29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový dotaz.
Zajímalo by mě, při jaké podváze žena obvykle ztratí menstruaci.
Je to výhradně individuální?
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:07)
Není tady
Myslim si,ze spise jde o prudky ubytek hmotnosti.Ja ve svych 15 letech mela 67 kilo .Dost rychle jsem se dostala na 56 kilo a menstruaci jsem ztratila.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Myslim si,ze spise jde o prudky ubytek hmotnosti.Ja ve svych 15 letech mela 67 kilo .Dost rychle jsem se dostala na 56 kilo a menstruaci jsem ztratila.
To je zajímavé.
A Těch 56 kg, to už jsi měla podváhu? (nevím, kolik měříš)
Není tady
Ametyst napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To je zajímavé.
A Těch 56 kg, to už jsi měla podváhu? (nevím, kolik měříš)
Nemela jsem podvahu merim 157 cm.
Upravil(a) eremuruss (23. 7. 2010 20:12)
Není tady
Aha, tak to bude asi velmi individuální.
Můžu vědět, na jak dlouho jste ztratily tu menstruaci?
Není tady
ametyst, to bude kus od kusu. já když měla jeden čas nervy, shodila jsem 8 kg a byla nechutně vychrtlá. menstruaci jsem neztratila úplně, ale měla jsem to celý rozkopaný, dostávala ji s velkým zpožděním. kámoška zase kdysi nasadila drastickou dietu, shodila hodně během krátké doby a menstruace se nedostavila. do toho ji začaly šíleným způsobem padat vlasy, nakonec klusala na gyndu i kožní, ale po jaké době se ji to upravilo do normálu, to už si nevzpomínám. u každé to bude asi jinak.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Aha, tak to bude asi velmi individuální.
Můžu vědět, na jak dlouho jste ztratily tu menstruaci?
Tak tohle si,uz opravdu nepomatuju je to 25 let.
Není tady
Dobry den,
moja kamaratka 26 rocna podla mna trpi anorexiou a zacinam mat o nu uz Vazne obavy. Kamaratka prestala menstruovat priblizne pred rokom, velmi jej padaju vlasy a to az do takeho stadia ze si musela nechat ostrihat vlasy a zacinaju sa jej uz trosku tvorit aj lysinky....... tak isto nechty sa jej nadmerne lamu a naposledy ked mala zlomenu ruku hojila sa jej vyse 4 mesiacov. Kazdy den prakticky nic neje okrem jablka a pak pije iba kavu a alkohol. Je hodne zadumciva, ako by ani nebola pritomna, byva hodne podrazdena a mnoho krat reaguje velmi neprimerane na akukolvek beznu situaciu. Ked sa jedna o stravu tvari sa ze jedla pritom potravu bezne nachadzam v kosoch. Samozrejme nic si nepriznava...... rozmyslam ako s tym celym pohnut, ale co ma trapi najviac je kolko si myslite moze takto este vydrzat kym nepride kolaps? v tomto stave je uz vyse dva roky. Merica cca 176cm a vazi max. 50kg
Není tady
UZO napsal(a):
Dobry den,
moja kamaratka 26 rocna podla mna trpi anorexiou a zacinam mat o nu uz Vazne obavy. Kamaratka prestala menstruovat priblizne pred rokom, velmi jej padaju vlasy a to az do takeho stadia ze si musela nechat ostrihat vlasy a zacinaju sa jej uz trosku tvorit aj lysinky....... tak isto nechty sa jej nadmerne lamu a naposledy ked mala zlomenu ruku hojila sa jej vyse 4 mesiacov. Kazdy den prakticky nic neje okrem jablka a pak pije iba kavu a alkohol. Je hodne zadumciva, ako by ani nebola pritomna, byva hodne podrazdena a mnoho krat reaguje velmi neprimerane na akukolvek beznu situaciu. Ked sa jedna o stravu tvari sa ze jedla pritom potravu bezne nachadzam v kosoch. Samozrejme nic si nepriznava...... rozmyslam ako s tym celym pohnut, ale co ma trapi najviac je kolko si myslite moze takto este vydrzat kym nepride kolaps? v tomto stave je uz vyse dva roky. Merica cca 176cm a vazi max. 50kg
nepovolená reklama
Není tady
nepovolená reklama
Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:07)
Není tady
Já jsem vlivem anorexie a bulimie ztratila menstruaci jen na 3 měsíce, pak se vrátila, ale je hodně nepravidelná i teď, i před tou pauzou byla.
Jednou 19 dnů, jindy 32. Prostě rozhozený cyklus.
Není tady
ametyst a co na to dr na gyndě ? snažíte se to něják upravit, nebo co ?
zkoušela jsi ženský čaj ?
Není tady
Ametyst, já jsem v době své alkoholické éry (když jsem téměř nejedla, jenom pila alkohol) skončila na váze 44 kg/168 cm a menstruaci jsem neztratila. Problémy s menstruací přišly až ve chvíli, kdy jsem přestala po návratu z léčebny definitivně pít a nabrala jsem zas normální váhu, jenomže to nesouvisí s příjmem potravy nebo se závislostí na alkoholu, ale s věkem a klesající hladinou hormonů, čili s blížícím se přechodem, jelikož už mi je hodně přes 40 a blížím se téměř k padesátce.
Takže u každého je to opravdu individuální.
Za sebe bych Ti poradila vyšetření u gynekologa, aby zjistil příčinu Tvého nepravidelného cyklu. Vůbec to nemusí být zaviněno anorexií nebo bulimií, ve hře může být mnoho různých faktorů. Může se u Tebe projevovat i předčasný přechod, může se jednat o krátkodobý útlum, může to být vlivem léků, které užíváš, může to být způsobeno psychikou atd. atd. atd. Důvodů může být spoustu a v každém případě by Tě měl vidět gynekolog
Není tady
Nemám vlastně svého gynekologa, a další hormony do sebe ani tak narvat nechci. Stačí ten koktejl, co mi namíchali ostatní doktoři...
Není tady
jak nemáš svého gynekologa ? ty nechodíš 2x ročně na preventivní prohlídky
jestli ne tak si koukej nějákýho najít
Není tady
Ale Ametyst, kdo tady mluvil o tom, že bys do sebe musela po návštěvě gynekologa rvát další hormony?!? Ještě nevíš, co Ti je, jak by to MUDr. léčil, tak tady nespekuluj o nějakých hormonech a nestahuj kalhoty, když brod je ještě setsakra daleko
MMCH jsi vdaná, máš manžela, nežiješ jako jeptiška. Napadlo Tě aspoň na chvíli, že nepravidelný cyklus může mimo jiné znamenat, že jsi možná těhotná?!? Já osobně znám matku, která menstruovala nepravidelně až do pátého měsíce těhu a k lékaři ji dohnalo až zjištění, že se jí nějak moc zvětšuje břicho !!!
Není tady
vzhledem k tomu, od kdy to tu ametyst řeší, tak už by musela pomalu rodit, ne ?
nehledě na to, že rozhozená mesntruace může být příznakerm čehokoliv, takže si myslím, že prohlídku u gynekloga by to chtělo v každém případě.
Není tady
Nechodím ke gynekologovi asi 10 let.
Těhotná nejsem.
A co mi nabídne gynekolog, to znám. Kdykoliv jsem přišla s nějakým problémem, vždy mi cpali HA.
Vím, že tu neprAVidelnost můžou dělat cysty a myom, co mám, a nebo přechod...už to neřeším.
Prostě v tom teď mám bordel, a dobře mi tak.
Není tady
ametyst, dr můžeš kdykoliv změnit, pokud nejsi spokojená a taky co bylo před deseti lety není dnes.
když ne kvůli nepravidelné menses, tak kvůli tomu, abys měla jistotu, že jsi zdravotně v pořádku bys k němu jít měla.
příijdeš mi, jako kdybys na všechno rezignovala
Není tady
Gynekologa k životu nepotřebuji.
Preventivní prohlídky mě jen stresovaly.
Mám na ně právo, ale není to povinnost...jsem ráda za své dvě děti, další nebudou, a nemám důvod nikam chodit.
Není to tak, jak to vypadá, že bych chtěla umřít na prasknutí cysty nebo zvrhnutí myomu ve zhoubný nádor...
Myslím, že mi v životě hrozí daleko horší věci a daleko dříve.
Je hloupost, že jsem tohle téma vůbec otvírala.
Nějaké nepravidelné krvácení je prostě banalita, kterou jsem vůbec neměla načínat.
Není tady
Dělej, jak myslíš, Ametyst ... abys ale jednou nelitovala, že jsi kdysi naše dobře míněné rady hodila za hlavu ...
Není tady
No Ametyst, právě že kolikrát člověk dojede právě na ty banality. Dělej jak myslíš, ale já být Tebou změnila gynekologa
Není tady
ametyst, vůbec tě nepoznávám ... jakobys to ani nebyla ty.
doufám, že bude dobře
Není tady