Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 30. 8. 2010 18:55

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Moonwalk - pribeh

AHabibi napsal(a):

Nech tomu (jí) čas a nech život plynout přirozenou cestou. Ono se to "vyvrbí". Ona se teď trápí. Pomoci ji můžeš svým klidem, laskavostí a rovnováhou. Nic neřeš. Třeba to jednou ocení a "vrátí se" k tobě zralejší o bolestnou zkušenost, že zahrávat si s ohněm se nevyplácí.
A pro tebe - každá závislost je nesprávně. I v lásce je lepší zlatá střední, ale vyžaduje to sebekázeň. Jinak se dostávᚠv emocích do závratných výšin a hlubokých propastí. To dává zabrat a okrádá o energii.
Každý z nás má svá přání a plánuje krásnou budoucnost, ale život často změní co jsme chtěli mít a nám nezbývá, než přijmout tyto změny i když nechceme, bráníme se, taktizujeme, ale není to nic platné.
Přeji vám šastné pokračování, spokojené a věrné soužití.

Ad vytučněné- to je to , co na mě z moonových příspěvků dýchá...  Já si snad ani nemyslím, že svou ženu tak miluje. Je na ní  závislý. A nějak moc na moje pojetí světa.. A  asi i na jeho "přijatelné pojetí jsoucna".. Protože kdyby v tom, v čem žije byl spokojený tak by nehledal cestu ven.

Není tady

#52 31. 8. 2010 8:09

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Moonwalk, po přečtení pokračování love story, mi dovol říci, že se ti nedivím, žes mezi dvěma mlýnskými kameny, jinak řečeno, žes hovězí.
Aby mě zdejší kolemstojící nenapadly typicky kuchyňskými předměty, tak jsem vyhledal jak původní, tak několikrát přečetl i to pokračování.
Budeš se divit, ale plně chápu tvou situaci, a chování Tebe, Tvé ženy, ale i dalších účastníků. Dá se jednoduše říci, všeobecné Shakespeártovo drama, na domácí půdě. Tak nějak mi to potvrdilo jedno moudro, že když žena miluje, mosty pálí, muž vždy ví, kde má svou jeskyni. To jen na okraj, protože ženy mají lásku v emocích, muži jen v citech. Pokud muž lásku k ženě (té jediné) dostanou až na emoční úroveň, pak žena nikdy nepotřebuje hledat si milence a vlastně má svého muže, manžela a otce společných dětí za věčného a jedinečného MILENCE. Bohužel žena si málokdy pustí svého muže tak daleko, aby jeho LÁSKA se mu dostala do emočního energetického pole. Ono také jedna věc, když žena miluje, pak je upnuta jen k objektu svého vzplanutí a okolí jí nezajímá, (je hluchá slepá k okolí) tvůj úlet jí v daném okamžiku vůbec nezajímal. Bohužel jej může použít (asi i udělala) až oheň váchně opadne/nul.
Chlapče, chlapče (i když cítím, že nejsi kluk do krátkých kalhot smile ),  myslíš si, že láska je o četnosti horizontálního poloh a „směšných“ pohybů? Promiň, pak dámy od červené lucerny jsou ty, které mají nejvíc lásky sad .

Oba jste v té lovestory udělali plno chyb, omylů a přehmatů. Možná ty jsi se víc poučil a vnímᚠminulost jasněji a hledᚠpoučení a cestu z kola ven. (Tím nechci v žádném případě říci, že bez milované ženy). Bohužel a ke tvé smůle, Tvá žena zatím nikoli. Ta stále ještě (aniž si to připouští pod vlivem emočního pole) má milence a manžela. Má svým způsobem vše, má plno energie od tebe, která jí naplňuje, ale něco se jí od tebe nedostává a to dostává od milence, od toho Romea, co ti proti tvé radosti stojí na tvé a její cestě k Vaší spokojenosti.
Víš tvé chování (změna identity) čtení mailů atd., jí tak nějak napovědělo, že tvá láska není jen k ní a současně, že pokud byla, tak jí dusila (viz zmínka o svobodě). Láska a hlavně vztah je o svobodě, což asi nebylo. (Neboj i já, a většina zdejších lidiček to měla úplně stejně, ne-li ještě hůř).
Víš Moonwalk, nikdo neví, jak jste to měli po těch 20 let doma, to víš jen a jen ty a tvá žena. Přitom oba máte svou cestu a v jednom okamžiku se ty vaše cesty staly společnou dálnicí. Dalo by se psát moc o tomto „mnohoúhelníku“ o tom kdo a co. Přitom to budou jen a jen rady. Bohužel pomoci si musíš sám, ale to neznamená, že ti já či jiní nemohou dáti nějakou informaci, jak v daném okamžiku věc uchopit, či kudy bys mohl začít tu horu slézat. Snad první radu bych teď dal, zkus odstoupit od všeho a pozorovat. Staň se jen pouhým pozorovatelem, bo něco ti někde uniklo a může být rozhodující pro budoucí vztah a manévry v něm. Nech si současně dostatečný prostor od tvé ženy, pro tvůj osobní manévr v okamžiku, kdy žena sama bude manévrovat. Na straně jedné stůj taky blízko, aby neupadla, ale současně tak daleko, aby neměla břeh hned vedle dlaně a nemohla se hned odrazit k dalšímu manévru svého života, aby musela aspoň chvilku přemýšlet o dalším kroku. Jak jsem napsal, zatím má vše a může si vybírat a brát plnýma hrstma od Vás obou.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#53 31. 8. 2010 8:19

moonwalk
♥♥-----

Ano jsem závislý na své ženě. Je to asi všechno způsobeno dětstvím a dospíváním. To je tak téma pro psychologa :-), nebudu to rozebírat , ale vím proč tomu tak je.
Ale ta závislot pomaličku odeznívá. Pomohlo tomu, že jí nechal a tak nějak jí zklidnil a já z té houpačky nahoru a dolů dostávám do průměrnosti. Je to tak asi správné. Já jsem ale tvořivý člověk, který nerad nechává věci plynout kolem sebe bez možnosti interakce, proto ty pokusy o zasahování do dění apod.
Vím, že máte pravdu v tom, že čas ukáže a že nemám nic řešit, je to jediná správná cesta, kterou momentálně vidím, ale jak říkám, není to můj způsob života sedět s rukama v klíně a poklidně sledovat svět.
Oba dva jsme se o sobě dozvěděli mnoho věcí jak pěkných tak negativních, myslím, že pomalu se snažíme znovu nalézt cestu jeden k druhému. Včera mi řekla, "já vím, že mi skoro nic nevěříš co ti říkám, ale nevadími to, protože vím, že se za to můžu sama"..Je to strašně moc pravdivé a strašně moc bolestivé. Tam uvnitř je prostě něco co se zlomilo a hrozně moc těžko se to rovná, ale já věřím když chtějí oba tak ta zlomenina může srůst a být ještě pevnější než před tím. Zatím jsme na dobré cestě. Sažím se mírnit svoje nároky na ni a sám nedělat nic co by ji nějak ranilo nebo urazilo. Čas ukáže...to je asi vše co k tomu se dá říct, žijeme dál, život se nám hodně obohatil a zpestřil po 20 letech společného soužití, máme plány a cíle, kterých bychom chtěli spolu dostáhnout a to je si myslím dobře vytýčená cesta. zítra začíná školní rok a ten nám dá určitě zabrat. Tak napnout všechny plachty a vzhůru do rozbouřených moří školní výuky :-)...

Není tady

#54 31. 8. 2010 8:37

moonwalk
♥♥-----

Pisatel napsal(a):

Moonwalk, po přečtení pokračování love story, mi dovol říci, že se ti nedivím, žes mezi dvěma mlýnskými kameny, jinak řečeno, žes hovězí.

Dík za hezký postřeh

Ale už nemá milence, ten jí odkopnul do dáli a ona prozřela a zjistila že jsem ho měl přečteného dřív než ona. měl krásná slovíčka, hezky si ji obmotal kolem prstu, ale chtěl jí jenom pro jedno. Pro ukrácení krátké chvíle když jezdil na služební cesty do stejného města kde měl firemní partnery. Říkal jsem jí to hned, ale stále říkala ne on je jiný,klidný dává mi pocit že jsem královna atd...Znala ho jenom z té krásné poloviny, tak jak milenci se nechávají poznat. Všechny starosti nechali oba doma když byli spolu a nic neřešili  proto jim bylo fajn. Je to ta svoboda, to co dělá lásku láskou, ale není to život. Do života patří obě strany mince. Jak to bude dál? Ona je královna pohárů, tedy žena která nikdy z vlastní vůle rozhodnutí neudělá a jenom se nechává unášet rozhodnutím jiných. Byla taková vždy a bude taková i nadále. Je to její osobnost. Na jednu stranu je lehce manipulovatelná, na druhou stranu velmi silný vzor pro druhé. Těžko to vysvětlit, ale v práci se stala vzorem pro své chování pro ostatní. Není ovce a dokáže se ozvat když se jí něco nelíbí. Za svými názory si stojí, ale velmi velmi těžko je dokáže prosazovat. Chybí ji ta odvaha udělat ten krok do neznáma. To co já jsem už několikrát učinil a s odstupem času vydím že to bylo buď správné nebo špatné rozhodnutí, ale bylo to něco co bylo nutné udělat pro posun kupředu.

Není tady

#55 31. 8. 2010 8:49

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

To je jak z komunistické agitky - již prozřela, jak jí ta imperialistická s.vině zneužívala, a teď přímo hleď ku světlým zítřkům. Ještě štěstí, že Ty jsi jí to celou dobu říkal!

Myslím, že téměř každý z nás při zjištění nevěry měl chu očernit milence/milenku svému partnerovi - je to taková útočná obrana. A celkem předvídatelná. Ale pokud by za mnou "legální" partner po ukončení mého "bokového" vztahu přišel a řekl mi - vidíš, já Ti to celou dobu říkal a Ty jsi teď konečně prozřela - pravděpodobně bych se nejdřív pozvracela a pak si zbalila kufry.

Není tady

#56 31. 8. 2010 8:49

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Moonwalk, dva postřehy.
Myslím, že se pleteš.
Hned tady: „Vím, že máte pravdu v tom, že čas ukáže a že nemám nic řešit, je to jediná správná cesta, kterou momentálně vidím, ale jak říkám, není to můj způsob života sedět s rukama v klíně a poklidně sledovat svět.“ Naopak ty musíš pracovat a řešit sebe SÁM sebe a v sobě. Jinak se časem dostanete tam odkud teď odcházíte.
A druhý poznatek: „je lehce manipulovatelná, současně vzorem pro jiné“. To příteli nejde. Jistě v lásce je to jiné v práci také, ale věř, že pořád jsou to „spojené nádoby“, takže až tak moc nepřijímám tento názor.

Není tady

#57 31. 8. 2010 9:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Říkal jsem jí to hned... Znala ho jenom z té krásné poloviny...
Mno... milence či milenky si pořizujeme převážně proto, že nám davají "něco navíc", něco, co nám chybí.
A nedovedu si dost dobře představit oficiálního partnera, který by říkal "ano, miláčku, mᚠpravdu, ten tvůj milenec je úžasný, skvělý a nechce tě jen pro to jedno..."
Hele - proč ji "odkopnul"?

Upravil(a) helena (31. 8. 2010 9:46)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 31. 8. 2010 11:29

moonwalk
♥♥-----

Proč jí odkopnul?

Oficialní info, tedy to co mi sama řekla. Že se mu to rozleželo v hlavě a že si uvědomil, že ubližuje svojí a její rodině a že to tak už nechce. (dost dlouho po roce  :-))
Neoficiální info? Nevím, možné doměnky. Možná moje žena začla tlačit na pilu, nebo mu jeho žena na to přišla, protože dodržovali jakýsi nepsaný status, že se může psát jenom když není doma. Takže víkendy si psát nemohli. Co sem o něm věděl. Tak měl prý celkem harmonickou rodinu, dvě děti, nový dům, vedl firmu a byl za vodou (tedy finančně), jezdil v A6, neustále u moře s rodinou nebo přáteli, potápěl se s aqualungem. Asi takový nudící se podnikatel :-), stále na chatu.

Není tady

#59 31. 8. 2010 11:46

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

moonwalk napsal(a):

Proč jí odkopnul?

Oficialní info, tedy to co mi sama řekla. Že se mu to rozleželo v hlavě a že si uvědomil, že ubližuje svojí a její rodině a že to tak už nechce. (dost dlouho po roce  :-))
Neoficiální info? Nevím, možné doměnky. Možná moje žena začla tlačit na pilu, nebo mu jeho žena na to přišla, protože dodržovali jakýsi nepsaný status, že se může psát jenom když není doma. Takže víkendy si psát nemohli. Co sem o něm věděl. Tak měl prý celkem harmonickou rodinu, dvě děti, nový dům, vedl firmu a byl za vodou (tedy finančně), jezdil v A6, neustále u moře s rodinou nebo přáteli, potápěl se s aqualungem. Asi takový nudící se podnikatel :-), stále na chatu.

No příteli, myslím si, ale úplně něco jiného o manipulovatelnosti a silném vzoru u tvé ženy. Ten chlapec okouzlil tím co doma neměla. Ale to ví jen ona a její duše.

Není tady

#60 31. 8. 2010 13:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Moonwalku, a si to rozebírᚠz kterékoliv strany, stejně to z Tvého psaní vypadá tak, že Tvoje paní s Tebou jen přežívá. A to je dlouhodobě k ničemu.
Ono je totiž úplně jedno, jak žije ten podnikatel. Důležité je, proč se Tvoje paní odvrátila od Tebe. A roční vztah není žádné zahrávání si s ohněm. To už je normální, regulérní zamilovanost a pomyslné hození přes palubu svého partnera - tedy Tebe. A proč to udělala - to víte jen vy dva. Milence bych vůbec nepitvala.
A nejsem si jistá, jestli se budeš v dalších letech cítit dobře, když budeš vědět, že se k Tobě "vrátila" jen z nouze.

Není tady

#61 31. 8. 2010 13:57

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takže "Proč jí odkopnul?" nevíš (a neví to možná ani tvoje žena).
Takový ty kecy o neubližování jsou jen sladká poleva hořký pilulky, aby se líp polykala. Možná ho jen docela jednoduše přestala bavit, i bez tlačení na pilu nebo proláknutí doma - po roce je to tak akorát. Bohužel (pro tebe) nenechala ona jeho dřív. To bys měl teď doma namísto "odkopnutý chudinky" babu sršící sebevědomím.

Není tady

#62 31. 8. 2010 14:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Takový ty kecy o neubližování jsou jen sladká poleva hořký pilulky, aby se líp polykala. Možná ho jen docela jednoduše přestala bavit, i bez tlačení na pilu nebo proláknutí doma - po roce je to tak akorát. Bohužel (pro tebe) nenechala ona jeho dřív. To bys měl teď doma namísto "odkopnutý chudinky" babu sršící sebevědomím.

Ale Helí, nestraš pána jedovatou babící smile)))))))))))))))))
Přiznám se, že zatím jsem žádnou babu sršící sebevědomím nepotkal, a že už hledám hodně dlouho.

Není tady

#63 31. 8. 2010 14:34

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Moonwalku, a si to rozebírᚠz kterékoliv strany, stejně to z Tvého psaní vypadá tak, že Tvoje paní s Tebou jen přežívá. A to je dlouhodobě k ničemu.
Ono je totiž úplně jedno, jak žije ten podnikatel. Důležité je, proč se Tvoje paní odvrátila od Tebe. A roční vztah není žádné zahrávání si s ohněm. To už je normální, regulérní zamilovanost a pomyslné hození přes palubu svého partnera - tedy Tebe. A proč to udělala - to víte jen vy dva. Milence bych vůbec nepitvala.
A nejsem si jistá, jestli se budeš v dalších letech cítit dobře, když budeš vědět, že se k Tobě "vrátila" jen z nouze.

Ono Terci jak se to říká o tom holubovi a vrabci? Asi oba rádi vrabce, než pořádné holoubě. smile

Není tady

#64 31. 8. 2010 16:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pisatel napsal(a):

helena napsal(a):

Přiznám se, že zatím jsem žádnou babu sršící sebevědomím nepotkal, a že už hledám hodně dlouho.

Asi pri tebe sršia niečím iným lol , ale to neznamená, že to sebavedomie NEMAJÚ. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#65 31. 8. 2010 16:22

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pisatel napsal(a):

helena napsal(a):

Asi pri tebe sršia niečím iným lol , ale to neznamená, že to sebavedomie NEMAJÚ. wink

Tak ono bez sebevědomí to nejde žít. To netvrdím, ale tak jak jsem napsal smile

Není tady

#66 31. 8. 2010 18:18

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pisatel:Přiznám se, že zatím jsem žádnou babu sršící sebevědomím nepotkal, a že už hledám hodně dlouho.
Selima: Asi pri tebe sršia niečím iným lol , ale to neznamená, že to sebavedomie NEMAJÚ. wink

Kdo ví, kde hledá, viď... big_smile big_smile

Není tady

#67 31. 8. 2010 19:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#68 1. 9. 2010 8:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Teda Pistaeli, to fakt dokážeš jenom ty http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png -  z baby sebevědomím sršící "jedovatou babici". Kdes to u mě přečtl, prosím tebe?
PS - K čemu ty hledᚠsebevědomou babu? Už si sám nestačíš? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#69 1. 9. 2010 8:57

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Teda Pistaeli, to fakt dokážeš jenom ty http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png -  z baby sebevědomím sršící "jedovatou babici". Kdes to u mě přečtl, prosím tebe?
PS - K čemu ty hledᚠsebevědomou babu? Už si sám nestačíš? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Ale helí, že by něco o potrefené huse....? lol
Tak ono sám si vařím, sám si peru sám si (i to tongue lol ) tak občas na hraní, nějakou ženskou taky rád reta Tak nějak v duchu slov pana Wericha, "Člověku samému dobře jest, člověku samotnému smutno jest". A pak nestvořil vᚠženy pro muže pro potěchu? storstark

Není tady

#70 1. 9. 2010 9:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jaká husa? Natož potrefená? Jedovatá babice je tvůj výraz, Pisateli, tak ho necpi mně http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif - pokud teda jedovatá babice a baba sršící sebevědomím není pro tebe jedna a táž.... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
občas na hraní, nějakou ženskou taky rád
OK, tomu rozumím... ale proč v tom případě hledᚠsebevědomou??? S takovou si moc nepohraješ http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#71 1. 9. 2010 11:13

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jaká husa? Natož potrefená? Jedovatá babice je tvůj výraz, Pisateli, tak ho necpi mně http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif - pokud teda jedovatá babice a baba sršící sebevědomím není pro tebe jedna a táž.... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
občas na hraní, nějakou ženskou taky rád
OK, tomu rozumím... ale proč v tom případě hledᚠsebevědomou??? S takovou si moc nepohraješ http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

A jak se nám čertí čertice  lol lol  Ano Helí mᚠpravdu jet to můj výraz, ale nenesu odpovědnost za to, že je špatně používᚠtongue
A copak musej bej ženský jen jako zvířátka na hraní? Snad má muž mít právo na dobrého a rovnoceného partnera a ne jen na přívěšek ke klíčům?, či kolem krku vissla , či bankovnímu účtu (viz debata na právním usch ) lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí