6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jj my právě máme zmraené po tese:(,tak já nevím Dádul
Není tady
Jen chci napsat, e se postupy v CARech lií. Já musela mít taky pro OPU klasické předoperač. vyetření - vč. EKG. Holt to je přeci jenom pod narkózou.
O té stimulaci se dr. moná jetě nezmínil, protoe jste zatím na začátku. Při přítí návtěvě po zhodnocení výsledku to u asi bude aktuálnějí. Hodně těstí!
Není tady
Kalop, Elika má pravdu, ty postupy jsou určitě v kadém CARu odliné. Při OPU jde o 20-ti minutovou anestezii, take někde tomu nepřikládají takový význam. Prostě se při dalí návtěvě na vechno zeptej .....
Neboj, vechno se to vysvětlí .....
Není tady
holky,tak mi volali z centra a mám pozizitivní ureaplazmata,take antibiotika na 15dní
Není tady
sestra mi neřekla vůbec jestli to ohrozí přípravu na ivf nebo co to je..
Není tady
Ahoj, má to zamotané, taky se pokusím podělit o svou zkuenost..
Co se týče ureaplazmat, jsou to takové "skorobakterie", take antb zaberou, je to kvůli tomu, aby ti pak v nejnevhodnějí dobu nepropuknul nějaký zánět.. vzhledem k tomu, e je dobere do 14 dní, a cyklus má měsíc, nemělo by to nic opozdit.
Chybí mi tu plno informací..
Třebas vá věk.. velmi to hraje roli..
Píe, e velký problém má partner, nejspí nepohyblivé spermie, proto to injekční vpravení, samo by to prostě nelo. Ale u nepíe, jestli nějaký zdravotní problém nemá i ty.. já měla anovulační vaječníky, take jsem měla dokonce jeden měsíc antikoncepci, aby se přesně načasovalo, kdy mi začne menzes. Pak jsme myslím 2. DC začli píchat stimulační injekce, časem to narostlo a na 3 denně (jen do tuku na břie, lo to v poho), furt ultrazvuky, jak to roste, pak injekce, aby to dozrálo... mně se ale zdá, e s tebou jednají velmi poctivě, teď půjde na testy hormonů, kontrolujou, jestli pravidelně ovuluje... ono to tak toti vypadá, e jsi v pořádku, take tento měsíc doléčit, testovat, 19 DC má konzultace o tom, co bude, no a přítí menzes má v říjnu, take asi začnou stimulaci, ne třebas moc velkou, pokud má dobrá vajíčka, stačej jim dvě, tři.. no a ovulace by ti vycházela koncem října.. odběr atd by tedy byl jetě v říjnu..
Pokud má patnou ovulaci, tak ti daj větí stimulaci, začnou v tom říjnovém cyklu.. pak by to asi v říjnu u nestihli, a listopad..
Kadopádně suma 20 - 25 000.. podle Caru a zákroků.. radi počítej víc.
No a nemocenská.. po té narkoze a odběru hrozí tzv. syndrom vaječníků, které spustí patnou reakci, v těle se začne tvořit nadměrné mnoství vody, můe se to usazovat na plicích, kolaps.. dnes u to hodně hlídají, a dokáou to rychle zastavit, ale doporučuju si stejně tak dva dny odpočinout, v klidu polehávat, já to měla jen slabé, prostě jsem se nafoukla, tlačilo mi to na bránici, ebra, take zpět do nemocnice jsme nejeli, ale do práce bych s tím nela..
Moc a moc těstí přeju..
Není tady
ahoj,u mě ádný problém nejmenovali.je problém s tím,e přítel neměl ádné spermie v ejakulátu,proto tese..jinak mě je 29..no prostě zítra nasadím ant a na dalí konzultaci se dozvím více.to mi pak jetě asi budou dělat kontrolní odběr,e? jinak vem moc děkuji
Není tady
ahoj holky,tak píi nové zprávy:)..antibiotika jsme dobrali a byli jsme v centru,tam mi řekli,e mým jménem zaádají pojitovnu o schválení ivf a já mám přítí týden dostat MS,take to jetě nebude schválené.dalí MS mám mít okolo 28.10. tak si 2.DC pojedu pro injekce na stimulaci,tak snad se nic nepřihodí a ve půjde dle plánu,zatím moc díky vem a zase písnu,papa
Není tady
Silvi moc díky a tobě drím hrozně moc palce,četla jsem tvůj příběh..a klobouk dolů,e jsi stále plná sil
Není tady
jé a holky,za stimulaci budu doplácet 4000kč,jsem vzp,netuíte co by to mohlo být za lék?
Není tady
Ahoj Kalop,
já jsem měla při 1.IVF Menopur ten mi vyel cca na 2.500,-, při 2.IVF pak Gonal a ten cca na 6.000,- .... take těko říct. Ale ono je těch stimulačních injekcí daleko víc.
Vím, e kámoka měla jednu z těch draích a vylo jí to cca na 3.000,- /na název si zaboha nevzpomenu/. Taky záleí jak dobře/patně bude reagovat - podle toho se sniují dávky nebo taky zvyují - tím pádem dokupuje. Ta cena je orientační ...
A mudr. Ti nedal vybrat ???????
Mě před IVF nabídl 3 varianty - méně, středně a "extra" kvalitní. Nejméně kvalitní je samo nejlevnějí a ta třída nej je samo i luxus hlavně při placení Ale je to znát ....já měla úrodičku .... 28 odsátých folíků, 25 jich bylo zralých a připravených na oplodnění .... co je podle mě sluný.
tak drím palčáky a Silvuce samo taky
Není tady
Kal ono hodně záleí na dávce...já měla menopur a doplácela jsem poprvé 2500,- a za to samé podruhé 11000,-
Jinak dík, holky
Není tady
Silviiiiii taky na TEBE budu moc myslet a dret palečky ale vak Ty ví a kdy to vypukne?
Není tady
Kaulka 33 napsal(a):
Silviiiiii taky na TEBE budu moc myslet a dret palečky ale vak Ty ví a kdy to vypukne?
dík zlato. Jetě nevím 7. října jdeme k imunologovi a záleí co on
Není tady
Silví, já doufám, e nebude ádný zádrhel... a e ten třetí pokus podstoupíte, a se bude cítit opravdu připravená, i kdyby to bylo třeba a na jaře
Není tady
Silvi.100 napsal(a):
Kal ono hodně záleí na dávce...já měla menopur a doplácela jsem poprvé 2500,- a za to samé podruhé 11000,-
Jinak dík, holky
Coe Silvi ???? 11000,- ????? Tak to je mazec !!!!!
A jak to bude teď, stejná stimulace nebo změna ????
Není tady
Dadulí stejná. Jen nejvyí moná dávka....teď mám léky za 11 tis. u na první týden a obvykle píchám jedenáct dní do opu. se toho trochu bojím, protoe kdy si vzpomenu na posledně
Popí snad nebude Medrol polykám a třetí pokus u je schválený pojiovnou, hematologie OK a genetika snad také, kdy dr. nevolal
Není tady
Téda, jsem z toho nějaká zmatená, ikdy já tady strááááně dlouho nebyla .... co píchá po OPU ???? Já nepíchala nic.
Jak jsi reagovala na ten Menopur - kolik jste měli folíků ????
Není tady
Jéi, promiň, já jsem ani pa.blb ... neumím číst - no jasně e do OPU !!!!!
To ale musí mít koňský dávky, já myslím píchala 3 ampulky ....
Není tady
Já mám teď rozpis 6-6-6-5-5-6 na první týden ......poprvé mi stačilo celkem 27 ampulí-doplácela jsem 2500,-jak jsem psala....píchala jsem myslím 8 dní, pak pregnyl a desátý den OPU.....získáno bylo 7 folíků myslím (nebo 8 u nevím), jen ale tři OK....ty se oplodnily a dvě zůstala na ET. Při 2.ivf jsem měla u 36 ampulí...reagovala jsem dobře, ale folíci rostli pomaleji....ale bylo jich pak 9...z toho se 6 oplodnilo a zamrazilo. 3 embryjka zůstala na KET Nepočítám, e teď jich budu mít více....přecejenom mám u jen ten jeden necelý vaječník a je pokozený
Není tady
Ach jo Silvinko, nemá to holka vůbec jednoduchý. Moc Ti přeju, aby ses co nejdříve dočkala toho vytoueného drobečka
Tak drím pěstičky, palečky, no prostě vechno co mám ... budu Tě sledovat kočko !!!!!
Není tady
ahoj holky,tak dnes jsem začla píchat Gonal 225 jednotek,pak 150 a ke konci zase 225.a jetě orgalutran a 8.11. uz jak rostou folíky,tak sand budu reagovat dobře a nebude mi patně
Není tady
kalop napsal(a):
ahoj holky,tak dnes jsem začla píchat Gonal 225 jednotek,pak 150 a ke konci zase 225.a jetě orgalutran a 8.11. uz jak rostou folíky,tak sand budu reagovat dobře a nebude mi patně
drím palce Kalop ...také právě píchám
Není tady
teda rozpis se mi změnil na 6(=45Ojednotek), 6, 6, 6, 6, 6 menopur plus 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1 decapeptyl a nejspí jetě budu dokupovat
Upravil(a) Silvi.100 (1. 11. 2010 19:45)
Není tady