|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
A chtěla jsem se zeptat, je prý zadečkem dolů. Vadí to hodně,stihne se ještě otočit? U malýho jsem to neměla nebo mi teda aspoň nic takového neříkali.
Není tady
vera.lio napsal(a):
A chtěla jsem se zeptat, je prý zadečkem dolů. Vadí to hodně,stihne se ještě otočit? U malýho jsem to neměla nebo mi teda aspoň nic takového neříkali.
tak já myslím, že je ještě spousta času aby se mimčo otočilo, ne?? To moje je určitě nohama dolů, jinak si neumím vysvětlit ty nehorázné útoky na můj močák :-)
Není tady

Ahojky holky!!Po přečtení vašich příspěvků jsem ráda, že u mě vše probíhá naprosto bez problémů. Teda ne že by mě nebolely záda, nertvdlo břicho, ale není to nějak nesnesitelné
Jinak já mám maličkou otočenou hlavičkou dolů, ale moje dr říkala, že tam má ještě spoustu místa, takže se to může kdykoliv změnit, že to není definitvní 
Není tady

vera.lio napsal(a):
To moje kure tam dela takove prostocviky, ze zarucene meni polohu nejmin jednou tydne (jetli hore-dole nevim, ale z boku na bok najisto
)
Antal: co mam kolem sebe holky, ktery mely cisare, tak blby je tak prvni tyden, kdy mas fakt cerstvou a hlubokou jizvu a kdyz se zvedas z postele, tak je to fakt chutovka (na druhou stranu se zkus pobavit s nejakou vic posesivanou maminou po normalnim porodu;)) Jinak obecne co jsem tak sledovala, tak pokud se hojis bez problemu, tak by to melo byt i spis vyhodnejsi o trosku, nez porod (pomijim ty prirozeny procesy a chemii v tele, ktera pomaha mamkam nastartovat ty spravny procesy
).. Ale obecne bych rekla, ze jak cisar, tak normalni porod maji neco do sebe oba, a oba maji svoje zapory 
Uvidis, ze to bude dobry, hlavne, at jste obe v klidku potom uz doma 
Není tady
Zprávy od Saďourka, byla dnes na kontrole.
Sádě je OK, čípek je o něco delší, takže ležet a ležet Mimčo odpovídá pěkně 25tt.
Já bych tedy rodit koncem pánevním nechtěla, ale zase vím, že císař taky není žádná výhra
no moje pídě taky zatím otočený není, snad si to ještě rozmyslí, zatím je tak nějak napříč.
Upravil(a) Pavka (30. 9. 2010 18:31)
Není tady

Super, super, super
Sádě jen tak dále 
Není tady

Pavka: tak to jsou krasne zpravy, kdybys ji psala, tak ji drzime palce, at to s mladetem dotahnou az do zdarneho konce, aspon do toho 36. tydne 
SUPER 
A ted jsem se sama sobe nasmala..jak tu lezim, vypla jsem radio, at mam chvili klidu...a krasne si hvizdam (jak mi mlada roste a "posouva" plice nahoru, plus lezeni) No kraaaaasny zvuky to jsou 
jsem pako, ale mam radost, znamena to, ze roste, jak ma 
Není tady
tak zrovna ode mě odešla kamarádka..je 9 měsíců po porodu a malý byl veliký, že jí hodně potrhal a celkově se jí uvolnily pánevní svaly a trpí únikem moči. Byla u mudra, dostala nějaké cviky+takové vkládací kuličky na ty cviky a musí posilovat.Chudák, je z toho hotová. Navíc jí blbě sešili u uvnitř někde na té poševní stěně jí udělali hrbol, takže při sexu trpí..no takže asi tak.
Sádě, držíme palce!!Moc a moc !!
Není tady

antaliss napsal(a):
tak zrovna ode mě odešla kamarádka..je 9 měsíců po porodu a malý byl veliký, že jí hodně potrhal a celkově se jí uvolnily pánevní svaly a trpí únikem moči. Byla u mudra, dostala nějaké cviky+takové vkládací kuličky na ty cviky a musí posilovat.Chudák, je z toho hotová. Navíc jí blbě sešili u uvnitř někde na té poševní stěně jí udělali hrbol, takže při sexu trpí..no takže asi tak.
Sádě, držíme palce!!Moc a moc !!
Tak vidis, mas zrovna v praxi vysvetlenou vyhodu cisarskyho rezu
Dole budes nedotcena 
Není tady
tetamon napsal(a):
antaliss napsal(a):
Sádě, držíme palce!!Moc a moc !!Tak vidis, mas zrovna v praxi vysvetlenou vyhodu cisarskyho rezu
Dole budes nedotcena
:-))) to jsi napsala velmi hezky..no co, já myslím, že každá se poprvé bojí, jak se TO dostane ven, i když známe varianty :-)
Není tady

antaliss napsal(a):
:-))) to jsi napsala velmi hezky..no co, já myslím, že každá se poprvé bojí, jak se TO dostane ven, i když známe varianty :-)
Ja myslim, ze nejen poprve 
No co, dovnitr TO slo, ven TO musi 

Není tady
tetamon napsal(a):
antaliss napsal(a):
Ja myslim, ze nejen poprve
No co, dovnitr TO slo, ven TO musi
Jen by to ven mohlo jit v originalni velikosti (tim myslim tu pred 9ti mesici)

Není tady
antal, cisar kvuli diabetu? To slysim prvne. Muj gyndr mi u Krystofa rekl, ze se bude o cosari rozhodovat az v pripade, ze vaha maleho bude nad 4 kg.
nebo budu mit vysoky tlak ci jinou komplikaci. Vubec se nezminoval takhle dopredu.
Jinak ja se zacinam strasne bat, ze neco zase neni v poradku. Jsem skoro v pulce, vysledky z amnio nemam a pribrala jsem zatim jenom 3,8 kg. A to jsem uz v patem mesici. U Krystofa a u holek jsem touhle dobou mela nahore uz aspon 10 kg, cukrovku a vysoky tlak 

Není tady
Ahoj holky,
všechno stěžování co jste tu napsaly podepisuji, tedy až na to otevírání. Dneska jsem tak vyčerpaná, že už si zvládnu akorát vyčistit zuby a možná usnu i u toho
Záda mě bolí jako když nejsou moje a těch nabraných 10 kilo je docela soda, hejbu se jako svoje prababička. Už se dost těším, až budeme dvě, i když by to ještě nějakou dobu mohlo počkat.
Antal císař není takový strašák, a uvidíš, třeba to nakonec stihnete přirozeně. Tak první tři dny po porodu jsem byla na práškách na bolest a malý byl hodně u sestřiček, měla jsem co dělat sama se sebou. Bolelo to i doma, ale žádná tragédie. Jizva se mi moc pěkně zahojila a i když je asi 13 cm dlouhá, tak díky tomu, že to řezali nad chloupkama, tak to je hodně nenápadný. Snad jediný průšvih bylo kojení. Moc jsem se nerozkojila, dětská dr v porodnici mi kvůli tomu dávala docela kapky, ale nijak se mi nesnažili pomoct, pitomci. Takže jsem od začátku dokrmovala a po dvou měsících a něco jsem to vzdala úplně. Strašně špatně jsem to nesla, měla jsem hrozné výčitky, že jsem krkavčí matka. A fakt to nešlo.
Ditul to ne, to nemusí nic znamenat. Jak dlouho budeš ještě čekat na výsledky?
Není tady

Dita.L napsal(a):
Jen by to ven mohlo jit v originalni velikosti (tim myslim tu pred 9ti mesici)
![]()
![]()
Nemaji to tak klokani? Vyprdnou nekolikacentimentrovy mlade, to se dokutali do kapsicky, a tam doroste do nalezite velikosti? 
Cisar u mimi nad 4 kg??? CHCI RODIT U VAS!!!! Nekolik holek kolem me a posledni 16. rodila kamoska 4,5 kg cvaldu...a nedali na vyber vubec 
Jo, a kvuli diabetu..nedavno se o tom mluvilo i na konikovi, a tam taky byla diabeticka, ktera rodila (taky zdarne, mela sice nejaky srusty na brisni stene, ale to bylo po jine, kosmeticke, operaci, tak to je trosku potrapilo, ale jinak jsou obe holky v poradku
)
A jinak...bavila s sefkou (neber, takovy zdroj info
), pry nenechavaji diabeticky rodit normalne, protoze je tezky pri takove fyzicke namaze odhadnout, jak bude "pracovat" cukr v krvi, a ze je jednodussi mit to takhle pod kontrolou nez si ohrozit rodicku i mimika... Tak asi proto?
Není tady
Kit, no ja uz v tom vidim to, ze se mimi nevyviji, neroste, nepribira
Na vysledky budu cekat jesste asi tyden. Jsem uz pekne nervozni.
Holky, vy mate v cechach s tim kojenim vecny problem. No ja ho mela s holkama taky ale proste neni nad to svobodne si vybrat. Vam tam tlucou do hlavy "kojit kojit a kojit" bez ohledu na to jestli to jde nebo ne, kazdou mamminku do toho nuti....
Ve fr vysvetli vyhody kojeni, pak vyhody nekojeni a pokud mama nechce, proste ji uz v porodce ddaji prasky aby se mleko nespustilo a nikdo z toho nedela vedu.
Zenska by se mela prece jenom svobodne rozhodnout. Nakonec je to jeji telo, jeji pocity.....
Upravil(a) Dita.L (30. 9. 2010 21:54)

Není tady

kitkat napsal(a):
Moc jsem se nerozkojila, dětská dr v porodnici mi kvůli tomu dávala docela kapky, ale nijak se mi nesnažili pomoct, pitomci. Takže jsem od začátku dokrmovala a po dvou měsících a něco jsem to vzdala úplně. Strašně špatně jsem to nesla, měla jsem hrozné výčitky, že jsem krkavčí matka. A fakt to nešlo.
Tak takovy mam fakt rada 

Me az desi, jak casto o podobnych nadherach slycham...
Nastesti mam v zasobe jednu znamou, laktacni poradkyni, "pritel na telefonu", na dalku by se sice spatne resilo, ale kdyz by byla nouze, tak holt bych musela dokulatet se i s mrnetem ke Zlinu 
Není tady

Dita.L napsal(a):
Kit, no ja uz v tom vidim to, ze se mimi nevyviji, neroste, nepribira
Na vysledky budu cekat jesste asi tyden. Jsem uz pekne nervozni.
Holky, vy mate v cechach s tim kojenim vecny problem. No ja ho mela s holkama taky ale proste neni nad to svobodne si vybrat. Vam tam tlucou do hlavy "kojit kojit a kojit" bez ohledu na to jestli to jde nebo ne, kazdou mamminku do toho nuti....
Ve fr vysvetli vyhody kojeni, pak vyhody nekojeni a pokud mama nechce, proste ji uz v porodce ddaji prasky aby se mleko nespustilo a nikdo z toho nedela vedu.
Zenska by se mela prece jenom svobodne rozhodnout. Nakonec je to jeji telo, jeji pocity.....
Neboj, mimi urcite roste, jak ma 
A fakt az tak s tema praskama? To je super. Teda..ja jsem zastance kojeni, pokud to pujde, tak chci (uz i jen kvuli tomu mimi-ja vztahu, vyhradnim
), ale prijde mi skvely, ze kdyz mama nechce, tak ji netyraji zacatkem laktace a potom tim, ze musi zastavit laktaci "naraz", vcetne vsech nevyhod z toho plynoucich 
Není tady
ahojte 
mozem sa postazovat aj aj?
som uplne hotova
najhorsie je to tvrdnutie... zajtra volam dr.. uz je to neznesitelne a dneska som sa uz fakt vecer vystrasila.. posledny tyzden sa to hrozne zhorsilo, tvrdne mi kazdu chvilu... ako som bola s filipkom vonku som myslela ze uz ani nepridem tvrdlo mi co 5 minut a ako sme dosli domov tak som si lahla a k tomu sa pridala este bolest do pobruska, akoze tvrdnutie prosim ale este k tomu bolesti
a to magnezko poctivo beriem.. v tomto case som nejak isla lezat pri filipkovi do nemocnice na 4 tyzdne prave kvoli tvrdnutiu, dufam ze tentokrat to nebude mat vplyv na spodok, to by mi ho snad museli dat na vedlajsiu postel toho nasho prveho prdolu
a kto ste menej tehu tak radim chystat veci teraz.. ja uz nie som schopna, nevladzem, dotoho to tvrdnutie, zada atd atd.. som simala pekne poprat veci skor a nachystat, teraz som rada ze som rada, kto to za mna urobi neviem
do toho rozbombardovany byt a ja nemozem nic ani umyt dlazku ani vysat
som to chcela aspon zotriet ten prach co je po stierke dnes a radsej som to vzdala...
dito neboj vsetko je ok.. nevadi ze nepriberas prdolka (o) si berie od teba 
inak ja som sa vazila a mam od zaciatku navrch 12 kilov.. ale nejak nevidim kde sa to uklada... a to moc nejem a hlavne mam zas kvasinky v crevach tak musim vynechat este aj vsetko sladke
sadourkovi moooc drzim aj nadalej palce, su sikovni a len tak dalej 

Není tady

4li: hlavne to neprehanej a zkus co nejvic odpocivat. Me na to teda fakt pomohlo jediny: lezet. A potvurka mala, porad staci na chvili vylezt z postele (vcera pro neschopenku se zastavkou vp raci predat ji a zase zpet postel, ca tri hodky pomaleho courani, sezeni, a pupendo zase radilo, bolesti a tak)...
jenze to s tim prduskem prvnim nejde tak snadno 
A jinak: pravdu dis, ted se mlatim do hlavy, ze sem vsechno nechavala az na ted, nakonec jsem stihla nejak vsechno oprat, cast veci mam doma u mamky, tak to mi zvladne ona, ale to baleni na stehovani...to fatk nemam sanci. Jestli se to dal bude drzet tak dobre, jako doted, tuktuktuk, tak bych pomalounku mohla neco zkusit balit, jenze tim "pomalounku" to bude stejne nedostatecne rychle 
NO nic, ono to neutece a nekdo nam to udela
, i kdyz je to priserny pocit...
Fakt pekne nozky hore, co to jenom pujde (i kdyz to nepujde, tak zkusit taky), jestli jsou i bolesti, pravidelny...nestoji to za nejaky prusvih 
Není tady
Holky nestrašte, hlavně ležet a nic nedělat!!!!
Mě zatím jen opět, jako u prvního,každou chvíli příšerně bolí levá kyčel. Hlavně po delší chůzi, to si potom sednu a mám problé se znovu postavit a rozchodit to. Jinak nic.
Tvrdnutí bříška naštěstí vůbec nezná, nebo jsem ho aspoň nikdy nepoznala. To byla docela legrace když jse mčekala Terezku a ležela jsem tři týdnyv nemocnici, pořád do mě cpali mgnézko a sestřičky se každou chvíli chodili starostlivě ptát jestli je vechno v pořádku, jestli je to lepší a jestli bříško už tolik netvrdne. A já jim pořád jak blbec dokola opakovala že mi břicho v životě netvrdlo
A hádám, že bych to poznala

Není tady

tak ta levá kyčel Abby to je přesný...přibrala sem zatím jen 3 kg, takže kiolama to není...
nechystáte se někdo na veletrh hraček ? a jestli jo tak na jaký ??
Není tady
krti, ty jsi taky pribrala malo? Takze mam nadeji ze je vse ok?
4li to je mi lito, je nas (vas) tu nejak hodne, co mate problemy. Me stale jeste nic neni, co presly nevolnosti, tak se furt jeste ani necitim tehotne
, Krystofa nosim normalne na rukou a ani zadny hlad nebo chute nemam. Asi jsem divna....
tak 4li pekne lez a k tomu doktorovi si radsi dojdi, nikdy nevis, co se deje a je lepsi prijit jednou brzy (vcas ) nez vubec a pak litovat.
Tetamon, kazde rano se divam na porad pro mamminky, neco jako v Cr Sama doma. Je tam vzdycky velka diskuse a zrovna nedavno byla o kojeni. Dve maminky co kojily byli strasne "bio" takze zadne ockovani pro dite, zadne pampersky ani bezne obleceni z marketu. Samy jedly jen bio jakoze maji lepsi mliko atd. Na druhou stranu tam byly dve co nekoji, jedna byla lekarka a nesla vubec kvuli kariere na materskou, byla doma jen 8 tydnu a pak se vracela do prace a mimi slo chuve, tak ta na kojeni nemela cas. No a ta druha nekojila proto, ze pry ji dite u prsu pripada nechutne doslova jako tele u kravy a prece nejsme zvirata, pry je to neesteticke a pry kojeni nerespektuje osobni prostor cloveka. jak maminky, tak ani toho miminka..... same extremy, ale bylo to zajimave. Konkretne teda tu posledni bych chtela videt, jak by ji v Cr nutily v porodnici kojit. Je fakt, ze do te doby, nez sjem to slysela na vlastni usi, tak jsem si ani nepredstavila, ze muze mit nekdo takovy nazor, pritom jeji argumenty ale byly nakonec taky zcela logicke 

Není tady

Dita.L napsal(a):
4li to je mi lito, je nas (vas) tu nejak hodne, co mate problemy. Me stale jeste nic neni, co presly nevolnosti, tak se furt jeste ani necitim tehotne
, Krystofa nosim normalne na rukou a ani zadny hlad nebo chute nemam. Asi jsem divna....
tak 4li pekne lez a k tomu doktorovi si radsi dojdi, nikdy nevis, co se deje a je lepsi prijit jednou brzy (vcas ) nez vubec a pak litovat.
Tetamon, kazde rano se divam na porad pro mamminky, neco jako v Cr Sama doma. Je tam vzdycky velka diskuse a zrovna nedavno byla o kojeni. Dve maminky co kojily byli strasne "bio" takze zadne ockovani pro dite, zadne pampersky ani bezne obleceni z marketu. Samy jedly jen bio jakoze maji lepsi mliko atd. Na druhou stranu tam byly dve co nekoji, jedna byla lekarka a nesla vubec kvuli kariere na materskou, byla doma jen 8 tydnu a pak se vracela do prace a mimi slo chuve, tak ta na kojeni nemela cas. No a ta druha nekojila proto, ze pry ji dite u prsu pripada nechutne doslova jako tele u kravy a prece nejsme zvirata, pry je to neesteticke a pry kojeni nerespektuje osobni prostor cloveka. jak maminky, tak ani toho miminka..... same extremy, ale bylo to zajimave. Konkretne teda tu posledni bych chtela videt, jak by ji v Cr nutily v porodnici kojit. Je fakt, ze do te doby, nez sjem to slysela na vlastni usi, tak jsem si ani nepredstavila, ze muze mit nekdo takovy nazor, pritom jeji argumenty ale byly nakonec taky zcela logicke
Vcera jsem se o tom (ze je nas hodne, co mame problemy) bavila s kamosem, ktery lita, a rika, ze to je zmenou tlaku, dokonce mi dohodil nejaky rozhovor s meteorolozkou, a pry to fakt ma souvislost (pokles tlaku zvysi pocet rodicich maminek ca o 20%).. Tak to mozna muze byt tim pocasim?
Jo, tak to jsi me rozesmala, jako telata... A jak asi tak na mimco zadelali? Na tom urcite nic animalniho nebylo, co? Jaaaaj, umrela jsem
Ale jinak jo, me prijde ta moznost volby fajn. Me to prijde teda kruty vuci prckovi, jakoze je to fakt hodne osobni vztah, ale nez aby nejaka mamina byla otrcena odporem...to to mimco taky vnima, tak radsi at nekoji a mimco si uziva bez toho 
Není tady
holky, já kojení vůbec neřeším..buď to půjde nebo ne.
Není tady