Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 7. 2010 11:00

peka
♥------

OČKOVÁNÍ

Dneska jsem narazila na zajímavý článěk, tak se o něj chci s vámi podělit:)

Zlomový verdikt: stát nesmí trestat rodiče, kteří odmítnou očkovat své děti

http://www.lidovky.cz/zlomovy-verdikt-s … _domov_tsh

Upravil(a) peka (30. 7. 2010 11:01)

Není tady

#2 30. 7. 2010 18:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: OČKOVÁNÍ

To je v pořádku, že pravdy o výzkumech a testech vyplouvají na povrch! Je to podvod na lidi, žádné testy předem většinou nejsou a dítě může i ochrnout. Já bych nedala své dítě už očkovat proti ničemu !

Není tady

#3 3. 8. 2010 22:37

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Zrovna dnes v poradně mi doktorka říkala o tomto rozsudku a nevěděla jsem, o čem mluví, tak díky za odkaz. Skoro jako by mi doktorka chtěla něco naznačit... a pak sama řekla, že je pro očkování, ale že některé matky jsou proti očkování např. zadděnek a příušnic. No tak když už mi to tak hezky naznačila... , asi mám nad čím přemýšlet.
Moje dítko zatím očkované není, TBC jsem v jedné porodnici odmítla, že to nechám na 6 týdnů a oni neměli zrovna v našem okrese vakcínu a neočkovali dokonce ani v porodnici nikoho a nechají to na 6 měsíců a nic se neděje.
Nyní nás objednali na první očkování ve 3 měs. hexa vakcínu.
No zase, že bych nenechala očkovat proti ničemu, to ne, ale mohlo by to počkat na 2 roky, to je můj názor...
Bydlíme na skorosamotě u lesa a jediné riziko hrozí akorát od kl횝at a z návštěv v supermarketu 1x do týdne, ona je malá a zatím na nic nesahá.

Není tady

#4 4. 8. 2010 13:09

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Je třeba i uvážit, jestli budeš chtít dát dítě např. do školky, pak budou "povinná" očkování vyžadována.
Je fakt, že tím, že očkování bude muset být upraveno zákonem a projde tedy důkladným připomínkovacím řízením a celým legislativním procesem, je možné očekávat změny v očkovacím kalendáři, sama jsem zvědavá jaké.

Já sama zvažuju odložení MMR, ale protože Agi půjde do školky asi brzo. tak ho chci jenom odložit cca o jeden rok.

Není tady

#5 4. 8. 2010 18:33

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Víme a jsme za to rádi tummenupp
Teď ovšem záleží, jakým směrem se to bude ubírat dál. Pravděpodobně přijdou tzv "nepřímé sankce" které zmiňuje Mag a to nejem v předškolní docházce, ale zejména ve školní, což vlastně rodiče dítě donutí naočkovat, protože za nevzdělávání dítěte stát trestat může.
Zatím se předškolní docházka obchází soukromou, případně osvícenou školkou, kde očkování nevyžadují wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#6 4. 8. 2010 19:21

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Def, zatím jsi očkovat nenechala a prošlo to?

Není tady

#7 5. 8. 2010 9:09

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Evo - máme bohužel TBC z porodnice. Jinak nemáme naočkováno nic. Do roka v pohodě, pak Dr. říkala, že bude hlásit. Nejsem si teď úplně na 100% jistá, jak to je, ale ona tě dřív nahlásit nesmí wink Mám to někde v emailu, můžu to pohledat, kdybys chtěla. Právně je to v tom, že jsi vlastně nic neporušila. Ve vyhlášce je stanovené, že do 18-ti mesíců věku musí být dítě naočkované (pokud nejsou závažné důvody pro neočkování), takže teoreticky be tě měla nahlásit až po 18 měsíci. Ale hlásí většinou v roce, jelikož mezi dávkami musí být rozestupy a je jasné, že se to nestihne. No, ono to ani většina lidí co odkládají stíhat nechce big_smile

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#8 9. 8. 2010 15:24

Blossom
Host

To je zvláštní... já jsem vždycky vnímala to, že mám děti očkované jako takovou určitou jistotu, a pocit, že jsem pro jejich zdraví udělala maximum. Nikdy mě nenapadlo nějaké očkování odmítnout.

Kromě klasických očkování, která máme všichni, jsem sebe a své děti dala očkovat proti kl횝atům ( přesný název si nevzpomínám, ale asi víte, oč jde), dále sama sebe nechávám každoročně očkovat proti chřipce, a kdybych se dozvěděla včas, že se mladé holky můžou dát očkovat proti gynekologickým potížím- nějakým virům na děložním čípku (myslím to očkování, co je známé asi 2 roky a má se provést před začátkem sexuálního života, -název si nepamatuji, ale jistě víte, co myslím), kdyby toto bylo známé před pár lety, určitě bych ráda nechala dceru očkovat. I přestože to stojí myslím dost peněz.

Já beru možnost očkování jako dar a vymoženost dnešní medicíny.
Docela nerozumím tomu, proč to mnoho maminek dnes bere jako nějakou státní buzeraci, a své děti odmítá nechat očkovat.....

#9 9. 8. 2010 20:52

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, radši přikládám přednášku, která nahlodala moji důvěru v očkování jako takové. Tedy nejsem zatím přímo odpůrce, jen to povinné chci odložit na později.
http://www.jtresnak.com/index.php?a=27
Úryvek z toho:
Chtěla bych se velmi stručně dotknout výroby vakcín je velmi důležité, abychom věděli jak se vakcíny vyrábějí protože na základě znalosti výroby poznáme za prvé: Očkování dokáže způsobit obrovské škody. A za druhé: očkování nedělá to, co je nám neustále slibováno, že poskytne ochranu. Vakcíny se v současnosti stále nejvíce pěstují na zvířatech V jejich produktech, jako například slepičí vejce. Takzvané očkování proti chřipce. Nebo v krvi zvířat. To je takzvané médium, kde se to svinstvo - vakcína vyrobí Pak existují očkovací látky pěstované na usmrcených lidských plodech. Nᚠfarmaceutický průmysl říká, že tento způsob výroby vakcín je výhodný z následujícího důvodu: Výchozí materiál se dá ""výhodně sehnat"" Nebudu tuto větu komentovat.

Předpokládám, že každý z vás ví, co se tím myslí. Nejde už jen o zdraví jde o etiku a morálku. A ty jsou přinejmenším tak důležité jako zdraví, ne-li více. Protože etikou a morálkou nᚠživot začíná i končí. A zdraví je někde mezi tím. Očkování proti zarděnkám a proti planým neštovicím se vyrábějí takto, na usmrcených plodech a tuto vakcínu používá celý svět očkování proti zarděnkám kromě Japonska. Japonci se z etických důvodů brání jejímu používání. Oni používají očkování vypěstované na buňkách psích ledvin .Pokud si vážíme života a ctíme ho, pak je to stejně neetické když použiji zvíře namísto člověka. Pak existují vakcíny vyrobené na HeLa buňkách nebo vypěstované na HeLa buňkách nebo HDC-buňkách. HeLa buňky, toto slovo nebo výraz když si najdete je spojen se ženou jménem Henrietta Lacks. To jsou počáteční slabiky jejího jména - HeLa Je to osoba, ze které pocházejí tyto rakovinové buňky. Tato paní zemřela v polovině 80. let a měla rakovinu, která postupovala neuvěřitelně rychle. Někoho tehdy napadlo, byla tam celá řada lékařů a vědců kteří sledovali, jak rakovina v této ženě postupovala tehdy jednoho z nich napadlo. Super, můžeme to použít na výrobu očkovacích látek. A to je důvod, proč jsou nyní mnohé vakcíny vyrobené na tomto základě.

Upravil(a) eva4444 (9. 8. 2010 21:41)

Není tady

#10 9. 8. 2010 22:11

Blossom
Host

Obávám se, že pokud bys to brala takto, tak nejen že nemůžeš použít žádné očkování, ale partně ani žádný lék a zřejmě ani žádnou kosmetiku.
Každý lék se musel nějak vyvinout, na něčem živém testovat...bohužel.
Přesto  my snad všichni  a i svým dětem léky  v případě potřeby dáváme, a zaplapámbu za ně....

A možná vám to bude připadat morbidní, co teď napíšu: Pro případ že  by se se mnou cokoli kdykoli stalo, svým dětem jsem dala tyto instrukce: Cokoli by ze mě bylo po mé smrti použitelné pro ostatní, nech je použito. Je to přímo mé přání.
Takže kdybych se někdy dostala do té situace paní, o které píšeš, tak nejen že by se mi to neeklovalo, že "budu použita na výrobu očkovacích látek", ale to vědomí by mi ulehčilo odchod z tohoto světa: Že jestli už je má smrt tak jako tak neodvratitelná, tak tak pokud něco ze mě může být použito na záchranu ostatních, přeju si, aby to použito bylo.

#11 9. 8. 2010 22:21

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Blossom, z té přednášky, je dost dlouhá, vyplývají informace, že očkování může např. za roztroušenou sklerózu, epilepsii, hyperaktivitu, alergie, syndrom náhlého úmrtí atd. Já samozřejmě nevím, jestli je to všechno pravda, jen ten pokus na svém dítěti chci odsunout na pozdější dobu.

Není tady

#12 9. 8. 2010 22:31

Blossom
Host

Já to nikomu neberu - a si toto každý rozhodne podle svého nejlepšího vědomí.
Samozřejmě - asi ani očkování není stoprocentně bez rizika. Ono totiž NIC není v životě absolutně bez rizika. sad

Já nejsem lékař, ale z toho co vím, mi vychází, že mnohem větší zdravotní riziko je neočkovat.

Trochu mi to připomíná debaty o tom, zda rodit v porodnici nebo doma. Já jen vím, že kdybych zrovna já rodila syna doma, tak bych tu už 20 let nebyla sad .
Pardon za odbočení, ale podle mě někdy snaha "dělat si všechno podle svého, dle přirozenosti", nikoli podle rad lékařů, je poměrně velký hazard.
Ale opakuji - každý a koná podle svého nejlepšího vědomí. Nikomu nic nevnucuju.

#13 10. 8. 2010 3:10

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Blossom napsal(a):

To je zvláštní... já jsem vždycky vnímala to, že mám děti očkované jako takovou určitou jistotu, a pocit, že jsem pro jejich zdraví udělala maximum. Nikdy mě nenapadlo nějaké očkování odmítnout.

Kromě klasických očkování, která máme všichni, jsem sebe a své děti dala očkovat proti kl횝atům ( přesný název si nevzpomínám, ale asi víte, oč jde), dále sama sebe nechávám každoročně očkovat proti chřipce, a kdybych se dozvěděla včas, že se mladé holky můžou dát očkovat proti gynekologickým potížím- nějakým virům na děložním čípku (myslím to očkování, co je známé asi 2 roky a má se provést před začátkem sexuálního života, -název si nepamatuji, ale jistě víte, co myslím), kdyby toto bylo známé před pár lety, určitě bych ráda nechala dceru očkovat. I přestože to stojí myslím dost peněz.

Já beru možnost očkování jako dar a vymoženost dnešní medicíny.
Docela nerozumím tomu, proč to mnoho maminek dnes bere jako nějakou státní buzeraci, a své děti odmítá nechat očkovat.....

Vis proc? Protoze jsou na rozdil treba od maminek vasi generace informovane o tom, jake svinstvo a toxiny jsou ve vakcinach a zustanou ulozeny v tele na bunecne urovni a taky nehodlaji podporovat a vydelavat Big Pharmu na strachu a blbosti lidi. A jestli ty tomu rozumis nebo ne je jim ouplne fuk.
Pokud se o tuto problematiku skutecne nezajimas, tak jejich duvody chapat nemuzes.

Evo, dobre delas godlike

Není tady

#14 10. 8. 2010 7:18

Blossom
Host

V jednom z předešlých příspěvků je odkaz na článek paní Anity Petek.
Dnes v MF Dnes vyšel článek profesora Pavla Pafka, s názvem Dobrovolné očkování je nesmysl.

Doporučuji přečíst si názory obou stran. A pak at si každý udělá názor sám.

#15 10. 8. 2010 10:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 11. 8. 2010 12:23

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

"TBC máme bohužel z prodnice! - dobře si rozmyslí, jestli to opravdu myslíš vážně.
Mám spolužačku (40 let) se synem, který spadl v roce cca 90 do časového období, kdy se TBC neočkovala, protože "tu není". Kluk má TBC a co to znamená pro něj a celou rodinu je asi zbytečné psát. Od r. 91 se zase očkuje a jsem ráda, že mám obě děti oočkované.
Mimo jiné i na meningokoka, žloutenku, kl횝ata. Mám kamarádku na hygieně a nepřeju ti
vidět lidi postižené meningokokem, kl횝ovkou. Když jezdí na návštěvy zjišovat kde a jak
došlo k nákaze tak z toho má vždycky noční můru.
Myslím, že maminky které nenechají děti očkovat by opravdu měly být buď nějak postiženy anebo potom bez nároku na příspěvek na léčbu. To je asi hnusné vůči dětem které by onemocněly, ale já jsem jednoznačně za povinné očkování.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#17 12. 8. 2010 9:22

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vlaďko - dobře rozmýšlím, toho se vážně neobávej.

Měla jsem napsaný dlouhý příspěvek ohledně snížení SIDS v Japonsku jako následku odložení očkování, ohledně porušování ústavy, kolektivní imunizace a podobně, ale spadl mi komp, takže smůla.
Předpokládám, že znovu se mi to nebude chtít psát, nemám na to totiž už nervy.
Žijeme bohužel v zemi, kde všeobecné mínění určují takové kapacity jako Pestrý svět, Blesk, Vlasta a J.X.Doležal, takže nechápu, co mě ještě udivuje? Je mi celkem jasný, že nikdo z vás nebude pročítat desítky studií z celého světa, jen mi trochu vadí, že i bez jejich přečtení, na to máte ten "zaručeně správný" názor.
Vážně s tím končím. Zkusím se zeptat jedné mladé paní z Rozalia, jestli by nebyla ochotná Vám tady na pár otázek odpovědět, jelikož ta má načteno asi tisíckrát víc než já a třeba by to alespoň několik lidí pohnulo k zamyšlení. A k tomu že nadají na každý medializovaný prd...

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#18 12. 8. 2010 9:39

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Netvrdím, že mám jasný a správný názor. Výše zmíněné časopisy nečtu a nepoužívam ani na podpálení kamen, ale je to můj názor. Jak se k tomu staví mladší maminky je zase jejich názor. Je tu diskuse, ne?

Není tady

#19 12. 8. 2010 12:46

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ačkoliv jsem slíbila, že už budu mlčet a nechám to povolanějším, jen ještě uveřejním, co se ke mě dnes dostalo. Uveden je i částečný překlad, informace mám od S.O.

dobrý den,
níže je okopírováno něco ke kolektivní imunitě z mercola.com (částečně doplněno o překlad).

s pozdravem
S.O.

http://articles.mercola.com/sites/artic … Myths.aspx

The Concept of Herd Immunity – BUSTED!

One of the primary arguments that is being used to justify this insane behavior is “herd immunity.”

The fact is that vaccination does NOT stop you from carrying bacteria or viruses in your nose, in your throat, in your intestines, in your airway, on your skin, or in your body.
(Ve skutečnosti očkování nezpůsobuje, že přestanete být nositelem bakterie či viru ve vašem nosu, krku,střevech,dýchacích cestách, na kůži, ve vašem těle)

But many do not understand the significance of this fact, and have been made to believe that if you’re vaccinated, you won’t carry viruses, and therefore, others will be protected because you’re vaccinated.
(Spousta lidí nechápe význam tohoto faktu a myslí si, že když jste očkování, tak nejste nositeli viru a proto, ostatni jsou chráněni, protože vy jste očkováni)

As it turns out, this belief is NOT based on scientific fact.
(Jak se ukázalo, tak toto přesvědčení není založeno na vědeckých důkazech)

Dr. Palevsky explains:

“This whole concept of herd immunity is very interesting, because we were taught that herd immunity occurs because a certain percentage of a population gets an active illness. Therefore by a certain percentage of getting the active illness, they impart a protection onto the remaining part of the population that has not gotten the illness yet.
(celý koncept kolektivní imunity je velmi zajímavý, protože jsme se učili, že tato kolektivní imunita vzniká, protože určité procento populace aktivně onemocní. Tím, že určité procento populace onemocní, tak tím poskytnou ochranu před touto nemocí té části populace, která dosud neonemocněla)

And so the herd that is getting the illness is shedding the illness and protecting those who have not gotten it.
(takže ta skupina, která onemocněla se postupně zbavuje nemoci a chrání ostatní, kteří ji nedostali)

In vaccine science, we are extrapolating or concluding that if we vaccinate a certain percentage of people, we are imparting protection on those who have not been vaccinated. And that has NOT been shown to be true, because the true herd immunity in theory is based on an ACTIVE DISEASE, and we know that despite what we’re taught, vaccination does not mimic the natural disease.
(U očkování se usuzuje, že pokud  se naočkuje určité procento lidí, tak tito lidé poskytují ochranu těm, kteří nebyli dosud očkováni.To však není pravda, nebo teorie kolektivní imunity je založena na aktivní nemoci, a víme, že navzdory tomu, co jsme učeni, tak očkování nenapodobuje přírozenou nemoc)

So we cannot use the same model of herd immunity in a natural disease in the vaccination policy. But unfortunately, we do use it even though it cannot be used because it doesn’t have scientific backing.
(takže nemůžeme použít model kolektivní imunity pro očkovací politiku. Bohužel ji však používáme, ačkoliv nemůže být používána, protože není vědecky podložena)

What’s most interesting to me is that the entire concept of herd immunity fails to acknowledge that there is a life cycle of the viruses and the bacteria all on their own, and that what turns them on and off may have nothing to do with the percentage of people who have been infected.
(Dále je zajímavé, že celkový koncept kolektivní imunity neuznává, že viry a bakterie mají svůj životní cyklus, a to co je aktivuje a deaktivuje nemá žádnou souvislost s množstvím lidí, kteří byli infikováni)

All you have to do is look at the SARS outbreak. That virus that we were supposed to fear didn’t infect 70 or 80 percent of the population, which would then impart herd immunity on the 20 or 30 percent that didn’t get the disease.
(Podívejte se např.na SARS. Virus, kterého jsme se měli obávat, neinfikoval 70-80 % populace, která pak měla poskytnou imunitu zbývajícím 20-30%, kteří neonemocněli)

This is because the virus itself had a life cycle of its own. And so it came and went without any percentage of the population being protected. There wasn’t herd immunity, and yet the virus died out on its own.
(To je proto, ze tento virus měl svůj životní cyklus. A tak přišel a odešel aniž by nějaké procento populace bylo chráněno. Neexistovala zde kolektivní imunita, a přesto virus sám zaniknul)

We fail to include that viruses have a life cycle, and that they are in relationship to other organisms and to us. Something activates them and something actually stops them, and it has nothing necessarily to do with the percentage of people who would have the illness or who have been vaccinated.
(můj překlad: Zapoměli jsme zohlednit, že viry mají své životní cykly, které jsou ve vztahu k dalším organismům, i lidem. Něco je aktivuje a něco je deaktivuje, ale nezbytně to není ve spojitosti s procentem lidí, kteří danou nemoc prodělali, či byli očkováni)

… It is preposterous to think that a child who is vaccinated no longer carries the bacteria or the viruses that they have been vaccinated against. If, in fact, children are vaccinated, then why are parents and public health authorities afraid that non-vaccinated children are somehow carrying something that their children are not, when they should feel comfortable that their children are vaccinated?
(Je nesmyslné si myslet, že dítě, které je očkováno už není nositelem bakterie nebo viru, proti kterému je očkováno. Jestliže jsou děti očkovány, tak proč se rodiče a úřady obávají, že neočkované děti jsou nositeli něčeho, co jejich děti nemaji, když by se měli cítit dobře, že jejich dítě je očkováno?)

You can’t have it both ways.

You can’t vaccinate believing that your children are protected and then feel that your children are not protected because somehow, some non-vaccinated child is carrying some secret organism that no one else is carrying.
(Nemůžete očkovat a myslet si, že je vaše dítě ochráněno a potom mít pocit, že vaše dítě není chráněno, protože nějaké neočkované dítě je nositelem nějakého tajemného organismu, který nikdo další nenosí)

It just doesn’t make any sense.”

To ke kolektivní imunitě.

Můj názor na tvoření názoru na očkování (lol to zní ale blbě), z informací, které jsou u nás nejlépe přístupné (tj. média, ordinace dr a reklamy v čekárnách) je asi takový:
Pokud si někdo z tohoto vytvoří názor, je to zhruba jako poslechnou si přednášku v mandarínské čínštině a poté prohlásit, že přednášející nestojí za nic a vykládal kraviny.
U nás je bohužel třeba, pídit se dál (tj, začít studovat mandarínskou čínštinu wink)

Upravil(a) Definitiv (12. 8. 2010 12:48)

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

#20 12. 8. 2010 13:37

Blossom
Host

Kdo chce studovat všelijaké rozbory - ze všech úhlů pohledu - nech studuje.
Jen je třeba mít na paměti, že papír a zejména internet snesou všechno. Tam může kdokoli psát cokoli, od přesných vědeckých studií až po úplné bláboly.

Mě na můj názor ohledně očkování stačil zatím v tomto ohledu selský rozum, důvěra v naši praktickou lékařku, a kromě dalších pramenů v neposlední řadě také srovnání dětské úmrtnosti kdysi a nyní: Máme v ČR jednu z nejnižších kojeneckých a dětských úmrtností na světě (to je ověřitelný a jasný fakt) , a podle mě je to z velké části právě i zásluhou očkování.

A jenom malý dovětek: Zajímám se o historii a máme v rodině kroniku našeho města,cca 150 let starou. Jsou tam hojně zmiňována častá úmrtí dětí a mladých lidí právě na TBC, často na ni zemřela postupně většina dětí v rodině sad

#21 12. 8. 2010 20:19

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Bloss, můj strejda měl v poválečných chudých letech jako 14-letý TBC kostí, ani jsem dříve nevěděla, že se to může "vrazit" do kostí v kyčli, málem umřel, dostal se z toho a dnes je mu přes 75 let a chodí bez problému jako chlapi mnohem mladší a kromě nejběžnějšího chlapského problému je zdravý jako řípa. Takže v rodině jsem o TBC taky něco slyšela, přesto si myslím, že očkovat miminko zrovna proti tomuto není šastné mohlo by to počkat alespoň do doby, kdy imunita dítěte dozraje, taky aby ho ty sajrajty co se do očkovací látky dávají tak nepoškodili.
U prvního dítěte jsem byla neznalá a tak jsme si z každého očkování donesli zhoršení exému a bojujeme s tím doteď. No vědět to dříve, mohli jsme použít homeopatika a nebylo by to tak zlé - a pediatrička nám nic neporadila ani nikdo jiný.

Není tady

#22 12. 8. 2010 20:20

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Vlaďka napsal(a):

"TBC máme bohužel z prodnice! - dobře si rozmyslí, jestli to opravdu myslíš vážně.
Mám spolužačku (40 let) se synem, který spadl v roce cca 90 do časového období, kdy se TBC neočkovala, protože "tu není". Kluk má TBC a co to znamená pro něj a celou rodinu je asi zbytečné psát. Od r. 91 se zase očkuje a jsem ráda, že mám obě děti oočkované.
Mimo jiné i na meningokoka, žloutenku, kl횝ata. Mám kamarádku na hygieně a nepřeju ti
vidět lidi postižené meningokokem, kl횝ovkou. Když jezdí na návštěvy zjišovat kde a jak
došlo k nákaze tak z toho má vždycky noční můru.
Myslím, že maminky které nenechají děti očkovat by opravdu měly být buď nějak postiženy anebo potom bez nároku na příspěvek na léčbu. To je asi hnusné vůči dětem které by onemocněly, ale já jsem jednoznačně za povinné očkování.

Vlaďko, a to oni ho nedali očkovat později?

Není tady

#23 13. 8. 2010 7:13

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ne, prostě se neočkovalo a když se potom zase začalo tak už bylo pozdě. Nijak víc o tom nevím, strašně dlouho jsme se neviděly, ale tak nějak to bylo.

Není tady

#24 13. 8. 2010 7:16

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

(Nemůžete očkovat a myslet si, že je vaše dítě ochráněno a potom mít pocit, že vaše dítě není chráněno, protože nějaké neočkované dítě je nositelem nějakého tajemného organismu, který nikdo další nenosí)
Tahle věta je snad sama o sobě blbost. dumbom Když nechám dítě naočkovat, tak se nebojím, že tu nemoc dostane od neočkovaného. Přijde mi celý ten výběr dost padlý na hlavu, promiň.

Není tady

#25 13. 8. 2010 7:19

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Vlaďka napsal(a):

Ne, prostě se neočkovalo a když se potom zase začalo tak už bylo pozdě. Nijak víc o tom nevím, strašně dlouho jsme se neviděly, ale tak nějak to bylo.

Očkovalo se ale dobrovolně.
I kdyby očkování u nás bylo dobrovolné, tak většina rodičů své děti očkovat nechá.

Já nejsem proti očkování, sama jsem proočkovaná až hanba, mimo jiné mám obě žloutenky, kl횝ovku a břišní tyfus, ale myslím si, že je třeba se důkladně zamyslet nad očkovacím kalendářem. Např. kvůli komlplikacím u očkování TBC se spoustu miminek očkuje hexavakcínou až třeba v roce a to je podle mě v našich podmínkách mnohem důležitější očkování než proti TBC.

Upravil(a) mag (13. 8. 2010 7:22)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí