Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#426 6. 12. 2010 20:48

majkafa
Host

Re: Hledání práce - jak se s tím srovnat?

Leri napsal(a):

Ano, Majkafo, už vím, jak to bylo myšleno s "úspěšnou ženou" - plní se jí její představy ...
Ale musíš uznat, že musí být hrozně těžké pro člověka pesimisticky založeného, aby přemýšlel
o krásné budoucnosti ...

Ano, já to vím. Trpěla jsem těžkou depresí. Ale taky vím, že to jde změnit. S pomocí lékařů, psychiatra a pak psychologa, když už není tak zle. Jen taková drobnost - je třeba chtít. Ale já začínám mít pocit, že luminka depresi nemá. Je "jen" pesimisticky založená. Protože energie (na skuhrání) má až-až. A to depkaři nemívají.

#427 6. 12. 2010 21:03

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Ano, myslím si to taky - těžký pesimista.
Psycholog by jí jistě pomohl.
Anebo nějaký příklad člověka v jejím okolí,
který je založením optimista a zvládá i problémy
s přehledem - snad by jí srovnání se sebou něco
napovědělo.
Pro začátek by mohla na všechny, ale opravdu
na všechny naše rady, otázky a myšlenky reagovat!

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#428 6. 12. 2010 21:16

majkafa
Host

Leri, ty jsi zřejmě u luminky nová. Jinak bys už dávno věděla, že ToMáš Marný. big_smile Jsi ještě plná optimizmu. Ale ono tě to taky přejde s takovým energetickým upírem, jakým luminka je.

#429 6. 12. 2010 21:43

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Zas tak úplně nová nejsem, něco už jsem si přečetla.
No, nemůžu to přece brát zas až tak úúúplně vážně,
jako ostatně všechny problémy ostatních lidí, to by
člověka opravdu vyčerpalo, vždyť nakonec každý má
své starosti, a ty jsou pro něj prvořadé.
Já spíš o tom hodně přemýšlím, proč je taková, proč
takto přemýšlí, jestli jí opravdu tyto diskuze můžou
pomoct, jestli to tak má celý život, nebo až teď, nebo
při dramatických životních situacích ...
A byla bych ráda, kdyby to, co tady všichni napsali,
mělo alespoň nějaký účinek, aby jí to aspoň kousínek
v něčem pomohlo ...
No nevím ...

Není tady

#430 6. 12. 2010 21:46

Leri
♥♥♥♥♥♥-

A i tady mi připadá hodně pasívní, asi jako i ve svém životě,
založí si téma a pak skoro nereaguje na diskuzi.
Je to trochu divné si tady psát bez ní, já bych byla ráda, kdyby
reagovala na všechno, co se tu o ní napíše ...

Není tady

#431 7. 12. 2010 6:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Leri napsal(a):

nebo
při dramatických životních situacích ...

jako například když se po ní vyžaduje aby doma uklidila když je celý den doma? lol luminka nepotřebuje naše rady, ona jen hledá sama pro sebe výmluvy! roll

Strach je malá smrt...

Není tady

#432 7. 12. 2010 8:18

Leri
♥♥♥♥♥♥-

Hmm, to je úsměvné ...
No, když si odmyslíme tyhle blbosti .
Rady jistě potřebuje, ale myslí si, že ne ...
Já jsem taky nas....., když mám uklízet ...mad

Není tady

#433 7. 12. 2010 8:45

taxonia
♥♥-----

Přiznávám se nečetla jsem celou diskuzi.
Jen bych chtěla přidat svoji zkušenost.Vystřídala jsem pár zaměstnání a po výpovědi ve zkušební době, jsem zakotvila na úp.Byl mi doporučen rekvalifikační kurz na účto,s tím, že si musím najít zaměstnavatele.Toho jsem posléze našla a po zdárném ukončení kurzu jsem nastoupila na obchodní oddělení jedné firmy.Moje práce byla sice trochu jiná než účetnictví,ale i tak jsem se zde spoustu věcí naučila,i po odborné stránce.Pak došlo k propouštění a já byla ubezpečena, že mne se to netýká.A pak týden před vánoci si mě šéf zavolal a řekl mi,že je mu líto,ale že mám vyklidit kancelář, předat práci a pápá.A odůvodnění? Jste mladá vy si práci najdete na rozdíl od starších kolegyň... Žiji v okrese s největší nezaměstnaností, a tohle měla být útěcha?
Našla jsem si práci v obchodě jako prodavačka,a hledala dál.Shodou náhod jsem se dověděla o volném místě ve firmě podobného zaměření jako jsem pracovala (vlastně u konkurence).Vzali mě,díky zkušenostem a znalostem,které jsem získala..Takže všechno zlé je k něčemu dobré..

A perlička?Když jsem byla navštívit své bývalé kolegy,se kterými se stále přátelím, přiklusal jejich obchodní ředitel a vyzvídal na mě " za kolik a komu prodáváme"... tak to jsem se jen vážně zasmála...reta

Není tady

#434 11. 12. 2010 2:58

luminka
♥♥♥♥♥--

Proč nereaguju? No, protože jsem byla přes týden u té maminky, protože odhazuju tuny sněhu ve dvou domácnostech, nikdo jiný toho není schopný. Jsem jediný zdravý člověk široko daleko, zajišťjuju skoro vekšrý provoz, čas mám až takto v noci. Vyprat, uvařit, uklidit nestíhám, to si můžu nechat zdát. K tomu nás zítra čeká větší práce, která se dělá jednou za čas. Ne, tohle nejsou ty Vánoce, kdy jsem si v klidu napekla, uklidila, vyzdobila. Mezi svátky budu v práci, protože nemám dovolenou. Vánoce se rozhodly pro mě letos nebýt, asi jsem si je nezasloužila nebo co. A to je tak miluju.

Není tady

#435 11. 12. 2010 3:48

luminka
♥♥♥♥♥--

Uvádím to na pravou míru, předchozí příspěvek jsem psala ve zlosti. Nemocná tchyně se postarala o včerejší oběd pro mou rodinu a nemocná maminka mi taky něco uvařila, abych si mohla upéct nějaké cukroví (které nevím, jak dopravím domů), a abych mohla dělat to ostatní. Tchán občas někam dojede, i když je mu dost špatně. I manžel se po úrazu snaží se obsloužit a nebýt odkázán na něčí pomoc. I marodi se snaží, ne že ne. Plácáme to, jak to jde. Asi mám kolem sebe fajn lidi, jen už mě ničí ty nepříznivé události po sobě jdoucí. Sedí na nás asi to rčení, že dva průšvihy za sebou jsou teprve začátek.

Upravil(a) luminka (11. 12. 2010 3:55)

Není tady

#436 11. 12. 2010 12:57

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Lumi, během hodiny dva naprosto odlišné příspěvky..tomu nerozumím :-(((

Není tady

#437 11. 12. 2010 13:22

luminka
♥♥♥♥♥--

Tomu není těžké rozumět. To se vám zdá, že se na vás všechno valí a máte vztek. Pak s vámi začne třískat hanba, cože jste to napsala, uvědomíte si, že ty lidi něco opravdu bolí a oni se přesto snaží.

Není tady

#438 11. 12. 2010 16:10

majkafa
Host

luminka napsal(a):

Tomu není těžké rozumět. To se vám zdá, že se na vás všechno valí a máte vztek. Pak s vámi začne třískat hanba, cože jste to napsala, uvědomíte si, že ty lidi něco opravdu bolí a oni se přesto snaží.

Nám ne. Nedokážeš ani mluvit o sobě, musíš to maskovat za jakési SE?
Lumčo, až se tvá práce usadí, mazej už konečně k dobrému psychologovi. Naučit se pracovat se svými emocemi.

Upravil(a) majkafa (11. 12. 2010 16:11)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí