6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Uvědomila jsem si, e dnes je to přesně est týdnů, co jsem se dozvěděla, e manel má milenku. Nikdy bych neřekla, e za tak poměrně krátkou dobu se můe člověku takto změnit a otočit ivot. A je mi jasný, e to horí mě jetě čeká. Ty první dny, co jsem se ve dozvěděla, to bylo peklo. ok, strach, nejistota, probdělý noci, bylo hrozný se s tím srovnat aspoň tak, aby člověk mohl tak nějak fungovat. Nevěřícnost, říkala jsem si, e to není moný, e to je nějaký omyl, zlý sen, ze kterého se vzbudím a zase bude ve jako dřív.
A to jsem jetě netuila, e budu muset řeit takové praktické věci jako teď, ze oku jsem se musela honem rychle probrat, protoe se nejedná jen o mě, jsou tu jetě holky a pro ty to taky nebylo a není vůbec jednoduchý.
Přemýlím, jestli mi to celé dalo taky něco pozitivního. Tím nejdůleitějím bylo asi lepí poznání sebe sama, dokud člověku neteč do bot, asi nemá moc důvodů nad sebou nějak příli přemýlet. Dále poznání svého manela, ono to bude znít moná divně, jak to můu brát jako pozitivum, ale já to teď u tak vnímám. Dále poznání, co má člověk kolem sebe lidí, kterým na vás záleí, já před tím viděla pořád jen manela a rodinu, to byla moje priorita, a ve kolem tak trochu přehlíela a zanedbávala. A to byli známí, přátelé, moje zájmy a taky i já sama. Dále zjitění, jak moc fajn mám dcery, to jsem samozřejmě věděla i před tím, ale přece jenom se vztahy mezi náma tak nějak prohloubily. Pak dalí maličkosti, mnohem víc volného času sama na sebe, svoje zájmy, přátele, a taky jetě něco hodně důleitého, větí samostatnost a nutnost spoléhat se sama na sebe.
Jindy jsem nedělní dopoledne trávila tak, e jsem od rána stála u sporáku, vařila, pekla, aby vichni byli spokojení. Dnes jsme s dcerou jely na oběd do restaurace, v klidu poseděly, popovídaly, daly si dobré jídlo, pak se zastavily jetě na výstavě, bylo to moc fajn. Za chvíli jedu na návtěvu ke kamarádce a moc se na ni těím. Je mi jasný, e to vechno jsem mohla dělat i dřív, a bylo to moje rozhodnutí, e jsem to nedělala a raději se přizpůsobovala manelovi, teď se sama sebe ptám, proč vlastně?
Snaím se to vechno uít, vím, e v přítích dnech u budu muset řeit ty praktické starosti, co mi tato situace způsobila, mám z toho velkou obavu, obavu z celé svojí budoucnosti,ale vím,e to za mě nikdo neudělá.
Upravil(a) sorajaa (25. 7. 2010 14:33)
Není tady
Poslechni Sor- píe hezky, je fajn, e si o tom přemýlí.... ALE- v tom tvém příspěvku jsem nala jeden OBROVSKÝ omyl!
e bude hůř. Nebude, věř tomu! Moná budou komplikace přízemního rázu, ale zústávají ti vechna pozitiva,která jsi ji objevila a budou přibývat i dalí! Jenom je teď jetě nevidí- jsou za rohem.
A to jetě ani netuí, e a se z toho veho oklepe, zjistí, e jsou i jiní mui, e ti můe být s někým fajn, ba co dím LÍP ne s bývalým.... Nebo e objeví kamarádky, kamarády, aktivity o kterých se ti coby "vzorné obětavé manelce" ani nezdálo.... Neboj se toho ,co bude. Tě se na NOVÝ IVOT!!!
Není tady
Sor- čeká tě lepí ivot i kdy sis jetě nedávno určitě myslela, e tak jak ije jsi astná. Já s odchodem manela za milenkou, po vyplakání a smíření se se situací zjituji, e nechápu, jak jsem mohla ít jen pro něj a pro děti. A nyní vidím, e jsou kolem mne lidi, kteří mě mají rádi a já je zanedbávala, na sebe jsem taky moc nemyslela.. Prostě domácí puka se vím vudy.Také se mi upevnil vztah s dětma, jsem tak nějak víc v klidu a v pohodě. Věřím, e mě jetě těstí potká, i kdy ze začátku jsem byla pesimistka. A nyní se rozhlíím kolem sebe a vidím, e jde ít ivot i trochu líp a moná i veseleji. Sice mě i tebe jetě čekají soudní tahanice, mě u to začalo.Ale najednou mám sílu i na tohle a nenechám se zahnat do kouta. Přeji astný ivot a spoustu dobrých přátel. Zjistí, e není jen jeden muský na světě.
Není tady
to vechno jsem mohla dělat i dřív, a bylo to moje rozhodnutí, e jsem to nedělala a raději se přizpůsobovala manelovi, teď se sama sebe ptám, proč vlastně?
Dalí z dobrejch kroků - ptá se "proč?" (a určitě u zná odpověď ).
A budoucnosti se neboj - holky mají pravdu, kdy říkají, co vechno hezkýho tě jetě čeká. Podívej, já na starý kolena taky zjistila, e svět nespadne, kdy odjedu na týdenní dovolenou nebo přijdu občas domů později, ne ten pán, co s ním bydlím a podhodím mu studenou večeři... jen mi to trvalo hodně dlouhých let a fakt jsem měla ze začátku pocit, e dělám něco nepatřičnýho (ale on natěstí skoro přejde).
Není tady
Ja si myslím, e hlavne príde NIEČO INÉ. V niečom to bude asi lepie, v niečom horie - ale hlavne iné. Príde na to, e tivot sa dá i aj inak. Deti u sú vežké, take nemá ani zviazané ruky tým, e by si na ne "ostala sama"... a myslím, e keď sa naučí postavi sama za seba, bude sa ti ete na svete páči tak, e raz pôjde slečne Milenke poďakova.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Poslechni Sor- píe hezky, je fajn, e si o tom přemýlí.... ALE- v tom tvém příspěvku jsem nala jeden OBROVSKÝ omyl!
e bude hůř. Nebude, věř tomu! Moná budou komplikace přízemního rázu, ale zústávají ti vechna pozitiva,která jsi ji objevila a budou přibývat i dalí! Jenom je teď jetě nevidí- jsou za rohem.
A to jetě ani netuí, e a se z toho veho oklepe, zjistí, e jsou i jiní mui, e ti můe být s někým fajn, ba co dím LÍP ne s bývalým.... Nebo e objeví kamarádky, kamarády, aktivity o kterých se ti coby "vzorné obětavé manelce" ani nezdálo.... Neboj se toho ,co bude. Tě se na NOVÝ IVOT!!!
...JJ budu se opakovat, ale líbánky po čtyřicítce, zamilovaný sms, pařby se starejma známejma a podobný světský blbinky jsou zaslouený balzám a jak tu někdo psal jetě milence poděkuje, e tě vytrhla z pocitu, e musí být furt na strái u plotny, aby měl manílek vechno akurátní zjistí, e nemusí nic, navíc má holky odrostlý a to je velký bonus v týhle horký kai, která je teď u vlaná, za pár týdnů bude studená a jednoho dne jí vykydá i s nezvedeným exem a uvaří si něco odlehčenýho, moderního, lepího. Nemám o tebe Sorajoo strach, nejsi z těch co sem chodí fňukat celý roky, ale jedná a postará se o sebe a to je to nejcenějí co z týhle situace vytěí. Ty pocity co se v tobě teď honěj jsou přirozený a vechny co to měly +- jako ty si tím proly a dneska se tomu smějem, svět se fakt netočí kolem jednoho strejdy vypra mu koich zamávej mu a jdi dál, je koda plýtvat cenným časem a energií pro někoho, kdo má ve velké hlavě dočasně pusto. Čas je to co se koupit nedá a jsme tu jen na chvíli. Můe čekat,ale taky by z tebe mohla být nekonečná vydeptaná čekanka. Jednu takovou znám, bývala to pohodová baba teď je mí jí moc líto, čeká 9 let a u je úplně pominutá, vzhlíí ke svýmu idolu jako k parsifalovi emanuelovi a není jí pomoci a on si s ní hraje a raduje se jak se o něj dvě baby devět let perou. Je vysmátej a ony se obě cpou prákama na nervy a uteklo jim pomalu deset let ivota v zoufalství.
Upravil(a) xxxx (26. 7. 2010 10:48)
Není tady
ano...půjde slečně Milence poděkovat
souhlasím....líbánky na stará kolena.....i po padesátce jsou super
kdesi vzadu to občas zabolí......ale já za 1,5 zaila tolik nádherných věcí...2 jiné dovolené a kadý víkend výlet, kolo nebo výstavu, přednáku....
Není tady
Sorajo,
pokud někdo jede více jak dvacet let v takříkajích "zaběhnutých kolejích", je přirozené, e má strach co bude. e si myslí, e ho čekají těké chvíle a situace. V nejblíí budoucnosti to nebude určitě nejlehčí. Tím myslím, vypořádání se s manelem. Podle toho jak se nyní chová a kope kolem sebe, to nebude lehké. Ale ustojí to, ustála si doposud ve bez ztráty hvězdičky a vzhledem k tomu, e v sobě neiví nenávist a zlobu, tak věřím, e to ustojí dál. Na to, aby jsi byla v pohodě, samozřejmě nemusí čekat. ivot nekončí jedním "troubou". A i Ty příjde na to, jak krásně se dá ít, kdy dá ve svém pořadníku sebe na první místo. Má na to právo. A je to svým způsobem i Tvoje povinnost. Protoe, kdy bude v pohodě Ty, budou i Tví blízcí.
Tvůj manel je vlastně chudák. Nyní není schopný uvědomit si, o co vechno přichází. Tak jak se mění Tvůj ivot, tak se mění i ten jeho a i kdy předtím o změnu stál, tak nyní, kdy nastává, tak se s tím nedokáe vyrovnat. Jeho strach je jetě větí ne ten Tvůj. Ale to jen můj moná neobjektivní názor.
Moc na Tebe myslím, jsi krásná due a přeji Ti, aby jsi brzo dola poznání, e takovéto změny v ivotě, nejsou prohrou.
Není tady
Ahoj holky,hrozně vás obdivuji, jak jste to vy vechno zvládly,ustály, jste statečný baby, obdivuji vá optimismus, který jste jetě navíc schopný předávat jiným. Jsem vám moc vděčná.
Taky doufám, e budu časem, a toto vechno přebolí, taková.
Vím, e v ivotě zákonitě přijdou období, kdy je člověku ouvej, ale musí věřit, e to přejde, e zase bude líp. A je to tak Sofi, ivit v sobě zlobu a nenávist opravdu nikam nevede, s tím se patně ije.
Manel odjel v pátek,větinou se vrací v neděli večer, ale včera poslal sms, e jetě dvy dny zůstane u té jeho paní. Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového. Tak jsem mu odepsala, kde je to pro něho teď doma? Prý tam, kde ho mají rádi. Já to vidím trochu jinak, myslím, e doma je tam, kde to mám rád i já, kde ijí ti, které já mám rád, místo, kde ijí ti, kterým je spolu dobře, kteří se vzájemně respektují, pomáhají, věří si a váí si domova jako místa, kam se můou uchýlit, i kdyby se proti nim spiknul celý svět.
Upravil(a) sorajaa (26. 7. 2010 21:20)
Není tady
sorajaa napsal(a):
Ahoj holky,hrozně vás obdivuji, jak jste to vy vechno zvládly,ustály, jste statečný baby, obdivuji vá optimismus, který jste jetě navíc schopný předávat jiným. Jsem vám moc vděčná.
Vím, e v ivotě zákonitě přijdou období, kdy je člověku ouvej, ale musí věřit, e to přejde, e zase bude líp. A je to tak Sofi, ivit v sobě zlobu a nenávist opravdu nikam nevede, s tím se patně ije.
Manel odjel v pátek,větinou se vrací v neděli večer, ale včera poslal sms, e jetě dvy dny zůstane u té jeho paní. Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového. Tak jsem mu odepsala, kde je to pro něho teď doma? Prý tam, kde ho mají rádi. Já to vidím trochu jinak, myslím, e doma je tam, kde to mám rád i já, kde ijí ti, které já mám rád, místo, kde ijí ti, kterým je spolu dobře, kteří se vzájemně respektují, pomáhají, věří si a váí si domova jako místa, kam se můou uchýlit, i kdyby se proti nim spiknul celý svět.
Přemýlím, jak moc silný aludek má ten tvůj "dáreček" Co jsi mu provedla tak děsného, e tě vytrapuje s deb.i.l.ními smskami? Nevím, ale pokud to opravdu dělá,tak jak píe, tak je snad opravdu slaboduchý... Nebo se snaí týrat úmyslně,protoe jsi nepřistoupila na hru -já o tebe budu bojovat a leet ti u nohou......
No nic- já bych mu buď neodepsala vůbec- nebo v duchu: kdyby tě to zajímalo, byl bys tady a ne tam.
Není tady
Sor: Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového.
Chlapisko jedno uaté....
A to by mě zajímalo, kdepak zrovna byla jeho nová squaw, kdy Ti vypisoval tyhle SMS - před ní asi těko . Nebo e by dřepěl zamknutý na WC, případně vyběhl ven s koem?
Ne, váně, uvauji téměř doslova stejně jako Zuzi: nejúčinnějí by asi bylo mu neodpovídat. Takhle vlastně "zvládá" obě domácnosti, co na tom, e o té jedné mu stačí jen SMS zprávy...
Troku si s ním pohraj - takového týpka přece stejně u zpátky doma nechce (?).
Jsi skvělá enská, čeká Tě lepí ivot, uvidí.
Zuzi, napadá mě, e moná ani tak nechce týrat, jako by nesjpí nejraději seděl na dvou idlích.
Upravil(a) Tercila (26. 7. 2010 23:14)
Není tady
Tercila napsal(a):
Chlapisko jedno uaté....
A to by mě zajímalo, kdepak zrovna byla jeho nová squaw, kdy Ti vypisoval tyhle SMS - před ní asi těko . Nebo e by dřepěl zamknutý na WC, případně vyběhl ven s koem?
Ne, váně, uvauji téměř doslova stejně jako Zuzi: nejúčinnějí by asi bylo mu neodpovídat. Takhle vlastně "zvládá" obě domácnosti, co na tom, e o té jedné mu stačí jen SMS zprávy...
Zuzi, napadá mě, e moná ani tak nechce týrat, jako by nesjpí nejraději seděl na dvou idlích.
to je jasný jako facka, je to přece chlap
Sor, neodpovídal bych mu
Není tady
PetrHI: to je jasný jako facka, je to přece chlap
To byla ironie?
e by to takhle některé eny neměly?
Není tady
Tercila napsal(a):
Chlapisko jedno uaté....
Já bych ho z té "mojí"idle sklepala holou prckou na asfalt......
Soraja je na mou náturu moc velký dobrák a velkorysý jedinec.
Není tady
Zuzi: Soraja je na mou náturu moc velký dobrák a velkorysý jedinec.
Spí je asi v oku a víru rychlých událostí. Vecko chce svůj čas a zas bude dobře.
Mmch: úvaha o dvou idlích neznamenala nedejboe snad nějaký souhlas či ospravedlnění takového chování . Buď má chlap totálně zamotanou kebuli a neví, čí je, nebo je to opravdu "osoba potvorná".
Ale - čím hůř se projevuje on, tím rychleji na tom bude Soraja duevně líp.
Není tady
Já bych mu odepsala: Nevím.
Troku bych ho znejistila, o zbytek se postará jeitnost.
Hlavně aby si nemyslel, e tě má za vech okolností absolutně jistou. Malinkatý červíček v hlavě udělá svoje.
U jsi podala návrh na předběné opatření?
Není tady
rozhodně neodepisovat, na tyhle týpky platí jen IGNORE. Jestli by to v ně zanechalo červíčka nebo jiný pocity je fakt nedůleitý důleitý je se ho zbavit.
Není tady
já bych napsala: "Pepo, nestíhám, napíu později, pa " no a klidně bych později reagovala podobně, sms od manela mohou gradovat, pustí se informace důleité pro tebe, na straně druhé jest nulová reakce, to často člověka vytočí. Drím pěsti.
Není tady
Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového
Pokud u bych vůbec odpovídala, tak zřejmě otázkou "A proč tě to zajímá?"
kde je to pro něho teď doma? Prý tam, kde ho mají rádi.
"Doma je tam, kde vás mají rádi" jsem taky viděla jako nápis na tričku pod obrázkem hospodského s půllitrem...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
sorajaa napsal(a):
Manel odjel v pátek,větinou se vrací v neděli večer, ale včera poslal sms, e jetě dvy dny zůstane u té jeho paní. Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového. Tak jsem mu odepsala, kde je to pro něho teď doma? Prý tam, kde ho mají rádi. Já to vidím trochu jinak, myslím, e doma je tam, kde to mám rád i já, kde ijí ti, které já mám rád, místo, kde ijí ti, kterým je spolu dobře, kteří se vzájemně respektují, pomáhají, věří si a váí si domova jako místa, kam se můou uchýlit, i kdyby se proti nim spiknul celý svět.Přemýlím, jak moc silný aludek má ten tvůj "dáreček" Co jsi mu provedla tak děsného, e tě vytrapuje s deb.i.l.ními smskami? Nevím, ale pokud to opravdu dělá,tak jak píe, tak je snad opravdu slaboduchý... Nebo se snaí týrat úmyslně,protoe jsi nepřistoupila na hru -já o tebe budu bojovat a leet ti u nohou......
No nic- já bych mu buď neodepsala vůbec- nebo v duchu: kdyby tě to zajímalo, byl bys tady a ne tam.
Sorajo, podle mě chybí Tvému mui láska a přijetí. On podle mě skutečně hledá místo kde by ho měl někdo rád. A dělá to jak to dělá - trochu amatérsky, trochu kaskadérsky. Prostě tápe a neví si rady kde to doma vlastně je.
A má pravdu, měl by začít u sebe, hledat lásku v sobě. Ale moná to teď zatím jetě nedokáe. Neumí to. To je můj názor.
p.s: doma vůbec nemusí být nějaké kontrétní místo na zeměkouli. Ale v srdci člověka. Tam je domov na pevných základech a a se děje co se děje, tenhle domov přečká vechna zemětřesení
Upravil(a) mariposa (27. 7. 2010 12:39)
Není tady
sorajaa napsal(a):
...Manel odjel v pátek,větinou se vrací v neděli večer, ale včera poslal sms, e jetě dvy dny zůstane u té jeho paní. Dnes mi posílal sms, prý co je doma nového. Tak jsem mu odepsala, kde je to pro něho teď doma? Prý tam, kde ho mají rádi....
Sor,
nenech si vnutit pocity viny a mylenky typu "kdybych ho měla víc ráda, kdybych se mu snaila víc vyhovět, tak by neodeel..." a podobné věci. Odeel... byla to jen otázka času. Celou záleitost vidím jako neuvědomělou (bohuel), vzpouru, kde ty a tvé dcery jen zastupujete jiné osoby... měla přijít daaaaaaleko dřív a v jeho původní rodině.
Nemůe mu nijak pomoct - nejde dospět za někoho jiného. Ale kdy se bude (mimo jiné) pozorně dívat, bude to celé k uitku i tobě.
Zvýrazněné je projev dítěte, které od matky nedostalo co si umanulo a teď si to vynucuje manipulací: někdy křičí, jindy se lísá, dalí den vyčítá. Jen zapomnělo, e nejde o bonbóny, ale o osm lidí... kdy nepočítám rodiče.
Teď vidím jako důleité pro tebe a tvé děti to, co dělá: ty jsi místo u vaí společné rodiny přijala, on své odmítá. Podle mého je to naprosto zásadní.
Upravil(a) Largo (27. 7. 2010 18:05)
Není tady
Tercila napsal(a):
PetrHI: to je jasný jako facka, je to přece chlap
To byla ironie?
e by to takhle některé eny neměly?
ne, ironie ne, ale vyjimky potvrzeují pravidlo
Není tady
amba001 napsal(a):
Já bych mu odepsala: Nevím.
Troku bych ho znejistila, o zbytek se postará jeitnost.
Hlavně aby si nemyslel, e tě má za vech okolností absolutně jistou. Malinkatý červíček v hlavě udělá svoje.
U jsi podala návrh na předběné opatření?
jako chlapa by mne daleko víc znejistělo mlčení ne odpověď "nevím"
Není tady
Largo to napsala krásně, přesně...
Není tady