Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#676 2. 9. 2010 9:07

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Co mohu dělat II (sorajaa)

Holky,  já mám  pochyby takřka u všeho, co čtu- ať v novinách nebo  obzvlášť na netu.... wink
Je pravda, že modelová situace může pomoci spoustě lidí v jejich obdobných svízelích.Když se podíváte na   počty sledovanosti tohohle a podobných vláken, je jasné , že čte daleko více lidí, než sem kdy napíše. Ne každý má chuť a odvahu se dělit o  vztahové a osobní průs*e*r*y s diváky a čtenáři - byť  takřka anonymně.  Viz. třeba Elena a její sledování Estely. stolt
K tomu emočnímu angažování  jen tolik -  u Estely se lidé angažovali nejen emočně, proto je to tolik ranilo. Rána do peněženky je v některých situacích horší než rána na komoru...  vissla

A k Soraje-   mě naopak nepřekvapí, že  člověk navenek působící takřka klidně, vyrovnaně , píšící bez výrazných  pravopisných chyb   s úpravně složenými vstupy jednoho krásného dne  zkolabuje .
  Beru to podle sebe a toho , co znám z  nejbližšího okolí.
Já působím na  své okolí jak  pomník o který se může každý opřít. A taky jsem jednou ve svém životě seděla na okraji vany v zamčené koupelně a přemýšlela s žiletkou v ruce..... A nebyla jsem 16 letá  zamilovaná holka ani čerstvě podvedená dáma....
Prostě se může komukoliv a kdykoliv stát, že  si třeba přijde najednou   osamělý natolik, že  chce konec a hned, nebo že udělá hysterickou scénu na veřejnosti, o které by se  předtím nedomníval, že je vůbec schopen ji vidět  , natož se v ní angažovat.... stolt

Není tady

#677 2. 9. 2010 9:28

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Navíc netušíme, co se před záchvatem slepáku a hlavně při hospitalizaci stalo u nich doma, co jí třebas řekl či provedl pan Sor.. co ji mohlo doma čekat, že se tam mysl odmítla vrátit..
Držím všechno pro štěstí, Sorajo..

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

#678 2. 9. 2010 10:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Z vlastní zkušenosti vím, že někteří lidé se sesypou až v momentě, kdy je jaksi "po všem" = nejsou (třeba jen načas) v dosahu té je ničící situace. Dokud "musí", tak se drží až neuvěřitelně a kolaps přijde teprve v klidu. Z pohledu okolí to pak vypadá, že už vlastně nemají důvod.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#679 2. 9. 2010 10:31

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Z vlastní zkušenosti vím, že někteří lidé se sesypou až v momentě, kdy je jaksi "po všem" = nejsou (třeba jen načas) v dosahu té je ničící situace. Dokud "musí", tak se drží až neuvěřitelně a kolaps přijde teprve v klidu. Z pohledu okolí to pak vypadá, že už vlastně nemají důvod.

tak tak..
ono stačí ležet  půlden na ARU s hadičkama- třeba jen  po mrňavým slepáku -a najednou je čas na přemýšlení a všechno padne jinak a  na blbou stranu....  hmm

Není tady

#680 2. 9. 2010 10:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

zuzi777a napsal(a):

Holky,  já mám  pochyby takřka u všeho, co čtu- ať v novinách nebo  obzvlášť na netu.... wink
Je pravda, že modelová situace může pomoci spoustě lidí v jejich obdobných svízelích.Když se podíváte na   počty sledovanosti tohohle a podobných vláken, je jasné , že čte daleko více lidí, než sem kdy napíše. Ne každý má chuť a odvahu se dělit o  vztahové a osobní průs*e*r*y s diváky a čtenáři - byť  takřka anonymně.  Viz. třeba Elena a její sledování Estely. stolt
K tomu emočnímu angažování  jen tolik -  u Estely se lidé angažovali nejen emočně, proto je to tolik ranilo. Rána do peněženky je v některých situacích horší než rána na komoru...  vissla
A k Soraje-   mě naopak nepřekvapí, že  člověk navenek působící takřka klidně, vyrovnaně , píšící bez výrazných  pravopisných chyb   s úpravně složenými vstupy jednoho krásného dne  zkolabuje .
Já působím na  své okolí jak  pomník o který se může každý opřít. A taky jsem jednou ve svém životě seděla na okraji vany v zamčené koupelně a přemýšlela s žiletkou v ruce..... A nebyla jsem 16 letá  zamilovaná holka ani čerstvě podvedená dáma....
Prostě se může komukoliv a kdykoliv stát, že  si třeba přijde najednou   osamělý natolik, že  chce konec a hned, nebo že udělá hysterickou scénu na veřejnosti, o které by se  předtím nedomníval, že je vůbec schopen ji vidět  , natož se v ní angažovat.... stolt

A ako si sa na Estele anagžovala TY, že ťa to ešte po dvoch rokoch tak berie...? Tiež si dostala zásah na komoru, že sa z toho nevieš vylízať? A že píšeše za druhých a presne vieš, koho čo a ako mrzelo a bolelo? Podľa mňa moc čítaš Blesk a podobné hodnotné tlačoviny a asi ťa mrzí, že doňho nemôžeš aj častejšie písať... ale skús to, predpoklady rozhodne máš, štýl tiež stačí len trochu vybrúsiť...
A považujem za nefér vyťahovať na Soraju niečo spred X rokov. Kto chce, nech verí, kto nechce, nech neverí, ale porovnávať ju s Estelou (poťažmo keď Soraja nikdy o žiadnu pomoc nežiadala, nikdy ani nenaznačovala a s nikým sa, pokiaľ viem, nestretla osobne...) považujem už za istú fázu posadnutosti (Estelou, nie Sorajou..): Je to ako tá ankedota o dvoch mníchoch, keď stretnú pri rieke ženu, ktorá ioch poprosí o pomoc. Starší mních ju prenesie na druhý breh, ale mladší sa ho po pol dni spýta, či to nebol hriech a zakázaná vec, dotýkať sa cudzej ženy.. Starší mních mu odpovie: "Ja som tú už pred ôsmimi hodinami pustil, prečoju ty nesieš ešte stále...?" big_smile stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#681 2. 9. 2010 10:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja želám Sor skoré uzdravenie a návrat k "normálu", nech to znamená čokoľvek. A tiež si myslím, že to vlákno má svoj význam bez ohľadu na reálnosť hlavnej protagonistky... (o ktorej ja teda nijako výrazne nepochybujme - ale ju nai neprežívam wink .)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#682 2. 9. 2010 11:15

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já si myslím, že příběh Soraji je vcelku uvěřitelný, jeho poslední rozuzlení je vcelku pochopitelné a skutečně si nemyslím, že jeho autorka toto vlákno zakládala s nějakými postranními úmysly stolt
Sor, držím Ti palce, myslím na Tebe a touto cestou Ti chci vzkázat, aby ses držela, sebrala všechny síly a co nejdříve ses uzdravila. Život je strašně krásnej, i když je kolikrát strašně krutej - a já Ti ze srdce přeju, abys to ošklivý měla co nejdříve za sebou, protože to hezký Tě určitě ještě čeká pussa !!!

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#683 2. 9. 2010 11:39

javena
♥♥♥♥♥♥-

Už jenom představa, že paní božskou vezl můj zákoný manžel do nemocnice (nejspíš na plastiku nosu...) naším autem... pak se o ni staral s láskou a účastí... vezl ji domů.... a já jela houkačkou s praskajícím, život ohrožujícím slepákem (co by bylo s holkama)... domů mě poveze snad někdo z rodiny (případně sanitka) a manželovi je fuk, kde jsem a proč... holky jsou na všechno samy... a mě teď nepomůže doma nikdo, protože začala škola a holky budou mít povinnosti... menší prachy za nemocenskou...
Já myslím, že je toho na jednoho až dost... hmm

Není tady

#684 2. 9. 2010 11:47

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Selima napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

A ako si sa na Estele anagžovala TY, že ťa to ešte po dvoch rokoch tak berie...? Tiež si dostala zásah na komoru, že sa z toho nevieš vylízať? A že píšeše za druhých a presne vieš, koho čo a ako mrzelo a bolelo? Podľa mňa moc čítaš Blesk a podobné hodnotné tlačoviny a asi ťa mrzí, že doňho nemôžeš aj častejšie písať... ale skús to, predpoklady rozhodne máš, štýl tiež stačí len trochu vybrúsiť...
A považujem za nefér vyťahovať na Soraju niečo spred X rokov. Kto chce, nech verí, kto nechce, nech neverí, ale porovnávať ju s Estelou (poťažmo keď Soraja nikdy o žiadnu pomoc nežiadala, nikdy ani nenaznačovala a s nikým sa, pokiaľ viem, nestretla osobne...) považujem už za istú fázu posadnutosti (Estelou, nie Sorajou..): Je to ako tá ankedota o dvoch mníchoch, keď stretnú pri rieke ženu, ktorá ioch poprosí o pomoc. Starší mních ju prenesie na druhý breh, ale mladší sa ho po pol dni spýta, či to nebol hriech a zakázaná vec, dotýkať sa cudzej ženy.. Starší mních mu odpovie: "Ja som tú už pred ôsmimi hodinami pustil, prečoju ty nesieš ešte stále...?" big_smile stolt

Odpovím ti stejně-  a proč tebe bere , co mě  po dvou letech bere? wink

Padly tu otázky od těch, které se na zdejších vláknech (nikoliv ode mě) dozvídají útržky o  Estele a  ptaly se  co že to je za "causu".
Proč bych měla mlčet , když  jsem tu v té době byla?  Nebo je zákaz psaní? Od koho? va
Co jsem s tím měla společné já, jsem napsala. Nic moc oproti jiným. stolt

A že  vidím důvod  to připomenout je také "čistě moje".   Důvěřivých a hodných je podle mě stále ještě víc než   povodníků a manipulátorů. Tak jen pro připomenutí stojí za to vědět, že tu jakási Estela byla, svým příběhem zasáhla  právě tu citlivější část osazenstva- včetně tebe, Sel. stolt

Nemá to vliv na moje cítění a  víru v pravost či nepravost Soraji. Kdybych si apriori myslela , že skutečná není, neangažuju se tu stejně jako to nedělám na vláknech , které mě osobně  opravdu připadají DIFFNÁ..... stolt

Upravil(a) zuzi777a (2. 9. 2010 11:49)

Není tady

#685 2. 9. 2010 11:52

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Už jenom představa, že paní božskou vezl můj zákoný manžel do nemocnice (nejspíš na plastiku nosu...) naším autem... pak se o ni staral s láskou a účastí... vezl ji domů.... a já jela houkačkou s praskajícím, život ohrožujícím slepákem (co by bylo s holkama)... domů mě poveze snad někdo z rodiny (případně sanitka) a manželovi je fuk, kde jsem a proč... holky jsou na všechno samy... a mě teď nepomůže doma nikdo, protože začala škola a holky budou mít povinnosti... menší prachy za nemocenskou...

A já si taky myslím, že to musel být ten pověstný poslední hřebíček do rakve ... grater dlouhotrvající stress, manželovy sprostoty, vydírání, výhrůžky, drzé a bezostyšné propírání mimomanželského vztahu s manželkou ... já se nedivím, že Sor se v nemocnici nervově zhroutila, tenhleten dlouhodobej pres by ani kůň nevydržel ... usch

Upravil(a) Kiara (2. 9. 2010 11:55)

Není tady

#686 2. 9. 2010 11:59

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kiara napsal(a):

javena napsal(a):

A já si taky myslím, že to musel být ten pověstný poslední hřebíček do rakve ... grater dlouhotrvající stress, manželovy sprostoty, vydírání, výhrůžky, drzé a bezostyšné propírání mimomanželského vztahu s manželkou ... já se nedivím, že Sor se v nemocnici nervově zhroutila, tenhleten dlouhodobej pres by ani kůň nevydržel ... usch

Třeba nám to pak Sor písne....
I když někdy doporučují psychologové a psychiatři  pro první období po hospitalizaci  odstřihnutí od  všeho, co připomíná nástup  k nim na oddělení.. Teprve po čase  chtějí vypitvat a dořešit... Uvidíme.

Není tady

#687 2. 9. 2010 12:12

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zuzíku, já doufám, že my jsme fungovaly jako nabíječka a že ten, koho odstřihne, bude někdo jinej. big_smile
Ale fakt je, že bych se nedivila, kdyby nenapsala. Ne, že je virtuální, čemuž nevěřím, ale i kdyby... ( takhle probíhá rozchod v 80%, tak se alespoň někdo jiný poučí), ale že se tím už nebude chtít tak moc zaobírat a pitvat to... což bych jí ze srdce přála. wink Aby se vrátila s elánem a zahojenou minijizvou na podbřišku... a aby vymetla všechny pavouky, protože pak se jí brzy zahojí i ta velká jizva v srdci... pussa

Upravil(a) javena (2. 9. 2010 12:14)

Není tady

#688 2. 9. 2010 13:11

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja želám Sor skoré uzdravenie a návrat k "normálu", nech to znamená čokoľvek. A tiež si myslím, že to vlákno má svoj význam bez ohľadu na reálnosť hlavnej protagonistky... (o ktorej ja teda nijako výrazne nepochybujme - ale ju nai neprežívam wink .)

...Sel a ty ses do toho kalendáře pro estelu svlékla taky, že tě to tak dráždí, že si tu o tom píšem? To už tak na forech chodí. Jinak k Soraje... mně se cesta z chirurgie na psychiatrii nějak nezdá. Prostě už je ta modelová situace  přemodelovaná. Mám z toho stejný pocit jako když estela, aby vyrazila co nejvíc, popisovala svoje výměšky. Ten den jsem si řekla dost tohle je báchorka.  Čímž opravdu nechci srovnávat, estelu se Sorajou. Protože ta od nás nic nechce, třeba to téma vzniklo uměle, aby někdo kdo se rád čte nebo na svoje názory chce někoho nalákat měl návštěvnost a nebo je to ryzí pravda. Ale věřit tomu co tu člověk čte je nesmysl. Je to tu pro pobavení a získání jiného náhledu na věc, toho se držim a pak i ty smyšlený báchorky plní účel.

dum spiro spero

Není tady

#689 2. 9. 2010 13:22

Largo
♥♥♥♥♥♥-

4X brzdi.... píšeš hlouposti usch

Sor, uzdravuj se. Držím ti pěsti smile . A ozvi se.

Upravil(a) Largo (2. 9. 2010 13:22)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#690 2. 9. 2010 13:25

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx napsal(a):

Jinak k Soraje... mně se cesta z chirurgie na psychiatrii nějak nezdá.

xxxx: tobě se zdá, že ta holka toho na sobě - až do počátku hospitalizace - měla naloženo snad málo va ?!?
Já si naopak myslím, že cesta z chirurgie na psychiatrii byla logickým vyústěním celé situace a - bohužel - jinak to dopadnout ani nemohlo, respektive byl by to malej zázrak, kdyby se Sorajaa do péče psychiatrů po tom všem nedostala.
Jak jseš v průse*ech a ještě tě do toho navíc zradí zdraví, to se to potom špatně unáší ... stolt

Není tady

#691 2. 9. 2010 13:38

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Largo napsal(a):

4X brzdi.... píšeš hlouposti usch

Sor, uzdravuj se. Držím ti pěsti smile . A ozvi se.

Largo, aniž bych sdílela na 100%  drsoňský náhled Xky- Ty Soraju znáš osobně?
  Kolikrát nelze věřit ani sám sobě, natož někomu jinému a zvlášť virtuálně.
Abych byla upřímná, já bych si přála aby byla Sor virtuální. Takové trable ,kterými si prochází  nepřeju nikomu.....

Není tady

#692 2. 9. 2010 13:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx - cesta z chirurgie na psychiatrii je naopak docela pochopitelná. Zřejmě měla sor to štěstí, že se konečně dostala k doktorům a někdo z nich ji nebral jen jako "ten slepák na osmičce". Za situace doma holt nejdřív řešila ty důležité věci - a jako u mnohých dalších (jak si myslíme), vlastní dušička mezi ně nepatří. Ta by se řešila (pokud vůbec) až jako úplně poslední.

Není tady

#693 2. 9. 2010 13:54

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Zuzi, jde o schopnost věřit a schopnost vyrovnat se s vlastním omylem.
A  říkáš "drsoňský náhled"? Myslím, že je to náhled nemocného člověka.

Upravil(a) Largo (2. 9. 2010 13:56)

Není tady

#694 2. 9. 2010 14:03

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

xxxx - cesta z chirurgie na psychiatrii je naopak docela pochopitelná. Zřejmě měla sor to štěstí, že se konečně dostala k doktorům a někdo z nich ji nebral jen jako "ten slepák na osmičce". Za situace doma holt nejdřív řešila ty důležité věci - a jako u mnohých dalších (jak si myslíme), vlastní dušička mezi ně nepatří. Ta by se řešila (pokud vůbec) až jako úplně poslední.

Ad vytučněné- nebo naopak ( domněnka ,stejně tak jako u jiných....) ji brali jako "slepák na osmičce" .... A to taky člověku nepřidá..  Podobnou zkušenost mám za sebou. wink

Není tady

#695 2. 9. 2010 14:06

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Largo napsal(a):

Proč nemocného? Mívám tu čest pohybovat se  zevnitř ve zdravotnickém sektoru a  cyničnost spojená  s  extrakcí citu je mnohdy jediná obrana pro zdravý rozum personálu.    Síto je sice  drsné, ale majitele do jisté míry chrání. Nebo oplošťuje - podle toho ,jako to kdo chmatne....

Není tady

#696 2. 9. 2010 14:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Largo napsal(a):

U mě nejde o schopnost ale o chtění..... Neberu to jako prohru nebo výhru  jen jako osobní přístup .

Není tady

#697 2. 9. 2010 14:21

Largo
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Largo napsal(a):

Proč nemocného? Mívám tu čest pohybovat se  zevnitř ve zdravotnickém sektoru a  cyničnost spojená  s  extrakcí citu je mnohdy jediná obrana pro zdravý rozum personálu.    Síto je sice  drsné, ale majitele do jisté míry chrání. Nebo oplošťuje - podle toho ,jako to kdo chmatne....

Opravdu myslíš, že pro psychicky vyčerpaného člověka je takový "drsoňský náhled", jak tomu říkáš, to pravé ořechové wink ? Že ho posílí a ukáže mu cestu? wink
A pro mne je obsah slova "chtít" plochý a jednoznačný. Já chci... tvrdě a jen sama za sebe.
"Být schopen" znamená vzít v úvahu všechno ze svého okolí, z vlastního myšlení a cítění, co jen jde.
A už končím.

Není tady

#698 2. 9. 2010 14:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Largo napsal(a):

Přesně tak stolt
Jak napsala Sel: někdo si už ani nevzpomene, jiný tu ženskou (a možná nejednu) pořád vláčí na svém hřbetu big_smile
Prostě "drsoňský náhled" je docela slušná iluze stolt
Nu což, nechme ji těm, kdo ji pořád potřebují tummenupp

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#699 2. 9. 2010 14:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

...ji brali jako "slepák na osmičce"
No já spíš uvažovala tak, že se našel někdo, komu se "jenom" jako slepák, případně přehnaná rekace na narkózu, nezdála.
cyničnost spojená  s  extrakcí citu je mnohdy jediná obrana pro zdravý rozum personálu
Nemůžu, než souhlasit. Hroutit se (nejen) z každého "slepáku na osmičce" (abych zůstala stylová http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) nelze. Soucítit ano - ve smyslu laskavého a šetrného zacházení s dotyčným - ale toť asi vše.

Není tady

#700 2. 9. 2010 14:40

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Largo napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Largo napsal(a):

Opravdu myslíš, že pro psychicky vyčerpaného člověka je takový "drsoňský náhled", jak tomu říkáš, to pravé ořechové wink ? Že ho posílí a ukáže mu cestu? wink
A pro mne je obsah slova "chtít" plochý a jednoznačný. Já chci... tvrdě a jen sama za sebe.
"Být schopen" znamená vzít v úvahu všechno ze svého okolí, z vlastního myšlení a cítění, co jen jde.
A už končím.

Largo- směšuješ tu dvě věci.
1, přístup k Sor, coby  přímému příjemci  X-činých drsných slov- což zde  není- Xka neoslovuje přímo Soraju.  Jsem si takřka jistá, že u kafe(coly, rumu, decky vína..) by si Sor s Xkou porozumněly a že by jí  rozhodně  nerozhodila tak, jako to dokáže její muž daleko jemnějším a útlocitným pojetím   situace.....
2, přístup k  "obecně známému, nejmenovanému - abych zas nedloubla do vos) virtuálnímu fenoménu " ..... tam  nevidím důvod ,proč být  opatrný ve výrazech

A k mému chtění-  každý CHCE něco jiného.  Já CHCI žít takhle, protože se mi to  po předchozích   jiných  přístupech zdá být ZATÍM pro mě nejvýhodnější. Nevnucuji to nikomu ani  nemyslím, že to je model pro každého.
Koneckonců já tu ( na této planetě , v tomhle životě)jsem jenom za sebe - nejsem tu za někoho jiného. Tudíž  chci tvrdě a za sebe a ne vždycky jen pro sebe - jestli chápeš  ten rozdíl .....   Stačí? stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí