|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vždycky jste mi tu dobře poradily, nebo utěšily. Mám měsíční mimčo a stále bojujeme s opruzeným zadečkem. Přebaluju snad 15x denně. Doktorka mi řekla koupat v heřmánku, mazat genciánkou a rybilkou, nebo lavarisinem. Prý se to upraví až přestane tolik kakat. Všechno dělám, ale stále to nikam nevede. Jsem z toho už nešťastná.
Není tady
my mame nejakou masticku ZIAJKA, dostala to mala od svagrove na jeziska a musim rict ze je suprovni, uz mi dochazi, tak jsem si ji nechala zas koupit, nikde jsem ji nevidela, ale mala ma zadecek bez pupinku, a kdyz ji neco vyrazi, tak se to do dalsiho dne zas ztrati
Není tady
Mě doporučila kamarádka a pak i Dr. Pevaryl. Je to bohužel na předpis, ale lehká opruzenina mizí během dne a horší max. do 2 dnů. Je to to nej....
Také je dobrý bepanten.
Nám se více osvědčila rybylka kupovaná a míchaná přímo v lékárně, ne v tubě.
S heřmánkem bych to moc nepřeháněla, zvlášť na podrážděnou kůži.
A jestli je to už delší a DR ti moc nepomohla
, tak si zajsi na kožní ( nepotřebuješ doporučení), může mít i přesušenou a citlivou kůžičku a proto se to dělá.

Není tady
O Pevarylu jsem už slyšela. Ve středu jdu zase k doktorce tak se na ro zeptám. Má tam právě už živá místa, je mi divný, že mi ho nenapsala. Mám strach aby neměla nějakou infekci. Bepanten jsem už taky zkoušela a nic. snažim se jí co nejvíc nechávat rozbalenou, ale pořád kaká. Hodně jí. Byla nedodonošená (v 36 tt) tak s e to asi snaží dohnat. Časem se to uprý upraví, ale kdy? Jinak se jí to asi nezahojí.
Není tady
Ahojky,
tak Pevaryl je opravdu super, hodně pomáhá, takže na ten se určitě zeptej. Já na něj nedám dopustit. Pak taky souhlas s rybilkou dělanou přímo v lékárně, je opravdu lepší, než ta přímo kupovaná v tubě. A pokud má zadeček až do živého masa, tak být tebou nečekám do středy, zbytečně se bobek bude trápit. Když byl můj chlapeček úplné mininko, tak se taky takhle oprudil a doktorka říkala, že je to plísňová infekce a to živé jsem potírala fialovou vodičkou a až to zaschne, tak na to ten pevaryl. A opravdu to fungovalo. Sice bude brouček celý zabarvený, ale opravdu to pomáhá.
A ten heřmánek bych vysadila, ten opravdu není moc dobrý, navíc na něj některé děti alergizují. Takže pozor na něj. 
Není tady
Jestli je to až tak, tak dneska si jdem s Andreou na ruku
Vyprdla bych se na doktorku a běžela na kožní !!!!!
Malá měla alergii na papírový plenky a to odhlalila až kožařka, dala nám mastičku a krásně se to zahojilo... používala jsem 14 dní plenky hadrový a pak přešla na jiný papírovky a bylo vše v klidu.
Ale než se to zahojilo, ten zadeček byl opravdu ošklivej, až jsem brečela....
Není tady
Nam taky funguje Rybilka a Bepanthen. Jinak ji nekolikrat denne jeste natru obycejnym slunecnicovym olejem z lekarny a necham ji vetrat. Tak drzim palce.
Není tady
Děkuju všem za rady. A jdu k doktorovi. Doufám, že už nám pomůžou.
Není tady
My mame taky rybilku,ta pomáhá ale dobrý je jak píše Nikča PITIOL,dej vědět jak jste dopadli u doktora.
Není tady
Pavli, určitě dej vědět, jak jsi dopadla. Jinak se spuntíkem se dnes fakt shodujem, ty bolavé zadečky vypadají hrozivě, taky se mi chtělo vždycky brečet, a to si maminy představte, jak to musí bolet 
Proto říkám, nečekat, netrápit miminko a jít hned, když nic nezabírá - samo se to nezahojí a jen se to bude zbytečně zhoršovat 
Není tady
Nám úplně zázračně fungoval Bepanthen (jsou 2 druhy - tak ten pro kojence). Když děti byly opruzené a např. večer jsem jim zadeček namazala, do rána byla červená pokožka pryč.
Není tady
Tak jsem se sem konečně dostala, abych Vám řekla jak to dopadlo. Tak kvasinky ani žádná plíseň to naštěstí není. Je to prý opravdu jen mechanicky poškozená kůže z toho jak hodně kaká. Prý to opravdu není vůbec hrozné. Teď zkoušíme obyčejný Aviryl a genciánku. Zdá se,že se to opravdu začíná hojit. Jo a prý mám zkusit uvařit mrkev, ta staví. Dnes jí je 5 týdnů. máte někdo zkušenost dávat tak malému miminku dušenou
mrkev nebo banán?
Není tady
Pavli, lepsi je ryzovy odvar. Barca ho pila v nemocnici na prujem a docela ji chutnal. Mela v te dobe taky 5 tydnu. Jestli chces poslu ti recept.
Není tady

Pavlínko jak píše Romča, tak je určitě pro mimi při průjmu lepší rýžový odvar (při zácpě zase odvar z vloček) Tak mi to říkala doktorka když byl Dominik miminko
Není tady