Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#651 31. 8. 2010 9:00

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Co mohu dělat II (sorajaa)

Taky  jsem vzpomněla jestli se už  vrátila ze špitálu.  Jinak , že by si ji tam drželi se slepákem dooost dlouho....
Snad se ozve. Napadlo mě  ( jak jinak než katastrofický scénář  usch ) , jestli po návratu nenašla vybílený byt....

Není tady

#652 31. 8. 2010 11:52

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

no já už jsem si včera říkala, že jsem asi paranoidní, protože to náhlé ukončení příběhu a vzkazy přes dceru mi začalo zavánět Estelovinou.

dum spiro spero

Není tady

#653 31. 8. 2010 13:03

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

xxxx napsal(a):

no já už jsem si včera říkala, že jsem asi paranoidní, protože to náhlé ukončení příběhu a vzkazy přes dceru mi začalo zavánět Estelovinou.

No ona  Estela dala školení  hodně lidem..... stolt  Já taky spoustu  čteného cedím přes  tuhle variantu- je to nebo není skutečné....

Není tady

#654 31. 8. 2010 14:32

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

xxxx napsal(a):

No ona  Estela dala školení  hodně lidem..... stolt  Já taky spoustu  čteného cedím přes  tuhle variantu- je to nebo není skutečné....

Musím se přiznat, že jsem měla podobná podezření, ale neodvážila jsem se o tom mluvit.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#655 31. 8. 2010 15:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Momentálně tu na Babinetu běží jedno vlákno, kde  mám přímo utkvělý pocit, že je to o tomhle "estelismu"....  hmm

Není tady

#656 31. 8. 2010 23:22

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Momentálně tu na Babinetu běží jedno vlákno, kde  mám přímo utkvělý pocit, že je to o tomhle "estelismu"....  hmm

...na psychologickém vid? dumbom

dum spiro spero

Není tady

#657 1. 9. 2010 9:17

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

...na psychologickém vid? dumbom

stolt

Není tady

#658 1. 9. 2010 14:08

sasasa
♥♥♥----

Čekám a čekám co se stane.Že Soraaja napíše a ono nic.Že je to divný,jak vidím,nepřipadá jenom mě.Mohu se zeptat co je myšleno tou estelovinou.Jsem tu určitě kratší dobu než vy a nejsem v obraze?Dík

Slunce svítí na všechny stejně.

Není tady

#659 1. 9. 2010 18:07

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Sasasa: taky jsem nevěděla, protože sem chodím vždycky po delší době... Estel nebo Estela (omlouvám se, nejsem si jista) tady řešila svou nemoc atd. a vlastně bylo ve skutečnosti něco tak trochu jinak, takže zainteresovaní v "její věci" asi zažili takové nepříjemné prozření... Podrobnosti se nikde nedozvíš, ale myslím, že ty občasné narážky mají znamenat cosi jako - důvěřuj, ale prověřuj... Nicméně moc se neptej, přijde mi, že debata na toto téma se tu nese v nemilosti... (a respekt tomu).

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#660 1. 9. 2010 19:20

clavel
♥♥♥♥♥--

Pokud vim, tak Estele nebylo vubec nic... a vim ze spoustu babinetek v tom bylo zainteresovanejch i osobne... co jsem tak postrehla, nafotili kalendar s tim, ze vytezek pujde na ni... a pritom cela jeji nemoc byl holej hnusnej vymysl...

chapu sice, ze o tom nikdo nechce mluvit. ale pak by to tu taky nemel vytahovat....

Není tady

#661 1. 9. 2010 19:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vyťahujú to tu zásadne tí, ktorí sú chytrí po funuse a generáli po boji. big_smile Ale však im to neberiem, každý má osobitý druh radostí... Vyťahovať Estel je podľa mňa zbytočné, lebo virtuálny svet bol klamný aj pred ňou a určite je aj po nej.  Je na každom, nakoľko sa rozhodne veriť mu. Sorajin príbeh je zaujímavý a pre mňa aj poučný bez ohľadu na to, aké má/bude mať rozuzlenie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#662 1. 9. 2010 19:53

clavel
♥♥♥♥♥--

me osobne tedy prijde dost zvlastni, ze kdyz clovek lezi v nemocnici, tak vysle dceru aby tu napsala, ze je na operaci..... myslim, ze v nemocnici by tohle byla posledni vec, na kterou bych si vzpomnela....

Není tady

#663 1. 9. 2010 20:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tal ale plánovaná operácia je niečo iné ako kóma po nehode, nie? big_smile Ale tak či onak, mysli si, čo chceš - a aj si tiež budem myslieť svoje.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#664 1. 9. 2010 20:22

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zkusím svůj pohled- byla jsem jedna z těch, které formou SZ nabídly Estele- Kateřině  pomoc.  Ani neodpověděla. Vzhledem k tomu, že jsem si pak dala práci a pročetla celá vlákna zpět, našla jsem příspěvky těch, které jí nevěřily od začátku a upozorňovaly na  nesrovnalosti.
To, že se do organizování  pomoci  zapojilo   opravdu dost lidiček z jednoho názorového spektra zdejších diskutantů, a to že  vpodstatě  celá  pomocná záležitost byla prezentována jako   akce spojená s Babinetem,  bylo po  provalení že ona dáma není  Aids  v posledním stadiu, ale chorobný lhář - to  zapříčinilo na  zdejších vláknech malou revoluci. Spousta těch, kdo třeba jen přispívaly  do dikuze, nebo se nějak podílely i soukromě na pomoci chtělo vědět podrobnosti, připadaly  si podvedené a nedostatečně seznámené s vývojem událostí.
Reakce   Babinetu byla korektní, reakce  dam ,které byly  Estele nejblíže byly poněkud neadekvátní. Dle mého vztahovačná  a poněkud nekorektní.
To vyvolalo (a stále vyvolává stolt) u pamětníků    vzpomínky....

Na popud můj a i někoho dalšího( skutečně nevím, kdo to byl) z Babinetu  se celý případ zneužití   dostal i  do tisku  jako varování  důvěřivým a pomoci ochotným lidem v podobných causách.....

Ono se totiž zjistilo, že  Estela  svůj příběh s drobnými úpravami  projela i jinými diskuzními servry, zřejmě nejen z Babinetek , ale i jinde získávala   přízeň ( a nepotřebnou pomoc ) .   Co se jí nedá upřít, měla neskutečně dobrý  smysl pro gradaci  a psaní  svého smyšleného života..

Není tady

#665 1. 9. 2010 20:22

Anna1
♥♥-----

Mne prijde normalni, ze poslala dceru, at vyridi vzkaz. Je to jeji vlakno, dostala tady rady, lidi se ptali, proc se neozyva, tak byla slusnot, ze se ozvala a vysvetlila, proc nepise.

Nez jsem stacila odeslat, objevil se jiny prispevek. Jen upresnim, reaguji na Clavel, prisp. c.662

Upravil(a) Anna1 (1. 9. 2010 20:24)

Není tady

#666 1. 9. 2010 20:39

clavel
♥♥♥♥♥--

jasne, ja to beru... ale proc se tedy neozyva ted? ja bych dceru neposilala, uz jenom kvuli tomu, ze by si to vsechno mohla precist....

krome toho, evidentne v nemocnici nemela pristup k internetu, takze ani nemohla vedet, ze se na ni ptate... a fakt si nedokazu predstavit, ze jakmile se dostanu do nemocnice, ze poslu dceru, at tady vyridi, ze je na operaci...

jestli je skutecnost takova nebo makova, je mi jedno, jen rikam, co si myslim...

Upravil(a) clavel (1. 9. 2010 20:42)

Není tady

#667 1. 9. 2010 20:44

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já mám spíš zatím obavy- jestli se nevrátila ze špitálu do nějakého děsu...

Není tady

#668 1. 9. 2010 21:06

sorajaa
♥♥♥----

Dobrý den, nechtěla jsem do vaší diskuze zasahovat, ale bohužel mi to nedalo, protože se mi zdá, že mamku podezíráte kdoví z čeho, což není pravda a také nechci, až se vrátí z nemocnice, aby se dočetla něco, co ji raní a bude mít ještě víc problémů než má. Asi bych měla vysvětlit, že se mamka zatím z nemocnice nevrátila, po operaci slepého střeva si ji bohužel nechali v nemocnici dál, ale na jiném oddělení, bohužel na psychiatrii, mamka se den před odchodem z nemocnice po operaci  domů zhroutila, co bylo důvodem, to mi opravdu nepřísluší za ni psát, ale myslím, že vám to napíše sama, až se vrátí, bylo to víc faktorů, největším ale asi naprosté vyčerpání z minulých týdnů. Je na tom už mnohem lépe, snad by mohla jít příští týden domů. Chápu, že vám přišly na mysl různé verze, proč se mamka odmlčela, ale je to tak, jak jsem napsala. Možná jsem mohla napsat dřív, aby nedošlo k dohadům, ale už se stalo a navíc mám teď tolik starostí, že mi to vůbec nedošlo, až když jsem dnes četla vaše příspěvky.  Dcera Klára.

Není tady

#669 1. 9. 2010 21:10

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

O ou...... Tak ji moc pozdravuj. Má toho naloženo asi dost a ty taky.

Není tady

#670 1. 9. 2010 21:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

sorajaa - Klárka:
Tak mamku ode mě moc pozdravuj, vyřiď jí, ať je statečná, že jí držím palce a přeji jí brzké uzdravení.
A z nedůvěřivých příspěvků si nic nedělej ... jsme ve virtuální realitě, kde bohužel není nouze i o různě podivné přispivatele. Nemyslím si, že k nim Tvoje maminka patří, to chraň Pámbu, ale konkrétně na Babinetu už tady jednou něco hodně ošklivého bylo, lidi si to pamatují a od té doby - když nastane nečekaná odmlka na některém z vláken - jsou hodně podezřívaví, jestli tady něco podobného už není zase. Neměj jim to za zlé - bohužel, takhle to dopadá, když se někam vetře podvodník a jeho řádění ještě po x-letech odnášejí další, nevinní lidé, kteří s podobnými akcemi nikdy neměli a nemají nic společného.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#671 1. 9. 2010 22:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Působí to na mě teď trošičku pateticky... Sorajuu jsem četla od začátku, ale že by mi přišla až tak útlocitná a dala dceři nick a heslo, aby mohla přispět do diskuze, zatímco ona se léčí... Asi to je ode mě necitelný, kdo ví? Ale pochybnosti teď trochu mám... Ne o tom, že je v nemocnici nebo že vlastně třeba je/není na psychiatrii. Ale o tom, že opravdu momentálně čteme její dceru Kláru. Je mi líto. kapitulation A nemusíte mi to vymlouvat. To se vám nepovede...

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#672 1. 9. 2010 23:01

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Působí to na mě teď trošičku pateticky... Sorajuu jsem četla od začátku, ale že by mi přišla až tak útlocitná a dala dceři nick a heslo, aby mohla přispět do diskuze, zatímco ona se léčí... Asi to je ode mě necitelný, kdo ví? Ale pochybnosti teď trochu mám... Ne o tom, že je v nemocnici nebo že vlastně třeba je/není na psychiatrii. Ale o tom, že opravdu momentálně čteme její dceru Kláru. Je mi líto. kapitulation A nemusíte mi to vymlouvat. To se vám nepovede...

pokud je přihlášena trvale, nemusí mít heslo.Otevře se jí to automaticky

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#673 1. 9. 2010 23:07

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

...vidím ti stejně  sad

dum spiro spero

Není tady

#674 2. 9. 2010 0:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

laminanonte napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

pokud je přihlášena trvale, nemusí mít heslo.Otevře se jí to automaticky

Tak tak ... já - abych nemusela při každé návštěvě jakéhokoliv fora kdekoliv na webu pokaždé otrocky zadávat svoje přihlašovací jméno a heslo, mám u sebe doma na svém PC tyto přihlašovací údaje již zadány tak, aby se mi tyto stránky při každé návštěvě automaticky otevřely. Dá rozum, že tohle nastavení používám pouze u svého soukromého PC (u mě doma) současně za předpokladu, že mi do komplu nepoleze nějaká nepovolaná osoba a nebude šmírovat, co kde jak a s kým si píšu, nebo kde a jak se prezentuji big_smile

Upravil(a) Kiara (2. 9. 2010 0:01)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#675 2. 9. 2010 3:13

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ja si Estelino forum otevrela asi dva nebo trikrat vzdy s vetsim  casovym odstupem a nikdy nic nenapsala, protoze se mi z ni jezily chlupy a cele jeji psani na me pusobilo velice neprijemne az slizce bych rekla, ale rikala jsem si, ze se mozna mylim a ona skutecne je, jen ja jsem necita. Zadnych nesrovnalosti jsem si nevsimla, nebylo kdy. Kdyz se cela vec provalila, neprekvapilo me to, ale skodolibe poteseni jsem taky  nemela. Estely na netu jsou a budou, je to pro ne prostredi jako stvorene. Sama nevim, kolikrat jsem nekomu takovemu nekde naletela a nejak me to nemrzi. 
Soraja mi prijde uveritelna. Ale i kdyby nebyla, tak se tady podiskutovalo nad modelovou situaci a mozna to nekomu, kdo neco podobneho zrovna proziva a treba jenom cte, pomuze. Nebo neco podobneho nekoho v budoucnu potka a uz bude mit prodiskutovano. big_smile Cele toto tu je virtualno a podle me nema smysl se nejak vyrazne emocne angazovat a pak se citit podveden.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí