Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 14. 7. 2010 13:54

lady ZP
♥♥♥----
Místo: Praha

Re: Partner nechce dítě,které nosím!

pencila napsal(a):

lady ZP napsal(a):

Nikoho k ničemu nedonutí, takže když celou rodinu (on dalšího nic nechce) tak je to jasné - přerušení. Není to zas až tak velká tragedie.hmm

a jak může vědět, že když bude po jeho a dítě si nechá vzít, že s ní opravdu zůstane? roll
byla jsem na semináři, kde se paní shodly na tom, že když šly pod naléhaním partnera na potrat, vztah šel stejně do háje sad
já bych poradila si dítě nechat a chlap - pokud za to stojí a stojí o vztah - se postaví k tomu jako chlap..

KDYBY KDYBY  kdyby byly v řiti ryby nebylo by třeba rybníka.
Řekla bych asi moc seminářů.

Žít a nechat žít

Není tady

#52 14. 7. 2010 15:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

Selima napsal(a):

sahleb napsal(a):

Nechti dalsi dite nebo nechtit dite vubec je logicke ale zaroven je logicke se postatat jako dospely clovek o to, ze ta situace nenastane. Co udelal tento budouci otec, podezriva partnerku a vyhrozuje. Antikoncepce pro muze je jednoducha a spolehliva. Nebo proste nemit sex.

Koukam ze i mezi zenami se rozsiril nazor, ze mit dite se da jen po odspuhlaseni partnera. Mit dite neni nic spatneho,podle mne. A chtit ho uz vubec ne.

Mít díté se dá rúzné, ale mít dítě a k tomu ešte milujúceho ocka, ktorý sa pomerne rád postará - a nielen finačne, to sú dve veci. Myslím, že ani žene by sa nepáčilo, keby chcela mať dieťa a muž by sa bránil zubami-nechtami, chránil a podobne... a naopak, keby ju trebárs znásilnil, aby s ňou mal dieťa.... ja proste neverím na veci robené "lebo ja chcem" a "natruc", hlavne pokiaľ ide o dieťa. Tam by sa mali obaja slobodne rozhodnúť, bez podrazov a manipulácií. Našťastie toto je iný prípad, "úraz" - aj tak ésa stávajú, a dosť často.

No ona to dite zrejme akceptuje a tesi se na nej ale ne ten muz.Takze muz nechce a ma na toplne pravo, ovsem jeho rozhodnuti nemit dite se u dospeleho cloveka musi nejak projevit. Treba tou antikoncepci. On si pozor nedaval, ale nasledky odmita a vyhrozuje. O to mi slo.

Jinak mnohym zenym na svete by se libilo, kdyby se muz chranil zuby nechty.  Nerozumim vzbec tomu znasilneni. To je snad neco jineho.

tak bay osm bola úplne presná - chrániť sa asi mali OBAJA partneri, nie? Hoci, ktovie aká bola dohoda. Znásilnenie bolo príkladom toho - extrémnym - aké je to MAŤ DIEŤA, LEBO JA CHCEM. U ženy je to ešte silnejšie, ale myslím si, že ani u muža nie je bohviečo mať dieťa, ktoré výslovne nechcem... hmm Druhá vec , a to súhlasím, je v tom prípade aj niečo konať (resp. nekonať, chrániť sa...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 14. 7. 2010 15:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

pencila napsal(a):

a jak může vědět, že když bude po jeho a dítě si nechá vzít, že s ní opravdu zůstane? roll
byla jsem na semináři, kde se paní shodly na tom, že když šly pod naléhaním partnera na potrat, vztah šel stejně do háje sad
já bych poradila si dítě nechat a chlap - pokud za to stojí a stojí o vztah - se postaví k tomu jako chlap..

No, on má v tom, vykašlat se na své dítě, už praxi - o své dítě z prvního manželství se stará také jen "dálkově".

Máš o tom nejaké bližšie informácie, ktoré sú nám neznáme? Alebo poznáš okolnosti rozvodu, intenzitu stretávania sa, apod., že si hneď hotová s úsudkom, odsudkom, aj rozsudkom?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 14. 7. 2010 15:24

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Můj názor je, že pán je už postarší, není žádná velká výhra, když moc nepomáhá a chtěl by mít také klid už...jedno dítě velké má, druhé malé také. Je to těžké, ale Ellischka  nemůže mít všechno, i děti dle svého přání, i tak "skvělého" partnera. V čem je skvělý, když není moc pro další dítě, nerespektuje přání ženy,moc nepomáhá.... to nevím. Možná si ho jen idealizuje.

Není tady

#55 14. 7. 2010 15:28

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

pencila napsal(a):

No, on má v tom, vykašlat se na své dítě, už praxi - o své dítě z prvního manželství se stará také jen "dálkově".

Máš o tom nejaké bližšie informácie, ktoré sú nám neznáme? Alebo poznáš okolnosti rozvodu, intenzitu stretávania sa, apod., že si hneď hotová s úsudkom, odsudkom, aj rozsudkom?

Mně připadá Selimo, že jeho dítě z prvního manželství nežije s ním v jeho rodině - tak jsem to nazvala dálkovým staráním se - žádný rozsudek, odsudek a cokoliv jiného, co mi podsouváš v tom nevidím - jen suše konstatuji. Stejným způsobem by se staral o to třetí dítě, když navrhuje, že odejde, jestli si ho El. nechá. Staral by se dálkové, nebyli by tzv. úplná rodina.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#56 14. 7. 2010 16:01

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Aneri napsal(a):

Můj názor je, že pán je už postarší, není žádná velká výhra, když moc nepomáhá a chtěl by mít také klid už...jedno dítě velké má, druhé malé také. Je to těžké, ale Ellischka  nemůže mít všechno, i děti dle svého přání, i tak "skvělého" partnera. V čem je skvělý, když není moc pro další dítě, nerespektuje přání ženy,moc nepomáhá.... to nevím. Možná si ho jen idealizuje.

Tak s tímhle souhlasím.
Na začátku, Eli, jsi psala, že je skvělý, pak že ti nepomáhá. No, chápu, že ve skoro pětačtyřiceti letech mít mimčo už se mu nechce. Ale BM má přesně v tomhle  věku dvouletýho klučíka a miluje ho, nenapadlo by ho, že by ho neměl. No, myslím, že pokud ti partner vyhrožuje odchodem, když si další dítě necháš, tak není ani skvělý, ale ani průměrný partner. Je to sprostý, takhle vyhrožovat.
Po pravě, holka, nemáš to jednoduchý, protože pokud dáš dítě pryč, přesto, že ho chceš, budeš na něj celý život myslet a partnera začneš časem nenávidět, že tě k potratu v podstatě přinutil. Navíc, promiň, ale takovýho člověka bych si nejen nevážila, ale nemohla bych s ním dál žít, natož ho pak milovat nebo jen mít ráda.
A když si dítě necháš, opustí tě? Co to je za bezcharakterního člověka. Můžete si o tom promluvit a společně zvážit vaše možnosti, ale ne že ti vyhrožuje, to je dost hnusný.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#57 14. 7. 2010 16:14

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Víš, Eli, cítím s tebou, ale rozhodnout se musíš sama, obojí je riziko, jak jsem psala výše.  Zvaž si, co uneseš. Ale držím ti palce, abys to zvládla, ať už se rozhodneš jakkoliv. Nebude to jednoduchý.

Není tady

#58 14. 7. 2010 16:45

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Eli, jak se to vyvíjí?
Já jsem o tom přemýšlela a vážně si nedovedu představit, že by mi chlap řekl a rozhodnul jak s těhotěnstvím naložit. Tedy přerušit. Zkrátka taková varianta by mi neimponovala. Myslím, že vyjádřit se k tomu  musí hlavně ta žena. A u chlapa bych ocenila, kdyby ji jen prostě podpořil, ať se rozhodne jakkoliv. .

Ale na druhou stranu bych se pro dítě rozhodla jen ve chvíli, kdy si budu jistá, že ho (a to všechno kolem) zvládnu. Vždycky se může stát cokoliv, jakákoliv změna, ale přesto bych musela vědět, že teď, já sama, zvládnu. Pokud bych se na to necítila, šla bych na UPT. Nestavěla bych to asi na partnerovi a jeho ano/ne.
Já si také nemyslím, že by to byla až taková tragedie.

To mluvím o situaci, která nastala - jaksi nechtěná.
Ne o plánovaném rodičovství.

Není tady

#59 14. 7. 2010 18:45

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima: ale myslím si, že ani u muža nie je bohviečo mať dieťa, ktoré výslovne nechcem... 

Když dítě nechce, neměl ho udělat.
Jasné jak facka, ne?

Není tady

#60 15. 7. 2010 0:16

Reny
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Píši z vlastní zkušenosti. Měla jsem partnera (44 let), který měl z jednoho vztahu 3 letého syna, k tomu 2 moje děti, ale přesto jsme si říkalo, že by bylo hezký mít jedno společný... buch po roce se to stalo. Jen jsem vyslovila podezření, že jsem těhu a ještě si nekoupila těhu test a jeho reakce byla: A dáš to pryč, viď?" Najednou jsem si připadala jako ve snu a veškerá láska k němu byla pryč. Do měsíce jsme se rozešli a já šla na potrat. Pocit, že s takovým to člověkem mám dítě a představa, že ho budu dalších min 18 let vídat byla nesnesitelná. A výčitky nemám, možná proto že mám 2 malé děti a není čas...
Takže, určitě se rozhodni hlavně podle sebe. Pokud jsou ve vztahu trhliny, zvaž jestli se jednou, v případě rozchodu, zvládneš o děti postarat sama. A věř, že je to náročné, ale dá se to zvládnout!
Držím pěsti.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2VbIGXDASrQKg19.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2UrIGXDASpAKd13.png

Není tady

#61 15. 7. 2010 10:00

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Reny napsal(a):

Píši z vlastní zkušenosti. Měla jsem partnera (44 let), který měl z jednoho vztahu 3 letého syna, k tomu 2 moje děti, ale přesto jsme si říkalo, že by bylo hezký mít jedno společný... buch po roce se to stalo. Jen jsem vyslovila podezření, že jsem těhu a ještě si nekoupila těhu test a jeho reakce byla: A dáš to pryč, viď?" Najednou jsem si připadala jako ve snu a veškerá láska k němu byla pryč. Do měsíce jsme se rozešli a já šla na potrat. Pocit, že s takovým to člověkem mám dítě a představa, že ho budu dalších min 18 let vídat byla nesnesitelná. A výčitky nemám, možná proto že mám 2 malé děti a není čas...
Takže, určitě se rozhodni hlavně podle sebe. Pokud jsou ve vztahu trhliny, zvaž jestli se jednou, v případě rozchodu, zvládneš o děti postarat sama. A věř, že je to náročné, ale dá se to zvládnout!
Držím pěsti.

Reny, takže Ty sis říkala, že by bylo hezký mít společný dítě, a řekla jsi to i partnerovi, mluvili jste o tom spolu předtím než se stalo to buch? Věděla jsi, že on další dítě už nechce? To je podle mě dost důležitý, o věcech mluvit a vědět jak partner přemýšlí a co si přeje. Pro dítě se rozhodují oba dva, ne jen jeden bez toho druhého roll

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#62 15. 7. 2010 10:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když dítě nechce, neměl ho udělat. Jasné jak facka, ne?
Mňo... vzhledem k tomu, že Eli brala antikoncepci, tak si ho asi jen tak neudělal, ne? Spíš bych to nazvala "provozní havárií" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Spíš mi chybí informace, jak a zda vůbec byli dohodnutí jen na jednom dítěti, jestli si třeba každej jen zabejčeně netrvá na svý představě dalšího života, o který ten druhej předem nic netušil.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 15. 7. 2010 11:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Selima: ale myslím si, že ani u muža nie je bohviečo mať dieťa, ktoré výslovne nechcem... 

Jasné jak facka, ne?

Pri údajne branej antikoncepcii? No, nemal s ňou asi súložiť a je možné, že po tejto nehode už ani nebude...  Ale ja to nevidím takto jednoznačne, sorry.

Brita

Není tady

#64 15. 7. 2010 14:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Selima napsal(a):

Tercila napsal(a):

Jasné jak facka, ne?

Pri údajne branej antikoncepcii? No, nemal s ňou asi súložiť a je možné, že po tejto nehode už ani nebude...  Ale ja to nevidím takto jednoznačne, sorry.

Vidím to jako Selima, muž věřil, že jeho partnerka je chráněná .....

Není tady

#65 15. 7. 2010 19:55

Reny
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

mariposa napsal(a):

Reny napsal(a):

Držím pěsti.

Reny, takže Ty sis říkala, že by bylo hezký mít společný dítě, a řekla jsi to i partnerovi, mluvili jste o tom spolu předtím než se stalo to buch? Věděla jsi, že on další dítě už nechce? To je podle mě dost důležitý, o věcech mluvit a vědět jak partner přemýšlí a co si přeje. Pro dítě se rozhodují oba dva, ne jen jeden bez toho druhého roll

Ano říkali jsme si to oba (nějak špatně jsem to napsala), dokonce s tím přišel on, ale později, když jsem byla už těhotná, tak mi řekl, že je rád, že jeho synovi už jsou 3 roky a že se vlastně na mimino necítí, že chce už svůj klid, ve 19,30 hod si sednout k TV a nebýt rušen. Sice mi navrhoval, ať si to teda nechám, že mě finančně zabezpečí, ale starat se nebude...
A já sama bych 3 děti, 4r, 2,5 a mimino nezvládla.

Upravil(a) Reny (15. 7. 2010 19:56)

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2VbIGXDASrQKg19.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjKyNDQ2UrIGXDASpAKd13.png

Není tady

#66 15. 7. 2010 20:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Reny, tak to jo. Je na tom zajímavý jak potom Tvůj partner otočil. Nejdřív to byl jeho nápad a když se zhmotnil, tak od toho dával ruce pryč. No ale napsala jsi, že jste se rozešli, takže jsi si to už vyřešila smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#67 15. 7. 2010 22:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila: Když dítě nechce, neměl ho udělat.
Jasné jak facka, ne?
Selima: Pri údajne branej antikoncepcii? No, nemal s ňou asi súložiť a je možné, že po tejto nehode už ani nebude...  Ale ja to nevidím takto jednoznačne, sorry.
Aprill: Vidím to jako Selima, muž věřil, že jeho partnerka je chráněná .....[/i]

Jistě - není nad to, když chlap může v tomhle směru hodit případné budoucí starosti za hlavu.... wink
Mmch: kdybych na jeho místě opravdu dítě nechtěla, ani by mě nenapadlo věřit pouze práškům... Ale co, jeho to ani v jednom případě (porod - potrat) bolet nebude, že.
Za sebe - po "tejto nehode" (mám na mysli vztahovou, psychickou) už bych s ním především nesouložila já hmm.
Reny, držím Ti palce ke správným rozhodnutím.

Není tady

#68 16. 7. 2010 9:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak ja si zasa myslím, že žena by mala maž toľko detí, koľko by prípadne zvládla SAMA, lebo okrem rozchodu či "otočenia" tatínka sa môžu stať aj veci ako úraz, choroba, nebodaj smrť, apod. Myslím si, že kalkulovať môže človek v podstate len sám so sebou. roll
Reny, urob to, čo vnímaš ako správne(alebo ako najmenšie zlo). A stoj si za tým wink .

Upravil(a) Selima (16. 7. 2010 9:23)

Brita

Není tady

#69 16. 7. 2010 12:07

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Mne se teda postoj manzela vubec nelibi, ale na druhou stranu nezname vsechny okolnosti. Treba se uz nejakou dobu predtim dohadovali zda druhe dite ano nebo ne. V takovem pripade se vubec nedivim, ze manzel nad "nahodnym" otehotnenim Ellischky dvakrat nejasa (presto ze ta v tom klidne muze byt naprosto nevinne). Vyhrozovani rozchodem pak muze byt dusledkem (treba neopodstatnene) domnenky, ze ho Ellischka podvedla, nikoli "lenosti" vychovavat treti dite.

Terci, uznavam, ze ten, kdo se rozhodne definitivne prestat s plozenim, ma moznosti jak se s vysokou uspesnosti pojistit (sterilizace).Nicmene, myslis, ze by Ellischka s takovym radikalnim resenim souhlasila (kdyz treba tajne doufala, ze ho jednou k druhemu diteti premluvi). Nebo bys navrhla, aby tak ucinil na vlastni pest bez souhlasu manzelky? To by me, priznavam, byt manzelkou, docela mrzelo. Jine druhy antikoncepce jsou pod temer vyhradni kontrolou zeny, s vyjimkou kondomu, ktery je ale pro pouzivani v dlouhodobem monogamnim vztahu dost otravnym resenim (nevim jak ostatni zeny, ale ja ho tedy nemusim).

Jo, a pak je tu vlastne jeste abstinence, ale ta se mi taky nezda v manzelstvi uplne idealni ...

Upravil(a) anais.de (16. 7. 2010 12:09)

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#70 16. 7. 2010 14:10

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Tercila napsal(a):

Tercila: Když dítě nechce, neměl ho udělat.
Jasné jak facka, ne?
Selima: Pri údajne branej antikoncepcii? No, nemal s ňou asi súložiť a je možné, že po tejto nehode už ani nebude...  Ale ja to nevidím takto jednoznačne, sorry.
Aprill: Vidím to jako Selima, muž věřil, že jeho partnerka je chráněná .....[/i]

Jistě - není nad to, když chlap může v tomhle směru hodit případné budoucí starosti za hlavu.... wink
Mmch: kdybych na jeho místě opravdu dítě nechtěla, ani bnenapadlo věřit pouze práškům... y mě Ale co, jeho to ani v jednom případě (porod - potrat) bolet nebude, že.
Za sebe - po "tejto nehode" (mám na mysli vztahovou, psychickou) už bych s ním především nesouložila já hmm.
Reny, držím Ti palce ke správným rozhodnutím.

Terci, myslím si, že když už elischka brala antiko, tak se asi  domluvili, že další dítě NE!  Nedivím se mu, že věřil, že  je antikoncepce ochrání od další dítěte , protože od toho antikoncepce je.  Já spíše nevěřím "nehodám" .

Není tady

#71 16. 7. 2010 14:14

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Tak ja si zasa myslím, že žena by mala maž toľko detí, koľko by prípadne zvládla SAMA, lebo okrem rozchodu či "otočenia" tatínka sa môžu stať aj veci ako úraz, choroba, nebodaj smrť, apod. Myslím si, že kalkulovať môže človek v podstate len sám so sebou. roll
Reny, urob to, čo vnímaš ako správne(alebo ako najmenšie zlo). A stoj si za tým wink .

Tento (vytučněný) názor má určitou logiku, ale kdyby se postupovalo důsledně podle toho, tak v další generaci rázem vymřeme.Pprotože zvládnout vychovávat i uživit byť i jediné dítě sama je velmi těžké, natož samozřejmě dětí více.
A navíc - ono ten úraz, smrt a neštěstí obecně si nevybírá, takže teoreticky (nechci nic přivolávat) se třeba zabít v autě můžou OBA rodiče v jedné vteřině, prostě - stát se může, bohužel, s každým z nás cokoli.

Kdyby měl člověk postupovat důsledně podle vytučněného schématu, znamenalo by to žádné děti vůbec nemít. Protože JISTOTU, že určený počet dětí zvládnu sama ztrácím v okamžiku jakékoli těžké nemoci, úrazu apod. To pak člověk nezvládá ani sám sebe, natož nějaké děti.

#72 16. 7. 2010 15:35

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Terci, myslím si, že když už elischka brala antiko, tak se asi  domluvili, že další dítě NE!  Nedivím se mu, že věřil, že  je antikoncepce ochrání od další dítěte , protože od toho antikoncepce je.  Já spíše nevěřím "nehodám" .

Tak já věřím, protože se to stalo i mé máti, otěhotněla přes antikoncepci. Šla potrat, protože už byla "stará".

Není tady

#73 16. 7. 2010 16:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

aprill napsal(a):

Tak já věřím, protože se to stalo i mé máti, otěhotněla přes antikoncepci. Šla potrat, protože už byla "stará".

mě se to stalo dvakrát...jednou s DANOU ( to mám syna) a jednou s HA.

Není tady

#74 17. 7. 2010 19:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Tercila napsal(a):

Jasné jak facka, ne?

POdle me je to taky jasky jako facka. Ten hoch nebude prvni. Tohle je docela presne. Antikoncepci pouziva daleko mene muzu nez zen, prestoze oni samo dite nechteji.nechavajo to na partnerce. To s emi nelibi. Zena musi unest celou situaci a jeste si huntovat zdravi. Ja si myslim, ze kdyz se stane nehoda i pres antikoncepci, je propravena to dite prijmout.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#75 17. 7. 2010 22:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

big_smile Nám (bratrancovi) sa niekedy v auguste jedna nehoda narodí. Podotýkam, že jeho žena má len jeden vaječník(mimomaternicové tehu) a doktori jej tvrdili, že už deti nebude môcť mať. Narodilo sa im odvtedy už jedno zdravé - chcené, po ňom berie antiko a napriek tomu sú znovu v "radostnom očakávaní". stolt Stáva sa všeličo. (verím, že sú ženy s oboma vaječníkmi, zdanlivo zdravé, a nie- a nie otehotnieť... hmm .)

Upravil(a) Selima (18. 7. 2010 17:51)

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí