Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#226 6. 11. 2010 13:19

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: Hledání práce - jak se s tím srovnat?

Ach jooooo, Luminka.... Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod. To Tvoje věčné ALE mi začíná působit žaludeční potíže...

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#227 6. 11. 2010 14:00

luminka
♥♥♥♥♥--

Komu by se chtělo uklízet byt, ve kterém možná už ani nebude žít a bude sem jezdit na víkend na návštěvu? Nakonec k té mamince asi budu muset, manželovi nestačí to, že mám naději po Novém roce pracovat v nejbližším městě, to je pozdě, tlačí mě k hledání práce v okresním městě, kde žije maminka. Ják já si oddechla, že toto se nebude konat, a zase to hrozí.

Není tady

#228 6. 11. 2010 14:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Nu, luminko, manžel zřejmě chce aby sis našla práci co nejdřív a ne, AŽ ... a hlavně asi nechce, abys zahnívala doma přes Vánoce, protože totéž už tu jednou bylo před rokem a - ruku na srdce - tenkrát ses jako hospodyňka taky zrovna moc nevycajchnovala big_smile
A nezlob se, já přes týden bydlím kvůli práci u přítele v Praze, domů jezdím v podstatě taky jenom na návštěvu a nenapadlo by mě přestat si kvůli tomu doma uklízet usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#229 6. 11. 2010 14:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Komu by se chtělo uklízet byt, ve kterém možná už ani nebude žít a bude sem jezdit na víkend na návštěvu? Nakonec k té mamince asi budu muset, manželovi nestačí to, že mám naději po Novém roce pracovat v nejbližším městě, to je pozdě, tlačí mě k hledání práce v okresním městě, kde žije maminka. Ják já si oddechla, že toto se nebude konat, a zase to hrozí.

dumbom další fakt supr důvod...holka, ty nemůžeš být skutečná. ty si znás děláš jen srandu

Není tady

#230 6. 11. 2010 14:27

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Prosím Tě, Lumi, a co je Tvému manželovi po tom, kde TY budeš pracovat?
Nedokážu si představit, že by mi můj choť určoval, kam JÁ se půjdu zeptat na SVOJI práci. dumbom
Tohle fakt není normální. neutral
Ty si z nás děláš legraci wink.

Není tady

#231 6. 11. 2010 14:29

holcina
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Vidíš, to je super...ted vemeš práci ve městě u maminky a po Novém roce to v nejbližším městě. Jak daleko je k mamince? Znám lidi co bydlí kvůli práci na ubytovně, domů jezdí na víkendy a tobě je málo bydlet u maminky roll
Už ti to tady spoustu lidí řeklo, přidávám se k nim : nerouhej se, nebo se opravdu něco stane sad

Není tady

#232 6. 11. 2010 14:36

luminka
♥♥♥♥♥--

Tohle je málo?! Vůbec se mi nechce nějakou práci zbrkle vzít, už jednou jsem si zkomplikovala nástup do práce, o kterou jsem měla zájem. Oni totiž většinou radši chtějí lidi z pracáku (za ty mají peníze), než lidi přebíhající, z těch nemají nic. A ještě jsem někde četla pěknou pitomost, že ženy prožívají ztrátu práce lépe než muži, protože doma dělají ty hospodyňky, čímž prý zmírňují následky své nezaměstnanosti. Prosímvás, jak zmírňují, když tím nepřinesou domů ani korunu?!

Není tady

#233 6. 11. 2010 14:41

holcina
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Tohle je málo?! Vůbec se mi nechce nějakou práci zbrkle vzít, už jednou jsem si zkomplikovala nástup do práce, o kterou jsem měla zájem. Oni totiž většinou radši chtějí lidi z pracáku (za ty mají peníze), než lidi přebíhající, z těch nemají nic. A ještě jsem někde četla pěknou pitomost, že ženy prožívají ztrátu práce lépe než muži, protože doma dělají ty hospodyňky, čímž prý zmírňují následky své nezaměstnanosti. Prosímvás, jak zmírňují, když tím nepřinesou domů ani korunu?!

Ale jsou užitečné...tak se seber a běž zmírňovat následky aspoň tím úklidem roll

A neříkám, že to je málo, vím co to je zůstat bez práce, ale uvědomuju si, že jsou i horší věci v životě. Nechceš vzít práci zbrkle - to zní jakoby sis vybírala, A nevím proč zbrkle, prostě nastoupím a když se v lednu objeví něco lepšího půjdu. A ne za každého zaměstnance z pracáku mají firmy peníze, je to poměrně komplikované.

ještě mě napadlo -  co si najít brigádu, být tedy nějaký čas doma a přivydělat si něco, studentíci at si najdou taky brigádu a je to

Není tady

#234 6. 11. 2010 14:43

luminka
♥♥♥♥♥--

To jsem si taky myslela, že do bývalé práce půjdu. A oni si fakt počkali, až zase budu na tom pracáku, a po pěti měsících mě stejně odkopli.

Není tady

#235 6. 11. 2010 14:48

holcina
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

To jsem si taky myslela, že do bývalé práce půjdu. A oni si fakt počkali, až zase budu na tom pracáku, a po pěti měsících mě stejně odkopli.

Pokud vím, když na tebe zaměstnavatel pobírá nějaké dávky z pracáku nemůže tě hned tak propustit, jinak to vrací. Ale to by možná líp objasnil někdo přímo z pracáku.

Není tady

#236 6. 11. 2010 14:49

luminka
♥♥♥♥♥--

Pět měsíců asi stačí, aby to nevracel, ale teda přesně to nevím.

Není tady

#237 6. 11. 2010 14:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

A ještě jsem někde četla pěknou pitomost, že ženy prožívají ztrátu práce lépe než muži, protože doma dělají ty hospodyňky, čímž prý zmírňují následky své nezaměstnanosti. Prosímvás, jak zmírňují, když tím nepřinesou domů ani korunu?!
Hodnota nezaměstnané ženy nespočívá v tom, jestli přinese nebo nepřinese domů nějakou korunu, ale v tom, zda a nakolik dokáže doma vytvořit pohodovou domácí atmosféru, doma je uvařeno a uklizeno, čímž celé rodině nezaměstnaná žena kompenzuje fakt, že je momentálně bez práce.
Jenomže ty, luminko, sedíš od samého rána na zadku u počítače, zadek od něj odlepíš až okolo půlnoci, místo, abys doma udělala něco pořádného - navařila, napekla, uklidila a kdykoliv se od PC odlepíš, jenom rodinu irituješ svým zoufalým výrazem, kňučením a vzdycháním.
Ten Tvůj manžel musí mít s Tebou andělskou trpělivost, to ti říkám já.
Nezapomínej, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne - a nezapomínej, že v tomhle ošklivém světě existují stovky nezadaných, pracovitých žen. Takže až jednoho krásného dne Tvůj manžel s Tebou opravdu ztratí trpělivost, bude mít věru z čeho vybírat a dřív, nežli řekneš "švec" budeš z domu potupně vystěhována, aby na Tvoje místo přišla jiná  - pracovitá, pozitivně naladěná partnerka pro život.
A tentokrát budeš mít opravdu pádný důvod k tomu, abys bědovala a skuhrala jsi, jak jsi nešťastná, protože se Ti do puntíku splní to, oč si soustavně koleduješ stolt

Není tady

#238 6. 11. 2010 14:57

holcina
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Pět měsíců asi stačí, aby to nevracel, ale teda přesně to nevím.

To rozhodně nestačí, mám pocit, že můj zaměstnavatel mluvil o dvou letech...a vím, že ho odrazovalo hlavně to vyřizování

Není tady

#239 6. 11. 2010 15:06

luminka
♥♥♥♥♥--

Kiara napsal(a):

A ještě jsem někde četla pěknou pitomost, že ženy prožívají ztrátu práce lépe než muži, protože doma dělají ty hospodyňky, čímž prý zmírňují následky své nezaměstnanosti. Prosímvás, jak zmírňují, když tím nepřinesou domů ani korunu?!
Hodnota nezaměstnané ženy nespočívá v tom, jestli přinese nebo nepřinese domů nějakou korunu, ale v tom, zda a nakolik dokáže doma vytvořit pohodovou domácí atmosféru, doma je uvařeno a uklizeno, čímž celé rodině nezaměstnaná žena kompenzuje fakt, že je momentálně bez práce.
Jenomže ty, luminko, sedíš od samého rána na zadku u počítače, zadek od něj odlepíš až okolo půlnoci, místo, abys doma udělala něco pořádného - navařila, napekla, uklidila a kdykoliv se od PC odlepíš, jenom rodinu irituješ svým zoufalým výrazem, kňučením a vzdycháním.
Ten Tvůj manžel musí mít s Tebou andělskou trpělivost, to ti říkám já.
Nezapomínej, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne - a nezapomínej, že v tomhle ošklivém světě existují stovky nezadaných, pracovitých žen. Takže až jednoho krásného dne Tvůj manžel s Tebou opravdu ztratí trpělivost, bude mít věru z čeho vybírat a dřív, nežli řekneš "švec" budeš z domu potupně vystěhována, aby na Tvoje místo přišla jiná  - pracovitá, pozitivně naladěná partnerka pro život.
A tentokrát budeš mít opravdu pádný důvod k tomu, abys bědovala a skuhrala jsi, jak jsi nešťastná, protože se Ti do puntíku splní to, oč si soustavně koleduješ stolt

Říkáš stovky nezadaných, pracovitých žen, a zapomnělas říct zaměstnaných a majících štěstí na práci. A kdyby taková přišla, nejvíc bych nemohla unést, že se cpe mými zavařeninami ze sklepa. Nejsem totiž tak nepracovitá, jak se domníváš, nazavářela jsem toho dost. A u PC můžu sedět, protože jsem schopna uvařit rychle! V podniku, kde jsem dělala, jsem musela nabrat určitou rychlost, jinak bych byla pryč ještě dříve.

Není tady

#240 6. 11. 2010 15:24

Nuni
♥♥♥----

Jak to tady čtu, tak mě v době mého kodrcání mezi třemi prácemi napadla dobrá rada: Lumi najdi si nového chlapa, doporučuji nejlépe typu Mr. Kellner, Babiš - no i když ten už je troch postarší, tak raděj Bakala vissla pro Tebe značka ideál. Budete mít peněz na tapetování a můžeš se v klidu a v pohodě věnovat svému hroucení se na internetových diskusích vissla a pokud ani tohle nepomůže tak doporučuji jet na nějakou charitativní akci třeba do Čečenska, aby jsi viděla co to znamená životní tragedie !!, protože to co tady popisuješ je jen nepohodlná situace, která se dá s trochou dobré vůle překonat, ale jak říkával můj děda: když se nechce to je horší jak když se nemože tongue

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#241 6. 11. 2010 15:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

A kdyby taková přišla, nejvíc bych nemohla unést, že se cpe mými zavařeninami ze sklepa....
Bože bože, luminko ... lol tak Tebe by nemrzelo ani tak to, že bys přišla o dlouholetého partnera, manžela a otce svých dětí, Ty bys nemohlo rozdejchat zavařeniny ze sklepa ... lol lol lol ty woe, ty bereš svého manžela jako nějakou součást domácnosti, něco jako starou bačkoru nebo co, že hůř než ztrátu jeho osoby bys nesla ztrátu domácích džemů lol lol

luminko, z Tvých řádků čiší neochvějná jistota, že takovej starej jezevec, za jakého očividně považuješ svého manžela, by se nikde bokem nemohl zamilovat a už vůbec ne Tě opustit.
Aby ses nedivila a jednoho krásného dne Tě manžel nevypakoval a ty zavařeniny ti nezabalil na cestu ... lol

Ono existuje nepsané pravidlo, že ti, co jsou si svým partnerem skálopevně jisti bývávají ze dne na den tak nepříjemně překvapeni, že se nestačí divit stolt

Upravil(a) Kiara (6. 11. 2010 15:43)

Není tady

#242 6. 11. 2010 15:44

luminka
♥♥♥♥♥--

Nejsem taková necita, aby mě nemrzela ztráta dlouhodobého partnera, vidíš, co zlého se mnou musí vydržet, ale nějak mě ty zavařeniny přišly na mysl, dá to dost práce a když to v létě zavářím, už kolikrát mi přišlo na mysl: Nedělám to pro jinou? Věř, kdyby to četl, tak mi ty zavařeniny spakuje ještě dneska. Proto končím a nechám mé příspěvky zaplout někam do daleka, už se fakt bojím, že mě někdo pozná. Manžel, děti, zaměstnavatel minulý, nebo budoucí, bývalé kolegyně, už mám opravdu strach. A to jsem svůj příběh zveřejnila asi na pěti fórech a zpovědnicích, tak moc ho nemůžu rozdýchat.

Upravil(a) luminka (6. 11. 2010 15:52)

Není tady

#243 6. 11. 2010 15:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

já bych řekla...ono se mi nechce vůbec žádnou práci vzít...ale když ten manže furt otravuje...
a ty děláš doma hospodynku? vždyt se ti nechce, protože .....100 a 5 důvodů

Není tady

#244 6. 11. 2010 15:53

REŇAS
Host

luminka napsal(a):

Toho jsem si vědoma, že o to můžu přijít, kdo by taky chtěl být se smolařem bez peněz, že? Tady nejde o to, že s tím nic nedělám, dělám, a dost. Práci jsem šla shánět okamžitě, pokouším se o nemožné, ale to štěstíčko už prostě tak dva roky není. A jak mě rozčilují všechny ty rady ohledně hledání práce:
- že máme mít finanční rezervu pro případ ztráty práce - jak, když jsme už předtím tak-tak vycházeli?
- že si máme vytvořit životopis - co by v něm asi tak bylo, to plácání, chvilku práce, pak pracák?
- že se máme v tomto volném období vzdělávat a chodit na kurzy - za co, prosímvás?
- že máme přijít k zaměstnavateli dobře oblečeni - opět se ptám, kde na to vzít, nezaměstnaný hledá práci, aby měl peníze, nyní je nemá! A nemá ani odstupné, pokud mu pouze neprodloužili smlouvu, která byla na dobu určitou
- že máme být optimisticky naladěni, abychom uspěli - cha, cha, po tom všem trápení? To může tak někdo, kdo neví, co s penězma a jen tak z rozmaru chce měnit místo

- tak finanční rezervu také nemáme
- jo a ten životopis má být právě o té práci,vyzdvihni tam to,co jsi na té pozici vykonávala..ber to třeba tak,že pozitivní na tom bude,že se umíš přizpůsobit situaci, řekni mi,kdo dnes je na jednom pracovním místě 20 let..??,to znamená,že nemáš problém se uplatnit v další práci..
- o nějaký kurz bys mohla požádat právě na ÚP,né? Dále jsou státní školy,kde se dá studovat celkem zadarmo,to právě studuji já.. Na nějaký jiný,levnější kurz opravdu nejsi schopna si našetřit nebo si přát,ať Ti to třeba rodina daruje jako dárek??
-odstupné jsem v životě neměla,pracuji za 40 Kč/HOD.ZKRÁCENÝ ÚVAZEK 5 hod.,tyto peníze jsem dostávala po troškách,např.,nyní jsem dobrala teprve výplatu za září,jsme také 4 a manžel je dělník V TĚŽKÉM PROVOZU,abychom vyžili chodí do práce na nepřetržitý provoz a většinou nedosahuje ani na průměrnou mzdu(teda pokud je na mysli ta cca 23 000,-průměr) a to i s přesčasy+předácké..přesto si myslím,že chodím celkem oháknutá(a né draze),děti také,celkem normálně,dcera moderně,manžel skromně,ale celkem normálně..na značkové věci si nepotrpí
-děti nemám na VŠ,ale do školy chodí a tam musíme také zaplatit ledacos a sobě jsem letos kupovala knížky a sešity,dceři platíme 2500,-PŮLROČNĚ lidovku,synovi kroužek..
-Z ROZMARU PRÁCE NEMĚNÍM,ROZHODNĚ Z TOHO RADOST NEMÁM,zaměstnavatel vždy skončí cca do 2 let..na pracáku jsem,už jako doma ,zdravá nejsem,nevím,kdy se probudím a nemusím vidět a ani obě děti zdravé nemám,dceru mám obzvláště nemocnou,do toho 70 letou nemocnou mámu,manžel rodiče,už nemá..
-PŘESTO NEBO PRÁVĚ PROTO se považuji za vcelku optimistického člověka,jasně někdy příjde i ten pláč (to,když člověk zjistí,že k jedné nemoci dcery se přidala ještě další,závažnější..),někdy je den blbec..,
ALE PŘESTO MNĚ  I TAKOVÝ ŽIVOT BAVÍ!!!
Ještě nějaké,ale...Luminko,proč to či ono nejde?? Ty nebojuješ,Ty hledáš samé,ale...a utápíš se v tom a my Ti tady pomáháme jako vrba..ano rádi pomůžeme,jinak bychom Ti tu nikdo ani nenapsali,ale pokud si nebudeš chtít pomoci sama,bude to pořád dokola to samé.. Měla by ses zvednout a zkusit jít žít,byť třeba nebude vše podle Tvých představ,ale i to je život,příjmout to co nám přinese. Nebo si snad myslíš,že já to o čem jsem Ti tu psala jsem si sama vybrala?? wink

Upravil(a) REŇAS (6. 11. 2010 16:08)

#245 6. 11. 2010 16:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

luminko, děláš to hlavně pro sebe, svoje děti a svoji rodinu.
I když - ruku na srdce - znám spoustu venkovských domácností, kde se v létě zavařuje v takovém množství, že se rodina na džemy, zavařeniny a kompoty už nemůže vzteky ani podívat, ve sklepě se hromadí sklenice s úrodou pomalu od roku 1989 a nikdo to s prominutím nežere smile
Jestli by Ti Tvoje rodina nebyla vděčnější za jiné aktivity, než zrovna za zavařování big_smile

MMCH jestli Tě při každé Tvojí aktivitě, kterou vyvíjíš napadne nějaký katastrofický scénář, kterým se utvrzuješ ve svém negativismu, je to skutečně signál k tomu, abys vyhledala lékaře. Teď si nedělám legraci a myslím to smrtelně vážně ... viz:

Generalizovaná úzkostná porucha
"Generalizovaná úzkostná porucha se většinou objevuje u zranitelných osob po dlouhotrvajícím stresu. Její příznaky se objevují pozvolna, nenápadně. Hlavním rysem je dělání si starostí, neustále zabývání se stresujícími myšlenkami. Negativní očekávání, obavy z budoucího neštěstí, pocity "na pokraji svých sil" vedou ke zhoršenému soustředění. Týkají se obvykle každodenního života, rodiny, práce a zdraví. Postižený si často uvědomuje, že si dělá starosti nadměrně, nicméně se nedokáže ubránit tomu, aby nad nimi nepřemýšlel. Cítí se ohrožený situacemi, které ho předtím netrápili. Často neví, proč se tak pořád trápí. Funguje to automaticky. V ruku v ruce s automatickými stresujícími myšlenkami jde zvýšené napětí, úzkost a vyčerpanost. Odpočinek je problémem. Lidé trpící generalizovanou úzkostnou poruchou neumí odpočívat ani relaxovat. Neustále se vrtí, pociťují bolestivé napětí v hlavě, třes. Vesměs byli od malička citlivější a špatně snášejí kritiku, potřebovali často povzbuzovat od okolí. Aby byli pochválení, jsou často velmi snaživí.
V obraze generalizované úzkostné poruchy dominuje nervozita, úzkost, napětí a tělesné příznaky, jako je třes, svalové napětí, závratě, nevolnost od žaludku, bolesti hlavy, bušení srdce, pocení apod. Většinou je zhoršen spánek, zejména večer se v hlavě honí řada starostí. Stav je velmi měnlivý a většinou trvá léta. Paradoxně se u řady lidí potíže zhoršují když nemají co dělat, např. o dovolené nebo o víkendu.
Léčbou volby je psychoterapie; jak individuální, tak skupinová. Důležitý je také nácvik relaxace. Vysoce je účinná zejména kognitivně behaviorální terapie, která pacienta učí postupně kontrolovat obavy, zvládat úzkost a tělesné příznaky a systematicky řešit životní problémy."

luminko, strašně nerada to říkám, ale na Tebe se shoduje 9 příznaků z 10ti a jestli si to neuvědomuješ, tak Ti to říkám na rovinu: ty JSI nemocný člověk a MĚLA BYS VYHLEDAT LÉKAŘE!!!

Upravil(a) Kiara (6. 11. 2010 16:08)

Není tady

#246 6. 11. 2010 16:13

luminka
♥♥♥♥♥--

No tak to asi mám tu poruchu, ale jedna věc trochu nesedí. Ti lidé si dělají starosti celkem zbytečně. A já si dělám pořád ještě malé starosti, na to, jak hrozně to potom dopadne. Třeba teď mi bylo blbě z toho, že se bude propouštět, ale moc procent jsem tomu nedávala, že bych to byla já. To byl šok! A tak to bývá, prostě se mi zdá, že mi život předkládá ještě něco horšího, než jsem čekala.

Není tady

#247 6. 11. 2010 17:22

Jíťa
♥♥-----
Místo: Hustopeče u Brna

Luminko, pomalu začínám souhlasit se všemi ostatními. Opakuji, že chápu tvoji situaci, taky jsem byla bez práce a bez dobré práce, ani po 5měsících jsem se s tím úplně nesrovnala a v duši cítím stále jakousi bolestnou křivdu. Ale co s tím?sad asi nic.. to stejně nikoho nezajímá, občas si člověk posteskne, manžel tyto stesky přímo nesnáší...ale s tím taky nic neudělám, sice mám pocit, že mě nechápe, ale prostě s tím, že už tam nejsem, s tím nic neudělám a můžu nad tím přemýšlet, jak chci.. V tomto s tebou určitě soucítím a chápu, že znovu se odrazit ode dna je velmi těžké...Jestli tě to uklidní, taky jsem neměla náladu na uklízení, domácí práce, jen jsem seděla u počítače a pročítala inzeráty a odpovídala na každý, který měl alespoň procento společné s tím, co jsem kdy dělala.. Malá mi hned druhý den po tom, co jsem podepsala dohodu, dostala neštovice/jakoby je nemohla dostat o pár dnů dřív, abych jim to alespoň trochu zkomplikovala..smile/, na pohovory jsem chodila tak, že jsem ze svých známých vždy někoho na pár hodin umluvila, aby ji k nám došel pohlídat. Nezaměstnaná jsem byla od 1.6., do práce jsem nastupovala 22.6. Byla jsem asi na dvanácti pohovorech, z toho byla se mnou malá 14dnů doma.. Přes všechen vztek, návaly pláče, noční můry.. jsem prostě doma zůstat nemohla.. Pochop, že pokud s tím sama nic neuděláš, tak k tobě sama práce nepřijde. a opravdu je důležité, dát si dohromady i takovou jednoduchou záležitost jako je životopis... Pokud je toto pro tebe nadlidský úkol, tak se ani nedivím, že tě nikde nechtějí.

Není tady

#248 6. 11. 2010 20:11

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

-odstupné jsem v životě neměla,pracuji za 40 Kč/HOD.ZKRÁCENÝ ÚVAZEK 5 hod.

Tak to kecas 40 kc na hodinu mit nemuzes,protoze to neni ani minimalni mzda.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#249 6. 11. 2010 20:25

REŇAS
Host

eremuruss napsal(a):

-odstupné jsem v životě neměla,pracuji za 40 Kč/HOD.ZKRÁCENÝ ÚVAZEK 5 hod.

Tak to kecas 40 kc na hodinu mit nemuzes,protoze to neni ani minimalni mzda.

Tak to ani náhodou,eremeruss,co bych z toho měla??!! Už jsem slyšela tolik názorů,že za takový plat nepracují ani brigádnici,což je pravda,já,ale ano a to,už mi to nějaký ten měsíc dává po částkách a minimálně s 1,5 měsíčním zpožděním,ještě něco?? Dohoda zněla 40/hod,jeden týden dělám 5 hod.,druhý 6 hod.(v obchodě). Když jsem u ní dělala na brigádě,brala jsem 35/hod. !! Schválně jdu vyhrabat poslední výplatní sáček!!  Jdu se kouknout!

Upravil(a) REŇAS (6. 11. 2010 20:50)

#250 6. 11. 2010 20:42

REŇAS
Host

Takže se omlouvám,spletla jsem to, eremuruss(já vždy zkomolím Tvou přezdívku,musím to pokaždé opravovat wink),abych byla přesná,už jsem to našla. Sazba je 50/hod..to je na výplatním sáčku. A nebudu se rozepisovat,že odpracovaných hodin mám napsaných míň a to co mám,jakože přesčas(což tím pádem mám často) mi právě platí za těch 40,-Kč na ruku,takže to mně spletlo..wink Samozřejmě je má věc,že jsem ji na to přistoupila.. a myslím,že jsem toho napsala,až dost. No,ale to není k tématu,snad jen to,že pokud nenajdu práci,tak,až skončíme se od ledna zase zařadím do řad nezaměstnaných..sad

Upravil(a) REŇAS (6. 11. 2010 21:01)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí