6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dneska jsem narazila na zajímavý článěk, tak se o něj chci s vámi podělit:)
Zlomový verdikt: stát nesmí trestat rodiče, kteří odmítnou očkovat své děti
http://www.lidovky.cz/zlomovy-verdikt-s … _domov_tsh
Upravil(a) peka (30. 7. 2010 11:01)
Není tady
To je v pořádku, e pravdy o výzkumech a testech vyplouvají na povrch! Je to podvod na lidi, ádné testy předem větinou nejsou a dítě můe i ochrnout. Já bych nedala své dítě u očkovat proti ničemu !
Není tady
Zrovna dnes v poradně mi doktorka říkala o tomto rozsudku a nevěděla jsem, o čem mluví, tak díky za odkaz. Skoro jako by mi doktorka chtěla něco naznačit... a pak sama řekla, e je pro očkování, ale e některé matky jsou proti očkování např. zadděnek a příunic. No tak kdy u mi to tak hezky naznačila... , asi mám nad čím přemýlet.
Moje dítko zatím očkované není, TBC jsem v jedné porodnici odmítla, e to nechám na 6 týdnů a oni neměli zrovna v naem okrese vakcínu a neočkovali dokonce ani v porodnici nikoho a nechají to na 6 měsíců a nic se neděje.
Nyní nás objednali na první očkování ve 3 měs. hexa vakcínu.
No zase, e bych nenechala očkovat proti ničemu, to ne, ale mohlo by to počkat na 2 roky, to je můj názor...
Bydlíme na skorosamotě u lesa a jediné riziko hrozí akorát od klíat a z návtěv v supermarketu 1x do týdne, ona je malá a zatím na nic nesahá.
Není tady
Je třeba i uváit, jestli bude chtít dát dítě např. do kolky, pak budou "povinná" očkování vyadována.
Je fakt, e tím, e očkování bude muset být upraveno zákonem a projde tedy důkladným připomínkovacím řízením a celým legislativním procesem, je moné očekávat změny v očkovacím kalendáři, sama jsem zvědavá jaké.
Já sama zvauju odloení MMR, ale protoe Agi půjde do kolky asi brzo. tak ho chci jenom odloit cca o jeden rok.
Není tady
Víme a jsme za to rádi
Teď ovem záleí, jakým směrem se to bude ubírat dál. Pravděpodobně přijdou tzv "nepřímé sankce" které zmiňuje Mag a to nejem v předkolní docházce, ale zejména ve kolní, co vlastně rodiče dítě donutí naočkovat, protoe za nevzdělávání dítěte stát trestat můe.
Zatím se předkolní docházka obchází soukromou, případně osvícenou kolkou, kde očkování nevyadují
Není tady
Def, zatím jsi očkovat nenechala a prolo to?
Není tady
Evo - máme bohuel TBC z porodnice. Jinak nemáme naočkováno nic. Do roka v pohodě, pak Dr. říkala, e bude hlásit. Nejsem si teď úplně na 100% jistá, jak to je, ale ona tě dřív nahlásit nesmí Mám to někde v emailu, můu to pohledat, kdybys chtěla. Právně je to v tom, e jsi vlastně nic neporuila. Ve vyhláce je stanovené, e do 18-ti mesíců věku musí být dítě naočkované (pokud nejsou závané důvody pro neočkování), take teoreticky be tě měla nahlásit a po 18 měsíci. Ale hlásí větinou v roce, jeliko mezi dávkami musí být rozestupy a je jasné, e se to nestihne. No, ono to ani větina lidí co odkládají stíhat nechce
Není tady
To je zvlátní... já jsem vdycky vnímala to, e mám děti očkované jako takovou určitou jistotu, a pocit, e jsem pro jejich zdraví udělala maximum. Nikdy mě nenapadlo nějaké očkování odmítnout.
Kromě klasických očkování, která máme vichni, jsem sebe a své děti dala očkovat proti klíatům ( přesný název si nevzpomínám, ale asi víte, oč jde), dále sama sebe nechávám kadoročně očkovat proti chřipce, a kdybych se dozvěděla včas, e se mladé holky můou dát očkovat proti gynekologickým potíím- nějakým virům na děloním čípku (myslím to očkování, co je známé asi 2 roky a má se provést před začátkem sexuálního ivota, -název si nepamatuji, ale jistě víte, co myslím), kdyby toto bylo známé před pár lety, určitě bych ráda nechala dceru očkovat. I přestoe to stojí myslím dost peněz.
Já beru monost očkování jako dar a vymoenost dnení medicíny.
Docela nerozumím tomu, proč to mnoho maminek dnes bere jako nějakou státní buzeraci, a své děti odmítá nechat očkovat.....
Blossom, radi přikládám přednáku, která nahlodala moji důvěru v očkování jako takové. Tedy nejsem zatím přímo odpůrce, jen to povinné chci odloit na později.
http://www.jtresnak.com/index.php?a=27
Úryvek z toho:
Chtěla bych se velmi stručně dotknout výroby vakcín je velmi důleité, abychom věděli jak se vakcíny vyrábějí protoe na základě znalosti výroby poznáme za prvé: Očkování dokáe způsobit obrovské kody. A za druhé: očkování nedělá to, co je nám neustále slibováno, e poskytne ochranu. Vakcíny se v současnosti stále nejvíce pěstují na zvířatech V jejich produktech, jako například slepičí vejce. Takzvané očkování proti chřipce. Nebo v krvi zvířat. To je takzvané médium, kde se to svinstvo - vakcína vyrobí Pak existují očkovací látky pěstované na usmrcených lidských plodech. Ná farmaceutický průmysl říká, e tento způsob výroby vakcín je výhodný z následujícího důvodu: Výchozí materiál se dá ""výhodně sehnat"" Nebudu tuto větu komentovat.
Předpokládám, e kadý z vás ví, co se tím myslí. Nejde u jen o zdraví jde o etiku a morálku. A ty jsou přinejmením tak důleité jako zdraví, ne-li více. Protoe etikou a morálkou ná ivot začíná i končí. A zdraví je někde mezi tím. Očkování proti zarděnkám a proti planým netovicím se vyrábějí takto, na usmrcených plodech a tuto vakcínu pouívá celý svět očkování proti zarděnkám kromě Japonska. Japonci se z etických důvodů brání jejímu pouívání. Oni pouívají očkování vypěstované na buňkách psích ledvin .Pokud si váíme ivota a ctíme ho, pak je to stejně neetické kdy pouiji zvíře namísto člověka. Pak existují vakcíny vyrobené na HeLa buňkách nebo vypěstované na HeLa buňkách nebo HDC-buňkách. HeLa buňky, toto slovo nebo výraz kdy si najdete je spojen se enou jménem Henrietta Lacks. To jsou počáteční slabiky jejího jména - HeLa Je to osoba, ze které pocházejí tyto rakovinové buňky. Tato paní zemřela v polovině 80. let a měla rakovinu, která postupovala neuvěřitelně rychle. Někoho tehdy napadlo, byla tam celá řada lékařů a vědců kteří sledovali, jak rakovina v této eně postupovala tehdy jednoho z nich napadlo. Super, můeme to pouít na výrobu očkovacích látek. A to je důvod, proč jsou nyní mnohé vakcíny vyrobené na tomto základě.
Upravil(a) eva4444 (9. 8. 2010 21:41)
Není tady
Obávám se, e pokud bys to brala takto, tak nejen e nemůe pouít ádné očkování, ale partně ani ádný lék a zřejmě ani ádnou kosmetiku.
Kadý lék se musel nějak vyvinout, na něčem ivém testovat...bohuel.
Přesto my snad vichni a i svým dětem léky v případě potřeby dáváme, a zaplapámbu za ně....
A moná vám to bude připadat morbidní, co teď napíu: Pro případ e by se se mnou cokoli kdykoli stalo, svým dětem jsem dala tyto instrukce: Cokoli by ze mě bylo po mé smrti pouitelné pro ostatní, nech je pouito. Je to přímo mé přání.
Take kdybych se někdy dostala do té situace paní, o které píe, tak nejen e by se mi to neeklovalo, e "budu pouita na výrobu očkovacích látek", ale to vědomí by mi ulehčilo odchod z tohoto světa: e jestli u je má smrt tak jako tak neodvratitelná, tak tak pokud něco ze mě můe být pouito na záchranu ostatních, přeju si, aby to pouito bylo.
Blossom, z té přednáky, je dost dlouhá, vyplývají informace, e očkování můe např. za roztrouenou sklerózu, epilepsii, hyperaktivitu, alergie, syndrom náhlého úmrtí atd. Já samozřejmě nevím, jestli je to vechno pravda, jen ten pokus na svém dítěti chci odsunout na pozdějí dobu.
Není tady
Já to nikomu neberu - a si toto kadý rozhodne podle svého nejlepího vědomí.
Samozřejmě - asi ani očkování není stoprocentně bez rizika. Ono toti NIC není v ivotě absolutně bez rizika.
Já nejsem lékař, ale z toho co vím, mi vychází, e mnohem větí zdravotní riziko je neočkovat.
Trochu mi to připomíná debaty o tom, zda rodit v porodnici nebo doma. Já jen vím, e kdybych zrovna já rodila syna doma, tak bych tu u 20 let nebyla .
Pardon za odbočení, ale podle mě někdy snaha "dělat si vechno podle svého, dle přirozenosti", nikoli podle rad lékařů, je poměrně velký hazard.
Ale opakuji - kadý a koná podle svého nejlepího vědomí. Nikomu nic nevnucuju.
Blossom napsal(a):
To je zvlátní... já jsem vdycky vnímala to, e mám děti očkované jako takovou určitou jistotu, a pocit, e jsem pro jejich zdraví udělala maximum. Nikdy mě nenapadlo nějaké očkování odmítnout.
Kromě klasických očkování, která máme vichni, jsem sebe a své děti dala očkovat proti klíatům ( přesný název si nevzpomínám, ale asi víte, oč jde), dále sama sebe nechávám kadoročně očkovat proti chřipce, a kdybych se dozvěděla včas, e se mladé holky můou dát očkovat proti gynekologickým potíím- nějakým virům na děloním čípku (myslím to očkování, co je známé asi 2 roky a má se provést před začátkem sexuálního ivota, -název si nepamatuji, ale jistě víte, co myslím), kdyby toto bylo známé před pár lety, určitě bych ráda nechala dceru očkovat. I přestoe to stojí myslím dost peněz.
Já beru monost očkování jako dar a vymoenost dnení medicíny.
Docela nerozumím tomu, proč to mnoho maminek dnes bere jako nějakou státní buzeraci, a své děti odmítá nechat očkovat.....
Vis proc? Protoze jsou na rozdil treba od maminek vasi generace informovane o tom, jake svinstvo a toxiny jsou ve vakcinach a zustanou ulozeny v tele na bunecne urovni a taky nehodlaji podporovat a vydelavat Big Pharmu na strachu a blbosti lidi. A jestli ty tomu rozumis nebo ne je jim ouplne fuk.
Pokud se o tuto problematiku skutecne nezajimas, tak jejich duvody chapat nemuzes.
Evo, dobre delas
Není tady
V jednom z předelých příspěvků je odkaz na článek paní Anity Petek.
Dnes v MF Dnes vyel článek profesora Pavla Pafka, s názvem Dobrovolné očkování je nesmysl.
Doporučuji přečíst si názory obou stran. A pak at si kadý udělá názor sám.
"TBC máme bohuel z prodnice! - dobře si rozmyslí, jestli to opravdu myslí váně.
Mám spoluačku (40 let) se synem, který spadl v roce cca 90 do časového období, kdy se TBC neočkovala, protoe "tu není". Kluk má TBC a co to znamená pro něj a celou rodinu je asi zbytečné psát. Od r. 91 se zase očkuje a jsem ráda, e mám obě děti oočkované.
Mimo jiné i na meningokoka, loutenku, klíata. Mám kamarádku na hygieně a nepřeju ti
vidět lidi postiené meningokokem, klíovkou. Kdy jezdí na návtěvy zjiovat kde a jak
dolo k nákaze tak z toho má vdycky noční můru.
Myslím, e maminky které nenechají děti očkovat by opravdu měly být buď nějak postieny anebo potom bez nároku na příspěvek na léčbu. To je asi hnusné vůči dětem které by onemocněly, ale já jsem jednoznačně za povinné očkování.
Není tady
Vlaďko - dobře rozmýlím, toho se váně neobávej.
Měla jsem napsaný dlouhý příspěvek ohledně sníení SIDS v Japonsku jako následku odloení očkování, ohledně poruování ústavy, kolektivní imunizace a podobně, ale spadl mi komp, take smůla.
Předpokládám, e znovu se mi to nebude chtít psát, nemám na to toti u nervy.
ijeme bohuel v zemi, kde veobecné mínění určují takové kapacity jako Pestrý svět, Blesk, Vlasta a J.X.Doleal, take nechápu, co mě jetě udivuje? Je mi celkem jasný, e nikdo z vás nebude pročítat desítky studií z celého světa, jen mi trochu vadí, e i bez jejich přečtení, na to máte ten "zaručeně správný" názor.
Váně s tím končím. Zkusím se zeptat jedné mladé paní z Rozalia, jestli by nebyla ochotná Vám tady na pár otázek odpovědět, jeliko ta má načteno asi tisíckrát víc ne já a třeba by to alespoň několik lidí pohnulo k zamylení. A k tomu e nadají na kadý medializovaný prd...
Není tady
Netvrdím, e mám jasný a správný názor. Výe zmíněné časopisy nečtu a nepouívam ani na podpálení kamen, ale je to můj názor. Jak se k tomu staví mladí maminky je zase jejich názor. Je tu diskuse, ne?
Není tady
Ačkoliv jsem slíbila, e u budu mlčet a nechám to povolanějím, jen jetě uveřejním, co se ke mě dnes dostalo. Uveden je i částečný překlad, informace mám od S.O.
dobrý den,
níe je okopírováno něco ke kolektivní imunitě z mercola.com (částečně doplněno o překlad).
s pozdravem
S.O.
http://articles.mercola.com/sites/artic … Myths.aspx
The Concept of Herd Immunity BUSTED!
One of the primary arguments that is being used to justify this insane behavior is herd immunity.
The fact is that vaccination does NOT stop you from carrying bacteria or viruses in your nose, in your throat, in your intestines, in your airway, on your skin, or in your body.
(Ve skutečnosti očkování nezpůsobuje, e přestanete být nositelem bakterie či viru ve vaem nosu, krku,střevech,dýchacích cestách, na kůi, ve vaem těle)
But many do not understand the significance of this fact, and have been made to believe that if youre vaccinated, you wont carry viruses, and therefore, others will be protected because youre vaccinated.
(Spousta lidí nechápe význam tohoto faktu a myslí si, e kdy jste očkování, tak nejste nositeli viru a proto, ostatni jsou chráněni, protoe vy jste očkováni)
As it turns out, this belief is NOT based on scientific fact.
(Jak se ukázalo, tak toto přesvědčení není zaloeno na vědeckých důkazech)
Dr. Palevsky explains:
This whole concept of herd immunity is very interesting, because we were taught that herd immunity occurs because a certain percentage of a population gets an active illness. Therefore by a certain percentage of getting the active illness, they impart a protection onto the remaining part of the population that has not gotten the illness yet.
(celý koncept kolektivní imunity je velmi zajímavý, protoe jsme se učili, e tato kolektivní imunita vzniká, protoe určité procento populace aktivně onemocní. Tím, e určité procento populace onemocní, tak tím poskytnou ochranu před touto nemocí té části populace, která dosud neonemocněla)
And so the herd that is getting the illness is shedding the illness and protecting those who have not gotten it.
(take ta skupina, která onemocněla se postupně zbavuje nemoci a chrání ostatní, kteří ji nedostali)
In vaccine science, we are extrapolating or concluding that if we vaccinate a certain percentage of people, we are imparting protection on those who have not been vaccinated. And that has NOT been shown to be true, because the true herd immunity in theory is based on an ACTIVE DISEASE, and we know that despite what were taught, vaccination does not mimic the natural disease.
(U očkování se usuzuje, e pokud se naočkuje určité procento lidí, tak tito lidé poskytují ochranu těm, kteří nebyli dosud očkováni.To vak není pravda, nebo teorie kolektivní imunity je zaloena na aktivní nemoci, a víme, e navzdory tomu, co jsme učeni, tak očkování nenapodobuje přírozenou nemoc)
So we cannot use the same model of herd immunity in a natural disease in the vaccination policy. But unfortunately, we do use it even though it cannot be used because it doesnt have scientific backing.
(take nemůeme pouít model kolektivní imunity pro očkovací politiku. Bohuel ji vak pouíváme, ačkoliv nemůe být pouívána, protoe není vědecky podloena)
Whats most interesting to me is that the entire concept of herd immunity fails to acknowledge that there is a life cycle of the viruses and the bacteria all on their own, and that what turns them on and off may have nothing to do with the percentage of people who have been infected.
(Dále je zajímavé, e celkový koncept kolektivní imunity neuznává, e viry a bakterie mají svůj ivotní cyklus, a to co je aktivuje a deaktivuje nemá ádnou souvislost s mnostvím lidí, kteří byli infikováni)
All you have to do is look at the SARS outbreak. That virus that we were supposed to fear didnt infect 70 or 80 percent of the population, which would then impart herd immunity on the 20 or 30 percent that didnt get the disease.
(Podívejte se např.na SARS. Virus, kterého jsme se měli obávat, neinfikoval 70-80 % populace, která pak měla poskytnou imunitu zbývajícím 20-30%, kteří neonemocněli)
This is because the virus itself had a life cycle of its own. And so it came and went without any percentage of the population being protected. There wasnt herd immunity, and yet the virus died out on its own.
(To je proto, ze tento virus měl svůj ivotní cyklus. A tak přiel a odeel ani by nějaké procento populace bylo chráněno. Neexistovala zde kolektivní imunita, a přesto virus sám zaniknul)
We fail to include that viruses have a life cycle, and that they are in relationship to other organisms and to us. Something activates them and something actually stops them, and it has nothing necessarily to do with the percentage of people who would have the illness or who have been vaccinated.
(můj překlad: Zapoměli jsme zohlednit, e viry mají své ivotní cykly, které jsou ve vztahu k dalím organismům, i lidem. Něco je aktivuje a něco je deaktivuje, ale nezbytně to není ve spojitosti s procentem lidí, kteří danou nemoc prodělali, či byli očkováni)
It is preposterous to think that a child who is vaccinated no longer carries the bacteria or the viruses that they have been vaccinated against. If, in fact, children are vaccinated, then why are parents and public health authorities afraid that non-vaccinated children are somehow carrying something that their children are not, when they should feel comfortable that their children are vaccinated?
(Je nesmyslné si myslet, e dítě, které je očkováno u není nositelem bakterie nebo viru, proti kterému je očkováno. Jestlie jsou děti očkovány, tak proč se rodiče a úřady obávají, e neočkované děti jsou nositeli něčeho, co jejich děti nemaji, kdy by se měli cítit dobře, e jejich dítě je očkováno?)
You cant have it both ways.
You cant vaccinate believing that your children are protected and then feel that your children are not protected because somehow, some non-vaccinated child is carrying some secret organism that no one else is carrying.
(Nemůete očkovat a myslet si, e je vae dítě ochráněno a potom mít pocit, e vae dítě není chráněno, protoe nějaké neočkované dítě je nositelem nějakého tajemného organismu, který nikdo dalí nenosí)
It just doesnt make any sense.
To ke kolektivní imunitě.
Můj názor na tvoření názoru na očkování ( to zní ale blbě), z informací, které jsou u nás nejlépe přístupné (tj. média, ordinace dr a reklamy v čekárnách) je asi takový:
Pokud si někdo z tohoto vytvoří názor, je to zhruba jako poslechnou si přednáku v mandarínské číntině a poté prohlásit, e přednáející nestojí za nic a vykládal kraviny.
U nás je bohuel třeba, pídit se dál (tj, začít studovat mandarínskou číntinu )
Upravil(a) Definitiv (12. 8. 2010 12:48)
Není tady
Kdo chce studovat velijaké rozbory - ze vech úhlů pohledu - nech studuje.
Jen je třeba mít na paměti, e papír a zejména internet snesou vechno. Tam můe kdokoli psát cokoli, od přesných vědeckých studií a po úplné bláboly.
Mě na můj názor ohledně očkování stačil zatím v tomto ohledu selský rozum, důvěra v nai praktickou lékařku, a kromě dalích pramenů v neposlední řadě také srovnání dětské úmrtnosti kdysi a nyní: Máme v ČR jednu z nejniích kojeneckých a dětských úmrtností na světě (to je ověřitelný a jasný fakt) , a podle mě je to z velké části právě i zásluhou očkování.
A jenom malý dovětek: Zajímám se o historii a máme v rodině kroniku naeho města,cca 150 let starou. Jsou tam hojně zmiňována častá úmrtí dětí a mladých lidí právě na TBC, často na ni zemřela postupně větina dětí v rodině
Bloss, můj strejda měl v poválečných chudých letech jako 14-letý TBC kostí, ani jsem dříve nevěděla, e se to můe "vrazit" do kostí v kyčli, málem umřel, dostal se z toho a dnes je mu přes 75 let a chodí bez problému jako chlapi mnohem mladí a kromě nejběnějího chlapského problému je zdravý jako řípa. Take v rodině jsem o TBC taky něco slyela, přesto si myslím, e očkovat miminko zrovna proti tomuto není astné mohlo by to počkat alespoň do doby, kdy imunita dítěte dozraje, taky aby ho ty sajrajty co se do očkovací látky dávají tak nepokodili.
U prvního dítěte jsem byla neznalá a tak jsme si z kadého očkování donesli zhorení exému a bojujeme s tím doteď. No vědět to dříve, mohli jsme pouít homeopatika a nebylo by to tak zlé - a pediatrička nám nic neporadila ani nikdo jiný.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
"TBC máme bohuel z prodnice! - dobře si rozmyslí, jestli to opravdu myslí váně.
Mám spoluačku (40 let) se synem, který spadl v roce cca 90 do časového období, kdy se TBC neočkovala, protoe "tu není". Kluk má TBC a co to znamená pro něj a celou rodinu je asi zbytečné psát. Od r. 91 se zase očkuje a jsem ráda, e mám obě děti oočkované.
Mimo jiné i na meningokoka, loutenku, klíata. Mám kamarádku na hygieně a nepřeju ti
vidět lidi postiené meningokokem, klíovkou. Kdy jezdí na návtěvy zjiovat kde a jak
dolo k nákaze tak z toho má vdycky noční můru.
Myslím, e maminky které nenechají děti očkovat by opravdu měly být buď nějak postieny anebo potom bez nároku na příspěvek na léčbu. To je asi hnusné vůči dětem které by onemocněly, ale já jsem jednoznačně za povinné očkování.
Vlaďko, a to oni ho nedali očkovat později?
Není tady
Ne, prostě se neočkovalo a kdy se potom zase začalo tak u bylo pozdě. Nijak víc o tom nevím, straně dlouho jsme se neviděly, ale tak nějak to bylo.
Není tady
(Nemůete očkovat a myslet si, e je vae dítě ochráněno a potom mít pocit, e vae dítě není chráněno, protoe nějaké neočkované dítě je nositelem nějakého tajemného organismu, který nikdo dalí nenosí)
Tahle věta je snad sama o sobě blbost. Kdy nechám dítě naočkovat, tak se nebojím, e tu nemoc dostane od neočkovaného. Přijde mi celý ten výběr dost padlý na hlavu, promiň.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Ne, prostě se neočkovalo a kdy se potom zase začalo tak u bylo pozdě. Nijak víc o tom nevím, straně dlouho jsme se neviděly, ale tak nějak to bylo.
Očkovalo se ale dobrovolně.
I kdyby očkování u nás bylo dobrovolné, tak větina rodičů své děti očkovat nechá.
Já nejsem proti očkování, sama jsem proočkovaná a hanba, mimo jiné mám obě loutenky, klíovku a břiní tyfus, ale myslím si, e je třeba se důkladně zamyslet nad očkovacím kalendářem. Např. kvůli komlplikacím u očkování TBC se spoustu miminek očkuje hexavakcínou a třeba v roce a to je podle mě v naich podmínkách mnohem důleitějí očkování ne proti TBC.
Upravil(a) mag (13. 8. 2010 7:22)
Není tady