6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
morpheus napsal(a):
Zenua : Ano, na konci je to jinak. Buh byl ( nebo bylo ? ) to Slovo. Cetla jsi Jeremiase od Franze Werfela ? Dostala jsi krasne jmeno z te knihy, Egyptsky He Nut Dime, Hebrejsky Zenua, byla Prorokovou laskou, ale bohuzel Adonaj nedovolil tomuto snatku a Zenua umrela Ale jak vidis, ja ji znova ozivil ve Tvem Nicku A Adonaj me ztresta, az zcernam, ale me to nevadi
Lupi : Co mas proti kecarne ? Nevim zda to Krasne vlakno nebylo mysleno ironicky a tak cucham, ze asyk jo Me se moc libi, mohu krafat o cemkoli, nikdo me nebude vyhazovat ( pokud dodrzim pravidla fora a ty dodrzim ) kazdy se me bude alespon SNAZIT pochopit...ach, jsem stastny ze tu mohu s vama byt Kdyby to slo, predu jako kocka / kocour / spis stary kocour. Mel jsem bad day a jeste to nejhorsi me ceka, ale nemohu prozradit, bo je to firemni zalezitost. [b] Tak mi drzte pesti a vy "verici" v cokoli, v osud, nebo o sud / o rebrinak / o kuchynskou linku / o dvere ( to byl vtip ), v Boha, v Karmu, v Dabla ( toho ne ), modlete se za me aby mi to v 19:30 vyslo. Pos*al jsem neco v praci a po restartu serveru uvidim, zda si to hodim, nebo budu jeste chvili zit, do dalsiho pruseru .D
Necetla jsem Jeremiase. Jeste hodne jsem toho necetla ( a ted kdyz je o te knize rec,alespon vim neco noveho a vim co si muzu nekdy precist.)
Zenua me zni v usich hladce. Prijimam od Tebe tohle nove jmeno Morphe.
Tim vytucnenym jsi me tak rozesmal.
Modlim se s Tebou protoze mam Tve svoleni,tak do toho jdu.
Tesi me ze se Ti tohle vlakno libi.
Není tady
Zenuo, to neni jeste cele To s tim O sud, O rebrinak, atd...to je vtip Wiki ktery jsem si precetl na Osudu a malem me porazilo, protoze toto vazne v praci nejde a vubec...nemam co otvirat v praci Babi Takze Wiki moje mila, nezlob se, ze jsem ho pouzil pro svoje legracky
Divka Zenua ma svoji historii, byla spolecnici Kralovny Matky pobyvajici v Egytptu a zamilovala se do onoho Jeremiase, byt mu bylo predpovezeno, samotnym Bohem, ze zadny vztah mit nebude a tak se i stalo. Zenua byla egyptska divka, uznavajici egyptske Bohy, ale z lasky k Jeremiasovi svou dusi darovala Hospodinu, Bohu Izraele a tim se stala nejcistsi bytosti v celem narode. Presto ji Adonaj Elohim zabil, ve svatebni den, jeji dusi sama rikala "vlastovka" a proto kdyz jsi napsala vlastovka, okamzite me napadla jmena pro Tebe a hned dve Ted nevim, zda jsem stastnejsi ja, nebo Ty. Protoze povez, kdo Ti dal naposled nejake jmeno krome rodicu pri narozeni ? A ja ? Komu se povedlo ozivit 2600 let mrtvou divku jen tak za jedinou vterinu ?
Není tady
hirondel napsal(a):
lupina montana napsal(a):
IŠTAR napsal(a):
A proč by se Hir měla k něčemu přiznávat ? Daphné, notně mi připomínáš inkviziční soud hřímající nad nešťastnicí..............
No prosímtě, Iš?? Tak tohle mě u toho teda vůbec nenapadlo
Vitej vlku na mem vlakne
A tak Tebe osobne pri tom napadlo co? Pochlub se Lupi?
Zdarec, Hir!
Napadlo mě při tom maximálně, že Dafné přemítá, trochu váhá a snaží se vyjádřit pregnantně Jenže ono se lépe napadá o někom, koho znáš naživo, pochopitelně....
Morfe ne-e, nemyslela jsem nijak hanlivě, ba ani ironicky to Krásné vlákno. Jsem toho názoru, že kecání a žvanění je potřebné, ba vysoce nutné bez ironie.
"příroda se děsí dlouhého ticha" děl kterýsi biolog, když zjistil, že moře je ještě užvaněnější, než pevnina
Není tady
morpheus napsal(a):
Divka Zenua ma svoji historii, byla spolecnici Kralovny Matky pobyvajici v Egytptu a zamilovala se do onoho Jeremiase, byt mu bylo predpovezeno, samotnym Bohem, ze zadny vztah mit nebude a tak se i stalo. Zenua byla egyptska divka, uznavajici egyptske Bohy, ale z lasky k Jeremiasovi svou dusi darovala Hospodinu, Bohu Izraele a tim se stala nejcistsi bytosti v celem narode. Presto ji Adonaj Elohim zabil, ve svatebni den, jeji dusi sama rikala "vlastovka" a proto kdyz jsi napsala vlastovka, okamzite me napadla jmena pro Tebe a hned dve Ted nevim, zda jsem stastnejsi ja, nebo Ty. Protoze povez, kdo Ti dal naposled nejake jmeno krome rodicu pri narozeni ? A ja ? Komu se povedlo ozivit 2600 let mrtvou divku jen tak za jedinou vterinu ?
To je zajimavoucky pribeh a ted uz konecne chapu tu asociaci.
Rekni me ale jeste Morphe,proc rikala sve dusi vlastovka?
Mas pravdu ,me jeste nikdo krome rodicu a sebe sama (dala jsem si hirondel) nedal zadne jmeno. Az Ty... a tak jsi od tehle chvile semnou spojen.
Jmeno ktery jsi vylovil z takovych hlubin behem zablesku,nemuze byt jine nez me patrici.
Me se opravdu libi.
Nicmene jmeno Morpheus je Buh snu? Nebo co to je Morphe?
Není tady
He Nut Dime : Jo, holka, to nevim. Vlastovka byla jeji duse, dokud byla egyptanka, oni tam nejak uctivaly ruzne bohy a dusi snad rikali KA, ale nevim to jiste. V knize bylo psano o KA jako o dusi a zaroven o vlastovce, ale kniha od tohoto autora je tak strasne slozita, ze se ani nesnazim pochopit vsechno. Furt jsem si delal legraci, cetl jsem Werfela a po hodine, kdy jsem uz byl unaveny si rikam, dam si neco lehciho a otevrel si Bibli No a Morpheus ? Povazuj ten nick za Boha snu, ale ja s nim nemam mnoho spolecneho, dokonce ani nerad dlouho spim, zda se mi potom, ze marnim svuj kratky cas spankem. Morph ma puvod uplne nekde jinde
Není tady
morpheus napsal(a):
Morph ma puvod uplne nekde jinde
Ok,chapu......nechces me ten puvod rict.
Není tady
lupina montana napsal(a):
a snaží se vyjádřit pregnantně
Lupis a co znamena pregnantne?
Není tady
Nejsem lupina, ale : výstižný, přesný, vyhraněný, výrazný jak vidis, okopcil jsem to Pac ja cizi slova nikdy nepouzivam a toto jsem ani nezaregistroval
Není tady
morpheus napsal(a):
Nejsem lupina, ale : výstižný, přesný, vyhraněný, výrazný jak vidis, okopcil jsem to Pac ja cizi slova nikdy nepouzivam a toto jsem ani nezaregistroval
Diky Morphe.
Lupis
pak tedy stejne nechapu.
Není tady
Premyslim, co bych na sebe vykecal Snad jen to, ze Zenua me dnes privedla k hlubokemu zamysleni o "odpusteni", moje byvala pritelka to vzdala, nemela silu pokracovat v rozvijejicim se vztahu a tak mi dala dobrovolne prostor k reseni neceho, co jsem myslel, ze je davno stare a shnile. Kazdopadne jsem pouceny na hodne dlouho, ze neni dobre si zacinat s vdanou zenou. Howgh
No a koupil jsem si dnes knihu, o ktere jsem psal na Radosti Je ji 83 let holce...
Není tady
hirondel napsal(a):
morpheus napsal(a):
Diky Morphe.
Lupis
pak tedy stejne nechapu.
Díky, Morfe
Tak teď já nechápu.....
Není tady
Lupi a cemu nerozumis ? Ja se Ti to pokusim vysvetlit !
Není tady
Nevim, zda se tato vec hodi do tohoto tematu, neni to az tak co potrebuju v sobe vyresit, spis to, ze me rozciluje odesilani prispevku tlacitkem odeslat Nevim, vam se to mozna zda normalni, vidite odeslat, prejdete kurzorem a klik a je to. Jenze ja desne trpim na techto podivnostech, kde se MUSI pouzivat mys !!!
Proto mam rad svoj primitivni ICQ klient, kdy napisu zpravu, nemohu se v ni presouvat mysi, bo to nejde, musim si to cele projit ruco a cekat az kurzor doleze tam, kam ma, nesmim pouzivat diakritiku, jinak mi zpravu zmrsi a odesilam ji pomoci CTRL+X, coz je mnohem zajimavejsi, nejdu s davem, no ne ?
Dalsi vec, ktera me dneska trosku rozhodila je Sahleb Mala, ale hlavne miloucka koketka, mala Princezna, ktera jedina z celeho BBN mi vyka. Kdyz jsem cetl jeji zdvorile prispevky adresovane me, rozplyval jsem se blahem Nevim, zda mi jeste napise, ale budu velice rad, pokud ano Tak a ted se ptam moji mile Zenuy, zda ji nevadi, ale opravdu nevadi, ze si z jejiho vlakna delam "Muj dennicek" On muze byt nas dennicek, ale vidim, ze vy jste velice vazne bytosti a diskutujete o skutecnych a vaznych vecech. Ja tech vaznych veci mam za cely den az-az a tak jsem rad, ze mohu na malou chvili uniknout nekam jinam.
Není tady
Morphi nevadi,nevadi a opravdu nevadi
Není tady
Moje mila Zenuo,
mam problem a jelikoz jsi zena, jiste mi vysvetlis, co zena mysli tim, ze se "zase jednou spalila". Sitjuejsn je asyk takova. Chlapec a devce se rozejdou. Chlapec to bere tak, ze to byla dobra zkusenost, je rad za kazdou chvilku, v dobrem na ni mysli a ani ho nenapadne myslet na to, ze se spalil, bo mu to nevyslo ( na to, aby to vyslo, musi byt dva, oba na rozchodu maji svuj podil viny ). Devce je s nervama v haji, rika si, zase jsem se spalila, uz zadneho chlapa nechci! Proc ma pocit, ze se spalila ? Co bylo spatne ? On prece po ni nic nechtel, nebo naopak, chtel vic, nez mu ona mohla dat, ale jednal narovinu a pokud ona chtela prozit peknou chvilku, zaridil to tak, aby ona byla ta stastna. Ted to skoncilo a zivot jde dal. Devce jde kolem mist,a kde spolu byli naposled, kde se milovali a rika si, naletela jsem, chlapec jde kolem mista, kde prozili pekne chvilky, usmeje se, zavzpomina a rekne si "byla super" Muzete mi nekdo prosim rozumne vysvetlit toto podivne uvazovani vetsiny zen ? Jedna Babinetka mi rekla, ze nemuzu hazet vsechny zeny do jednoho pytle a taky to tak delam. Pisu vetsiny a ne vsech.
OT : Co je to ta socha ve Tvem Avataru ?
Není tady
Morfí, každý jsem originál, takže nějakou univerzální odpověď, která by sedla na uvedenou otázku Ti žádná nemůže dát. Nebo jo?
Není tady
Vladko, to je vlastnost zen, takze proto se ptam vas Tak se aspon pokus, nez se tu objevi Zenua
Kuwa holki, ja jdu pro ty vlny, bo mi zavrou kram... Mam nejakou nemocnou kocicku, vyskubava si srst a ja se ji pokusim v tom zabranit svetrikem, njn chudak kocicka, ale "muší to bejt". Nebojte, plest nebudu ja, zase az natolik zblbnuty Babinetem ( babincem ) nejsem
Není tady
Ahoj kamarade.
Zkusme to rict takhle: Kdyz clovek nevi co hleda a hlavne PROC,kdyz nevi co chce,kdyz nevi co se s nim deje, kdyz nerozumi sam sobe, kdyz.... kdyz..... kdyz,atd atd.
Je jedno podle mne zda je to zena ci muz.
Otazkou je proc to vlastne nevyslo a proc se rozesli.
-------------------------
Morphi ta socha ,to je Buddha.
Není tady
Zenua : Diky.
Takze socha Buddhy ? Ktereho Buddhy ? Buddhu zrejme bylo vic ( viz History of God ).
Není tady
Ono vubec neni zac.
Ano socha Buddhy. Kteryho? Toho kteryho chces.
Není tady
A jsem tu zas, draha Zenuo
Neni to o tom, ze si v sobe potrebuji vyresit, pac si myslim, ze vyreseno mam, ale o jedne veci, ktera se mi dneska a nekdy minuly tyden a pak nekdy pred mesicem, pak pred dvema, pred pul rokem stala. Pokazde se jednalo o neco jineho, ale vsechno ma jeden zaklad - bylo mi vyhoveno. Jsem si jisty, ze moje duvera v Boha je az neskutecna. Vim, ze existuje a to staci, nikdo me nepresvedci, ze neexistuje, setkavam se s nim denne. Buh - to je pro me autorita, neco v co verim, at to vypada jak chce. Dnes se mi tedy stala podivna vec, bylo mi trochu vic nevolno, byva mi casto po tom svinstvu co bastim ale dneska to bylo nejake divne. Tak jsem tak stal u vytahu a rikam si Boze, ja VIM, ze mi pomuzes ( a odrikal v duchu moji prosbu ) a stalo se neco, co se mi stava dost casto, kdyz verim - najednou, ani nevim jak, je to pryc. Sugesce ? Nebo Bozi sila ? Kdo vi, at je to jak chce, me to velmi pomohlo prezit dalsi odpoledne
Není tady
Cauky Morphe
A neboli jinak receno v souladu s Bozi vuli.
Jak se rika: "Ja a Buh jedno jsme"
Není tady
Ahoj mila Zenuo
Tak Ti jdu opet okupovat Tvuj chlivek Mam dalsi vec, ktera mi lezi na srdci. Jako katolik bych nemel vykladat karty a nedelam to. Delam, ze me nezajima co se stane, nechodim ke kartarce, podle meho vyznani je to hrich a ja to beru, ale ve skutecnosti bych nekdy potreboval, jaky ma se mnou Buh plan ( mmch, dotazovani se na Bozi vuli verim a verim, ze pokazde odpovi ). Mojzis s Aronem pouzivali k dotazovani na Bozi vuli kameny, ktere se jmenovali Urim a Tumim, mam za to, ze byl cerny a bily a vytahovali je z nejakeho pytliku ( asyk ) Tak me napadlo, ze pokud nemohu vykladat karty, zda by nestacilo mit tyto dva kameny. jako vasnivy zberatel kamenu mam takovych spoustu, jiste bych pouzil cerny Hematit a bily ... no nevim, mozna kristal, ten je vsak pruhledny. Ostatne... tato dva kameny maji byt vedle sebe a doma je mam polozene na sobe. Kristal mam polozeny na Hematitove zakladne. Vypada to dobre, ale nastava problem, pokud bych je chtel opravdu pouzit. Kazdy ma jiny tvar. nezbyva mi, nez zajit za nejakym borcem, aby mi vyrobil dva kameny stejne velikosti i tvaru. Kdo vi, zda to taky nebude hrich, kdyz nejsem Prorok
Není tady
Schovej kameny do stejných krabiček a dej do většího černého pytlíku. Budeš vytahovat krabičky, aniž bys poznal, jaký je tam kámen.
Není tady
Vladko, Ty jsi vazne dobra To by me nenapadlo. Diky
Není tady