19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Chtěla jsem se zeptat,zda má někdo podobnou zkuenost-mám vnučku ,která bude mít příti rok koncem července 6let a měla by nastoupit do první třídy,ale dcera chce pro ni odklad.Bude mít s tím problém nebo dnes je to jednoduí.?
Není tady
musí do pedagogicko-psychologické poradny pro posudek, ale poslední slovo mají dnes u rodiče...
jinak já mám taky syna narozeného na konci července, předevčírem měl est, ale do koly půjde, myslím si, e jenom narození dítěte o prázdninách není důvod pro odklad...
přeju vám vem dobré rozhodnutí!
Není tady
Ilonko - stav je následující, dcera se s vnučkou dostaví k zápisu. Bud se tam dohodnou , e holčička není zralá a zápis odloí a nebo bude tvoje dcera postavena před monost volby. Červencové dítko bývá velkou otázkou. Můe být zralé, nemusí stačit tempu, můe být vyloeně jetě nepřipravené na kolu. Ve kole musí zvládnout jemnou motoriku, cvičit pamě, mít dobrou výslovnost a pozornost. Nejsou to snadné úkoly. V případě pochyb je dobré se zeptat v mateřské kole u učitelek, pak zajít do poradny a počkat si na výsledek a při jakékoli nerozhodnosti se u červencové holčičky nebát odkladu. V tomto případě bývá oprávněný.
Odklad v dnení době je spí zneuívaný. Jako nástroj se pouívá moní i nadměrně, tedy se nemusí bát nějakých poklebků, e je opoděná. Děti vyspívají nerovnoměrně a je moc dobře, e k jejeich osobnímu vývoji se při nástupu do koly tak moc přihlíí.
Upravil(a) PavlaH (22. 7. 2010 13:17)
Není tady