto problém?

Není tady

#69 30. 10. 2010 11:03

amely
♥♥♥♥♥--

ještě pro upřesnění, jeto ta tisková zpráva -hned první článek

Není tady

#70 30. 10. 2010 11:06

luminka
♥♥♥♥♥--

amely napsal(a):

luminka napsal(a):

Luminko, o tom, že máš sociální fobii tu byla řeč už před půl rokem, když jsi hledala práci poprvé.
Sama víš, že uvažuješ jinak, než většina lidí. Víš, že to, co je pro druhé snadné, je pro Tebe velký problém.
Jsi inteligentní, dokonce jsi psala,že jsi v mládí skládala básně a malovala - jenže to nikdo neocenil. Myslím, že žiješ v rodině, kde se cení jen to, kolik přineseš peněz, umyješ podlah, uvaříš jídel, nic jiného -a to Tě za ta léta ubilo. Ty výše popsané věci jsou důležité, ale jsou lidé, kterým dělá velké problémy toto splnit.
jen tak pro zajímavost Ti napíšu odkaz na jedny stránky. je tam zveřejněn příběh holky, která studuje vysokou školu, ale není schopna si namazat chleba -zemřela by hladem u plné ledničky.
Odkaz najdeš na www.apla-jm.cz. přečti si to, nebo i něco o té diagnóze, jestli to na Tebe nesedí.

Odpověz si - když Ti Blossom nabídla ty peníze na kadeřníka, byla bys schopna k němu zajít, nebo by byl i toto problém?

Odpovím, vzít od někoho peníze, cítila bych se jako žebračka. A maluje a skládá básně snad každý mladý člověk, vždyť se podívejte na nějaký blog náctiletých dívenek. Tohle fakt za ta léta člověka přejde, už to neumím. A chod domácnosti jsem schopna zvládnout, nedávno jsem udělala generální úklid a na jídle si rodina pochutnává. Ale to musím být v pohodě, tento týden se prostě neuklízí.

Upravil(a) luminka (30. 10. 2010 11:10)

Není tady

#71 30. 10. 2010 11:21

amely
♥♥♥♥♥--

luminka napsal(a):

amely napsal(a):

luminka napsal(a):

Odpovím, vzít od někoho peníze, cítila bych se jako žebračka. A maluje a skládá básně snad každý mladý člověk, vždyť se podívejte na nějaký blog náctiletých dívenek. Tohle fakt za ta léta člověka přejde, už to neumím. A chod domácnosti jsem schopna zvládnout, nedávno jsem udělala generální úklid a na jídle si rodina pochutnává. Ale to musím být v pohodě, tento týden se prostě neuklízí.

Tak to je dobrá zpráva. Luminko, jsem ráda, že jsem se mýlila, tak tento týden to rodina vydrží a příští týden bude líp, ne?

Není tady

#72 30. 10. 2010 11:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Tak nějak jsem seděla na jednom místě 12 let, léčba nebyla potřeba. A tehdy jsem se prostě překonala a šla se zeptat, letos zjara jsem se šla ptát do několika podniků, což mě psychicky vyčerpalo, jako žebrák jsem si přišla a v létě se mi obrovsky ulevilo, že je tomu snad konec, a on není.

jestli si dobře vzpomínám, už tehdy ti radily tady holky, abys šla k nějakému odborníkovi.Proč si nešla?
A když jsi nastoupila do práce, nějak mi teda nepřišlo, že by se ti obrovsky ulevilo, protože to sis stěžovala zas....akorát na něco jiného.
Já si myslím, že ty nemáš žádnou fobii, na tu že se vymlouváš, ty jsi prostě ze všeho hned otrávená , unavená a znechucená. Na všem hledáš chyby, aby sis mohla zase stěžovat a stěžovat.

Není tady

#73 30. 10. 2010 11:48

Judinka
♥♥♥♥---

Luminko, pokud nemáš oporu v rodině, nebo v okolí a nedaří se ti to zvládat psychicky, k psychiatrovi bych šla, ani nevíš, jaká to může být úleva nějaká ta medikace na depresi, úzkosti, či fobie apod. , popř. nějaké to vřelé slovo. (Chápající psychoterapeut - nutno ale dobře vybrat způsob psychoterapie, která ti sedí).
Též jsem přišla o práci po 13 letech (snižování počtu státních zaměstnanců v rámci rádoby úspor), mám dvě děti na studiích, s manželem nežiju, studuju VŠ (na popud zaměstnavatele, než se změnilo vedení a vše bylo jinak). Do toho přišla privatizace bytu a finanční vyrovnávání s manželem, který se zuby nehty brání, ale uvolil se mě vyplatit z garsoniéry, kde mám spolu s ním podíl, ale vymámil ze mě souhlas, že mi nebude přispívat na děti, aby na tom jako nebyl moc špatně finančně, což mi připadá napůl k smíchu lol a napůl k pláči grater v mé situaci nezaměstnané...
No, nějak to budu (budeme) muset zvládnout.
Zvládneš to i ty,....a vlasy do půl pasu ti závidím, já je mám jak opelichaná slepice.... wink

Není tady

#74 30. 10. 2010 12:01

Petr100
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Nuni napsal(a):

luminka napsal(a):

Ale bylo o starost min a nebyli zadny bezdomovci.Kdybych si mohla vybrat tak bych se vratila zpet do te bezstarostne doby,kde i lidi se k sobe chovali lepe.

Jo jo bezdomovci nebyli, seděli v kriminále. Vzpomínáš na paragraf- PŘÍŽIVNICTVÍ?

Zvýšíme daně, zlepšíme lidem život, věří expert ČSSD.
Margaret Tatcherová: "Problém socialistů je, že nakonec jim dojdou i peníze druhých."

Není tady

#75 30. 10. 2010 12:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Petr100 napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nuni napsal(a):

Jo jo bezdomovci nebyli, seděli v kriminále. Vzpomínáš na paragraf- PŘÍŽIVNICTVÍ?

Vzpominam a bylo to dobre,kdyz vidim v okoli ty smazky co nedelaji a vydiraji rodice je me z nich na bliti.Za totace by sedeli.Ted na ne nikdo nemuze.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí