29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Geisha:
Nepripada mi jako partner ktery je tebe hodny a myslim, ze tvoji rodice to take citi. Jsou to lide rozumni, takze ti to nerikaji rovnou, ale doufaji, ze dostanes svuj vlastni rozum.
Je ti 21 a ziskavas kvalitni vzdelani, coz predpoklada, ze jsi inteligentni a mas dobre vyhlidky do budoucna. Nezkaz si zivot s nekym u ktereho jiz ted vidis, ze to neni ten pravy. Predpokladam, ze on je starsi....s ditetem...jiste by se mu hodilo kdybys tam "bydlela" t.j. delala domaci prace a vubec se starala misto abys jen chodila "na navstevy". Na 100% by to znamenalo, ze v tom pripade bys jiz skolu neutahla a vzdala to ve prospech spinaveho pradla a vareni vecere. Chodite spolu jenom 7 mesicu a on te uz neuspokojuje? Devce, kdyz se k sobe dva lide, kteri se miluji, hodi perfektne po sexualni strance, tak ten senzacni (kazdodenni +++) sex zacne spomalovat az tak po 5 letech.
On se ted snazi, protoze te jeste "nevlastni".. pak uz by jenom hledal na tobe chyby aby zduvodnil to, ze ti nestaci a ruzne dalsi mindraky, ktere se mi zda, ze ma. Nemas ty take problem, ze jsi chytrejsi nez on? Takova chyba by se dala zlikvidovat tim, ze bys nechala studii, pratel, rodicu a uverila tomu, ze jsi nemozna jak v posteli tak v kuchyni. Pak by ti uz nemusel rikat, ze jsi "asi extremne blba", ale uplne by te presvedcil, ze jsi a ze by te zadny jiny muzsky nechtel. Ted jeste ty problemy nemas, jsou to problemy jeho a neni na tobe abys menila jeho povahu ci libido - to se zmenit neda.
Ver mi ale jednu vec - a to mi vsechny nestastne vdane zeny potvrdi - ze vidis-li uz ted takove chovani, tak se problem pri souziti mnohonasobne zvetsi. Proto mame sesty smysl abychom mu naslouchaly a podle toho se zachovaly.
Mnoho ctenarek zde prehlidlo, ze po tobe take chtel "trojku"....Po sedmi mesicich "chozeni"??? Nevim s kym, nevim kde a jak to oduvodnil on, ale neubranim se komentari, ze to rozhodne naznacuje to, ze ani on te nevidi jako svou jedinou LASKU. Takoveto "skotaceni" se da tezko prezit i manzelskymi pary kteri jsou nejlepsi kamaradi na zivot a na smrt, maji za sebou dlouhodoby a bezvadny sex a kteji si to trochu okorenit (v tom pripade tedy "ctyrku", aby si oba prisli na sve!!!). V pripade jako je tvuj, to znamena vyuziti povolnosti zeny a rozhodne ne hluboke city od muze s dobrym charakterem.
Takze devce, odmiluj se a najdi si takoveho ktery je ti hoden.
Hodne stesti.
Není tady
ahoj, par dni jsem tu nebyla...mockrat diky za rady, porad nevim, co a jak. Ale az ted jsem poradne prokoukla jeho postupy pri takovychto situacich. Prijde mi, ze on se neumi omluvit a vzit celou vinu na sebe(v tomto pripade). Nikdy se neomluvil a neuznal to, maximalne mi rekl promin na pul pusy a nastval se, protoze ja byla porad nastvana, kdyz on se mi vlastne omluvil(drivejsi situace). Doted cekam na vysvetleni, napsal mi par sms, ve kterych mi vycetl, ze ja jsem zla a narocna, ze on se tak snazi, ale porad mi to je malo... Mne ale jde jen o to, aby mi to vysvetlil a rozebral to a omluvil se mi. Ale on se vzdycky snazi dostat me do role te, ktera za to muze. Porad rika, jak me silene miluje, nekdy ma na krajicku(hmm, tak proc mi v tydnu, kdyz pracuje minimalne vola a tvrdi, ze nemel ani par minutek cas na hovor, ani vecer). A ja pak zacnu nad sebou premyslet, koukat se na to z mnoha pohledu a hledat tu chybu v sobe, i kdyz moje racionalni ja trpi. Doted se teda stavalo, ze jsem se nejprve omluvila, ze jsem to jinak pochopila a mela blbou naladu, pak ze chyba je napul, ale ja ze se teda omlouvam, ale cekam nejake reseni. Ale ted ne, ted si stojim za svym, ze ja za to nemuzu, protoze tohle se jinak pochopit neda a hnusny to bylo dost. Ptala jsem se i nejlepsiho kamarada, at mi na rovinu rekne, co si o tom jako chlap mysli, ze kdyz by to rekl po sexu pritelkyni, tak jak by to myslel a jestli jsem nastvana neopravnene a po chvili premysleni mi rekl, ze se mi ani nedivi.
Take mi podad predhazuje, ze jsem z jinych financnich pomeru, ze co ja povazuju za samozrejmost, to je pro nej nerealizovatelny sen. Jenze: co nejak vypada, nemusi takove byt i ve skutecnosti. To, ze mu pripadam jako dcera siiilene bohatych rodicu neni skutecnost, spis mame jiny zebricek hodnot, protoze ja si koupim neco, co on mit nemusi, ale plati to i naopak. Je sice fakt, ze rozdil tu je, ale ne takovy, jaky on vidi. Porad rika, ze si strasne preje to a nebo to, ale holt si to nemuze dovolit, ale jsou to veci, ktere nejsou nerealizovatelne, proste jsou dulezitejsi veci, ale kdyby chtel, tak by se to po prumernem setreni dalo(ted me napada, ze chtel jakousi kvalitni panev, jindy neco na zahradu, ale namisto toho koupi treba alarmy na dvere - kdyz otevrete, tak to rve jak blazen, to je zrovna treba podle me zbytecnost). Ja chapu, ze splaci uver na dum. Take porad nadava, ze je rozbite auto, ze je to vrak, nejezdi, ted v zime je zatracene nespolehlive, jenze na druhou stranu, proc ma tech aut tolik? Ani sama presne nevim, bud 3, nebo 4.
Cenim si odpovedi Jarmily: mamka mi rekla, ze ji prijde, ze si me chce uvazat, at si dam pozor-antikoncepce, ze treba svatba neni v dnesni dobe takovou nutnosti, jako driv, at se podivam na ni, jak dopadla, ze je dost odstrasujici pripad. Je starsi o 6 let. No, neuspokojuje, nevim, jestli se to tak da rict. Sice me zarazi, ze tvrdi, ze driv musel mit sex alespon 3x denne, ale ze hodne ze svych naroku slevil, pricemz ted ho skoro premlouvam. No, je fakt, ze me jeste nevlastni, pokud to mam do detailu aplikovat na jeho vyrok, tak by asi sedelo, ze at se smirim s tim, ze on me nikomu neda. Co se tyce jeho nazoru na nasi rodinu, tak i kdyz nekdy nadavam, jak mi krivdi, tak ocekavam, ze pochopi, ze to je pece jenom rodina a pravdu muzou mit oni. Z mamky ma zvlastni dojem, nevi, co si ma o ni myslet, ale obecne me moje rodina vyuziva a pokud potrebuji ode me neco udelat a pokud nechci, tak opravdu nemusim. Jenze to uz je hledani takovych detailu, vsude by se dalo neco najit. Sama vidim, ze tim, jake mel detstvi(mama se na nej vykaslala, nevlastni mama a sourozenci, ...) v nem vybudovalo to, ze se na pritelkyni silene upne, jako by si chtela vynahradit materskou lasku. Porad mi naznacuje, ze by me nikdy nepodvedl, ze ani nema prilezitost, zatimco ja jich mam...
Souhlasim s tim, ze chovani se zhorsi, viz muj byvaly - hned na zacatku vztahu jsem si vsimla, jak se chova ke sve rodine, byl schopny vyjet po mame a segre, ze si ani neumi v kuchyni vynest kos a umyt okna a sup, jak to dopadlo? Ze mam v pokoji bordel jako - ani si to uz radsi nepamatuju, protoze to bylo urazejici, tak strasny to zase teda nebylo.
Ja nevim, jak je mozny, ze narazim na same nenormalni...:-o. Kamaradka mi jednou rekla(kdyz jsem zase byla nestastna), ze ja proste potrebuju vysokoskolaka, ze s mym intelektem to proste s hnusne receno mene inteligentnejsim klapat nebude. Nevim, mozna na tom neco bude, vysokoskolaka jsem jeste nemela. I kdyz podle me nezalezi na titulu, protoze existuji take vzdelani blbci pro zivot nepouzitelni. A to mi ted prijde, ze i kdyz je vyuceny, tak vseobecny rozhled ma a je urcite mnohem inteligentnejsi, jak muj byvaly, ktery je vzdelanejsi jak on. timto se nechci nejak chvastat, doufam, ze to tak nevyznelo, jen rikam, co mi bylo receno a jaky je muj nazor.
Co se tyce trojky, tak to na me zkousel asi 2x, ted to uz snad vzdal. Nejprve to bylo snad mesic po seznameni, zabalene tak, jestli bych to nechtela zkusit, ze jedine holka zna nejlip zenske telo a ze urcite by se mi to libilo(problem s dosazenim orgasmu)...
tak ted nevim, jak o mam chapat a brat, kdyz vidim bezstarostnost meho kamarada, ktery nepotrebuje takovou zodpovednost, je takovy bohemsky, chce se mi brecet... a kdyz mi semtam nadhodi nejaky kompliment(asi se mu libim, ale toleruje, ze mam pritele)...
Není tady
Milá geisho,
stupeň vzdělání dle mne nehraje žádnou roli v partnerství a určitě nemá vliv na charakter člověka.Pořád si stojím za názorem, že tvůj přítel je manipulátor a je jen otázkou času, kdy na to přijdeš sama.
potvurka: to samozrejme vim, ze vzdelani neni intelekt. Sama jsem to myslela tak, ze inteligentni mi pripada dost;-)
adrianne: tak na tohle jsem uz prisla, prave proto jsem se zarekla, ze ja dolejzat nebudu. Kdyz si hraje na urazenyho a ani nezavola a nechce to vyresit, jak chce, jeho volba...ja jsem nekompromisni, tentokrat neuznam ani kousek viny, ja za to nemuzu... Fakt mi prijde divny, ze mi nezavolal, ani z prace. Dostala jsem od soboty asi 3 sms, v te posledni delal jako nic, slusne strucne poprani na dobrou noc, ne jako od pritele. Tak jsem mu stejnym stylem odpovedela, nevim, co vic, on to asi bere jako uzavrenou zalezitost, ale ja porad cekam vysvetleni... vzdycky dela, jako nic a pritom neco...:-( a jeste je urazenej...bezduvodne
Není tady
Já myslím že je to sobec a snaží se s tebou manipulovat. Přečti si na Pavlači téma "Žena na mateřské - služka?" tak si myslím že tě to čeká.... je to hodně zajímavé čtení! A ani ta mateřská není nutná , už se to u vás rýsuje teď. Nedovol mu, aby se k tobě tak choval, bude to jen horší a horší! Lepší to nebude! Neváží si tě už teď. Já jsem už 30 let vdaná a mám hodného manžela, jen se divím co si některé ženy nechávají líbit.
Není tady
bety: ja vim, tohle si uvedomuju. Nepatrim mezi ty, ktere by praci v domacnosti braly jako zivotni poslani...to on se zase stara...spis musi, kvuli diteti...
Není tady
tak mi, prosim, jeste poradte, jak mam chapat, kdyz mi na icq posila brecici smajliky a ruzicky, ale vysvetlit mi nic nechce? Na moji odpoved, jestli bych se takhle nemela tvarit spis ja, normalne bez vysvetleni odesel, napsala jsem mu sms, jesli by mi to mohl vysvetlit a nic, mrtvy brouk... to mi neprijde normalni...to je takovy problem rict, proc si to mysli a nakonec se omluvit(hlavne to vysvetleni...mozna bych to zkousla i bez omluvy)??? V jeho veku? Kdyby to byl kluk stejne stary jako ja, tak by se to dalo jeste pochopit...
Není tady
tak uz nevim, brecim tu jak zelva a premyslim o rozchodu...bylo mi blby, ze se mi ani neozve, tak jsem ustoupila, zavolala mu a v klidu slusne chtela vysvetleni, proc a jak...ne, proste za to muzu ja, jak by se mi libilo, kdyby on byl takovy jako ja, jak mu je to lito, ze ho sex uz nebavi, ze on pro me udela vsechno a ja nic, ze si pripada jak po x letech manzelstvi, atd. atd. Ze jsem mu treba slibila jedno video a nejsem schopna mu ho dat(uz davno jsem mu ho dala na DVD a nedavno i zmensene pro net jak chtel, jenze na to zapomnel), ... Ze je to nuda, stereotyp(asi pred 2 mesici jsme to resili, vadilo mi, ze se porad jen valime u televize, kterou on porad zapina, ja ji nesnasim, ven jsme sli asi jednou a bylo to zpatky). Ze mi taky pry porad ustupoval, ted uz ale ne, ... A ze se rozhodl, ze si tenhle vikend udela pro sebe, dite da k babicce a nekam vypadne, i kdyby mel jit jenom do hospody a ozrat se. Pak si jeste nezapomnel jako vzdy postezovat, ze ani penize nema... ja uz nevim...
Upravil(a) geisha (24. 2. 2006 10:50)
Není tady
adrianne, myslis si, ze tohle ma reseni? Kdyz to po 7 mesicich vztahu takhle vypada?
Není tady
geisha napsal(a):
adrianne, myslis si, ze tohle ma reseni? Kdyz to po 7 mesicich vztahu takhle vypada?
Ahoj geisho,
mě už taky nebavilo chování přítele, tak jsem mu zasasila ťafku tím, že místo společného víkendu jedu s kamarádkou na hory Ale u nás je to už o něčem jiném. Já už s ním nechci být, takže ten víkend beru jako pročištění si hlavy.
Není tady
geisha napsal(a):
Tím jsem chtěla říct, že ty si můžeš dělat taky co chceš, když může i on. A taky bych mu jednou oznámila, že mám na víkend naplánovaný to a to. Ať se chlapec třeba zblázní!
Není tady
ja o tom pochybuju. Taky si nedokazu predstavit sex s nim, kdyz ted vim, ze ho to nebavi a muzu za to ja. Kdyz mu treba taky vadi, ze se na nej pri sexu koukam(= podle nej to neprozivam, jenze ja mam oci otevreny tak pul na pul, chci se na nej divat, na jeho telo, jak do me pronika; a podle me kdyz je mam zavreny ja, tak on taky, takze to nevidi)...
Není tady
po tomhle uz ani nevim, jestli ho jeste vubec tolik miluju...
Není tady
nevim, momentalne jsem rozhodnuta se s nim rozejit, protoze to nema cenu, ale nevim, co bude, az se mi to v hlave rozlezi. Takze ted me tak napadlo, ze si pro veci k nemu muzu dojit az v pondeli, kdyz bude v praci. Nechci se s nim potkat a tak celit psychologickymu natlaku, pokud mi to nedokaze rict a omluvit se po telefonu, tak pri osobnim setkani to neudela uz vubec, to je prece tezsi...
Není tady
geisha napsal(a):
po tomhle uz ani nevim, jestli ho jeste vubec tolik miluju...
geisho,
ono se o tom snadno mluví a snadno si člověk dodává odvahu k razantnímu řešení,když nemáš po boku toho dotyčného. To je v současné době i můj případ. Mně hodně pomáhá to, že všichni moji blízcí na situaci u nás mají stejný názor a snaží se mě podporovat a dodávat odvahu. Já jsem taky nejsilnější v práci a s kámoškama, ale jakmile člověk přijde domů, vidí ho tam, tak ta síla slábne. Ale u nás už je to bohužel tak, že pokud neodejdu teď, budu se jen a jen trápit a za pár dní řešit to stejný. TAkže to raději udělám teď. Pro mě je důležitý vědomí, že moje rozhodnutí už nekolísá na základě toho, že se na mě drahý usměje, snaží se chovat hezky, atd atd. Prostě už to na mě neplatí a nenechám se ničím ukolíbat.
Není tady
o to se taky pokusim...reknu to mamce, co mi na to rekne. I kdyz uz ted asi znam jeji odpoved a ta je stejna jako moje...
Není tady
Tá trojka ma tiež zarazila. Ak niekoho milujem, tak ho chcem LEN pre seba. Tak je to najpeknejšie. Trojka sa vytvára buď v zrelom vzťahu u manželov, ktorí majú 35-40, alebo u ľudí, ktorí nemajú pevný citový vzťah a hľadajú skôr sex než lásku.
Kedysi (dávno) som poznal dievča, ktoré pochádzalo z rozvedeného manželstva. Ja som bol zaľúbený a ona stále rozprávala čo a ako ten či onen, s ktorým chodila predtým. Nakoniec to bola ona, kto ukončil vzťah. Myslím, že u nej absolútne absentovala empatia, porozumenie. Ak ten tvoj má komplexy z detstva, resp je ním poznačený a to práve takto, budeš s ním nešťastná. Vycúvaj, kým je čas. Ako ti pripomína tú bývalú, to už čosi signalizuje – najmä ten spôsob – musíš sa snažiť aby si bola taká dobrá ako ona. Nechutné.
Súhlasím, že hľadá skôr slúžku než manželku. Po 7 mesiacoch známosti vyžadovať manželstvo – a s takýmto správaním – to je predpoveď katastrofy v tvoj neprospech.
V 21 rokoch ešte nájdeš partnera lepšieho – nenahováraj si, že on ťa miluje. On totiž miluje hlavne seba, ty si v poradí jeho priorít asi niekde na 5. či 6. mieste, za televíziou a čo ja viem čím ešte.
Jarmila to vystihla presne – odmiluj sa a začni nový život. Ináč budeš nešťastná.
... tak som dočítal i ten zvyšok. Ste spolu LEN 7 mesiacov a už je problém pekne a zmysluplne stráviť voľný čas ? To skutočne nemá budúcnosť.
Celé jeho správanie naznačuje, že on je značne nevyrovnaná osobnosť, sobec a manipulátor, ktorý hľadá chybu vždy len u teba, nikdy sa nezamyslí nad sebou, neprizná, že urobil chybu.
Ešte raz to opakujem, aj keď mne sa asi ľahko rozpráva. Jarmila má pravdu. Ukonči to, dôvodov máš dosť a hľadaj (hodnotný vzťah) ďalej. Ináč si (podľa mňa) koleduješ o jednu veľmi zlú skúsenosť. A keby ťa nebodaj priviedol do druhého stavu – v tejto konštelácii vzťahov – radšej nemyslieť. On by totiž neskončil pri tebe – s natiahnutou dlaňou by prišiel k tvojim rodičom. Keď bol už život k nemu taký nespravodlivý.
A ty by si sa ocitla medzi dvoma mlynskými kameňmi.
tento smajl mi príde v tejto situácii celkom vhodný -
Nič v zlom, nezaslúžiš si to, si obetavá, zaľúbená (nechceš vidieť jeho chyby, ktoré sú ostatným nezainteresovaným zrejmé). Ale toto nie je muž pre teba. Vlastne neviem pre koho by asi bol. On totiž žiadnu ženu nemôže spraviť šťastnou.
Já myslím že je to normální podívat se na někoho s kým se miluješ? Asi ti dává za vinu svoje nějaké problémy. Myslím že je to sobec. Když vám to neklape už teď jak bys vydržela s ním žít a být s ním pořád i ve dne i v noci a aby se do tebe pořád navážel... Takhle jsi na něj pořád upnutá a nevidíš jiné okolo sebe, určitě by se našel někdo kdo k tobě líp pasuje...
Není tady
sandra, tiresias, bety, adrianne: no, uz me silene mrzi i to, ze jakmile jsem mu polozila telefon, kdyz mi pred polednem vycetl tolik veci, tak ani nenapsal smsku, nic, nezajem. Sama si ted rikam, ze pokud mi to do nedele do vecera nevysvetli - sam od sebe, ja uz dolejzat nebudu - tak si v pondeli jedu sbalit tech par veci, co u nej mam. Nerikam, ze pokud to vysvetli, zustanu s nim, ale jsem pristupna nejake diskusi. Stejne si totiz myslim, ze po tomhle uz to nikdy nebude takove, jako driv. Jak jsem to strucne rekla mamce, byla u toho i jedna znama, tak mi obe rekly to samy... Nebo nevim, jestli ta diskuse ma vubec cenu, stejne mi v lepsim pripade maximalne rekne na pul pusy s pohledem nekam pryc Promin a obhaji se, ze vsechny ty hnusny veci, co mi napsal a rekl byly jen v obrane pred myma(:-( to uz tady taky bylo - pritom prislo spis mne, ze se nestiham obhajovat a ted jsem skoro vubec do telefonu nemluvila, jak po me prvni vete, kdy jsem v klidu chtela vysvetleni, spustil prujem hnusnych a neopravnenych vycitek, ktere z neho delaly chudacka, tekly mi po tvarich slzy, ze jsem ani mluvit nemohla a nechtela jsem, aby to poznal, i kdyz si myslim, ze se mi to asi nemohlo podarit, i kdyz na druhou stranu nijak nereagoval, nevim...)
Není tady
Geischa, mne to pripomína môj predchádzajúci vzťah. Mne sa totiž vidí, že ten tvoj si je s tebou veľmi istý, tak vystrkuje rožky, lebo vie, že sa nebrániš, si bez slov a môže ti ubližovať. A bohužiaľ sa mi zdá, že si ťa absolútne neváži. Určite má sám nevyriešené problémy, tak si to kompenzuje na tebe a je aj slaboch a sebec zároveň. To, že ti dáva za všetko vinu, má na všetky tvoje obhajoby ďaľší argument, obhajuje sa, že to sa len bránil.... nevie si priznať chybu a stále len vyčíta výčitky.... dievča moje, si ešte príliš mladá, aby si riešila problémy niekoho, kto je sám v problémoch....
viem, že je ťažké rozhodnúť sa, ale niekedy správne rozhodnutie v správny čas, nepredlžovanie agónie je oveľa lepší krok vpred, než sa nechať ubíjať....a stratiť aj svoje sebavedomie...
Máš školu, máš priateľov, máš rodinu, skús ísť svojou cestou a hľadaj si slobodných, nechaj priateľa s dieťaťom, nech sa postaví sám na vlastné nohy a vyrieši svoje vlastné osobné problémy.
Veľa šťastia Ti prajem.
Není tady
asi mi nic jineho nezbyde...momentalne si dopisujeme na icq a predstavte si, ze pan cekal, ze dnes na nej budu u nej cekat a budu to chtit urovnat...ja, protoze ja za to muzu...
Není tady
Geisha,
prečítaj si toto fórum ešte raz (alebo dva krát )
Zober si papier, rozdeľ napoly čiarou, na ľavú stranu hore zapíš znamienko plus, na pravú mínus. Popíš klady a zápory.
Napíš si na ďalší papier, ako si predstavuješ budúcnosť. A ako by to asi bolo, keby si zostala s ním.
Vieme všetci (asi) čo ti vyjde. Premôž city, daj si pauzu a po nejakom čase (asi nie dlhom) prídeš na to, kde je pravda.
Ten proces hľadania sa dá urýchliť. Relaxáciou podľa Schultza. Na nete je veľa informácií.
Držím palce.
tiresias: presne tohle jsem chtela udelat nez pujdu spat. V klidu, vykoupana, v posteli se nad tim zamyslet, vypsat proc s nim chci zustat a proc ne, co se mi na nem libi a co ne. Mne je to jasne, ze byt s nim by bylo akorat prodluzovani a psychicky natlaky. Ale prece jenom ho jeste porad miluju, sice ne tolik, jako pred tydnem, protoze jeho chovani je poradny "zabijak lasky". Po diskusi pres icq, kdy jsme se nahodou sesli oba pripojeni k netu jsem zjistila, ze asi neni nic, co by se mu na mne libilo. Z puvodni me pasivity v sexu, ktera byla takovym zacatkem se vyklubala pasivita ve vztahu, ze si ziju na vyssi noze, jeho mam pry jako zpestreni, ze cekal, ze jednou(!) uznam svoji chybu, stacilo by trochu tolerance, ze dnes myslel, ze na nej budu cekat, az prijde z prace a budu se to snazit urovnat, ze jsem zazrana sama do sebe, na konci pak o co mi jde, jestli se ho chci zbavit, jestli me uz omrzel...no sila...nejucinneji pusobilo prestat odpovidat, protoze jsem uz nemela slov na svou obhajobu...po dotazu, jestli je tedy jeste neco, co by mu na mne vadilo, se spustila dalsi smrst vycitek...
Není tady
Ja si myslím, že máš najvyšší čas to uzavrieť.
Vyzerá to tak, že on je pán Dokonalý a ty slečna Hlúpa. Sama vidíš, že to nemá zmysel. Jeho teraz nepresvedčíš, aby sa zamyslel, nieto, aby sa zmenil. Keď sa rozhodneš pre skončenie vzťahu, môžeš čakať po krátkom čase prúd sebaobviňovania a nátlak aby si sa vrátila. Potom by bolo chvíľu dobre a zakrátko by sa všetko vrátilo do starých koľají.
Tak to vidím ja.
Keď sa oslobodíš z citovej závislosti na ňon, budeš sa dviť sama sebe, ako si to mohla vydržať.
Si citlivá a zodpovedná. Ušetri si tieto ctnosti pre niekoho, kto vie lásku oplatiť, s kým budeš skutočne šťastná.
V 21 rokoch si na začiatku cesty. Využi čas, keď si v mladom kolektíve - na škole. Zapoj sa do života, ak je to možné. Turistika, záujmové krúžky. Snaž sa (aktívne) nájsť človeka, s ktorým ťa bude spájať nejaký spoločný záujem. Teraz si už púšťam fantáziu na špacír.
Chcem len povedať - rozpadom tohoto (nehodnotného) vzťahu život nekončí. On ťa nie je hoden !!!
Good luck !
tiresias: diky. Vcera jsem si napsala ta plus a minus vztahu. Vedela jsem, ze tech zaporu bude vic, jak kladu, ale rikala jsem si, ze to bude asi tak polovina kladu, vuci zaporum. Ale bohuzel ani tam jsem se nedostala:-o Tolik zaporu, ktere jsem zjistila, ze jsou sice drobnosti, ale taky me stvou je tolik...
vim, ze kdyz se s nim rozejdu, nastane natlak a hra na city, abych se vratila, jak moc me miluje, ze kvuli tomu porad breci, ze udelal velkou chybu, atd. Moc me ale mrzi, ze kdyz uz jsem mu polozila telefon, aby skoncily ty vycitky, tak mi ani nenapsal sms...nic...nezajem. Zabavu mam, ve skole, na private nas bydli hodne:-), on mi uz rikal, jak zarli na kluky z privatu, ze mam tolik prilezitosti ho podvest, zatimco on nema zadnou...nema ani zadne zazitky z prace a zavidi mi, proto me vubec neposloucha, kdyz mu vypravim zazitky ze skoly...
Není tady