Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 22. 7. 2010 21:32

kalop
♥♥♥----

ICSI

prosím holky,přítel dnes podstoupil metodu MESA a je nám nyní doporučeno ICSI. to spermii vpraví do mě přímo,nebo až s oplodněným vajíčkem? prosím máte někdo zkušenost? nějak se  v  tom ztrácímyikes),díky moc

Není tady

#2 22. 7. 2010 21:50

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: ICSI

kalop, můj přítel říká "icsíky udělají tak, že vezmou jednu vybranou spermii, utrhnou jí ocásek a píchnou přímo do vajíčka" lol .... vysvětlení jako blázen co ? lol

je to ale přesně tak, zvyšuje se tím šance na oplodnění vajíček.... ta se nechají potom kultivovat podle doby, která je dle embryologů nejvhodnější, nebo na jaké jste se dohodli.... a vzniklá embryjka ti zavedou, případně přebylá zamrazí wink

přeju hodně štěstí, a se povede wink

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 22. 7. 2010 22:27

kalop
♥♥♥----

takže musím podstoupit odběr vajíček a potom prostě oplodněné embryo zavedou do mě? díky moc

Není tady

#4 22. 7. 2010 22:36

mala.popelka
Moderátor(ka)

kalop, pokud už přítel tento zákrok prodělal.... tak bys už měla být nastimulovaná ne ? spermie se do vajíčka zavádí bezprostředně po odběru vajíček.... v řádu hodin řekla bych....

možné ale je, že to bylo jen jakoby vyšetření, aby zjistili, zda touto metodou nějaké vůbec získají ? bohužel (bohudík) s tímto zkušenost nemám, takže to neporadím...

každopádně ano, aby mohlo proběhnout ICSI, je potřeba odsát folikuly, z nich získat zralá vajíčka a ta oplodnit v rámci IVF - mimotělního oplodnění.

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#5 22. 7. 2010 23:21

kalop
♥♥♥----

přítel zákrok prodělal dnes a spermie nám zamrazili.dr. nám jen řekl,že u nás přichází o úvahy jen ICSI.to je vše

Není tady

#6 23. 7. 2010 6:49

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Tak to mě trosku prekvapuje Kalop. My bysme meli podstoupit 1. IVF prave se zakrokem MESA u manzela. Od pristiho mesice mam zacit stimulovat a pak mame jet oba dva na zakrok, aby kdyz se podari neco u manzela odebrat se mohlo bezprostredne zacit s oplodnovanim vajicek gloria  Zbyle spermijky by zamrazili a nechali na priste, aby manzel nemusel podstupovat zakrok znovu vissla To koukam jako blazen va ze to delaji tak nastridacku u vas. Kazdopadne drzim pesti, at vam vsechno vyjde tummenupp smile

Není tady

#7 23. 7. 2010 10:47

kalop
♥♥♥----

tak dnes jsme byli na kontrole po MESA a já jsem na 6.9. objednaná na první návštěvu u gynekoložky v centru a tam nám prý řekne postup co dál,tak nevím..

Není tady

#8 23. 7. 2010 12:35

Gabu
♥♥♥♥♥♥♥

kalop na webu najdeš podrobný popis ICSI smile hlavně,že nějaké spermíjky našli tummenupp a máte zásobičku zamraženou storstark hodně štěstí dudlik

(jinak naše Berča je taky výsledek icsi hjarta )

Upravil(a) Gabu (23. 7. 2010 12:35)

http://tac.families.com/ezb/1218459.png

Není tady

#9 23. 7. 2010 17:00

Elišška
♥♥♥----

ICSI se provádí při IVF. Při postupu bez ICSI se odebraná vajíčka nechají společně se spermiemi a čeká se, jestli samy spermie bez lidské pomoci oplodní nějaká vajíčka. Při ICSI embryolog vybrané spermie přímo zavede do vajíčka, tím je vyšší šance na oplodnění. Metoda ICSI se používá i v případě, že je spermiogram úplně v pořádku. Může se totiž stát, že se přirozeně neoplodní žádné vajíčko (10 % případů), i když je SPG OK. Tak hodně štěstí!

Není tady

#10 26. 7. 2010 9:25

kalop
♥♥♥----

holky moc všem díky,už jsem si vše pročetla. Jen mě zajímá,zda se dá odhadnout nějak časový interval toho všeho,než mi vloží embryo? děkuju:hjarta:

Není tady

#11 26. 7. 2010 9:42

mala.popelka
Moderátor(ka)

kalop cca 2.-3.DC jdeš na UTZ a vyfasuješ stimulační léky... ty budeš píchat (neboj ale, přežily to i takové poserky jako jsem já)..... a průběžně chodit na UTZ, jak kde, já chodila co třetí den, aby dr. uhlídal dávky, ale já mám PCO... potom kolem 14.DC se udělá odběr těch zralých vajíček (cca 20ti minutová narkóza, taky žádná hrůza) a dají se oplodnit ... o délce kultivace rozhoduje laboratoř, ale počítej, že bývá od asi 2 dní až do 5 .... takže zhruba do 20.DC, pokud nenastane problém, mᚠembryjka zpátky a nastává ta nejhorší část -- čekání na test

držím pěsti, abys tohle celé musela podstoupit jen jednou wink

Není tady

#12 26. 7. 2010 10:59

kalop
♥♥♥----

tak moc děkuju za důkladné vysvětlení,budu dávat nové info:o),no uvidíme a to čekání na test to musí být hrozné

Není tady

#13 26. 7. 2010 12:47

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Ahoj holky smile  taky nas ted ceka 1. IVF a poradne nevim, do ceho jdu. Dekuju Popi moc za blizsi priblizeni pussa  Muzu se Te jeste zeptat, jestli sis brala po punkci neschopenku, nebo ji planujes po transferu. Myslim, ze na nej jdes ted nekdy, jestli se nepletu  dumbom dekuji hjarta

Není tady

#14 26. 7. 2010 13:00

mala.popelka
Moderátor(ka)

Sunshine, ne, já si nemocenskou nebrala, ale já dělám s přítelem, tak kdo jiný by to měl pochopit... reta
ale nabízela mi jí včera sestřička v centru a pokud vím, tak po transferu se taky u náročnějších povolání, kde třeba nosíš t잚í věci, dává.... doporučuje se klidový režim, takže s tím moc t잚í práce nejde dohromady... taky ale hodně záleží, jak se po punkci cítíš, já byla minule naprosto v pohodě, druhý den jsem mohla jet na druhý konec republiky autem, tentokrát nějaké problémy mám, ale věřím, že se to srovná samo stolt

Není tady

#15 26. 7. 2010 14:24

sunshine...
♥♥♥♥♥--

Dekuji moc Popi smile a drzim pesti do dalsiho boje  pussa  hjarta  ja moc tezkou praci nemam, tak bych ani neschopenku nepotrebovala  wink  dekuju a mej se.

Není tady

#16 6. 9. 2010 18:02

kalop
♥♥♥----

ahoj holky,slíbila jsem,že napíšusmile,dnes jsem byla v car u lékařky a : odebrala mi stěr na chlamydie,ureoplazmata a mykoplazmata..kdyby bylo něco pozitivního,musíme oba nasadit antibiotika.pak 2.-5.DC se mám dostavit na krev na pohl.nemoce a štítnou žlázu a také hormonální profil a nejpozději 19.DC mám přijít na zhodnocení výsledků krve a konzultaci k 1.ivf a icsi..dala mi také žádanku na předoperační kvůli odběru vajíček a to prý podstoupím v říjnu,pokud bude vše ok..jinak jsem myslela,že nejprve mě budou stimulovat než bude odběr,ale o tom nemluvila...moc díky za přečtení a vás zkušenějších se chci optat,zda je to takto správný postup:o),pro klid duše.díky moc holky

Není tady

#17 6. 9. 2010 18:20

kalop
♥♥♥----

a ještě prosím moc,je někdo ochotný mi přiblížit finanční stránku? jsme oba u VZP,děkujeme

Není tady

#18 7. 9. 2010 8:32

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Kalop, tak vážně nevím, jestli já jsem ta zkušená, nicméně po 2.IVF se pokusim o odpověď smile Moc dobře nechápu postup, který u vás doktoři zvolili .... k odběru vajíček musíš být nastimulovaná, pokud nejde o nativ, ale vzhledem k tomu, že jsi ještě IVF nepodstoupila asi nepřipadá v úvahu. Takže buď jsi to špatně pochopila, nebo jsem magor a nechápu to já .... Možná by nebylo od věci do CARu zavolat a zeptat se.
Počátek placení začíná u stimulace .... záleží jakou ti doktor doporučí, jakou si nakonec vybereš ... řádově se jedná 2tis.-6tis., OPU se neplatí - je v rámci VZP, pak ale bohužel platíš ICSI, což bylo v našem případě  7 800,-, PK-prodloužená kultivace 3 000,- , ET (transfer čerstvých embryjek) jsme neplatili - to je taky v rámi VZP, pak se ale platí zamražení embryjek, což bylo 2 800,- . Ale nevím jestli není zpoplatěné rozmražení manželových spermijek ....

Záleží v jakém jsi CARu, ale nepředpokládám, že se ty ceny tak různí. Prostě plus mínus počítej, že si budeš doplácet 15-20tis..

Není tady

#19 7. 9. 2010 8:34

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

ještě jsem zapoměla napsat, že se zpoplatněný každý další transfer těch zamražených - KET. U nás v CARu je to 2 600,- .... ale doufám, že to nebudete potřebovat. Hodně štěstí hjarta a dej echo jak to vlastně všechno je !!!!!

Není tady

#20 7. 9. 2010 11:16

kalop
♥♥♥----

díky Dadul,opravdu jsem popisovala krok za krokem jak mám postupovat i dle papírů od dr.dnes jsem dostala MS,takže ve čtvrtek jdu na odběry a mám se hned objednat na konzultaci kvůli ivf,to budu 18.DC nemůžou mě začít hned stimulovat? jsem z toho nějaká rozladěnáyikes(..chodíme do pronatala v Praze..a mám si i vyřídit to předoperační kvůli odběru těch vajíček,tak já nevím

Není tady

#21 7. 9. 2010 11:19

kalop
♥♥♥----

a co je prosím NATIV? jak o něm píšeš,díky

Není tady

#22 7. 9. 2010 11:32

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

Kalop, 18.DC určitě nemůžeš začít stimulovat. Jedině, že by jsi měla dlouhý protokol, to znamená, že Ti 20. - 24. DC píchnou tzv. depotní injekci, po 14-ti dnech Ti zkontrolují hladinu hormonů v krvi a pak můžeš teprve začít stimulovat.
Nativ by Ti nejlépe vysvětlila Gabu, ale velice stručně řečeno je to tak, že neprojdeš žádnou stimulací a odsajou Ti pouze ten folikul, který Ti dozraje přirozeně ve vaječníku ....

Mě připadá i divný to předoperační dumbom Před OPU a to jsem byla 2x, mě doktor akorát poslechl srdce, plíce a bylo hotovo. Klasický "velký" předoperační mi dělali akorát před laparkou....

Není tady

#23 7. 9. 2010 11:36

kalop
♥♥♥----

aha,tak jsem z toho paf.mám normálně žádánku na moč,ekg,atd co k před o.patřísad,a pro mého obvodáka tam mám napsano výkon říjen 2010,ale kde je tedy ta stimulace,tomu nerozumím taky.to jsem myslela,že třeba do vánoc už bych mohla čekat miminko,řešíme to 3roky a i když to ještě moc není,pro nás už je to doba dlouhá.moc ti děkuju,jsi hodná

Není tady

#24 7. 9. 2010 11:46

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

Ty Kalop a nebudou Ti teda prvně dělat laparoskopický vyšetření ???? Víš, jakože se Ti prvně juknou sondou, jestli mᚠprůchozí vejcovody, jestli je děloha ok a tak vůbec Tě prohlídnou "zevnitř" a pak se teprve uvidí, jestli to IVF vůbec potřebuješ. Páč jestli není problém v průchodnosti vejcovodů, tak bych řekla, že Ti stačí IUI ....

Není tady

#25 7. 9. 2010 11:49

Dadula
♥♥♥♥♥♥-

Promiň, mě až teď docvaklo, že přítel měl MESA ....

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí