Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 7. 2010 18:08

majkafa
Host

Re: Co mohu dělat II (sorajaa)

PetrHl napsal(a):

amba001 napsal(a):

Já bych mu odepsala: Nevím.
Trošku bych ho znejistila, o zbytek se  postará  ješitnost.
Hlavně aby si nemyslel, že tě má za všech okolností absolutně jistou.  Malinkatý červíček v hlavě udělá svoje.

Už jsi podala návrh na předběžné opatření?

jako chlapa by mne daleko víc znejistělo mlčení než odpověď "nevím" smile

Myslím, že tohle není hra na znejistění.

#27 27. 7. 2010 20:28

sorajaa
♥♥♥----

mba001: Na možnost podání předběžného opatření jsem se ptala právníka, prý není na něco takového šance, protože by muselo být prokázano, že manžel si už nějaké půjčky a úvěry v minulosti bral a nesplácel a zadlužoval rodinu, prostě na základě nějaké ústní výhružky to prý žádný soud neschválí. Ani prý nenařídí soudně zúžení SJM, prostě tam prý nejsou potřebné důvody, pokud už v minulosti neměl problémy, jediná možnost je dohoda s manželem a společné zúžení u notáře, prostě dobrovolná dohoda nás dvou.
Teď byl manžel pět dní u paní, v pátek ji přivezl z nemocnice a pak se o ni celý víkend staral, v neděli mi poslal sms, že nic nemůže dělat a musí držet dietu ( a co já jako s tím?), zřejmě proto si vzal  včera a dnes dovolenou a zůstal ještě tam.
No doufám, že mu taky zbyl nějaký čas na přemýšlení, hlavně o těch výhrůžkách s půjčkama.

Není tady

#28 27. 7. 2010 20:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Sor - teď mě napadlo... když to nejde zúžit, protože ještě nic neprovedl (to mi připomíná policajty - "Jo von vám jenom vyhrožuje? Tak až vás zabije, my teda přijedeme."), tak si zařiď ŽL.
Soud zúží společné jmění manželů až na věci tvořící obvyklé vybavení společné domácnosti v případě, že jeden z manželů získal oprávnění k podnikatelské činnosti nebo se stal neomezeně ručícím společníkem obchodní společnosti (tedy společníkem veřejné obchodní společnosti či komplementářem komanditní společnosti). Tento právní institut slouží především k ochraně nepodnikajícího manžela, jehož by mohl zruinovat případný podnikatelský nezdar druhého manžela. Důvodem k zúžení SJM je pouhý fakt, že jeden z manželů získal oprávnění k podnikatelské činnosti. Soud nezkoumá, zda manžel podnikatelskou činnost vskutku zahájil či vykonává.

že nic nemůže dělat a musí držet dietu ( a co já jako s tím?)
No co asi? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif Paní zřejmě potřebuje vyprat špínu ze špitálu, trochu volíznout podlahy, dietní stravu uvařit... a ty se stavíš nechápavá a manžel ve své vrozené plachosti si tě netrofá požádat přímo... nedovtipo http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Upravil(a) helena (27. 7. 2010 20:43)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 27. 7. 2010 21:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

heleno, já z tebe někdy fakt nemůžu big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#30 27. 7. 2010 21:32

majkafa
Host

To není jen o pouhém zařízení živnostenského listu. Živnostník se musí zaregistrovat na finančáku... Do toho bych nešla. Zkus domluvit zúžení SJM u notáře, jestli ho manžel podepíše, sorajo. Ale nemyslím, že by to byla stopka pro tvého muže a věřitele. Různé ty nebankovní "půjčovny" peněz a podobně nic nezastaví. Klidně půjčí a pak ty peníze nějak vytlučou. Třeba přes vymahače.
Radím co nejrychleji podat žádost o rozvod. To je nejlepší a nejkratší cesta. Děti máte dospělé, žádný společný nemovitý majetek, není třeba řešit nezletilé děti a výživné, budete rozvedeni natošup.
Podle toho, jak se chová tvůj manžel, bála bych se s tím otálet.

Upravil(a) majkafa (27. 7. 2010 21:33)

#31 27. 7. 2010 21:55

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Sor: No doufám, že mu taky zbyl nějaký čas na přemýšlení, hlavně o těch výhrůžkách s půjčkama.

