18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový dotaz.
Zajímalo by mě, při jaké podváze ena obvykle ztratí menstruaci.
Je to výhradně individuální?
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:07)
Není tady
Myslim si,ze spise jde o prudky ubytek hmotnosti.Ja ve svych 15 letech mela 67 kilo .Dost rychle jsem se dostala na 56 kilo a menstruaci jsem ztratila.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Myslim si,ze spise jde o prudky ubytek hmotnosti.Ja ve svych 15 letech mela 67 kilo .Dost rychle jsem se dostala na 56 kilo a menstruaci jsem ztratila.
To je zajímavé.
A Těch 56 kg, to u jsi měla podváhu? (nevím, kolik měří)
Není tady
Ametyst napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To je zajímavé.
A Těch 56 kg, to u jsi měla podváhu? (nevím, kolik měří)
Nemela jsem podvahu merim 157 cm.
Upravil(a) eremuruss (23. 7. 2010 20:12)
Není tady
Aha, tak to bude asi velmi individuální.
Můu vědět, na jak dlouho jste ztratily tu menstruaci?
Není tady
ametyst, to bude kus od kusu. já kdy měla jeden čas nervy, shodila jsem 8 kg a byla nechutně vychrtlá. menstruaci jsem neztratila úplně, ale měla jsem to celý rozkopaný, dostávala ji s velkým zpoděním. kámoka zase kdysi nasadila drastickou dietu, shodila hodně během krátké doby a menstruace se nedostavila. do toho ji začaly íleným způsobem padat vlasy, nakonec klusala na gyndu i koní, ale po jaké době se ji to upravilo do normálu, to u si nevzpomínám. u kadé to bude asi jinak.
Není tady
Ametyst napsal(a):
Aha, tak to bude asi velmi individuální.
Můu vědět, na jak dlouho jste ztratily tu menstruaci?
Tak tohle si,uz opravdu nepomatuju je to 25 let.
Není tady
Dobry den,
moja kamaratka 26 rocna podla mna trpi anorexiou a zacinam mat o nu uz Vazne obavy. Kamaratka prestala menstruovat priblizne pred rokom, velmi jej padaju vlasy a to az do takeho stadia ze si musela nechat ostrihat vlasy a zacinaju sa jej uz trosku tvorit aj lysinky....... tak isto nechty sa jej nadmerne lamu a naposledy ked mala zlomenu ruku hojila sa jej vyse 4 mesiacov. Kazdy den prakticky nic neje okrem jablka a pak pije iba kavu a alkohol. Je hodne zadumciva, ako by ani nebola pritomna, byva hodne podrazdena a mnoho krat reaguje velmi neprimerane na akukolvek beznu situaciu. Ked sa jedna o stravu tvari sa ze jedla pritom potravu bezne nachadzam v kosoch. Samozrejme nic si nepriznava...... rozmyslam ako s tym celym pohnut, ale co ma trapi najviac je kolko si myslite moze takto este vydrzat kym nepride kolaps? v tomto stave je uz vyse dva roky. Merica cca 176cm a vazi max. 50kg
Není tady
UZO napsal(a):
Dobry den,
moja kamaratka 26 rocna podla mna trpi anorexiou a zacinam mat o nu uz Vazne obavy. Kamaratka prestala menstruovat priblizne pred rokom, velmi jej padaju vlasy a to az do takeho stadia ze si musela nechat ostrihat vlasy a zacinaju sa jej uz trosku tvorit aj lysinky....... tak isto nechty sa jej nadmerne lamu a naposledy ked mala zlomenu ruku hojila sa jej vyse 4 mesiacov. Kazdy den prakticky nic neje okrem jablka a pak pije iba kavu a alkohol. Je hodne zadumciva, ako by ani nebola pritomna, byva hodne podrazdena a mnoho krat reaguje velmi neprimerane na akukolvek beznu situaciu. Ked sa jedna o stravu tvari sa ze jedla pritom potravu bezne nachadzam v kosoch. Samozrejme nic si nepriznava...... rozmyslam ako s tym celym pohnut, ale co ma trapi najviac je kolko si myslite moze takto este vydrzat kym nepride kolaps? v tomto stave je uz vyse dva roky. Merica cca 176cm a vazi max. 50kg
nepovolená reklama
Není tady
nepovolená reklama
Upravil(a) tina (3. 3. 2011 14:07)
Není tady
Já jsem vlivem anorexie a bulimie ztratila menstruaci jen na 3 měsíce, pak se vrátila, ale je hodně nepravidelná i teď, i před tou pauzou byla.
Jednou 19 dnů, jindy 32. Prostě rozhozený cyklus.
Není tady
ametyst a co na to dr na gyndě ? snaíte se to něják upravit, nebo co ?
zkouela jsi enský čaj ?
Není tady
Ametyst, já jsem v době své alkoholické éry (kdy jsem téměř nejedla, jenom pila alkohol) skončila na váze 44 kg/168 cm a menstruaci jsem neztratila. Problémy s menstruací přily a ve chvíli, kdy jsem přestala po návratu z léčebny definitivně pít a nabrala jsem zas normální váhu, jenome to nesouvisí s příjmem potravy nebo se závislostí na alkoholu, ale s věkem a klesající hladinou hormonů, čili s blíícím se přechodem, jeliko u mi je hodně přes 40 a blíím se téměř k padesátce.
Take u kadého je to opravdu individuální.
Za sebe bych Ti poradila vyetření u gynekologa, aby zjistil příčinu Tvého nepravidelného cyklu. Vůbec to nemusí být zaviněno anorexií nebo bulimií, ve hře můe být mnoho různých faktorů. Můe se u Tebe projevovat i předčasný přechod, můe se jednat o krátkodobý útlum, můe to být vlivem léků, které uívá, můe to být způsobeno psychikou atd. atd. atd. Důvodů můe být spoustu a v kadém případě by Tě měl vidět gynekolog
Není tady
Nemám vlastně svého gynekologa, a dalí hormony do sebe ani tak narvat nechci. Stačí ten koktejl, co mi namíchali ostatní doktoři...
Není tady
jak nemá svého gynekologa ? ty nechodí 2x ročně na preventivní prohlídky
jestli ne tak si koukej nějákýho najít
Není tady
Ale Ametyst, kdo tady mluvil o tom, e bys do sebe musela po návtěvě gynekologa rvát dalí hormony?!? Jetě neví, co Ti je, jak by to MUDr. léčil, tak tady nespekuluj o nějakých hormonech a nestahuj kalhoty, kdy brod je jetě setsakra daleko
MMCH jsi vdaná, má manela, neije jako jeptika. Napadlo Tě aspoň na chvíli, e nepravidelný cyklus můe mimo jiné znamenat, e jsi moná těhotná?!? Já osobně znám matku, která menstruovala nepravidelně a do pátého měsíce těhu a k lékaři ji dohnalo a zjitění, e se jí nějak moc zvětuje břicho !!!
Není tady
vzhledem k tomu, od kdy to tu ametyst řeí, tak u by musela pomalu rodit, ne ?
nehledě na to, e rozhozená mesntruace můe být příznakerm čehokoliv, take si myslím, e prohlídku u gynekloga by to chtělo v kadém případě.
Není tady
Nechodím ke gynekologovi asi 10 let.
Těhotná nejsem.
A co mi nabídne gynekolog, to znám. Kdykoliv jsem přila s nějakým problémem, vdy mi cpali HA.
Vím, e tu neprAVidelnost můou dělat cysty a myom, co mám, a nebo přechod...u to neřeím.
Prostě v tom teď mám bordel, a dobře mi tak.
Není tady
ametyst, dr můe kdykoliv změnit, pokud nejsi spokojená a taky co bylo před deseti lety není dnes.
kdy ne kvůli nepravidelné menses, tak kvůli tomu, abys měla jistotu, e jsi zdravotně v pořádku bys k němu jít měla.
příijde mi, jako kdybys na vechno rezignovala
Není tady
Gynekologa k ivotu nepotřebuji.
Preventivní prohlídky mě jen stresovaly.
Mám na ně právo, ale není to povinnost...jsem ráda za své dvě děti, dalí nebudou, a nemám důvod nikam chodit.
Není to tak, jak to vypadá, e bych chtěla umřít na prasknutí cysty nebo zvrhnutí myomu ve zhoubný nádor...
Myslím, e mi v ivotě hrozí daleko horí věci a daleko dříve.
Je hloupost, e jsem tohle téma vůbec otvírala.
Nějaké nepravidelné krvácení je prostě banalita, kterou jsem vůbec neměla načínat.
Není tady
Dělej, jak myslí, Ametyst ... abys ale jednou nelitovala, e jsi kdysi nae dobře míněné rady hodila za hlavu ...
Není tady
No Ametyst, právě e kolikrát člověk dojede právě na ty banality. Dělej jak myslí, ale já být Tebou změnila gynekologa
Není tady
ametyst, vůbec tě nepoznávám ... jakobys to ani nebyla ty.
doufám, e bude dobře
Není tady