18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den vem,
v září jdu ke státnicím a mám z nich docela velké obavy... Studuji obor angličtinu a němčinu a máme celkem 140 otázek. Od začátku července jsem začala se čtením okruhů a otázek, abych věděla, na co se mám v budoucnu zaměřit víc...nebo co mi bude dělat problém...Celý srpen bych se pak chtěla učit "celé dny", jen se bojím, aby to stačilo...státnicové termíny jsou od 1. - 9. září...jak dlouho jste se učili vy na státnice? A kolik hodin denně? Bojím se, abych tu přípravu nejak nepodcenila...děkuji za odpovědi.
Motýlek
Není tady
3 týdny. Do té doby jsem měla poslední zkoukové a psala diplomku. Byla jsem v té době těhotná a bylo mi zle, často jsem zvracela. V jeden den jsem měla státnici ze 4 předmětů a obhajobu diplomky.
ádné strachy. Zvládne to. Má spoustu času a jistě umí, dyk jsi studovala.
Upravil(a) majkafa (20. 7. 2010 18:53)
majkafa napsal(a):
3 týdny. Do té doby jsem měla poslední zkoukové a psala diplomku. Byla jsem v té době těhotná a bylo mi zle, často jsem zvracela. V jeden den jsem měla státnici ze 4 předmětů a obhajobu diplomky.
ádné strachy. Zvládne to. Má spoustu času a jistě umí, dyk jsi studovala.
Taky asi tři týdny, nebyla jsem těhotná, ale bylo mi blbě pokadé co jsem si k učení sedla . A rovně jsem měla vechny 4 předměty a obhahobu diplomky v jeden den.
Není tady
Děkuju vem za odpovědi a podporu...já mám předmětů 6 a obhajobu bakalářky...ale na druhou stranu mi přijde učit se dele nez mesic "intenzivne" nezvladnutelne...
Majkafa - Jinak Tě opravdu obdivuji, e jsi bala těhulka a zvládala to, to já nejsem tehulka a patně mi z toho učení je taky někdy;-)
Není tady
butterfly napsal(a):
Děkuju vem za odpovědi a podporu...já mám předmětů 6 a obhajobu bakalářky...ale na druhou stranu mi přijde učit se dele nez mesic "intenzivne" nezvladnutelne...
Majkafa - Jinak Tě opravdu obdivuji, e jsi bala těhulka a zvládala to, to já nejsem tehulka a patně mi z toho učení je taky někdy;-)
Moje kolegyně měla státnice 31.5. a 1.6. termín porodu, oboje zvládla na 1.
Není tady
to záleí taky na tom, jestli jsi zvyklá učit se celý dni..ono to moc nejde v tom vedru..sice se neučim na státnice,ale ve čt mám zkouku,ke které je 230 otázek a poslední dva týdny sem se skoro nic nenaučila,jak se mi vařil mozek...nelo prostě zapnout na celý den, take být tebou začla bych u teď a učit se třeba brzo ráno,nebo v noci,jak ti vyhovuje víc,kdy není umrtvující hic a já teda aspoň udělám nejvíc od 4 ráno cca do devíti,kdy je venku svěí vzduch. a má na to moře času,klid
Není tady
butterfly..je to zvládnutelné..člověk vydrí hodně..já nad učením sedím od půlky května..a víceméně nonstop se učím..je teda fakt, e teď u to psychicky nedávám a mozek stávkuje čím dál víc.
ale spolubydla se učila na státnice cca tři týdny a větina známých taky tak.
Není tady
mirka.. napsal(a):
butterfly..je to zvládnutelné..člověk vydrí hodně..já nad učením sedím od půlky května..a víceméně nonstop se učím..je teda fakt, e teď u to psychicky nedávám a mozek stávkuje čím dál víc.
ale spolubydla se učila na státnice cca tři týdny a větina známých taky tak.
A kdy má státnice? A jaký obor, jestli se můu zeptat?
Není tady
mirka.. napsal(a):
to záleí taky na tom, jestli jsi zvyklá učit se celý dni..ono to moc nejde v tom vedru..sice se neučim na státnice,ale ve čt mám zkouku,ke které je 230 otázek a poslední dva týdny sem se skoro nic nenaučila,jak se mi vařil mozek...nelo prostě zapnout na celý den, take být tebou začla bych u teď a učit se třeba brzo ráno,nebo v noci,jak ti vyhovuje víc,kdy není umrtvující hic a já teda aspoň udělám nejvíc od 4 ráno cca do devíti,kdy je venku svěí vzduch. a má na to moře času,klid
Jo, mi nedělá problém se učit celé dny, jakoe ráno do oběda a pak po obědě a do večera, po večeri nejake opakovani...e vlastne jen jím mezi tím učením a nějaká procházka nebo relax...právě, měla jsem ten stejný problém, chtela jsem se učit víc v těch hicech, ale taky mi to nelo, tak jsem si ty otázky alespon pročítala...to jsi dobrá od 4 rána:-), to já se vdycky dobře vyspím před učením, jinak děkuji, taky doufám, e ten čas bude stačit...
Není tady
aprill napsal(a):
butterfly napsal(a):
Majkafa - Jinak Tě opravdu obdivuji, e jsi bala těhulka a zvládala to, to já nejsem tehulka a patně mi z toho učení je taky někdy;-)Moje kolegyně měla státnice 31.5. a 1.6. termín porodu, oboje zvládla na 1.
Tak to je opravvu pěkné:-)
Není tady
já nemám státnice=) je to jen mega zkouka a mezitim sem dělala jetě dvě mení. no mení,jedna týden,druhá 10 dní a zbytek mi zabírá ta velká mrcha, otázek je mrtě a nejsou to ádný krátký věci...
Není tady
já právě nemou moc v noci,jakoe v 11 večer u sem mrtvá,pro mě je lepí jít spát v deset a vstát ve čtyři,kdy začínají zpívat ptáci,sednu k otevřenýmu oknu a je krásně chladno..ale tenhle rytmus má kadý jinak. taky sem zvyklá učit se celý den a pauzovat jen na jídlo..v případě,e se nedusim vedrem...tělo přepne na nouzový reim a vybodne se na to,aby zatěovalo mozek příliným fungováním
Není tady
jetěe mám zákaz být při kole těhotná..to bych stopro porodila na zkouce=)
Není tady
Ja se na jedny i na druhe statnice ucila cca tri tydny. Magisterske jsme delali spolecne s manzelem tehdy pritelem. Jeho pristup: tri tydny spal, umyval auto, jezdil na vikendy a pak bral nejake prasky na vetsi okysliceni mozku a poslednich pet dni nejedl, nevychazel z bytu a drtil ve dne v noci.
Ja jsem mela jiny pristup. Rano jsem vstala sla jsem bruslit na inlinech, pak sprcha, do prace, z prace primo domu tam jsem mela nachystanych deset okruhu, ktere jsem si cetla nekolikrat a opakovala si je, vecer plavani. Zopakovat vse pred spanim. Rano znovu ritual - brzo vstat, fyzicka aktivita, prace...
Není tady
na bakalarske (3 predmety) 2 tydny, na magisterske (4 predmety..teda spis okruhy-jeden okruh zahrnoval vic predmetu) 3 tydny..na zacatku jsem si udelala rozumny plan na kazdy den, co bych mela stihnout a kdyz jsem to splnila, mela jsem padla (vetsinou to vychazelo tak od 8:30 do 17, s pauzou na obed a malou prochazku), zrovna byla zima, takze jsem se ucila oblozena ohrivacima lahvema
pokud mas kamarady, kteri se uci na to same, muzete nejvetsi hice travit spolecne treba u vody a "nahazovat"-bavit se o tom, co vam neni jasne, clovek si tak hodne zapamatuje..
a neboj, bude to dobry..nejhorsi vec na celych bakalarkach je to, ze za dva roky tuhle torturu budes absolvovat znova..
Není tady
mirka.. napsal(a):
jetěe mám zákaz být při kole těhotná..to bych stopro porodila na zkouce=)
No, to u mě taky momentálně nehrozí, jeliko jsem bez přítele:-) take takové monosti lákadel mě teď o státnicích vyruovat ani nemůou...aspoň jednu výhodu to má
Není tady
mirka.. napsal(a):
já právě nemou moc v noci,jakoe v 11 večer u sem mrtvá,pro mě je lepí jít spát v deset a vstát ve čtyři,kdy začínají zpívat ptáci,sednu k otevřenýmu oknu a je krásně chladno..ale tenhle rytmus má kadý jinak. taky sem zvyklá učit se celý den a pauzovat jen na jídlo..v případě,e se nedusim vedrem...tělo přepne na nouzový reim a vybodne se na to,aby zatěovalo mozek příliným fungováním
Vak jasně, kadý má svůj rytmus, já se v noci taky nějak dlouho neučím - max do 11, 12 a to fakt jen kdy mi teče do bot, razím heslo, e raději se vyspat. Jinak v těch vedrech, to snad ani nelo se učit nějak hodně přes den, jak to bylo úmorné, to je určitě dobrá varianta vstát tak brzy, jen na to já zase nemam, tak zůstanu u svého;)
Není tady
mirka.. napsal(a):
já nemám státnice=) je to jen mega zkouka a mezitim sem dělala jetě dvě mení. no mení,jedna týden,druhá 10 dní a zbytek mi zabírá ta velká mrcha, otázek je mrtě a nejsou to ádný krátký věci...
Ok, tak to vydá i za ty stántice;)to ti přeju také hodně testi!!!
Není tady
Simonas napsal(a):
Ja se na jedny i na druhe statnice ucila cca tri tydny. Magisterske jsme delali spolecne s manzelem tehdy pritelem. Jeho pristup: tri tydny spal, umyval auto, jezdil na vikendy a pak bral nejake prasky na vetsi okysliceni mozku a poslednich pet dni nejedl, nevychazel z bytu a drtil ve dne v noci.
Ja jsem mela jiny pristup. Rano jsem vstala sla jsem bruslit na inlinech, pak sprcha, do prace, z prace primo domu tam jsem mela nachystanych deset okruhu, ktere jsem si cetla nekolikrat a opakovala si je, vecer plavani. Zopakovat vse pred spanim. Rano znovu ritual - brzo vstat, fyzicka aktivita, prace...
To s tou fyzickou aktivitou je určitě dobrý nápad, člověk si aspoň vyčístí hlavu a pak můe jet...to by se mi taky líbilo, dělat státnice zároveň jako někdo blízký;-)
Není tady
HB napsal(a):
na bakalarske (3 predmety) 2 tydny, na magisterske (4 predmety..teda spis okruhy-jeden okruh zahrnoval vic predmetu) 3 tydny..na zacatku jsem si udelala rozumny plan na kazdy den, co bych mela stihnout a kdyz jsem to splnila, mela jsem padla (vetsinou to vychazelo tak od 8:30 do 17, s pauzou na obed a malou prochazku), zrovna byla zima, takze jsem se ucila oblozena ohrivacima lahvema
pokud mas kamarady, kteri se uci na to same, muzete nejvetsi hice travit spolecne treba u vody a "nahazovat"-bavit se o tom, co vam neni jasne, clovek si tak hodne zapamatuje..
a neboj, bude to dobry..nejhorsi vec na celych bakalarkach je to, ze za dva roky tuhle torturu budes absolvovat znova..
Se mnou ty státnice dělají asi jen 2 lidi co znám a ani ne nejak moc, jinak jdou vichni a v únoru...take já se můu chodit s těmi kamarády spí odreagovat;-), jinak to znám ze zkouek, e kdy se učí víc lidí dohromady, e je to efektivní...to je pravda, za dva roky na novo, ale zase člověk, jak si u jednou proije ten stres ze státnic, tak na podruhé u je snad víc v klidu, u jen proto to chci dát ted v září, napoprvé, abych nemusela čekat celý rok na to, at můu nastoupit na magisterské...a taky děkuji za podporu;)
Není tady
Ahojky, tak já státnicovala, poprvé s dvouměsíčním miminkem a podruhé s téměř tříletým klukem... Pravda, troku se mi to zkomplikovalo, ale taky jsem to zvládla.
Poprvé jsem se učila, hlavě tehdy,kdy malý spal. Podruhé to bylo sloitějí, ale díky mé mamince jsem to taky zvládla. Odjeli jsme na chatu. A jak holky píou intencivně asi tak ty tři týdny před. Mamka hlídala. Já se učila dopoledne, pak jsem si dala po obědě pauzu, a odpoledne jsem se učila jen do pěti. Pak jsem si to zakázala. Protoe stejně u pak člověku hlava nebere. Větinu jsem se la projít a vyčistit hlavu. Je to nápor, to přiznávám, člověk se s blíícím termínem nervuje, ale věř tomu, e to tak mají vichni. A ruku na srdce, kadý z těch za tím stolem, kdyby chtěl tak nás dostane do kouta, protoe se zaobírají tím svýýýým nej oborem. Ale oni taky nechcou potopit jen tak pro nic za nic. Take přeji, aby to do té hlavy lezlo co nejlíp, pevné nervy a ono to dopadne, uvidí...
Upravil(a) Večerka (21. 7. 2010 8:43)
Není tady
Butterfly, uč se, ale neboj se. Zvládne to, má na to dost času a kdy se vysloveně nebude flákat, udělá to v pohodě.
Já kdy dělala státnice, měla jsem u dceru 1,5 roku a byla jsem v druhém měsíci těhotenství se synem (ve srandě říkám, e syn je inenýrem jetě před narozením - promoval u v prenatálním ivotě ).
Učila jsem se celé léto (státnice byly koncem srpna), tak, jak se při malém dítěti dalo (no, spí nedalo, ale občas mi natěstí dceru někdo pohlídal). Nebyla jsem tedy v bliím kontaktu se spoluáky, neměla jsem srovnání s tím, jak jsou na tom oni, a tím víc jsem se bála, e to neudělám.
A ví jak to dopadlo? Kdy jsem přijela na státnice, u z hovoru se spoluáky jsem s údivem zjistila, e jsem tomu dala mnohem víc, ne oni, a ostátnicovala jsem se samými 1 a myslím jednou 2...
Tak se uč, ale neměj přehnaný strach, udělá to!
butterfly napsal(a):
Dobrý den vem,
v září jdu ke státnicím a mám z nich docela velké obavy... Studuji obor angličtinu a němčinu a máme celkem 140 otázek. Od začátku července jsem začala se čtením okruhů a otázek, abych věděla, na co se mám v budoucnu zaměřit víc...nebo co mi bude dělat problém...Celý srpen bych se pak chtěla učit "celé dny", jen se bojím, aby to stačilo...státnicové termíny jsou od 1. - 9. září...jak dlouho jste se učili vy na státnice? A kolik hodin denně? Bojím se, abych tu přípravu nejak nepodcenila...děkuji za odpovědi.
Motýlek
Trochu som sa samozrejme učila priebene, inak cca mesiac-mesiac a pol čo najviac hodín denne, a to nielen na dva dva hlavné odbory, ale aj na "červenú tátnicu", t.j. dejiny komunistického hnutia a tak . Plus obhajoba diplomovky... A stačilo to, mala som jednu dvojku a inak samé jednotky. Skôr si nechaj vožný aspoň "deň pred", vyspi sa a nenerváč, duevná pohoda je tie dôleitá.
Upravil(a) Selima (21. 7. 2010 9:56)
Není tady
Butterfly, drzim palce.
ja kdyz jsem mela pred zkouskami , parkrat jsem mela tedy "sve dny". I s kamaradkou jsme podlehly stavum a rikaly si, ze to neni mozny, aby tomhle myrtiriem nekdo prosel. A udelala jsem to. A s malymi detmi.
Ovsem moje zkousky trvaly od konce unora do zacatku kvetna. Rovnez byla i domaci prace na tri dny. A pisemky na 4 hodiny. Ze vsech oboru. Ufffff. Uz je to nejaka doba, ale jsem na sebe docela pysna. U nas se totiz opravdu vyhazovalo za nejakou spatnou odpoved. Hoch prede mnou byl prave vyrazen a pak jsem nastoupila ja na ustni.
A dopadlo to vyborne. Ucila jsem se rok, mela jsem asi 100 knih.
Ten cas pred tim je fakt blby. Clovek jde do vseho poprvy.
Drrime palce, abys z toho mela jednou legraci.
Není tady