Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 29. 7. 2010 21:41

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Co mohu dělat II (sorajaa)

sorajaa napsal(a):

Proč chci vycházet vstříc? Chtěla jsem si ušetřit ty soudní tahanice o majetek, chtěla bych, aby bylo vše rychle vyřízené bez zbytečné házení špíny jeden na druhého, chtěla jsem uchovat vzájemné vztahy na slušné úrovni, ale vím, že to musíme chtít oba, nejde to za každou cenu nebo za cenu toho, že manžel bude diktovat nehorázné podmínky nebo vydírat. Pak to budu muset řešit sama.

Sorajo, myslím, že v tomto pádě dělᚠchybu a to velkou. Usuzuji z chování tvého manžela a zkušeností svého nynějšího manžela.
Ten také ustupoval své BM "aby měl klid"  a ustoupil až "za čáru" -oškubala ho jako  husu.   Vzhledem k tomu, že chtěl "klidný rozvod"  ustoupil prakticky veškerým jejím požadavkům a skončil doslovně  "s dvěma igelitkama". přitom  nového partnera  si našla jeho žena, on nebyl tím, kdo  chtěl odejít od rodiny. Přenechal svůj podíl na majetku dětem / tehdy dospělým/  v domnění, že alespoň něco z jeho vkladu do manželství budou mít. No a děti se nechaly maminkou  vmanipulovat do přepsání veškerého majetku na ni. Takže ve finále- žába sedí na prameni a tři  bezzemci na ni čučí... s tím, že dvěma se možná(pokud nebude majetek  přepsán na  nového partnera) se  dědictvím  něco jednou dostane.....
Píšu to tu proto, že ustupovat moc, se nemá.....

Není tady

#52 29. 7. 2010 22:00

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Však to nevadí, že nechce přistoupit na rozvod. Podej žádost ty, máte dospělé děti, budete rozvedeni hned. A co se bydlení u tebe týká, pak stačí už jen vyměnit zámky. A se soudí. Stejně nic nevysoudí.

přesně tak a Sorajoo spěchej než vás zadluží a protože je bez práce zaplatíš to ty.

dum spiro spero

Není tady

#53 29. 7. 2010 22:04

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Sor: S rozvodem nechci čekat, takže buď se nějak slušně domluvíme, nebo mi nezbyde nic jinýho než požádat o rozvod sama.

Vážně to myslím v dobrém, jen to trošku chci zlehčit smile: tu slušnou domluvu si představuješ jak? Že se jako chytnete za ruce a svorně spolu vycházkovým krokem zajdete k soudu podat žádost? smileva
Když UŽ TEĎ víš, že on se rozvodu vlastně brání? Obávám se, že UŽ TEĎ Ti nezbývá než si všechno oběhat sama. Raději.
Aspoň podle toho, co píšeš, jsem na jeho straně dosud nějakou snahu o slušnou domluvu nezaznamenala. A víš přece, že ke slušné domluvě musí být dva.

Není tady

#54 29. 7. 2010 22:43

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Sorajoo,

je super, že mu chceš vyjít vstříc, nicméně on chce tebe a tvé děti oškubovat o úplně všechno.
Radím ti, mysli do budoucna. Motorku a si vezme on, to je ok. Ale auto se tobě a tvým dětem ještě bude moc hodit. I když mᚠteď služební k dispozici, nikdy nevíš...je dobrý mít něco v záloze. To stejný s penězi. Doufám, že už jsi převedla 2/3 všech původních peněz na konto tvé dcery. Jemu bych dala maximálně tu zbylou  jednu třetinu. Už teď píšeš, že to sama s dcerami budeš mít těžký, tak proč už si to dopředu ztěžuješ ještě víc? On odchází, tak a se o sebe taky sám postará. A ne že mu budeš dávat ještě výslužku na cestu.
A nějaké jeho plky nad tím, jak si boudou muset vzít hypo atd bych vůbec neposlouchala. To není tvoje starost. Tvojí jedinou starostí by mělo být zabezpečení tebe a tvých dcer. Mysli opravdu jen na sebe a své dcery.

Není tady

#55 29. 7. 2010 22:53

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Sor. poslechni místní baby a fakt se s nim už nemazli, nebude s ním rozumná řeč. Tyhle typy lidí co si jdou jen tvrdě za svým přičemž mají máslo na hlavě a vůbec na nikoho neberou ohledy mám nejradši.
Rodinu vám rozbil kvuli milence ON, rozumně se vypořádat nechce ON, ještě si klade podmínky i když by měl držet hubu a krok ON.
Co nejrychleji podej žádost o rozvod a poraď se s právníkem jak zamezit tomu, aby mohl svým nezodpovědným chováním zbytek rodiny zadlužit. A právníkem myslim PRÁVNÍKA za peníze, rozhodně ne ty joudy co jsou schopni dělat téměř zadarmo, jen aby ulovili klienta

Není tady

#56 30. 7. 2010 0:47

amba001
♥♥♥----

Také si myslím, že by Sorajaa měla začít uryychleně jednat. Dobré vůle projevila víc než dost a sama vidí, že to nevede k ničemu. Všechno, co jí řekli právníci jí poradily už tady zkušené holky hned ze začátku.
Sorajoo, věř jim, je to tak. Tvůj vychytralý mužíček chce tebe a dcery oškubat, aby všechno, o co vás připraví, mohl investovat do milenky. Přece nedopustíš, aby kvůli tomu dcery třeba nemohly vystudovat! Věř tomu, že to reálně hrozí! Myslím si, že se s ním normálně nedohodneš, ty i dcery jste pro něho momentálně obtížný přívěsek, nemá o vaši budoucnost vůbec žádný zájem.
Nechceš se s ním handrkovat o majetek, ale může se stát, že už se nebudeš mít handrkovat o co a pak teprve ti zbydou oči pro pláč a velké starosti. Teď je poslední chvíle, kdy sebe a dcery můžeš zachránit od hrozící pohromy.
Dokud tam bydlí, tak bych zámky také neměnila, ale rozhodně bych mu (rodiče) dala nájem. Jen a pozná, že živobytí  a bydlení není zadarmo. Přece ho nebudeš sponzorovat, potažmo jeho milenku. Když uvidí, že by bydlení u tebe měl platit, odstěhuje se určitě rychle sám. Kam půjde, to je jeho starost.
Co má v hlavě nevím, ale když odejde z práce, kdo si myslí, že ho bude živit? Nejspíš má v plánu, že to budeš ty, jako jeho manželka. V době krize, kdy i v zahraničí mají spoustu vlastních nezaměstnaných  tam na něj nikdo nečeká.
Já vím,  píšu hodně otevřeně a tvrdě, ale život už je takový, s nikým se nemazlí. Tolerance a pochopení nesmí být tolik, aby to bylo na mojí vlastní újmu.

Není tady

#57 30. 7. 2010 7:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

on se hrozně urazil, tak že prý neuvidí ani jeho... že mu nepřeje štěstí
Já ti nevím... přece jen je to máma. On si, pakůň, takhle zavírá dveře k celý rodině, nebo aspoň k těm, kdo mu kopretinu neschválí. Asi bych mu řekla (i když bych to obrečela), fajn, když neuvidím, tak neuvidím, ale holt každej svýho štěstí strojvůdce, tak milej synáčku dělej jak uznᚠza vhodný... já budu taky (jenže se svojí blbou povahou když se zakousnu, tak držím http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a asi bychom se hodně dlouho neviděli)

Tak vyhrožuje, že se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaží urvat co nejvíc, i když ví, že by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snažila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i když bych mu dala mnohem víc, než na co by měl nárok
Sorajoo, NENÍ čas na hrdinství. Čím víc budeš ustupovat, tím víc porostou jeho nároky, protože si bude myslet, že nejsi vstřícná, ale slabá a povolná. Z jeho pohledu by ti vlastně jakoby dělal milost případnou dohodou, dobrovolným odstěhováním atd. - tím, že by tvým požadavkům vyhověl. Takže dělá bububu, protože doufá, že ty pro klid svůj i dětí mu na stříbrným tácu doneseš až pod čumák všechno, na co si ukáže. Celkem průhledná taktika - jen bys mu na ní neměla skočit, protože přesně na tohle čeká.

On pořád naříká, že bude potřebovat peníze, že já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, že se zadluží na dvacet let, že bude muset jít vydělávat do ciziny
Ale to je snad jeho problém, ne? Nějak mu nedochází, že nakonec ani ty nebydlíš ve svém... a proboha PROČ byste mu ty nebo tvoji rodiče měli sponzorovat nové hnízdečko s novou paní? Nějak mu nedochází, že je vždycky něco za něco... a pokud chce začít znova, tak hezky za svoje - ne urvat co se dá, notabene na úkor vlastních děcek.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 30. 7. 2010 7:45

sasasa
♥♥♥----

helena napsal(a):

on se hrozně urazil, tak že prý neuvidí ani jeho... že mu nepřeje štěstí
Já ti nevím... přece jen je to máma. On si, pakůň, takhle zavírá dveře k celý rodině, nebo aspoň k těm, kdo mu kopretinu neschválí. Asi bych mu řekla (i když bych to obrečela), fajn, když neuvidím, tak neuvidím, ale holt každej svýho štěstí strojvůdce, tak milej synáčku dělej jak uznᚠza vhodný... já budu taky (jenže se svojí blbou povahou když se zakousnu, tak držím http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a asi bychom se hodně dlouho neviděli)

Tak vyhrožuje, že se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaží urvat co nejvíc, i když ví, že by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snažila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i když bych mu dala mnohem víc, než na co by měl nárok
Sorajoo, NENÍ čas na hrdinství. Čím víc budeš ustupovat, tím víc porostou jeho nároky, protože si bude myslet, že nejsi vstřícná, ale slabá a povolná. Z jeho pohledu by ti vlastně jakoby dělal milost případnou dohodou, dobrovolným odstěhováním atd. - tím, že by tvým požadavkům vyhověl. Takže dělá bububu, protože doufá, že ty pro klid svůj i dětí mu na stříbrným tácu doneseš až pod čumák všechno, na co si ukáže. Celkem průhledná taktika - jen bys mu na ní neměla skočit, protože přesně na tohle čeká.

On pořád naříká, že bude potřebovat peníze, že já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, že se zadluží na dvacet let, že bude muset jít vydělávat do ciziny
Ale to je snad jeho problém, ne? Nějak mu nedochází, že nakonec ani ty nebydlíš ve svém... a proboha PROČ byste mu ty nebo tvoji rodiče měli sponzorovat nové hnízdečko s novou paní? Nějak mu nedochází, že je vždycky něco za něco... a pokud chce začít znova, tak hezky za svoje - ne urvat co se dá, notabene na úkor vlastních děcek.

Helča je vždy trochu "radikální"dumbom,ale z pohledu nezainteresovaného 100% souhlas

Upravil(a) sasasa (30. 7. 2010 7:45)

Slunce svítí na všechny stejně.

Není tady

#59 30. 7. 2010 9:12

werena30
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

sorajo - jsi úžasná, víš to? Snažíš se nehrát jeho "hry", snažíš se uchovat důstojnost nejen svoji ale i jeho - musíš být bezva ženská, akorát to ten tvůj tetřev hlušec nevidí... hjarta

Souhlasím!!!
Asi bych ho zatím nechala platit nájem. Nevím jaká je u Vás sazba za pokoj,ale u nás minimálně 4000,-. A když to s ním nehne,tak máte s dcerami alespoň solidní kapesné na nákupy wink .

Není tady

#60 30. 7. 2010 9:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

heleno, on si nezavírá dveře k celý rodině, prostě kolem sebe jen momentálně kope. je to její syn, ona časem tu druhou vezme. co ji taky zbývá ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#61 30. 7. 2010 9:49

majkafa
Host

Nevím, jak to mᚠty, Sorajo.
Ale mě by strašně moc bolelo, kdyby u nás bydlel v podnájmu, než půjde pryč. Bolelo by mě, že ho stále vidím a on už mě nemá rád. To raději obětuju peníze za nájem, než bych se takhle týrala. My tady probíráme materiální záležitosti, které jsou velmi důležité.
Ale existují taky city.
Mluvím jen o své zkušenosti. Tolik bolelo, když byl BM ještě u nás, než si zařídil podnájem, když byl často pryč, doma byl duchem nepřítomný, ležela jsem vedle něj v noci v posteli s otevřenýma očima a tolik bolelo, že mě už nechce, že se už nikdy nebudeme milovat, že že že...
Když odešel, bylo to mnohem lepší. Že jsem ho už neviděla.

#62 30. 7. 2010 9:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

heleno, on si nezavírá dveře k celý rodině, prostě kolem sebe jen momentálně kope. je to její syn, ona časem tu druhou vezme. co ji taky zbývá ?

No právě - co jí zbývá? Jestli bude chlapec takhle pokračovat, taky jí může časem zatrhnout, aby se stýkala s vnučkama, když se k němu jejich máma tak hnusně zachovala skurt A jestli si s paní nepadnou do voka, hádej, která bude ta špatná? Že by kopretina??? vissla

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 30. 7. 2010 11:11

Sofi1
♥♥♥----

Já, Já, Já jenom Já. Takového haj... íka, který je zahleděný jen do sebe, to, aby pohledal. Tenhle chlap potřebuje pořádnou životní lekci. A myslím, že se mu jí brzy dostane.
Sorajo, když to tady tak čtu, tak rychle jak to začalo, tak by tahle fraška měla skončit. Můžeš brát jako úlevu, že už nemusíš hrát žádné divadýlko před tchýní. Je jasné, že je Ti jí líto, ale tohle si musí vyřešit oni dva. Většinou matky mají v těchto pozicích tendenci vyhrožovat, že tu "druhou" nikdy nepříjmou, ale nakonec se s daným stavem smíří. Ale znám i případ, kdy i po deseti letech rodiče synovi "neodpustili", tehdy novou manželku nepřijali a dodnes syn může přijet, ale jeho paní ne. Je to těžké pro všechny a nic dobrého to nikomu nepřineslo. S bývalou manželkou se rodiče dál stýkají a navštěvují. Hlavně se nenech do jejich "komunikace" zatáhnout. Řeš jen to, co se týká Tebe a dětí.
Pokud se manžel nemá k odchodu a "vyhrožuje", tak bych mu asi řekla, že pokud chce, aby jsem ztratila už i ten poslední zbytek úcty a lásky vůči němu, tak a se dál takto chová. Že se mu divím, že nemá strach, že si ho za takové chování přestánou vážit i jeho děti, které to vše vidí a vnímají. A že je vlastně do toho všeho vtahuje, což Ty jsi nechtěla.
Je těžké domluvit se s volem, ale za pokus to stojí.
Drž se.wink

Není tady

#64 30. 7. 2010 13:05

amba001
♥♥♥----

Majkafa:
Nemyslím si, že by v podnájmu dlouho vydržel. Kdyby viděl, že za roztahování se v cizím domě musí platit, sbalil by si saky paky a vypadnul by hned a sám. Tady v první řadě nejde o peníze, ale o to, aby si uvědomil, že za bydlení se musí platit a ne parazitovat na cizím. Já bych mu dala jasný signál. Nechceš mě, tak zadarmo nebudeš užívat můj(rodičů) majetek.
O peníze by mi šlo až v druhé řadě, i když  Sorajaa je bude potřebovat pro dcery, aby mohly studovat.
Zdůrazňuji, že právo a zákony neznají city. Obojí se musí při právním řízení od sebe naprosto  oddělit.
Jak píše PetrHL, chce to kvalitního právníka, který umí v rozvodech "chodit" a všechno další jednání bych nechala na něm. S manželem bych se už vůbec o ničem nebavila.
Jen jsem se zamyslela: Kdyby to bylo obráceně - Sorajaa bydlela v jeho domě- to by ji vykopnul i s dcerama hned a bylo by mu jedno, kam půjdou

Není tady

#65 30. 7. 2010 13:31

amba001
♥♥♥----

Sorajaa:
Mužíček v tobě vidí poddajnou a měkkou ženu a NEVÁŽÍ si toho.
On ke štěstí potřebuje metrnici. Když mu napsala a nejezdí, že má jiný plán, byl z toho vyřízený a připravený jako pejsek vystartovat, kdyby ona milostivě svolila, aby přijel. O ni má starost, protože ho ona nechává v nejistotě a to je pořádný adrenalin. Tam se musí sakra snažit.
Tebe má jistou , nemusí se o nic snažit a ještě si drze vyskakuje a chce cizí majetek. Předpokládá, že ty, jako vždy, vyměkneš a on se na úkor svých dcer a tebe obohatí.
Zajímalo by mě, proč nechce vyplatit podíl (byt, dům?) od svých rodičů?

Není tady

#66 30. 7. 2010 15:09

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

amba001 napsal(a):

Sorajaa:
Mužíček v tobě vidí poddajnou a měkkou ženu a NEVÁŽÍ si toho.
On ke štěstí potřebuje metrnici. Když mu napsala a nejezdí, že má jiný plán, byl z toho vyřízený a připravený jako pejsek vystartovat, kdyby ona milostivě svolila, aby přijel. O ni má starost, protože ho ona nechává v nejistotě a to je pořádný adrenalin. Tam se musí sakra snažit.
Tebe má jistou , nemusí se o nic snažit a ještě si drze vyskakuje a chce cizí majetek. Předpokládá, že ty, jako vždy, vyměkneš a on se na úkor svých dcer a tebe obohatí.
Zajímalo by mě, proč nechce vyplatit podíl (byt, dům?) od svých rodičů?

amba001- tebe musel nějaký chlap taky pěkně "nadzdvihnout!!! Co ?!! big_smile

Promiň, vidíš to stejně jako já, jen mi přišlo k smíchu, jak jsi se roztočila samospádem.... Ani nemusel nikdo další písnout... wink

Já si taky myslím, že by měla Soraja panáčka umravnit a nedat sebou vláčet.  Je mi líto jeho matky, nemyslím si jako Ppavla, že by museli rodiče vyměknout a přijmout  synáčka i s novou paní- mám ve svém okolí několik smutných případů,kdy rodiny kvůli "krizi středního věku"  podobného týpka  ztratily kontakt mezi sebou.  Taky ale znám případ (v naší rodině) ,kdy se minulí partneři spokojeně setkávají při rodinných příležitostech spolu s novými partnery(rozvedení rodiče  mého muže). Záleží na tom, jak dlouho pánovi ten jeho mozkový útlum ještě potrvá. Jestli si skutečně   odpudí svým chováním všechny současné    přátele a příbuzné a bude si pak pracně budovat nové zázemí s paní "Dokonalou" nebo jestli hodí brzdu a  začne se chovat alespoň slušně ,když už ne vstřícně....
Mě by vůbec nepřekvapilo, kdyby  za pár dnů dal a milenka zpátečku. pokud je to zkušená ženská, možná už  jí ledacos taky docvakává a pokud tři děti má, na co by jí bylo čtvrté přerostlé pubertální stvoření ??tongue

Není tady

#67 30. 7. 2010 16:30

amba001
♥♥♥----

Zuzi777a:
Nee, já žiju už mnoho let ve šastném manželství. Ovšem v práci jsem dělala kolegyním vrbu, tak vím, jak to chodí a jak to může díky dlouhému váhání dopadnout.

Také znám pár, který se po uklidnění situace přátelí a jsou v pohodě, dokonce znám dva páry, kdy manželka udělala rázný konec, manžela vyhodila, rozvedla se a stalo se, že ON potřeboval přesně takovou vzpruhu a pořádný vichr, aby se mu rozsvítilo v hlavě a  znovu  se do manželky zamiloval a znovu se vzali. Teprve potom, co padnul pusinkou na zem, se vzpamatoval a začal si vážit toho, co má doma. Jeden pár funguje stále, ve druhém páru manželka přišla o život při autonehodě. V obou případech se pánové začali starat o domácnost, včetně vaření, úklidu a nákupů a péče o děti.

Není tady

#68 30. 7. 2010 19:34

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Sorajoo - já už jsem ti svojí zkušenost jednou psala - taky jsem si myslela, když už teda se to stalo, že mu půjdu z cesty, že budu slušná a vstřícná, abychom si zachovali dobré vztahy. Bydleli jsme v domě jeho rodičů, který jsme celý zrekonstruovali. On chtěl, a se odstěhuju, že moji rodiče mají taky dům, kam můžu jít. A nabídl mi nějaké peníze, abych si to nové bydlení mohla zařídit. A já hloupá jsem souhlasila. Ještě jako manžel mi podepsal úvěr, který jsem si musela vzít, protože jsem na rekonstrukci potřebovala jednou tolik. Z domova jsem si odnesla jen osobní věci. Žádný nábytek, žádné spotřebiče. Vše mu zůstalo. Toho teda nelituju - mám teď krásný byt a vše nové.
Kromě toho jsem si mohla vzít už jen jedno naše auto. Jemu zůstala dvě.
A přestože jsem byla tak vstřícná (rozuměj blbá :-)))), tak ode dne mého odstěhování se mnou nepromluvil a když mě náhodou potká, ani nepozdraví, dělá že mě nevidí.

Prý existují i opravdu slušní chlapi, kteří když se zamilují a chtějí se rozvést, nechají všechno manželce a dětem, sbalí si svoje věci a jdou svou cestou. Všechna čest, ale já teda osobně takového neznám.

Myslím si ale, podle toho co popisuješ, že tvůj manžel bude spíš z kategorie toho mého než těch druhých.
Proto ti radím, nedělej žádné ústupky a mysli na sebe a holky. A si on vezme opravdu jen to, na co má nárok a nic víc.

Když to ještě dokončím, jak to bylo u nás .... nakonec se stejně skoro úplně všeho našeho zbavil, protože paní nejspíš nechtěla spát v mojí posteli a používat moje nádobí. A pak se rozhodl odejít úplně jinam a postavit si nový domek. Nᚠstarý dům je nyní synovo :-).

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#69 30. 7. 2010 19:45

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Ještě dodatek - jeden psycholog mi vysvětloval, že to moje chování je prý docela časté u opuštěných manželek. Jen málokterá s nevěrným manželem tvrdě zamete, jak to tu některé holky radí. Většina se psychicky sesype (zejména my dlouho vdané), nakonec si to v tom mozku přerovnáme, že si za to vlastně můžeme samy, skloníme hlavu a v slzách se klidíme z cesty. A protože se vlastně vůbec rozvádět nechceme, tak se snažíme tomu zamilovanýmu chlapovi ještě nějak zavděčit a proto se snažíme tvářit jako že "v pohodě" a snažíme se s ním "vesele" bavit jako by nic (a podvědomě strašně toužíme po zázraku).

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#70 30. 7. 2010 22:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

amba: Teprve potom, co padnul pusinkou na zem, se vzpamatoval a začal si vážit toho, co má doma.

Zrovna tento důvod návratu manžela bych asi moc neocenila.

Salen: Prý existují i opravdu slušní chlapi, kteří když se zamilují a chtějí se rozvést, nechají všechno manželce a dětem, sbalí si svoje věci a jdou svou cestou. Všechna čest, ale já teda osobně takového neznám.

smile Já taky ne a naopak pouze jeden jediný můj známý posílá alimenty exmanželce včas. neutral Ostatní - škoda komentovat.

Upravil(a) Tercila (30. 7. 2010 22:50)

Není tady

#71 30. 7. 2010 23:09

sorajaa
♥♥♥----

Holky díky, po vašich reakcích se na to začínám dívat trošku s odstupem a jinak , asi ustupuji zbytečně moc a nezůstala by mi v podstatě ani koruna. A i to se zdá manželovi málo a ještě by chtěl nejraději vyplatit i peníze z domu, což jsem ale odmítla hned na počátku. On pořád poukazuje na to, že tam vložil do úpravy bytu těch svých cca 50000 a svoji práci, jen nevím ,co jsem asi dělala těch dvacet let já. Já zřejmě podle něj asi nepracovala.
Takže s těma penězma si to budu muset ještě promyslet, ale je mi jasný, že tím by padla veškerá možná domluva a rozvod dohodou by se nekonal.
On pořád  jen poukazuje na sebe, jak on sám to má těžký, co všechno ho čeká, jaký problémy a starosti, mě prý "všechno" zůstane, prostě všichni by měli pochopit, jak on to má blbý. Před pár dny mi dokonce řekl, že naší starší dceři řekl, že má milenku, ještě než jsem se do dozvěděla já. Prý čekal, že ho dcera pochopí.  Dcerka mi samozřejmě nic neřekla, ale jak jí muselo být, když jí toto řekl? On si chce ulevit svědomí na úkor vlastního dítěte, ale co ta holka, to je mu asi jedno. Když mi to říkal, nechápala jsem, jestli to má vůbec v hlavě v pořádku.
Dcera mu včera  volala, že by s ním chtěla mluvit, o svých studiích, o tom, co bude dál, prostě o budoucnosti, manžel jí slibil, že si promluví, než ovšem stačila přijet odpoledne domů, on mezitím opět odjel za svou vyvolenou.   Asi se řídí heslem, že problémy se nejlépe vyřeší tím, že se od nich uteče.

Není tady

#72 30. 7. 2010 23:11

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Salen napsal(a):

Ještě dodatek - jeden psycholog mi vysvětloval, že to moje chování je prý docela časté u opuštěných manželek. Jen málokterá s nevěrným manželem tvrdě zamete, jak to tu některé holky radí. Většina se psychicky sesype (zejména my dlouho vdané), nakonec si to v tom mozku přerovnáme, že si za to vlastně můžeme samy, skloníme hlavu a v slzách se klidíme z cesty. A protože se vlastně vůbec rozvádět nechceme, tak se snažíme tomu zamilovanýmu chlapovi ještě nějak zavděčit a proto se snažíme tvářit jako že "v pohodě" a snažíme se s ním "vesele" bavit jako by nic (a podvědomě strašně toužíme po zázraku).

Salen- a není to  mnou vytučněné náhodou důsledkem toho, že   spousta lidí  bere za bernou minci tvrzení   v učených knihách místo aby poslouchali to, co jim říká  nitro?
Vezmi si ,kolika   lidem se  okamžitě v začátku krize   vpálí: zpytuj svědomí, čím za danou situaci můžeš! A kolik z  "renomovaných" udílečů rad jsou lidé,kteří mají osobní život stejně v troskách jako jejich klienti- tj.- nejsou schopni to jádro pudla vystopovat ani u klienta ani u sebe.....   Populisticky laděné články,  návody v ženských časopisech, sladkobolná červená knihovna v kině i v TV. tak zoufale vzdálená realitě....  Chybí mi blinkací smajlík....usch
Naposledy mě nadzdvihl tenhle článeček:  http://sex.dama.cz/clanek.php?d=13003

To snad ani nemohl ten Cimický vypustit z pusy- zas to nějaký škrabálek  překroutil a  naplácal na  sklo.....

Nechápu jak by mi mohl někdo implantovat myšlenku viny ?  Kde jsem JÁ?  To fakt nejsem schopná  pochopit.

Není tady

#73 30. 7. 2010 23:17

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

sorajaa napsal(a):

Holky díky, po vašich reakcích se na to začínám dívat trošku s odstupem a jinak , asi ustupuji zbytečně moc a nezůstala by mi v podstatě ani koruna. A i to se zdá manželovi málo a ještě by chtěl nejraději vyplatit i peníze z domu, což jsem ale odmítla hned na počátku. On pořád poukazuje na to, že tam vložil do úpravy bytu těch svých cca 50000 a svoji práci, jen nevím ,co jsem asi dělala těch dvacet let já. Já zřejmě podle něj asi nepracovala.
Takže s těma penězma si to budu muset ještě promyslet, ale je mi jasný, že tím by padla veškerá možná domluva a rozvod dohodou by se nekonal.
On pořád  jen poukazuje na sebe, jak on sám to má těžký, co všechno ho čeká, jaký problémy a starosti, mě prý "všechno" zůstane, prostě všichni by měli pochopit, jak on to má blbý. Před pár dny mi dokonce řekl, že naší starší dceři řekl, že má milenku, ještě než jsem se do dozvěděla já. Prý čekal, že ho dcera pochopí.  Dcerka mi samozřejmě nic neřekla, ale jak jí muselo být, když jí toto řekl? On si chce ulevit svědomí na úkor vlastního dítěte, ale co ta holka, to je mu asi jedno. Když mi to říkal, nechápala jsem, jestli to má vůbec v hlavě v pořádku.
Dcera mu včera  volala, že by s ním chtěla mluvit, o svých studiích, o tom, co bude dál, prostě o budoucnosti, manžel jí slibil, že si promluví, než ovšem stačila přijet odpoledne domů, on mezitím opět odjel za svou vyvolenou.   Asi se řídí heslem, že problémy se nejlépe vyřeší tím, že se od nich uteče.

Nemaž se s ním!!
Rozvedou Vás , neboj se toho. Tuším Petr H nebo kdo tu radil aby sis vzala dobrého právníka- to má pravdu .
  Neboj se těch výhrůžek, nemá ti moc jak škodit. Utopí se sám, ty jen  dávej bacha  aby Vás i s holkami nestáhnul s sebou.  Je to sobec a jao sobec už musel jednat dřív. Te´d to jen graduje.  Tak se  staň taky trochu potvorou a braň se!

Není tady

#74 30. 7. 2010 23:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi, tak jestli pan psychiatr celý život sleduje osudy lidí, nedivím se, že "o věrnosti si iluze nedělá". Má jisté zkušenosti.
Ale doporučení zatloukat, to je asi opravdu diskutabilní. Mně to připadá nedůstojné, trapné, nefér a zatěžující psychiku smile.
Než vidět přibl.ble se usmívajícího tetřeva, kterak papouškuje Plzákovy bláboly (jde to? Aby tetřev papouškoval? Ani nevím) big_smile, to si daleko víc cením svého inteligentního kamaráda, který otevřeně říká: já vím, že kdybych zahnul, pěkně bych si manželství zkur.vil. big_smile
A tak by to mělo být - lidi by si měli být vědomi následků svých činů a ne zatloukat. smile

Není tady

#75 31. 7. 2010 4:27

amba001
♥♥♥----

Peníze bych rozdělila na půl a vůbec bych se s ním nebavila. S lehkým srdcem bych rozdělila i zařízení v bytě, jen a si to odstěhuje k madam, jistě bude mít radost.
V domě rodičů bydlel celé manželství zadarmo. (Mám na mysli holý nájem.) Těch pár korun, které vložil do rekonstrukce koupelny je směšná částka, kterou si tam  odbydlel a navíc i on sám koupelnu plnohodnotně užíval, t.j. opotřebovával. Jeho drzost nemá hranice.
Ty ses celé manželství starala denně o něj i o rodinu, což považuje za samozřejmost, ale on si svojí  jednorázové práce "na koupelně "  cení a přepočítává ji na peníze. Je to parazit.

Já bych se s ním už vůbec o ničem nesnažila dohodnout, stejně to nikam nevede. Celou záležitost bych dala dobrému právníkovi a soud  nestranně posoudí a rozhodne sám.
Jen bych chtěla vidět, jak se u soudu bude ztrapňovat, až  bude chtít peníze z domu rodičů.

Nezapomeň, že přísloví "pro dobrotu na žebrotu" platí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí