6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PetrHl napsal(a):
amba001 napsal(a):
Já bych mu odepsala: Nevím.
Troku bych ho znejistila, o zbytek se postará jeitnost.
Hlavně aby si nemyslel, e tě má za vech okolností absolutně jistou. Malinkatý červíček v hlavě udělá svoje.
U jsi podala návrh na předběné opatření?jako chlapa by mne daleko víc znejistělo mlčení ne odpověď "nevím"
Myslím, e tohle není hra na znejistění.
mba001: Na monost podání předběného opatření jsem se ptala právníka, prý není na něco takového ance, protoe by muselo být prokázano, e manel si u nějaké půjčky a úvěry v minulosti bral a nesplácel a zadluoval rodinu, prostě na základě nějaké ústní výhruky to prý ádný soud neschválí. Ani prý nenařídí soudně zúení SJM, prostě tam prý nejsou potřebné důvody, pokud u v minulosti neměl problémy, jediná monost je dohoda s manelem a společné zúení u notáře, prostě dobrovolná dohoda nás dvou.
Teď byl manel pět dní u paní, v pátek ji přivezl z nemocnice a pak se o ni celý víkend staral, v neděli mi poslal sms, e nic nemůe dělat a musí dret dietu ( a co já jako s tím?), zřejmě proto si vzal včera a dnes dovolenou a zůstal jetě tam.
No doufám, e mu taky zbyl nějaký čas na přemýlení, hlavně o těch výhrůkách s půjčkama.
Není tady
Sor - teď mě napadlo... kdy to nejde zúit, protoe jetě nic neprovedl (to mi připomíná policajty - "Jo von vám jenom vyhrouje? Tak a vás zabije, my teda přijedeme."), tak si zařiď L.
Soud zúí společné jmění manelů a na věci tvořící obvyklé vybavení společné domácnosti v případě, e jeden z manelů získal oprávnění k podnikatelské činnosti nebo se stal neomezeně ručícím společníkem obchodní společnosti (tedy společníkem veřejné obchodní společnosti či komplementářem komanditní společnosti). Tento právní institut slouí předevím k ochraně nepodnikajícího manela, jeho by mohl zruinovat případný podnikatelský nezdar druhého manela. Důvodem k zúení SJM je pouhý fakt, e jeden z manelů získal oprávnění k podnikatelské činnosti. Soud nezkoumá, zda manel podnikatelskou činnost vskutku zahájil či vykonává.
e nic nemůe dělat a musí dret dietu ( a co já jako s tím?)
No co asi? Paní zřejmě potřebuje vyprat pínu ze pitálu, trochu volíznout podlahy, dietní stravu uvařit... a ty se staví nechápavá a manel ve své vrozené plachosti si tě netrofá poádat přímo... nedovtipo
Upravil(a) helena (27. 7. 2010 20:43)
Není tady
heleno, já z tebe někdy fakt nemůu
Není tady
To není jen o pouhém zařízení ivnostenského listu. ivnostník se musí zaregistrovat na finančáku... Do toho bych nela. Zkus domluvit zúení SJM u notáře, jestli ho manel podepíe, sorajo. Ale nemyslím, e by to byla stopka pro tvého mue a věřitele. Různé ty nebankovní "půjčovny" peněz a podobně nic nezastaví. Klidně půjčí a pak ty peníze nějak vytlučou. Třeba přes vymahače.
Radím co nejrychleji podat ádost o rozvod. To je nejlepí a nejkratí cesta. Děti máte dospělé, ádný společný nemovitý majetek, není třeba řeit nezletilé děti a výivné, budete rozvedeni natoup.
Podle toho, jak se chová tvůj manel, bála bych se s tím otálet.
Upravil(a) majkafa (27. 7. 2010 21:33)
Sor: No doufám, e mu taky zbyl nějaký čas na přemýlení, hlavně o těch výhrůkách s půjčkama.
Sor, zítra ráno bych vběhla do města podat ádost o rozvod. Není na co čekat.
Nepřestává mě ale fascinovat ta drzost nebo neomalenost či jak to nazvat, e Tě informuje o milence. Nechápu. Tedy v legraci mě hned napoprvé napadlo to, co popsala Helča , ale přece jen kdy se nad tím zamyslí - někde se musela stát chybka - buď je s prominutím inteligenčně celkově vypatlanej (nedochází mu, co dělá) nebo je mu v ivotě vlastní chování řeznického psa (nedochází mu, co dělá) nebo je snad chvilkově "momentálně zavostalej" (nedochází mu, co dělá) nebo Ty jsi byla celé roky příli měkká, tudí ví, e si to můe dovolit....... (véééélmi dobře ví, co dělá).
Dr se.
Není tady
Sorajo, jetě bych doporučil pouít trochu taktického přístupu. Pokud se dobře pamatuji, manel měl v plánu vzít si s milenkou hypotéku. Proto mu zkus naservírovat, e rozvod nebo aspoň zúení SJM je vlastně v jeho zájmu. Teď pro hypotéku potřebuje tvůj souhlas a i kdyby nepotřeboval, ty bys potom byla spoluvlastníkem nemovitosti, co by se jemu ani milence jistě nelíbilo.
Není tady
nevím, já bych se asi v tomto pádě vykalala na taktizování a podala ádost o rozvod. Pokud má pán zatmění jakéhokoliv původu /viz Tercilin rozbor;) / je úplně umněnka původ mylenky- spí dopad , ten by byl zajímavý a nepěkný ,hlavně pro dobrotivku Sor a jejich holky....
Ani jsi Sorajo nepsala, zda má ji dcera penízky na svém, nebo zda jetě pořád riskujete monost přesunu úspor směrem milenka......
Není tady
Tercila napsal(a):
Nepřestává mě ale fascinovat ta drzost nebo neomalenost či jak to nazvat, e Tě informuje o milence.......buď je s prominutím inteligenčně celkově vypatlanej (nedochází mu, co dělá) nebo je mu v ivotě vlastní chování řeznického psa (nedochází mu, co dělá) nebo je snad chvilkově "momentálně zavostalej" (nedochází mu, co dělá) nebo Ty jsi byla celé roky příli měkká, tudí ví, e si to můe dovolit....... (véééélmi dobře ví, co dělá).
Dr se.
Dost často se stává, e se ve vztahu vytvoří pouto na způsob matka-syn, e ena (ale bývá to i opačně) tak trochu opustí funkci milenky a partnerky a je za maminku, které se svěřuje s trápeními i radostmi a ona pochopí, pofouká, odpustí.... je to přece maminka. Jestli to tak je, pak to ovem Soraja svým přístupem umonila, dokonce moná vyvolala.
Asi znáte pár, kde ena čeká ve vztahu spí náhradního tatínka, ne rovnocenného partnera.
Není tady
Dcera má svoje peníze zajitěné, o to strach u nemám. Včera manel přijel od paní a pozdě večer a jediný co z něj vypadlo je, e dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme a dnes.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Dcera má svoje peníze zajitěné, o to strach u nemám. Včera manel přijel od paní a pozdě večer a jediný co z něj vypadlo je, e dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme a dnes.
...honem podej ádost o rozvod, kde ho bude potom honit, naseká vám dluhy a bude si odpočívat někde u moře a ty bude splácet. Dočista se pominul, dávat v dnení době výpověĎ u chce kus "fitróna". Neře to s ním at se třeba po.... ale ře svoje věci, to je zajisti se proti tomu, e za ně bude splácet. Nevyptávej se ho, čeká na to a bude s tebou manipulovat a cloumat. Ře jen to co je důleitý pro tebe. Svojí půlku peněz honem převeď jinam.
Není tady
Sor: jediný co z něj vypadlo je, e dal ve stávajícím zaměstnání výpověď a chystá se odjet pracovat do zahraničí. Víc se nechtěl vůbec bavit, prý si promluvíme a dnes.
Hmm, to je docela silná káva .
Není tady
to vůbec nemusí být pravda. na kamarádku tohle její mu taky zkouel, prostě ji jen sprostě vydíral, vyhrooval, snail se ji znejistit a dostat dolů. taky kecy, e má podanou výpověď a odchází do ciziny. neel nikam, samozřejmě. moná je to taky jen nějákej pitomej tah z jeho strany, u neví co by zkusil.
Není tady
Tak včera manel navtívil svoji matku a konečně jí vechno řekl, e má milenku, e chce od nás odejít, e prý chce být jetě astný a e nemá smysl, aby mu to vymlouvala, e ta jeho paní mu za to stojí, aby vechno opustil. Prý u dal výpověď, shání si práci v Německu přes nějakou agenturu, take se prý odstěhuje, a najde nějaké zaměstnání, buď tam, kde ona bydlí nebo v tom zahraničí. Tchyně mi pak hned telefonovala, byla z toho úplně patná a brečela, e s ním není vůbec řeč, e na nic nebere ohledy, e se mu to snaila vymluvit, ale prý to je jak mluvit do dubu, e je úplně zblbnutý. Řekla mu, e tu enskou prý nikdy nechce vidět, ani její děti, on se hrozně urazil, tak e prý neuvidí ani jeho. Prý co na takové enské vidí (ona je hodně silná), kam dal rozum a oči, no prostě e se mu snaila nějak otevřít oči. Říkala jsem jí, e to nemá smysl, čím víc ji bude hanit, tím víc se jí on bude zastávat. I kdy třeba tuí, e má pravdu, stejně to nepřizná. Manel na ni začal křičet, e mu nepřeje těstí, e nechce, aby byl astný atd. Prý si myslel, e mu popřeje těstí a řekne, aby přítě přijel i s paní a jejíma dětma, proto asi ty fotky. Prostě nečekal z její strany takovou reakci a byl z toho hodně překvapený a natvaný.
Tchyně je hrozně hodná enská, ale zdaleka neví vechno, pořád si chudák myslí, e se to jetě můe mezi náma dát do pořádku.
Není tady
No jo, tak mu to přejme, kdy nael to svoje těstí. Co s ním taky jinýho.
A ty to Sorajoo dotáhni do konce, vyře si ivot, ničeho se neboj, i tobě jednou bude zase dobře. Nebo aspoň líp ne teď.
Není tady
Jo tak on dal výpověď a dalí zaměstnání si teprve hledá...... Hmmmmm...
Sor, dnes se to moná nezdá, ale - má to vlastně chválabohu dost jednoduché. V tom, e Tvůj manel nehodlá opruzovat doma celé roky coby Buridan. S touto situací se časem vyrovná a určitě Ti bude psychicky (jednou s někým jiným) líp.
Není tady
Sorajo, je dobře, e to tvůj manel řekl mamince, e to bude řeit a neběhat sem-tam.
Jak píou holky, jednou bude zase dobře.
Dnes jsem se potkala se známou, dlouho jsme se neviděly. Ptala se, jak iju. Říkala jsem jí, e poté, jak mě poloil odchod a chování mého BM ke mně a k dětem, mě ani nenapadlo, e na mě jetě čeká takový hezký ivot, jaký teď mám. Včetně mého přítele.
Majkafa: ano, sice ve řekl tchyni, ale s tím, e to bude řeit a neběhat sem a tam, no nevím, mám obavu, e to tak honem nebude. Chtěla jsem se s ním v klidu dohodnout, nabídla rozvod dohodou, nabídla, a si nechá auto, motorku a peníze na účtu. Mě by zůstalo jen zařízení domácnosti. Jemu se to ale pořád nelíbí, chtěl by vyplatit i nějaké peníze z domu, i kdy u pochopil, e dům je rodičů a ádný nárok na ně nemá. Tak vyhrouje, e se z domu v tom případě nehne. Prostě se snaí urvat co nejvíc, i kdy ví, e by u soudu s něčím podobným nepochodil. Snaila jsem se mu vyjít vstříc, nechci se dohadovat, chtěla jsem se domluvit, i kdy bych mu dala mnohem víc, ne na co by měl nárok, ale zadluovat se a vyplácet dalí peníze z domu, který není ani můj, to opravdu nebudu. Budu mít co dělat, abysme to s holkama nějak finančně zvládly.
On pořád naříká, e bude potřebovat peníze, e já budu mít kde bydlet, ale on si bude muset vzít s paní hypotéku a sehnat byt, e se zadluí na dvacet let, e bude muset jít vydělávat do ciziny atd. Pořád jen já,já já.
Co bude s náma a hlavně holkama, který budou studovat, to je mu asi jedno. Říkala jsem mu, e si pořád chtěl dokazovat, jaký je chlap, tak teď má jedinečnou anci.
Na rozvod přistoupit nechce, e prý nechápe, proč tak spěchám, stěhovat se zatím taky nechce, novou práci zatím nemá, take jsme v podstatě tam, kde jsme byli.
Není tady
Vak to nevadí, e nechce přistoupit na rozvod. Podej ádost ty, máte dospělé děti, budete rozvedeni hned. A co se bydlení u tebe týká, pak stačí u jen vyměnit zámky. A se soudí. Stejně nic nevysoudí.
Já u bych taky nečekala a ádost bych podala sama. A proč Sorajoo chce dělit majetek tak, abys mu nějak vyla vstříc??? Nechala bych to na právníkovi a manel by měl dostat jen to, na co má právní nárok.
Neříkám, e ho má vyhánět, jak tu někteří radí. Byl to léta tvůj manel, je táta vaich holek. Pokud ti neubliuje, a klidně bydlí dál .... zatím. Ne si ve vyřeí on i ty.
Není tady
Sor: Tak vyhrouje, e se z domu v tom případě nehne.
Nemám zkuenosti, ale tohle se snad nějak právnicky oetřit dá, nebo ne? Poptala bych se nějakého advokáta.
Sorajoo, vydr - popisuje přesně to, co slyím od vech svých rozvedených kamarádek - ten scénář je fakt úplně stejný. Chlap si najde jinou enu - to by mu lo, ale aby si zajistil bydlení, na to dost silný není. Někteří jsou opravdu paraziti.
koda, e v těchto nepříjemných situacích nemohou být eny ráznějí - chytit ho za límec, vystrčit za dveře a nebavit se.... tak by se to mělo s těmito typy dělat - ádné takové, e on si bude diktovat podmínky...
Já bych asi zámky neměnila, určitě bych vak zala za právníkem pro radu.
P.S. Stejně jako salen - neměla bych u dál zájem mu "vycházet vstříc". Není toti proč. Není ani nemocný, ani nesvéprávný, ani... je to zdravý chlap, který má touhu ít bez Tebe - tak a dokáe, e to umí sám bez Tvé pomoci.
Upravil(a) Tercila (29. 7. 2010 21:03)
Není tady
Proč chci vycházet vstříc? Chtěla jsem si uetřit ty soudní tahanice o majetek, chtěla bych, aby bylo ve rychle vyřízené bez zbytečné házení píny jeden na druhého, chtěla jsem uchovat vzájemné vztahy na sluné úrovni, ale vím, e to musíme chtít oba, nejde to za kadou cenu nebo za cenu toho, e manel bude diktovat nehorázné podmínky nebo vydírat. Pak to budu muset řeit sama.
Není tady
Na to bydlení jsem se taky právníka ptala, po rozvodu mají mí rodiče jako vlastníci nemovitosti nárok ho vyzvat k oputění bytu, pokud nebude chtít, museli by podat k soudu alobu na vyklizení, do té doby by mohli poadovat placení nájemného.
S rozvodem nechci čekat, take buď se nějak sluně domluvíme, nebo mi nezbyde nic jinýho ne poádat o rozvod sama.
Není tady
sorajo - jsi úasná, ví to? Snaí se nehrát jeho "hry", snaí se uchovat důstojnost nejen svoji ale i jeho - musí být bezva enská, akorát to ten tvůj tetřev hluec nevidí...
Upravil(a) PavlaH (29. 7. 2010 21:31)
Není tady