29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,chtěla bych se zeptat:Trvalé bydliště mám u rodičů v Praze.Jsem samoživitelka pobíram tudíž přídavek a soc. příplatek na dítě.Mám přítele který si teď koupil družstevní byt za Prahou a já bydlím u něj.Přítel tam trvalé bydliště nemá.Je jen majitel bytu. Chci se tedy zeptat,když bych si tam nechala zřídit trvalé bydliště jak je to pak s těmy příjmy. Zajímá mě jestli by se přítel bude započítávat do mích příjmů jako druh protože spolu bydlíme.Jak jsem již psala trvalé bydliště tam ale nemá. Měla bych ho tam sama(ale byt užíváme spolu). Děkuji Vám za odpovědi.
Petra
Není tady
Dobrý den ,chtěla bych se Vás zeptat : jsem 5 let rozvedená z manželství mám 2 děti 18 a 12 let, dále mám 1 dítě s mým druhem ,který je nyní ve výkonu trestu.Můj dotaz ale směřuje na 2 děti z manželství. Exmanžel mi na dítě 12 let už rok neplatí výživné dluh tak dělá 30.000kč.Již 2krát jsem podávala trestní oznámení ,ale doposud se nic neděje.Dále bych se chtěla zeptat ,když má dcera 18 let je již z domu (bydlí u přítele, od září 2009 začala opět docházet na učiliště ,do té doby byla rok doma a nebyla hlášená na Ú.P ,já jsem ji živila celý rok) já na ní nemám soudně dané výživné ,musím jí platit toto výživné ?Sama jsem na Ú.P žiji pouze z dávek tak tak vycházím a ještě mi zůstaly v domácnosti další 2 děti od druha a to do doby než se vrátí .Musím jí teda dávat výživné??Děkuji Eva
Není tady
Petronela.l napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat:Trvalé bydliště mám u rodičů v Praze.Jsem samoživitelka pobíram tudíž přídavek a soc. příplatek na dítě.Mám přítele který si teď koupil družstevní byt za Prahou a já bydlím u něj.Přítel tam trvalé bydliště nemá.Je jen majitel bytu. Chci se tedy zeptat,když bych si tam nechala zřídit trvalé bydliště jak je to pak s těmy příjmy. Zajímá mě jestli by se přítel bude započítávat do mích příjmů jako druh protože spolu bydlíme.Jak jsem již psala trvalé bydliště tam ale nemá. Měla bych ho tam sama(ale byt užíváme spolu). Děkuji Vám za odpovědi.
Petra
1) přítel není majitelem, ale nájemcem, protože pokud je byt družstevní, pak je majitelem družstvo.
2) abyste tam mohla mít trvalé bydliště, musíte mít k bytu právní titul - tedy bud a) "nájemní smlouvu", nebo b) souhlas přítele k přistěhování se do "společné domácnosti" - on by Vám mohl dát c) "podnájemní smlouvu", ale se souhlasem družstva
dle vybrané varianty by pak byl/nebyl společně posuzovanou osobou
Není tady
Petronela.l napsal(a):
Petra
pokud s přítelem žiješ a hospodaříš, tak nezáleží na tom jestli máte společné bydliště. v tomto případě je společně posuzovanou osobou pro nárok na dávku (PnD a soc. příplatek). jen pro nárok na příspěvek na bydlení se posuzují osoby se stejným trvalým pobytem.
Není tady
evule36 napsal(a):
Dobrý den ,chtěla bych se Vás zeptat : jsem 5 let rozvedená z manželství mám 2 děti 18 a 12 let, dále mám 1 dítě s mým druhem ,který je nyní ve výkonu trestu.Můj dotaz ale směřuje na 2 děti z manželství. Exmanžel mi na dítě 12 let už rok neplatí výživné dluh tak dělá 30.000kč.Již 2krát jsem podávala trestní oznámení ,ale doposud se nic neděje.Dále bych se chtěla zeptat ,když má dcera 18 let je již z domu (bydlí u přítele, od září 2009 začala opět docházet na učiliště ,do té doby byla rok doma a nebyla hlášená na Ú.P ,já jsem ji živila celý rok) já na ní nemám soudně dané výživné ,musím jí platit toto výživné ?Sama jsem na Ú.P žiji pouze z dávek tak tak vycházím a ještě mi zůstaly v domácnosti další 2 děti od druha a to do doby než se vrátí .Musím jí teda dávat výživné??Děkuji Eva
k dceři máš vyživovací povinnost. dcera si podá návrh na výživné zletilého dítěte a soud rozhodne zda máš hradit výživné a v jaké výši.
Není tady
aprill napsal(a):
Petronela.l napsal(a):
Petrapokud s přítelem žiješ a hospodaříš, tak nezáleží na tom jestli máte společné bydliště. v tomto případě je společně posuzovanou osobou pro nárok na dávku (PnD a soc. příplatek). jen pro nárok na příspěvek na bydlení se posuzují osoby se stejným trvalým pobytem.
a proto zásada platí i kdyby tě lámali v kole...přítele nemám a nežiji s nikým.... at se úřednice tváří jak chce... ona ti na boty pro dítě nedá, asi tak... takže pozor na záludné otázky a štiplavé pohledy
Není tady
evule36 napsal(a):
Musím jí teda dávat výživné??Děkuji Eva
vyživovací povinnost máš (jak řekla aprill) ,ale NEMUSÍŠ , přesně podle hesla...kde není žalobce, není soudce....
Není tady
Heřmanka napsal(a):
aprill napsal(a):
Petronela.l napsal(a):
Petrapokud s přítelem žiješ a hospodaříš, tak nezáleží na tom jestli máte společné bydliště. v tomto případě je společně posuzovanou osobou pro nárok na dávku (PnD a soc. příplatek). jen pro nárok na příspěvek na bydlení se posuzují osoby se stejným trvalým pobytem.
a proto zásada platí i kdyby tě lámali v kole...přítele nemám a nežiji s nikým.... at se úřednice tváří jak chce... ona ti na boty pro dítě nedá, asi tak... takže pozor na záludné otázky a štiplavé pohledy
moc dobrá rada, takže ten kdo je poctivý a všechny skutečnosti pravdivě uvede dostane méně nebo nic a ten kdo lže a podvádí bude mít na boty .
Není tady
Heřmanka napsal(a):
aprill napsal(a):
Petronela.l napsal(a):
Do té doby než úřednice nařídí v rámci správního řízení šetření na místě a třeba se i zeptá sousedů...
Není tady
aprill napsal(a):
moc dobrá rada, takže ten kdo je poctivý a všechny skutečnosti pravdivě uvede dostane méně nebo nic a ten kdo lže a podvádí bude mít na boty
.
jo, je to rada....protože já blbka poctivá, tím, že jsem si přivydělala,abych měla o chlup víc, tak přesně o tu čásstku jsem přišla na dávkách...takže válet si nohy na trnoži by bylo pro mě lepší.... mimo jiné, je na úřadech jak si zajistí stav věci, pokud jen kafíčkují a dávají razítka, tak se nesmí divit, že tyto rady prostě platí a fungují....
jak říkáš...dobrá rada... nevím proč to nechávat jen skupině obyvatel, před kterou se všichni klepou strachy....
...a bohužel, úřednice ti samy nikdy neřeknou na co máš nebo nemáš nárok, i kdybys pravdivě uváděla i přítele na psí knížku, jako že své příjmy stejně pravdivě uvést musíš tak i tak.... možná by se měl změnit postoj právě těch úřednic a nemuselo by se řekněme ...zamlčovat ? ...
Není tady
mag napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
aprill napsal(a):
pokud s přítelem žiješ a hospodaříš, tak nezáleží na tom jestli máte společné bydliště. v tomto případě je společně posuzovanou osobou pro nárok na dávku (PnD a soc. příplatek). jen pro nárok na příspěvek na bydlení se posuzují osoby se stejným trvalým pobytem.a proto zásada platí i kdyby tě lámali v kole...přítele nemám a nežiji s nikým.... at se úřednice tváří jak chce... ona ti na boty pro dítě nedá, asi tak... takže pozor na záludné otázky a štiplavé pohledy
Do té doby než úřednice nařídí v rámci správního řízení šetření na místě a třeba se i zeptá sousedů...
a pak vyčíslí přeplatek
Není tady
to aprill : když už jsem u toho, tak znám z blízkého okolí případ, kdy dcerunka ve svých 28 ještě nezačala pracovat a že je zdravá a svéprávná s min průměrnou inteligencí...a to vše jen proto, že její maminka je právě pracovnice na takovémto úřadu a ví, jak se co musí napsat a jak zažádat, aby došlo k výplatě dávek...takže cosi shnilého je v království Dánském...
..to jen tak na okraj... o té poctivosti atd.
Není tady
aprill napsal(a):
mag napsal(a):
a pak vyčíslí přeplatek
ale jo, jistě, proč by ne...ale to musí nejdřív úřednice zvednout zadek ze židle...
Není tady
aprill napsal(a):
mag napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
a proto zásada platí i kdyby tě lámali v kole...přítele nemám a nežiji s nikým.... at se úřednice tváří jak chce... ona ti na boty pro dítě nedá, asi tak... takže pozor na záludné otázky a štiplavé pohledyDo té doby než úřednice nařídí v rámci správního řízení šetření na místě a třeba se i zeptá sousedů...
a pak vyčíslí přeplatek
A navíc je to myslím přestupek, takže ještě může dostat pokutu.
Není tady
mag napsal(a):
aprill napsal(a):
mag napsal(a):
Do té doby než úřednice nařídí v rámci správního řízení šetření na místě a třeba se i zeptá sousedů...a pak vyčíslí přeplatek
žádná pokuta, většinou jsou podmíněně odsouzeni
Není tady
Heřmanka napsal(a):
aprill napsal(a):
Petronela.l napsal(a):
heřmanko
Není tady
PPavlaa napsal(a):
heřmanko
ano ? vím jak to chodí , proto to říkám
...ve všem je potřeba znát míra co ano a co ještě ne...navíc holky z úřadu se často ptají MÁTE přítele ? a ne...společně s přítelem vedete domácnost. ?...což je diametrální rozdíl...
Není tady
aprill napsal(a):
mag napsal(a):
aprill napsal(a):
a pak vyčíslí přeplatek
žádná pokuta, většinou jsou podmíněně odsouzeni
no zeptat se sousedů zda žijeme v jednom bytě se při šetření můžou,ale zda společně vedeme domácnost už dost těžko sousedé vědí, zvlášt pokud máme mezi sebou nájemní či podnájemní smlouvu atd...leda by to byly věštkyně/tci a nebo tam žili také... jen říkám, že udělat se dá ledacos a spousta lidí je v tom kovaných, o kterých by si jinak člověk myslel, že ani neumí číst....
Upravil(a) Heřmanka (10. 7. 2010 12:11)
Není tady
Heřmanka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
heřmanko
ano ? vím jak to chodí
, proto to říkám
...ve všem je potřeba znát míra co ano a co ještě ne...navíc holky z úřadu se často ptají MÁTE přítele ? a ne...společně s přítelem vedete domácnost. ?...což je diametrální rozdíl...
a kde jsi na to proboha přišla , najdi si na netu tiskopis pro příspěvek na živobytí a zjistíš na co holky z úřadu ptají
Není tady
aprill napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
heřmanko
ano ? vím jak to chodí
, proto to říkám
a kde jsi na to proboha přišla
, najdi si na netu tiskopis pro příspěvek na živobytí a zjistíš na co holky z úřadu ptají
no vím na co se mě holka ptala zhruba tak před 3 týdny
Není tady
Heřmanka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
heřmanko
ano ? vím jak to chodí
, proto to říkám
heřmanko, já souhlasím, že ti, co se vyznají a umí v tom chodit, se mají pořád dobře. ale nemám ráda vychcánky a je jedno, jestli jsou to právě tihle, nebo ti, kterým takhle radíš. a já to jako vychcanost vidím.
Není tady
Heřmanka napsal(a):
aprill napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
ano ? vím jak to chodí, proto to říkám
a kde jsi na to proboha přišla
, najdi si na netu tiskopis pro příspěvek na živobytí a zjistíš na co holky z úřadu ptají
no vím na co se mě holka ptala zhruba tak před 3 týdny
už je mi to všechno jasné, dík za vysvětlení , lituju tvoji dávkařku
Není tady
PPavlaa napsal(a):
heřmanko, já souhlasím, že ti, co se vyznají a umí v tom chodit, se mají pořád dobře. ale nemám ráda vychcánky a je jedno, jestli jsou to právě tihle, nebo ti, kterým takhle radíš. a já to jako vychcanost vidím.
jo vychcanost to je...to máš pravdu...na druhou stranu, ony ti na úřadu opravdu neporadí ani v mezích zákona pokud ty sama se jich výslovně na to a to nezeptáš...bohužel... a to se ještě musíš umět zeptat a nebo mít kliku, že narazíš na někoho, kdo má tzv soc. cítění a prostě ti ty nároky sdělí.....
taky jsem svého času pracovala na dávkovém oddělení, i když ne v oblastí příspěvků na děti atd...a po mlčenlivosti hned druhý nepsaný příkaz a povinnost byla a to s obřím vykřičníkkem NESMÍTE PORADIT a to si ted nedělám srandu... instrukce zněly...smíte jen odpovídat na to, co se vás ptají, nesmíte říct co smějí a co je případně výhodnější sami od sebe... takže tohle mě osobně naučilo se i ptát coby obyčejného občana na konkrétní věci a konkrétně a třeba si i od nich nechat přečíst zákon a vyhlášku atd, podle které mi sdělí na co mám a nemám nárok v jakékoli státní oblasti (nejde jen o socialku,ale i o finančák, zdravotní pojištovny atd) a další věc kterou mě to naučilo, odpovídat jen na to, na co se mě ptají a jinak ani tuk.... stejně jako ony neřeknou ani tuk navíc, když se ptáš ty jich.... možná je to vychcanost, ale taky blbá realita...btw i jako státní zaměstnanec jsem radila, i když se slovy "ode mě tu radu nemáte", bo se mi příčilo, že kvůli jednomu slovu byl třeba někomu odebrán sirotčí důchod, z čehož se mi fakt chtělo zvracet...a musím říct, že jsem ráda, že pár takových zvratků se mi podařilo vrátit těm, z kterých se mi udělalo zle....
Není tady
Heřmanka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jo vychcanost to je...to máš pravdu...na druhou stranu, ony ti na úřadu opravdu neporadí ani v mezích zákona pokud ty sama se jich výslovně na to a to nezeptáš...bohužel... a to se ještě musíš umět zeptat a nebo mít kliku, že narazíš na někoho, kdo má tzv soc. cítění a prostě ti ty nároky sdělí.....
taky jsem svého času pracovala na dávkovém oddělení, i když ne v oblastí příspěvků na děti atd...a po mlčenlivosti hned druhý nepsaný příkaz a povinnost byla a to s obřím vykřičníkkem NESMÍTE PORADIT a to si ted nedělám srandu... instrukce zněly...smíte jen odpovídat na to, co se vás ptají, nesmíte říct co smějí a co je případně výhodnější sami od sebe... takže tohle mě osobně naučilo se i ptát coby obyčejného občana na konkrétní věci a konkrétně a třeba si i od nich nechat přečíst zákon a vyhlášku atd, podle které mi sdělí na co mám a nemám nárok v jakékoli státní oblasti (nejde jen o socialku,ale i o finančák, zdravotní pojištovny atd) a další věc kterou mě to naučilo, odpovídat jen na to, na co se mě ptají a jinak ani tuk.... stejně jako ony neřeknou ani tuk navíc, když se ptáš ty jich.... možná je to vychcanost, ale taky blbá realita...btw i jako státní zaměstnanec jsem radila, i když se slovy "ode mě tu radu nemáte", bo se mi příčilo, že kvůli jednomu slovu byl třeba někomu odebrán sirotčí důchod, z čehož se mi fakt chtělo zvracet...a musím říct, že jsem ráda, že pár takových zvratků se mi podařilo vrátit těm, z kterých se mi udělalo zle....
to si děláš pr...! to není možné, přečti si co to je sociální práce , tou je poradenství přímo dané!
Není tady
aprill napsal(a):
to si děláš pr...! to není možné, přečti si co to je sociální práce , tou je poradenství přímo dané!
aprill, prd...si nedělám...že je něco dané neznamená, že se to tak i dělá...to je jako teorie a praxe....je too prostě o lidech...to je celé...
a abys věděla jak se ptát, musíš na úřad chodit připravená a tak jsem se i já ptala právě té jedné pracovnice na jednu konkrétní věc, o které vím, že to tak je a dvakrát jsem ji položila otázku tak,aby mi "musela" poradit a neudělala to, až napotřetí, kdy jsem to na ni vybalila PŘÍMO a najednou si uvědomila, že prostě vím, tak to s ošíváním potvrdila.... takže tohle je realita toho poradenství... btw šlo o info, které jsou přímo na ofic stránkách, i když malým písmem, jak to bývá u věcí, které se mají přehlédnout a přesto aby byla možnost ohánět se větou, vždyt to tam je....
tohle je pár týdnů stará záležitost, takže od té doby se poměry určitě nezměnily.... bohužel
ale ještě jednou říkám, že je to o lidech a netvrdím, že všichni jsou stejní... a na druhou stranu vím o spoustě nepsaných zákonů....o nepsaných zákonech se dělá, že neexistují, ale v realitě jsou a mají váhu... i tohle je jedna strana mince "sociální práce"
Není tady