Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 21. 7. 2010 13:17

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Re: Příprava na státnice a strach z nich...

Butterfly to se dá těžko říct, zaprvé to záleží na oboru, jaký kdo studuje - já dělala biologii, tam bylo obrovské množství dat, které jsem se musela prostě nadrtit, na medicíně je to ještě horší, kdo dělá třeba techniku nebo programování, řeší úplně jiné potíže - jak některé složité věci vůbec pochopit, ale nemusí se tolik drtit nazpamě. A pak se tady každý učí jinak dlouho. U bakalářských státnic si myslím, že sis na to dala času opravdu dost, doporučuju zavést pravidlený režim včetně dostatku spánku a odpočinku, aby ses z toho nezhroutila. Já se teda učila tuším asi 4 týdny: vstávala jsem v 7, šla plavat, pak jsem se učila, kolem poledne hodina až dvě přestávka, večer procházka se psem a jít spát v 11. Byla jsem dost flákač a průběžně jsem se neučila, ale tohle mi stačilo abych měla vyznamenání (ale je fakt, že si z toho po pěti letech pamatuju jen velmi málo lol ). Chce to hlavně klid, i když chápu, že se těžko hledá smile

Hlavně si pamatuj, že je mnohem důležitější být odpočatá než nadrcená na sto procent a raději se před zkouškami co nejvíc vyspi místo drcení na poslední chvíli. Nenech se vystresovat tím, že když si najednou připomeneš nějaké téma, nebudeš si moct na nic vzpomenout: při takovémto množství dat se informace v hlavě odkrývají postupně, zkoušející ti budou klást otázky a pomáhat a budeš se sama divit, na co všechno si vzpomeneš. Tak držím palce a ozvi se, jak jsi dopadla smile

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#27 23. 7. 2010 18:08

butterfly
♥♥-----

Děkuji všem mockrát za názor a podporu, moc jste mi pomohli a hlavně uklidnili:-) přeju všem pěkný den:-)

Není tady

#28 13. 8. 2010 12:41

koniklec
♥♥♥♥---

A jéje, tady už je téma přesně pro mně. Akorát že já mám se sebou kříž v tom, že nemám žádnou disciplínu. Nemáte prosím někdo tipy, jak se motivovat, jak se sebou pracovat, když mi dělá problém soustředění a myšlenky neustále odbíhají? Mám obavu, že kvůli své povaze nakonec VŠ nedodělám, i když mi chybí už jenom krůček.

Já si sama dokážu říct, co a jak bych měla dělat. Mám jasnou představu, jak by to mělo být. Ale nedodržím to. Myslím, že by mi pomohlo "slyšet" slovo od někoho jiného. Potřebovala bych nějak nakopnout... Děkuju.

Není tady

#29 13. 8. 2010 12:58

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 9:06)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#30 13. 8. 2010 13:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Butterfly,
můj zkoušející profesor mi asi 10 minut před státnicí z historie řekl toto: Uklidněte se děvče, tahle zkouška není o ničem jiném, než že Vás sbor zarputile historii milujících profesorů a profesorek bude přesvědčovat o tom, jaký jste nýmand, ignorant a idiot, aby Vám vzápětí pogratulovali, že už patříte mezi ně.... stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#31 13. 8. 2010 14:03

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

A jéje, tady už je téma přesně pro mně. Akorát že já mám se sebou kříž v tom, že nemám žádnou disciplínu. Nemáte prosím někdo tipy, jak se motivovat, jak se sebou pracovat, když mi dělá problém soustředění a myšlenky neustále odbíhají? Mám obavu, že kvůli své povaze nakonec VŠ nedodělám, i když mi chybí už jenom krůček.

Já si sama dokážu říct, co a jak bych měla dělat. Mám jasnou představu, jak by to mělo být. Ale nedodržím to. Myslím, že by mi pomohlo "slyšet" slovo od někoho jiného. Potřebovala bych nějak nakopnout... Děkuju.

A proč to nedodržíš? smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#32 13. 8. 2010 15:07

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa: Butterfly,
můj zkoušející profesor mi asi 10 minut před státnicí z historie řekl toto: Uklidněte se děvče, tahle zkouška není o ničem jiném, než že Vás sbor zarputile historii milujících profesorů a profesorek bude přesvědčovat o tom, jaký jste nýmand, ignorant a idiot, aby Vám vzápětí pogratulovali, že už patříte mezi ně.... stolt

Tak od státnic je k profesuře ještě dlouhá cesta, to všichni zasvěcení vědí, ale uchazeči o první titul tohle nepřesné ujištění onoho vzdělaného dobráka jistě tehdy stačilo ke zvýšení sebevědomí..... wink big_smile

Není tady

#33 13. 8. 2010 15:17

koniklec
♥♥♥♥---

mariposa napsal(a):

Dobrá otázka smile. Když už si k tomu sednu (což je jeden problém), nevydržím u toho tak dlohuho, jak bych potřebovala. Můj velký problém je soustředění. Vlastně nevím, jak jsem se k těm státnicím vůbec dopracovala big_smile. Hrozně odkládám, bojím se jakoby vůbec začít. Ach jo, jsem prostě obyčejně líná smile. Blbý je, že i když si za to nadávám, nějak to neumím změnit.

Není tady

#34 13. 8. 2010 15:18

koniklec
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Butterfly,

big_smile pobavilo big_smile

Není tady

#35 13. 8. 2010 15:20

koniklec
♥♥♥♥---

misha88 napsal(a):

Koniklec kolik ti zbývá času do státnic..měla jsem to jako ty...plán vymyšlení ale neustále odkládání...ale 3týdny před státnicemi,už stres takový že jsem k tomu sedla...sice i tak odbíhala ale ty tři týdny tomu učení dala..a dalo se to.

Termín bude asi někdy v září, ale vypíšou ho právě až na začátku září. Takže nevím, jestli mám 3 týdny nebo třeba 5. Jinak na škole budu až do února 2011, takže teoreticky můžu státnicovat pak....nebo na druhý pokus. Ale chci to zkusit.

Není tady

#36 13. 8. 2010 15:27

koniklec
♥♥♥♥---

Třeba dneska jsem vygruntovala celý byt, vyluxovala, vytřela, ale na učení ještě nešáhla. A to jsem si udělala kvůli tomu celý den volno. Jako "alibi" jsem si řekla, že v uklizeném se líp učí smile. Teď tedy zaklapnu noas a jdu na to. Internet mě hrozně svádí k rozptylování...

Upravil(a) koniklec (13. 8. 2010 15:28)

Není tady

#37 13. 8. 2010 15:29

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

mariposa napsal(a):

Dobrá otázka smile. Když už si k tomu sednu (což je jeden problém), nevydržím u toho tak dlohuho, jak bych potřebovala. Můj velký problém je soustředění. Vlastně nevím, jak jsem se k těm státnicím vůbec dopracovala big_smile. Hrozně odkládám, bojím se jakoby vůbec začít. Ach jo, jsem prostě obyčejně líná smile. Blbý je, že i když si za to nadávám, nějak to neumím změnit.

Koniklec, vážně se bavím big_smile To cos napsala bych mohla klidně napsat já, do puntíku přesný. I s tím posledním krůčkem k zakončení. Nikdy by mě nenapadlo, že ten poslední krok může být tak nehorázně těžký, téměř nadlidský výkon. Kdybych to nezažila, tak nevěřím.
Když už si k tomu sednu (!) tak vydržím půl hodiny, hodinu a víc nevydržím, začnu odbíhat. Pak mi zase tvrá než se k tomu vrátím. A když se nevrátím, tak jsem pak naštvaná. Je to velmi zvláštní mechanismus. Podezřívám se z toho, že se jedná o něco podvědomého. Jenže nevím co to je dumbom Vím přesně jak funguju, vytvořila jsem si úžasný denní plán, chyba je ta, že to nedodržuju, vím o tom, ale nedaří se mi to změnit. O co jde, sakriš? Lenost ano, ale já vím, že u jiných věcí vydržet dokážu dýl.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#38 13. 8. 2010 15:30

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Třeba dneska jsem vygruntovala celý byt, vyluxovala, vytřela, ale na učení ještě nešáhla. A to jsem si udělala kvůli tomu celý den volno. Jako "alibi" jsem si řekla, že v uklizeném se líp učí smile. Teď tedy zaklapnu noas a jdu na to. Internet mě hrozně svádí k rozptylování...

Fakt se bavím lol storstark
A držím palce big_smile

Není tady

#39 13. 8. 2010 15:39

Anna1
♥♥-----

koniklec - jo, tak takova alibi jsem si vytvarela taky. A dosud to nekdy delam, kdyz nechci delat, to, co musim.
No, ale ted mas uklizeno, takze - uci se lip? smile

drzim palce!

Není tady

#40 13. 8. 2010 16:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aj ja poznám tú lenivos a je blbé, ak a pochytí pri štúdiu... Mňa štúdium dos bavilo a odpor bol teda relatívne menší(aj keď krízičky tiež boli), ale teraz sa mi niekedy stáva, že keď stále odkladám prácu, do ktorej sa mi srdečne nechce, som fakt už schopná aj uprata na chodbe a u susedov big_smile , vytriedi si dve krabice fotorgafií, vymaza staré maily, uprata v PC stolt - a hžada ďalšiu prácu, ktorá by mi pomohla vyhnú sa tej nenávidenej. Lenže akonáhle prekonám kritický bod, býva už dobre, pretože ja naopak - akonáhle sa mi podarí sústredi sa, už to ide samo. tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#41 13. 8. 2010 18:14

maia
♥♥♥----

dva tyzdne, priemerne asi 6 hodin, samozrejme s prestavkami. Hovoris, ze mate 140 otazok. Neviem, ake su rozsiahle, ale uvedom si, ze ak mas 6 predmetov, tak urcite sa 1 otazke nebudete venovat dlhsie ako 5-7 minut, takze na detaily nezostane cas. Mala som bakalarske aj inzinierske statnice a ani v jednom pripade to nebolo nic hrozne. Clovek si nejaku tu povest vybuduje aj za predchadzajuce roky studia, a ucitelia k tomu niekedy aj tak pristupuju. drzim palce a nemaj strach.

Môžeš stokrát opakova "teplo", ale pokiaž neurobíš oheň, teplo nebude.
rómske príslovie

Není tady

#42 13. 8. 2010 19:15

koniklec
♥♥♥♥---

Á jé, koukám, že jsem oživením tohoto vlákna vyvolala mírné zmatení. Někteří reagují na butterfly, která toto vlákno založila, ale ted už je zřejmě někde vklidu naučená a připravená big_smile.

Těm, kteří reagovaly na můj příspěvek, moc děkuju. Sice jsem nedostala žádnou radu, jsem ráda, že jsem některé pobavila big_smile. Jinak už tady nebudu dál dělat binec. S učením a svojí leností budu bojovat jak umím. Aspoň že v tom nejsem sama smile.

Není tady

#43 13. 8. 2010 19:17

koniklec
♥♥♥♥---

Anna1 napsal(a):

No, ale ted mas uklizeno, takze - uci se lip? smile

Noooo...ale jo big_smile

Není tady

#44 13. 8. 2010 19:20

koniklec
♥♥♥♥---

mariposa napsal(a):

Když už si k tomu sednu (!) tak vydržím půl hodiny, hodinu a víc nevydržím, začnu odbíhat. Pak mi zase tvrá než se k tomu vrátím. A když se nevrátím, tak jsem pak naštvaná. Je to velmi zvláštní mechanismus. Podezřívám se z toho, že se jedná o něco podvědomého. Jenže nevím co to je dumbom Vím přesně jak funguju, vytvořila jsem si úžasný denní plán, chyba je ta, že to nedodržuju, vím o tom, ale nedaří se mi to změnit. O co jde, sakriš? Lenost ano, ale já vím, že u jiných věcí vydržet dokážu dýl.

Jojojojo, to je přesný. Ale jak s tím, sakra? Asi jenom pevná vůle... Tákže....teď jsem udělala jednu otázku a dala si 10 minut pauzu....no a ted už jen se nezaseknout na dvě hodiny a jít pěkně pokračovat...ou jé!

Btw. Délka mého soustředění je nepřímo úměrná užitečnosti dané činnosti big_smile

Není tady

#45 13. 8. 2010 19:34

hhanca
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Taky jsem nejvíc práce stihla před státnicema big_smile

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

#46 13. 8. 2010 21:16

elena007
♥♥♥♥♥♥-

hhanca napsal(a):

koniklec napsal(a):

big_smile Hlasim se do klubu. A bavilo me to, jak nikda predtim a nikda potom.
Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne. big_smile

Není tady

#47 13. 8. 2010 21:38

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Btw. Délka mého soustředění je nepřímo úměrná užitečnosti dané činnosti big_smile

lol

Není tady

#48 13. 8. 2010 21:41

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

hhanca napsal(a):

koniklec napsal(a):

Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne. big_smile

Noóóó a co to udělat tak, že si dám za povinnost to uklízení, žehlení, mytí oken... tím pádem když se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vymění big_smile Aáááá, tuším, že to asi nebude fungovat big_smile

Není tady

#49 13. 8. 2010 22:30

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 9:16)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#50 13. 8. 2010 22:32

koniklec
♥♥♥♥---

mariposa napsal(a):

elena007 napsal(a):

hhanca napsal(a):

Noóóó a co to udělat tak, že si dám za povinnost to uklízení, žehlení, mytí oken... tím pádem když se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vymění big_smile Aáááá, tuším, že to asi nebude fungovat big_smile

Nefunguje. big_smile Zkusila jsem si onehdy i zakázat učení. big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí