18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Butterfly to se dá těko říct, zaprvé to záleí na oboru, jaký kdo studuje - já dělala biologii, tam bylo obrovské mnoství dat, které jsem se musela prostě nadrtit, na medicíně je to jetě horí, kdo dělá třeba techniku nebo programování, řeí úplně jiné potíe - jak některé sloité věci vůbec pochopit, ale nemusí se tolik drtit nazpamě. A pak se tady kadý učí jinak dlouho. U bakalářských státnic si myslím, e sis na to dala času opravdu dost, doporučuju zavést pravidlený reim včetně dostatku spánku a odpočinku, aby ses z toho nezhroutila. Já se teda učila tuím asi 4 týdny: vstávala jsem v 7, la plavat, pak jsem se učila, kolem poledne hodina a dvě přestávka, večer procházka se psem a jít spát v 11. Byla jsem dost flákač a průběně jsem se neučila, ale tohle mi stačilo abych měla vyznamenání (ale je fakt, e si z toho po pěti letech pamatuju jen velmi málo ). Chce to hlavně klid, i kdy chápu, e se těko hledá
Hlavně si pamatuj, e je mnohem důleitějí být odpočatá ne nadrcená na sto procent a raději se před zkoukami co nejvíc vyspi místo drcení na poslední chvíli. Nenech se vystresovat tím, e kdy si najednou připomene nějaké téma, nebude si moct na nic vzpomenout: při takovémto mnoství dat se informace v hlavě odkrývají postupně, zkouející ti budou klást otázky a pomáhat a bude se sama divit, na co vechno si vzpomene. Tak drím palce a ozvi se, jak jsi dopadla
Není tady
Děkuji vem mockrát za názor a podporu, moc jste mi pomohli a hlavně uklidnili:-) přeju vem pěkný den:-)
Není tady
A jéje, tady u je téma přesně pro mně. Akorát e já mám se sebou kří v tom, e nemám ádnou disciplínu. Nemáte prosím někdo tipy, jak se motivovat, jak se sebou pracovat, kdy mi dělá problém soustředění a mylenky neustále odbíhají? Mám obavu, e kvůli své povaze nakonec V nedodělám, i kdy mi chybí u jenom krůček.
Já si sama dokáu říct, co a jak bych měla dělat. Mám jasnou představu, jak by to mělo být. Ale nedodrím to. Myslím, e by mi pomohlo "slyet" slovo od někoho jiného. Potřebovala bych nějak nakopnout... Děkuju.
Není tady
Butterfly,
můj zkouející profesor mi asi 10 minut před státnicí z historie řekl toto: Uklidněte se děvče, tahle zkouka není o ničem jiném, ne e Vás sbor zarputile historii milujících profesorů a profesorek bude přesvědčovat o tom, jaký jste nýmand, ignorant a idiot, aby Vám vzápětí pogratulovali, e u patříte mezi ně....
Není tady
koniklec napsal(a):
A jéje, tady u je téma přesně pro mně. Akorát e já mám se sebou kří v tom, e nemám ádnou disciplínu. Nemáte prosím někdo tipy, jak se motivovat, jak se sebou pracovat, kdy mi dělá problém soustředění a mylenky neustále odbíhají? Mám obavu, e kvůli své povaze nakonec V nedodělám, i kdy mi chybí u jenom krůček.
Já si sama dokáu říct, co a jak bych měla dělat. Mám jasnou představu, jak by to mělo být. Ale nedodrím to. Myslím, e by mi pomohlo "slyet" slovo od někoho jiného. Potřebovala bych nějak nakopnout... Děkuju.
A proč to nedodrí?
Není tady
Pandorraa: Butterfly,
můj zkouející profesor mi asi 10 minut před státnicí z historie řekl toto: Uklidněte se děvče, tahle zkouka není o ničem jiném, ne e Vás sbor zarputile historii milujících profesorů a profesorek bude přesvědčovat o tom, jaký jste nýmand, ignorant a idiot, aby Vám vzápětí pogratulovali, e u patříte mezi ně....
Tak od státnic je k profesuře jetě dlouhá cesta, to vichni zasvěcení vědí, ale uchazeči o první titul tohle nepřesné ujitění onoho vzdělaného dobráka jistě tehdy stačilo ke zvýení sebevědomí.....
Není tady
mariposa napsal(a):
A proč to nedodrí?
Dobrá otázka . Kdy u si k tomu sednu (co je jeden problém), nevydrím u toho tak dlohuho, jak bych potřebovala. Můj velký problém je soustředění. Vlastně nevím, jak jsem se k těm státnicím vůbec dopracovala . Hrozně odkládám, bojím se jakoby vůbec začít. Ach jo, jsem prostě obyčejně líná . Blbý je, e i kdy si za to nadávám, nějak to neumím změnit.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Butterfly,
pobavilo
Není tady
misha88 napsal(a):
Koniklec kolik ti zbývá času do státnic..měla jsem to jako ty...plán vymylení ale neustále odkládání...ale 3týdny před státnicemi,u stres takový e jsem k tomu sedla...sice i tak odbíhala ale ty tři týdny tomu učení dala..a dalo se to.
Termín bude asi někdy v září, ale vypíou ho právě a na začátku září. Take nevím, jestli mám 3 týdny nebo třeba 5. Jinak na kole budu a do února 2011, take teoreticky můu státnicovat pak....nebo na druhý pokus. Ale chci to zkusit.
Není tady
Třeba dneska jsem vygruntovala celý byt, vyluxovala, vytřela, ale na učení jetě neáhla. A to jsem si udělala kvůli tomu celý den volno. Jako "alibi" jsem si řekla, e v uklizeném se líp učí . Teď tedy zaklapnu noas a jdu na to. Internet mě hrozně svádí k rozptylování...
Upravil(a) koniklec (13. 8. 2010 15:28)
Není tady
koniklec napsal(a):
mariposa napsal(a):
A proč to nedodrí?
Dobrá otázka . Kdy u si k tomu sednu (co je jeden problém), nevydrím u toho tak dlohuho, jak bych potřebovala. Můj velký problém je soustředění. Vlastně nevím, jak jsem se k těm státnicím vůbec dopracovala . Hrozně odkládám, bojím se jakoby vůbec začít. Ach jo, jsem prostě obyčejně líná . Blbý je, e i kdy si za to nadávám, nějak to neumím změnit.
Koniklec, váně se bavím To cos napsala bych mohla klidně napsat já, do puntíku přesný. I s tím posledním krůčkem k zakončení. Nikdy by mě nenapadlo, e ten poslední krok můe být tak nehorázně těký, téměř nadlidský výkon. Kdybych to nezaila, tak nevěřím.
Kdy u si k tomu sednu (!) tak vydrím půl hodiny, hodinu a víc nevydrím, začnu odbíhat. Pak mi zase tvrá ne se k tomu vrátím. A kdy se nevrátím, tak jsem pak natvaná. Je to velmi zvlátní mechanismus. Podezřívám se z toho, e se jedná o něco podvědomého. Jene nevím co to je Vím přesně jak funguju, vytvořila jsem si úasný denní plán, chyba je ta, e to nedodruju, vím o tom, ale nedaří se mi to změnit. O co jde, sakri? Lenost ano, ale já vím, e u jiných věcí vydret dokáu dýl.
Není tady
koniklec napsal(a):
Třeba dneska jsem vygruntovala celý byt, vyluxovala, vytřela, ale na učení jetě neáhla. A to jsem si udělala kvůli tomu celý den volno. Jako "alibi" jsem si řekla, e v uklizeném se líp učí . Teď tedy zaklapnu noas a jdu na to. Internet mě hrozně svádí k rozptylování...
Fakt se bavím
A drím palce
Není tady
koniklec - jo, tak takova alibi jsem si vytvarela taky. A dosud to nekdy delam, kdyz nechci delat, to, co musim.
No, ale ted mas uklizeno, takze - uci se lip?
drzim palce!
Není tady
Aj ja poznám tú lenivos a je blbé, ak a pochytí pri túdiu... Mňa túdium dos bavilo a odpor bol teda relatívne mení(aj keď krízičky tie boli), ale teraz sa mi niekedy stáva, e keď stále odkladám prácu, do ktorej sa mi srdečne nechce, som fakt u schopná aj uprata na chodbe a u susedov , vytriedi si dve krabice fotorgafií, vymaza staré maily, uprata v PC - a hžada ďaliu prácu, ktorá by mi pomohla vyhnú sa tej nenávidenej. Lene akonáhle prekonám kritický bod, býva u dobre, pretoe ja naopak - akonáhle sa mi podarí sústredi sa, u to ide samo.
Není tady
dva tyzdne, priemerne asi 6 hodin, samozrejme s prestavkami. Hovoris, ze mate 140 otazok. Neviem, ake su rozsiahle, ale uvedom si, ze ak mas 6 predmetov, tak urcite sa 1 otazke nebudete venovat dlhsie ako 5-7 minut, takze na detaily nezostane cas. Mala som bakalarske aj inzinierske statnice a ani v jednom pripade to nebolo nic hrozne. Clovek si nejaku tu povest vybuduje aj za predchadzajuce roky studia, a ucitelia k tomu niekedy aj tak pristupuju. drzim palce a nemaj strach.
Není tady
Á jé, koukám, e jsem oivením tohoto vlákna vyvolala mírné zmatení. Někteří reagují na butterfly, která toto vlákno zaloila, ale ted u je zřejmě někde vklidu naučená a připravená .
Těm, kteří reagovaly na můj příspěvek, moc děkuju. Sice jsem nedostala ádnou radu, jsem ráda, e jsem některé pobavila . Jinak u tady nebudu dál dělat binec. S učením a svojí leností budu bojovat jak umím. Aspoň e v tom nejsem sama .
Není tady
Anna1 napsal(a):
No, ale ted mas uklizeno, takze - uci se lip?
Noooo...ale jo
Není tady
mariposa napsal(a):
Kdy u si k tomu sednu (!) tak vydrím půl hodiny, hodinu a víc nevydrím, začnu odbíhat. Pak mi zase tvrá ne se k tomu vrátím. A kdy se nevrátím, tak jsem pak natvaná. Je to velmi zvlátní mechanismus. Podezřívám se z toho, e se jedná o něco podvědomého. Jene nevím co to je Vím přesně jak funguju, vytvořila jsem si úasný denní plán, chyba je ta, e to nedodruju, vím o tom, ale nedaří se mi to změnit. O co jde, sakri? Lenost ano, ale já vím, e u jiných věcí vydret dokáu dýl.
Jojojojo, to je přesný. Ale jak s tím, sakra? Asi jenom pevná vůle... Táke....teď jsem udělala jednu otázku a dala si 10 minut pauzu....no a ted u jen se nezaseknout na dvě hodiny a jít pěkně pokračovat...ou jé!
Btw. Délka mého soustředění je nepřímo úměrná uitečnosti dané činnosti
Není tady
koniklec napsal(a):
Taky jsem nejvíc práce stihla před státnicema
Není tady
hhanca napsal(a):
koniklec napsal(a):
Hlasim se do klubu. A bavilo me to, jak nikda predtim a nikda potom.
Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne.
Není tady
koniklec napsal(a):
Btw. Délka mého soustředění je nepřímo úměrná uitečnosti dané činnosti
Není tady
elena007 napsal(a):
hhanca napsal(a):
koniklec napsal(a):
Hlasim se do klubu. A bavilo me to, jak nikda predtim a nikda potom.
Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne.
Noóóó a co to udělat tak, e si dám za povinnost to uklízení, ehlení, mytí oken... tím pádem kdy se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vymění Aáááá, tuím, e to asi nebude fungovat
Není tady
mariposa napsal(a):
elena007 napsal(a):
hhanca napsal(a):
Taky jsem nejvíc práce stihla před státnicemaHlasim se do klubu. A bavilo me to, jak nikda predtim a nikda potom.
Kamaradka mi pak vypravela, jak doma zadonila, aby mohla vyzehlit. Coz bylo pry podruhe v zivote, co drzela zehlicku v ruce a poprve dobrovolne.Noóóó a co to udělat tak, e si dám za povinnost to uklízení, ehlení, mytí oken... tím pádem kdy se tohle stane povinností, tak to učení pak bude vlastně ten relax, role se vymění Aáááá, tuím, e to asi nebude fungovat
Nefunguje. Zkusila jsem si onehdy i zakázat učení.
Není tady