Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 2. 2006 18:51

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Hypotéka na zakoupení bytu

Chtěla bych se zeptat. Syn by si chtěl koupit byt do osobního vlastnictví. Můžete mi poradit,  jaká hypotéka by pro něj byla nejvýhodnější? Nemá žádnou akontaci, čistý příjem 16 000 Kč.

Není tady

#2 20. 2. 2006 13:27

martinaka
♥♥-----

Re: Hypotéka na zakoupení bytu

Jo já bych taky chtěla poradit, kdo nám poskytne hypotéku na dům asi dvě mega. Dvě děti, manželka na R.D. Plat 26000??? Asi málokdo co? Ony ty hypotéky taky nejsou dostupné pro normální lidi z normálním příjmem.

Není tady

#3 20. 2. 2006 14:32

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Martinanko tak nevím, jsem normální člověk s normálním příjmem a hypotéku mám.
Zkus obvolat pár bank, tam vám poradí nejlíp

Není tady

#4 20. 2. 2006 15:41

martinaka
♥♥-----

No nevím, když jsme si zkušebně počítali na netu hypotéku na dva miliony tak nám to prostě nevyšlo!!!!!!! Už je nám přes třicet já na mateřské dvě děcka, smlouva na dobu určitou...

Není tady

#5 20. 2. 2006 16:58

luckies
♥♥♥♥---
Místo: Praha 5

Taky si chceme brát hypotéku... potřebujem 1 500 000,- a náš plat dohromady cca 30 tisíc nám na to stačí...

život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš...

Není tady

#6 21. 2. 2006 7:12

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Tiina napsal(a):

Martinanko tak nevím, jsem normální člověk s normálním příjmem a hypotéku mám.
Zkus obvolat pár bank, tam vám poradí nejlíp

ono záleží na tom, co si kdo pod normálními příjmy představuje, jestli má nějaké spoření, pojištění,kolik dětí a jak velkých a hlavně, jak velkou hypotéku potřebuje

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#7 21. 2. 2006 8:29

pupicek
♥♥♥♥♥♥-

Můžete mi taky poradit, chtěla bych koupit byt, zhruba 400 000 takže na to bych si vzala hypotéku, ručit budu asi tím bytem,že. No a ještě bych potřebovala nějakých 250000 na rekonstrukci, to si mám vzít jako co? Vůbec tomu nerozumím. Mám ještě byt asi v hodnotě 120 000 takže tím bych taky mohla ručit.

Není tady

#8 21. 2. 2006 10:52

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

pupicek napsal(a):

Můžete mi taky poradit, chtěla bych koupit byt, zhruba 400 000 takže na to bych si vzala hypotéku, ručit budu asi tím bytem,že. No a ještě bych potřebovala nějakých 250000 na rekonstrukci, to si mám vzít jako co? Vůbec tomu nerozumím. Mám ještě byt asi v hodnotě 120 000 takže tím bych taky mohla ručit.

Na byt Vám půjčí kdokoliv, máte-li dostatečný příjem. Na rekonstrukci teoreticky taky, ale rozhodně byste musela ještě něčím dalším ručit, protože banka přistoupí ručením nemovitostí pouze do 80 % tržní ceny.

Otázky na moderátorky a admina pokládejte ve fóru Poradny a diskuse.
Dodržujte prosím Pravidla diskusí na Babinet.cz.

Není tady

#9 21. 2. 2006 10:55

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

martinaka napsal(a):

Jo já bych taky chtěla poradit, kdo nám poskytne hypotéku na dům asi dvě mega. Dvě děti, manželka na R.D. Plat 26000??? Asi málokdo co? Ony ty hypotéky taky nejsou dostupné pro normální lidi z normálním příjmem.

Oni dostupné jsou, ale musíte být bohužel skromnější. Těch 26 tisíc je čistého nebo hrubého? Manželka dostává rodičovský příspěvek? Máte další finanční závazky? Máte něco naspořeno, třeba stavební spoření?

Není tady

#10 21. 2. 2006 11:45

Radka
Host

Jirka napsal(a):

martinaka napsal(a):

Oni dostupné jsou, ale musíte být bohužel skromnější. Těch 26 tisíc je čistého nebo hrubého? Manželka dostává rodičovský příspěvek? Máte další finanční závazky? Máte něco naspořeno, třeba stavební spoření?

Nám spořitelna půjčila 2 100000, na tuto částku požadovali 28 tis. čistého (3-členná rodina).  My máme v průměru 33 - 35 čistého, splácení jde, ale dost těžko. Ale nám prostě nic jiného nezbývalo, neměli jsme kde bydlet, a platit podnájem - V Praze, to je prašť jak uhoď. Jo a mně je 40 a manželovi 42, platit budeme 20 let.  Takže vyhlídky do budoucna hrozné, hlavně se bojíme nemocí nebo ztráty zaměstnání.

#11 21. 2. 2006 17:20

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

A má syn vůbec nějakou naději, že hypotéku dostane, když je sám a má tudíž jen jeden příjem? Bude potřebovat nějaké ručitele?A není poskytnutí hypotéky podmíněno také určitou délkou zaměstnání? Dokončil školu a pracuje  půl roku.

Není tady

#12 21. 2. 2006 17:48

martinaka
♥♥-----

Jirka napsal(a):

martinaka napsal(a):

Manžel má asi těch 26000 čistého možná o trochu víc jak kdy, já rodičák, přídavky 241kč na jedno. Závazky žádné nemáme něco na stavebním a až ho vykopnu z armády něco dostane a něco bude dostávat každý měsíc.
Moc ne asi 6000. Taky bych chtěla barák 4+1 za míň, ale ono se těžko něco levnějšího zhání, ale jo za jeden a půl by se to dalo. Zítra má přijít nějaká poradkyně tak snad něco poradí.

m

Není tady

#13 22. 2. 2006 17:00

Jirka
♥♥♥♥♥♥-

Hana12345 napsal(a):

A má syn vůbec nějakou naději, že hypotéku dostane, když je sám a má tudíž jen jeden příjem? Bude potřebovat nějaké ručitele?A není poskytnutí hypotéky podmíněno také určitou délkou zaměstnání? Dokončil školu a pracuje  půl roku.

Hypotéku dostane, pokud pracuje aspoň tři měsíce a má smlouvu na dobu neurčitou. Ručitele dneska prakticky nikdo nechce, ručí se spíše nemovitostí (pouze do 80 % kupované nemovitosti, zbytek buď akontace nebo jiná nemovitost). Protože není ženatý, bude muset mít životní pojištění s vinkulací na hypoteční ústav. Výše úvěru je pak pochopitelně závislá na příjmu.

Není tady

#14 23. 2. 2006 12:55

mauska
♥♥♥♥---

Hano 12345:
Pokud syn pracuje teprve krátce a je po škole, tak proč si neudělá stavební spoření, spoří cca 2 roky a pak bude mít: 1. něco našetřeno z platu, 2. něco našetřeno na stavebním spoření 3. dostane pře stav. spoření úvěr na koupi bytu.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#15 24. 2. 2006 17:29

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

mauska napsal(a):

Hano 12345:
Pokud syn pracuje teprve krátce a je po škole, tak proč si neudělá stavební spoření, spoří cca 2 roky a pak bude mít: 1. něco našetřeno z platu, 2. něco našetřeno na stavebním spoření 3. dostane pře stav. spoření úvěr na koupi bytu.

Jistě máš pravdu, bylo by to logické. Jenže my bydlíme v rodinném domě u Ostravy-do města to má cca 10 minut autobusem. Ale on chce mermocí bydlet v paneláku v centru města, a to nejlépe hned. Vymlouvat mu to je naprosto zbytečné.  Nedivím se mu, je paličatý po mně i po manželovi, takže se to v něm asi násobí. Musí zkrátka sám poznat, jakou hloupost udělal, až bude zbytečně 15 let splácet hypotéku.  Klidně by mohl ještě dva roky bydlet doma a vklidu si spořit.  Jeho ale vždycky přitahovalo město. To má asi taky, bohužel, po mně. Jenže já jsem tam vydržela 2 roky a potom jsem hodně rychle prchala zpět.

Není tady

#16 28. 2. 2006 15:22

tes1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

My jsme tříčlenná rodina , manžel vydělává 18.000,- a já 16.000,-, dátě dostává alimenty 4.000,- což nám taky započítavaly do celkové sumarizace. Chtěli jsme půjčit 800.000,- na přístavbu RD (nová bytová jednotka) a během týdne nám bez problémů půjčili v Český spořitelně. Byli velice příjemní, a taky aby ne, uroky za těch 25 let jsou skoro 400.000,-. Splácíme měsíčně 4.300,- a jelikož máme životní pojištění a měsíčně splácíme 2,100, tak s tímhle pojíštěním to splatíme za 12 let a ne  za 25let. Jo a ještě díky pojištění nám stoupla bonita ve spořitelně a tím pádem nám dali menší uroky..

http://lilypie.com/pic/2009/11/04/XKso.jpghttp://lbyf.lilypie.com/CUegp1.png
http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Qa8frKc.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Qa8fp1.png

Není tady

#17 28. 2. 2006 16:59

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dano to určitě ano, hodně záleží na okolnostech, nemyslím si, že máme nějaké zázračné platy, navíc já jsem OSVČ a tam se to počítá trochu jinak, nicméně tuším, že naše společné příjmy, které se posuzovaly byly něco kolem 30 tis. IMHO žádný zázrak. Děti nemáme a brali jsme si cca 650 tis, splátka 3,5 tis...na 20 let, mě je 28 a manželovi 32

Není tady

#18 1. 3. 2006 21:40

Misha
♥♥♥♥♥♥-

Hana12345 napsal(a):

Chtěla bych se zeptat. Syn by si chtěl koupit byt do osobního vlastnictví. Můžete mi poradit,  jaká hypotéka by pro něj byla nejvýhodnější? Nemá žádnou akontaci, čistý příjem 16 000 Kč.

Hano problém s tím, že je samožadatel určitě není! Bude si muset akorát sjednat pojištění (jak píše Jirka), které je stejně dobré sjednat i tak! Spíše je důležité info, kolik v OV takový byt v osobním vlastnictví stojí. Je možno čerpat i do 100% odhadní ceny nemovitosti! POZOR na to odhad je většinou nižší než kupní cena, ale není to pravidlem. To co je nad odhad se většinou musí řešit spotřebním úvěrem. Já v OV kdysi bydlela, ale ceny se nejspíše hnuly. Pokud má syn smlouvu na dobu neurčitou (což by po škole nejspíše měl) tak půl roku zam. stačí

čistý příjem 16tis. v OV je super! Pokud i bude kupovat byt v OV a ručit jím a nebude ručení stačit, můžete mu ručit i svou nemovitostí (asi domem) nebo si může rovnou koupit družstevní (levnější) byt a vy mu to zaručíte svým domem (pokud mu natolik věříte smile )

jinak jeho požadavek s tímto platem se mi vůbec nezdá nesmyslný!!! Pokud si nechce kupovat vilu reta

takže mi napište cenu za kolik se tam dá byt pořídit a v jakém vlastnictví a já vám rovnou napíšu možnosti gloria

Upravil(a) Misha (1. 3. 2006 21:43)

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

#19 1. 3. 2006 21:57

Misha
♥♥♥♥♥♥-

martinaka napsal(a):

Projdete u jediné banky, důležité ještě je, kolik je dětem a zda berete rodičák! Tak kolik je Vám a manželovi a zda je zam-nec. Počítám, že jiné dluhy nemáte! splátky pouze na 30 let! Samozřejmě až nebudete na mateřské tak hypo pro Vás nebudete vůbec žádný problém! Hypo právě už není pro nenormální lidi, ale i pro Vás. Problém je jen s tou mateřskou. Řeším to stejné, celý život dělám hypotéky a když ji potřebuji já, tak jsem zrovna jak naschvál na mateřské butter

tak jsem si to dočetla, pokud má manžel smlouvu na dobu určitou a už byla jednou obnovena, tak není problém! Pokud ne, tak je nutno počkat na jedno obnovení! Tzn. např. na rok a pak znovu na rok, tak banka počítá, že další obnovení je pravděpodobné!

Upravil(a) Misha (1. 3. 2006 22:02)

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png

Není tady

#20 1. 3. 2006 22:14

Misha
♥♥♥♥♥♥-

pupicek napsal(a):

v případě, že Vám odhadnou kupovaný byt min. na 400tis. tak s koupí nebude žádný problém, co se týče rekonstrukce, pokud by byt odhadli náhodou na víc, tak můžete čerpat hypo na koupi a rekonstrukci, ale do výše odhadu (odhadce určí přímo cenu, kterou ten byt bude mít po plánované rekonstrukci) Když Vám oodhad stačit nebude, můžete zaručit rekonstrukci svým bytem (záleží na odhadu, ne na potencionální prodejní ceně)

Pokud ani dohromady tyto peníze nestačí, tak můžete použít stavební spoření, pokud nějaké máte a pokud ani toto, tak mohu doporučit jen spotřební úvěr, ale zase za mnohem vyšší úroky!!! sjuk

Není tady

#21 2. 3. 2006 6:09

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Tiina napsal(a):

Dano to určitě ano, hodně záleží na okolnostech, nemyslím si, že máme nějaké zázračné platy, navíc já jsem OSVČ a tam se to počítá trochu jinak, nicméně tuším, že naše společné příjmy, které se posuzovaly byly něco kolem 30 tis. IMHO žádný zázrak. Děti nemáme a brali jsme si cca 650 tis, splátka 3,5 tis...na 20 let, mě je 28 a manželovi 32

No to je právě ono, pokud máš dvě děti, tak se ti okamžitě zvyšuje částka, která je potřeba na získání úvěru, 30 000 kč taky každý dohromady nedá, já když vidím kolem sebe, tak jsem na tom skvěle oproti příjmům kolem 22 000 kč. Za 650000se u nás dá pořídit tak akorát garsonka a to se dvěma dětmi nic moc. My se chystáme prodat byt 86 m 3+1 a budeme dávat základní cenu 
1 200 000 Kč.  Není to dneska lehké, já bych si taky chtěla vzít hypotéku a příjmy nemáme zas až tak malý, ale nevím, jestli se odečítá i to, co spoříš, ne jenom dluhy. Máme dost různýho spoření, tak by nám na  hypotéku asi moc nezbylo.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#22 2. 3. 2006 15:01

Misha
♥♥♥♥♥♥-

když někdo budete chtít znát Vaše fin. možnosti a např. výši splátek atd. tak mi pošlete email, já Vám odešlu dotazník a po vyplnění také odpovědi na dotazy a výpočty u bank

Není tady

#23 2. 3. 2006 15:03

Misha
♥♥♥♥♥♥-

Dana napsal(a):

Tiina napsal(a):

No to je právě ono, pokud máš dvě děti, tak se ti okamžitě zvyšuje částka, která je potřeba na získání úvěru, 30 000 kč taky každý dohromady nedá, já když vidím kolem sebe, tak jsem na tom skvěle oproti příjmům kolem 22 000 kč. Za 650000se u nás dá pořídit tak akorát garsonka a to se dvěma dětmi nic moc. My se chystáme prodat byt 86 m 3+1 a budeme dávat základní cenu 
1 200 000 Kč.  Není to dneska lehké, já bych si taky chtěla vzít hypotéku a příjmy nemáme zas až tak malý, ale nevím, jestli se odečítá i to, co spoříš, ne jenom dluhy. Máme dost různýho spoření, tak by nám na  hypotéku asi moc nezbylo.

spoření se Dano neodečítá, protože to není povinnost platit, ale je dobré, že se na to koukáš takhle a máš rozumný nadhled. Samozřejmě můžeš některá spoření zrušit, ale většinou tam jsou sankce dumbom

Není tady

#24 5. 3. 2006 13:13

Hana12345
♥♥♥♥♥♥-

Misha napsal(a):

Hana12345 napsal(a):

Hano problém s tím, že je samožadatel určitě není! Bude si muset akorát sjednat pojištění (jak píše Jirka), které je stejně dobré sjednat i tak! Spíše je důležité info, kolik v OV takový byt v osobním vlastnictví stojí. Je možno čerpat i do 100% odhadní ceny nemovitosti! POZOR na to odhad je většinou nižší než kupní cena, ale není to pravidlem. To co je nad odhad se většinou musí řešit spotřebním úvěrem. Já v OV kdysi bydlela, ale ceny se nejspíše hnuly. Pokud má syn smlouvu na dobu neurčitou (což by po škole nejspíše měl) tak půl roku zam. stačí

čistý příjem 16tis. v OV je super! Pokud i bude kupovat byt v OV a ručit jím a nebude ručení stačit, můžete mu ručit i svou nemovitostí (asi domem) nebo si může rovnou koupit družstevní (levnější) byt a vy mu to zaručíte svým domem (pokud mu natolik věříte smile )

jinak jeho požadavek s tímto platem se mi vůbec nezdá nesmyslný!!! Pokud si nechce kupovat vilu reta

takže mi napište cenu za kolik se tam dá byt pořídit a v jakém vlastnictví a já vám rovnou napíšu možnosti gloria

Děkuji za odpověď. Omlouvám se za pozdní reakci, pobývala jsem v zaměstnání od rána do večera, takže jsem neměla čas si tady nic pořádně přečíst. V Ostravě se dá koupit byt v osobním vlastnictví (to syn chce) za 600000 až 800 000 Kč. Domem ručit nemůžeme (spoluvlastnictví). Chtěl by ručit zakoupeným bytem.

Není tady

#25 7. 3. 2006 22:07

Misha
♥♥♥♥♥♥-

Hana12345 napsal(a):

Misha napsal(a):

Hana12345 napsal(a):

Děkuji za odpověď. Omlouvám se za pozdní reakci, pobývala jsem v zaměstnání od rána do večera, takže jsem neměla čas si tady nic pořádně přečíst. V Ostravě se dá koupit byt v osobním vlastnictví (to syn chce) za 600000 až 800 000 Kč. Domem ručit nemůžeme (spoluvlastnictví). Chtěl by ručit zakoupeným bytem.

výpočty: 16tis. ČM, odhad 800tis., úvěr 800tis., fixace 3 roky

banka       úrok          splátka
KB          4,59%         5 100 Kč
ČMHB     5,05%        5 302 Kč
GE          4,59%         5 100 Kč
WHB       4,40%        5 018 Kč
ČSOB      4,70%        5 148 Kč

výpočty jsou počítány s aktuálními úrokovými sazbami bank, které se mění. V případě vyjednávání úvěru je možné, že se již sazba bude o pár desetin procenta lišit. Pro obecnou představu, ale tyto výpočty postačí smile

nejnižš splátka vždy neznamená nejlepší banku. Já bych Vám v tomto případě doporučila KB nebo GECB

přeji krásné bydlení synovi (bez rodičů smile ) storstark

Upravil(a) Misha (7. 3. 2006 22:08)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí