Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 19. 2. 2006 15:59

Kamila S
Host

dráždivý suchý kašel a horečka u dítěte

Tak tohle dobře znám...
Nám obvykle pomáhá Mucosolvan sirup na uvolnění toho suchého kašle, ale pokud jsou k tomu i horečky, skončí to většinou antibiotiky. Nevím, jestli ale to znáš , že sirupy typu Mucosolvan /tedy na vyvolání kašle - vykašlání hlenu / by se neměly podávat před spaním, jelikož právě nutí ke kašli. Lepší je dát na noc buď Pleumolysin či Dithiaden atp. k utlumení.
A před zvracením pomáhá tzv. lehká kašovitá strava, která lépe přilne ke stěnám žaludku , jako např. bramborová kaše..  Záleží, jestli jí do malé dostaneš. Je to s malými broučky trápení, člověk by si to nejraději odkašlal za ně, kdyby mohl.sjuk Přeji brzké uzdravení.

#2 19. 2. 2006 17:54

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: dráždivý suchý kašel a horečka u dítěte

Nechej vedle dítěte na židli rozvěšenou mokrou osušku, zvlhčí vzduch v místnosti a mělo by to taky pomoci, jinak souhlas s Kamilou.

Mája

Není tady

#3 19. 2. 2006 18:22

Kamila S
Host

Taky souhlas a ještě jsem zapoměla : hodně větrat, čerstvý vzduch je potřeba, ale ať nefouká na malého maroda..rock

#4 19. 2. 2006 18:56

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

a až půjdeš k doktorce, ať zkusí, jestli to není alergie...sice ta teplota by tu nemyla, ale mohlo to být jedno s druhým- takže  z odběru krve lze zjistit, jestli dítě není alergické...

Není tady

#5 19. 2. 2006 20:04

Kamila S
Host

Takhle vysoká teplota u malého dítěte spojená s kašlem - na to asi sirup na kašel nestačí.Záleží jak dlouho už to takhle probíhá. Doktorka nenavrhla jiné řešení ?? Nejsem zastáncem antibiotik, ale někdy není zbytí. Před týdnem jsme to taky řešili a po dvou dnech užívání Klacidu bylo po teplotě a do týdne i po kašli. Tak držím palce.

#6 20. 2. 2006 14:26

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Holky, nasaďte ty moje (já vím) stále omílané ,,cibulové ponožky". Fungují vážně na vše a já se už tolikrát vyhla u své malé antibiotikám.

Není tady

#7 20. 2. 2006 18:54

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Tak zkus octové ponožky - voda s octem,namočit, vyždímat oblíknout.
Tvaroh dát na plátýnko, omotat chodidlo a navléknout teplou ponožku...

Není tady

#8 21. 2. 2006 8:43

Kamila S
Host

Někdy to fakt zabere, ale mám ještě a pěkně dlouho asi budu mít pod kůží situaci, kdy malá /2roky/ měla 5x za sebou zánět středouší se 40 horečkami a já jsem nebyla ničím schopná tu teplotu srazit. Zkoušela jsem snad všechno, co mi kdo poradil a zoufalá byla ráda, když jí daly nějaká antobiotika a já se nemusela bát, že mi zemře v náručí kvůli horečce.
Je to asi velmi individuální, ale nám se osvědčenými zábaly, koupelemi ve vlažné vodě, cibulovými, tvarohovými či slivovicovými "návleky", běžnými léky na teplotu atp podařilo vždy stazit horečku o půl stupně či stupeň , ale jen na krátkou dobu a vše nastalo znova.A pak se  ještě  nabalily angíny.
Nakonec jsme po půlročním boji skončily v nemocnici na kapačkách, protože nám už prý doktorka neměla co dát.
Je to už 3 roky, jakž takž se držíme, ale kolikrát si říkám, že jsem z toho na psychologa ještě po letech :-)
A s každým, kdo nemůže překonat boj s horečkou sdílím empatie.

#9 21. 2. 2006 9:11

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Tak to je mi líto, že cibulové ponožky nezabraly.
Není nic horšího, když ti naši malí trpí a my jim nemůžeme pomoci.

Není tady

#10 21. 2. 2006 14:32

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Psí sádlo je fakt dobrý ale stačí i nahřátý olejový obklad - olej nahřát aby byl příjemný napustit jím obklad, který přiložíš na hrudník, přes to igelit a ručník ....
V podstatě můžeš použít jakýkoli, jde o to, že to teplo prokrvuje hrudník.
V lékárně ale prodávají přímo mastičku pro děti s průduškama, kterou se hrudník namaže.
udělej jí cibulový sirup - nastrouhej cibuli, zasyp cukrem a po chvíli již lžicí sbíráš šťávu, dávej po lžicích. Mně nechutná ale pomáhá.

Není tady

#11 21. 2. 2006 15:05

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Ono to celou noc na tom hrudníčku nedrží, toho se neboj, buď jí to sundáš ty, nebo si to sundá sama.
Ještě něco, přestaň zkoušet nové a nové, zánět průdušek má každé dítě, některé i víckrát do měsíce. Drž se jedné léčby dokud se nevyléčí. Než se změní struktura kašle, tak to tři dny trvá, pokud za dva dny přestaneš a začneš něco jiného nediv se, že to nepomáhá. Taky přestaň panikařit, je spoust apodpůrných pomocníků, použij je a vytrvej. Třeby pinosol do koupele, fakt dobrá věc - v lékárně. Na pití vincentku - v lékárně. Nech ji v klidu a vydrž s jednou léčbou aspoň 4 dny, nečekej zázraky po jedné noci. Soudím, že máš jedno, jinak zdravé dítě. Co malá bere za léky?

Není tady

#12 21. 2. 2006 15:21

Ela
♥♥-----

Berusko,
nečetla jsem úplně všechny příspěvky - možná ti to už někdo poradil.
Mé dceří 1,5 roku moc pomohl na suchý kašel Silomat sirup a na teplotu Paralen 100 čípky.

Není tady

#13 21. 2. 2006 16:56

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

Cilko,  ty týráš děti vincentkou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Panebože, černá můra mého dětství, ale fungovala skvěle, na otázku ještě je ti zle jsem v hrůze odpovídala že rozhodně není, jen aych tu hrůzu nemusela pozřít:-(
skurtmad

Mája

Není tady

#14 25. 2. 2006 22:23

Eva01
Host

Mému synkovi zabírá skvěle tymiánový krém a Eucasol od firmy JUST.
Právě když měl takovéhle hrozné záchvaty kašle, nic nezabíralo a drželo se ho to dva měsíce(byly jsme teda bez teploty) a všechno zvacel, tak to bylo lepší, že se to namazalo na hrudníček, mezi lopatky a taky na chodidla. Tymián je vlastně přírodní antibiotikum, taky rozpouští hleny a povzbuzuje imunitu.ten Eucasol čistí vzduch a likviduje viry.na oboje nedám dopustit. hodně zdravíčka.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí