29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zajímala by mě jedna věc. Dne 21.6. jsem podala výpověď stavební spořitelně. Smlouvu jsem měla od roku 2003. Včera se rozhodlo, že se 50(!) % zdaní st. podpora za letošní rok. Bude se to týkat i mě, když už jsem stav. spoření ukončila a pouze čekám na vyplacení? A co zdanění úroků? Budou danit pouze letošní rok nebo mi zdaní veškeré úročení za dobu trvání smlouvy? Pakliže se mě to bude týkat i přes tu výpověď.
Vůbec se mi to teda nelíbí, že se zasahuje i do stávajících smluv.
Není tady
Neblbni. Už jsi to snad četla ve Sbírce zákonů?
Až to schválí parlament, tak budeme přesně vědět, CO schválil. A to ještě hodně vody uteče. A vůbec, kdoví, jestli to schválí. Šmarjá. Proč lidi stahují kalhoty, když je to zatím JPP?
U tebe se to MAXIMÁLNĚ a to kdoví jestli, dotkne zdanění alikvotní části příspěvku za letošní rok.
Vždy mě rozčílí, když lidí šíří fámy, aniž vůbec bylo něco zákonně schváleno. Vždyť parlament teprve sestavuje výbory a pan prezident ještě nejmenoval vládu, ale POUZE předsedu vlády. Natož aby už začalo projednávání zákonů v prvním čtení. To bylo jenom, že možná, že by vláda chtěla. Ale do toho začnou mluvit stavební spořitelny, spořitelé a kdoví, jak to dopadne.
Lidé by měli myslet a ověřovat fakta a ne šířit fámy.
Upravil(a) majkafa (3. 7. 2010 9:44)
Majkafo, děkuji za reakci. Vím, že to parlamentem neprošlo, ale koalice o tom hovoří jako o hotové věci, takže to zas až za takovou fámu nepovažuji(při rozložení sil v parlamentu). Vím, že se mluví pouze o zdanění letošního příspěvku, jen mě zajímalo, pokud to tak opravdu bude, jak je to se smlouvou ve výpovědi.
Hezký prodloužený vikend.
Není tady
I na to ti odpoví až zákon, který bude schválený. A co v něm bude, to nikdo neví.
Majkafo, souhlasím s Tebou, je zbytečné nějaké panikaření, zatím nic neprošlo parlamentem a žádný zákon zatím nevyšel a všechno je ve fázi návrhů, které zatím nikdo neschválil. Jen noviny šíří poplašné zprávy. V současné chvíli není nutné se tím vůbec zabývat. Až to bude realita, tak to bude třeba nějak řešit, dřív ne..
Není tady
tak u předčasného zrušení se vždy daní. Státní příspěvek je nastavený příhodně zatím pro ukončení smluv ve smluveném termínu
Není tady
Neřešíme předčasné zrušení.
Zdářný příklad jakou mocí disponují média a jak ovládají jednání a konání lidiček v této republice
Není tady
Nuni, nevím, jestli jsem Tě správně pochopila, ale mě nedonutila k ukončení smlouvy prohlášení politiků, ale výše cílové částky, kterou nehodlám přespořit
Není tady
majkafa napsal(a):
Neřešíme předčasné zrušení.
aha, tak já to pochopila tak, že výpověď ze smlouvy byla podaná dřív, než byla sjednaná doba spoření, sem netušila, že se sjednávalo pouze na 7 let
Není tady
a proč to řešíš? pokud to projde, tak ti to zdaní a pokud neprojde,tak ti to nezdaní...at tak či onak, ty s tím ani v jednom případě neuděláš nic....
Není tady
Heřmanko, já to neřeším, to ani nemůžu, ale zajímá mě to, protože se mě to týká. A docela by mně vadilo, kdyby někdo zasahoval do sjednaných podmínek a měnil je dle potřeby jedné strany. Ale zřejmě bych s tím opravdu nic nenadělala. Jen by to pro mě byl velice špatný signál, protože mám hodně dlouho i penzijní připojištění a tam by měnění podmínek jednou tak, podruhé jinak, bylo ještě horší.
Judynko, smlouvu jsem měla na 5 let - je to ještě starý typ smlouvy a já jem mohla spořit tak dlouho díky vysoké cílové částce.
Není tady
Nu, u penzijka já bych jistou změnu jenom uvítala. Po dosažení všech podmínek smlouvy ti totiž, pokud si necháš pojištění vyplatit jednorázově a ne jako měsíční penzi, zdaní příspěvek od zaměstnavatele (jestli jsi ho měla) nejvyšší sazbou srážkové daně, což je momentálně 25 %. A taky rozhodně doufám ve změnu, než mi bude 60, chci si ho totiž nechat vyplatit jednorázově. Tedy takhle to bylo před několika lety. Teď to chvilku nesleduju, ale myslím, že je to zatím stejné.
Ono ne všechny změny musí být k horšímu. Tak už to v životě bývá.
majkafa napsal(a):
Nu, u penzijka já bych jistou změnu jenom uvítala. Po dosažení všech podmínek smlouvy ti totiž, pokud si necháš pojištění vyplatit jednorázově a ne jako měsíční penzi, zdaní příspěvek od zaměstnavatele (jestli jsi ho měla) nejvyšší sazbou srážkové daně, což je momentálně 25 %. A taky rozhodně doufám ve změnu, než mi bude 60, chci si ho totiž nechat vyplatit jednorázově. Tedy takhle to bylo před několika lety. Teď to chvilku nesleduju, ale myslím, že je to zatím stejné.
Ono ne všechny změny musí být k horšímu.Tak už to v životě bývá.
To máš pravdu, ale při tak základních a důležitých smlouvách, jako je třeba penzijní připojištění, by se rozhodně podmínky v NEPROSPĚCH zákazníka měnit neměly, považuji to trošku za podraz. S tím jednorázovým vyplacením to asi taky bude špatné, jelikož snad pro ty, kteří si budou 3% z platu odvádět na penzijní, dostanou i ten samý příspěvek od státu, ale při dosažení penzijního věku si nebudou moci příspěvek vybrat jednorázově, ale budou ho vyplácet měsíčně. Zase - není to ještě uzákoněno. Já jsem si kdysi pořídila 2 druhy penzí - starobní a výsluhovou a tu výsluhovou si mohu vybrat jednorázově po 15 letech, což je letos. Zatím nevím, jestli toho využiju, ale asi ano. Tak jestli máš na mysli toto, tak to platí, na to jsem se nedávno informovala v hlavním sídle mé pojišťovny.
O tom zdanění příspěvů od zaměstnavatele jsem ale nevěděla, to je pro mě novinka.
Teď mě tak napadlo - v době vzniku stavebních spořitelen taky nastavili takové podmínky (vysoký příspěvek od státu, ne povinné spoření za účelem bydlení), aby nalákali co nejvíce lidí. Teď dělají změny. Pokud by ale něco podobného udělali u penzijních fondů (viz ten navrhovaný 3% příspěvek od státu), aby nalákali co nejvíce lidí a pak by po několika letech někdo chtěl měnit podmínky, bylo by to daleko horší než u stavebních spořitelen. Ale uvidíme, jak budou tyto (pro mladší 40 let)) povinné odvody v penzijních fondech zabezpečeny.
Není tady