29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
mám problém s předáním bytu. Dala jsem výpověď z nájmu a dnes jsem měla předávat byt, ale pronajímatelé ho odmítli převzít a podepsat předávací protokol, kvůli nepořádku na podlaze po stěhovácích a okousaným rohům zdí od zvířete. Rohy chápu, ale ten nepořádek? Může být taková malichernost důvodem k nepřevzetí bytu? Končí měsíc a nerada bych, aby po mě bylo vymáháno nájemné za další měsíc.
Díky za rady
Není tady
Pokud uplynula výpovědní lhůta daná zákonem, případně stanovená smlouvou, je-li to pro nájemce příznivější, pak předání bytu na počítání dalšího nájemného vliv nemá. Pronajímatel by mohl max. požadovat náhradu škody způsobenou mu nájemcem, teoreticky i náklady na úklid.
Podle mě.
Není tady
Mě se to zdá dosti drzé, chtít předat byt v nepořádku a ještě se radit. Tak jsi měla na místě říct...zedník stojí tolik, zamalování tolik,...úklidová služba tolik...tady máte x tisíc na hotovosti a podepište to. Nebo si má uklidit a ožrané rohy dát do pořádku sám majitel bytu ? Co jsi tam měla, vlkodlaka?
Není tady
Neporadek na podlaze a okousane rohy se mi nezdaji jako malichernost.
Podstatne je ale, co mate ve smlouve o pronajmu bytu - v jakem stavu mas byt predat a jak muze postupovat pronajimatel, pokud byt predas byt v poskozenem stavu a neuklizeny.
Upravil(a) Anna1 (30. 7. 2010 22:04)
Není tady
Když je to taková malichernost, proč to neuklidíš a neuvedeš do původního stavu?
Devastovat byt můžeš akorát svůj. Nojo, z cizího krev neteče.
Není tady
Normální je, že se byt přebírá čistě vymalovaný v záklandím bílém odstínu a uklizený s přihlédnutím k normálnímu opotřebení.
Jestli neumíš zamést podlahu a nechat spravit rohy, předpokládám že není vymalováno, když jsou okousané rohy, tak to je pro tebe docela problém. Vsaď boty, že to od tebe nikdo nepřevezme, zaplatíš další měsíc a ještě to musíš nechat vymalovat a uklidit.
Není tady
mag napsal(a):
Pokud uplynula výpovědní lhůta daná zákonem, případně stanovená smlouvou, je-li to pro nájemce příznivější, pak předání bytu na počítání dalšího nájemného vliv nemá. Pronajímatel by mohl max. požadovat náhradu škody způsobenou mu nájemcem, teoreticky i náklady na úklid.
Podle mě.
Souhlasím. Bohužel pronajímatel se zřejmě nekryl.
Já mám vždy ve sml napsáno, že nájemce je povinen byt předat ve stavu, v jakém jej přebíral. Tedy čistý vymalovaný, uklizený atd.s přihlédnutím k běžnému opotřebení (přesně jak píše Vlad´dka). Což pochopitelně nemusí splnit. ..pak
Coby pronajímatel bych však nevrátila jistinu, nechala byt dát do pořádku a uhradila náklady z jistiny (kauce). Pronajímatel zřejmě jistinu od ní nežádal, tudíž na ni nemá páku. V tom udělal chybu.
moorsce skončila smlouva, nemá povinnost hradit další nájem, ani právo užívat byt. Jen hradit škody způsobené nájemcem - což bych žádala já.
Není tady
Moorska nemá podepsaný předávací protokol...asi jí úklid a poškození cizího majetku nic neříká. Nechápe, že by měla byt předat čistý ,diví se a ještě radí. To mi nějak hlava nebere co jsou to za lidi!?!?
Není tady