29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
koniklec napsal(a):
mariposa napsal(a):
elena007 napsal(a):
Hlasim se do klubu. A bavilo me to, jak nikda predtim a nikda potom.
Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne.Noóóó a co to udělat tak, že si dám za povinnost to uklízení, žehlení, mytí oken... tím pádem když se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vymění
Aáááá, tuším, že to asi nebude fungovat
Nefunguje.
Zkusila jsem si onehdy i zakázat učení.
To je fakt vtipný, jak je to stejný jako přes kopírák A to se neznáme my co tady o tom píšeme
Já mám za to, že řešení celé téhle záhady je v disciplinovanosti. A taky v motivaci. Koniklec, psala jsi, že Ti tady nikdo neporadil, tak já Ti řeknu co by to chtělo: dodržet to co si předsevzeš, dodržet ten čas na učení, zvolit prioritu a všechno druhotný (generální úklid bytu, pletí zahrádky, nákupy půlročních zásob jídla, pečení koláče ... ) nechat až na pak co bude prioriata splněna. Ovšem jak to máš dodržet, to už Ti nepovím
Není tady
mariposa napsal(a):
koniklec napsal(a):
mariposa napsal(a):
Noóóó a co to udělat tak, že si dám za povinnost to uklízení, žehlení, mytí oken... tím pádem když se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vyměníAáááá, tuším, že to asi nebude fungovat
Nefunguje.
To je fakt vtipný, jak je to stejný jako přes kopírák
A to se neznáme my co tady o tom píšeme
Já mám za to, že řešení celé téhle záhady je v disciplinovanosti. A taky v motivaci. Koniklec, psala jsi, že Ti tady nikdo neporadil, tak já Ti řeknu co by to chtělo: dodržet to co si předsevzeš, dodržet ten čas na učení, zvolit prioritu a všechno druhotný (generální úklid bytu, pletí zahrádky, nákupy půlročních zásob jídla, pečení koláče ... ) nechat až na pak co bude prioriata splněna. Ovšem jak to máš dodržet, to už Ti nepovím![]()
Jo tak s tím souhlasím, s těma prioritama, to je fakt. Pokusím se tím řídit. :-) Včera se mi to částečně povedlo, na na 100 %, ale tak na 60 . S tím, že mi nikdo neporadil jsem to myslela tak trochu s nadsázkou, je mi jasné, že zázračné rady nejsou. Lenost musí každej překonat sám
. Ale je mi líp, že v tom nejsem sama
.
Není tady
koniklec, nikdy jsme neměli tak uklizeno, jako ve zkouškovém období a náhodou myslím, že je to skvělý způsob, jak si vědomosti v hlavě usadit a uspořádat. Ono to vypadá, že nic neděláš (mentálně), ale mozek najede při uklízení nebo při sportu na ty správné vlny a pracuje
koláč taky neupečeš jen tím, že budeš sypat přísady do mísy
to "nalejvání" do hlavy je třeba vyvážit jinou činností
Není tady
koniklec napsal(a):
Lenost musí každej překonat sám
.
Naprostý souhlas!
Není tady
koniklec, a neni to treba i v tom, ze mas jeste relativne dost casu na uceni? Ja jsem gruntovala podobne jako ty, pak tridila obleceni, pletla ( upleteni svetru melo vetsi prioritu) apod.
pak jsem mela system odmenovani se - kdyz jsem se naucila xy otazek nebo precetla xy stranek - mohla jsem si cist knizku, mohla jsem si dat zmrzlinu , mohla jsem se podivat na film...
toto vse fungovalo v dobe, kdy jsem mela relativne hodne casu. Kdyz uz slo do tuheho - nemela jsem pomalu cas ani umyt hrnek od kafe
Neni to treba i tvuj pripad? Nerikas si podvedome, casu mam dost, to zvladnu....a jak budes mit mesic, 3 a 2 tydny do statnic, tak zaberes ?
Není tady
Anna1 napsal(a):
koniklec, a neni to treba i v tom, ze mas jeste relativne dost casu na uceni? Ja jsem gruntovala podobne jako ty, pak tridila obleceni, pletla ( upleteni svetru melo vetsi prioritu)
apod.
Já jsem zase dostala nápad , že si na svatbu na kterou se chystám za 14 dní, ušiju šaty. Nikdy jsem to nedělala, ale už jsem si koupila látku a po večerech budu šít. Jinak mám taky před státnicema
Není tady
mariposa napsal(a):
koniklec napsal(a):
mariposa napsal(a):
Noóóó a co to udělat tak, že si dám za povinnost to uklízení, žehlení, mytí oken... tím pádem když se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vyměníAáááá, tuším, že to asi nebude fungovat
Nefunguje.
To je fakt vtipný, jak je to stejný jako přes kopírák
A to se neznáme my co tady o tom píšeme
Já mám za to, že řešení celé téhle záhady je v disciplinovanosti. A taky v motivaci. Koniklec, psala jsi, že Ti tady nikdo neporadil, tak já Ti řeknu co by to chtělo: dodržet to co si předsevzeš, dodržet ten čas na učení, zvolit prioritu a všechno druhotný (generální úklid bytu, pletí zahrádky, nákupy půlročních zásob jídla, pečení koláče ... ) nechat až na pak co bude prioriata splněna. Ovšem jak to máš dodržet, to už Ti nepovím![]()
Ještě že nemám zahrádku, funkční troubu ani peníze na velké nákupy
Není tady
Anna1 napsal(a):
koniklec, a neni to treba i v tom, ze mas jeste relativne dost casu na uceni? Ja jsem gruntovala podobne jako ty, pak tridila obleceni, pletla ( upleteni svetru melo vetsi prioritu)
apod.
pak jsem mela system odmenovani se - kdyz jsem se naucila xy otazek nebo precetla xy stranek - mohla jsem si cist knizku, mohla jsem si dat zmrzlinu , mohla jsem se podivat na film...
toto vse fungovalo v dobe, kdy jsem mela relativne hodne casu. Kdyz uz slo do tuheho - nemela jsem pomalu cas ani umyt hrnek od kafe
Neni to treba i tvuj pripad? Nerikas si podvedome, casu mam dost, to zvladnu....a jak budes mit mesic, 3 a 2 tydny do statnic, tak zaberes ?
Já už mám právě ty 2-3 týdny, proto jsem to začala řešit . Tedy nevím kolik přesně, ale někdy v září by měl být termín, na který chci jít. Ale myslím, že už to půjde líp, začíná mě to trochu i bavit...
Není tady
Adelle napsal(a):
koniklec, nikdy jsme neměli tak uklizeno, jako ve zkouškovém období
a náhodou myslím, že je to skvělý způsob, jak si vědomosti v hlavě usadit a uspořádat. Ono to vypadá, že nic neděláš (mentálně), ale mozek najede při uklízení nebo při sportu na ty správné vlny a pracuje
koláč taky neupečeš jen tím, že budeš sypat přísady do mísy
to "nalejvání" do hlavy je třeba vyvážit jinou činností
No to je pravda . V podstatě tak nemá smysl si nadávat, že se neučím nonstop furt, ale kombinovat to s jinýma činnostma. Což zní fajn
.
Já obvykle nedělám dlouho nic a pak na podlení chvíli fofruju a vychází to. Dohrabala jsem se k těm státnicím. Už jsem měla bakalářské a z jiné specializace, ale ty první byly lehké a ty druhé jsem prošla se štěstím. Ale tentokrát je toho tolik, že vím, že tímhle způsobem si to nezapamatuju. Ale tohle je pravda, co píšeš. Díky
Není tady
mariposa napsal(a):
Anna1 napsal(a):
apod.
Já jsem zase dostala nápad
, že si na svatbu na kterou se chystám za 14 dní, ušiju šaty. Nikdy jsem to nedělala, ale už jsem si koupila látku a po večerech budu šít. Jinak mám taky před státnicema
Jako fakt?
S těma šatama držím palce, super nápad a jsi odvážná
Není tady
koniklec napsal(a):
mariposa napsal(a):
Anna1 napsal(a):
apod.
Já jsem zase dostala nápad
, že si na svatbu na kterou se chystám za 14 dní, ušiju šaty. Nikdy jsem to nedělala, ale už jsem si koupila látku a po večerech budu šít. Jinak mám taky před státnicema
Jako fakt?
S těma šatama držím palce, super nápada jsi odvážná
Když si čtu Tvé odpovědi Koniklec, jako bych četla sama sebe, fakt se pořád směju
Je fajn vědět, že s tímhle přiblblým způsobem fungování nejsem sama. Bude nás asi víc než jsem si myslela (původně jsem si myslela, že jsem jenom jedna)
Jak Tě to učení začne bavit, je to na dobrý cestě jen u mě se to děje většinou když už to hoří a já mám čas už jen na to hasení, jednoduše pozdě.
Já Ti držím palce na ten zářijovej termín, je skvělý to mít za sebou co nejdřív
Není tady
No vidim, ze chlapovi touzicimu po dokonale hospodynce staci, aby svou vyvolenou udrzel permanentne ve stavu "pred statnicemi".
Zajimave, ze si vubec nevybavuji, co delal pred statnicemi bratr. Musim se ho zeptat, jestli to mel taky. Muz sprtal a prekladal to presne odmerenou davkou sportu, ale on je stelesnenim zelezne discipliny. Des bes. Jesteze to nezada po jinych.
Není tady
Koniklec,Mariposa: tak to se k vam take pridavam, statnice mam v pulce zari ze tri predmetu (jeden předmět jakžtakž dokončuji). Udělala jsem si studijní plán, ale už od prvniho dne jsem pozadu Ja dokonce vim,proc se nedokazu prinutit, protože už od začátku si říkám, kolik toho je a jak je to těžké..Takže musím změnit přístup a nezapinat počítač a začít v určitou hodinu.Holky, držím palce, už je to poslední krok..
Upravil(a) Allice (16. 8. 2010 10:23)
Není tady
Allice napsal(a):
Koniklec,Mariposa: tak to se k vam take pridavam, statnice mam v pulce zari ze tri predmetu (jeden předmět jakžtakž dokončuji). Udělala jsem si studijní plán, ale už od prvniho dne jsem pozadu
Ja dokonce vim,proc se nedokazu prinutit, protože už od začátku si říkám, kolik toho je a jak je to těžké..Takže musím změnit přístup a nezapinat počítač a začít v určitou hodinu.Holky, držím palce, už je to poslední krok..
Tobě taky držím palce! Aspoň máš termín a víš, na kdy se soustředit. Já ještě termín nemám. Doufám, že to nebude dřív než v půlce září. Dáme to!
Není tady
Mela jsem to uplne stejne jako vy (byt uklizeny, vyzehleno, napeceno, okna vylestena, fotky roztridene.........), ale myslim, ze v zasade byl problem v tom, ze me to uceni proste nebavilo. Prece kdyz me bavi o necem cist, spis odlozim vsechno ostatni a hltam text a pamatuju si, o cem to bylo. Ale po peti letech skoly jsem k tem predmetum mela uz odpor. Takze, i kdyz jsem si disciplinovane cetla ucebnice, bylo to na nic, protoze hlava to odmitala vstrebavat.
Takze to bylo: sezeni nad ucenim - asi ctyri tydny pred statnicemi kolem 7 -8 hodin denne.
Skutecne uceni - tech predchozich pet let. Silne pochybuju, ze jsem pred statnicema dostala do hlavy neco, co tam uz nebylo predtim.
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Mela jsem to uplne stejne jako vy (byt uklizeny, vyzehleno, napeceno, okna vylestena, fotky roztridene.........), ale myslim, ze v zasade byl problem v tom, ze me to uceni proste nebavilo. Prece kdyz me bavi o necem cist, spis odlozim vsechno ostatni a hltam text a pamatuju si, o cem to bylo. Ale po peti letech skoly jsem k tem predmetum mela uz odpor. Takze, i kdyz jsem si disciplinovane cetla ucebnice, bylo to na nic, protoze hlava to odmitala vstrebavat.
Takze to bylo: sezeni nad ucenim - asi ctyri tydny pred statnicemi kolem 7 -8 hodin denne.
Skutecne uceni - tech predchozich pet let. Silne pochybuju, ze jsem pred statnicema dostala do hlavy neco, co tam uz nebylo predtim.
Vítej v klubu .
S tím baví/nebaví je to přesně tak. Já jsem teď nějak zlomila tu nechuť a začlo mě to...o neříkám přímo bavit, ale už mám větší chuť se s tím poprat. Nevím, co jsi studovala ty. Já ekonomii a ta asi tak úplně "bavit" ani nemůže. (někoho možná jo) Ale když se do toho dostanu, mám dobrý pocit, že něco dělám. Radost, že mi to do sebe zapadá, když něco pochopím.
Teď už jen veliká neznámá, jestli to stihnu. Mám i jiné aktivity, takže učit se třeba 8 hodin denně nezvládám. Ani by mi to hlava neberala. Učit se tolik hodin denně jsem nikdy neuměla. Škoda, že jsem nezačala dřív....no komu za to můžu nadávat, že?
Čtenář všeho možného jsem vášnivý, ale na studium se to jaksi nevzatahuje .
Není tady