1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
prosím holky,přítel dnes podstoupil metodu MESA a je nám nyní doporučeno ICSI. to spermii vpraví do mě přímo,nebo a s oplodněným vajíčkem? prosím máte někdo zkuenost? nějak se v tom ztrácím),díky moc
Není tady
kalop, můj přítel říká "icsíky udělají tak, e vezmou jednu vybranou spermii, utrhnou jí ocásek a píchnou přímo do vajíčka" .... vysvětlení jako blázen co ?
je to ale přesně tak, zvyuje se tím ance na oplodnění vajíček.... ta se nechají potom kultivovat podle doby, která je dle embryologů nejvhodnějí, nebo na jaké jste se dohodli.... a vzniklá embryjka ti zavedou, případně přebylá zamrazí
přeju hodně těstí, a se povede
Není tady
take musím podstoupit odběr vajíček a potom prostě oplodněné embryo zavedou do mě? díky moc
Není tady
kalop, pokud u přítel tento zákrok prodělal.... tak bys u měla být nastimulovaná ne ? spermie se do vajíčka zavádí bezprostředně po odběru vajíček.... v řádu hodin řekla bych....
moné ale je, e to bylo jen jakoby vyetření, aby zjistili, zda touto metodou nějaké vůbec získají ? bohuel (bohudík) s tímto zkuenost nemám, take to neporadím...
kadopádně ano, aby mohlo proběhnout ICSI, je potřeba odsát folikuly, z nich získat zralá vajíčka a ta oplodnit v rámci IVF - mimotělního oplodnění.
Není tady
přítel zákrok prodělal dnes a spermie nám zamrazili.dr. nám jen řekl,e u nás přichází o úvahy jen ICSI.to je ve
Není tady
Tak to mě trosku prekvapuje Kalop. My bysme meli podstoupit 1. IVF prave se zakrokem MESA u manzela. Od pristiho mesice mam zacit stimulovat a pak mame jet oba dva na zakrok, aby kdyz se podari neco u manzela odebrat se mohlo bezprostredne zacit s oplodnovanim vajicek Zbyle spermijky by zamrazili a nechali na priste, aby manzel nemusel podstupovat zakrok znovu
To koukam jako blazen
ze to delaji tak nastridacku u vas. Kazdopadne drzim pesti, at vam vsechno vyjde
Není tady
tak dnes jsme byli na kontrole po MESA a já jsem na 6.9. objednaná na první návtěvu u gynekoloky v centru a tam nám prý řekne postup co dál,tak nevím..
Není tady
kalop na webu najde podrobný popis ICSI hlavně,e nějaké spermíjky nali
a máte zásobičku zamraenou
hodně těstí
(jinak nae Berča je taky výsledek icsi )
Upravil(a) Gabu (23. 7. 2010 12:35)
Není tady
ICSI se provádí při IVF. Při postupu bez ICSI se odebraná vajíčka nechají společně se spermiemi a čeká se, jestli samy spermie bez lidské pomoci oplodní nějaká vajíčka. Při ICSI embryolog vybrané spermie přímo zavede do vajíčka, tím je vyí ance na oplodnění. Metoda ICSI se pouívá i v případě, e je spermiogram úplně v pořádku. Můe se toti stát, e se přirozeně neoplodní ádné vajíčko (10 % případů), i kdy je SPG OK. Tak hodně těstí!
Není tady
holky moc vem díky,u jsem si ve pročetla. Jen mě zajímá,zda se dá odhadnout nějak časový interval toho veho,ne mi vloí embryo? děkuju:hjarta:
Není tady
kalop cca 2.-3.DC jde na UTZ a vyfasuje stimulační léky... ty bude píchat (neboj ale, přeily to i takové poserky jako jsem já)..... a průběně chodit na UTZ, jak kde, já chodila co třetí den, aby dr. uhlídal dávky, ale já mám PCO... potom kolem 14.DC se udělá odběr těch zralých vajíček (cca 20ti minutová narkóza, taky ádná hrůza) a dají se oplodnit ... o délce kultivace rozhoduje laboratoř, ale počítej, e bývá od asi 2 dní a do 5 .... take zhruba do 20.DC, pokud nenastane problém, má embryjka zpátky a nastává ta nejhorí část -- čekání na test
drím pěsti, abys tohle celé musela podstoupit jen jednou
Není tady
tak moc děkuju za důkladné vysvětlení,budu dávat nové info:o),no uvidíme a to čekání na test to musí být hrozné
Není tady
Ahoj holky taky nas ted ceka 1. IVF a poradne nevim, do ceho jdu. Dekuju Popi moc za blizsi priblizeni
Muzu se Te jeste zeptat, jestli sis brala po punkci neschopenku, nebo ji planujes po transferu. Myslim, ze na nej jdes ted nekdy, jestli se nepletu
dekuji
Není tady
Sunshine, ne, já si nemocenskou nebrala, ale já dělám s přítelem, tak kdo jiný by to měl pochopit...
ale nabízela mi jí včera sestřička v centru a pokud vím, tak po transferu se taky u náročnějích povolání, kde třeba nosí těí věci, dává.... doporučuje se klidový reim, take s tím moc těí práce nejde dohromady... taky ale hodně záleí, jak se po punkci cítí, já byla minule naprosto v pohodě, druhý den jsem mohla jet na druhý konec republiky autem, tentokrát nějaké problémy mám, ale věřím, e se to srovná samo
Není tady
Dekuji moc Popi a drzim pesti do dalsiho boje
ja moc tezkou praci nemam, tak bych ani neschopenku nepotrebovala
dekuju a mej se.
Není tady
ahoj holky,slíbila jsem,e napíu,dnes jsem byla v car u lékařky a : odebrala mi stěr na chlamydie,ureoplazmata a mykoplazmata..kdyby bylo něco pozitivního,musíme oba nasadit antibiotika.pak 2.-5.DC se mám dostavit na krev na pohl.nemoce a títnou lázu a také hormonální profil a nejpozději 19.DC mám přijít na zhodnocení výsledků krve a konzultaci k 1.ivf a icsi..dala mi také ádanku na předoperační kvůli odběru vajíček a to prý podstoupím v říjnu,pokud bude ve ok..jinak jsem myslela,e nejprve mě budou stimulovat ne bude odběr,ale o tom nemluvila...moc díky za přečtení a vás zkuenějích se chci optat,zda je to takto správný postup:o),pro klid due.díky moc holky
Není tady
a jetě prosím moc,je někdo ochotný mi přiblíit finanční stránku? jsme oba u VZP,děkujeme
Není tady
Ahoj Kalop, tak váně nevím, jestli já jsem ta zkuená, nicméně po 2.IVF se pokusim o odpověď Moc dobře nechápu postup, který u vás doktoři zvolili .... k odběru vajíček musí být nastimulovaná, pokud nejde o nativ, ale vzhledem k tomu, e jsi jetě IVF nepodstoupila asi nepřipadá v úvahu. Take buď jsi to patně pochopila, nebo jsem magor a nechápu to já .... Moná by nebylo od věci do CARu zavolat a zeptat se.
Počátek placení začíná u stimulace .... záleí jakou ti doktor doporučí, jakou si nakonec vybere ... řádově se jedná 2tis.-6tis., OPU se neplatí - je v rámci VZP, pak ale bohuel platí ICSI, co bylo v naem případě 7 800,-, PK-prodlouená kultivace 3 000,- , ET (transfer čerstvých embryjek) jsme neplatili - to je taky v rámi VZP, pak se ale platí zamraení embryjek, co bylo 2 800,- . Ale nevím jestli není zpoplatěné rozmraení manelových spermijek ....
Záleí v jakém jsi CARu, ale nepředpokládám, e se ty ceny tak různí. Prostě plus mínus počítej, e si bude doplácet 15-20tis..
Není tady
jetě jsem zapoměla napsat, e se zpoplatněný kadý dalí transfer těch zamraených - KET. U nás v CARu je to 2 600,- .... ale doufám, e to nebudete potřebovat. Hodně těstí a dej echo jak to vlastně vechno je !!!!!
Není tady
díky Dadul,opravdu jsem popisovala krok za krokem jak mám postupovat i dle papírů od dr.dnes jsem dostala MS,take ve čtvrtek jdu na odběry a mám se hned objednat na konzultaci kvůli ivf,to budu 18.DC nemůou mě začít hned stimulovat? jsem z toho nějaká rozladěná(..chodíme do pronatala v Praze..a mám si i vyřídit to předoperační kvůli odběru těch vajíček,tak já nevím
Není tady
a co je prosím NATIV? jak o něm píe,díky
Není tady
Kalop, 18.DC určitě nemůe začít stimulovat. Jedině, e by jsi měla dlouhý protokol, to znamená, e Ti 20. - 24. DC píchnou tzv. depotní injekci, po 14-ti dnech Ti zkontrolují hladinu hormonů v krvi a pak můe teprve začít stimulovat.
Nativ by Ti nejlépe vysvětlila Gabu, ale velice stručně řečeno je to tak, e neprojde ádnou stimulací a odsajou Ti pouze ten folikul, který Ti dozraje přirozeně ve vaječníku ....
Mě připadá i divný to předoperační Před OPU a to jsem byla 2x, mě doktor akorát poslechl srdce, plíce a bylo hotovo. Klasický "velký" předoperační mi dělali akorát před laparkou....
Není tady
aha,tak jsem z toho paf.mám normálně ádánku na moč,ekg,atd co k před o.patří,a pro mého obvodáka tam mám napsano výkon říjen 2010,ale kde je tedy ta stimulace,tomu nerozumím taky.to jsem myslela,e třeba do vánoc u bych mohla čekat miminko,řeíme to 3roky a i kdy to jetě moc není,pro nás u je to doba dlouhá.moc ti děkuju,jsi hodná
Není tady
Ty Kalop a nebudou Ti teda prvně dělat laparoskopický vyetření ???? Ví, jakoe se Ti prvně juknou sondou, jestli má průchozí vejcovody, jestli je děloha ok a tak vůbec Tě prohlídnou "zevnitř" a pak se teprve uvidí, jestli to IVF vůbec potřebuje. Páč jestli není problém v průchodnosti vejcovodů, tak bych řekla, e Ti stačí IUI ....
Není tady
Promiň, mě a teď docvaklo, e přítel měl MESA ....
Není tady