29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla jsem se zeptat,zda má někdo podobnou zkušenost-mám vnučku ,která bude mít příšti rok koncem července 6let a měla by nastoupit do první třídy,ale dcera chce pro ni odklad.Bude mít s tím problém nebo dnes je to jednodušší.?
Není tady
musí do pedagogicko-psychologické poradny pro posudek, ale poslední slovo mají dnes už rodiče...
jinak já mám taky syna narozeného na konci července, předevčírem měl šest, ale do školy půjde, myslím si, že jenom narození dítěte o prázdninách není důvod pro odklad...
přeju vám všem dobré rozhodnutí!
Není tady
Ilonko - stav je následující, dcera se s vnučkou dostaví k zápisu. Bud se tam dohodnou , že holčička není zralá a zápis odloží a nebo bude tvoje dcera postavena před možnost volby. Červencové dítko bývá velkou otázkou. Může být zralé, nemusí stačit tempu, může být vyloženě ještě nepřipravené na školu. Ve škole musí zvládnout jemnou motoriku, cvičit paměť, mít dobrou výslovnost a pozornost. Nejsou to snadné úkoly. V případě pochyb je dobré se zeptat v mateřské škole u učitelek, pak zajít do poradny a počkat si na výsledek a při jakékoli nerozhodnosti se u červencové holčičky nebát odkladu. V tomto případě bývá oprávněný.
Odklad v dnešní době je spíš zneužívaný. Jako nástroj se používá možní i nadměrně, tedy se nemusíš bát nějakých pošklebků, že je opožděná. Děti vyspívají nerovnoměrně a je moc dobře, že k jejeich osobnímu vývoji se při nástupu do školy tak moc přihlíží.
Upravil(a) PavlaH (22. 7. 2010 13:17)
Není tady