|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
„Při tom, jak se tak pohyboval ulicí, před ním nečistota, za ním čisto, napadaly ho nejednou velké myšlenky. Ale byly to myšlenky beze slov, které jen těžko můžeš vyslovit, jako je nesnadné vypovědět vůni, již si matně umíš vybavit, nebo barvu, kterou jsi zahlédl ve snu.
Po práci, když Beppo Koště seděl vedle Momo, svěřoval jí své velké myšlenky. A protože Momo uměla druhému naslouchat oním zvláštním způsobem, roztála mu ústa a Beppo Koště našel ta pravá slova.
Tak třeba řekl: „Víš, Momo, ono je to tak: někdy máš před sebou ulici jako bez konce. Myslíš si, jak je strašně dlouhá a že to nikdy nemůžeš dokázat. tak si to lidé myslí.“
Zmlkl, díval se před sebe. A zase řekl: „Pak začne člověk pospíchat. Pospíchá pořád víc. Pokaždé, když zvedne hlavu, vidí, že před ním toho vůbec neubývá. Vynakládá ještě větší úsilí, potí se úzkostí, až nakonec úplně ztratí dech a víc už nemůže. A ulici má stále před sebou. Takhle si člověk počínat nesmí.
Chvíli se zamyslel a mluvil dál: „Momo, nesmíme si nikdy představovat celou ulici. Rozumíš mi? Jenom příští krok, příští nadechnutí, příští pohyb koštětem. A pořád tak. Pořád myslet jenom na to, co následuje.“
Znovu se zarazil a přemýšlel, než dokončil, co chtěl vyslovit: „Taková práce těší. To je důležité. Taky potom za něco stojí. A tak to má být.“
A zase po dlouhé odmlce pokračoval: „Najednou člověk vidí, že přešel krok za krokem celou ulici. Ani neví jak a není zadýchaný.“
Přikývl, jako by někomu dával za pravdu, a řekl nakonec: „Ano, to je důležité.“
Michael Ende: Momo
Není tady

Moc pěkný úryvek, když se přestane tlačit na pilu, tak to jde postupně všechno líp a jinak. Si myslím já... 
Není tady
Někdy. Někdy je ovšem docela dobře alespoň v obrysech vědět, kam míříme. 
Mmch, když jsem pospíchala metrem (ani ne tak kvůli času, většinou, ale nemám to tam moc ráda) tak jsem si představila, že země pode mnou ubíhá, jako nějaký dopravník a panečku, jak rychle to najednou šlo....
Jinými slovy - dobrý je všechno, jen vědět jak a kdy to použít.
Souvislosti, to je to....
Není tady
Natálie:... když se přestane tlačit na pilu, tak to jde postupně všechno líp a jinak. Si myslím já... 
To ano, ale aby se něco stalo, musíš to nejdřív nějak nastartovat.... Samo od sebe asi nic nepůjde, jde jen o setrvačnost, která je něčím (Tebou) vyvolaná. Si myslím já
.
Není tady
Tercila napsal(a):
Natálie:... když se přestane tlačit na pilu, tak to jde postupně všechno líp a jinak. Si myslím já...
To ano, ale aby se něco stalo, musíš to nejdřív nějak nastartovat.... Samo od sebe asi nic nepůjde, jde jen o setrvačnost, která je něčím (Tebou) vyvolaná. Si myslím já.
Jasně Terci, Ty jsi hybatel Tvých vlastních kroků, ten kdo jim udává sílu i rytmus, kdo je řídí. V tom úryvku je psáno, že to můžeš dělat buď tak nebo onak. A zpětná vazbou člověk vždycky dostane.
Já sama jsem se přesvědčila o tom, že když se netlačí na pilu, jde všechno jakoby samo od sebe. Děláš stále to samé, ale způsob jakým to děláš je jiný 
Ten úryvek jsem sem vlastně dala proto, že to je moje poznaná pravda, moje vlastní zkušenost jak s tlačením na pilu, stresem a úzkostí, tak s netlačením.
Není tady

Mariposo, ten uryvek je moc hezky.
Diky za nej.
Není tady
Tlačit na pilu a uvést věci do pohybu - nastartovat, to jsou dva zcela odlišné děje.
Jinými slovy: uvést věci do pohybu tak, že tlačím na pilu, to může být pak docela slušnej mazec, že nestačím zírat, nebo-li plakat stylem: já chudák....
Není tady

Takže ještě nemyslet na důchod, jo? Kdy člověku přibyde nějaká koruna na účtě jednou za měsíc... nohy na stůl, pivečko v ruce, fotbal nebo politika u televize... No, jen ty ohlý záda. To potom hledat bačkory pod postelí není jednoduchá záležitost...
Pěkněj příspěvek, mariposo, a děkuji za něj. Dá se říct, že to jsou slova, která jsem potřeboval zrovna slyšet a hodí se. 
Upravil(a) giorgino (10. 8. 2010 16:52)
Není tady
mariposa napsal(a):
A zpětná vazbou člověk vždycky dostane... Já sama jsem se přesvědčila o tom, že když se netlačí na pilu, jde všechno jakoby samo od sebe...
Mám to jinak!!! Někdy BOZI MLYNY melou "zatracene pomalu"!!! - - - a to az tak, ze i to "pochopeni" trva spousty let... 
Není tady
Giorgino 
Není tady
dcera2 napsal(a):
mariposa napsal(a):
A zpětná vazbou člověk vždycky dostane... Já sama jsem se přesvědčila o tom, že když se netlačí na pilu, jde všechno jakoby samo od sebe...
Mám to jinak!!! Někdy BOZI MLYNY melou "zatracene pomalu"!!! - - - a to az tak, ze i to "pochopeni" trva spousty let...
Nerozumím.
Není tady

mariposa napsal(a):
dcera2 napsal(a):
mariposa napsal(a):
Nerozumím.
ano, v podstatě pravda, jen je nutné si připomenout, jak se ta pravda k člověku fe formě budoucího života dostane.
je spousta možností, jedna je ta, že si to zapíšeme do podvědomí a to nás vede cestou života a my máme pocit, že nás někdo ovládá. v podstatě ovládáme sami sebe. další možnost je ta, že dotyčný člověk je již trochu
" oduševnělý" a infornmace pronikne z podvědomí do duše dojde k přenosu či případě zápisu v duchovních polích člověka jak v jeho astrálních polích , tak i ve vyšších (osudových-karmických) a změna přijde i od boha jako takového.
další možnost je ,že souběžně s výše uvedenými jevy se " zabarví " aura a začne ovlivňovat lidi kolem sebe
( rodina, spolupracovníci atd) a ti se potom chovají ve vztahu ke mě jinak , většinou lépe ale někdy i hůř.
dále se to dá "vymodlit - většinou ale dojde k magickému působení mezi lidmi a to není to pravé ořechové.
celkově se dá říci, že "boží mlýn" je souhrn všech možných okolností. pokud konkretnímu lidskému osudu budeme chtít porozmět, je nutno nad tím zameditovat.
Není tady