|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Něco o nás, CLOSTILBEGYTKÁCH
:
(vysvětlivky)
= domácí samosnažilky
= snažilky s pomocí IVF
http://www.youtube.com/watch?v=eO27B563GYg
http://video.about.com/infertility/In-V … zation.htm
= hodně nadějné snažilky s duchem // na testu
= ofiko těhulky
= maminky
NÁVOD NA METŘÍKY : http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8330

Snažilenka -Ročník 1975.Straší tu jako příklad pro všechny Clostilky, že se dá otěhotnět a porodit a to dokonce 3x
3 děti, všechny po užívání Clostilu. Syndrom polycystických ovárií (PCO).
Natálka : čekali na ní dlouhé 4 roky, z toho 2 roky užívání Clostilu podle schéma : 6 cyklů Clost. a 3 cykly vynechat. Dávka : 3x denně 2 tbl. od 5DC, 15DC Pregnyl, od 18DC Provera.
Zadařilo se : v lednu 1999 v prvním cyklu po dobrání Clostilu (po přislíbení laparoskopie která se nakonec nekonala po objevení //)
Daneček : rozhodnutí o pořízení sourozence padlo v listopadu 2006. V prosinci 2006 1.cyklus s Clostilem v dávce 2x denně 1tbl.
Zadařilo se : v lednu 2007 2.cyklus s Clostilem v dávce 3x denně 1 tbl, 15DC Pregnyl, od 18DC Utrogestan.
Vítek
Zadařilo se : po samodávkování Clostíku 1-0-1, bez kontroly UZ, bez Pregnylu. 7.1. objeveny // na testu. Víteček se narodil o měsíc dřív.

Silvi.100 - Snaženíčko o první mimi od března 2007. V roce 2000 prodělána operace cysty, při které odstraněna pravá strana - vejcovod i vaječník, levá v pořádku, nakloněná děloha.
První návštěva CAR (Pronatal) srpen/září 2008 - objevena velká cysta a doporučena laparotimie. Při ní odstraněny srůsty, endoška, cysta i 2.vejcovod. Zachován zbytek levého vaječníku (asi 3/4). Nyní hormonální léčba-umělá menopauza, 25.11.08-píchnuta 1. injekce Diphereline 6.1.2009 bude 2.injekce a 3.únor, 3. března poslední a za čtrnáct dní po této, tedy 17. března začíná stimulovat na IVF
Bohužel 1.IVF nedopadlo, 2.IVF: 8. 7. OPU-8 oocytů - embryjka dány k ledu :-(-endometrioza v aktivním stádiu-je i v děloze-ADENOMYOZA!Sliznice místo růstu klesá. Opět suprese - píchnut Diphereline na navození umělé menopauzy-prozatím na 3 měsíce, pak příprava sliznice a KET IMUNO-zjištěny nějaké zabiječné buňky,špatná srážlivost krve...,aktuálně-opět Diphereline,předepsán MEDROL,bere wobenzym!
Výsledky kontrolního imuna č. 3 - OK!!!!
květen snad už KET!
Plány: 1.den cyklu (měla bych to dostat cca 3.května) mám začít brát Estrofem na růst sliznice, zavolat dr. z CAR, že začínám ty léky brát a domluvit se na ultrazvuk za 14.dní....kontrola, zda sliznice roste či neroste....18.5.:Vše OK. Sliznice má zatím 8mm. Estrofem beru dál, dr říkal, že ještě určitě něco povyroste. Od soboty utrogestan 3x2 a v úterý si mám volat v kolik hodin jet na KET, popřípadě mi řeknou, že se nekoná v což samozřejmě nedoufám
První krok mám za sebou s pocitem velké úlevy a do dalších už jdu zase s mnohem větší chutí
26.5. Měli jsme šest embryjek zavedeny tři....musela jsem podepsat, že souhlasím se zavedením všech tří a případné redukci jednoho při chycení všech....ta pravděpodobnost je ale miniaturní. Embryoložka říkala, že to nedělají rádi a příliš často, ale že v mém případě je to vhodné...že to jedno zbylé embryjko by už stejně nebylo na zmazení a že se mi tak KET vyrovnává ET...jako, že mi to zvyšuje šanci...což je jasné. Teď doufáme alespoň v jednoho siláka
30.5. zašpinění, 4.6. negativní TT a začalo krvácení
26. 6. 10 - Imunologie - odběr krve + poslána na podrobné hematologické testy
9. 7. 10 - hematologie + konzultace
Přes léto pauza a vysazení všech léků CAR 26. 8.

Johanka12 - jedno dítko po Clostíku .Tři roky trápení po různých vyšetřeních, laparoskopie, laparotomie, 2X lázně, Mojžíšová, hormony... ale zázrakem nám vyšla na první pokus po Clostíku a to folíci nic moc.
Nyní Centrum asis.reprodukce Brno.
7.7. Sliznice 7mm, folík vpravo 17mm a vlevo 18mm a 20mm. V pátek jdeme do třetice do IUI. Tak se u mně zase nastartovala naděje.

Ledoveček - ročník 1980
Snažení o první mimčo. MS po ukončení brání HA (3 roky) měla za rok asi 3x. Pak už nebyla vůbec. Udělán horm. profil, který dopadl docela katastrofálně: ženské hormony na dolní hranici a mírné zvýšený testosteron, proto nedocházelo ani k ovulaci a vůbec ne k menstruaci. Nasazen 5.-9.DC Clostilbegyt 1-0-0, od 16. dne Duphaston.U manžela zjištěna astenospermie,čili horši pohyblivost - nasazeny vitamíny.
25.2.2009 návštěva Fertimedu Polanka nad Odrou. Několik IUI bohužel neúspěšné, teď si dali pauzu a dál se na to vrhnou někdy v roce 2010......Překvapivě 13.11. na testu // - bohužel neprosperující těhotenství
Zahájena stimulace na 1.IVF :
18.6. horm.profil.OK,picham puregon,2x150j.
23.6.kontrola UZ: 6.den stimulky levy vajecnik 4x11mm, 1x10mm; pravy moc nereaguje 2x 8mm
28.6. OPU a krásných 13 vajuch
30.6. 8 umřelo,jedno se nevyvijelo,3 nejsou az tak kvalitni maji sice 4 bunky ale s fragmentacema, a jedno ma sice 6 bunek,ale ma mnohem horsi kvalitu
1.7. ET - ma u sebe dve embrysky jedno je 8bunecne a druhe 5bunecne
3.7.jedeme pro stenatko HURAAAAA
12.7. :
15.7.:
18.7.:
20.7.:
26.7.2010:
Na UZ váček 0,93mm dle tabulek 5+0tt, od OPU 26.den, o týden se opožďujeme, vzali mi krev, kontrola za týden, nevím co si o tom mám myslet ale na jásot je brzo, takže zase týden strachu.
Od nás pro štěstí..... 
Kaťulka 33 Ročník 1975. Snažení se o mimi 2,5 roku,proveden horm.profil,výsledky-zvýšený Prolaktin,nasazen Dostinex,nyní Prolaktin v normě,provedena průchodnost-zjištěn jeden vejcovod neprůchodný,druhý zcela průchodný-dostačující pro otěhotnění,po LPSK-nenalezeno nic patologického...manžel výsledek spermiogramu-málo spermiků a jejich snížená pohyblivost, užívání Clostilu 1-0-1 tři měsíce,nyní žádná léčba,v plánu další návštěva Fertimedu,za sebou neúspěšné 1.IUI a čekání na další... Poslední MS 9.10.09,7.11.09 nečekaně // po 2,5 letém snažení a druhé IUI,18.11.09 bublinka 7 mm,26.11.máme
,8.12.09 je konec, o mimi jsme přišli...srdeční akce 0,ZT v probíhajícím 9TT...,revize prosinec 09,teď je na řadě odpočinek....a nový snaženíčko

Sima 75 Ročník 1975. Snažení o první mimčo od srpna 2008 ,v srpnu 2008 laparoskopie odstraněna endometrioza a cysty , kousek leveho vajecčníku odebrán jinak vše zůstalo,momentálně opět cysta levý vaječník 2,5 cm teď se to neřeší.
Návštěva CAR navrhnuto IVF,IUI je prý ztráta času,Endometrioza-zhoršené krevní testy
27.6.nečekaně jsou tam // Bohužel v 13.TT (27.8.) revize.
18.02.laparoskopie - hysteroskopie a pruchodnost vejcovodu.CA125-testy na endometriozu jsou mega vysoke hodnota je 86,7.laparka dopadla dobre endometrioza prozatim znicena ,cysta taky a zustalo vse ,levy vejcovod pod vetsim tlakem zprovoznen a nasadime clostilbegyt. Nyní domaci snazo
22.6. horm.profil v naprostem poradku
Mojzisovou zacinam cvicit od pondeli 28.6.
Plány : v srpnu zaciname vyrizovat IVF které je v plánu v září 

Slanina:-) vek 28 let
po 9 letech vysazena HA, nepravidelna MS, navsteva v CAR, zadne velke problemy nezisteny, po 2 mesicich brani clostilbegytu otehotneni prirozene, ale v 10tt revize. po 3 mesicni pauze opet do CAR, 1. inseminace nevysla ( byl ale jen 1pokus), za dalsi mesic 2.IUI ( 2x) a cekame...Manzel spermiogram nic moc...Nyní domácí snaženíčko a 31.1.objev // hurááááá
TP 7.10.2010 

Orcha - Od 04/08 v péči CAR po ročním zkoušeníčku doma. Nechtějí růst folikuly - bez stimulace. Manža je OK. Clostík a Puregon nepomohl. Po Gonalu 1. IUI - neúspěšně. Poté, po radě dr., že IUI nemá cenu, následovalo v 01/09 1.IVF - neúspěšně. Pak nějaká pauza a následně zkoušeli s dlouhým protokolem 2. IVF - v 06/09 potvrzeno těhu, 4.8. ale byla revize - ZT v 10-12. týdnu
V 11/09 plánovali KET jednoho zamrzlíka, bohužel se po rozmrazení nevyvíjelo. KO u dr. v lednu a domluva na 2.IUI. Chtějí vyzkouset par pokusu IUI, než se zase pusti do IVF. 

Falka Věk 29 (v červenci 30) let
Vysazení HA v létě 2008, po vysazení bez MS, jen po Duphastonu
Snažení od dubna 2009, ovšem stále bez MS a tudíž i bez ovu, v září 2009 přechod k jinému lékaři + změna zaměstnání a pauza do konce roku
Další snažení od ledna 2010, 2 cykly s Clostilem 1-0-0, ovšem bez UTZ, Pregnylu.... bez úspěchu, přítel horší spermio....
Květen 2010 Gennet, zjištěn PCO, čekáme na vyšetření průchodnosti vejcovodů a nový spermiogram a pak snad pár IUI... pokud nevyjdou, nebo budou špatná vyšetření, tak rovnou IVF. 16.6. HSG - zřejmě oba vejcovody neprůchozí, plus to vypadá na srůsty v děloze, bude následovat laparka zřejmě v srpnu a pak snad IVF..? 

Upravil(a) Snažilenka (26. 7. 2010 16:02)

Není tady
NAŠI ZNÁMÍ POMOCNÍCI :

indikační skupina
Gynekologikum, syntetický hormon s výraznými antiestrogenními účinky.
charakteristika
Klomifencitrát je nesteroidní látka se slabým estrogenním účinkem. Vazbou na receptory pro estrogeny vytěsňuje přirozené estrogeny a působí jako silný antiestrogen. Stimuluje sekreci gonadotropinů adenohypofýzy, upravuje způsob jejich vylučování a tím indukuje ovulaci a podporuje vývoj a zrání žlutého tělíska.
indikace nebo použití
Anovulační sterilita hypotalamického původu při dostatečné endogenní produkci estrogenů, potvrzené progesteronovým testem; anovulační sterilita při syndromu polycystických ovarií (resp. syndromu Steinově-Leventhalově); sterilita při luteální insuficienci; amenorea po přerušení steroidní antikoncepce při pozitivním progestronovém testu, jako doplněk léčby sterility u hyperprolaktinemie po normalizaci hladiny prolaktinu ergolinovými deriváty. Oligospermie (výsledky nejsou jednoznačné).
kontraindikace
Těhotenství, poruchy jaterních funkcí a onemocnění jater, ovariální cysty, karcinom endometria, patologická nevyjasněná gynekologická krvácení.
nežádoucí účinky
Návaly a poruchy vidění, závrať, bolesti hlavy, nauzea, vomitus(zvracení), deprese, pocit únavy, podráždění, nespavost, přírůstek váhy, bolesti v hypogastriu(žaludek) a vazomotorické symptomy.
Po dlouhodobé kúře může dojít k reverzibilnímu vypadávání vlasů, urtikarii(kopřivka) nebo alergické dermatitidě, dysmenoree(bolestivá MS). Riziko cystického zvětšení ovarií až syndromu hyperstimulace a vícečetných těhotenství.
dávkování
K vyvolání ovulace se doporučuje začít terapii 5. den cyklu (po spontánní nebo provokované menstruaci progesteronovým testem) 1 tabletu denně po dobu pěti dnů. Při neúspěchu se dávka zdvojnásobí. Nedojde-li k bifazitě křivky bazální teploty jako nepřímému ukazateli ovulace, závisí další postup na průběhu cyklu. Dostaví-li se menstruace spontánně, zvýšíme v následujících dvou cyklech dávku klomifenu na 100 mg denně opět od 5. do 9. dne cyklu. Jestliže se spontánní menstruace nedostaví, ukončíme cyklus nejdéle po 42 dnech vyčkávání progesteronovým testem a po vyvolané menstruaci aplikujeme zvýšenou dávku klomifenu. Další zvyšování dávky (nad 100 mg denně) je většinou bezúčelné a riziko nežádoucích účinků je větší. Nedojde-li k bifazické odpovědi ani při cyklu se 100 mg klomifenu denně, pak žena na tuto léčbu nereaguje a nemá smyslu ji prodlužovat. Léčba klomifenem se někdy kombinuje s aplikací choriového gonadotropinu: za týden po skončení aplikace klomifenu injikujeme jednorázově 4500 IU choriového gonadotropinu i.m.
Dojde-li po klomifenu k ovulaci, ale trvá sterilita s nízkou tažností a nedostatečnou krystalizací cervikálního hlenu (důsledek antiestrogenního působení klomifenu), přidává se během 7 dnů po ukončené aplikaci klomifenu estrogen. Neotěhotní-li žena v průběhu 6 ovulačních cyklů při klomifenové léčbě, přerušujeme terapii alespoň na 3 měsíce. I v cyklech, které následují po cyklech ovlivněných klomifenem, může nastat ovulace a otěhotnění. Při postantikoncepční amenoree se podává 50 mg/den.
poznámka
Pro přechodný útlum ostrosti zraku nemají ženy, které je užívají, řídit motorová vozidla, pracovat u strojů a ve výškách. Před zahájením léčby klomifenem je nutné prokázat dostatečnou produkci ovariálních estrogenů, nejlépe pozitivním progesteronovým testem. Těhotenství po léčbě klomifenem je rizikové, ohrožené potratem. Indikována je aplikace čistých gestagenů(Utrogestan, Duphaston).
Jak Pregnyl účinkuje a k čemu se používá
Pregnyl je získáván z moči těhotných žen, obsahuje hormon známý jako gonadotrophinum chorionicum humanum - lidský choriový gonadotropin (nebo jednoduše hCG). V těle působí jako LH (luteinizační hormon)=řídí dozrávání folikulu a ovulaci.
Nejsou známy jiné léky, které by mohly účinky přípravku Pregnyl ovlivnit. Současné použití gonadotropinů a klomifeniumdihydrogencitrátu (Clostilbegyt, Clomhexal) může posílit reakci folikulů.
Těhotenství.
Při otěhotnění po léčbě preparáty obsahujícími gonadotropiny je zvýšené riziko dvojčat či vícečetných těhotenství. U žen s poškozenými vejcovody existuje mírně zvýšené riziko ektopického (mimoděložního) těhotenství.
U žen, které se léčí pro neplodnost, může být mírně zvýšeno riziko potratu.
Není známo, že by Pregnyl jakkoliv ovlivňoval pozornost a schopnost soustředění.
Správné užívání
Tento lék může být aplikován injekcí do svalu (aplikuje pouze lékař nebo sestra) nebo těsně pod kůži. Ve druhém případě si můžete injekce aplikovat sami nebo Vám je může aplikovat partner/-ka. Před použitím je třeba prášek rozpustit v rozpouštědle, které je obsaženo v ampuli s tekutinou. Injekce jsou podávány pomalu do svalu (například do hýždí, stehna nebo horní části paže) nebo těsně pod kůži (například na břiše).
Jaké množství?
U žen se obvykle používá 1 injekce k navození ovulace a nejvýše 3 injekce pro podporu fáze žlutého tělíska (luteální podporu).
Možné nežádoucí účinky
Při použití preparátů s obsahem gonadotropinů derivovaných z moči byly zaznamenány reakce v místě vpichu, jako je vytvoření modřiny, bolest, zarudnutí, otok a svědění. V ojedinělých případech byly zaznamenány alergické reakce; obvykle se jedná o bolest a vyrážku v místě vpichu. Vzácně se mohou vyskytnout celkové reakce, jako je vyrážka a horečka.
Pokud jsou vaječníky nadměrně stimulovány přípravkem obsahujícím FSH a je podán Pregnyl, může dojít k nežádoucí nadměrné stimulaci vaječníků. V takovém případě můžete pozorovat bolest břicha spolu s pocitem na zvracení nebo průjmem. Proto se při výrazné bolesti břicha ihned spojte se svým lékařem, a to i tehdy, dostaví-li se tato bolest několik dní po podání poslední injekce. 

Není tady
Simi tak to je super zpráva
jen aby neotěhu mamina
si dělám prču...ivf to jistí a určo klapne

Není tady
Silvi.100 napsal(a):
![]()
![]()
já už dlouho nebyla prvnííííí, tak mi to pro jednou přenech néééé, si přece kamarádka ???
jak jde o hru na kamaradstvi nehraju 

jinak nerikala ,ze byc to melo byt IVF jen prirustek tak nejak doufam ,ze se zadari prirozene mam strach z toho IVF ,jak to vidim kolem sebe kolika nevyjde tak nevim fakt se celkem obavam 
Není tady
Simí není čeho
ale pokud do toho chceš jít se strachem, že to nevyjde...tak se dál snažte přirozeně 
Když hra tak hra...tak si prohrála

Není tady
Silvi.100 napsal(a):
Simí není čeho
ale pokud do toho chceš jít se strachem, že to nevyjde...tak se dál snažte přirozeně
Když hra tak hra...tak si prohrála![]()
no a co jako priste vyhraju a vyhraju a vyhraju 

Silvinko ja uz musim sem v praci tak zase nekdy ,ja ted jen nakukuji nejak nestiham ,ale i tak sem rada ,ze jsem te tu stihla 
Není tady
Kesám si na blbým místě, tak ještě jednou :
b]Ledi,[/b] držím 
na zítřek. 

Popi, tfuj tfuj a pořádnou úrodu kvalitních vajuch. 

Sáří, 
ať to vyjde, teď se vše pěkně rozjíždí. 

Kaťulko, kdy testnem ? Já už tento měsíc se nervovat nenechám a pokud nedorazí ms do příštího pátku to bude 15DPO tak testnu. 
Není tady

Holky všem hodně štěstííííííííí
v novém chlívečku 

Není tady

Simi,kartářka super
a neřekla kdy? Jako jak dlouho se máš ještě nervovat ať víš
a přidávám se ohledně IVF,je to pro mě nějaká vzdálená kapitola "plná strachu"......a pořád taky tak nějak ve skrytu duše doufám... 
Silviiiiiiiiiiii bramboráky
ty já k smrti ráááááááááád
a s hodně česnekem 
Johanko o.k. domluveno do příštího pátku jestli nedojde,testnu taky 
Snaži neběžela jsem pro testy,ty už mám nakoupeny do zásoby z minula
kdybych je jako náhodou potřebovala někdy,tak ať jsou po ruce ....
jsem se jako dívala jestli mají dost dlouhou dobu spotřeby,ať mi tam třeba nevokoraj ve skříňce

Není tady

Katuli,IVFka se nemusis bat,sice je to narocna procedura s nejistym vysledkem,co mi dala posledni nadeji mit dite,nemam vyhrano,ale pred ivfkem jsem tolik verila, ze to vyjde prirozene,ale nebylo nam dano,tak jsme museli zkusit toto.Samorejme,ze ivf ti nedava jistotu uspechu,ale muzes si rict,udelala jsem vse.
Vsem nesmirne drzim pesti,abyste ivf nepotrebovali,pokud ale budete citit,ze ivf je posledni sance,tak je treba do toho jit s tim,ze tomu aspon trochu budete verit,my snazilky dokazem vydrzet cokoli.At to boli jak chce.
A pro ty,co chodi do fertasu,tak v polance je fakt dobre.
Simi,co rekla kartarka?Jsem zvedava jako opice. 
Není tady
ledovecek napsal(a):
Katuli,IVFka se nemusis bat,sice je to narocna procedura s nejistym vysledkem,co mi dala posledni nadeji mit dite,nemam vyhrano,ale pred ivfkem jsem tolik verila, ze to vyjde prirozene,ale nebylo nam dano,tak jsme museli zkusit toto.Samorejme,ze ivf ti nedava jistotu uspechu,ale muzes si rict,udelala jsem vse.
Vsem nesmirne drzim pesti,abyste ivf nepotrebovali,pokud ale budete citit,ze ivf je posledni sance,tak je treba do toho jit s tim,ze tomu aspon trochu budete verit,my snazilky dokazem vydrzet cokoli.At to boli jak chce.
A pro ty,co chodi do fertasu,tak v polance je fakt dobre.
Simi,co rekla kartarka?Jsem zvedava jako opice.
Ledi mamka byla a kartarka rekla jako prvni vetu cekejte prirustek do rodiny a nema kdo ,bracha nic takze ......
Není tady
Teda Silvi to sis dovolila hodně, první příspěvek byl schválně rezervovanej pro chronickou vyhrávačku Símu
(už jsem taky jednou dostala sprďáka proto jsem si ani netroufla napsat že vás tady vítám a přeju tak krásné // na testu jako má Ledí

Simi - jakto že spiníš když máte mít dle kartářky přírůstek 
Johanko a Katí - chcete ušetřit za testíky, co?
Žádný takový, povinně testnout už 11DPO!! 

Není tady

Simi, ale to vypadá bájo !!!
... btw - jak dopadl brácha, klidně do SZ 

Není tady
Snazi jako to je do pul roku neeee

Mila a zlata Silvinko ,Snazi ma pravdu jak muzes chronickou soutezici takhle vykopnout ,respektive predbehnout
jako "starou kozlici " novym kouskum naucim ,ze Snazi 
a mladou ne to by bylo abych si te pristi kolo nevychytala

Popi v listopadu jde ven a v sobotu za nim jedem ,tak uvidim 
Není tady
Tyyy jo jakou starou kozlici
- dyť jsi starší než já
- to si vyprošuju
já takový mláďátko

Silvi zapomněla jsem Ti pogratulovat k dobrýmu kaufu
Popi a Tobě tfuj tfuj tfuj
pro štěstí 

Není tady
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu, ale jdu za sáří 
Jinak když už jsem tu, tak všem co mají //
přeji ať je vše v pořádku a těm kteří na ně teprve čekají, ať se jim brzy ukáží v plné kráse 
Není tady

Zemi,neomlouvej se a choď k nám
přeju Ti totéž kočko 
Ledííííííííííííííí na dnešek
držím a jsem zvědavá,kolik jich tam bude

Není tady

Sáříííííííííííí na Tebe myslím a už chci aby bylo 25.7.

Simi a kartářka řekla do půl roku jo
? Tak to je v cajku 
Není tady

katuli,diky,byla bych stastna i aspon jedno zdrave.
Není tady
Kaťul nevíš v kolik tam ledí šla? Já myslela že jde AŽ ZÍtra
Ahoj Zemí
Není tady