Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 9. 2010 18:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chat o tom co si kazdy potrebuje v sobe vyresit.

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

Dai,

co se tyka me osobne (mluvim vsak pouze za sebe-hirondel) vim proc se lide nadzvedavaji ze zidle. smile

Jak uz jsem psala: Clovek se nadzvedavat ze zidle vubec nepotrebuje ,kdyz pochopi sam sebe a to proc se mu to deje.  smile

To, co se každému "děje", má určitě nějaký smysl. Ale pokud je "nadzvedáváno" více lidí pár jedinci, pak se to "něco" spíš může dít "jedincům-nadzvedávačům" - takto vnímám já a ze svého pohledu říkám, že pokud "nadzvedávač" pochopí, co se mu děje, pak nemá potřebu vysílat do okolí "nadzvedávací" energie, tudíž nebude "nadzvedávaných", takže i to je řešení smile

"Nadzvedávač" druhého "nadzvedávat ze židle" vůbec nepotřebuje, když pochopí sám sebe  a to, proč tak činí… wink

K posledni vete pouze tolik: nejsem nadzvedavac. smile   (mluvi vsak opet hlavne za sebe) smile 
Ten kdo jim je ten nejspis potrebuje nadzvedavat druhe ze zidle neb mozna nechape sam sebe a nevi proc tak cini. (to je kazdeho vec. smile

Ja odpovidam za to co vysilam,uz neodpovidam za to jak clovek vnima. smile

Tvuj nazor vyse nad vytucnenou vetou,je pohled ktery nezahrnuje jeste vice uhlu,nicmene je to Tvuj nazor (a neboli to muze byt jen zlomek) a jako takovy ma pro Tebe platnost. Jako takovy ho ted prijimam.

Pokud se zde nekteri jedinci nadzvedavaji a nevedi proc ,muzou si ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, ze je nadzvedavam napriklad ja. 
Vnimam ze sveho pohledu jeste uplne jine poznani.
Co se deje mne ,neboli cemu jsem se naucila,kudy kracim a proc ,to vsechno vim.
  Svoji cestu jsem si zvolila,jdu kudy jit mam.    smile

Dai v te posledni vete je klic. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#27 15. 9. 2010 18:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Dai, Vladeno, pokud se někdo nadzvedává ze židle, nadzvedává se z ní on sám. Nejsme marionety.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#28 15. 9. 2010 18:31

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Dai, Ty mluvíš o nadzvedávači, tedy o někom druhém, který Ti něco činí. To je jeden úhel pohledu.
Jiný úhel pohledu je mluvit o tom kdo se nadzvedává, tedy pokud se nadzvedávám já sama, je tedy třeba mluvit o mně samotné.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#29 15. 9. 2010 19:56

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Úhly pohledu k nadzvedávačům - to je jasné, že to zákonitě skončí u "pohledů každého na jeho vlastní věc a zkušenosti", takže "názorujme dokola, okolo stola, la la la..."

Marionety Maripos nejsme a zvedáme se sami, ovšem "s pořádnou porcí něčí pomoci"... Zase to záleží na "úhlu pohledu", protože ty máš svůj pohled, já bych zas viděl ten svůj (popsáno výše) Nebude-li "pomoci od nadzvedávačů", pak nebude nadzvedávaných.. A můj osobní názor na větu:

"Dai, Ty mluvíš o nadzvedávači, tedy o někom druhém, který Ti něco činí. To je jeden úhel pohledu.Jiný úhel pohledu je mluvit o tom kdo se nadzvedává, tedy pokud se nadzvedávám já sama, je tedy třeba mluvit o mně samotné."

bych měl, s dovolením ten, že to zní s odpuštěním, jako "alibismus"... (Prostě udělám to a to, šak co, on se ten dotyčný buď přizpůsobí a nebo je to jeho věc, jak se s tím srovná, vlastně dyť je to jeho problém, ne můj... Vlastně já za nic nemůžu.. To on.. Já nic nedělám, to on je takový a sám si to vlastně dělá... atd.. atd.. atd..)       Takto to vidím. Tímto způsobem lze převrátit cokoliv na cokoliv dle potřeby, navíc samozřejmě podepřít "svým názoerem" a tak podobně.

Hirondel - "Pokud se zde nekteri jedinci nadzvedavaji a nevedi proc ,muzou si ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, ze je nadzvedavam napriklad ja."

To samé v bledě modrém, ale tobě to napíšu přesně dle tvého vzoru:

Pokud se zde nekteri jedinci "pomáhají nadzvedávat" jiné a nechtějí si to přiznat, i když jsou v menšině, muzou si na svou obranu ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, že "oni přece nic, oni to nedělají, za to můžou ti  potrefení, ti by se měli zamyslet..." a tuto domněnku pak mohou prezentovat směrem k "nadzvedávaným.."

Jen tak mezi námi, Hirondel, sice je krásné, že prezentuješ své názory takové, jaké jsou a já si toho cením, ovšem celkově to vyzní jako "vločka, co dopadne a hned roztaje"... A víš proč? Protože názory jsou to sice vkusně napsané a i podnětné, ovšem  bez podstaty vysvětlení. Jediné, co většinou napíšeš je, že "to, co vím, vím jenom já a vím proč to tak je", ovšem dál nic... A myslím, že to je jedna z takových "dál-nic", které jsou nadzvedávající. (už jsem popsal na předchozí straně)

Svým způsobem je to hra, kterou s Mariposou rozehráváte a čekáte, který  z dalších spoluhráčů se přidá, ale nějak zapomínáte, že každá hra by měla mít svá "prezentovatelná" pravidla, jinak se spoluhráči "nadzvednou". A to pak odnese jak "nadzvednutý hráč", tak hlavně "tvůrce hry"...   

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... yikes) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#30 15. 9. 2010 20:12

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Dai, Vladeno, pokud se někdo nadzvedává ze židle, nadzvedává se z ní on sám. Nejsme marionety.

....na základě této pitomosti se už vzdávám...slibuji,že budu sedět pevně na židli, nejlépe na dvouch a rukama se zespodu přidržovat sedátka. Jinak to nevidím. Le ciel m'en préserve.

Není tady

#31 15. 9. 2010 21:16

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Marionety Maripos nejsme a zvedáme se sami, ovšem "s pořádnou porcí něčí pomoci"...

A za pomoc jsem já osobně nesmírně vděčná, děkuji za ni i za člověka, který mi pomáhá smile

Není tady

#32 15. 9. 2010 21:19

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

Jsi tedy nadzvedávač a já sama za nic nemůžu, to TY! Ty! Proč to děláš?!

Není tady

#33 15. 9. 2010 21:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Pokud se zde nekteri jedinci "pomáhají nadzvedávat" jiné a nechtějí si to přiznat, i když jsou v menšině, muzou si na svou obranu ve sve hlave naramne rychle utvorit domnenku, že "oni přece nic, oni to nedělají, za to můžou ti  potrefení, ti by se měli zamyslet..." a tuto domněnku pak mohou prezentovat směrem k "nadzvedávaným.."

Dai,
psala jsem ze nejsem nadzvedavac,to plati i navzdory tomu cemu Ty veris.  Neboli i presto ze si Ty tvoris jiny obraz. smile   Je to proste,kazdy si tvori svuj svet skrze sve vnimani.

Pokud je zde nekdo kdo nadzvedava a necchce si to priznata neboli nechce si to priznat to je predesvim jeho vyvoj,me se to netyka. smile

Není tady

#34 15. 9. 2010 21:20

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

mariposa napsal(a):

....na základě této pitomosti se už vzdávám...slibuji,že budu sedět pevně na židli, nejlépe na dvouch a rukama se zespodu přidržovat sedátka. Jinak to nevidím. Le ciel m'en préserve.

Buď budeš pevně sedět na zadku nebo se budeš nazdvedávat, to je už jenom na Tobě, Vláďo lol

Není tady

#35 15. 9. 2010 21:29

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

A to pak odnese jak "nadzvednutý hráč", tak hlavně "tvůrce hry"...

Ano ,jak uz jsem rekla. Mas svoji pravdu. wink  Kazdy ma svoji pravdu. smile
S touto se vsak ja naprosto neztotoznuju.
Nezalezi na tom ze se neshodujem ,zalezi na to pochopit ze kazdy to ma po svem.  smile

Není tady

#36 15. 9. 2010 21:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... ) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Proc vidis jinotaj tam kde neni,je otazkou vnimani.

To co pisu je naprosto jasne,presto to pokladas za jinotaj.

Jestlize ani tohle nepochpis daji ,nemohu to pro Tebe rici jasneji.

Jdu cestou ktera patri ke mne. Jdu v souladu se svym planem-planem duse.

Presne tohle kde jsem ted (se vsim tim okolo) je znameni toho, ze je vse tak jak ma byt.  smile

Není tady

#37 15. 9. 2010 21:53

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Dai, když Ti řeknu, že jsi mě právě teď nadzvezdl ze židle, co mi k tomu napíšeš? Jak si to vůbec představuješ?

No řekněme třebas, že se ti právě vrací ta tebou vyslaná energie a právě zažíváš "teorii v praxi" ohledně "práce s energií", nic jiného bych k tomu nedodal. To je konstatování samozřejmě, nic více a nic za tím fakt nehledej.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#38 15. 9. 2010 22:00

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Dai,
psala jsem ze nejsem nadzvedavac,to plati i navzdory tomu cemu Ty veris.  Neboli i presto ze si Ty tvoris jiny obraz. smile   Je to proste,kazdy si tvori svuj svet skrze sve vnimani.

Pokud je zde nekdo kdo nadzvedava a necchce si to priznata neboli nechce si to priznat to je predesvim jeho vyvoj,me se to netyka. smile

No právě že to je tvoje hra, takže vývoj nevývoj, tam, kde to začalo, to jednou i skončí... "Je to jeho vývoj, mne se to netýká" - pak odpovím - "Je to tvůj vývoj, tvoje hra, ostatních se to netýká, ovšem aniž by to ovlivnili, vrací se ti to v podobě... já nevím... třeba lízátka... chceš-li..."

Není tady

#39 15. 9. 2010 22:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Dai,proc se stale opakujes?

Zkusim si typnout-protoze si prosazujes svoji pravdu. wink

Není tady

#40 15. 9. 2010 22:12

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Klíč.. klíč.. Tož klíčů mám plnou kapsu... Jeden je od baráku, pak od auta.. pak od brány.. od kola.. od firmy.. od.. od.. od.... ) Hir, to je přesně ten typ "jinotajů" a na to by se dalo odpovědět podbným jinotajem a tak pořád dokola...

Presne tohle kde jsem ted (se vsim tim okolo) je znameni toho, ze je vse tak jak ma byt.  smile

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne. To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit? Kdepak - je to tvoje chápání a vymýšlí to tvoje hlava. Ostatné nemají tvou hlavu, takže nemají kolikrát aní ánunk o smyslu "jinotajů" a když se tě zeptají, tak samozřejmě odpovíš opět další otázkou a pořád tak dokola. Takže nakonec je z toho jeden znechucený, zatímco ty budeš stále ta "tajemná Šeherezáda, co jde v souladu s plánem své duše a myslí si, že vše je tak, jak má být", ovšem to je pohled jak průzorem tanku - vidíš přímo kupředu, ale do boku už vidět nelze.. Jenže právě z těch boků pak lze mnohé přehlédnout, z boků se to pak vrací..

A když už jsme u toho - předpokládám, že snad všechny bytosti na Zemi jdou v souladu se svým plánem duše.

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět. Ani nevíš, jak by to mnohé potěšilo.

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

Není tady

#41 15. 9. 2010 22:13

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Hir, a proč ty stále vedeš dokola tu svou? Že by sis taky prosazovala svou pravdu? wink

Není tady

#42 15. 9. 2010 22:20

Blossom
Host

hirondel napsal(a):

Na tohle se dá podle mě reagovat jen opakováním části příspěvku  Vladěny ( kterým reaguje na Dai Terrovu upřímnou snahu o konstruktivní diskusi) :

Jinak napsáno velmi jemně, chytře, ale stejně zůstane nepochopeno. Škoda, že nejde se vsadit, určitě bych chytla první nebo druhou

PS: Vladěno, kdyby sis vsadila, jak vidíš, chytla bys tu první. wink big_smile

#43 15. 9. 2010 22:39

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

No řekněme třebas, že se ti právě vrací ta tebou vyslaná energie a právě zažíváš "teorii v praxi" ohledně "práce s energií", nic jiného bych k tomu nedodal. To je konstatování samozřejmě, nic více a nic za tím fakt nehledej.

No jo Dai, byl to jen příklad, jen jsem to zkusila, ale nic se nestalo smile Tak nic, kamaráde smile

Není tady

#44 15. 9. 2010 22:42

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

mariposa napsal(a):

No jo Dai, byl to jen příklad, jen jsem to zkusila, ale nic se nestalo smile Tak nic, kamaráde smile

Příklad, nepříklad, zkusila, nezkusila, sama víš, jak to je - na každém šprochu... smile

Není tady

#45 15. 9. 2010 22:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne. To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit? Kdepak - je to tvoje chápání a vymýšlí to tvoje hlava. Ostatné nemají tvou hlavu, takže nemají kolikrát aní ánunk o smyslu "jinotajů" a když se tě zeptají, tak samozřejmě odpovíš opět další otázkou a pořád tak dokola. Takže nakonec je z toho jeden znechucený, zatímco ty budeš stále ta "tajemná Šeherezáda, co jde v souladu s plánem své duše a myslí si, že vše je tak, jak má být", ovšem to je pohled jak průzorem tanku - vidíš přímo kupředu, ale do boku už vidět nelze.. Jenže právě z těch boků pak lze mnohé přehlédnout, z boků se to pak vrací..

A když už jsme u toho - předpokládám, že snad všechny bytosti na Zemi jdou v souladu se svým plánem duše.

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět. Ani nevíš, jak by to mnohé potěšilo.

Všechno je otázkou vnímání.. Naprosto všechno.. Navíc pomíjivé, jako den a noc..

Dai, přidám svůj pohled ok? smile
Já v těhle slovech: "Svoji cestu jsem si zvolila,jdu kudy jit mam" nevidím ani trochu jinotaje. Prosté a čitelné, nelze to říci jednodušeji. Máme tedy rozdílné pohledy na stejnou věc a každý je toho kdo se dívá. To jen tak pro zpestření a více barevnosti smile

Není tady

#46 15. 9. 2010 22:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Blossom smile

Není tady

#47 15. 9. 2010 23:24

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Maripos, tvůj pohled je super a fajn, nicméně já narážel trošku na jinou věc tou je to, že sice ano, jdete každá svou cestou jasnou jako slunce, to je jasné všem, ale co se týká polemiky tady na chatu, tak to je ta věc, o kterou běží, to je to, co jsem se snažil (zbytečně) rozepsat a tak nějak doufal, že to pochopíte. No nic, co už...

Takže je třeba dál hrát své hry, odpovídat na otázky otázkou, slovíčkařit a různě se protáčet, jak kolečka v hodinkách a tak podobně. A to bych opakoval furt dokola a znovu, že - vaše cesta je jistě super, ale jste tady, jako ostatní, na pouhé návštěvě, tak po sobě nezanechte "nepohodu", ale spíše "přineste něco pozitivního", něco, za co vás ostatní budou mít rádi a ne, že vám budou "vymezovat teritoria", protože jim vadí "váš typ návštěvy".. A vůbec, nevím, jak to máte nastavené vy, ale pokud mi někdo řekne, že to a to, co mu dělám, je mu nepříjemné, mám fakt snahu to nějakým způsobem napravit.. Jak je tomu vlastně u vás?

Není tady

#48 15. 9. 2010 23:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

O své cestě tady mluvila Hirondel, Dai. Já tady o své cestě nepsala, jen jsem řekla, že v tě větě co Hirondel napsala nevidím jinotaj, to je vše smile

Dai, pokud mi něco nesedí, ať už je to cokoliv, snažím se především přijít na to proč mi to nesedí a proč to ve mě vzbuzuje to co to vzbuzuje. Proč mám pocity, které mám. Zkouším hledat u sebe, zkouším pochopit sama sebe. Není to nic snadného smile

Dobrou noc, babinetky a babineťáci sova

Upravil(a) mariposa (15. 9. 2010 23:52)

Není tady

#49 16. 9. 2010 0:25

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

O své cestě tady mluvila Hirondel, Dai. Já tady o své cestě nepsala, jen jsem řekla, že v tě větě co Hirondel napsala nevidím jinotaj, to je vše smile

Dai, pokud mi něco nesedí, ať už je to cokoliv, snažím se především přijít na to proč mi to nesedí a proč to ve mě vzbuzuje to co to vzbuzuje. Proč mám pocity, které mám. Zkouším hledat u sebe, zkouším pochopit sama sebe. Není to nic snadného smile

Dobrou noc, babinetky a babineťáci sova

Na to bych se znovu opakoval. Bylo by to opět něco o návštěvě a "nepohodě" po ní, ale jak vidno, jen darmo marním čas. To, co mi nesedí, jsem už stejně popsal. Tak nezbývá, než popřát, aby ta energie, co se vám vrací, byla co nejpříjemnější, jak to jen jde smile

A mimochodem - kdyby se náhodou stalo a někdo jiný se do vás obul už mnohem nevybíravěji, pak si vzpomeňte na tuto polemiku a nemějte mu to, prosím, za zlé, jelikož i on/ona má přece svou duchovní cestu a smí si tak dělat, co se mu jen zlíbí a vše, čím se vás dotkne, pak dle vašeho vlastního návodu, hledejte jen a jen u sebe samotných wink

Není tady

#50 16. 9. 2010 11:10

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Jasné pro tebe, jinotaj nejen pro mne.

Otazkou vnimani jak uz jsem rekla smile

DaiTerr napsal(a):

To je právě to - ty něco víš, máš svůj osobní názor, ale prezentuješ jej stylem hádankovým a  pak čekáš, že to nutně každý musí pochopit?

Ted Ti odpovim na Tvoji otazku odpovedi (nikoliv otazkou )  =NE, necekam nic. Je to ma prirozenost a pokud nekomu vadi mel by hledat v sobe proc a pochopit se.  smile

DaiTerr napsal(a):

Možná by stálo někdy místo "těch jinotajů" a odpovědí v dotazech - spíše opravdu aspoň jednou na svatého Dyndy normálně a lidsky odpovědět.

Zapominas na moji prirozennost. Mozna nemuzu byt takova jakou by sis me pral mit. smile  A proto me muzes jedine prijmout takovou a nebo opet odmitnout. Je to na Tobe. smile

DaiTerr napsal(a):

V tom pripade chapes ze veci o kterych mluvis jsou v souladu s Tvym vnimanim. smile
K tomu neni vice co dodat.

Tenhle chat nese nazev co si v sobe kazdy potrebuje vyresit. smile

Dai pak tedy -nezbyva nez si v sobe vyresit to vsechno co Ti vnitrne vadi (popsal jsi toho zde na tomhle chatu dost).
Viz napr tady :  "Takže nakonec je z toho jeden znechucený ......"
Ten komu vnitrne neco vadi je jedinym clovekem ktery na tom muze neco menit v sobe. (to je tvrzeni meho poznani)  smile 
Nakonec to je stara znama vec. stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí