29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Misha napsal(a):
Hana12345 napsal(a):
Misha napsal(a):
Hano problém s tím, že je samožadatel určitě není! Bude si muset akorát sjednat pojištění (jak píše Jirka), které je stejně dobré sjednat i tak! Spíše je důležité info, kolik v OV takový byt v osobním vlastnictví stojí. Je možno čerpat i do 100% odhadní ceny nemovitosti! POZOR na to odhad je většinou nižší než kupní cena, ale není to pravidlem. To co je nad odhad se většinou musí řešit spotřebním úvěrem. Já v OV kdysi bydlela, ale ceny se nejspíše hnuly. Pokud má syn smlouvu na dobu neurčitou (což by po škole nejspíše měl) tak půl roku zam. stačí
čistý příjem 16tis. v OV je super! Pokud i bude kupovat byt v OV a ručit jím a nebude ručení stačit, můžete mu ručit i svou nemovitostí (asi domem) nebo si může rovnou koupit družstevní (levnější) byt a vy mu to zaručíte svým domem (pokud mu natolik věříte)
jinak jeho požadavek s tímto platem se mi vůbec nezdá nesmyslný!!! Pokud si nechce kupovat vilu
takže mi napište cenu za kolik se tam dá byt pořídit a v jakém vlastnictví a já vám rovnou napíšu možnostiDěkuji za odpověď. Omlouvám se za pozdní reakci, pobývala jsem v zaměstnání od rána do večera, takže jsem neměla čas si tady nic pořádně přečíst. V Ostravě se dá koupit byt v osobním vlastnictví (to syn chce) za 600000 až 800 000 Kč. Domem ručit nemůžeme (spoluvlastnictví). Chtěl by ručit zakoupeným bytem.
výpočty: 16tis. ČM, odhad 800tis., úvěr 800tis., fixace 3 roky
banka úrok splátka
KB 4,59% 5 100 Kč
ČMHB 5,05% 5 302 Kč
GE 4,59% 5 100 Kč
WHB 4,40% 5 018 Kč
ČSOB 4,70% 5 148 Kč
výpočty jsou počítány s aktuálními úrokovými sazbami bank, které se mění. V případě vyjednávání úvěru je možné, že se již sazba bude o pár desetin procenta lišit. Pro obecnou představu, ale tyto výpočty postačí
nejnižš splátka vždy neznamená nejlepší banku. Já bych Vám v tomto případě doporučila KB nebo GECB
přeji krásné bydlení synovi (bez rodičů)
Děkuji. Určitě nabídku využije.
Není tady
tes1 napsal(a):
My jsme tříčlenná rodina , manžel vydělává 18.000,- a já 16.000,-, dátě dostává alimenty 4.000,- což nám taky započítavaly do celkové sumarizace. Chtěli jsme půjčit 800.000,- na přístavbu RD (nová bytová jednotka) a během týdne nám bez problémů půjčili v Český spořitelně. Byli velice příjemní, a taky aby ne, uroky za těch 25 let jsou skoro 400.000,-. Splácíme měsíčně 4.300,- a jelikož máme životní pojištění a měsíčně splácíme 2,100, tak s tímhle pojíštěním to splatíme za 12 let a ne za 25let. Jo a ještě díky pojištění nám stoupla bonita ve spořitelně a tím pádem nám dali menší uroky..
Ja se omlouvam, asi vam budu pripadat, ze tomu nerozum, coz opravdu nerozumim, ale nevychazi ty uroky na 40 000? Opravdu je to 400 000? Jas se to spravne s temi uroky pocita? Treba priklad, kdyz bych si vzala hypoteku 800000 s urokem 5%.Dekuji
Katka napsal(a):
tes1 napsal(a):
My jsme tříčlenná rodina , manžel vydělává 18.000,- a já 16.000,-, dátě dostává alimenty 4.000,- což nám taky započítavaly do celkové sumarizace. Chtěli jsme půjčit 800.000,- na přístavbu RD (nová bytová jednotka) a během týdne nám bez problémů půjčili v Český spořitelně. Byli velice příjemní, a taky aby ne, uroky za těch 25 let jsou skoro 400.000,-. Splácíme měsíčně 4.300,- a jelikož máme životní pojištění a měsíčně splácíme 2,100, tak s tímhle pojíštěním to splatíme za 12 let a ne za 25let. Jo a ještě díky pojištění nám stoupla bonita ve spořitelně a tím pádem nám dali menší uroky..
Ja se omlouvam, asi vam budu pripadat, ze tomu nerozum, coz opravdu nerozumim, ale nevychazi ty uroky na 40 000? Opravdu je to 400 000? Jas se to spravne s temi uroky pocita? Treba priklad, kdyz bych si vzala hypoteku 800000 s urokem 5%.Dekuji
na to je dost složitý vzorec, kde se započítává i čas.... je dost složitý a jenom rozborem tohoto vzorce jsem zabrala celou svou bakalářskou práci!
centrálně, při půjčce 1 milionu se přeplatí asi 800tis. při půjčce 3mil. asi 2,5 mil.
při těch 800tis. počítejte s minimálním přeplatkem bance kolem 500tis.
40tis. zaplatíte bance jen při normální spotřební půjčce na 3 roky
Není tady
misho, koukám že tomu hodně rozumíš, nevíš o nějaké bance, která dává hypotéku a nebere si procenta s předčasně splaceného úvěru, nebo z mimořádných splátek? Rádi bychom si vzali hypotéku, ale v budoucnosti počítám s vyplacením z rodného domu a tyto peníze bych chtěla použít na mimořádnou splátku, abychom nemuseli platit až do důchodu. Zatím všude co jsem četla chtěli % z této částky, ještě jsem neprolezla všechny finanční ústavy, kdyby jsi o něčem věděla, ulehčilo by mi to hledání. Díky
Není tady
misho, promiň, teprve teď jsem si všimla, že jsi zareagovala na moje psaní, prosím tě, já mám samozdřejmě přes internet vyzkoušeny a vyplněny různé dotazníky, které mi vždy napíší, že hapotéku dostaneme bez problémů, ale je to neosobní a myslím, že při osobním kontaktu se zajímají o více věcí a pak to nemusí dopadnout. Psala jsi, že se spoření nepočítá do placených částek, což mě samozdřejmě potěšilo. Vždy, když skouším vyplnit nějaký dotazník, je tam kolonka o výši závazků a já brala, že výše splátky stavebního spoření je taky závazek, ale pokud to tak není, je to fajn. Můžu se tě prosím zeptat na tvůj osobní názor?
Mě 37 let, příjem 10 000 Kč čistého. Manžel 46 let, příjem 28 000 Kč
čistého. Dvě děti, 14 a 17 let. Jediné co platíme je na děti každý 100 Kč pojištění u české pojišťovny ( to co se zakládalo při narození) A 5 lišáků = 7500 Kč. Pak mám ještě důchodové připojištění 500 Kč, manžel důchodové 500 Kč a životní 700 Kč, ale to mu platí podnik. Myslíš, že budeme mít nárok na hypotéku, kterou si chci vzít na sebe na 22 let 1500 000 Kč? A jak to je, když nechceme kupovat nemovitost, ale stavět? Moc dík, jestli si uděláš čas a odpovíš mi, to víš, člověk to musí probrat do detailu a být si jistý, není to závazek na týden.
Není tady
a ještě jeden dotaz, dá se prosím tě vzít hypotéka, koupit za 800 000 Kč pozemek, začít stavět a pak až prodat byt a dofinancovat to stavebním spořením? Nebo ti dají hypotéku až když máš koupený pozemek a stavební povolení? Máme náklady 800000-1 000 000 Kč pozemek a 2 700 000 - 3000 000 Kč dům. Ono prodat byt a dva roky bydlet u rodičů, na to už jsme trochu staří, ale prodat byt až v závěrečné fázi by bylo lepší. Teď jsem tě zahrnula dotazy, viď?
Není tady
Dobrý den!Chtěli by jsme si s manželem koupit byt,jsem na MD a čistý příjem měsíčně máme 16000 Kč.Myslíte,že by nám nějaká banka schválila hypotéku?Teda nám by se radši líbil domeček,ale na ten asi mít nebudem ,že jo.Byla bych moc ráda,kdyby jste mi mohla aspoň trochu poradit.
Není tady
Misha napsal(a):
Katka napsal(a):
tes1 napsal(a):
na to je dost složitý vzorec, kde se započítává i čas.... je dost složitý a jenom rozborem tohoto vzorce jsem zabrala celou svou bakalářskou práci!
centrálně, při půjčce 1 milionu se přeplatí asi 800tis.při půjčce 3mil. asi 2,5 mil.
40tis. zaplatíte bance jen při normální spotřební půjčce na 3 roky
No tak to je silene, zatim jsem v tom uplne novacek, teprve zjistuji moznosti a tak nejak se zaciname stavet na vlastni, takze me to hodne prekvapilo, ze si banka z toho vezme tolik. No jo, jenze co delat, kdyz ty penize potrebujete. bydlime s manzelem u rodicu a uz bysme to soukromi potrebovali ikdyz s nimi dobre vychazime,ale neni to ono.
Katka napsal(a):
Misha napsal(a):
Katka napsal(a):
Ja se omlouvam, asi vam budu pripadat, ze tomu nerozum, coz opravdu nerozumim, ale nevychazi ty uroky na 40 000? Opravdu je to 400 000? Jas se to spravne s temi uroky pocita? Treba priklad, kdyz bych si vzala hypoteku 800000 s urokem 5%.Dekujina to je dost složitý vzorec, kde se započítává i čas.... je dost složitý a jenom rozborem tohoto vzorce jsem zabrala celou svou bakalářskou práci!
centrálně, při půjčce 1 milionu se přeplatí asi 800tis.při půjčce 3mil. asi 2,5 mil.
40tis. zaplatíte bance jen při normální spotřební půjčce na 3 rokyNo tak to je silene, zatim jsem v tom uplne novacek, teprve zjistuji moznosti a tak nejak se zaciname stavet na vlastni, takze me to hodne prekvapilo, ze si banka z toho vezme tolik. No jo, jenze co delat, kdyz ty penize potrebujete. bydlime s manzelem u rodicu a uz bysme to soukromi potrebovali ikdyz s nimi dobre vychazime,ale neni to ono.
Večer jsem přemýšlela, jak Vás napadla ta částka 40tis. a vlastně 5% je úroková sazba ročně, takže přibližně těch 40tis. přeplatíte za rok. Když to znásobíte těma rokama, tak to vyjde. Samozřejmě ta částka úroků ostupně klesá, tím jak se splácí jistina
Jinak máte pravdu, ten přeplatek je šílený, ale většina z nás musíme bytovou situaci řešit takhle
Není tady
Dana napsal(a):
misho, koukám že tomu hodně rozumíš, nevíš o nějaké bance, která dává hypotéku a nebere si procenta s předčasně splaceného úvěru, nebo z mimořádných splátek? Rádi bychom si vzali hypotéku, ale v budoucnosti počítám s vyplacením z rodného domu a tyto peníze bych chtěla použít na mimořádnou splátku, abychom nemuseli platit až do důchodu. Zatím všude co jsem četla chtěli % z této částky, ještě jsem neprolezla všechny finanční ústavy, kdyby jsi o něčem věděla, ulehčilo by mi to hledání. Díky
Každá banka si bere procenta z předčasné a mimořádné splátky, ale vždy si určíte fixační dobu. To je doba, po kterou máte garantovanou úrokovou sazbu a podmínky sjednané v úvěrové smlouvě. Po této době (například 1, 3 nebo 5 let) se sazba znovu přepočítá dle aktuální výše a v této době můžete také bezplatně jednorázově umořit část dluhu. Takže i kdyby jste dům prodali za částku, kterou si půjčíte, tak třeba za rok můžete celý dluh umořit aniž byste bance museli platit jekékoliv procenta. Když to víte dopředu, tak není problém.
Doporučila bych Vám dát fix 1 rok a když to prodáte hned, tak to do roku umoříte a přeplatíte tak jen třeba 30tis. za ten rok, a když ne, tak zase další rok. Vždy v ten jeden den výročí
jo a kdybyste chtěli umořovat kdykoliv zdarma, tak bych doporučila úvěr ze stavebního spoření se zastavením nemovitosti. To je stejný produkt (skoro) a jde tam jednorázově mimořádně umořovat bez poplatku
Není tady
Dana napsal(a):
misho, promiň, teprve teď jsem si všimla, že jsi zareagovala na moje psaní, prosím tě, já mám samozdřejmě přes internet vyzkoušeny a vyplněny různé dotazníky, které mi vždy napíší, že hapotéku dostaneme bez problémů, ale je to neosobní a myslím, že při osobním kontaktu se zajímají o více věcí a pak to nemusí dopadnout. Psala jsi, že se spoření nepočítá do placených částek, což mě samozdřejmě potěšilo. Vždy, když skouším vyplnit nějaký dotazník, je tam kolonka o výši závazků a já brala, že výše splátky stavebního spoření je taky závazek, ale pokud to tak není, je to fajn. Můžu se tě prosím zeptat na tvůj osobní názor?
Mě 37 let, příjem 10 000 Kč čistého. Manžel 46 let, příjem 28 000 Kč
čistého. Dvě děti, 14 a 17 let. Jediné co platíme je na děti každý 100 Kč pojištění u české pojišťovny ( to co se zakládalo při narození) A 5 lišáků = 7500 Kč. Pak mám ještě důchodové připojištění 500 Kč, manžel důchodové 500 Kč a životní 700 Kč, ale to mu platí podnik. Myslíš, že budeme mít nárok na hypotéku, kterou si chci vzít na sebe na 22 let 1500 000 Kč? A jak to je, když nechceme kupovat nemovitost, ale stavět? Moc dík, jestli si uděláš čas a odpovíš mi, to víš, člověk to musí probrat do detailu a být si jistý, není to závazek na týden.
Danuš samozřejmě, že dotazník je jen informační a nedá se na něm stavět. Pokud jsi z Prahy, tak není problém sejít se i se mnou i s mou kolegyní (aby nás Verunka moc nerušila)
ale řekni mi jak si chceš vzít hypotéku na sebe? Máte rozdělené SJM? Manžel má lepší příjmy a ty sama neprojdeš on může mít tu hypo na 19 let (do 65let věku)
oba projdete a splátka na 19 let je kolem 10tis. s fixací na 3 roky!
s tím pozemkem není problém, pokud budete kupovat rovnou stavební pozemek! Nebo tam minimálně musí být územní rozhodnutí a sítě. Bance bychom prokázali budoucí prodej bytu. Zítra nebo pozítří budu mluvit s kolegyní, která se výstavbami zabývá více, tak ti o tom pozemku napíšu víc!
Není tady
cacorka napsal(a):
Dobrý den!Chtěli by jsme si s manželem koupit byt,jsem na MD a čistý příjem měsíčně máme 16000 Kč.Myslíte,že by nám nějaká banka schválila hypotéku?Teda nám by se radši líbil domeček,ale na ten asi mít nebudem
,že jo.Byla bych moc ráda,kdyby jste mi mohla aspoň trochu poradit.
Cácorko, ráda ti to spočítám, ale musíš mi napsat kolik u Vás takový byt stojí a kolik máte dětí a jak staré! Jo a ještě zda máte nějaké splátky!
Není tady
Dobrý den Misho!My by jsme na byt potřebovali tak 400 000Kč.Jinak jsme tří členná rodina,máme jednu rošťandu a tý je 2,5roku.Půjčku žádnou nemáme a nic nesplácíme.
Není tady
cacorka napsal(a):
Dobrý den Misho!My by jsme na byt potřebovali tak 400 000Kč.Jinak jsme tří členná rodina,máme jednu rošťandu a tý je 2,5roku.Půjčku žádnou nemáme a nic nesplácíme.
Ahoj Cácorko, tak jste mi nikde neprošli, ale protože je to dost nízká čáska pro banku. Máte nějaké stavební spoření? Tam by to bylo bez problémů! Jsou tam zvyklí na tyhle částky! Jinak ta zaúvěrovanost by byla dost vysoká s tímto příjmem
Těch 16tis. je včetně mateřské (teda rodičáku)?
Nebo počkat na zvýšený rodičák! nebo tvé zaměstnání!
Není tady
Misho, díky za odpověď, umořením částky dluhu nemyslím celý dluh, jsme tři sourozenci a tak třeba 600 - 700 tisíc, ale až tak za 5 let, dřív se to prodávat nebude. Tu hypotéku si chci vzít na sebe z důvodu toho, že já mám do důchodu dál a tak by se mohly ty splátky rozložit na dýl, ne že bych si ji brala bez manžela, na to by mi ten můj plat nestačil. Takhle by to nešlo? Jde mi hlavně o to, aby se splátky rozložily na 22 let a byly nižší, protože při úvěru 1 500 000 by byly dost vysoké a já počítám se studiem dětí a navím, jestli bychom to utáhli. A taky nechci být úplně bez nějakých úspor, znáš to, pak se něco rozbije a je to. Nevíš, jde to tak, abych žadatel byla já a manžel jen přiložil příjmy a byl spoludlužník? Já možná říkám blbosti, ale zas tak tomu nerozumím. A ješte s tím předčasným splacením, dá mi banka vědět, kdy přepočítávají úroky, abych se trefila, nebo si to musím na den hlídat? Je mi jasné, že banka se nebude snažit abych mohla splatit a oni přišli o úroky. Tak jsem tě zase zavalila otázkama, doufám , že se v tom vyznáš. Díky moc za odpověď.
Není tady
ještě mě napadla jedna věc, která banky je podle tebe nejvhodnější? Já uvažuju mezi KB, GE a ČEskou spořitelnou.
Není tady
Dana napsal(a):
Misho, díky za odpověď, umořením částky dluhu nemyslím celý dluh, jsme tři sourozenci a tak třeba 600 - 700 tisíc, ale až tak za 5 let, dřív se to prodávat nebude. Tu hypotéku si chci vzít na sebe z důvodu toho, že já mám do důchodu dál a tak by se mohly ty splátky rozložit na dýl, ne že bych si ji brala bez manžela, na to by mi ten můj plat nestačil. Takhle by to nešlo? Jde mi hlavně o to, aby se splátky rozložily na 22 let a byly nižší, protože při úvěru 1 500 000 by byly dost vysoké a já počítám se studiem dětí a navím, jestli bychom to utáhli. A taky nechci být úplně bez nějakých úspor, znáš to, pak se něco rozbije a je to. Nevíš, jde to tak, abych žadatel byla já a manžel jen přiložil příjmy a byl spoludlužník? Já možná říkám blbosti, ale zas tak tomu nerozumím. A ješte s tím předčasným splacením, dá mi banka vědět, kdy přepočítávají úroky, abych se trefila, nebo si to musím na den hlídat? Je mi jasné, že banka se nebude snažit abych mohla splatit a oni přišli o úroky. Tak jsem tě zase zavalila otázkama, doufám , že se v tom vyznáš. Díky moc za odpověď.
no tak ti stačí fix 3 nebo 5 let. Vždy v době změny fixu budeš muset do banky podepsat novou výši úrokové sazby, takže tento den určitě nemineš. U hypotéky jsou spolužadatelé, a vy jako manželé vždy musíte žádat spolu. I kdyby tvůj plat stačil (mimo toho, když byste měli rozdělené SJM) Tj. vždy budou brát v potaz věk tvého manžela, takže se ten úvěr asi neprodlouží.
kterou banku? to je těžká otázka. Až budete mít vyhlídnutý ten pozemek, tak to hodím do kalkulátoru a napíšu ti, která vyšla nejlépe a jaké tam jsou splátky, takhle se těžko odpovídá. Každá banka má své pro a proti jeden měsíc ti vyjde nejlépe ta a druhý zase tahle. Úrokové sazby se mění a centrálně na tuto otázku ani odpovědět nedokážu
Není tady
Dana napsal(a):
a ještě jeden dotaz, dá se prosím tě vzít hypotéka, koupit za 800 000 Kč pozemek, začít stavět a pak až prodat byt a dofinancovat to stavebním spořením? Nebo ti dají hypotéku až když máš koupený pozemek a stavební povolení? Máme náklady 800000-1 000 000 Kč pozemek a 2 700 000 - 3000 000 Kč dům. Ono prodat byt a dva roky bydlet u rodičů, na to už jsme trochu staří, ale prodat byt až v závěrečné fázi by bylo lepší. Teď jsem tě zahrnula dotazy, viď?
tak info od kolegyně :
tak ten tvůj dotázek .... pozemek si na hypo můžeš rozhodně vzít, do 100%
procent ... některé menší banky mají podmínku, že se do 1,5 roku musí začít
stavět. Vždy to, ale musí bez vyjímky být pozemek určený k výstavbě - dle
uzemního rozhodnutí nebo uzemního plánu, nemusí to být na LV.
Pak to trošku dál nechápu .... koupili by za úvěr pozemek ... pak na něm
musíš rozestavět a vložit do katastru jako rozestavěnou nemovitost, v tom
okamžiku ti banka pustí další peníze na výstavbu. Problém tedy bývá v té
fázi rozestavby ... pokud klient nemá vlastní prostředky z úvěru se to
vytáhnout nedá ... ale jeden můj klient měl dohodu s firmou, to záleží jak
to budou stavět ti klienti, že mu to rozestavěj a budou to chtít zaplatit
právě až z toho úvěru po vložení rozestavěnosti, takže mu to vlastně
rozestavěli zadarmo a vystavil fakturu až později ...
Takže koupí pozemek ... nemaj žádný peníze na rozestavbu a nenajdou firmu,
která si to nechá zaplatit až později ... bych to viděla na vytáhnutí peněz
ze stavebka .. přes úvěr, pokud už tam něco maj a nemuseli by kvůli tomu do
meziúvěru (aby pak vyšli s bonitou kvůli hypo)... případně by se to dalo asi
refinancnout potom z té hypo na dostavbu. Dostavěli by, pak prodali byt ...
a pak umořili hypo ... a nebo by nic nerefinancovali, myslím to stavebko ..
a umořili ho pak právě až z toho prodaného bytu.
Ale obecně .. jít do výstavby bez jakékoli hotovosti je dost riskantní .... právě
kvůli tomu období kdy musej rozestavět a nic na to od banky nedostanou ... a
samozřejmě na případné jiné záležitosti ..
tááááák to je vyčerpávající co? Kdybys nerozumněla nějaké hantýrce, tak klidně napiš a já ti to osvětlím Stavebka máte, nevím kolik naspořeno, ale máte. Pokud bys pak do toho úvěru chtěla jít už na 100% tak ti můžu s Pavlínkou domluvit schůzku
Upravil(a) Misha (17. 3. 2006 16:43)
Není tady
Misha nebo jiny z devcat - mam dotaz.
Znamy v cizine si nasel v CR pritelkyni ktera mu pred casem napsala, ze ma financni problemy (nevlastni ani byt ani auto) a ze musi platit pujcku u KB a Citibank. On ji "pomaha" kazdy mesic. Tentokrat zrovna ten znamy poslat penize nemuze a ona mu napsala, ze kdyz tento mesic nezaplati, jelikoz ona je prihlasena a bydli u rodicu, cela rodina (matka, babicka, bratr, otec a ona) bude na ulici. Memu znamemu z toho tecou nervy, protoze je to hodny (blby) chlap. Potrebuje radu co s tim. Ja zadne dluhy nemam, takze nemohu dobre poradit.
Poradite vy?
Není tady
Každopádně by měla zajít holčina do bank a domluvit se na dalším řešení. Moc tomu nerozumím, ale tady moc rada nepomůže. Oni se budou snažit najít řešení, např. posunou splátku atd. Ani nevíme o jaké dluhy jde? Zda je to hypotéka (asi ano, když by přišli o bydlení), kdo vlastní daný dům či byt, kde žijí a proč jí teda nepomůže matka, babicka, bratr, otec atd. Přeci jí nemůže ten známý pomáhat pořád. Není to třeba i vychcanost? No kouzelník nejsem, takže si ta jeho přítelkyně musí nějak pomoct. Záleží také jestli má nějakou pojistku proti ztrátě zaměstnání nebo tak a jak se dostala do fin. problémů, zda jsou krátkodobé či dlouhodobé ....
Ráda bych pomohla, ale sama paní Jarmilo cítíte jak to asi je
Není tady
Milá Misho, moc ti děkuji, rozumím všemu, ma rozestavbu něco máme, naspořeno 100 tisíc, plus nám bude končit stavebko se 160 tisíci a na synovém bude letos 120 tisíc, ale to bych nechtěla vybírat, naši se nabídli, že zapůjčí 100 tisíc v případě nouze, jenom nevím, jak ta rozestavba musí být velká, stačí základní deska? V tom nemám moc jasno. A to už je moje poslední otázka a už tě nechám vydechnout. Ještě jednou moc děkuju, to víš, člověk nestaví každý den. Dnes jdu volat na ten pozemek, měl by být stavební se sítěmi, ale radši se ještě jednou ujistím. Ještě jednou děkuji.
Není tady
Tak Misho, sehnala jsem banku ( GE), kde dávají hypotéku i na pozemek, měli by dávat na mladšího žadatele, aby mohli splácet déle a vyjde to na 2 miliony tak mezi 11-12 tisíci, podle toho, jestli si to vezmu já, nebo manžel, tak až zajistím tan pozemek, jdu na to.
Není tady
Dana napsal(a):
Milá Misho, moc ti děkuji, rozumím všemu, ma rozestavbu něco máme, naspořeno 100 tisíc, plus nám bude končit stavebko se 160 tisíci a na synovém bude letos 120 tisíc, ale to bych nechtěla vybírat, naši se nabídli, že zapůjčí 100 tisíc v případě nouze, jenom nevím, jak ta rozestavba musí být velká, stačí základní deska? V tom nemám moc jasno. A to už je moje poslední otázka a už tě nechám vydechnout. Ještě jednou moc děkuju, to víš, člověk nestaví každý den. Dnes jdu volat na ten pozemek, měl by být stavební se sítěmi, ale radši se ještě jednou ujistím. Ještě jednou děkuji.
Oficiálně metr nad zem ..... a většinou i standardně ... ale záleží na kraji a na geodetovi ... je to stejný jak u odhadů .. něco jde ... něco jde i jinak, ale jak kde ... standard je ten metr nad zem.
Přeji štěstí u pozemku, ať tam nejsou žádné problémy. A klíďo piš nebo se fakt můžeme sejít, záleží na tobě až uvidíš co ten pozemek. Těším se na info
Není tady
Moc děkuju za odpověď, budu tě průběžně informovat. Ahoj
Není tady
Misha napsal(a):
když někdo budete chtít znát Vaše fin. možnosti a např. výši splátek atd. tak mi pošlete email, já Vám odešlu dotazník a po vyplnění také odpovědi na dotazy a výpočty u bank
Dobrý den,
ráda bych si nechala poradit. Bydlíme u rodičů v rodinném domě 2+1, ale rádi bychom bydleli sami.
Já 34 let, manžel 36 let + 2 děti. Příjmy čistého 20 tis.Kč.
Předloni jsme koupili pozemek (odhad 800.000Kč). Splácíme úvěr (500 000) částkou 4800 Kč (na 15 let). Rádi bychom stavěli (ale není asi šance). Stavební spoření máme na manžela 500, a na děti každému 500.
Já mám životní pojistku a důchodové připojištění. Jinak nemáme čím ručit.
Nebo jsme také přemýšleli o koupi bytu alespoň 3+1.
Prosím moc o radu.