18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Krásný letní den!! (..ale jak pro koho )
Je mi 13 a po prázdninách půjdu do 8 třídy..u půl roku v nai třídě me spoluáci odstrkují a nechcou se se mnou bavit..je to hlavně jednou holkou, která se najeddou stala éfkou celé třídy a podařilo se jíí vechny spiknout proti mě..vymýlí si, e jí dělám různe věcy, e ji ubliuju atd. a oni ji to vichni erou a jsou na mě zlíí taky, protoe si mylsí, e ona je prostě nej a e kdyby se na ni vybodli, byla by taková zlá i na ně a proto jsou radi na její straně..u jsme to spolu tolikrát řeily, řeily sme to i s učitelkou, řeila jsem to s mamčou...nepomohlo nic..a tak jsme vichni doufali, e to snad jednou "vyumí" ale trvá to u pů roku, moná i víc a ony jsou pořád takové..a co je nejhorí, zatahujou ddo toho kluky, kteří taky maji takovy respekt z té holky! jednou se ji jedna holka zeptala, proč to vlastně dělá..řekla ji: "baví mě to.!"... u fakt nevím co dál, pořád jenom brečím, celé prázdniny jenom přemylim nad tim, co budu dělat a bude 1. září..jsem straně zoufaláá :'-(
Není tady
Asi to bude znít trochu hloupě, ale nejdřív mě napadlo změnit kolu...
Není tady
Vlaďka napsal(a):
A co třeba změnit jenom třídu?
V kadé třídě se najde takový "éf". Je třeba změnit postoj (a chování) k onomu "éfovi". Znám případ, kdy dívka v podobné situaci jako Puberačka si přizvala poněkud průbojnějí (= rváčku) kamarádku ze sousedství, ta prohodila pár slov na téma 'jetě jednou a rozbiju ti d*ku' ..., udělala u toho věrohodnej rozhněvanej kukuč - a bylo vymalováno. "éfka" naznala, e si musí najít jinou obě...
Není tady
Tohle je těký. Změnit třídu v osmičce, kdy se to v devítce stejně promíchá...
Co ta holka, co se jí ptala, proč ti to dělá? Myslím to tak, kdy najde "spojence" a budete chodit na oběd a pod. třeba spolu, nebo s někým z vedlejí třídy - určitě se zná s někým i s béčka/ áčka... - dají ti ostatní pokoj. Uvidí, e jsi fajn, kdy tahle a tahle se stebou normálně baví... Kdy oni nechcou, tak nic. O přestávce si přečti nejnovějí dívku nebo bravíčko... a uvidí, jak moc se stebou nechcou bavit.
Dost pomůe, kdy o ně nebude tak moc stát... nejen v tý situaci, ale tobě - psychicky. Já vím, e je to děsná situace, a má pocit, e musí někam patřit... ale ty patří, holka - mezi normální lidi, co nepotřebují svoje mindráky řeit tak stupidně jako tvá spoluačka a její přisluhovači. Kdy jí to erete, tak erte, ale já ne a nepotřebuju takový kámoe omezený - já vím, e se mi to píe, ale já třeba nikdy nebyla hvězda a vystačila si spí sama, i kdy kámoky jsem měla, ale ne za kadou cenu a taky jsem řeila, e se to jedný nelíbilo, e nepapoukuju a začala říkat, e se vytahuju... blbka, no. Na takový narazí i v dospělosti. Mimochodem - nepapoukuju dodneka.
Tak nebul a uij si prázdniny. A bude září, tak půjde do koly a bude to jiný - budete starí, vichni... i ti blbečkové... Hlavně nechoď s pocitem, e se s tebou nebudou bavit. Větina přes prázdniny vůbec neřeila tebe a hvězdu, ale vodu a tábory, moře... u moná ani nevědí, jak se k tobě chovali...
Já mám děti na Z a kdy to vidím dnes z pohledu dospělýho, tak nechápu, jak jsem mohla přeít takovou, jak to napsat... zkuenost. A kdy jsem to probírala s lidma, co v tý kole dělaj ( učitelé, kolnice...) a mě si jetě pamatují jako ákyni, tak mi řekli, e nejhorí je estka a sedmička. Do pětky se dají jetě (větina) nějak zvládnout, ale pak mají pocit moudra a na půdu, jsou nejlepí, ostatní jsou divní (hlavně dospělí) a nehne se s nima párem volů. A osmička, devítka - úplná změna. Jakoby zmoudřejí. Dospějí v jistém slova smyslu. Dá se s nimi diskutovat a jsou schopni přijmout cizí názor, nebo se nad ním alespoň zamyslet, přitom rok předtím koulí očima a prskaj smíchy a chovají se, jak tupečkové. Uvidí, e to bude jiný.
Jetě mě napadlo - co nějaký krouek. U nás tihle starí děti vedou kolní časopis, jsou promíchaní - od esáků do devááků... taková parta lidí, co běhá po kole a dělá rozhovory s dětmi, učiteli, píou články... Určitě nějaký zájmový krouky u vás taky běí... Krouková parta namísto spoluáků.
Upravil(a) javena (4. 8. 2010 9:05)
Není tady
dcera2 napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
V kadé třídě se najde takový "éf". Je třeba změnit postoj (a chování) k onomu "éfovi". Znám případ, kdy dívka v podobné situaci jako Puberačka si přizvala poněkud průbojnějí (= rváčku) kamarádku ze sousedství, ta prohodila pár slov na téma 'jetě jednou a rozbiju ti d*ku' ..., udělala u toho věrohodnej rozhněvanej kukuč - a bylo vymalováno. "éfka" naznala, e si musí najít jinou obě...
Nebo tak...
Není tady
xP, taky jsme měli na základce takovou hvězdu, víc děcek se jí bálo. Měla takový nadhled a přehled, byla ik, měla styl, kluci ji obdivovali. V osmnácti se jí povedl čtvrtý pokus o sebevradu. Zjevně nebyla v tak těké pohodě, jak se snaila vypadat...
Tyhle boje o moc, kamarádění.nekamarádění, partičky, to ke kole patří - čím neříkám, e je to dobře, jenom e se to děje vcelku běně. Je pravda, e můe změnit kolu nebo třídu (podle toho, jak velká jste kola - jestli máte áčko a béčko a jste veichni na jedné chodbě, asi by sis moc nepomohla). Moná by ti pomohlo, kdybys s rodiči tuhle monost probrala a kdyby ti slíbili, e pokud bude situace opravdu nesnesitelná, uděláte to. Myslím, e by ti hodně mohlo pomoct, kdybys věděla, e existuje ta monost, e tam nemusí být za kadou cenu. Myslím, e potom bys mohla chodit do koly klidnějí. Ví, jestli se bude celý dalí měsíc klepat a brečet a nakráčí tam prvního září jako troska s kruhy pod očima, dost moná se na tebe znovu zaměří ta pozornost, o kterou nestojí.
Je jeden takový pěkný citát - Netrap se tím, co si o tobě myslí druzí. Ti mají plnou hlavu toho, co si o nich asi myslí ty Ve třinácti - čtrnácti o sobě pochybuje skoro kadý, bere si věci k srdci a trápí se. Ti, co nejvíc pokřikujou a dělají ramena, taky. No a jetě jeden citát, tentokrát z dívčích záchodů jedné koly: Proč se bát lidí, vichni potřebujou s**t. Prostě opravdu kadý je jen a jen člověk
Určitě by bylo fajn, kdybys měla svoje zájmy a kámoe i mimo třídu, mimo kolu. Bylo by fajn, kdyby sis ve třídě nala nějakou spřízněnou dui. Třeba se ti bude hledat líp, kdy bude moct v září vyprávět o tom, jak báječně sis uila léto Věř tomu, e se můe stát naprosto cokoli, nekaz si léto přehráváním katastrofických scénářů
Není tady
Já souhlasím s javenou. Měnit kolu nebo jen třídu v rámci jedné koly je těké, ti lidé se tam znají u sedm let a dost těko si mezi sebe budou poutět někoho nového - jsou rozdělení do svých dvojic a krouků a na nového áka by pravděpodobně stejně koukali spatra. Mohla bys skončit úplně stejně. Ale z vlastní zkuenosti vím, e na základce to v kadém kolním roce vypadá troku jinak - tahle se přestane bavit s touhle, tady se spojí pár lidí do větí skupiny... Já bych vůbec neházela flintu do ita. Trápit se kvůli nějaký zamindrákovaný blbce, která z Tebe má pravděpodobně jetě větí strach, ne Ty z ní, a dává to najevo takhle, to TI ZA TO FAKT NESTOJÍ. A jestli se s Tebou Tví spoluáci předtím bavili úplně normálně, tak v tom po prázdninách nejspí budou pokračovat i nadále, jako by se nic nestalo. A jak zde u zaznělo - kadý samozřejmě touí mít v té kole někoho, s kým si o přestávce bude povídat a s kým si sedne na obědě, ale existuje spousta dalích moností, kde si hledat kamarády. Nějaký krouek, lidé z okolí Tvého bydlitě, moností je mnoho. A svět není jen těch pár lidí v Tvé třídě, se kterými se stejně za dva roky rozejde a spoustu z nich u třeba nikdy neuvidí (já jsem např. odela na S víc ne 100km daleko, domů jsem jezdila jen na víkend a ten byl vdycky plný návtěv babiček apod. a já jsem vlastně ani necítila potřebu se s lidmi ze Z scházet, u je to pět let a já jsem je viděla jen jednou, na nějakém "slučáku", a to jetě ne vechny. Kadý si jdeme svojí cestou, já jsem vymanila dost radikálně svým zaměřením a ani bych si tak s nimi u neměla co říct. A váně mi nechybí :-D ). Navíc, ten opravdový kamarád se na nějaké kecy spoluáků vykale a bude dál dret s Tebou - tak přemýlej, jestli Ti tito lidé jetě vůbec stojí za to, abys s nimi ztrácela svůj čas a kazila si prázdniny... Drím palce!!! :-)
Není tady
Zdá se mi, e je to přímo ikana. Rozhodně bych se poradila s psychologem, k tomu tě pole tvůj dětský lékař. Můe za ním jít sama, nebo s maminkou a vechno mu tam řekni. On ti nejlépe poradí jak to řeit a neboj se, s takovými hajzlíky, kteří otravují ivot sluným dětem, si umí poradit.
Nebo se domluv s nějakým větím klukem, který by se tě hodně důrazně zastal a pořádně ji seřval, někdy to zafunguje.
Řeením je i změnit třídu, jetě lépe, změnit kolu, jestli to jde.
Místo zoufání si a pláče se začni hodně hodně učit, zkus být v učení lepí, ne je ona. S tím ona nic neudělá a vytře jí zrak a jetě to bude přínosem pro tvoji budoucnost. Můe, pokud má chu, začít hned a uvidí sama, jak ti naroste sebevědomí.
Není tady
Takhle: je poměrně snadné najít místo na jiné kole, i kdy záleí na situaci u vás, ale obecně jste jeden ze slabích populačních ročníků, koly nemají plnou kapacitu a docela rádi přijmou nového áka, hlavně kdy nemá trojku z chování.
Ale nikdo ti nezaručí, jak do nového prostředí zapadne, jak se tam bude cítit, a jestli bys nakonec nebyla stejně odstrčená jako v současné třídě, to je pravda.
V první řadě bych se zaměřila na sebe, na svou pohodu, snaila se vstoupit do nového roku jako do něčeho opravdu nového. Pokud by se situace během prvních týdnů vyvrbila stejně, jako to bylo před prázdninami, hledala bych pomoc dospělého. Psycholog je dobrý nápad, stejně tak, pokud by učitelka (třídní, ona můe jednat, i kdy od věci není ani svěřit se jinému učiteli, pokud má k někomu důvěru) tvoje trápení zlehčovala nebo řeila situaci patně (nikdy by po tobě např. neměla chtít, abys řekla před ní té holce do očí, co ti udělala!!!), je dobré, aby tvoji rodiče zali za ředitelem koly. To u jsou vechno dost váné kroky, ale není třeba se toho bát.
Vidí, e je spousta kroků, které mohou vést k řeení. Nenech se, pokud problémy přetrvají, odradit tím, e jsi jednou s rodiči i učitelkou mluvila. Jestli se to nezmění, promluv s nimi znovu. Nedej se
Není tady
Nemusí to být zrovna ikana. Ale fakt je, e se Puberačko chová jako obě. Moností,jak to řeit , moc nemá. Kamarády si prostě nekoupí. A nikdo se tě nezastane, pokud to nejdřív neudělá sama a otevřeně. Ty musí říct - nech toho, jsi blbá, tvoje kecy mě nebaví. Nehcej mě na pokoji. Klidně vyvolat i rvačku. Klidně si to natřrénuj před zrcadlem. V té chvíli si musí být jistá. Pak ti doporučuju najít si nějaký krouek mimo kolu, kde by ti bylo dobře. Víc moností není. Odejde a jako nová se můe ocitnout v naprosto stejné situaci. CO potom? Zase uteče a nebo se tomu zkusí postavit?
Není tady
Jakmile se cítí jako obě a někdo ji psychicky týrá jenom proto, e ho to baví, tak to IKANA JE. Nemusí se jednat jen o fyzické násilí, psychické týrání je mnohdy jetě horí.
My, dospělí, si umíme (někdy ani to ne) poradit, ale puberačka je hodně mladá a sama se v takové situaci plácá, neví si rady co dělat a hrozí, e "naseká" jetě víc chyb. Jestli je zoufalá, i o prázdninách brečí a má strach z nástupu do koly, je to hodně váná věc.
Nezlehčovala bych to. Rozhodně anci na zlepení situace má, ne e ne.
Dospělí mají tendenci starosti dětí zlehčovat, včetně učitelů, kterým se do řeení takové situace moc nechce. Rozhodně by rodiče měli v jednání s učitelkou a ředitelem výrazně přitvrdit, aby to vzali váně. Jako rodič bych trvala i na jednání s rodiči povedené spoluačky a informovala je o monosti dalího jednání na sociálce.
Pozor, nejedná se o umetání cestičky, ale ukázat puberačce cestu ke konstruktivnímu řeení, včetně práce na sobě. S takovými lidmi se v průběhu ivota bude setkávat průběně, ale to u bude mít zkuenosti a bude vědět, jak na ně.
Není tady
javena napsal(a):
dcera2 napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
Nebo tak...
Jasně e v kadé třídě se někdo takový najde, změnit třídu byla jen taková první reakce po ránu
Ale i to můe někdy pomoct. Syn jde taky do osmičky a vloni jsme řeili fyzické násilí ve třídě. Ná mlaďoch
není moc velký, ale má "velkou hubu", take si nenechal nadávat a občas nějakou slíznul. Kdy přiel se skoro vykloubeným ramenem a učitelka s tím nic nemohla dělat (snaila se, kluk stejně potom skončil v pasáku), poradila jsem synovi a mu prostě taky jednu bací a najednou měl klid. Kluk se zaměřil na někoho jiného, s tím potom naběhl dvoumetrový brácha a bylo po ikaně.
Nedoporučuju "éfce" dát pár facek, ale rozodně kdyby dolo na nějaké násilí z její strany, nebyla bych proti.
Uvidí v září, jak tady psali, vdycky děcka přijdou do koly jako vyměněný, třeba to bude lepí.
A opravdu říkají, e nejhorí je sedmička, synova třídní to říkala taky. Prý děcka v osmičce vypadají, jako kdyby najednou pobrala trochu víc rozumu a je s nimi lepí práce.
Upravil(a) Vlaďka (4. 8. 2010 13:43)
Není tady
jasně ambo, vechno je ikana, hlavně , kdy po puberákovi chce nějakou práci.... Ne, nechci to zlehčovat. Ale tohle slovo se v poslední době zenuívá i na obyčejné vymezování se a hledání si pozice v kolektivu vrstevníků.
Není tady
Pubert'ačka xP napsal(a):
Krásný letní den!! (..ale jak pro koho )
Je mi 13 a po prázdninách půjdu do 8 třídy..u půl roku v nai třídě me spoluáci odstrkují a nechcou se se mnou bavit..je to hlavně jednou holkou, která se najeddou stala éfkou celé třídy a podařilo se jíí vechny spiknout proti mě..vymýlí si, e jí dělám různe věcy, e ji ubliuju atd. a oni ji to vichni erou a jsou na mě zlíí taky, protoe si mylsí, e ona je prostě nej a e kdyby se na ni vybodli, byla by taková zlá i na ně a proto jsou radi na její straně..u jsme to spolu tolikrát řeily, řeily sme to i s učitelkou, řeila jsem to s mamčou...nepomohlo nic..a tak jsme vichni doufali, e to snad jednou "vyumí" ale trvá to u pů roku, moná i víc a ony jsou pořád takové..a co je nejhorí, zatahujou ddo toho kluky, kteří taky maji takovy respekt z té holky! jednou se ji jedna holka zeptala, proč to vlastně dělá..řekla ji: "baví mě to.!"... u fakt nevím co dál, pořád jenom brečím, celé prázdniny jenom přemylim nad tim, co budu dělat a bude 1. září..jsem straně zoufaláá :'-(
Můe popsat co znamená - jsou na mě zlí a co má údajně vyvádět spoluačce?
Není tady
Pubert'ačka xP napsal(a):
'-(
Pokud má tak těký stavy, e brečí a bojí se do koly, tak to musí řeit tvoje okolí. Rodiče musí chodit do koly tak dlouho, a s tím učitelka začne něco dělat . Tohle je problém učitele pokud nezvládá holku, kterou "baví otravovat druhé"
Pokud má učitel ve třídě autoritu, musí takové děti zvládnout .
Take huč do rodičů, jak je ti zle , rodiče musí chodit za učitelkou a kdy nepomůe učitelka a ředitelka, je potřeba pohrozit trestním oznámením na policii.Toho se kadá kola bojí jak čert kříe a zabírá to spolehlivě.To je jediný způsob jak v dnení době zarazit ikanu. Dokud se učitel nebojí o sebe, nic řeit nebude.
Ostudy se kadá kola bojí.
Ta ikanující holčička má taky problém, normální člověk nemá potřebu se vozit po druhých. Moná jí ikanujou doma, tak to předává dál.
Není tady
Tohle je Majkajo předevím problém té holky. POkud se sama nenaučí bránit ted, nenaučí se to ani v budoucnu a bude jen otravovat ostatní, aby to za ni vyřeili.... Puberačka nepíe přesně jak na tom je, tohle by mohl posoudit jen psycholog, který by jí mohl pomoci také přesně na tělo uít obranu a ve spolupráci s rodiči najít vhodný dalí postup.
Není tady
Majkajo, přesně tenhle druh vyjadřování, který pouívá ohledně koly a učitelů, přispívá k tomu, e -náctiletí, kteří tohle doma nebo ve společnosti slyí, neberou kolu a učitele jako autoritu. Takový sedmák je potom učiteli, který ho okřikne (kdy někomu ubliuje nebo třeba ničí kolní majetek), schopen říct do očí, e na něho rodiče podají trestní oznámení, protoe dotyčný učitel naruuje jeho psychický vývoj.
Puberačko, taky mě zajímá, co konkrétně mezi tebou a tou holkou proběhlo, nějaký příklad. Píe, e se jí jedna jiná holka ptala, proč to dělá. To znamená, e té hvězdě jasné nezobou vichni z ruky, ne? e je tam někdo, kdo vidí, e to, co se ti děje, není fér.
Asi nám vem, kdo se ti snaíme napsat svůj pohled a povzbudit tě, pomůe, kdy napíe trochu víc i o svém vztahu s rodiči, jestli má nějaké koníčky, kamarády...
Není tady
Adelle napsal(a):
Majkajo, přesně tenhle druh vyjadřování, který pouívá ohledně koly a učitelů, přispívá k tomu, e -náctiletí, kteří tohle doma nebo ve společnosti slyí, neberou kolu a učitele jako autoritu. Takový sedmák je potom učiteli, který ho okřikne (kdy někomu ubliuje nebo třeba ničí kolní majetek), schopen říct do očí, e na něho rodiče podají trestní oznámení, protoe dotyčný učitel naruuje jeho psychický vývoj.
Puberačko, taky mě zajímá, co konkrétně mezi tebou a tou holkou proběhlo, nějaký příklad. Píe, e se jí jedna jiná holka ptala, proč to dělá. To znamená, e té hvězdě jasné nezobou vichni z ruky, ne? e je tam někdo, kdo vidí, e to, co se ti děje, není fér.
Asi nám vem, kdo se ti snaíme napsat svůj pohled a povzbudit tě, pomůe, kdy napíe trochu víc i o svém vztahu s rodiči, jestli má nějaké koníčky, kamarády...
Já tady píu o zkuenosti kterou proila moje známá, psycholoka její dcery jí sama poradila, aby podala trestní oznámení a světe div se, kdy se o tom zmínila ve kole, najednou vechno lo samo.
Děti přestaly ikanovat a nikdy si na její dítě nic nedovolily a vůdce ikanujících se plynule přehodil na jiné dítě, které nemělo tak milující rodiče.
Bohuel to tak dnes chodí, pokud učitelce nejde o krk, nic řeit nebude, znám mnoho příkladů.
Psát tý holce aby si nala zájmy a kamarády mimo kolu je nanic, ve kole bude trvale ve stresu a k tomu není důvod. Proč by ona měla odnáet frustrace nějaké holky, která sama má problém?
Kdyby si ta dívka něco udělala a začali se do toho montovat doktoři, najednou by to bylo ve vechn novinách a řeila by to policie.
Pavlo má pravdu se člověk by se měl naučit rvát, ale kadý máme jinou povahu a jsou mezi námi i oslabení lidé, kterým prostě musí společnost pomoct, to je je jako kdyby děti ikanovaly spoluáka na vozíku a učitelka by doufala , e to časem pomine !!
Někdo má vozík a někdo je prostě slabí a neumí se bránit.
Není tady
Hm, je vidět, e to vechno vidí zvenku. A moc toho o oběti ani agresorech neví a moc neví tak y o fázích, o tom , co s tím jde dělat ani by dotyční ztratili sebeúctu, moná jsi ani nemluvila s pouberáky, abys tuila, co becko jsou si schopni udělat a co označují za ikanu.
V první řadě by si člověk měl naučit pomoci si sám, pokud to nepůjde, pak teprve přichází na řadu intervence a dalí, odborná pomoc.
Krouky a zájmy mimo kolu jsou v takových případech velmi důleité, protoe kdy půjde o zdravé prostředí různých věkových skupin, zanechá to následky na sebehodnocení a sebevnímání, je to podpůrný reim.
Není tady
PavlaH:
Předevím puberačka sama stav věcí nenazvala ikanou. Jinak je to pořád dítě, které, kdy si samo neumí pomoci a neví si rady, potřebuje podporu dospělých. Jestli je ve stavu, kdy brečí i o prázdninách a v září má strach jít do koly, tak to u je opravdu váné.
Ano, u jsem to psala, e se s takovými lidmi bude v průběhu ivota setkávat a podobné situace bude muset řeit sama. Jen v tuto chvíli potřebuje ukázat cestu jak na to a pracovat i sama na sobě. Rozhodně čekat na to, a to vyumí je nesmysl.
Věř mi, e vím o čem píu.
Jo, a vůbec puberačka nemusela ádnou příčinu zavdat, ono bohatě stačí, kdy je sluná holka. To mi můe věřit taky.
Není tady
Já jsem jedině pro vyuít vechny zákonné monosti, jak situaci řeit. Ale jednak vidím rozdíl mezi zasazováním se o svá práva a mezi vyhroováním, e "to poenu vej", jednak mi připadá, e takto bojovný přístup, jaký popisuje (majkaja), samotnému dítěti taky nemusí prospívat. Z toho ulechtilého rodičovského zápalu se můe stát dalí mainérie boje o moc, ve které se opravdové potřeby a problémy mladého člověka můou ztratit
Dalí průser můe být v tom, e rodiče hajzlíka bývají docela často vynalézaví a jakmile se celá věc dostane do roviny podávání trestních oznámení a veřejného praní pinavého prádla, můe se celá situace velmi snadno zvrhnout tak, e se nakonec bude smát hajzlík - znám takové případy.
Prostě bych byla opatrná. Ne zbabělá, ale opatrná. Mluvím teď o nás, co tady radíme
Není tady
VEM DĚKUJI MOC ZA RADY. BOHUEL MÁM POVAHU HOLKY, KTERÁ TAKOVÉ VĚCY PROSTĚ MOC NEZVLÁDÁ KAMARÁDY MÁM Z KROUKŮ (CHODÍM DO ZU)..JENE..ONO JE TO TĚKÉ, BYT S NĚMA VE KOLE KADÝ DEN A POSLOUCHAT TY BLBÉ KECY..NARÁKY ATD. RODIČE, HLAVNĚ MAMINKA, SE MI SNAÍ POMOCT..PŘEDTIM SE TO NĚJAK SROVNALO A PAK U JSEM MAMCE NECHTĚLA ŘÍKAT, E JE TO TADY ZASE SAMA MÁ HODNĚ STAROSTÍÍ ALE ZASE MÁM STARÍHO KAMARÁDA (18) KTERÝ MI NABIDNUL POMOC...CO SE TÝČE JINÉ KOLY, TŘÍDY,...: JSME MALÁ KOLA, PROTOE JSME ZAMĚŘENI NA JINY JAZYK A PROTO NÁS TAM NECHODÍ HODNĚ..PROTO NEMÁME ÁČKA, BÉČKA,..A TAKY PŘESTOUPENÍ NA JINOU KOLU BY BYLO TĚKÉ, KDY SE VECHNO UČÍM V JINÉM JAZYCE (
Není tady
KDy se vechno učí v jiném jazyce, tak předpokládám, e jsi dost inteligentní. Vezmi si něco z toho, co vechny psaly a v září uvidí. Zkus posbírat sebevědomí a té holčině se postavit hned při první "akci". Maminka má určitě dost starostí, ale největí starost má určitě o tebe a nebude jí obtěovat, kdy jí to řekne. Copak jí není divné, e se nervuje i o prázdninách. To máma pozná, to mi věř.
Není tady
Já naprosto souhlasím s PavlouH a to s kadým příspěvkem... trefně shrnuto.
Nechci ikanu zlehčovat, ale je ikana a ikana. Je prostě rozdíl mezi tím, kdy někdo dítě mlátí a bere mu peníze a podobně a druhá věc je to, e dítě narazí na realitu, kdy se jedinec realizuje a narovnává si ego přes "ubliování" druhému. Jak psala Pavla, hledání pozice a vymezování se ve společnosti - v tomhle případě dětí. Tohle začíná u na pískoviti. Jsou matky, který hlídaj dětem bábovičky a matky, co je nechají, a si to vyřídí mezi sebou. Tak já jsem ten druhej případ.
Člověk se musí otrkat, ne pokadý volat pomoc... ikana. Je to příprava na dospělost.
Dcera měla problémy se spoluačkou. lo o holku z krouku. Nechtěla tam chodit, e jí nadává, občas do ní strčí... V první chvíli jsem se lekla a zjiovala, která to je, přemýlela, jak to řeit - třídní, ředitel, rodiče... a pak mi dolo, e se na mě podepsala masívní kampaň o ikaně na kolách. Proklepla jsem dceru jetě jednou a vylezlo z ní, e to dělá vem, ale samosebou víc těm, co jim to vadí... e ji usměrňuje občas i lektor, a ti, co s ní chodí do třídy říkají, e je taková. Take jsem jí řekla, e to není ikana, a na taková hovádka narazí i v dospělosti a musí si svoje místo "vybojovat" sama. Jistě by bylo nejlepí, kdyby ta holka začala sekat latinu, byla milá a na půdu a nebo přela na jinou kolu. Ale realita je jiná. Jsou mezi námi i takový lidé a já chci, aby moje děti obstály. Nechci jednou volat jejich éfovi, e nemůe zvyovat hlas na moji kopretinku, protoe jinak ho někde nahlásím... Dcera si jí přestala vímat, slovní útoky obracela mnou povoleným hrubím slovníkem doplněným větami typu - jsi teda ubohá, kdy tě tohle baví a přehlíením... Zvládla to. Syn chodí vý, ne dcera a ten se svojí povahou si prostě poradil s takovýma vdycky sám. Dcerka je lítostivá, moc si nevěří, ač se dobře učí a má spoustu přátel, je ikovná... prototyp dítěte zralýho na ikanu. Kdybych měla pokadý, kdy jí někdo řekne, e je k.ráva (si to dost brala) dělat cirkus se ikanou, asi by pro nás bylo v Praze málo kol a holka by vyrostla v nesebevědomého a ustraeného človíčka. Od jistého věku jsou k.rávy a v.olové prakticky vichni, od ředitele a po uklízečku... a slyela jsem i výrazy horí...
Take jde o to, jak přesně to probíhá u puberačky.
Z toho, co píe jde opravdu nejspí o vymezování pozic a její spoluačka je nejspí tzv. celoivotní hvězda, která bude pomlouvat kolegyně v kanclu, děti svých kamarádek, kamarádky... a puberačka by se měla naučit, e ona bude ta, která to jednou zvládne... kterou nerozhodí nějaká pizda z druhýho od kopírky, co má výstřih a ke kolenům a sukni velikosti pásku, aby si jí někdo vůbec vimnul...
Není tady