29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Daphne, ja tady jen říkám svůj názor. Já si myslím to co říkám na základě vlastní zkušenosti. Proč to komentuješ? Máš s tím snad nějaký problém? O co jde?
Není tady
mariposa napsal(a):
Já si myslím to co říkám na základě vlastní zkušenosti. Proč to komentuješ? Máš s tím snad nějaký problém? O co jde?
Na základě vlastní zkušenosti se svým maličkým miminem? To těžko, protože v tom případě bys něco takového nemohla napsat. Protože bys věděla, že to tak není. Snažím se ti vysvětlit, že se v tomhle názoru setsakra mýlíš. A pak taky to, že je teda otázka, jak moc se mýlíš v tom ostatním, co tu prezentuješ (jako tvůj názor, jasňačka).
Není tady
Se všemi mariposynými názory bych souhlasil, snad jen kromě mimina - řekl bych, že ty nikdy nepláčou jen tak (ikdyž my dospělí se tu a tam zasmějeme bezdůvodně). Ono se někdy může zdát, že pláčou jen tak, ale třeba jim jen chybí kontakt s rodičem a brekem dávají o sobě vědět, poutají na sebe pozornost či navozují komunikaci nebo jak to říct... Jen můj názor.
Jak jste psali o programech, tak se mi líbila věta od mar - uvědomit si ten program, vzorec chování, podívat se na něj a opustit ho. JJ, bohužel ani v dnešní počítačové době si člověk nemůže strčit flashku do zadku, nahrát tam naše emocionální a všelijaké programy, které nám akorát otravujou život, načež v kompu načíst data, označit dotyčný adresář s programama a zmáčknout DELETE (na to by člověk nemusel bejt ani programátor). A pak data nahrát zpět. No možná by to bylo jednodušší a rychlejší kabelem, ale pozor - hlavně nezadávat FORMAT mozku!!! Holt každý člověk musí začít u sebe a zapracovat na zlepšení charakteru a tak dále a tak dále....
Upravil(a) giorgino (3. 8. 2010 21:46)
Není tady
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
No vidíš, to je právě ten tvůj program.
I ten starý člověk ke své moudrosti nějak přišel, udělal si nějaký názor, vyhodnotil zkušenosti....to všechno lze jen na základě softvéru, případně jeho upgrade. Pokud bys jen pozorovala, bez vyhodnocení informace, dělala bys přibližně totéž, co kámen.I každá rostlina vyhodnocuje....je horko, sklopím listy.....na základě čeho asi? No programu, přece.
Můžeš svoje programy měnit, nebo se o to pokoušet, abys z informací získala jiné výstupy, ale bez něj.....nelze.Kameny, květiny dokonce ani zvířata nemají možnost sebereflexe jako my lidé. Jedná za ně příroda, ona řídí, kdy se květina zavře a kdy otevře na základě slunečního světla. A stejná příroda řídí i Tvůj dech a tep srdce, to není program, to je život sám. Děje se to samo od sebe, pro to abys dýchala nemusíš nic dělat a stejně dýcháš.
Daphné, to cos tu napsala je celé jen Tvé hodnocení mých slov. Neztotožňuju se s ničím o čem Ty tady píšeš. A ano, bez programu to lze žít, což je má vlastni zkušenost. Lze být jen tak, pro bytí samo a je to nepopsatelný prožitek, nevejde se do slov a interpretací. Ve Tvém světě platí, že to nelze, v mém platí, že to lze, taková různorodost, co?
To co řídí rostliny a jejich otevírání či zavírání květů, otáčení se za sluncem, fotosyntézu... u nás lidí dýchání, rozšíření zornic, ale i třeba že se někomu postaví chlupy na rukou, to řídí autonomní (vegetativní) nervový systém, který je ve všech buňkách, ať rostlinných či živočišných, kde sbírá informace a který se jako jediný z nervových systémů nedá ovládat vůlí.
Upravil(a) giorgino (3. 8. 2010 21:47)
Není tady
Daphné napsal(a):
Snažím se ti vysvětlit, že se v tomhle názoru setsakra mýlíš.
K čemu Ti to je? Já nepřevezmu, Daphné, Tvůj názor jen proto, že Ty se snažíš, abych to viděla jak to vidíš Ty. Ber to jaké to je, v tomhle případě snažení k ničemu není.
Není tady
giorgino napsal(a):
...bohužel ani v dnešní počítačové době si člověk nemůže strčit flashku do zadku, nahrát tam naše emocionální a všelijaké programy, které nám akorát otravujou život, načež v kompu načíst data, označit dotyčný adresář s programama a zmáčknout DELETE (na to by člověk nemusel bejt ani programátor). A pak data nahrát zpět. No možná by to bylo jednodušší a rychlejší kabelem, ale pozor - hlavně nezadávat FORMAT mozku!!! Holt každý člověk musí začít u sebe a zapracovat na zlepšení charakteru a tak dále a tak dále....
Tak tohle mě hodně pobavilo Takovou flešku bych vážně uvítala
Není tady
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
K čemu Ti to je? Já nepřevezmu, Daphné, Tvůj názor jen proto, že Ty se snažíš, abych to viděla jak to vidíš Ty. Ber to jaké to je, v tomhle případě snažení k ničemu není.
Mariposo, dokázala bys vůbec připustit, že se můžeš mýlit? Třeba jen sama pro sebe, nemyslím veřejně. Neomylní lidé jsou pro mne - jak to říct - nedůvěryhodní je silné slovo, ale není daleko od skutečnosti. No, to je zas moje. Tak se měj.
Upravil(a) Daphné (3. 8. 2010 23:39)
Není tady
Daphné napsal(a):
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
Mariposo, dokázala bys vůbec připustit, že se můžeš mýlit? Třeba jen sama pro sebe, nemyslím veřejně. Neomylní lidé jsou pro mne - jak to říct - nedůvěryhodní je silné slovo, ale není daleko od skutečnosti. No, to je zas moje. Tak se měj.
Daphné, ty si snad děláš srandu nebo co Já nikde nepíšu, že můj názor je univerzální a musí platit pro všechny
, říkám tady, že je můj a že vychází z mé zkušenosti. Tak jak bych se mohla mýlit když srovnávám jen sama se sebou? Pokud Ty srovnáváš můj osobní názor s Tvým osobním názorem a vychází Ti, že se mýlím, tak si podle mě musíš dělat srandu nebo vážně nevím. Z Tvého pohledu se mýlím, z mého ne. A o tom to je
Není tady
Neomylní lidé neexistují, Daphné. Všichni do jednoho se můžeme mýlit nebo někdy mýlíme, je to přirozené člověku
Není tady
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
mariposa napsal(a):
K čemu Ti to je? Já nepřevezmu, Daphné, Tvůj názor jen proto, že Ty se snažíš, abych to viděla jak to vidíš Ty. Ber to jaké to je, v tomhle případě snažení k ničemu není.Mariposo, dokázala bys vůbec připustit, že se můžeš mýlit? Třeba jen sama pro sebe, nemyslím veřejně. Neomylní lidé jsou pro mne - jak to říct - nedůvěryhodní je silné slovo, ale není daleko od skutečnosti. No, to je zas moje. Tak se měj.
Daphné, ty si snad děláš srandu nebo co
Já nikde nepíšu, že můj názor je univerzální a musí platit pro všechny
, říkám tady, že je můj a že vychází z mé zkušenosti. Tak jak bych se mohla mýlit když srovnávám jen sama se sebou? Pokud Ty srovnáváš můj osobní názor s Tvým osobním názorem a vychází Ti, že se mýlím, tak si podle mě musíš dělat srandu nebo vážně nevím. Z Tvého pohledu se mýlím, z mého ne. A o tom to je
to je zvláštní, že ty sama stejným stylem přistupuješ k názorům ostatních.
Není tady
Což mi nedá trochu neodkrýt tvoje karty mariposo. Ano teoreticky to víš, ale to sebevědomí a sebehodnotu zatím nemáš pevně usazenu a tak se prostě potřebuješ jasně vymezit. Tudíš jasně a černobíle se postavit k názoru, který ti nevyhovuje... jetak?
Není tady
Mariposo, co tě na mém příspěvku tak podráždilo? Který je ten moment, kvůli kterému vyjíždíš a prskáš?
PavlaH má nejspíš pravdu, viď? A proč ti ten názor nevyhovuje a cítíš potřebu ho odmítnout?
Není tady
Holky, to máte ze svý křišťálový koule nebo co?
Není tady
Křišťálové kole netřeba, stačí číst.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Což mi nedá trochu neodkrýt tvoje karty mariposo. Ano teoreticky to víš, ale to sebevědomí a sebehodnotu zatím nemáš pevně usazenu a tak se prostě potřebuješ jasně vymezit. Tudíš jasně a černobíle se postavit k názoru, který ti nevyhovuje... jetak?
Souhlasím s Tebou, Pavlo
Není tady
Pokud je to příliš osobní mari a ohrožuje tě to,, napiš, smáznu to.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Pokud je to příliš osobní mari a ohrožuje tě to,, napiš, smáznu to.
Je to ok, Pavlo
Jo a oceňuju, že se ptáš, to se mi líbí
Upravil(a) mariposa (4. 8. 2010 22:15)
Není tady
Blossom napsal(a):
Já myslím, že každý má tu cestu k sebedůvěře jinou, svou. jednotný návod neexistuje.
A proto je dobré si přečíst tipy, co pomohlo tomuhle a co zas támhletomu, podle své nátury a potřeby případně vyzkoušet některé věci a podle výsledku buď v nastoupené cestě pokračovat, a nebo hledat jinou.
Jen malou poznámku: často se tu, na Babinetu, používají termíny "pracovat na sobě, makat na sobě, je třeba neustálé pozornosti a sledovat své "programy", je potřeba tenhle kurs a nebo támhleten kurs.....
Nepochybuji, že někdo to i takto potřebuje, a že mnohým pomůžou třebas opakované a drahé kursy, se kterými se ostatně v dnešní době roztrhl pytel.
Ale jsem přesvědčená, že většině lidí úplně stačí jít životem s otevřenýma očima a prostě ŽÍT.
Jo Bloss, souhlasim...zit
... a ted si predstav situaci, ze zijes, zijes a najednou je ti soufl, pocity zvlastni, mas nepohodu, netusis proc, ani nevis, vis jen - vsechno spatne.. proste splin. Zkousis si pomoci.. nejak (marne) a tu najednou ti "skoci" do ruky kniha (bo ten kurs - ja na zadnem snad ani nebyla krom skoleni), kde ti ten tvůj pocit popsali a vysvetlili. Mas z toho dojem že to neprinesl zivot? Ze je to "vyctene? Ja osobne jsem x krat zazila neco podobneho. A navic, vubec jsem netusila, ze muj stav je shrnuto = "nepohoda" a vubec jsem netusila, ze se da neco menit a co kde a jak...a ted ty me pocity nekdo popsal, zformuloval, dal do bodů a logicky popsal reseni (napsala jsem to velmi zjednodusene - az obrazne) a to dalsi jak s tim nalozim - ....to je pro me ten "posun" a ta prace na sobe, pozornost sobe, sebereflexe atd... Tim jsem se zklidnila a vedela ze vse je (jako obvykle a stale) v poradku, ze veci se dejou spravne. Pak, pri dalsim splinu jsem uz vedela, ze bude zase nekde pricina a take reseni....proces se zkratil..atakdal.
Dnes staci naznak -zamraceni - a vim, ze musim patrat po pricine.
Kdybych nepatrala po pricinach, zila bych v mnoha iluzich, neznalostech sebe, bez navodu k sobe same...a porad bych nevedomky delala ty same chyby. Pro me je prijatelne udelat povolenou zkratku, tu knihu nebo ten kurs a tak si pomoci. Je to vlastne katalyzator. ..Nemam tolik casu...
Nevim- lze to nazvat programem? Praci na sobe? Zitim? Je to jedno. Ale je to porad to stejne
Není tady
A netlucte se mi tady - takove peknoucke tematko....
vsichni vime, vsichni cteme totez, vsichni si delame zavery(i kdyz nechcacky), takze netreba popisovat...
Není tady
Asi ešte nie je dosiahnutá taká úroveň sebavedomia, aby človek nepotreboval utĺcť toho druhého argumentmi.
Není tady
mariposa napsal(a):
Sel, jo, člověk přisuzuje zvířatům hodně ze svého vlastního chování, v tom je dobrej
. Stejně jako si člověk tvoří Boha k obrazu svému, si takhle pohrává i se zvířaty a se svými osobními miláčky mu to jde ještě líp. Lidské myšlení funguje na bázi slov a přirovnávání, nebo posunků a abstrakcí. Zvířata na tohle nemají buňky, už od přírody mají mozek jinak stavěný než lidi. Malá nemluvňata také pláčou jen tak od přirozenosti, občas popotáhnou, občas se zasmějí, aniž by to vždy muselo něco konkrétního znamenat. Maminky ale hned vědí, že pláče proto a proto
Já tomu říkám vlastní interpretace, domněnka, projekce toho co vidím na základě toho co znám. To dítě nemusí plakat pro nic, ale jen tak, protože to tak zrovna cítí. Já se taky někdy (dost často) usmívám jen tak, aniž by byl důvod. Prostě to tak cítím. A možná, když mě někdo vidí si to nějak interpretuje, myslí si, že důvod musí být. Stejně jako když se zvíře dívá do zrcadla
![]()
Moje fenka se dívá do zrcadla na mě, když stojím za ní. Dívá se do zrcadla a vidí tam mě jak zvedám ruce a sleduje ty ruce například. Logicky tam vidí taky sebe, ale já osobně si myslím, že jí v hlavě neblikne: jo to jsem já v celé své kráse a co ty rozcuchaný uši a ten flek na hlavě?Já si jednoduše myslím, že to zvíře si neřekne: to jsem JÁ
Já totiž vůbec nevím co si to zvíře vlastně řekne
já jen vím jak se chová, protože ho pozoruju a vím co má naučený a co nemá, co je instinkt, tedy něco co dělá, aniž by si to uvědomoval (sebereflexe).
Omlouvám se autorce vlákna za![]()
No a toto je zasa TVOJA vlastná interpretácia, domnienka, projekcia toho, čo vidíš, na základe toho, čo poznáš. Akurát sa naše vlastné projekcie dosť diametrálne líšia, c´est tout.
Není tady
mariposa napsal(a):
Jo, čtu agewo
![]()
Psala jsem, že slovo instinkt pro mě znamená to, že je někdo (v tomhle případě pes) stoprocentně napojený na přírodu a to napojení je v rovině tělesné. Napojení v duševní rovině říkám intuice. A smysluplnému logickému myšlení na bázi abstrakce, pojmů a významů říkám intelektAle Ty tomu třeba říkáš jinak, co já vím
Selimo a pro zasmání toto: http://www.stream.cz/mazlove/shorts/288 … ytraly-pes
Tak potom bola moja jazvecová intelektuálka: V nedeľu som s ňou poobede chodievala - jediný deň v týždni - na stretnutie s praitou do konkrétnej krčmy. VŽDY v nedeľu zabočila na túto trasu bez toho, bay som jej msuela dávať poky. Zaujímalo ma, či s anaučila čítať v kalendári, ale potom sa ukázala iná vec: Každý deň okrem nedel vychádzjaú noviny a môj otec brával fenečku so saobu po noviny a zároveň ju venčil. V endeľu noviny neobli, a tak bola iná trasa (a často som ju venčila ja namiesto otca). Logický záver jazvečíčky: keď ráno NEJDEME po noviny, poobede sa ide na stretnutie do krčmy. Je to dosť abstraktná úvaha? (A nehovor mi o intuícií, lebo tuná je sotva obhájiteľná...)
Není tady
Sel, podle mě to měla jednoduše ta jezevčice naučený
Já na svojí fenku mluvím jako na člověka, rozvitý věty, který pokaždé znamenají něco jiného a "zdá se", že ona rozumí a podle toho co říkám reaguje. No ale já si stejně myslím, že neuvažuje, jen prostě jedná podle toho co situace přinese. No jo no, každá si prostě myslíme něco jinýho
Není tady
Naše fenka pozná, kdy jde ven se mnou, a kdy zůstává doma, i když oblékám totéž a jdu třeba na zahradu nebo do lesa. V prvním případě sedí u dveří, ve druhém zvedne z pohovky leda oko. Zrovna tak pozná, když máme jít někam, kde to nemá ráda, například na veterinu - to je schopná se naopak někam zašít.
A to nemluvím o její schopnosti léčit duševní bolístky. Fakt je, že tohle umí jen ona ze všech psů, co jsem poznala.
Není tady
Daphné napsal(a):
Naše fenka pozná, kdy jde ven se mnou, a kdy zůstává doma, i když oblékám totéž a jdu třeba na zahradu nebo do lesa. V prvním případě sedí u dveří, ve druhém zvedne z pohovky leda oko.
Zrovna tak pozná, když máme jít někam, kde to nemá ráda, například na veterinu - to je schopná se naopak někam zašít.
A to nemluvím o její schopnosti léčit duševní bolístky.Fakt je, že tohle umí jen ona ze všech psů, co jsem poznala.
Jo Daphné, moje fenka je to samý co Tvoje. Oblíkám se, nic neříkám a ona jednoduše "pozná" jestli jde se mnou ven nebo jdu sama bez ní. A to se nejedná o pravidelný řád. Ona to ale pozná. Stejně jako s tou veterinou mám za to, že to je inuice, tedy napojení se na Tebe a na to co se stane. Stejně tak když pes dokáže dopředu zaregistrovat epileptický atak. Inuice, předvídavost. To se nedá vymyslet, ale dá se to "zachytit ve vzduchu".
A když se necítím dobře, lehnu si vedle ní a nechám se od ní léčit. Ten její klid a pozitivní náboj mě léčí. Taky se stalo, že byla v jiné místnosti než já a já začala brečet (ne nahlas) a ona se v tu chvíli objevila u mě, příšla se za mnou podívat. To je skutečně napojení, to není uvažování.
Není tady