6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky drbny:-)
tak opět řeíte jmena:-) My máme vybráno od začátku těhu, holčička bude Viktoria a kdyby to náhodou byl kluk tak to bude Oliver.
Ale verzí jsme měli více, nakonec jsem se shodli na těch dvou. Jen Michálek stále bojuje s Oliverem:-)
Není tady
Mvkoty, tak Olivera jsem ani nezkouela navrhovat, i kdy se mi jednu dobu taky hodně líbil asi do kolonky jméno pro chlapce napíem "noname"
Pet, já jsem si vimla a ani nekomentovala, vak ona se nám za chvilku rozpadne na dva kusy, tak to budem vědět
Není tady
Leni, to je fakt, e dloho u nás Markétka napínat nemůe
Mvkoty, Oliver není patné jméno..akorát u nás není moné, jeliko segra má sice Ondřeje, ale vichni mu říkají Olíne a Olí, take to u by bylo těch Óček moc
Není tady
Leni tak mi jsme měli vybraná taková jmena jako byl Tobiash, Tadea, Daniel a Oliver a u holčičky jsme měli Viktoria, Kristýna, Vanessa, Nicol...................zkouela jsem k tomu vdy příjmení a tak nakonec máme Viktorku a Olivera. Je pravda, e Viktorku jsem si prosadila muík chtěl Kristýnu, ale ta mi přila dost tvrdá.
Jinak dneska jsem zjistila, e budu mít asi velký problém s kojeneckou podprsenkou :-( obela jsem tolik krámů a nikde nemají mojí velikost a kdy tak stojí kolem 8stovek a více co se mi zdá dost:-(
Není tady
Ja sa vrátim k tomu jednému menu, čo spomínala Lenka. V mojom okolí je hneď v dvoch verziách - Nathanael, tomu hovoria Natan, Natanko a potom ete Viktorkin spoluiak Nathaniel (oni strane chceli Natálku) a tomu hovoria väčinou Naty alebo celým menom. Zo začiatku som si to nevedela zapamäta, pomôcka bola "na tanier" a
Mne sa páčila Olívia, ale u to sa mi zdalo príli "exotické", tak som to radej aj hneď zavrhla.
Není tady
Hezký večer no skoro dobrou noc...
Tak Nathaniel mě nikdy neoslovil, u tady to jméno probíhalo na bb a mně se tyhle jména moc nezamlouvají...
Mvkoty, vak jste mohli Kristinku změkčit jako my , ovem Viktorka je taky krásné jméno. Já to tentokrát to definitivní rozhodování nechám na dobu, a budeme vědět co tam máme...teda snad se to dozvíme, moc doufám...ten Davídek je jisto jistej, tam u nic hledat nechci, nebo to bude noname jako u LenkůB takové pěkné jméno jsme měli i s Kikou, nakonec jsem tam na přání manela napsala Kristián... to by bylo překvápko, kdyby nám místo Kiky nakonec vylezl Kikín
Ale u té holčičky, já prostě pořád váhám no...moc se mi líbí ta Kájinka - Karolinka, ale nevím, manelův brácha má dceru Karolínu, sice o ní do jejích 9ti let nevěděl a ted kromě alimentů ani o ní dál neví, ale i tak mi to nějak vadí, e bysme dali stejné jméno. Navíc nevím, jestli mě manel zlobí nebo to fakt zapomíná, ale často místo Karolinky řekne Klárka...tak si říkám, jestli je to teda fakt pravé jméno...Ach jo, kdyby tak bylo takové jetě jedno jako je Kristinka, to nás prostě vzalo a u nepustilo. Jo a Klárku nedám ani náhodou, moje nej kamarádka z dětství byla Klára a čert ví jak ted dopadla... i kdy jako jméno se mi to líbí moc.
Jo a Marky ví co čekají jo? Já myslela, e se nechává překvapit a ona mlí??? Marky Marky, nakonec i z Mali jsme to dostaly
Není tady
Jo,jo...segra je fakt holka . Mě se to jméno líbí, je neobvyklé a hezké. Ségře říkáme Kájo nebo Kájino. No a kdy si s někým vyká a moc se neznají, tak jí větinou oslovuje Karlo. Svátek slaví na Karla (chlapa )
Není tady
Jo a upozorňuju, e segře bylo 40, pak mám jetě bráchu, ten je jetě starí a jmenuje se Duan . Take nai dávali v mládí docela neobvyklá jména. Ovem co pak zestárli a narodila jsem se já, asi doly nápady (Petra je okolo mého ročníku kadá třetí )
Není tady
Krásné ráno vem:-)
tak koukám jak jste včera dlouho drbaly:-)
Pet nic si z oho nedělej e má jmeno jako kadá třetí:-) Já díky matrikářce mám jmeno co není v kalendáři a vude si ho musím nechat opeavovat nebo upozorňovat na to jak se píe. Přitom je to tak jednoduché. Matrikářka byla asi nevím odkud protoe podle ní jmeno Michaela není české jmeno a tak mi do rodného listu napsala Michala. A bylo to argumentem bylo e Michaela není české jmeno:dumbom:
A do dneka s tím mám vude problém,vichni si myslí, e jsem asi blbá e to e tam zapomínám.
Dneska konečně pátek, tak jsem se těila, e budeme mít dneska večer u tátu doma a on mi teď oznámil, e jde jetě dneska na noční:-( ach jo to zítřek prospí a z víkendu zasejc nic nebude:-( Jetě e má od pondělí zase raní a konečně se pořádně uvidíme a nebudeme se potkávat na chodbě.
Tento víkend bude Michálek po dlouhé době doma:-) tak musím vymyslet co podnikneme. Venku fučí to je děs tak moc dlouho venku nevydríme, vidím to tak na hodinovou prochajdu a potom asi budeme tvořit dopis pro Jeíka a potom něco musím vymyslet aby se malý nenudil:-) Asi vytáhnu karty nebo nějakou hru co má v pokojíčku a dlouho jsme nehráli.
Dneska jsem se cestou do koly domluvili, co budeme odpoledne vařit. Včera večer jsem udělala svíčkovou na víkend a Michálek chce nudličkovou polévku, tak jí bude vařit a přijde ze koly. Prý mu jen oloupu zeleninu a on jí udělá celou sám. Prý budu jen radit co tam vechno má dát.
Jetě bych chtěla udělat tiramisu, mám tady dvě pomazánkový tak je sdělám aby se nezkazila. Jen nevím kdy se z nich dělá tiramisu jestli se dává lehačka do másel nebo másla do lehačky. Nevíte některá?
Upravil(a) mvkoty (5. 11. 2010 8:31)
Není tady
Ahoj holky,
Mvkoty, to je děs ty staré úřednice , ségry bývalý manel je Ital a jmenuje se Pirredda a přitom to druhé d mu tam přidala taky matrikářka navíc
Já myslím, e je to jedno, já dávám másla do toho lehačku - na dvě másla dvě lehačky a vylehám to. Mnam a dobrou chut, zítra dopolko pojedeme nakoupit, tak vím, co si připsat do seznamu
Pet, a ví, e mi to jméno Karla docela vrtá hlavou? Mně se jetě hrozně líbí domácky Mája (hlavně pro malou holčičku), ale u ani Marie, ani Magdalena ne, tak nic no...
Je tam krásně, tak jdeme ven, at si ten den uijeme!
Není tady
Ahojky
teď mi tak napadlo. Jak bych měla řěit kdy chci aby malá neměla v příjmení koncovku ová. Malá bude mít jmeno po příteli a jeliko nemá klasické české příjmení tak bych chtěla aby měla příjmení v muském rodě. Nevíte zda to bude problém? Já mám jmeno své a syn má také jmeno po mně. Ale v případě svatby bych měla dvě jmena, první po příteli v muském rodu a druhé svoje. Máme to tak domluvené u kvůli malému, aby neměl jediný jiné jmeno.
Jak by jste to třeba řeily vy?
Není tady
Koukám, včera večer se dařilo k těm jménům jo... od začátku, kdy jsme začali mluvit o dětech jsme měli jasno, e to bude buď Anna nebo Antonín... Pak přila na přetřes Tereza a Filip... Jene v okamiku, kdy je to tady u opravdu, tak se nám to nějak vechno nelíbí...
Antonín jediný přeil... i kdy má tak trochu namále, protoe u sousedů se teď Toníček narodil...
Take my prostě jména nemáme... a "pracovní" je Vendelín
Není tady
Ahoj vem,
tak se jdu k vám trochu uklidnit. Páníček mi trochu natval, vstával asi no víte čím...........vzbudil ho toti můj druhý telefon co nepouívám a on na něj zrovna někdo volal:-( tvářil se jak kakabus, vynadal mi a odeel k mamince:-(
Ach jo jako bych to udělala schválně.
Ale jinak tiramisu u tuhne v lednici, polévku co chtěl dělat Michálek musím dodělat já. Ale nakrájel zeleninu, dal tam bujon a zbytek udělej ty mami já si jdu hrát. Teď tady poletuje a vymýlí blbiny se psema.
No a já se dám asi do úklidu, protoe jak mi bylo sděleno pán jde do práce i dneska take bude zítra celý den spát a já zase nic neudělám:-( a to jsem to měla tak hezky naplánované.
No nic, jdu dodělat polévku, zaměstnat malého a vrhnu se do úklidu dokud můu a mám tady na to prostor:-)
Není tady
Mvkoty, nezoufej - má tam to Tiramisu a já ti ho tááák závidím
Holky, nemáte nějaký oblíbený e-shop se spodním těhu prádlem? Já nala pořádnou jen Leontýnu, ale přijde mi, e tam není moc výběr... Jinak jsou to buď závratné částky a nebo prostě nic moc... podělte se pls.
Není tady
Holčičko to je fakt, mám v lednici tiramisu tak si ho dám a je to.
Spodní těhu prádlo to je problém. Já oběhla vechny krámky v okolí a nikde na mě nicnemají a kdy ano tak jsou to pálky a to se mi fakt nechce dávat. U teď si připadám jako kojná a to teprve přijde po porodu, to bude mazec:-( Asi si budu muset pořídit kojenecké čepičky a udělat si podprdu z nich:lol: jinak nevím co budu nosit.
Dneska tady mám ípkové království, Michálek se vykoupal nabatil a el spinkat. Pejskové spinkají s páníčkem a já mám klídek:-)
Není tady
mvkoty napsal(a):
Asi si budu muset pořídit kojenecké čepičky a udělat si podprdu z nich jinak nevím co budu nosit.
no, asi tak stejně...
akorát já u vzdala pobíhání po obchodech - páč mě u nebaví výraz prodavaček v momentě, kdy jim sdělím svou velikost... navíc jsem si teď dovolila být těhotná a tím velikost jetě zvýit - a co teprve po porodu... holky prodávající u by to nemusely přeít.
Take jsem přela celkem úspěně na e-shopy... normálně je to větinou Astratex, ale teď asi dopadne ta Leontyna - mají tam spoďáry od 110,- Kč, co jinde není... myslím takové ty vysoké bombarďáky... po zkuenostech s běnými se na ně u moc těím.
Jinak - jestli miminko u slyí, tak mu dneska moje střeva hrají pěkný koncert a já si to dost uívám
Není tady
Holčičko tak já u taky neběhám, teď jsem doatala typ na krámek u Apolináře v porodnici.
Jinak ty kalhotky jsem taky koukala a nala jsem na www.rajmaminek.cz a tam mají i ty nízké bavlněné a kolem 50,- co je super cena a je to myslím stejný výrobce jako prodávají v DM drogerii. já zatím teď vystačím s těma co mám, ale potom po porodu si budu muset koupit nějaké nové pořádné.
Teď mi fakt jediný ten problém dělá ta podprda, nejhorí je, e na e-shopu si jí koupit nemůu protoe mi kadá nesedí:-(
Jetě jsem koukala na netu a nala jsem dalí docela pěkné stránky s těhu prádlem http://www.dianka.cz/tehotenske-pradlo/
http://www.pradlo-4you.cz/tehotenske-materske
Upravil(a) mvkoty (5. 11. 2010 22:47)
Není tady
Hezký večír, jo jo Mvkoty, v apolináři mívají krámek, já tam koupila jak podprdu, takovou obyč a taky kalhotky, ne těhu ale normální a jetě Kristince krásný ručníček s kapuckou a ínkou, ale nevím jak u tam jsou, nějak snad jen ve středu v nějakou dobu.
No a pak jsem si koupila dvě podprdy no a jak se ten krám jmenuje, takový známý, zkusím pohledat, je mi ale jasný, e si budu muset koupit nové protoe mi tyhle budou malé přes objem hrudníku... jo tak jsou od mothercare, vypadají takhle, mám 2 v sadě asi za 500-700, fakt u si cenu přesně nepamatuju: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=35601246&tab=0 nejsou odklápěcí, ale mně to vyhovovalo, jen nemají kostice.
Není tady