18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vlaďka napsal(a):
(Nemůete očkovat a myslet si, e je vae dítě ochráněno a potom mít pocit, e vae dítě není chráněno, protoe nějaké neočkované dítě je nositelem nějakého tajemného organismu, který nikdo dalí nenosí)
Tahle věta je snad sama o sobě blbost. Kdy nechám dítě naočkovat, tak se nebojím, e tu nemoc dostane od neočkovaného. Přijde mi celý ten výběr dost padlý na hlavu, promiň.
ádné očkování nemá stoprocentní účinnost. Bohuel.
Není tady
To asi nemá, stejně jako antikoncepce, ale kdybych si měla připoutět vechna rizika a hloubkově pátrat po vem moném, tak se zanedlouho ocitnu v blázinci. Jednomu synovi je 19 a druhému 14, take očkování se mě u opravdu netýká, ale přijde mi to teď jako módní záleitost nenechat děti očkovat. Kadou chvíli se objeví něco, čeho se někdo chytne a udělá poplach. Já u budu moct maximálně o očkování diskutovat s potencionální matkou mých vnoučat, take končím.
Není tady
Vlaďko - umí anglicky? Ono se to dost blbě překládá, a já to nechci po někm opravovat. Ale ty si to určitě přeloí
A dobře ti radí, dopřej poteniconální matce svách vnoučat prostor k jejímu rozhodnutí, určitě to ocení (tímto skládám poklonu své tchýni která se ukázala jako velice otevřená, argumentům přístupná a hloubavá ena).
Jinak přístup "pátrat po vem moném, to bych se muslea zbláznit" je natěstí jen tvůj. Já bych se zab muslea zbláznit, kdyby se mojí dceři rozjela epilepsie (nebo jiné onemocnění) kvůli očkování, který se s naprostým klidem dalo odloit a já se o to nezajímala.
Upravil(a) Definitiv (13. 8. 2010 9:15)
Není tady
Def, nepřeloím, přiznám se bez mučení My jsme natěstí vekerá povinná i nepovinná očkování přeili bez jakýchkoliv nepříjemných reakcí kromě nenálady, take prostě nemám k tomu zápo*ný vztah. "Pátrat po vem moném" jsem nemyslela jen očkování, ale cokoliv dalího - např. co je v potravinách, v mase, ve vzduchu, nesmím do letadla protoe spadne atd. To je prostě na cvokárnu, take beru ivot jak přijde bez uměle vyvolané hysterie.
Jasně e jsou indikace, kdy nemůe očkovat nebo dělat cokoliv jiného, to je samozřejmé. Natěstí nae děti byly zdravé, take jsem neměla nutnost rozhodovat. Navíc je to skoro dvacet let co byl syn miminko a nebyly takové monosti jak pátrat jako jsou dnes
Není tady
Pozor, zrovna s letadlem si trochu mio, to je nejbezpečnějí dopravní prostředek
Ale ono je "pátrat" a "pátrat". V tvém podání je to u psýcha, v mém podání je to zjiování informací
A ano, nemůu jít k jádru pudla u veho, ale u toho, kde mě to stojí pouze moje úsilí, tak tam se o tom snaím Protoe monosti jsou a radi u toho netu budu trávit čas tím, e hledám smysluplný informace, ne tím, e čtu kdo, kde a s kým
Není tady
Kdyz byly moje deti male, taky jsem byla silne proti ockovani. Ale byla jina doba, ockovani bylo celoplosne, a pokud dite nebylo ockovane, nevzali by mi je do skolky. Takze jsem deti ockovat nechala. Mela jsem obavy z nasledku. V okoli byl pripad kluka, ktery dosl obrnu po ockovani proti obrne. Nu, moje deti ockovani prezily bez nasledku.
Pak se v mem okoli vyskytly opacne pripady: muj bratranec dostal klistovou encephalitidu. Ockovan nebyl, byl stejnym odpurcem ockovani jako ja. Stravil 2 mesice v nemocnici a bylo to s nim spatne. Nu, prezil a bez nasledku. Po navratu z nemocnice dal ockovat svoje deti a zacal ockovani propagovat.
Je riziko ockovat, je riziko neockovat. Myslim, ze je to vse o tom, zvazit pro a proti, najit si informace (libi se mi, jak uvazuje Def) a hlavne - za svoje rozhodnuti pak nest plnou zodpovednost.
Není tady
Par zajimavych odkazu na toto tema:
http://www.newscientist.com/article/dn1 … tism-.html
http://press.thelancet.com/wakefieldretraction.pdf
Je videt, ze i data publikovana ve velmi prestiznim vedeckem casopise je nutno brat se zdravou rezervou (zvlaste pokud se jedna o ojedinely "hlas volajiciho na pousti" v prislusne vedecke komunite).
Ja se urcite budu snazit ziskat co nejobjektivnejsi informace ohledne detskeho ockovani (bude -li to pro me nekdy aktualni), jelikoz rizika po*n existuji. Nicmene radikalni odmitani veskereho ockovani mi tez prijde trochu hystericke. A to nejsem zadny skalni zastance ockovani proti kdecemu - nedavno jsme tu meli takovy mensi natlak ze strany zamestnavatele kvuli sponzorovanemu ockovani proti praseci chripce a byla jsem jedna z mala kdo to odmitnul.
Na lekarske fakulte byla nektera povinna ockovani podminkou zapisu do vyssiho rocniku. Bez prislusneho razitka v indexu vas proste nezapsali, at uz jste si o tom mysleli cokoliv. Myslim, ze je to spravny postup, koneckoncu tam jde nejen o vas, ale i o pacienty, s nimiz prichazite do styku.
Není tady
Není tady
Dnes je v MF Dnes dvoustránka právě na toto zdejí téma. Já to jetě neměla čas přečíst, jen jsem stačila nakouknout.
Vimla jsem si toho, e prý očkování proti pneumokoku mimo jiné funguje i na opakované záněty středního ucha. Vzpomněla jsem si na své dětství, záněty stř. ucha jse měla snad 20*, a ta bolest a ourání se doktora uvnitř mého příerně bolavého ucha je asi nejhorí vzpomínkou na mé dětství.
Kdybych této bolesti mohla své dítě uetřit, udělala bych to.
Vzhledem k tomu, e jsou tu dvě téma a a já u se natolik ztratila, e nevím kam s tím, dám to do obou.
Recenze knihy Hirte, Očkování - pro a proti http://vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_05.htm
Není tady
Po novém roce končí očkování TBC
Jak mě mrzí, e jsem ho v porodnici neodmítla
Není tady
Jupí, stejěn jako vedle.
Mag - taky mě to mrzí a hodně jsem se kvůli tomu uírala. No, stalo se, stalo, člověk to nezmění. Ale alespoň jsme se o to začly víc zajímat
Není tady
Pro mě to bylo od počátku jediné problémové očkování (pominu-li loutenku B v hexe), navíc kdy u se dlouho mluvilo o jeho zruení, přesto jsem se nebránila Navíc v době, kdy ho Agi dávali, u bojovala s těkou infekcí. No hlavně e to na ní nezanechalo ádný následky Snad teda.
Není tady
Tak já vzhledem k tomu, e syn neměl v 11 letech ádné protilátky a teď je přeočkování jen doporučené, tak s holkou pomau a ohlídám si to sama.
Není tady
Lepí asi očkovat, ale je třeba taky dbát na podporu imunity při a po očkování. Tělo je oslabené a pak se potýkáme s nepříjemnými následky očkování. Chceto posílit imunitu. Nám doktorka doporučila koupit si vakcinal sirup. Má s ním dobré zkuenosti a nám se taky osvědčil. Tak můete taky vyzkouet...
Není tady
Tělo je oslabené a pak se potýkáme s nepříjemnými následky očkování.
Celá rodina? To bude patným ivotním stylem...
Upravil(a) helena (5. 6. 2017 6:41)
Není tady
Maminky, a u očkujete tbc nebo cokoliv jiného, hlavně u dětí, ale i u vás dospělých, dbejte prosím na prevenci a nezapomínejte očkování něčím podpořit. Reakcí na očkování je mnoho a je potřeba jím předcházet. Nám doktorka doporučila vakcinal, je to teď myslím na trhu to nej co můe být. Pro více info mrkněte na www.vakcinal.cz.
Není tady