29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mag my zas budeme chodit s mladšíma miminama. Budu tam chodit s kamarádkou co má o 3 měsíce mladší holčičku. No ale velikostně asi budeme na tom stejně, tak bude Kamča vypadat jako genialní dítko
Není tady
holky kdo jste tu řešil prskání příkrmů-marluk?????já že štěpán teda prská jak o život....na to jak byl dobrej rozjezd-tak ted tak dvě třetiny vyprská....... :dumbom:zkoušela jsem namáčet prst a strčit do pusy-ale jak to zjistí že tam něco je tak prsk a je to venku....já se to mu teda musím smát-on teda taky-ale byla bych radši kdyby to snědl.....
jinak dneska překvapil-šup a byl na kolínkách-ale hned se zkoulel
Není tady
Sudi, k tomu prskání, Anežka měla taky období, kdy jídlo jenom prskala a jak to přišlo, tak to zase asi po týdnu odešlo. Ono je důležité se tomu nesmát, ačkoli to směšné je. Musíš si zachovat kamenou tvář a ho to přestane bavit. Anežka pak už i prskala i mimo jídlo jen tak se slinama a když viděla, že tomu vůbec s manžou nevěnujeme pozornost, tak to přestala dělat.
Jiank Peti, buďte v klidu, kamarádka má 8 měsíční holčičku a ta se neumí sama ani překulit na bříško. Neumí ještě nic, jen leží na zádech a kope nožkama. Byla odeslána na neurologii a tam jí baba ukázala cviky a řekla jí, že má zhnilé dítě a do zprávy napsala, že je pohodlné. Doporučila dát všechny hračky z dosahu pryč a nechat dítě potrápit a trochu pořvat. Ona totiž odmala nosí malou na rukách sotva jen kuňkne, když zabrečí, tak jí sama přetočí, ale tu malou nenechá ani se trochu snažit. Já jsem se s Any moc nemazlila. Já ji nechala řvát, moc jsem jí nepomáhala a vždy když se vztekala, že jí něco nejde, tak jednou hup a udělala nějaký pokrok.
Není tady
Brusi já to nijak neřeším. Primář z rizkovky i moje Dr jsou spokojení a žádné cvíčo nemíme. Mám to nechat ne něj. Je to přeci jen prcek mrňavej
Sudi - prosím o ty fotečky té zábrany na krbovky
Daji Kamča určo protivná nebude. Bude to pro ní velká akce a vzrůšo , že si na spánek ani nevzpomene
My dnes byli na 10. měs prohlídce. A je to fakt mrňous. Pořád 70 cm a váha decentních 7,36 kg
Řešili jsme další očko a já mu nechci nechat dát ty spalničky a spol. To je normálka živá vakcína a ty nemoci prostě proběhnou
Jenže s Dr není řeč , a že prej je to ze zákona povinný a blabla. Já to ale fakt nechcíííí
Není tady
Peti, jestli nechceš nedávej, viz nový rozsudek Nejvyššího správního soudu, povinný to není ze zákona ale z vyhlášky a vyhláška nemůže nařizovat povinnosti. Nahlásí tě na hygienu, možná by na tebe mohli poslat socku, ale nemůžou tě nutit.
Já chci tohle očkování odložit, ale protože Agi půjde ve dvou letech do jeslí, pokud jí vezmou, tak budeme očkovat kolem těch dvou let.
Upravil(a) mag (2. 9. 2010 13:54)
Není tady
A jé, potřebujeme nový chlív, nebo už je???
Není tady
Presne jak rika mag. Ockovani neni povinne ze zakona,ale upravuje to vyhlaska. Znam dost lidi okolo sebe, kteri nenechali deti ockovat. Je to na jejich rozhodnuti, ja sama za sebe malou ockovat necham. Dneska jsem ve zpravach slysela, ze v republice je cerny kasel...
Není tady
Já tady dneska měla tchýni, tak mám uklizeno, umyté nádobí a sbaleno na plavání, ale nějak se nemůžu vejít do baťohu
Peti, do čeho jsi dávala použité pleny na dovolené??
Není tady
Jancas... černý kašel měl můj nejstarší syn loni,chytil ho ve škole.
Není tady
Mag do igelitek. Napřed jsem je máčela a proplachovala ve vodě, aby tak nesmrděly a pak jsem je zauzlila do igelitky.
Asi budu muset být důraznější s tím odmítnutím. Mám z toho fakt strach. To odložení bych taky brala. Jak nejpozději se to smí odložit? A Hexa? Ta je tuším do 18ti měsíců?
Jdu kuknout na net
Není tady
Novej chlív je na novém BB, ale mě se tam ještě nechce
Není tady
Taky myslím, že tady zvládneme ještě jeden chlív.
No vzhledem k neexistenci zákona v dané oblasti, můžeš odkládat do nekonečna, ale je jasný, jak se na to bude tvářit dr.
Jinak u MMR je stanovena hranice od kdy se očkuje, tj. 15 měsíců, ale jaksi většina dr. to bere jako jediný termín očkování, pokud u nás bude Dr. prudit, bude mít halt Agi vždy v termínu očkování rýmu
Není tady
Leninka41 napsal(a):
No jo, ale velkým dětem neublíží a ty už navíc nejsou chráněné, vloni zabil 3 děti měsíční a dvouměsíční Předpokládám, že ještě nebyla naočkovaná.
Upravil(a) mag (2. 9. 2010 14:05)
Není tady
mag napsal(a):
Leninka41 napsal(a):
No jo, ale velkým dětem neublíží a ty už navíc nejsou chráněné, vloni zabil 3 děti měsíční a dvouměsíční
Předpokládám, že ještě nebyla naočkovaná.
No, ja bych to neriskovala nenechat ockovat dite. ale samozrejme zalezi na kazde z nas. Povinne to neni, je to jen na zvazeni rodicu. Kdyby se neco stalo a nebyla mala proti tomu ockovana,tak bych si to vycitala, ze kdybych ji ockovat nechala,tak se to stat nemuselo...
Není tady
Já taky nejsem příznivce neočkování, ale zase jsem příznicem individuálního přístupu.
Není tady
Navíc MMR jsou spalničky, příušnice a zarděnky, je třeba zvážit, zda je lepší, aby tyhle nemoci dítě prodělalo, nebo je očkovat. Černý kašel nebo záškrt je trochu jiné kafe (třeba nevím, proč tam je ale žloutenka typu B), takže o hexe já ani nepřemýšlela, naopak se mi příčí, že je nutné jí často odkládat kvůli nezhojenému ramínku po TBC.To je určitě očkování, které moje další dítě mít nebude.
Upravil(a) mag (2. 9. 2010 14:29)
Není tady
Holky narazila jsem na toto. Aktualizace z 3/2010
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_03.htm
Takže MMR teď rozhodně očkovat nedám s odvoláním na tento kalendář. A asi jdu rozdmychat Defiino téma o očkování
Jani mě se plošné očkování nelíbí. Nelíbí se mi hlavně ten hromadný přístup. Bez ohledu na jedince. A zlobí mě, že i když já jsem riziková, tak Danymu se napraly vakcíny , protože se to prostě tak dělá. I když existuje šetrnější a pozvolnější postup.
Děkuji Andělu strážnému, že je Dany zdravé díťátko a vakcinaci zvládl, i přes ten jeho překotný příchod na svět.
Není tady
dík, přesně tak to s MMR plánuju
jj, mě zase pořád děsí to, že Agi byla napraná TBC ve chvíli, kdy už ona bojovala se zákeřnou infekcí
Není tady
PetraP napsal(a):
Holky narazila jsem na toto. Aktualizace z 3/2010
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_03.htm
Takže MMR teď rozhodně očkovat nedám s odvoláním na tento kalendář. A asi jdu rozdmychat Defiino téma o očkování
Jani mě se plošné očkování nelíbí. Nelíbí se mi hlavně ten hromadný přístup. Bez ohledu na jedince. A zlobí mě, že i když já jsem riziková, tak Danymu se napraly vakcíny , protože se to prostě tak dělá. I když existuje šetrnější a pozvolnější postup.
Děkuji Andělu strážnému, že je Dany zdravé díťátko a vakcinaci zvládl, i přes ten jeho překotný příchod na svět.
No, je fakt ze co se tyka ockovani,tak bych rekla ze v soucasne dobe je v tom tak trochu zmatek. Doktori to berou jako povinnost ze zakona, kdyz se rozhodnes nenechat dite ockovat,tak jsou schopni poslat na tebe hygienu a buh vi koho jeste. Pritom se v nedavne dobe zjistilo, ze to vlastne ze zakona neni, ze je to upraveno "jenom" vyhlaskou. Myslim ze by to melo byt tak jak jinde ve svete, napr. Nemecko na zvazeni rodicu a ockovani dobrovolne... Ale to v nasi konzervativni spolecnosti asi tak hladce nepujde. Ja i kdyz jsem zastancem ockovani,tak respektuju,kdyz se nekdo rozhodne nenechat sve dite ockovat a je si vedom vsech dusledku co z toho plynou - neprijeti do skolky apod... coz si myslim ze je celkem nesmysl, protoze deti jsou v kontaktu spolu treba i na piskovisti za barakem a tezko pujdu zjistovat a vyptavat se, jestli je nejake dite,ktere si tam hraje ockovane nebo ne
Není tady
Jj Jani , přesně tak
A šup do nového chlívku
Není tady