|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Taky jsem vzpomněla jestli se už vrátila ze špitálu. Jinak , že by si ji tam drželi se slepákem dooost dlouho....
Snad se ozve. Napadlo mě ( jak jinak než katastrofický scénář
) , jestli po návratu nenašla vybílený byt....
Není tady

no já už jsem si včera říkala, že jsem asi paranoidní, protože to náhlé ukončení příběhu a vzkazy přes dceru mi začalo zavánět Estelovinou.
Není tady
xxxx napsal(a):
no já už jsem si včera říkala, že jsem asi paranoidní, protože to náhlé ukončení příběhu a vzkazy přes dceru mi začalo zavánět Estelovinou.
No ona Estela dala školení hodně lidem.....
Já taky spoustu čteného cedím přes tuhle variantu- je to nebo není skutečné....
Není tady

zuzi777a napsal(a):
xxxx napsal(a):
No ona Estela dala školení hodně lidem.....
Já taky spoustu čteného cedím přes tuhle variantu- je to nebo není skutečné....
Musím se přiznat, že jsem měla podobná podezření, ale neodvážila jsem se o tom mluvit.
Není tady

zuzi777a napsal(a):
Momentálně tu na Babinetu běží jedno vlákno, kde mám přímo utkvělý pocit, že je to o tomhle "estelismu"....
...na psychologickém vid? 
Není tady

Čekám a čekám co se stane.Že Soraaja napíše a ono nic.Že je to divný,jak vidím,nepřipadá jenom mě.Mohu se zeptat co je myšleno tou estelovinou.Jsem tu určitě kratší dobu než vy a nejsem v obraze?Dík
Není tady

Sasasa: taky jsem nevěděla, protože sem chodím vždycky po delší době... Estel nebo Estela (omlouvám se, nejsem si jista) tady řešila svou nemoc atd. a vlastně bylo ve skutečnosti něco tak trochu jinak, takže zainteresovaní v "její věci" asi zažili takové nepříjemné prozření... Podrobnosti se nikde nedozvíš, ale myslím, že ty občasné narážky mají znamenat cosi jako - důvěřuj, ale prověřuj... Nicméně moc se neptej, přijde mi, že debata na toto téma se tu nese v nemilosti... (a respekt tomu).
Není tady
Pokud vim, tak Estele nebylo vubec nic... a vim ze spoustu babinetek v tom bylo zainteresovanejch i osobne... co jsem tak postrehla, nafotili kalendar s tim, ze vytezek pujde na ni... a pritom cela jeji nemoc byl holej hnusnej vymysl...
chapu sice, ze o tom nikdo nechce mluvit. ale pak by to tu taky nemel vytahovat....
Není tady

Vyťahujú to tu zásadne tí, ktorí sú chytrí po funuse a generáli po boji.
Ale však im to neberiem, každý má osobitý druh radostí... Vyťahovať Estel je podľa mňa zbytočné, lebo virtuálny svet bol klamný aj pred ňou a určite je aj po nej. Je na každom, nakoľko sa rozhodne veriť mu. Sorajin príbeh je zaujímavý a pre mňa aj poučný bez ohľadu na to, aké má/bude mať rozuzlenie.
Není tady
me osobne tedy prijde dost zvlastni, ze kdyz clovek lezi v nemocnici, tak vysle dceru aby tu napsala, ze je na operaci..... myslim, ze v nemocnici by tohle byla posledni vec, na kterou bych si vzpomnela....
Není tady

Tal ale plánovaná operácia je niečo iné ako kóma po nehode, nie?
Ale tak či onak, mysli si, čo chceš - a aj si tiež budem myslieť svoje.
Není tady
Zkusím svůj pohled- byla jsem jedna z těch, které formou SZ nabídly Estele- Kateřině pomoc. Ani neodpověděla. Vzhledem k tomu, že jsem si pak dala práci a pročetla celá vlákna zpět, našla jsem příspěvky těch, které jí nevěřily od začátku a upozorňovaly na nesrovnalosti.
To, že se do organizování pomoci zapojilo opravdu dost lidiček z jednoho názorového spektra zdejších diskutantů, a to že vpodstatě celá pomocná záležitost byla prezentována jako akce spojená s Babinetem, bylo po provalení že ona dáma není Aids v posledním stadiu, ale chorobný lhář - to zapříčinilo na zdejších vláknech malou revoluci. Spousta těch, kdo třeba jen přispívaly do dikuze, nebo se nějak podílely i soukromě na pomoci chtělo vědět podrobnosti, připadaly si podvedené a nedostatečně seznámené s vývojem událostí.
Reakce Babinetu byla korektní, reakce dam ,které byly Estele nejblíže byly poněkud neadekvátní. Dle mého vztahovačná a poněkud nekorektní.
To vyvolalo (a stále vyvolává
) u pamětníků vzpomínky....
Na popud můj a i někoho dalšího( skutečně nevím, kdo to byl) z Babinetu se celý případ zneužití dostal i do tisku jako varování důvěřivým a pomoci ochotným lidem v podobných causách.....
Ono se totiž zjistilo, že Estela svůj příběh s drobnými úpravami projela i jinými diskuzními servry, zřejmě nejen z Babinetek , ale i jinde získávala přízeň ( a nepotřebnou pomoc ) . Co se jí nedá upřít, měla neskutečně dobrý smysl pro gradaci a psaní svého smyšleného života..
Není tady

Mne prijde normalni, ze poslala dceru, at vyridi vzkaz. Je to jeji vlakno, dostala tady rady, lidi se ptali, proc se neozyva, tak byla slusnot, ze se ozvala a vysvetlila, proc nepise.
Nez jsem stacila odeslat, objevil se jiny prispevek. Jen upresnim, reaguji na Clavel, prisp. c.662
Upravil(a) Anna1 (1. 9. 2010 20:24)
Není tady
jasne, ja to beru... ale proc se tedy neozyva ted? ja bych dceru neposilala, uz jenom kvuli tomu, ze by si to vsechno mohla precist....
krome toho, evidentne v nemocnici nemela pristup k internetu, takze ani nemohla vedet, ze se na ni ptate... a fakt si nedokazu predstavit, ze jakmile se dostanu do nemocnice, ze poslu dceru, at tady vyridi, ze je na operaci...
jestli je skutecnost takova nebo makova, je mi jedno, jen rikam, co si myslim...
Upravil(a) clavel (1. 9. 2010 20:42)
Není tady

Dobrý den, nechtěla jsem do vaší diskuze zasahovat, ale bohužel mi to nedalo, protože se mi zdá, že mamku podezíráte kdoví z čeho, což není pravda a také nechci, až se vrátí z nemocnice, aby se dočetla něco, co ji raní a bude mít ještě víc problémů než má. Asi bych měla vysvětlit, že se mamka zatím z nemocnice nevrátila, po operaci slepého střeva si ji bohužel nechali v nemocnici dál, ale na jiném oddělení, bohužel na psychiatrii, mamka se den před odchodem z nemocnice po operaci domů zhroutila, co bylo důvodem, to mi opravdu nepřísluší za ni psát, ale myslím, že vám to napíše sama, až se vrátí, bylo to víc faktorů, největším ale asi naprosté vyčerpání z minulých týdnů. Je na tom už mnohem lépe, snad by mohla jít příští týden domů. Chápu, že vám přišly na mysl různé verze, proč se mamka odmlčela, ale je to tak, jak jsem napsala. Možná jsem mohla napsat dřív, aby nedošlo k dohadům, ale už se stalo a navíc mám teď tolik starostí, že mi to vůbec nedošlo, až když jsem dnes četla vaše příspěvky. Dcera Klára.
Není tady

sorajaa - Klárka:
Tak mamku ode mě moc pozdravuj, vyřiď jí, ať je statečná, že jí držím palce a přeji jí brzké uzdravení.
A z nedůvěřivých příspěvků si nic nedělej ... jsme ve virtuální realitě, kde bohužel není nouze i o různě podivné přispivatele. Nemyslím si, že k nim Tvoje maminka patří, to chraň Pámbu, ale konkrétně na Babinetu už tady jednou něco hodně ošklivého bylo, lidi si to pamatují a od té doby - když nastane nečekaná odmlka na některém z vláken - jsou hodně podezřívaví, jestli tady něco podobného už není zase. Neměj jim to za zlé - bohužel, takhle to dopadá, když se někam vetře podvodník a jeho řádění ještě po x-letech odnášejí další, nevinní lidé, kteří s podobnými akcemi nikdy neměli a nemají nic společného.
Není tady

Působí to na mě teď trošičku pateticky... Sorajuu jsem četla od začátku, ale že by mi přišla až tak útlocitná a dala dceři nick a heslo, aby mohla přispět do diskuze, zatímco ona se léčí... Asi to je ode mě necitelný, kdo ví? Ale pochybnosti teď trochu mám... Ne o tom, že je v nemocnici nebo že vlastně třeba je/není na psychiatrii. Ale o tom, že opravdu momentálně čteme její dceru Kláru. Je mi líto.
A nemusíte mi to vymlouvat. To se vám nepovede...
Není tady

ADFka2 napsal(a):
Působí to na mě teď trošičku pateticky... Sorajuu jsem četla od začátku, ale že by mi přišla až tak útlocitná a dala dceři nick a heslo, aby mohla přispět do diskuze, zatímco ona se léčí... Asi to je ode mě necitelný, kdo ví? Ale pochybnosti teď trochu mám... Ne o tom, že je v nemocnici nebo že vlastně třeba je/není na psychiatrii. Ale o tom, že opravdu momentálně čteme její dceru Kláru. Je mi líto.
pokud je přihlášena trvale, nemusí mít heslo.Otevře se jí to automaticky
Není tady

ADFka2 napsal(a):
...vidím ti stejně 
Není tady

laminanonte napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
pokud je přihlášena trvale, nemusí mít heslo.Otevře se jí to automaticky
Tak tak ... já - abych nemusela při každé návštěvě jakéhokoliv fora kdekoliv na webu pokaždé otrocky zadávat svoje přihlašovací jméno a heslo, mám u sebe doma na svém PC tyto přihlašovací údaje již zadány tak, aby se mi tyto stránky při každé návštěvě automaticky otevřely. Dá rozum, že tohle nastavení používám pouze u svého soukromého PC (u mě doma) současně za předpokladu, že mi do komplu nepoleze nějaká nepovolaná osoba a nebude šmírovat, co kde jak a s kým si píšu, nebo kde a jak se prezentuji 
Upravil(a) Kiara (2. 9. 2010 0:01)
Není tady
Ja si Estelino forum otevrela asi dva nebo trikrat vzdy s vetsim casovym odstupem a nikdy nic nenapsala, protoze se mi z ni jezily chlupy a cele jeji psani na me pusobilo velice neprijemne az slizce bych rekla, ale rikala jsem si, ze se mozna mylim a ona skutecne je, jen ja jsem necita. Zadnych nesrovnalosti jsem si nevsimla, nebylo kdy. Kdyz se cela vec provalila, neprekvapilo me to, ale skodolibe poteseni jsem taky nemela. Estely na netu jsou a budou, je to pro ne prostredi jako stvorene. Sama nevim, kolikrat jsem nekomu takovemu nekde naletela a nejak me to nemrzi.
Soraja mi prijde uveritelna. Ale i kdyby nebyla, tak se tady podiskutovalo nad modelovou situaci a mozna to nekomu, kdo neco podobneho zrovna proziva a treba jenom cte, pomuze. Nebo neco podobneho nekoho v budoucnu potka a uz bude mit prodiskutovano.
Cele toto tu je virtualno a podle me nema smysl se nejak vyrazne emocne angazovat a pak se citit podveden.
Není tady