|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
sorajaa napsal(a):
Mariposa: Co udělám já, v tom mám jasno, jak jsem psala. Žádost o rozvod jsem podala, chci se rozvést, nechci s manželem dále být a pokud se zajímám o to, kde se manžel nastěhuje, tak hlavně proto, že nechci, aby po rozvodu u nás dál žil bůhví jak dlouho, právě proto, že nebude mít kam jít a JÁ to budu muset řešit a JÁ s tím budu mít problémy, pokud nebude chtít dobrovolně odejít.
A já si myslím, že to kde bude pak žít Tvůj muž je jeho věc a že Ty to vůbec řešit nemusíš, dokonce nemáš. Není to totiž Tvoje věc. A to je celé 
Není tady
A Vějířovka má potřebu mluvit za Tebe. To se mi taky zdá zajímavý, že za Tebe mluví jiný člověk 
Jak jsem psala: jaký si to uděláš, takový to máš 
Přeju Ti Sorajo hodně zdaru 
Není tady
sorajaa napsal(a):
Mariposa: Co udělám já, v tom mám jasno, jak jsem psala. Žádost o rozvod jsem podala, chci se rozvést, nechci s manželem dále být a pokud se zajímám o to, kde se manžel nastěhuje, tak hlavně proto, že nechci, aby po rozvodu u nás dál žil bůhví jak dlouho, právě proto, že nebude mít kam jít a JÁ to budu muset řešit a JÁ s tím budu mít problémy, pokud nebude chtít dobrovolně odejít.
Jo, takhle jsem tomu taky porozumněla.. 
Mě doopravdy nepřijde divné, že o něm nemůžeš úplně přestat přemýšlet. Hlavně když ty základní věci máš pořešené.
Jen mě tak napadá- už jsi mu nějak naznačila, že peníze od tebe bez papíru nedostane? Že nároky necháš na řešení soudu? Doufám, že jsi si to nerozmyslela.
Není tady
Omlouvám se, moc a moc! 

Nemůžu si pomoct a kopíruji vtípek,který mi dorazil:
Na konci mše se kněz ptá:
"Kolik z vás odpustilo svým nepřátelům?"
Ruku zvednou všichni, kromě jedné staré paní.
"Paní Jonesová, vy svým nepřátelům
neodpustíte?"
"Já žádné nemám."
To je velice neobvyklé, paní Jonesová. Kolik
vám je?"
"98," odpoví stará paní.
"Paní Jonesová, mohla byste jít sem dopředu
a povědět nám, jak někdo může
žít 98 let a nemít na světě nepřítele?"
Stará paní se s námahou zvedne, přicupitá ke
ke knězi, otočí se ke shromáždění a praví:
"Já všechny ty k*u*r*v*y přežila..."

Není tady

Zuzi: Ne, nerozmyslela, žádost o rozvod je podaná a pokud nedoložíme dohodu o SJM, bude řešen jako s.p.o.r.n.ý. Manžel to ví, je na něm, jestli bude mít zájem se domluvit. Ale on teď toto vůbec neřeší, má plnou hlavu svých starostí s paní a jejich vztahem. To je teď pro něj priorita.
Není tady

mariposa napsal(a):
A Vějířovka má potřebu mluvit za Tebe. To se mi taky zdá zajímavý, že za Tebe mluví jiný člověk
Jak jsem psala: jaký si to uděláš, takový to máš
Přeju Ti Sorajo hodně zdaru
Moc se omlouvám, měla jsem napsat v úvodu: Já, Vějířovka to vnímám tak, že ....
Soraja za to nemůže, že jsem to špatně formulovala.
Kaju se ...
Není tady
Sor,
tak ho nech. Je jen na něm, co je pro něj prioritou. Každý je máme někde jinde a on ( si myslím) narozdíl od Tebe nemá vůbec jasno. Hlavně, že už nepředvádí své "demonstrace" a neútočí. 
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Ted mam pritele a i,kdyz vim,ze to neni idealni drzim se ho zuby nehty,protoze,uz nechci zazivat to co driv... Opravdu ty co radi tady vsem ,aby Sor se na manzela vykaslala jsou vsechny osamnely damy toho jsem se,uz taky vsimla...
Ale nejsou, děvče, nejsou... to není žádná snaha o rozšíření "Klubu osamělých duší", ale většinou střízlivej pohled zvenčí, oproštěnej od emocí a vlivu prostředí, ve kterém teď Sor žije. Myslím, že držet se zuby nehty někoho jen proto, aby "byl doma mužskej" není vždycky to pravé ořechové.
Nikdy bych nezustala s muzem,ktery by me bil.Sama jsem to jeste nikdy nezazila.Totez s alkoholikem a gemblerem.To ostatni se da prehlednout...
erem, tobě skutečně stačí, když partner nepije, nehraje, netluče tě a podílí se na domácnosti? To je snad ten nejzákladnější požadavek pro jakékoliv soužití, dokonce i jenom spolubydlení s někým dalším. Stačí ti málo, zdá se mi...Asi me staci,uz malo,protoze co se tyce muzu jsem mela dost smulu.Ve snem zivote jsem moc stastna snad ani v jednom obdobi zivota nebyla.
zní to hodně smutně a rezignovaně.
Není tady
mariposa napsal(a):
sorajaa napsal(a):
A já si myslím, že to kde bude pak žít Tvůj muž je jeho věc a že Ty to vůbec řešit nemusíš, dokonce nemáš. Není to totiž Tvoje věc. A to je celé
Je docela zajímavé mariposo, jak dokážeš být hluchá a slepá...kdepak je tvoje bdělost?
Soraja mluví zcela jasně.
Když ti někdo doprostřed bytu složí valník hnoje, chceš mi tvrdit, že není tvůj problém a ty nemáš řešit, kdy si ho zase odveze? Kdy ten bordel uklidí?
Není tady
Soraja píše od začátku jen o manželovi, o tom jak to má on a jeho nová paní. O jeho postoji. Je to stále o tom samém, Sorajo. Zajímá Tě kam on se asi nastěhuje až od Tebe odejde. On on on. Nezajímá Tě co uděláš Ty.
No samozřejmě - "jak to má on a jeho nová paní" je totiž pro Sor celkem důležité, protože (pokud sis nevšimla) se všechno v jejich vztahu okamžitě nějak projeví u Soraji doma - minimálně v tom, že jí o tom sáhodlouze vypráví. Sorajaa si zatím vede velmi dobře, protože se drží (drž se dál!), hysterické scény na rozdíl od manžela nedělá a ty praktické záležitosti taky zvládá. A že ji zajímá, kam půjde? Hele, mě by to v podobném případě zajímalo taky - už třeba jenom proto, že by se jednalo o tátu našich společných dětí a představa, že mi doma brečí či vyčítají, protože tatík žije v nějakém doupěti, v binci a špíně, případně ze sebe toho chudáka dělá, by mě taky nenadchla. Jistě, její holky už jsou velké, leccos pochopí, ale někdy ten rozum s pocitama nesrovnáš.
No a co udělá ona? Myslím, že pokud se v relativním klidu vyřeší rozvod a majetek a Sor si vylíže rány, teprve poto bude pravý čas na uvažování co dál.
Není tady
mariposo, tady sitrochu troufnu srovnat a zeptat se, jak jsi to měla ty při odchodu od rodičů? A jak to měli oni? Měli starost? Měla jsi starost i ty? A nebylo to náhodou vyjádření zájmu a promýšlení nového uspořádání? Nebo jste si dokázali jako cizí lidé říci nazdar bazar a byl konec?
Není tady

mariposa napsal(a):
sorajaa napsal(a):
Mari, i když je v tom kus pravdy - jí opravdu může být jedno, kde bude její muž bydlet po rozchodu - není to zas tak černobílé...
Třeba můj BM... když bydlel daleko od místa bydliště mých dětí, brával si je sporadičtěji, než když bydlel pak v místě jejich bydliště - benzin není zadarmo... Když byl na ubytovně, nemohl si je brát vůbec - nebylo kam. Čili mě to bylo šumák, ale děti v tom trochu lítaly. A jakkoli mě je ukradenej, toto se mě prostě dotýkalo. Pak měl drahej podnájem, tak zas nebylo na přispívání nad rámec výživného, moc mu toho nezbylo. A i když to máme v rozsudku, tak tím cancem papíru jsem si v tý době mohla podložit akorát tak nohu u viklajícího se stolu... Teď bydlí s partnerkou a jelikož tam bývají i naše děti, není mi jedno, kdo to je a kde to je. Protože kdyby se něco stalo, tak na ní kontakt nemám a ona na mě taky ne (předpokládám), plus pochopitelně je lepší, když je to normoš ženská, co dodržuje hygienu a nevaří z pytlíku - tak jak jsou děti zvyklé. Povlečený postele, vyčištěný zuby a žádný čínský polívky - voda nudle koření, na vředy jak dělaný... 
Jakkoli je to Sorajina manžela věc, kam se přestěhuje, nedá se to neřešit - zvlášť když se bobkovi z vyhřátého klobouku jaksi nechce... 

Není tady
Zdravím,
vidím, že přísloví - "sejde z očí, sejde z mysli" není zas tak pravdivé, asi možná vyjímka potvrzuje pravidlo, takže velesklon za připomenutí Pisateli 

Zklamča nereje do těch, koho nesnáší, spíš bych to viděla tak, že Zklamča reje do těch, co JI nesnáší.
Dlouze jsem četla a nepřispívala, stačilo opravdu jen tiše číst a nestačit "zírat", kolik vět a myšlenek a názorů by šlo zkopírovat a přiřadit k nim jiného adresáta. Takže - škoda písmenek. Značná část těchto příspěvků jasně vytvářela zrcadlový efekt.
Sorajo: moc v tvém vlákně nepřispívám - vše již bylo řečeno, jen s menšími obměnami se to píše dokola. Osobně si myslím, že je dobré, že jsi vzala do rukou aktivitu a nečekala a žádost o rozvod podala. To, jestli je to uspěchané, to bych netvrdila, spíš je to něco jako záchranná vesta, ochrání věci příští a co teprve nastanou (mohou nastat). To, jestli je to zbrklé, není třeba řešit, jak už bylo řečeno, máš to ve své režii, ten svůj život, takže není problém i ta možnost, že se můžete dát dohromady - i když i pro mě by po takových výstupech to šlo těžko, jsem víc radikální typ, i když odpustit také umím nějaký ten prohřešek, ale čeho je moc, toho je příliš, přes něco prostě už vlak nejede.
Jistě, že mohou nastat varianty, kdy se lituje, že bylo něco řešeno s horkou hlavou, někdy to však může být dobré řešení, ta rychlost - než se škvařit v pochybnostech, čím víc se v tom nípeš, tím víc vyvstává pochybností a možných variant "kdyby" A vůbec není od věci vědět, co budeš dělat - když bude varianta a, nebo varianta b, nebo c...nebo i víc - ale nač si zaměstnávat hlavu nespočtem variant, stačí vypíchnout jen ty základní
za a) spolu (za jakých podmínek, aby to klapalo a dali to dohromady...myslím systémem MY)
za b) bez sebe (tady myslím systémem čistě JÁ...co já budu dělat, abych se měla fajn a klapalo mi to)
za c) doklepem to spolu, ale každý sám za sebe (i tak by se dalo....spolu navenek, sám za sebe uvnitř)
.. no a každá tato varianta má pod sebou nespočet podvariant, na kterých lze spokojeně a šťastně žít dál. Nic však nebrání žít tyto varianty, i když nebudete mít ten oštemplovaný oddací papír. Je to jen papír....
Není tady
Halo! Sor! Tak jak je po víkendu?
Zklamčo, nečil se kvůli jednomu slovu
- dobrá, měla jsem napsat , že oni nesnáší tebe, bylo by to asi přesnější, ale Ty je taky moc ráda nemáš!
I já mám své "oblíbence", jenže ti už sem zřejmě nepřispívají...... 

Není tady

zuzi777a napsal(a):
Prokousala jsem se posledními stránkami a pořád kráká,pořád kráká......
Vybrala jsem si z toho kromě té příšerné vaty i pár věcí k zamyšlení- upřímně mě zaujala vsuvka Eremurrus o "nuceném" setrvávání ve vztahu.
Otázka do prostoru -
Co by vás přimnělo setrvat ve vztahu, z kterého se vám jinak "zvedá dekl" ?
Myslíte , že (hypoteticky- vycházím z toho, že Sor píše čistou pravdičku) je nějaký důvod ,proč by měla Sor se svým mužem TEĎ zůstávat?
A další otázka- proč si myslíte, že nás tolik zareagovalao na notoricky známou -prčááá a hihihi- když VŠECHNY VÍME- že není diskutér ale scoooter?
Za Eremuruss - nedostatok financií a nedostatok sebaúcty a pocitu vlastnej sebahodntoy. Ako hovorievala hrdinka v "Pásla kone na betóne": "Nemáš chlopa, nemáš pravdy..." Našťastie tá dobrá žena žila na východoslovenskej dedine 80-tych rokov minulého tisícročia a svet sa, apsoň ten okolo mňa, odvtedy už dosť pohol inam. Myslím, že Sorajja by mala robiť všetko, aby bola šťasntá ona aj jej dcéry - nech to znamená čokoľvek, lebo to vie najlepšie len ona sama. 
Upravil(a) Selima (24. 8. 2010 1:08)
Není tady

Dobrý den vám všem,
píši vám za mamku, která leží od soboty v nemocnici po operaci slepého střeva, mám vás za ni všechny pozdravovat a vyřídit, že až ji pustí domů, zase se ozve a moc se na vás těší. Dcera Klára.
Není tady
brzké uzdravení sorajo 
Není tady
Sor, přejii rychlé uzdravení .

Není tady
Jedovatě mě napadlo, že jednoho střeva se už zbavila a ani to (doufám) moc nebolelo 
Klárko, ať si maminka nedělá starosti - bez těch se uzdraví dřív - a vyřiď jí, že se taky těšíme až se vrátí.
Není tady

Koukám, že to Sor vzala z gruntu, všechno, co komplikuje život, ušmikne. Přeji brzké uzdravení.
Není tady
Taky zdravím, Sor.... ať se všechno rychle hojí a přibývají síly
.
Není tady

Také přeji brzké uzdravení... 
Není tady
Ahoj Sor
,
jsi už doma? Jak je?
Není tady