19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ja vim, mozna pro nektere hloupa otazka,ale ja bohuzel toto nezazila, prvni mel problemy s prdiky navecer,ale Ondrasek bohuzel mezi 5 a 8 ranni, tlaci jako o zivot, nebreci,ale spat se u toho neda a samozrejme i on se na to budi, kolikrat uz nevim,co s nim. Mate to take takto nektera a pomohlo Vam neco? Pres den se jen krasne natahne, sam si pomuze a spinka dal,ale v tu noc je to proste silene. Ja jim tak,aby tyto problemy nemel, z jidla to na 100% neni,takze je to tim,jak v noci hlta mlicko. Je pravdou,ze pres den chvili trva,nez se opravdu spusti a tudiz tolik vzduchu nenahlta,ale v noci se jen prisaje a uz to tece proudem, zkousela jsem ho vzdy odtrhnout a odrihnout,ale to bych mohla skoro po kazdem loku, dokonce jsem se snazila i trosku odstrikat,ale proste jsou totalne plna,takze to tece opravdu hodne i po 5ti minutach sani. Mame olejicek na brisko na prdiky, mam pocit,ze trosku pomaha a kdyz je zle a uz i breci a nepomuze ani klubicko ani tygrik,tak hold pristupuji k rource, mame maly byt a neni mozne ho nechat dele plakat,aby nevzbudil toho starsiho s tatou. Budu vdecna za jakoukoliv radu. Uz zacinam uvazovat i nad BabyCalmem. Je to skoda,protoze potom je rano nevyspaly a dohani to dopoledne,ale ja bych uvitala,kdyby se tak pohodove jako pres den hlavne vyspal v noci.
Není tady
Ahoj Slni, vím o čem píe, to stejný jsem zaívala i s Viki. Největí bolení měla hlavně po ránu, ikdy jsem vlastně celou noc nejedla, tak jsem nechápala z čeho. Prostě prděla, brečela a svíjela se. Přijde mi, e to bylo z toho, jak prostě celou noc jen leí bez pohybu a jen pije (bez pořádného odříhnutí), tak jsem si vysvětlovala ty ranní koliky.
Já jsem malou prolívala vím moným (baby calmem taky) a pomohlo jen to, e z toho vyrostla. Sice občas bolení mívá, ale u to není tak intenzivní jak dřív. Taky jsem hodněkrát nad ránem rourkovala apod., ale skoro nic moc nepomohlo
Tak přeji pevné nervy a to brzo přejde
Není tady
Tak nám na prdy v jakoukoliv denní i noční dobu pomohl třeňový poltářek nahřát v mikrovlnce a dát na bříko, zacvičit s noičkama (jemně dávat k bříku a zpátky a pak krouit s nima), babycalm jsem taky dávala. Zlepí se to hodně jak se mimčo začne víc hýbat a posílí břiní svaly, take drím pěsti a je brzy po bolení bříka
Není tady
Tak dnesni noc stala opravdu za to, nespali jsme a tlacili jsme od jedneacti do dvanacti a pak rano od sesti do osmi, jsem choditi mrtvola.
Není tady
Silniečko, máme úplně to samé.....rourkuju, cvičim, zahřívám dlaní bříko, nechávám si ji kvůli tomu ráno u sebe, aby nebudila větího, dávám jí noička k tělu a tak, kapičky dáváme,. snaím se dávat krkat, ale zkrátka z toho asi musí vyrůst....
Není tady
Sluní, zkus ty probiotický kapky BioGaia. Jsou teda drahý jak prase, ale vypadá to, e fungujou. Aspoň jsem na to četla haldy pozitivních rekací.
Stázinka teda potíe s prdíkama nemá, take nic jiného neporadím.
Není tady
slni, my máme probiotiká infants dophilus. Natálka toto robievala celé dni, veď vie, berie ich u dva týdne, cez deň jej to prelo, za čo som rada,ale ráno nám zostalo
Není tady
My teda v noci spali, ale trpěl na to hodně, pomohly a probiotické kapky. A pak babycalm. No a po třech měsících se z toho u vykopal...
Ty probio fakt zkus. Stojí 600 10ml, ale vydely nám co já vím měsíc a půl..nebo dva. Kdy jsem ho viděla jak trpí, tak jsem neváhala.
Upravil(a) sissi (25. 7. 2010 20:03)
Není tady
holky, na MMB to mohou holky sehnat z Polska za super cenu, mrkněte se-myslím probiotické kapky....
Není tady
Holky, taky jsem si tohle proívala a pak jsem zkusila dát Baby Calm i při nočním kojení a najednou byl klid. Kdy se vzbudil kolem 3 hodiny na jídlo, tak jsem mu rovnou dala kapičky. U jsem to měla připravený u postele, take to bylo rychlý a pak k ránu problémy nebyly. Tak jen snad popřát aby z toho brzo vyrostly, pokud by vám nepomohla moje zkuenost.
Není tady
Ahojky,
taky se pridavam do klubu. Adamek uz mam pres 3 mesice a presto porad bojuje s pridkama Vyzokouseli jsme vsechno, i probioticke kapky (v Polsku za cca 260 Kc), dobral treti baleni a teda muzu rict, ze nam nijak nepomohly, kapky veskere zadne (Lefax, Sabsimplex, Babycalm) a cviceni, nahrivani, mazani taky nic moc, takze pomahame rourkou. V noci spi jakz-takz i kdyz posledni dve noci vstava na boleni co 2 hodky
a kolem pate-seste uz se krouti, tlaci, prdi, ale stejne je to malo. Nastesti uz u toho tolik nebreci jako ze zacatku. Kdyz mu pak pomuzu rourkou, tak je tak natlakovany chudacek az jde z nej sama pena
Ale nekdy kdyz se tak krouti a breci jako treba dneska a pomaham rourkou tak z nej nic moc nejde
A to fakt nechapu, cim to tedy je. Nekdy ma dny suprovni, sam se vykaka, vyprdi, ale vetsinou bohuzel musim pomoct. Od pondeli se zacal pretacet na brisko, tak jsem si rikala, ze to uz bude pohoda, spava na brisku a prd, v noci spis nez na hlad se budi na to brisko, jinak by snad prospal celou noc. Ale tohle same mel i prvni syn a trvalo to do pulroku, takze jsem uz smirena, ze Ada bude stejny pripad.
Upravil(a) PeuleBambule (29. 7. 2010 15:39)
Není tady
slni, posledné dva dni som predĺila noc sebe aj Natali tým, e som ju pretočila na bruko keď za nad ránom začala krúti a mrnča. hneď zase zaspala a bola tichúčko... neviem či to zaberie alebo to bola náhoda,ale skús. máme nanny, take aj ja sa pri nej ete v pohode vyspím ďalie dve hoďky.
k tej rúrke... podža mňa pokiaž diea prdká, tak črievka fungujú a netreba rúrku nie? ve´d keď mu vyli prdíky, tak by vyla aj stolica, keby bola... ja dávam rúrku len keď neni celý deň ani prd u asi dva týdne som ju nepouila.
my máme opačný problém. Natália si prdne namokro 10krát za hodinu a strane jej to vadí, take ja nonstop prebažujem
Není tady
Adri,nejak jsem se sem nedostala,ale uz to takto praktikujeme cca tyden. Nejdriv jsem musela vyzkouset,jestli vubec bude na brisku chtit spat,ale v pohode,takze kdyz se rano krouti, pretocim take na brisko a jemne potlapkam po zadecku a spi jako zabity dal, kolikrat se slusne poprdikuje nebo az ho potom rano otocim na zpet,tak to jde samo. My pouzivame rourku jen vecer,kdyz se nevykaka a krouti se. Jinak BabyCalm nam take hodne pomaha,co ho davam pred vecernim kojenim,tak spi prvni cast noci i 6 hodin, druhou 3 hodinky a kdyz se krasne v noci prisaje,tak mi vstva i v devet rano, kdyz se moc naloka vzduchu, bohuzel na te jedne strane je to hodne spatne, ale to zmizi az to vycvicime,tak tam se prisava hur a je to znat na tech rannich prdicich,ale jinak se to u nas uz hodne uklidnilo a je pohoda a klidne noci.
Není tady
ahoj, musim komentovat vase prispevky... mate pravdu, kazdemu pomaha neco jineho, nekdy staci pytlik a cviceni, jindy nejaky ty pripravky..nam se bezvadne osvedcily Probioticke kapky Biogaia... a k nim tedy musim rici dve veci - zdaji se byt drahe- ano 600 kč neni malo, ale na druhou stranu, uvedomte si ,ze je to pripravek na dva mesice! takze jako dat 10 kc denne pro dite ktere trpi preci neni moc?! nebo ano? mno a dalsi vec, Petule zminuje nakup v polsku - s tim bohuzel nemohu souhlasit -za prve- kapky obsahuji zive bakterie a je nutne jejich spravne skladovani, nez si je pribvezete ,muzou vsechny bakterie taky pochcipat a pak se budete divit ze kapky nefungujou... no a taky jeste dulezita druha poznamka, ze jedine u nas se prodava dvojnasobne baleni- teda 10ml, kdezto vsude jinde jen 5 ml---takze se vlastne vubec neusetri..
tot vse, preji pevne nervy!
Není tady
Ninisek, a jako v cem je problem, ze je kupuju v lekarne v Polsku, kdyz cesta mi trva tech 15-20 min. Kdyz si prectes na www.porobiotickekapky.cz, tak se dozvis napr. toto: Neotevřené Probiotické kapky mohou být a týden skladovány při pokojové teplotě. Nákup přes internet nedoporučujeme z důvodu garance správného skladování, transportu, to garantuje pouze kamenná lékárna. Takze nemyslim, ze by to byl nejaky problem. A taky nevidim, ze by tu holky psaly o tom, ze by to mimcu nekoupily, byt to je drahe
Není tady
ja len ku značke kvapiek. dávam Infants dophillus, stáli 11eur, na tri mesiace vydria a zabrali nám. to len pre info, lebo vade čítam len o tých biogaia
Upravil(a) ADRIANA 1 (7. 8. 2010 21:03)
Není tady
Adri a to ale nie su kvapky, co som pozerala. Ako davkujes a ako sa rozpustaju? Ja som si tu kupila laktobacilky baby a tie nakoniec sypem do pusiny a hned kojim, lebo sa strasne zle rozpustaju. A daju sa kupit aj tu, ci len na SVK, za 2 tyzdne tam idem, tak by som ich vyskusala.
Není tady
to je práok, je tam odmerka, naberiem, streknem tam mlieko, rozmieam páratkom a nalejem do pusiny na viackrat, lebo mi to vypluva dáva sa to raz denne, do 6mesiacov pol odmerky, od 6mesiacov raz denne a potom ete aj starie deti to môu. je to celá rada probiotík pre rôzne vekové skupiny a problémy. neviem či sa dajú aj u vás, ja ijem na slovensku, tak ti nepoviem..
Není tady
Holky já musím říct, e ikdy u jsou malé 4,5 měsíce, tak pořád bojujeme s prdíkama a vůbec na to nic nezabírá...
Petule, jsme na tom jak vy, taky ádné kapičky nezabírají a dokonce má Viki větí bolení po probiotikách, take jí nedávám nic. Jediné co jak tak pomáhá je spinkání na bříku a z toho teda moc nadená nejsem.
Jinak já jsem taky ty laktobacilky baby sypala rovnou do pusinky a hned potom kojila, vůbec nijak nely rozpustit...ty kapičky jsou lepí
Upravil(a) Maharishi (8. 8. 2010 10:09)
Není tady
Petule, tak jako jestli to mas do polska takovej kousiček, tak samozřejme neni problem.. Jen mi to prijde u tebe zbytecne, kdyz v cechach se prodava vetsi baleni..takze vlastne neusetris, ne? myslela jsem spis ty pripady a to jsem cetla asi na jine diskuzi, ze si to nechavaji posilat postou a nebo dovezt od pratel.. tam uz mi to prijde nebezpecny, protoze ackoli jak jsi spravne citovala,zavrene vydrzi pri pokojove teplote az tyden, tak zas ale pri ceste autem, busem, můe byýt teplota casto vyssi nez pokojova.. tak proto nedoporucuju..
Není tady
O tom vetsim baleni uprmine slysim poprve, pac jsem je uz tady chtela kupovat a mely jen to 5ml baleni, tak nevim, jak je to dlouho, co uz je vetsi.
Prvni kapky jsem objednavala ze Svk, nijak nezabiraly a pak jsem se docetla, ze to nedoporucuji, ze nikdy nevime, jak byly skladovany a i ten prevoz a pod. neni prospesny, takze jsem si je pak koupila v lekarne, ale i presto nam nezabraly
Nekomu pomuzou, nekomu ne, a my sme zrovna ten pripad, co si musi pockat, az z toho vyroste. Nastesti se to lepsi, i kdyz jsou dny, kdy se k rourkovani vratime.
Maharishi, a jak vy, uz je to lepsi? Jinak to spinkani na brisku nejak extra neresim, taky spi vetsinou jen na nem a vsude, v posteli, postylce i v kocarku, a jsem za to rada, protoze vydrzi dele, dlouho na brisku spat nechtel a ted si pri tom i krasne poprdi.
Upravil(a) PeuleBambule (19. 8. 2010 19:08)
Není tady
Petule, musím říct, e bříko u je fakt lepí, ale i tak se jetě občas pokroutí a taky i pobrečí...ale dá se to
A na bříku spinká skoro pořád, ale taky u to neřeím, chodím ji ale víc kontrolovat...a je fakt, e na to bolení ta poloha pomáhá
Není tady
Tak o tom velkem baleni BioGai opravdu slysim poprve a uz jsem se ptala ve 3 lekarnach a vsude prodavaji 5 ml za cenu okolo 650 Kc,takze se mi to moc nezda.
Ja jsem nakonec take pristoupila k brisku a nemuzu si to vynachvalit. Kombinuji to s BabyCalmem a Amalkou na pupicek a musi zatukat, tusim,ze katastrofalni byly 3 noci za cele dva mesice.
Není tady
ahoj, tak nás nad ránem začali trápit prdíky...já měla furt pocit, e na ně netrpíme, ale posledních tak 14 dní to bylo fakt hrozný...asi to bylo tím, e v noci jen leí a nehýbe se. dávám si hodně pozor, co jím, protoe plně kojím..začalo mě to fakt stresovat, a jsem reálně začala zvaovat skončit s kojením...ale doktorka mi doporučila koupit kapičky Espumisan a zatím se zdá dobrý...sice má teď nějak víc stolic denně, ale alespoň to v sobě nedrí..a prdí ukázkově :-).
Není tady