Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 7. 2010 11:22

moorska
♥------

Předání bytu pronajímateli

Ahoj,

mám problém s předáním bytu. Dala jsem výpověď z nájmu a dnes jsem měla předávat byt, ale pronajímatelé ho odmítli převzít a podepsat předávací protokol, kvůli nepořádku na podlaze po stěhovácích a okousaným rohům zdí od zvířete. Rohy chápu, ale ten nepořádek? Může být taková malichernost důvodem k nepřevzetí bytu? Končí měsíc a nerada bych, aby po mě bylo vymáháno nájemné za další měsíc.

Díky za rady smile

Není tady

#2 30. 7. 2010 11:31

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Předání bytu pronajímateli

Pokud uplynula výpovědní lhůta daná zákonem, případně stanovená smlouvou, je-li to pro nájemce příznivější, pak předání bytu na počítání dalšího nájemného vliv nemá. Pronajímatel by mohl max. požadovat náhradu škody způsobenou mu nájemcem, teoreticky i náklady na úklid.

Podle mě.

Není tady

#3 30. 7. 2010 18:29

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Mě se to zdá dosti drzé, chtít předat byt v nepořádku a ještě se radit.  Tak jsi měla na místě říct...zedník stojí tolik, zamalování tolik,...úklidová služba tolik...tady máte x tisíc na hotovosti a podepište to. Nebo si má uklidit a ožrané rohy dát do pořádku sám majitel bytu ? Co jsi tam měla, vlkodlaka?

Není tady

#4 30. 7. 2010 22:02

Anna1
♥♥-----

Neporadek na podlaze a okousane rohy se mi nezdaji jako malichernost.

Podstatne je ale, co mate ve smlouve o pronajmu bytu - v jakem stavu mas byt predat a jak muze postupovat pronajimatel, pokud byt predas byt v poskozenem stavu a neuklizeny.

Upravil(a) Anna1 (30. 7. 2010 22:04)

Není tady

#5 2. 8. 2010 10:50

amba001
♥♥♥----

Když je to taková malichernost, proč to neuklidíš a neuvedeš do původního stavu?
Devastovat byt můžeš akorát svůj. Nojo, z cizího krev neteče.

Není tady

#6 2. 8. 2010 13:28

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Normální je, že se byt přebírá čistě vymalovaný v záklandím bílém odstínu a uklizený s přihlédnutím k normálnímu opotřebení.
Jestli neumíš zamést podlahu a nechat spravit rohy, předpokládám že není vymalováno, když jsou okousané rohy, tak to je pro tebe docela problém. Vsaď boty, že to od tebe nikdo nepřevezme, zaplatíš další měsíc a ještě to musíš nechat vymalovat a uklidit.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#7 3. 8. 2010 16:07

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

mag napsal(a):

Pokud uplynula výpovědní lhůta daná zákonem, případně stanovená smlouvou, je-li to pro nájemce příznivější, pak předání bytu na počítání dalšího nájemného vliv nemá. Pronajímatel by mohl max. požadovat náhradu škody způsobenou mu nájemcem, teoreticky i náklady na úklid.

Podle mě.

Souhlasím. Bohužel pronajímatel se zřejmě nekryl.
Já mám vždy ve sml napsáno, že nájemce je povinen byt předat ve stavu, v jakém jej přebíral. Tedy čistý vymalovaný, uklizený atd.s přihlédnutím k běžnému opotřebení (přesně jak píše Vlad´dka).   Což pochopitelně nemusí splnit. ..pak
Coby pronajímatel bych však  nevrátila jistinu, nechala byt dát do pořádku a uhradila náklady z jistiny (kauce). Pronajímatel zřejmě jistinu od ní nežádal, tudíž na ni nemá páku. V tom udělal chybu.
moorsce skončila smlouva,  nemá povinnost hradit další nájem, ani právo užívat byt. Jen hradit škody způsobené nájemcem - což bych žádala já.

Není tady

#8 3. 8. 2010 22:18

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Moorska nemá podepsaný předávací protokol...asi jí úklid a poškození cizího majetku nic neříká. Nechápe, že by měla byt předat čistý ,diví se a ještě radí. To mi nějak hlava nebere co jsou to za lidi!?!?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí