6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sorajaa napsal(a):
Proč chci vycházet vstříc? Chtěla jsem si uetřit ty soudní tahanice o majetek, chtěla bych, aby bylo ve rychle vyřízené bez zbytečné házení píny jeden na druhého, chtěla jsem uchovat vzájemné vztahy na sluné úrovni, ale vím, e to musíme chtít oba, nejde to za kadou cenu nebo za cenu toho, e manel bude diktovat nehorázné podmínky nebo vydírat. Pak to budu muset řeit sama.
Sorajo, myslím, e v tomto pádě dělá chybu a to velkou. Usuzuji z chování tvého manela a zkueností svého nynějího manela.
Ten také ustupoval své BM "aby měl klid" a ustoupil a "za čáru" -okubala ho jako husu. Vzhledem k tomu, e chtěl "klidný rozvod" ustoupil prakticky vekerým jejím poadavkům a skončil doslovně "s dvěma igelitkama". přitom nového partnera si nala jeho ena, on nebyl tím, kdo chtěl odejít od rodiny. Přenechal svůj podíl na majetku dětem / tehdy dospělým/ v domnění, e alespoň něco z jeho vkladu do manelství budou mít. No a děti se nechaly maminkou vmanipulovat do přepsání vekerého majetku na ni. Take ve finále- ába sedí na prameni a tři bezzemci na ni čučí... s tím, e dvěma se moná(pokud nebude majetek přepsán na nového partnera) se dědictvím něco jednou dostane.....
Píu to tu proto, e ustupovat moc, se nemá.....
Není tady
majkafa napsal(a):
Vak to nevadí, e nechce přistoupit na rozvod. Podej ádost ty, máte dospělé děti, budete rozvedeni hned. A co se bydlení u tebe týká, pak stačí u jen vyměnit zámky. A se soudí. Stejně nic nevysoudí.
přesně tak a Sorajoo spěchej ne vás zadluí a protoe je bez práce zaplatí to ty.
Není tady
Sor: S rozvodem nechci čekat, take buď se nějak sluně domluvíme, nebo mi nezbyde nic jinýho ne poádat o rozvod sama.
Váně to myslím v dobrém, jen to troku chci zlehčit : tu slunou domluvu si představuje jak? e se jako chytnete za ruce a svorně spolu vycházkovým krokem zajdete k soudu podat ádost?
Kdy U TEĎ ví, e on se rozvodu vlastně brání? Obávám se, e U TEĎ Ti nezbývá ne si vechno oběhat sama. Raději.
Aspoň podle toho, co píe, jsem na jeho straně dosud nějakou snahu o slunou domluvu nezaznamenala. A ví přece, e ke sluné domluvě musí být dva.
Není tady
Sorajoo,
je super, e mu chce vyjít vstříc, nicméně on chce tebe a tvé děti okubovat o úplně vechno.
Radím ti, mysli do budoucna. Motorku a si vezme on, to je ok. Ale auto se tobě a tvým dětem jetě bude moc hodit. I kdy má teď sluební k dispozici, nikdy neví...je dobrý mít něco v záloze. To stejný s penězi. Doufám, e u jsi převedla 2/3 vech původních peněz na konto tvé dcery. Jemu bych dala maximálně tu zbylou jednu třetinu. U teď píe, e to sama s dcerami bude mít těký, tak proč u si to dopředu ztěuje jetě víc? On odchází, tak a se o sebe taky sám postará. A ne e mu bude dávat jetě výsluku na cestu.
A nějaké jeho plky nad tím, jak si boudou muset vzít hypo atd bych vůbec neposlouchala. To není tvoje starost. Tvojí jedinou starostí by mělo být zabezpečení tebe a tvých dcer. Mysli opravdu jen na sebe a své dcery.
Není tady
Sor. poslechni místní baby a fakt se s nim u nemazli, nebude s ním rozumná řeč. Tyhle typy lidí co si jdou jen tvrdě za svým přičem mají máslo na hlavě a vůbec na nikoho neberou ohledy mám nejradi.
Rodinu vám rozbil kvuli milence ON, rozumně se vypořádat nechce ON, jetě si klade podmínky i kdy by měl dret hubu a krok ON.
Co nejrychleji podej ádost o rozvod a poraď se s právníkem jak zamezit tomu, aby mohl svým nezodpovědným chováním zbytek rodiny zadluit. A právníkem myslim PRÁVNÍKA za peníze, rozhodně ne ty joudy co jsou schopni dělat téměř zadarmo, jen aby ulovili klienta
Není tady
Také si myslím, e by Sorajaa měla začít uryychleně jednat. Dobré vůle projevila víc ne dost a sama vidí, e to nevede k ničemu. Vechno, co jí řekli právníci jí poradily u tady zkuené holky hned ze začátku.
Sorajoo, věř jim, je to tak. Tvůj vychytralý muíček chce tebe a dcery okubat, aby vechno, o co vás připraví, mohl investovat do milenky. Přece nedopustí, aby kvůli tomu dcery třeba nemohly vystudovat! Věř tomu, e to reálně hrozí! Myslím si, e se s ním normálně nedohodne, ty i dcery jste pro něho momentálně obtíný přívěsek, nemá o vai budoucnost vůbec ádný zájem.
Nechce se s ním handrkovat o majetek, ale můe se stát, e u se nebude mít handrkovat o co a pak teprve ti zbydou oči pro pláč a velké starosti. Teď je poslední chvíle, kdy sebe a dcery můe zachránit od hrozící pohromy.
Dokud tam bydlí, tak bych zámky také neměnila, ale rozhodně bych mu (rodiče) dala nájem. Jen a pozná, e ivobytí a bydlení není zadarmo. Přece ho nebude sponzorovat, potamo jeho milenku. Kdy uvidí, e by bydlení u tebe měl platit, odstěhuje se určitě rychle sám. Kam půjde, to je jeho starost.
Co má v hlavě nevím, ale kdy odejde z práce, kdo si myslí, e ho bude ivit? Nejspí má v plánu, e to bude ty, jako jeho manelka. V době krize, kdy i v zahraničí mají spoustu vlastních nezaměstnaných tam na něj nikdo nečeká.
Já vím, píu hodně otevřeně a tvrdě, ale ivot u je takový, s nikým se nemazlí. Tolerance a pochopení nesmí být tolik, aby to bylo na mojí vlastní újmu.
Není tady
on se hrozně urazil, tak e prý neuvidí ani jeho... e mu nepřeje těstí
Já ti nevím... přece jen je to máma. On si, pakůň, takhle zavírá dveře k celý rodině, nebo aspoň k těm, kdo mu kopretinu neschválí. Asi bych mu řekla (i kdy bych to obrečela), fajn, kdy neuvidím, tak neuvidím, ale holt kadej svýho těstí strojvůdce, tak milej synáčku dělej jak uzná za vhodný... já budu taky (jene se svojí blbou povahou kdy se zakousnu, tak drím a asi bychom se hodně dlouho neviděli)
Tak vyhrouje, e se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaí urvat co nejvíc, i kdy ví, e by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snaila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i kdy bych mu dala mnohem víc, ne na co by měl nárok
Sorajoo, NENÍ čas na hrdinství. Čím víc bude ustupovat, tím víc porostou jeho nároky, protoe si bude myslet, e nejsi vstřícná, ale slabá a povolná. Z jeho pohledu by ti vlastně jakoby dělal milost případnou dohodou, dobrovolným odstěhováním atd. - tím, e by tvým poadavkům vyhověl. Take dělá bububu, protoe doufá, e ty pro klid svůj i dětí mu na stříbrným tácu donese a pod čumák vechno, na co si ukáe. Celkem průhledná taktika - jen bys mu na ní neměla skočit, protoe přesně na tohle čeká.
On pořád naříká, e bude potřebovat peníze, e já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, e se zadluí na dvacet let, e bude muset jít vydělávat do ciziny
Ale to je snad jeho problém, ne? Nějak mu nedochází, e nakonec ani ty nebydlí ve svém... a proboha PROČ byste mu ty nebo tvoji rodiče měli sponzorovat nové hnízdečko s novou paní? Nějak mu nedochází, e je vdycky něco za něco... a pokud chce začít znova, tak hezky za svoje - ne urvat co se dá, notabene na úkor vlastních děcek.
Není tady
helena napsal(a):
on se hrozně urazil, tak e prý neuvidí ani jeho... e mu nepřeje těstí
Já ti nevím... přece jen je to máma. On si, pakůň, takhle zavírá dveře k celý rodině, nebo aspoň k těm, kdo mu kopretinu neschválí. Asi bych mu řekla (i kdy bych to obrečela), fajn, kdy neuvidím, tak neuvidím, ale holt kadej svýho těstí strojvůdce, tak milej synáčku dělej jak uzná za vhodný... já budu taky (jene se svojí blbou povahou kdy se zakousnu, tak drím http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a asi bychom se hodně dlouho neviděli)
Tak vyhrouje, e se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaí urvat co nejvíc, i kdy ví, e by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snaila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i kdy bych mu dala mnohem víc, ne na co by měl nárok
Sorajoo, NENÍ čas na hrdinství. Čím víc bude ustupovat, tím víc porostou jeho nároky, protoe si bude myslet, e nejsi vstřícná, ale slabá a povolná. Z jeho pohledu by ti vlastně jakoby dělal milost případnou dohodou, dobrovolným odstěhováním atd. - tím, e by tvým poadavkům vyhověl. Take dělá bububu, protoe doufá, e ty pro klid svůj i dětí mu na stříbrným tácu donese a pod čumák vechno, na co si ukáe. Celkem průhledná taktika - jen bys mu na ní neměla skočit, protoe přesně na tohle čeká.
On pořád naříká, e bude potřebovat peníze, e já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, e se zadluí na dvacet let, e bude muset jít vydělávat do ciziny
Ale to je snad jeho problém, ne? Nějak mu nedochází, e nakonec ani ty nebydlí ve svém... a proboha PROČ byste mu ty nebo tvoji rodiče měli sponzorovat nové hnízdečko s novou paní? Nějak mu nedochází, e je vdycky něco za něco... a pokud chce začít znova, tak hezky za svoje - ne urvat co se dá, notabene na úkor vlastních děcek.
Helča je vdy trochu "radikální",ale z pohledu nezainteresovaného 100% souhlas
Upravil(a) sasasa (30. 7. 2010 7:45)
Není tady
PavlaH napsal(a):
sorajo - jsi úasná, ví to? Snaí se nehrát jeho "hry", snaí se uchovat důstojnost nejen svoji ale i jeho - musí být bezva enská, akorát to ten tvůj tetřev hluec nevidí...
Souhlasím!!!
Asi bych ho zatím nechala platit nájem. Nevím jaká je u Vás sazba za pokoj,ale u nás minimálně 4000,-. A kdy to s ním nehne,tak máte s dcerami alespoň solidní kapesné na nákupy .
Není tady
heleno, on si nezavírá dveře k celý rodině, prostě kolem sebe jen momentálně kope. je to její syn, ona časem tu druhou vezme. co ji taky zbývá ?
Není tady
Nevím, jak to má ty, Sorajo.
Ale mě by straně moc bolelo, kdyby u nás bydlel v podnájmu, ne půjde pryč. Bolelo by mě, e ho stále vidím a on u mě nemá rád. To raději obětuju peníze za nájem, ne bych se takhle týrala. My tady probíráme materiální záleitosti, které jsou velmi důleité.
Ale existují taky city.
Mluvím jen o své zkuenosti. Tolik bolelo, kdy byl BM jetě u nás, ne si zařídil podnájem, kdy byl často pryč, doma byl duchem nepřítomný, leela jsem vedle něj v noci v posteli s otevřenýma očima a tolik bolelo, e mě u nechce, e se u nikdy nebudeme milovat, e e e...
Kdy odeel, bylo to mnohem lepí. e jsem ho u neviděla.
PPavlaa napsal(a):
heleno, on si nezavírá dveře k celý rodině, prostě kolem sebe jen momentálně kope. je to její syn, ona časem tu druhou vezme. co ji taky zbývá ?
No právě - co jí zbývá? Jestli bude chlapec takhle pokračovat, taky jí můe časem zatrhnout, aby se stýkala s vnučkama, kdy se k němu jejich máma tak hnusně zachovala A jestli si s paní nepadnou do voka, hádej, která bude ta patná? e by kopretina???
Není tady
Já, Já, Já jenom Já. Takového haj... íka, který je zahleděný jen do sebe, to, aby pohledal. Tenhle chlap potřebuje pořádnou ivotní lekci. A myslím, e se mu jí brzy dostane.
Sorajo, kdy to tady tak čtu, tak rychle jak to začalo, tak by tahle fraka měla skončit. Můe brát jako úlevu, e u nemusí hrát ádné divadýlko před tchýní. Je jasné, e je Ti jí líto, ale tohle si musí vyřeit oni dva. Větinou matky mají v těchto pozicích tendenci vyhroovat, e tu "druhou" nikdy nepříjmou, ale nakonec se s daným stavem smíří. Ale znám i případ, kdy i po deseti letech rodiče synovi "neodpustili", tehdy novou manelku nepřijali a dodnes syn můe přijet, ale jeho paní ne. Je to těké pro vechny a nic dobrého to nikomu nepřineslo. S bývalou manelkou se rodiče dál stýkají a navtěvují. Hlavně se nenech do jejich "komunikace" zatáhnout. Ře jen to, co se týká Tebe a dětí.
Pokud se manel nemá k odchodu a "vyhrouje", tak bych mu asi řekla, e pokud chce, aby jsem ztratila u i ten poslední zbytek úcty a lásky vůči němu, tak a se dál takto chová. e se mu divím, e nemá strach, e si ho za takové chování přestánou váit i jeho děti, které to ve vidí a vnímají. A e je vlastně do toho veho vtahuje, co Ty jsi nechtěla.
Je těké domluvit se s volem, ale za pokus to stojí.
Dr se.
Není tady
Majkafa:
Nemyslím si, e by v podnájmu dlouho vydrel. Kdyby viděl, e za roztahování se v cizím domě musí platit, sbalil by si saky paky a vypadnul by hned a sám. Tady v první řadě nejde o peníze, ale o to, aby si uvědomil, e za bydlení se musí platit a ne parazitovat na cizím. Já bych mu dala jasný signál. Nechce mě, tak zadarmo nebude uívat můj(rodičů) majetek.
O peníze by mi lo a v druhé řadě, i kdy Sorajaa je bude potřebovat pro dcery, aby mohly studovat.
Zdůrazňuji, e právo a zákony neznají city. Obojí se musí při právním řízení od sebe naprosto oddělit.
Jak píe PetrHL, chce to kvalitního právníka, který umí v rozvodech "chodit" a vechno dalí jednání bych nechala na něm. S manelem bych se u vůbec o ničem nebavila.
Jen jsem se zamyslela: Kdyby to bylo obráceně - Sorajaa bydlela v jeho domě- to by ji vykopnul i s dcerama hned a bylo by mu jedno, kam půjdou
Není tady
Sorajaa:
Muíček v tobě vidí poddajnou a měkkou enu a NEVÁÍ si toho.
On ke těstí potřebuje metrnici. Kdy mu napsala a nejezdí, e má jiný plán, byl z toho vyřízený a připravený jako pejsek vystartovat, kdyby ona milostivě svolila, aby přijel. O ni má starost, protoe ho ona nechává v nejistotě a to je pořádný adrenalin. Tam se musí sakra snait.
Tebe má jistou , nemusí se o nic snait a jetě si drze vyskakuje a chce cizí majetek. Předpokládá, e ty, jako vdy, vyměkne a on se na úkor svých dcer a tebe obohatí.
Zajímalo by mě, proč nechce vyplatit podíl (byt, dům?) od svých rodičů?
Není tady
amba001 napsal(a):
Sorajaa:
Muíček v tobě vidí poddajnou a měkkou enu a NEVÁÍ si toho.
On ke těstí potřebuje metrnici. Kdy mu napsala a nejezdí, e má jiný plán, byl z toho vyřízený a připravený jako pejsek vystartovat, kdyby ona milostivě svolila, aby přijel. O ni má starost, protoe ho ona nechává v nejistotě a to je pořádný adrenalin. Tam se musí sakra snait.
Tebe má jistou , nemusí se o nic snait a jetě si drze vyskakuje a chce cizí majetek. Předpokládá, e ty, jako vdy, vyměkne a on se na úkor svých dcer a tebe obohatí.
Zajímalo by mě, proč nechce vyplatit podíl (byt, dům?) od svých rodičů?
amba001- tebe musel nějaký chlap taky pěkně "nadzdvihnout!!! Co ?!!
Promiň, vidí to stejně jako já, jen mi přilo k smíchu, jak jsi se roztočila samospádem.... Ani nemusel nikdo dalí písnout...
Já si taky myslím, e by měla Soraja panáčka umravnit a nedat sebou vláčet. Je mi líto jeho matky, nemyslím si jako Ppavla, e by museli rodiče vyměknout a přijmout synáčka i s novou paní- mám ve svém okolí několik smutných případů,kdy rodiny kvůli "krizi středního věku" podobného týpka ztratily kontakt mezi sebou. Taky ale znám případ (v naí rodině) ,kdy se minulí partneři spokojeně setkávají při rodinných příleitostech spolu s novými partnery(rozvedení rodiče mého mue). Záleí na tom, jak dlouho pánovi ten jeho mozkový útlum jetě potrvá. Jestli si skutečně odpudí svým chováním vechny současné přátele a příbuzné a bude si pak pracně budovat nové zázemí s paní "Dokonalou" nebo jestli hodí brzdu a začne se chovat alespoň sluně ,kdy u ne vstřícně....
Mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby za pár dnů dal a milenka zpátečku. pokud je to zkuená enská, moná u jí ledacos taky docvakává a pokud tři děti má, na co by jí bylo čtvrté přerostlé pubertální stvoření ??
Není tady
Zuzi777a:
Nee, já iju u mnoho let ve astném manelství. Ovem v práci jsem dělala kolegyním vrbu, tak vím, jak to chodí a jak to můe díky dlouhému váhání dopadnout.
Také znám pár, který se po uklidnění situace přátelí a jsou v pohodě, dokonce znám dva páry, kdy manelka udělala rázný konec, manela vyhodila, rozvedla se a stalo se, e ON potřeboval přesně takovou vzpruhu a pořádný vichr, aby se mu rozsvítilo v hlavě a znovu se do manelky zamiloval a znovu se vzali. Teprve potom, co padnul pusinkou na zem, se vzpamatoval a začal si váit toho, co má doma. Jeden pár funguje stále, ve druhém páru manelka přila o ivot při autonehodě. V obou případech se pánové začali starat o domácnost, včetně vaření, úklidu a nákupů a péče o děti.
Není tady
Sorajoo - já u jsem ti svojí zkuenost jednou psala - taky jsem si myslela, kdy u teda se to stalo, e mu půjdu z cesty, e budu sluná a vstřícná, abychom si zachovali dobré vztahy. Bydleli jsme v domě jeho rodičů, který jsme celý zrekonstruovali. On chtěl, a se odstěhuju, e moji rodiče mají taky dům, kam můu jít. A nabídl mi nějaké peníze, abych si to nové bydlení mohla zařídit. A já hloupá jsem souhlasila. Jetě jako manel mi podepsal úvěr, který jsem si musela vzít, protoe jsem na rekonstrukci potřebovala jednou tolik. Z domova jsem si odnesla jen osobní věci. ádný nábytek, ádné spotřebiče. Ve mu zůstalo. Toho teda nelituju - mám teď krásný byt a ve nové.
Kromě toho jsem si mohla vzít u jen jedno nae auto. Jemu zůstala dvě.
A přestoe jsem byla tak vstřícná (rozuměj blbá :-)))), tak ode dne mého odstěhování se mnou nepromluvil a kdy mě náhodou potká, ani nepozdraví, dělá e mě nevidí.
Prý existují i opravdu sluní chlapi, kteří kdy se zamilují a chtějí se rozvést, nechají vechno manelce a dětem, sbalí si svoje věci a jdou svou cestou. Vechna čest, ale já teda osobně takového neznám.
Myslím si ale, podle toho co popisuje, e tvůj manel bude spí z kategorie toho mého ne těch druhých.
Proto ti radím, nedělej ádné ústupky a mysli na sebe a holky. A si on vezme opravdu jen to, na co má nárok a nic víc.
Kdy to jetě dokončím, jak to bylo u nás .... nakonec se stejně skoro úplně veho naeho zbavil, protoe paní nejspí nechtěla spát v mojí posteli a pouívat moje nádobí. A pak se rozhodl odejít úplně jinam a postavit si nový domek. Ná starý dům je nyní synovo :-).
Není tady
Jetě dodatek - jeden psycholog mi vysvětloval, e to moje chování je prý docela časté u oputěných manelek. Jen málokterá s nevěrným manelem tvrdě zamete, jak to tu některé holky radí. Větina se psychicky sesype (zejména my dlouho vdané), nakonec si to v tom mozku přerovnáme, e si za to vlastně můeme samy, skloníme hlavu a v slzách se klidíme z cesty. A protoe se vlastně vůbec rozvádět nechceme, tak se snaíme tomu zamilovanýmu chlapovi jetě nějak zavděčit a proto se snaíme tvářit jako e "v pohodě" a snaíme se s ním "vesele" bavit jako by nic (a podvědomě straně touíme po zázraku).
Není tady
amba: Teprve potom, co padnul pusinkou na zem, se vzpamatoval a začal si váit toho, co má doma.
Zrovna tento důvod návratu manela bych asi moc neocenila.
Salen: Prý existují i opravdu sluní chlapi, kteří kdy se zamilují a chtějí se rozvést, nechají vechno manelce a dětem, sbalí si svoje věci a jdou svou cestou. Vechna čest, ale já teda osobně takového neznám.
Já taky ne a naopak pouze jeden jediný můj známý posílá alimenty exmanelce včas. Ostatní - koda komentovat.
Upravil(a) Tercila (30. 7. 2010 22:50)
Není tady
Holky díky, po vaich reakcích se na to začínám dívat troku s odstupem a jinak , asi ustupuji zbytečně moc a nezůstala by mi v podstatě ani koruna. A i to se zdá manelovi málo a jetě by chtěl nejraději vyplatit i peníze z domu, co jsem ale odmítla hned na počátku. On pořád poukazuje na to, e tam vloil do úpravy bytu těch svých cca 50000 a svoji práci, jen nevím ,co jsem asi dělala těch dvacet let já. Já zřejmě podle něj asi nepracovala.
Take s těma penězma si to budu muset jetě promyslet, ale je mi jasný, e tím by padla vekerá moná domluva a rozvod dohodou by se nekonal.
On pořád jen poukazuje na sebe, jak on sám to má těký, co vechno ho čeká, jaký problémy a starosti, mě prý "vechno" zůstane, prostě vichni by měli pochopit, jak on to má blbý. Před pár dny mi dokonce řekl, e naí starí dceři řekl, e má milenku, jetě ne jsem se do dozvěděla já. Prý čekal, e ho dcera pochopí. Dcerka mi samozřejmě nic neřekla, ale jak jí muselo být, kdy jí toto řekl? On si chce ulevit svědomí na úkor vlastního dítěte, ale co ta holka, to je mu asi jedno. Kdy mi to říkal, nechápala jsem, jestli to má vůbec v hlavě v pořádku.
Dcera mu včera volala, e by s ním chtěla mluvit, o svých studiích, o tom, co bude dál, prostě o budoucnosti, manel jí slibil, e si promluví, ne ovem stačila přijet odpoledne domů, on mezitím opět odjel za svou vyvolenou. Asi se řídí heslem, e problémy se nejlépe vyřeí tím, e se od nich uteče.
Není tady
Salen napsal(a):
Jetě dodatek - jeden psycholog mi vysvětloval, e to moje chování je prý docela časté u oputěných manelek. Jen málokterá s nevěrným manelem tvrdě zamete, jak to tu některé holky radí. Větina se psychicky sesype (zejména my dlouho vdané), nakonec si to v tom mozku přerovnáme, e si za to vlastně můeme samy, skloníme hlavu a v slzách se klidíme z cesty. A protoe se vlastně vůbec rozvádět nechceme, tak se snaíme tomu zamilovanýmu chlapovi jetě nějak zavděčit a proto se snaíme tvářit jako e "v pohodě" a snaíme se s ním "vesele" bavit jako by nic (a podvědomě straně touíme po zázraku).
Salen- a není to mnou vytučněné náhodou důsledkem toho, e spousta lidí bere za bernou minci tvrzení v učených knihách místo aby poslouchali to, co jim říká nitro?
Vezmi si ,kolika lidem se okamitě v začátku krize vpálí: zpytuj svědomí, čím za danou situaci můe! A kolik z "renomovaných" udílečů rad jsou lidé,kteří mají osobní ivot stejně v troskách jako jejich klienti- tj.- nejsou schopni to jádro pudla vystopovat ani u klienta ani u sebe..... Populisticky laděné články, návody v enských časopisech, sladkobolná červená knihovna v kině i v TV. tak zoufale vzdálená realitě.... Chybí mi blinkací smajlík....
Naposledy mě nadzdvihl tenhle článeček: http://sex.dama.cz/clanek.php?d=13003
To snad ani nemohl ten Cimický vypustit z pusy- zas to nějaký krabálek překroutil a naplácal na sklo.....
Nechápu jak by mi mohl někdo implantovat mylenku viny ? Kde jsem JÁ? To fakt nejsem schopná pochopit.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Holky díky, po vaich reakcích se na to začínám dívat troku s odstupem a jinak , asi ustupuji zbytečně moc a nezůstala by mi v podstatě ani koruna. A i to se zdá manelovi málo a jetě by chtěl nejraději vyplatit i peníze z domu, co jsem ale odmítla hned na počátku. On pořád poukazuje na to, e tam vloil do úpravy bytu těch svých cca 50000 a svoji práci, jen nevím ,co jsem asi dělala těch dvacet let já. Já zřejmě podle něj asi nepracovala.
Take s těma penězma si to budu muset jetě promyslet, ale je mi jasný, e tím by padla vekerá moná domluva a rozvod dohodou by se nekonal.
On pořád jen poukazuje na sebe, jak on sám to má těký, co vechno ho čeká, jaký problémy a starosti, mě prý "vechno" zůstane, prostě vichni by měli pochopit, jak on to má blbý. Před pár dny mi dokonce řekl, e naí starí dceři řekl, e má milenku, jetě ne jsem se do dozvěděla já. Prý čekal, e ho dcera pochopí. Dcerka mi samozřejmě nic neřekla, ale jak jí muselo být, kdy jí toto řekl? On si chce ulevit svědomí na úkor vlastního dítěte, ale co ta holka, to je mu asi jedno. Kdy mi to říkal, nechápala jsem, jestli to má vůbec v hlavě v pořádku.
Dcera mu včera volala, e by s ním chtěla mluvit, o svých studiích, o tom, co bude dál, prostě o budoucnosti, manel jí slibil, e si promluví, ne ovem stačila přijet odpoledne domů, on mezitím opět odjel za svou vyvolenou. Asi se řídí heslem, e problémy se nejlépe vyřeí tím, e se od nich uteče.
Nema se s ním!!
Rozvedou Vás , neboj se toho. Tuím Petr H nebo kdo tu radil aby sis vzala dobrého právníka- to má pravdu .
Neboj se těch výhrůek, nemá ti moc jak kodit. Utopí se sám, ty jen dávej bacha aby Vás i s holkami nestáhnul s sebou. Je to sobec a jao sobec u musel jednat dřív. Te´d to jen graduje. Tak se staň taky trochu potvorou a braň se!
Není tady
Zuzi, tak jestli pan psychiatr celý ivot sleduje osudy lidí, nedivím se, e "o věrnosti si iluze nedělá". Má jisté zkuenosti.
Ale doporučení zatloukat, to je asi opravdu diskutabilní. Mně to připadá nedůstojné, trapné, nefér a zatěující psychiku .
Ne vidět přibl.ble se usmívajícího tetřeva, kterak papoukuje Plzákovy bláboly (jde to? Aby tetřev papoukoval? Ani nevím) , to si daleko víc cením svého inteligentního kamaráda, který otevřeně říká: já vím, e kdybych zahnul, pěkně bych si manelství zkur.vil.
A tak by to mělo být - lidi by si měli být vědomi následků svých činů a ne zatloukat.
Není tady
Peníze bych rozdělila na půl a vůbec bych se s ním nebavila. S lehkým srdcem bych rozdělila i zařízení v bytě, jen a si to odstěhuje k madam, jistě bude mít radost.
V domě rodičů bydlel celé manelství zadarmo. (Mám na mysli holý nájem.) Těch pár korun, které vloil do rekonstrukce koupelny je směná částka, kterou si tam odbydlel a navíc i on sám koupelnu plnohodnotně uíval, t.j. opotřebovával. Jeho drzost nemá hranice.
Ty ses celé manelství starala denně o něj i o rodinu, co povauje za samozřejmost, ale on si svojí jednorázové práce "na koupelně " cení a přepočítává ji na peníze. Je to parazit.
Já bych se s ním u vůbec o ničem nesnaila dohodnout, stejně to nikam nevede. Celou záleitost bych dala dobrému právníkovi a soud nestranně posoudí a rozhodne sám.
Jen bych chtěla vidět, jak se u soudu bude ztrapňovat, a bude chtít peníze z domu rodičů.
Nezapomeň, e přísloví "pro dobrotu na ebrotu" platí.
Není tady