Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#626 20. 8. 2010 14:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mohu dělat II (sorajaa)

sorajaa napsal(a):

Mariposa: Co udělám já, v tom mám jasno, jak jsem psala. Žádost o rozvod jsem podala, chci se rozvést, nechci s manželem dále být a pokud se zajímám o to, kde se manžel nastěhuje, tak hlavně proto, že nechci, aby po rozvodu u nás dál žil bůhví jak dlouho, právě proto, že nebude mít kam jít a JÁ to budu muset řešit a JÁ s tím budu mít problémy, pokud nebude chtít dobrovolně odejít.

A já si myslím, že to kde bude pak žít Tvůj muž je jeho věc a že Ty to vůbec řešit nemusíš, dokonce nemáš. Není to totiž Tvoje věc. A to je celé smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#627 20. 8. 2010 14:27

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

A Vějířovka má potřebu mluvit za Tebe. To se mi taky zdá zajímavý, že za Tebe mluví jiný člověk wink
Jak jsem psala: jaký si to uděláš, takový to máš smile

Přeju Ti Sorajo hodně zdaru smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#628 20. 8. 2010 14:28

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

sorajaa napsal(a):

Mariposa: Co udělám já, v tom mám jasno, jak jsem psala. Žádost o rozvod jsem podala, chci se rozvést, nechci s manželem dále být a pokud se zajímám o to, kde se manžel nastěhuje, tak hlavně proto, že nechci, aby po rozvodu u nás dál žil bůhví jak dlouho, právě proto, že nebude mít kam jít a JÁ to budu muset řešit a JÁ s tím budu mít problémy, pokud nebude chtít dobrovolně odejít.

Jo, takhle jsem tomu taky  porozumněla.. stolt

Mě doopravdy nepřijde divné, že  o něm nemůžeš úplně přestat přemýšlet. Hlavně když ty základní věci máš pořešené.
Jen mě tak napadá- už jsi mu nějak naznačila, že peníze od tebe bez papíru nedostane? Že nároky necháš na řešení soudu?  Doufám, že jsi si to nerozmyslela.

Není tady

#629 20. 8. 2010 14:33

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Omlouvám se, moc a moc! offtopicofftopicofftopic Nemůžu si pomoct a kopíruji vtípek,který mi dorazil:

Na konci mše se kněz ptá:
"Kolik z vás odpustilo svým nepřátelům?"
Ruku zvednou všichni, kromě jedné staré paní.
"Paní Jonesová, vy svým nepřátelům
neodpustíte?"
"Já žádné nemám."
To je velice neobvyklé, paní Jonesová. Kolik
vám je?"
"98," odpoví stará paní.
"Paní Jonesová, mohla byste jít sem dopředu
a povědět nám, jak někdo může
žít 98 let a nemít na světě nepřítele?"
Stará paní se s námahou zvedne, přicupitá ke
ke knězi, otočí se ke shromáždění a praví:
"Já všechny ty k*u*r*v*y přežila..."

kapitulationofftopicofftopic

Není tady

#630 20. 8. 2010 14:48

sorajaa
♥♥♥----

Zuzi: Ne, nerozmyslela, žádost o rozvod je podaná a pokud nedoložíme dohodu o SJM, bude řešen jako s.p.o.r.n.ý. Manžel to ví, je na něm, jestli bude mít zájem se domluvit. Ale on teď toto vůbec neřeší, má plnou hlavu svých starostí s paní a jejich vztahem. To je teď pro něj priorita.

Není tady

#631 20. 8. 2010 14:56

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

A Vějířovka má potřebu mluvit za Tebe. To se mi taky zdá zajímavý, že za Tebe mluví jiný člověk wink
Jak jsem psala: jaký si to uděláš, takový to máš smile

Přeju Ti Sorajo hodně zdaru smile

Moc se omlouvám, měla jsem napsat v úvodu: Já, Vějířovka to vnímám tak, že ....
Soraja za to nemůže, že jsem to špatně formulovala.
Kaju se ...

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#632 20. 8. 2010 15:25

Sofi1
♥♥♥----

Sor,
tak ho nech. Je jen na něm, co je pro něj prioritou. Každý je máme někde jinde a on ( si myslím) narozdíl od Tebe nemá vůbec jasno. Hlavně, že už nepředvádí své "demonstrace" a neútočí.  stolt

Není tady

#633 20. 8. 2010 15:34

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

helena napsal(a):

Ted mam pritele a i,kdyz vim,ze to neni idealni drzim se ho zuby nehty,protoze,uz nechci zazivat to co driv... Opravdu ty co radi tady vsem ,aby Sor se na manzela vykaslala jsou vsechny osamnely damy toho jsem se,uz taky vsimla...
Ale nejsou, děvče, nejsou... to není žádná snaha o rozšíření "Klubu osamělých duší", ale většinou střízlivej pohled zvenčí, oproštěnej od emocí a vlivu prostředí, ve kterém teď Sor žije. Myslím, že držet se zuby nehty někoho jen proto, aby "byl doma mužskej" není vždycky to pravé ořechové.
Nikdy bych nezustala s muzem,ktery by me bil.Sama jsem to jeste nikdy nezazila.Totez s alkoholikem a gemblerem.To ostatni se da prehlednout...
erem, tobě skutečně stačí, když partner nepije, nehraje, netluče tě a podílí se na domácnosti? To je snad ten nejzákladnější požadavek pro jakékoliv soužití, dokonce i jenom spolubydlení s někým dalším. Stačí ti málo, zdá se mi...

Asi me staci,uz malo,protoze co se tyce muzu jsem mela dost smulu.Ve snem zivote jsem moc stastna snad ani v jednom obdobi zivota nebyla.

zní to hodně smutně a rezignovaně.

Není tady

#634 20. 8. 2010 17:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

sorajaa napsal(a):

A já si myslím, že to kde bude pak žít Tvůj muž je jeho věc a že Ty to vůbec řešit nemusíš, dokonce nemáš. Není to totiž Tvoje věc. A to je celé smile

Je docela zajímavé mariposo, jak dokážeš být hluchá a slepá...kdepak je tvoje bdělost?
Soraja mluví zcela jasně.
Když ti někdo doprostřed bytu složí valník hnoje, chceš mi tvrdit, že není tvůj problém a ty nemáš řešit, kdy si ho zase odveze? Kdy ten bordel uklidí?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#635 20. 8. 2010 17:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Soraja píše od začátku jen o manželovi, o tom jak to má on a jeho nová paní. O jeho postoji. Je to stále o tom samém, Sorajo. Zajímá Tě kam on se asi nastěhuje až od Tebe odejde. On on on. Nezajímá Tě co uděláš Ty.
No samozřejmě - "jak to má on a jeho nová paní" je totiž pro Sor celkem důležité, protože (pokud sis nevšimla) se všechno v jejich vztahu okamžitě nějak projeví u Soraji doma - minimálně v tom, že jí o tom sáhodlouze vypráví. Sorajaa si zatím vede velmi dobře, protože se drží (drž se dál!), hysterické scény na rozdíl od manžela nedělá a ty praktické záležitosti taky zvládá. A že ji zajímá, kam půjde? Hele, mě by to v podobném případě zajímalo taky - už třeba jenom proto, že by se jednalo o tátu našich společných dětí a představa, že mi doma brečí či vyčítají, protože tatík žije v nějakém doupěti, v binci a špíně, případně ze sebe toho chudáka dělá, by mě taky nenadchla. Jistě, její holky už jsou velké, leccos pochopí, ale někdy ten rozum s pocitama nesrovnáš.
No a co udělá ona? Myslím, že pokud se v relativním klidu vyřeší rozvod a majetek a Sor si vylíže rány, teprve poto bude pravý čas na uvažování co dál.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#636 20. 8. 2010 18:49

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

mariposo, tady sitrochu troufnu srovnat a zeptat se, jak jsi to měla ty při odchodu od rodičů? A jak to měli oni? Měli starost? Měla jsi starost i ty? A nebylo to náhodou vyjádření zájmu a promýšlení nového uspořádání? Nebo jste si dokázali jako cizí lidé říci nazdar bazar a byl konec?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#637 23. 8. 2010 9:46

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

sorajaa napsal(a):

Mari, i když je v tom kus pravdy - jí opravdu může být jedno, kde bude její muž bydlet po rozchodu - není to zas tak černobílé...
Třeba můj BM... když bydlel daleko od místa bydliště mých dětí, brával si je sporadičtěji, než když bydlel pak v místě jejich bydliště - benzin není zadarmo... Když byl na ubytovně, nemohl si je brát vůbec - nebylo kam. Čili mě to bylo šumák, ale děti v tom trochu lítaly. A jakkoli mě je ukradenej, toto se mě prostě dotýkalo. Pak měl drahej podnájem, tak zas nebylo na přispívání nad rámec výživného, moc mu toho nezbylo. A i když to máme v rozsudku, tak tím cancem papíru jsem si v tý době mohla podložit akorát tak nohu u viklajícího se stolu... Teď bydlí s partnerkou a jelikož tam bývají i naše děti, není mi jedno, kdo to je a kde to je. Protože kdyby se něco stalo, tak na ní kontakt nemám a ona na mě taky ne (předpokládám), plus pochopitelně je lepší, když je to normoš ženská, co dodržuje hygienu a nevaří z pytlíku - tak jak jsou děti zvyklé. Povlečený postele, vyčištěný zuby a žádný čínský polívky - voda nudle koření, na vředy jak dělaný... dumbom
Jakkoli je to Sorajina manžela věc, kam se přestěhuje, nedá se to neřešit - zvlášť když se bobkovi z vyhřátého klobouku jaksi nechce... tonguevissla

Není tady

#638 23. 8. 2010 11:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Zdravím,
vidím, že přísloví - "sejde z očí, sejde z mysli" není zas tak pravdivé, asi možná vyjímka potvrzuje pravidlo, takže velesklon za připomenutí Pisateli glorialol

Zklamča nereje do těch, koho nesnáší, spíš bych to viděla tak, že Zklamča reje do těch, co JI nesnáší.
Dlouze jsem četla a nepřispívala, stačilo opravdu jen tiše číst a nestačit "zírat", kolik vět a myšlenek a názorů by šlo zkopírovat a přiřadit k nim jiného adresáta. Takže - škoda písmenek. Značná část těchto příspěvků jasně vytvářela zrcadlový efekt.

Sorajo: moc v tvém vlákně nepřispívám - vše již bylo řečeno, jen s menšími obměnami se to píše dokola. Osobně si myslím, že je dobré, že jsi vzala do rukou aktivitu a nečekala a žádost o rozvod podala. To, jestli je to uspěchané, to bych netvrdila, spíš je to něco jako záchranná vesta, ochrání věci příští a co teprve nastanou (mohou nastat). To, jestli je to zbrklé, není třeba řešit, jak už bylo řečeno, máš to ve své režii, ten svůj život, takže není problém i ta možnost, že se můžete dát dohromady - i když i pro mě by po takových výstupech to šlo těžko, jsem víc radikální typ, i když odpustit také umím nějaký ten prohřešek, ale čeho je moc, toho je příliš, přes něco prostě už vlak nejede.
Jistě, že mohou nastat varianty, kdy se lituje, že bylo něco řešeno s horkou hlavou, někdy to však může být dobré řešení, ta rychlost  - než se škvařit v pochybnostech, čím víc se v tom nípeš, tím víc vyvstává pochybností a možných variant "kdyby" A vůbec není od věci vědět, co budeš dělat - když bude varianta a, nebo varianta b, nebo c...nebo i víc - ale nač si zaměstnávat hlavu nespočtem variant, stačí vypíchnout jen ty základní
za a) spolu (za jakých podmínek, aby to klapalo a dali to dohromady...myslím systémem MY)
za b) bez sebe (tady myslím systémem čistě JÁ...co já budu dělat, abych se měla fajn a klapalo mi to)
za c) doklepem to spolu, ale každý sám za sebe (i tak by se dalo....spolu navenek, sám za sebe uvnitř)

.. no a každá tato varianta má pod sebou nespočet podvariant, na kterých lze spokojeně a šťastně žít dál. Nic však nebrání žít tyto varianty, i když nebudete mít ten oštemplovaný oddací papír. Je to jen papír....

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#639 23. 8. 2010 20:54

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Halo! Sor! Tak jak je po víkendu?

Zklamčo,  nečil se kvůli  jednomu slovu kapitulation- dobrá, měla jsem napsat  , že  oni nesnáší tebe, bylo by to  asi přesnější, ale Ty je  taky moc ráda nemáš! stolt 
I já mám své "oblíbence", jenže ti už sem   zřejmě   nepřispívají......   stoltwink

Není tady

#640 24. 8. 2010 0:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

zuzi777a napsal(a):

Prokousala jsem se posledními stránkami a pořád kráká,pořád kráká...... va
Vybrala jsem si z toho kromě té  příšerné  vaty i  pár  věcí k  zamyšlení- upřímně  mě zaujala vsuvka Eremurrus o  "nuceném" setrvávání ve vztahu.
Otázka do prostoru -
Co by vás přimnělo setrvat ve vztahu, z kterého se vám jinak "zvedá dekl" ?
Myslíte , že  (hypoteticky- vycházím z toho, že Sor píše čistou  pravdičku) je nějaký důvod ,proč by měla  Sor se svým mužem TEĎ  zůstávat?
A další   otázka-  proč si myslíte, že nás tolik zareagovalao na  notoricky známou -prčááá a hihihi- když VŠECHNY VÍME- že  není  diskutér ale scoooter?

Za Eremuruss - nedostatok financií a nedostatok sebaúcty a pocitu vlastnej sebahodntoy. Ako hovorievala hrdinka v "Pásla kone na betóne": "Nemáš chlopa, nemáš pravdy..." Našťastie tá dobrá žena žila na východoslovenskej dedine 80-tych rokov minulého tisícročia a svet sa, apsoň ten okolo mňa, odvtedy už dosť pohol inam. Myslím, že Sorajja by mala robiť všetko, aby bola šťasntá ona aj jej dcéry - nech to znamená čokoľvek, lebo to vie najlepšie len ona sama.  stolt

Upravil(a) Selima (24. 8. 2010 1:08)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#641 24. 8. 2010 12:31

sorajaa
♥♥♥----

Dobrý den vám všem,
píši vám za mamku, která leží od soboty v nemocnici po operaci slepého střeva, mám vás za ni všechny pozdravovat a  vyřídit,  že až ji pustí domů, zase se ozve a moc se na vás těší. Dcera Klára.

Není tady

#642 24. 8. 2010 13:15

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

brzké uzdravení sorajo hjarta

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#643 24. 8. 2010 13:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pozdravuj mamku Kláro, ať se brzy uzdraví a hlavně ať se ničeho nebojí smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#644 24. 8. 2010 14:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Takže víkend nic moc- no ale ušmiknuté slepé střevo by se mohlo  stát předzvěstí jiných ušmiknutých bolavostí ze života!  : Takže se  brzy uzdrav Sor!
Kláro vyřiď mamině, že jí posíláme  pohlazení !stolt

Není tady

#645 24. 8. 2010 14:29

Sofi1
♥♥♥----

Sor, přejii rychlé uzdravení .smilesmile

Není tady

#646 24. 8. 2010 14:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jedovatě mě napadlo, že jednoho střeva se už zbavila a ani to (doufám) moc nebolelo http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Klárko, ať si maminka nedělá starosti - bez těch se uzdraví dřív - a vyřiď jí, že se taky těšíme až se vrátí.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#647 24. 8. 2010 16:51

amba001
♥♥♥----

Koukám, že to Sor vzala z gruntu, všechno, co komplikuje život, ušmikne. Přeji brzké uzdravení.

Není tady

#648 24. 8. 2010 17:48

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Taky zdravím, Sor.... ať se všechno rychle hojí a přibývají síly smile .

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#649 25. 8. 2010 8:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

Také přeji brzké uzdravení... smile

Není tady

#650 31. 8. 2010 8:47

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Sor smile ,
jsi už doma? Jak je?
smile

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí