29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
hirondel napsal(a):
Dai ahoj,
a proc ses opet takhle chytil?Co by jsi ted rad slysel?
Ty vis snad lepe jak ja to mam? A zda znam sebe ci neznam a jake jsou skutecne me subjektivni pocity pri vlkadani mych prispevku do Babinetu?
Nicmene posledni veta je fajn fajn bezva prima,dobre znam tu situaci kdy nejak reaguji,( vim co citim subjektivne) ale dalsi clovek si to preinterpretuje podle sebe. Nemel by brat za bernou minci ze to co si mysli on je skutecne to co citim ja sama.
A tak dale a tak dale a dokolecka do kola.Tak ted si tohle Dai precti jeste jednou.
Tady (uplne nahore v me prvni vete) v podstate rikam ,ze my lide casto reagujeme dle mylnych interpretaci....predevsim kdyz sebe sama nezname.
To je stara znama vec, kterou zde potvrdily i jine ucastnice tohototo zajezdu.
Tak to byva casto u mnoha lidi kteri maji neco skrytyho a nevedi o tom.
Jelikoz Ty jsi se toho chytil a napsal jsi prispevek takhle -tedy mam na mysli v druhe osobe (pises v nem-Ty nemuzes vedet....) a nenapsal jsi to vseobecne ,jakoze my lide (neboli clovek) nemuzeme vedet..... atd., tak jsem ja obratem odepsala touhle formou,kde se Te ptam - "Ty vis snad lepe jak to mam? "
Coz je to co mozna (pisu zamerne mozna) nemas rad ,kdyz delam.,ale pointa je v tom ze jsem rekla totez co rikas Ty.
Ze, ja (Ty ,on ,ona ,oni ) nemuzeme presne vedet jak to ma ten druhy pisu to nicmene svym zpusobem (pisu ale totez) v te vete podtrzene.
Tim se dostavame k zaveru,ze to jak to mame ,to vime ci muzeme vedet predevsim o sobe sama. Subjekt o subjektu
A tedy co se tyka me-to co vysilam vim predevsim ja sama,jako subjekt. Ten druhy to nemuze presne vedet, protoze a protoze.... atd. atd. vyse popsane) a dokolecka dokola.
Uz jsem Ti o tech domnenkach neco psala v SZ.
Neni to tak tezke pochopit.Podívej, trošku už odbočujeme. Takže zpět k tématu - (viz název vlákna) - a žádné kola mlýnské. To bychom totiž mohli dokola furt vykládat, že "tam ten neví, co tam ta ví a ona zas neví co ví tam ten tam o tom a tím vlastně ty víš to, co jiní neví, ale ti jiní neví, co ví tamti, takže si to interpertují dle svých mylných iluzí, naopak tamten to vidí dle své iluze jinak, protože onen jiný to přece jen ví podle svého... atd... atd.. atd..
Trochu to protřiďme, ano? Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní.
Na tvém vlákně jsi psala tuto větu:
Dai ,Ty jsi opravdu detatko..
No.. Samozřejmě, co jinak od tebe čekat.. Ale nevadí. Když už jsme zase u těch "důvěrností", které jsem od tebe nežádal, tak mě napadá podobná věta na tebe, akorát jiné slovo vztahující se k jistému druhu něčeho velmi milého a čtyřnohého, ale nemám tu povahu, abych to napsal. Takže když už jsi pořád tak neústupná, tak aspoň vynechávej ty důvěrnosti. Předem dík.
Podivej, s tim co Tebe vsechno trapi se nejspis potrebujes nejak vyporadat.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Hir... Ach jo... Že ty vždycky vidíš ty druhé, že se "musí s něčím vypořádat". Co takhle začít u sebe?
Ach jo Dai.
Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?
Tvuj prispevek : "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní."
je cely o Tobe.
Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.
Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam. nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.
Kdyz si zacnes vsimat sebe ,ne me,pak mas vyresino.
Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis?
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"
Tohle jsem prehledla.
Jelikoz to vyslo z Tebe jedine Ty vis o cem mluvis.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre.
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ja osobne duveruju predevsim svemu vnitrnimu svetu (to co lezi uvnitr to ziju) ,ktery neni ovlivnitelny zvenci......napr. zpetnou vazbou prijimacu kteri neznaji sebe sama a tak skrze sve bloky si zkresluji obraz videneho.
Hirondel, tak jo. Máš svůj vnitřní svět, hotový, a neovlivnitelný čímkoliv zvenčí. Nabízí se otázka, nebo spíš jako námět k zamyšlení (ne pro mne
), proč ses do svého vnitřního světa uzavřela.
Hir, popravdě, trochu s tebou soucítím. Ale opravdu jen trochu, protože se domnívám (moje domněnka), že máš tolik inteligence, aby ses dokázala z toho svého uzavřeného světa vymanit. Svět venku je krásný, barevný, i když někdy i bolí. Nezkresluj si, prosím, skrze své bloky obraz viděného.
Daphne,znas sebe? A znas me?
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Hir... Ach jo... Že ty vždycky vidíš ty druhé, že se "musí s něčím vypořádat". Co takhle začít u sebe?
Ach jo Dai.
Pokud na tomhle vlakne i na tom druhem neresis predesvim sam sebe,pak koho, ci co si myslis ze vlastne resis?
Tvuj prispevek : "Celá pointa je v tom, že je kupa lidí, co jim nesedne jistý druh konverzace a dávají to najevo. Na druhe straně je pár lidí, kteří jsou nabádáni k zamyslení se, ale zjevně se brání zuby nehty a kopou kolem sebe jako bejci, jen aby, nedej bože, náhodou neuhli ze "své lajny".. takže zatím mi z toho vyplývá, že to tak vážně tito jedinci potřebují k životu. Což samozřejmě beru na vědomí, akorát musím smutně konstatovat, že mi takové jednání (oněch jedinců) přijde jakékoliv, jen ne úplně duchovní."
je cely o Tobe.
Pokud jsi prisel sem do vlakna rici ,ze Ti napriklad muj druh konverzace nesedi a nabadas snad "me? " k zamysleni nebo nekoho jineho,pak je to nejspis neco co k zivotu potrebujes.
Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam.nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.
Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis?
Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Zkus rozjímat? "Zkusím rozjímat" asi tak stejně, jako když ty "zkusíš pochopit, že vše, co činíš, byť v přesvědčení, že na to máš právo, může ovlivňovat jiné i proti jejich vůli"
Tohle jsem prehledla.
A ted Dai,co kdybychom to otocili? Delas Ty ted neco na co si myslis mas pravo? Delas neco co muze ovlivnit druhe a proto jejich vuli?
Rozjimej prosim dobre.
Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Ach jo Dai.
je cely o Tobe.
Zajimej se tedy nejprve a predesvim Ty sam o sebe a o to co cinis Ty sam.nez zacnes druhym rikat (radit ,nabadat) co maji delat (dle Tebe) a rikat jinym at zacnou u sebe.
Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis?Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní
No,nezmeni Dai.
Dokud tu budu a Ty budes delat to co delas (Tva vule),stale budu ja delat to co se rozhodnu. (ma vule)
Takovy jedinci jako jsi Ty to asi jinak nez takhle zatim neumi. Chapat ,ze to takhle mas je tou jedinou cestou. Voila!
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Tohle jsem prehledla.
Rozjimej prosim dobre.Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.
Moje vlastni vstupy,ma vlastni rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s moji vlastni vuli.
Tve vlastni vstupy,rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s Tvoji vuli.
Pak to tedy vypada Dai,ze ma vule stoji proti Tve a Tva vule stoji proti me.
Zda na to mame pravo? Podle Tebe mame pravo na cokoli.
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ach jo Dai.
je cely o Tobe.
Mam Te take ted zacit na kazdem kroku nabadat aby jsi se nad sebou zamyslel a nekopal kolem sebe? Nebo je to jen Tva vec? Co myslis?Tak já ti nevím, Hir, zatím to beru tak, že jsi to, co jsem napsal k tobě, jen převrátila směrem ke mně, nic víc.. No kdo ví, třeba se to časem změní
No,nezmeni Dai.
![]()
Dokud tu budu a Ty budes delat to co delas (Tva vule),stale budu ja delat to co se rozhodnu. (ma vule)
Takovy jedinci jako jsi Ty to asi jinak nez takhle zatim neumi. Chapat ,ze to takhle mas je tou jedinou cestou. Voila!
Tu poslední větu jsem myslel jinak, ale to nevadí
Alespoň vidíš, jak je vše "mnohorozměrné", i to tvoje slovíčkaření na N-tou
A tvoje poslední věta? Ta přesně vystihla hádej koho? No přece tebe.. Takže asi tak, to tvoje "Voila.."
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tohle jsem prehledla.
Rozjimej prosim dobre.Myslím, že právo mám na cokoliv, ale rozhodně nerad něco dělám proti vůli jiných. To znamená například, že když mi někdo napíše, že tam a tam dělám vstupy, které se jiným nelíbí, tak sice se můžu naštvat, ale rozhosně se s tím snažím něco udělat, například příště psát tak, abych ty lidi nenaštval. To byl jen příklad.
Moje vlastni vstupy,ma vlastni rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s moji vlastni vuli.
Tve vlastni vstupy,rozhodnuti za sve ciny jdou ruku v ruce s Tvoji vuli.
Pak to tedy vypada Dai,ze ma vule stoji proti Tve a Tva vule stoji proti me.
Zda na to mame pravo? Podle Tebe mame pravo na cokoli.
Jo.. Do půlky dobrý.. Zbytek je klasické "neuhnutí po tvém.." Zaspomínáš pořád na to, že ať děláš, co děláš, tak "vždy" něco vysíláš, to znamená, že tvoje energie holt vždy může ovlivnit. A jak ovlivní, to záleží, jaká to je energie. A jak sama jistě víš, tak podle odezvy bys ji měla teda zdokonalit, to nikdo za tebe neudělá..
Pak to tedy vypadá Hir, že tvoje vule stojí proti vůli většího počtu lidí a vůle většího počtu lidí, stojí proti tvé vůli (když už teda si furt chceš slovíčkařit)
Co myslíš, není to trochu Sysifovský úkol, "jít proti všem" (knižně)? A Hir je furt jak ten Hank, starej tank - "jedu jedu, valím to přes hory a lesy, neuhnu, nehledím, prostě šak co, mám na to právo", viď?
Není tady
Hir, klidně dál otáčej to, co napíšu, proti mně. Jenže to ti moc nepomůže. Protože jednoho dne k tomu přehodnocení u tebe zákonitě dojít musí. Stejně tak, jako u každého člověka dochází k různým změnám.
Není tady
Dai,
specielne pro Tebe jeste jednou okopiruju to co jsem Ti zde uz psala :
------------------------------------
Ale Dai,to co ja cinim ci necinum a to co za sve ciny dostavam ci dostanu a jak si ja s tim osobne poradim to neni UZ Tva starost.
------------------------------------
Starej se o svoji cestu,tu moji prenech zase me.
To co me dava Babinet a kudy ja subjektivne kracim(jakou cestu ja volim a to co se na ni ucim) je pouze moje vec. Nenalezi Ti zadna odpovednost za to kudy ja jdu a proc (po tom Ti je houby chlape)
To ze budes za mnou chodit jako posuzovatel neposouditelneho ,to Ti nijak nepomuze.
Protoze jednoho dne k Tvemu prehodnoceni mozna dojde,a mozna ze az v tom pristim zrozeni,kdo vi.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Co myslíš, není to trochu Sysifovský úkol, "jít proti všem" (knižně)? A Hir je furt jak ten Hank, starej tank - "jedu jedu, valím to přes hory a lesy, neuhnu, nehledím, prostě šak co, mám na to právo", viď?
A tady opet to co uz jsem psala: Co je muj ukol ,to neni Tva starost. Tvuj ukol je Tva starost.
Jak proste.
Není tady
Dai napsal(a):
Zaspomínáš pořád na to, že ať děláš, co děláš, tak "vždy" něco vysíláš, to znamená, že tvoje energie holt vždy může ovlivnit. A jak ovlivní, to záleží, jaká to je energie. A jak sama jistě víš, tak podle odezvy bys ji měla teda zdokonalit, to nikdo za tebe neudělá..
K omuhle opet specielne pro Tebe zopakuju zde jiz psane:
-------------------------------------
Dai,zakony Vesmiru me osobne nejsou vubec cizi. O tom vim pomerne dost
Ale jak je znamo,tyhle informace o energii sem Tebou vlozene ,muzou byt dobre pro jakehokoliv cloveka (ktery si treba jen tady na Babinetu cte) a o energii a zakonu Vesmiru nema treba vubec zadnou paru.
Ja tedy k tomu jeste dodam pro neznale: energie se neztraci,meni formy.
----------------------------------
Jsi zaseklej ,protoze nechapes,nevidis me do hlavy.
A jeste jednou: Dai,Tvoje starost je Tvuj vlastni ukol.....Tve vlastni vysilani energie za ktere neses svoji zopdovednost.
Za to co delam ja nesu zopdovednost zase ja.
Je dobre ze lidem co tohle budou cist opakujes ze za nas nikdo nic neudela a delat by ani nemel.
Podle me odezvy na Tve prispevky by jsi se uz mohl dvno zdokonalit a nedelat stale totez.
Ale to za Tebe nikdo neudela.
Není tady
Hir, stále a pořád dokola... Takže - klidně si dělej, co je libo, běž hlava nehlava tak, jak jdeš a nech tomu volný průběh.. A pokud tě jednou lidi tady za to "neukoušou" (body na straně 2, nebo 1), tak pak dej vědět, třebas za rok. S tebou je to jak s tím hrachem a stěnou..
Není tady
Ano Dai,konecne jsi me potvrdil to, co uz jsem tu nekolikrat psala = "....a porad dokolecka dokola atd."
To ze je to podle Tebe se mnou jako s tim hrachem je proto, ze s Tebou je to jako s tim hrachem.
Ty tady meles porad tu svoji pisnicku a ja Ti na ni reaguju stale tim stejnym= neni to Tva starost,neni to Tva zodpovednost co ja ziju.
Vubec nic neni Tva starost ,ba ani to ne ,zda me zde lidi "ukousou" ci neco jineho.
Ty vsak jakoby jsi byl k tomu stale hluchej a pritom se Ti zda ,ze hlucha jsem tu ja.
Ty stale opakujes a proto Ti stale opakuju totez.
Pointou je slovo - "zodpovednost".
Není tady
Dai - ona neslyší, neví, co může slyšet. A já už takových debat vedla... Jediné čím tě tento dialog může obohatit, je co a proč v tobě vyvolává touhu diskutovat. Od té doby, si jsem si to pojmenovala, považuju některé debaty za zbytečné.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Dai - ona neslyší, neví, co může slyšet. A já už takových debat vedla... Jediné čím tě tento dialog může obohatit, je co a proč v tobě vyvolává touhu diskutovat. Od té doby, si jsem si to pojmenovala, považuju některé debaty za zbytečné.
Já vím, Pavli.. Máš naprostou pravdu.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ona.
Ani Ty Pavlo neposuzuj nekoho koho neznas.
Jak Ty vis co ona slysi a co ona neslysi?
Není tady
pýcha pýcha pýcha
Není tady
Pycha je svinstvo Pavlo,pokud neco takoveho prave ted vyslovujes,mela by jsi i vedet co to pro Tebe znamena.
Prosim ptam se jak Ty muzes vedet co ja dokazu nebo nedokazu slyset.
Ja Te napriklad neznam, proto o Tobe nemam v umyslu vynaset hodnoceni.
Myslet si o Tobe muzu cokoliv,ale to jeste neznamena ze Te znam.
Takze pokud Ty by jsi chtela tvrdit ze znas me lepe nez ja sebe,ze vis lepe co slysim ,neslysim,pak ta pycha je Tvuj vlastni svet.
Není tady
Já vidím jako jediné řešení nevhánět vodu do mlýnského kola.
Není tady
Vladena napsal(a):
Já vidím jako jediné řešení nevhánět vodu do mlýnského kola.
A jak to chceš udělat, ty kolo jedno?
Voda plyne, voda se přizpůsobí, je dynamická, spontánní, je všude. To kolo se jen stále točí dokola, nahoru dolů nahoru dolů, stále opakuje to samé dokolečka dokola Voda se kolu dokáže přizpůsobit a přesto kolem není, kolo bude vždy jen kolem.
Není tady
PavlaH napsal(a):
pýcha pýcha pýcha
Jo Pavlo, tady na tomhle vlákně jsi správně
Není tady
Daphné napsal(a):
Nesouhlasím s formulací "jedině oni". Zodpovědnost má každý, kdo se tomu ubližování nepostaví, nebo se mu dokonce líbí (Mariposa, citovat nebudu). Už chápeš?
S tebou to má společné jen to, že jsi začala vysvětlovat Mariposiny pohnutky. Ten příběh se podle mě nemůže líbit nikomu, kdo má soucit s bližním, či dokonce cítí či žije bezpodmínečnou lásku (a k těm lidem se počítáš, když bych si dala práci, najdu tvoje příspěvky). Takže souvislost už vidíš?
A proč píšu? Asi ze stejného důvodu jako všichni tady, navíc jsem na médiu, kde se jinak komunikovat nedá.
Pane jo Daphne, Ty mas ale veci
Ty jsi tvurce tech souvislosti,to nevis?
A me se ptas zda je uz vidim.
Primichavas si do debaty to co tam Ty osobne vidis.
Pak se v tom stouras a mozna ani nevis proc sis tohle vytvorila.
Není tady