Sor, zítra ráno bych vběhla do města podat žádost o rozvod. Není na co čekat.
Nepřestává mě ale fascinovat ta drzost nebo neomalenost či jak to nazvat, že Tě informuje o milence. Nechápu. Tedy v legraci mě hned napoprvé napadlo to, co popsala Helča smile, ale přece jen když se nad tím zamyslíš - někde se musela stát chybka - buď je s prominutím inteligenčně celkově vypatlanej (nedochází mu, co dělá) nebo je mu v životě vlastní chování řeznického psa (nedochází mu, co dělá) nebo je snad chvilkově "momentálně zavostalej" (nedochází mu, co dělá) nebo Ty jsi byla celé roky příliš měkká, tudíž ví, že si to může dovolit....... hmm (véééélmi dobře ví, co dělá).
Drž se.

Není tady

#32 27. 7. 2010 22:20

BrenTen
♥♥♥----

Sorajo, ještě bych doporučil použít trochu taktického přístupu. Pokud se dobře pamatuji, manžel měl v plánu vzít si s milenkou hypotéku. Proto mu zkus naservírovat, že rozvod nebo aspoň zúžení SJM je vlastně v jeho zájmu. Teď pro hypotéku potřebuje tvůj souhlas a i kdyby nepotřeboval, ty bys potom byla spoluvlastníkem nemovitosti, což by se jemu ani milence jistě nelíbilo.

Není tady

#33 27. 7. 2010 23:21

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

nevím, já bych se asi v  tomto pádě vykašlala na taktizování a podala žádost o rozvod. Pokud má pán zatmění jakéhokoliv původu /viz Tercilin rozbor;) /  je úplně šumněnka  původ myšlenky- spíš dopad , ten by byl zajímavý a nepěkný ,hlavně pro dobrotivku Sor a  jejich holky....
Ani jsi Sorajo nepsala, zda má již dcera penízky na svém, nebo zda ještě  pořád riskujete  možnost přesunu úspor směrem  milenka......

Není tady

#34 28. 7. 2010 8:18

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Nepřestává mě ale fascinovat ta drzost nebo neomalenost či jak to nazvat, že Tě informuje o milence.......buď je s prominutím inteligenčně celkově vypatlanej (nedochází mu, co dělá) nebo je mu v životě vlastní chování řeznického psa (nedochází mu, co dělá) nebo je snad chvilkově "momentálně zavostalej" (nedochází mu, co dělá) nebo Ty jsi byla celé roky příliš měkká, tudíž ví, že si to může dovolit....... hmm (véééélmi dobře ví, co dělá).
Drž se.

Dost často se stává, že se ve vztahu vytvoří pouto na způsob matka-syn, že žena (ale bývá to i opačně) tak trochu opustí funkci milenky a partnerky a je za maminku, které se svěřuje s trápeními i radostmi a ona pochopí, pofouká, odpustí.... je to přece maminka. Jestli to tak je, pak to ovšem Soraja svým přístupem umožnila, dokonce možná vyvolala.
Asi znáte pár, kde žena čeká ve vztahu spíš náhradního tatínka, než rovnocenného partnera.

Není tady

#35 28. 7. 2010 8:30

sorajaa
♥♥♥----

Dcera má svoje peníze zajištěné, o to strach už nemám. Včera manžel přijel od paní až pozdě večer a jediný co z něj vypadlo je, že dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet  pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme až dnes.

Není tady

#36 28. 7. 2010 9:15

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

tak se drž a nedej se  vmanipulovat do role   té,které je to všechno vina,popřípadě "hodné tety", která má porozumnění pro hošíčka s problémy.....

Není tady

#37 28. 7. 2010 9:26

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

sorajaa napsal(a):

Dcera má svoje peníze zajištěné, o to strach už nemám. Včera manžel přijel od paní až pozdě večer a jediný co z něj vypadlo je, že dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet  pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme až dnes.

...honem podej žádost o rozvod, kde ho budeš potom honit, naseká vám dluhy a bude si odpočívat někde u moře a ty budeš splácet. Dočista se pominul, dávat v dnešní době výpověĎ už chce kus "fištróna". Neřeš to s ním at se třeba po.... ale řeš svoje věci, to je zajisti se proti tomu, že za ně budeš splácet. Nevyptávej se ho, čeká na to a bude s tebou manipulovat a cloumat. Řeš jen to co je důležitý pro tebe. Svojí půlku peněz honem převeď jinam.

dum spiro spero

Není tady

#38 28. 7. 2010 11:57

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Sor: jediný co z něj vypadlo je, že dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet  pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme až dnes.

Hmm, to je docela silná káva neutral.

Není tady

#39 29. 7. 2010 11:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

to vůbec nemusí být pravda. na kamarádku tohle její muž taky zkoušel, prostě ji jen sprostě vydíral, vyhrožoval, snažil se ji znejistit a dostat dolů. taky kecy, že má podanou výpověď a odchází do ciziny. nešel nikam, samozřejmě. možná je to taky jen nějákej pitomej tah z jeho strany, už neví co by zkusil.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#40 29. 7. 2010 15:27

sorajaa
♥♥♥----

Tak včera manžel navštívil svoji matku a konečně jí všechno řekl, že má milenku, že chce od nás odejít, že prý chce být ještě šastný a že nemá smysl, aby mu to vymlouvala, že ta jeho paní mu za to stojí, aby všechno opustil. Prý už dal výpověď, shání si práci v Německu přes nějakou agenturu, takže se prý odstěhuje, až najde nějaké zaměstnání, buď tam, kde ona bydlí nebo v tom zahraničí. Tchyně mi pak hned telefonovala, byla z toho úplně špatná a brečela, že s ním není vůbec řeč, že na nic nebere ohledy, že se mu to snažila vymluvit, ale prý to je jak mluvit do dubu, že je úplně zblbnutý. Řekla mu, že tu ženskou prý nikdy nechce vidět, ani její děti, on se hrozně urazil, tak že prý neuvidí ani jeho. Prý co na takové ženské vidí (ona je hodně silná), kam dal rozum a oči, no prostě že se mu snažila nějak otevřít oči. Říkala jsem jí, že to nemá smysl, čím víc ji bude hanit, tím víc se jí on bude zastávat. I když třeba tuší, že má pravdu, stejně to nepřizná. Manžel na ni začal křičet, že mu nepřeje štěstí, že nechce, aby byl šastný atd. Prý si myslel, že mu popřeje štěstí a řekne, aby příště přijel i s paní a jejíma dětma, proto asi ty fotky. Prostě nečekal z její strany takovou reakci a byl z toho hodně překvapený a naštvaný.
Tchyně je hrozně hodná ženská, ale zdaleka neví všechno, pořád si chudák myslí, že se to ještě může mezi náma dát do pořádku.

Není tady

#41 29. 7. 2010 18:55

Salen
♥♥♥♥♥♥-

No jo, tak mu to přejme, když našel to svoje štěstí. Co s ním taky jinýho.
A ty to Sorajoo dotáhni do konce, vyřeš si život, ničeho se neboj, i tobě jednou bude zase dobře. Nebo aspoň líp než teď.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#42 29. 7. 2010 18:58

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jo tak on dal výpověď a další zaměstnání si teprve hledá...... Hmmmmm... hmm
Sor, dnes se to možná nezdá, ale - mᚠto vlastně chválabohu dost jednoduché. V tom, že Tvůj manžel nehodlá opruzovat doma celé roky coby Buridan. S touto situací se časem vyrovnᚠa určitě Ti bude psychicky (jednou s někým jiným) líp.

Není tady

#43 29. 7. 2010 19:45

majkafa
Host

Sorajo, je dobře, že to tvůj manžel řekl mamince, že to bude řešit a neběhat sem-tam.
Jak píšou holky, jednou bude zase dobře.
Dnes jsem se potkala se známou, dlouho jsme se neviděly. Ptala se, jak žiju. Říkala jsem jí, že poté, jak mě položil odchod a chování mého BM ke mně a k dětem, mě ani nenapadlo, že na mě ještě čeká takový hezký život, jaký teď mám. Včetně mého přítele.

#44 29. 7. 2010 20:36

sorajaa
♥♥♥----

Majkafa: ano, sice vše řekl tchyni, ale s tím, že to bude řešit a neběhat sem a tam, no nevím, mám obavu, že to tak honem nebude. Chtěla jsem se s ním v klidu dohodnout, nabídla rozvod dohodou, nabídla, a si nechá auto, motorku a peníze na účtu. Mě by zůstalo jen zařízení domácnosti. Jemu se to ale pořád nelíbí, chtěl by vyplatit i nějaké peníze z domu, i když už pochopil, že dům je rodičů a žádný nárok na ně nemá. Tak vyhrožuje, že se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaží urvat co nejvíc, i když ví, že by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snažila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i když bych mu dala mnohem víc, než na co by měl nárok, ale zadlužovat se a vyplácet další peníze z domu, který není ani můj, to opravdu nebudu. Budu mít co dělat, abysme to s holkama nějak finančně  zvládly.
On pořád naříká, že bude potřebovat peníze, že já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, že se zadluží na dvacet let, že bude muset jít vydělávat do ciziny atd. Pořád jen já,já já.
Co bude s náma a hlavně holkama, který budou studovat,  to je mu asi jedno. Říkala jsem mu, že si pořád chtěl dokazovat, jaký je chlap, tak teď má jedinečnou šanci.
Na rozvod přistoupit nechce, že prý nechápe, proč tak spěchám, stěhovat se zatím taky nechce, novou práci zatím nemá, takže jsme v podstatě tam, kde jsme byli.

Není tady

#45 29. 7. 2010 20:40

majkafa
Host

Však to nevadí, že nechce přistoupit na rozvod. Podej žádost ty, máte dospělé děti, budete rozvedeni hned. A co se bydlení u tebe týká, pak stačí už jen vyměnit zámky. A se soudí. Stejně nic nevysoudí.

#46 29. 7. 2010 20:57

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Já už bych taky nečekala a žádost bych podala sama. A proč Sorajoo chceš dělit majetek tak, abys mu nějak vyšla vstříc??? Nechala bych to na právníkovi a manžel by měl dostat jen to, na co má právní nárok.
Neříkám, že ho mᚠvyhánět, jak tu někteří radí. Byl to léta tvůj manžel, je táta vašich holek. Pokud ti neubližuje, a klidně bydlí dál .... zatím. Než si vše vyřeší on i ty.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#47 29. 7. 2010 21:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Sor: Tak vyhrožuje, že se z domu v tom případě nehne.

Nemám zkušenosti, ale tohle se snad nějak právnicky ošetřit dá, nebo ne? Poptala bych se nějakého advokáta.
Sorajoo, vydrž - popisuješ přesně to, co slyším od všech svých rozvedených kamarádek - ten scénář je fakt úplně stejný. Chlap si najde jinou ženu - to by mu šlo, ale aby si zajistil bydlení, na to dost silný není. Někteří jsou opravdu paraziti.
Škoda, že v těchto nepříjemných situacích nemohou být ženy ráznější - chytit ho za límec, vystrčit za dveře a nebavit se.... tak by se to mělo s těmito typy dělat big_smile - žádné takové, že on si bude diktovat podmínky... hmm
Já bych asi zámky neměnila, určitě bych však zašla za právníkem pro radu.
P.S. Stejně jako salen - neměla bych už dál zájem mu "vycházet vstříc". Není totiž proč. Není ani nemocný, ani nesvéprávný, ani... je to zdravý chlap, který má touhu žít bez Tebe - tak a dokáže, že to umí sám bez Tvé pomoci.

Upravil(a) Tercila (29. 7. 2010 21:03)

Není tady

#48 29. 7. 2010 21:17

sorajaa
♥♥♥----

Proč chci vycházet vstříc? Chtěla jsem si ušetřit ty soudní tahanice o majetek, chtěla bych, aby bylo vše rychle vyřízené bez zbytečné házení špíny jeden na druhého, chtěla jsem uchovat vzájemné vztahy na slušné úrovni, ale vím, že to musíme chtít oba, nejde to za každou cenu nebo za cenu toho, že manžel bude diktovat nehorázné podmínky nebo vydírat. Pak to budu muset řešit sama.

Není tady

#49 29. 7. 2010 21:22

sorajaa
♥♥♥----

Na to bydlení jsem se taky právníka ptala, po rozvodu mají mí rodiče jako vlastníci nemovitosti nárok  ho vyzvat k opuštění bytu, pokud nebude chtít, museli by podat k soudu žalobu na vyklizení, do té doby by mohli požadovat placení nájemného.
S rozvodem nechci čekat, takže buď se nějak slušně domluvíme, nebo mi nezbyde nic jinýho než požádat o rozvod sama.

Není tady

#50 29. 7. 2010 21:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

sorajo - jsi úžasná, víš to? Snažíš se nehrát jeho "hry", snažíš se uchovat důstojnost nejen svoji ale i jeho - musíš být bezva ženská, akorát to ten tvůj tetřev hlušec nevidí... hjarta

Upravil(a) PavlaH (29. 7. 2010 21:31)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí