29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nějak se mi seká počítač, ale chtěla jsem upozornit na článek z dnešní Idnes Dávky dáme všem.
Vypadá to, že základní příjem už máme za dveřmi. A baví se o něm ministři, ne snílci.
Není tady
Ještě něco Kaliku - a to vzhledem k tomu duševnímu pohledu a různým "učením" kupříkladu tady na babinetu se dost hojně rozšířilo VOS (vesmírný objednávkový systém) - jinými slovy Tajemství, nebo přivolání hojnosti a přání.
Jako že stačí si přát a vesmír ti to dodá - co si přeješ, na co myslíš...atd.
No chtěla bych k tomu říct asi tolik - jistě, že přání a sny se mohou plnit - ale určitě ne tím, že o tom budeš jen přemýšet - ty totiž musíš vykázat nějakou akci, jinak to bohužel nefunguje - musíš vydat nějakou energii, aby se ti vrátila v tom, co chceš. Takže pokud budeš jen o tom mluvit, nic nebude - žádný ZP, žádný blaho pro všechny (byť si to solidárně přeješ pro všechny - nebo snad ne? Možná, že ty si to přeješ špatně - blaho pro chudé, nikoliv pro všechny... to bys v sobě nesměl mít tolik zášti vůči těm bohatým)
Tady malá ukázka VOS
http://www.youtube.com/watch?v=BZkcN0i1l84
dnes mám rozvernou
Není tady
Zklamčo, to je to, ty totiž nechápeš zásadní věci o energii, pak je těžký s tebou o tom mluvit, protože jsme každý na jiným levelu, jak už jsem mockrát říkal
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamčo, to je to, ty totiž nechápeš zásadní věci o energii, pak je těžký s tebou o tom mluvit, protože jsme každý na jiným levelu, jak už jsem mockrát říkal
ano, máš pravdu, jsme každý jinde takže dostáváme každý to, co si zasloužíme
zajímavé, že mě ta budoucnost tak neděsí, jak tebe.
Není tady
No, ty jen nevíš, do čeho jdeš. Nevědomost je sladká, souhlasím Já se budoucnosti také nebojím, ba naopak, v dlouhodobém horizontu ji vidím velice pozitivně
Mocní sice mají velmi dobré prostředky na kontrolu populace, ale masy lidí se masově probouzejí z letargie, ze sna. Světem se šíří vlna politického probuzení, kdy si masy uvědomují nespravedlnosti na světě, které doposud mocným procházely. Zajímavé je, že toto probuzení je nejvýraznější právě v těch nejchudším místech na Zemi
Chudí lidé tedy budou tím impulzem změny. Avšak pravděpodobně dojde ke střetu právě těch bohatých, co se nechtějí dělit, právě s těmito utiskovanými chudými. Masa vs. menšina hající status quo a stará paradigmata. Jedno je jisté, stejným způsobem to dál nepůjde, bude se muset něco změnit
Není tady
KALIK napsal(a):
No, ty jen nevíš, do čeho jdeš. Nevědomost je sladká, souhlasím
Já se budoucnosti také nebojím, ba naopak, v dlouhodobém horizontu ji vidím velice pozitivně
Mocní sice mají velmi dobré prostředky na kontrolu populace, ale masy lidí se masově probouzejí z letargie, ze sna. Světem se šíří vlna politického probuzení, kdy si masy uvědomují nespravedlnosti na světě, které doposud mocným procházely. Zajímavé je, že toto probuzení je nejvýraznější právě v těch nejchudším místech na Zemi
Chudí lidé tedy budou tím impulzem změny. Avšak pravděpodobně dojde ke střetu právě těch bohatých, co se nechtějí dělit, právě s těmito utiskovanými chudými. Masa vs. menšina hající status quo a stará paradigmata. Jedno je jisté, stejným způsobem to dál nepůjde, bude se muset něco změnit
Kaliku, já ti tvou vizi neberu, hýčkej si ji a pěstuj. Nespravedlnost si tvoříš jen sám v sobě - neboť ty máš na to mít vše, po čem tvé srdce touží, ale neumíš si na to sáhnout, ještě ses to nenaučil a hodně tě štve, že ti mocní tu moc mají. Moc toho všeho dosáhnout. když to řeknu hodně syrově - bohatým vůbec nejde o nějaké chudáky, bohatí se umí postarat sami o sebe a ty chudáky nepotřebují. Pokud však namítneš, že potřebují, řeknu ti, že nepotřebují, chudáci potřebují právě někoho, kdo jim třeba tu práci dá a udrží je tím ještě chvíli přežívat. Kdyby ti chudí chtěli a uměli (to hlavně) tak chudými nejsou. Chudí totiž nevědí, jak se svou vlastní mocí mají pracovat. Místo, aby hledali chybu u sebe a pokusili se o změnu, hledají ji vně - na okolí, jen aby nemuseli přiznat, že nezvládají svůj život tak, jak by si přáli - že to neumí a nedokáží.
Vidíš to, co píšeš? Už opět děláš revoluci chudí versus bohatí - viděl si někdy bohatého, aby šel do revoluce proti chudému, protože ten chudý má něco, co ten bohatý nemá?
Podívej se, co píšeš za slova - střet, kontrola, masy, vlna politického probuzení, nespravedlnost, mocní, nejchudší, impulz změny, nechtějí se dělit, utiskovaní.....
ano, bude se něco muset změnit - bude se muset změnit každý jedinec. Začni od sebe a nehledej viníky vně, hledej je uvnitř sebe. Máš strach udělat vlastní změnu, proto se zaklínáš masami. Mysli sám za sebe, jednej sám za sebe a nezaštiťuj se tím, že to, co potřebuješ, jiní za tebe udělají, protože se domníváš, že to potřebují stejně, jako ty - nikdo nemá stejné myšlení jako ty, každý myslí sám za sebe.
Není tady
Zklamčo, v jistém slova smyslu máš pravdu, ale mám dojem, že to stejně chápeš jinak, než já. Řeknu to takhle, já se měním, lidé se mění a že zatím nedošlo k tomu impulzu změny, tedy té akce, jak ty říkáš, to je jen otázka času Pak uvidíš, jak jsou ti "neschopní" schopní. Tvoje teze se potvrdí, dají ti zapravdu
Ano, zatím lidé nechápou svoji sílu, není jí ještě dost, aby změnila systém, který je nespravedlivý
Vše má svůj čas a čas ještě nedozrál, ale každým dnem se ten čas blíží. Takže Zklamčo, máš pravdu...
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamčo, v jistém slova smyslu máš pravdu, ale mám dojem, že to stejně chápeš jinak, než já. Řeknu to takhle, já se měním, lidé se mění a že zatím nedošlo k tomu impulzu změny, tedy té akce, jak ty říkáš, to je jen otázka času
Pak uvidíš, jak jsou ti "neschopní" schopní. Tvoje teze se potvrdí, dají ti zapravdu
Ano, zatím lidé nechápou svoji sílu, není jí ještě dost, aby změnila systém, který je nespravedlivý
Vše má svůj čas a čas ještě nedozrál, ale každým dnem se ten čas blíží. Takže Zklamčo, máš pravdu...
ano, chápeš to opravdu jinak, než já - já píšu o jednotlivci a jeho změně - ty k tomu pořád potřebuješ masy. Moje "akce" se týká vlastních akcích, ty "akci" bereš jako akci mas - revoluci (viz. pak uvidíš, jak jsou ti "neschopní" schopní), a opět - opíráš se a zaštiťuješ masami - co chceš měnit v systému jako celku, když jedinec není schopen učinit změnu vlastní? V čem je podle tebe systém nespravedlivý?
Není tady
No vidíš Zklamčo. Ty měnit systém, který je k většině společnosti (lidí) nespravedlivý, nelidský atd. nechceš, tobě tento systém vyhovuje. Svůj k svému, že, ale věř, že je dost těch, co nejsou s tím, co jim servírují ti nahoře, ti, jež by měli zastupovat ty dole, spokojeni. A pokud proběhne revoluce, která vůbec nemusí být násilná, když se dvě strany dohodnou, je to následek nějaké příčiny, která na tyto lidi doléhá od vládců, ať už je nazýváš jak chceš O násilí tu mluvíš pořád jen ty
Pokud jsem mluvil o násilí, tak jsem jen konstatoval průběh dosavadních revolucí a jakým způsobem proběhly. Pokud tato revoluce bude fyzicky nenásilná, tak jedině dobře pro všechny lidi, já jsem rozhodně pro
Nespravedlnost? Opakovat to opravdu nemíním, už jsem tu to komentoval mockrát. Zajeď si do historie
Není tady
Pokud jde o jedince případně o masy. Ano, pokud chceš změnit globální systém, musí být na změnu globální masy lidí, to je snad jasné. Jistě by si toho moc nesvedla, kdyby si šla demonstrovat před parlament sama, ale když přijde 1000, 10 000, 1 000 000, je to něco jiného To snad chápeš, ne?
Není tady
KALIK napsal(a):
No vidíš Zklamčo. Ty měnit systém, který je k většině společnosti (lidí) nespravedlivý, nelidský atd. nechceš, tobě tento systém vyhovuje. Svůj k svému, že, ale věř, že je dost těch, co nejsou s tím, co jim servírují ti nahoře, ti, jež by měli zastupovat ty dole, spokojeni. A pokud proběhne revoluce, která vůbec nemusí být násilná, když se dvě strany dohodnou, je to následek nějaké příčiny, která na tyto lidi doléhá od vládců, ať už je nazýváš jak chceš
O násilí tu mluvíš pořád jen ty
Pokud jsem mluvil o násilí, tak jsem jen konstatoval průběh dosavadních revolucí a jakým způsobem proběhly. Pokud tato revoluce bude fyzicky nenásilná, tak jedině dobře pro všechny lidi, já jsem rozhodně pro
Nespravedlnost? Opakovat to opravdu nemíním, už jsem tu to komentoval mockrát. Zajeď si do historie
promiň, ale hledat v historii tvou definici nespravedlnosti, to je jak hledat jehlu v kupce sena. Mě stačí tvůj názor, jak ty vnímáš svět a dění kolem sebe, jak ho prezentuješ a na co hlavně poukazuješ. No já v tom tu nespravedlnost nevidím - já tam vidím spravedlnost. No a pokud tě čílí nespravedlnost současná zde, nebo jinde, jsi svobodný a můžeš vegetovat tam, kde se ti to zdá spravedlné - třeba na Kubě.
A naprosto chápu tvou nespokojenost, že na postech vedení státu není člověk, co jsi volil, nemáš tedy zastání a vidíš, že tio ostatní jdou proti tobě. Chtějí ti dokonce vzít tu zahřátou židli na úřadě, což tě dostává do varu.
Ps - vzdej se dobrovolně všech svých dosavadních vymoženstí, nebo toho, co sis za práci a plat zakoupil. Zatím to po tobě chci nenásilně - mohli bychom se domluvit, co ty na to?
Není tady
KALIK napsal(a):
Pokud jde o jedince případně o masy. Ano, pokud chceš změnit globální systém, musí být na změnu globální masy lidí, to je snad jasné. Jistě by si toho moc nesvedla, kdyby si šla demonstrovat před parlament sama, ale když přijde 1000, 10 000, 1 000 000, je to něco jiného
To snad chápeš, ne?
a co chceš vydemonstrovat? Vždyť nemáš ani žádnou koncepci - tvoje vize ZP se mění okamžik od okamžiku, jak si kde kdo něco vymyslí - viz. 185 eur na Slovensku - původně (líbivě) hlásáno pro všechny - malým písmem pod čarou - a budem z toho odebírat 10% z toho, co si vyděláte. Přesně je uveden příklad - vyděláš si 1000 eur - strhnou ti z tohoto ZP (nemají pro to ještě název) 100 eur (10%) takže ti vyplatí jen 85 eur., smolíka budeš mít, když si vyděláš 1850 eur - to nedostaneš nic...a docela by mě pobavilo, kdyby přišli na to, že kdo si vydělá ještě víc, ten bude ještě doplácet.
Není tady
Ty tu chceš změnit globální systém a nedokážeš změnit sebe
Není tady
Zkalmčo, diskuze s tebou je jak diskutovat s tatarem. Jak říkám budoucnost vidím pozitivně. Ty si jen počkej na výsledek, protože jak vidno, nic pro společnost sama neuděláš
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Jak říkám Tatar Nepsal jsem snad, že se měním?
Rozumíš vůbec psanému slovu?
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Jak říkám Tatar
Nepsal jsem snad, že se měním?
nezaznamenala jsem žádnou tvou změnu.... pořád si jen řečník, pořád jen dřepíš u snu a vize - akce žádná.
Opusť vyhřátou státní ouřednickou židli, sedni doma k PC a mákni na ZP - výpočty, peníze - z čeho je vzít ...a buď spravedlivý, tzn - měj na paměti desatero...
Není tady
KALIK napsal(a):
Zkalmčo, diskuze s tebou je jak diskutovat s tatarem. Jak říkám budoucnost vidím pozitivně. Ty si jen počkej na výsledek, protože jak vidno, nic pro společnost sama neuděláš
nápodobně....(ať to nemusím kopírovat)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Jak říkám Tatar
Nepsal jsem snad, že se měním?
nezaznamenala jsem žádnou tvou změnu.... pořád si jen řečník, pořád jen dřepíš u snu a vize - akce žádná.
Opusť vyhřátou státní ouřednickou židli, sedni doma k PC a mákni na ZP - výpočty, peníze - z čeho je vzít ...a buď spravedlivý, tzn - měj na paměti desatero...
No, nezaznamenala U toho to můžeme utnout, ok?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
KALIK napsal(a):
No, pokud si společnosti prospěšná, tak řekni jak. Nebo jen na společnosti parazituješ?
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
KALIK napsal(a):
No, pokud si společnosti prospěšná, tak řekni jak. Nebo jen na společnosti parazituješ?
Platím daně , aby Kalik měl plat.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
nápodobně....(ať to nemusím kopírovat)No, pokud si společnosti prospěšná, tak řekni jak. Nebo jen na společnosti parazituješ?
Platím daně , aby Kalik měl plat.
Platíš daně? Ale to je tvoje povinnost, ne? Stejně jako moje. Já si de facto platím i sám na sebe. Zkus něco jiného. Tohleto je příliš málo a stejně mám dojem, že se placení daní vyhýbáš jak můžeš, viď?
Není tady
Kaliku, ty mně fakt děsíš. Doposud vždycky, při každé revoluci, nebo líp při pokusu o společenskou přeměnu, nakonec ty první vůdce (idealisty, co ji vymysleli, případně vedli) smetla lůza, nastalo vypalování, rabování a násilí, pod pláštěm a vlajkou "lepších zítřků". Pak už nešlo o ideály, o vize.....Revoluce požírá svoje děti. Snad se těchhle "lepších zítřků" nedožiju. Pokud se z historie nepoučíme, budeme ji muset prožít znova.....a jeden společenský pokus v mém životě už mi stačil.
(Kdopak by mi mohl ukrást důl? Ten ani nejde ukrást. Viděl jste někdy důl? To je taková díra v zemi...)
Upravil(a) Daphné (28. 7. 2010 19:19)
Není tady
Daphné napsal(a):
Kaliku, ty mně fakt děsíš. Doposud vždycky, při každé revoluci, nebo líp při pokusu o společenskou přeměnu, nakonec ty první vůdce (idealisty, co ji vymysleli, případně vedli) smetla lůza, nastalo vypalování, rabování a násilí, pod pláštěm a vlajkou "lepších zítřků". Pak už nešlo o ideály, o vize.....Revoluce požírá svoje děti. Snad se těchhle "lepších zítřků" nedožiju. Pokud se z historie nepoučíme, budeme ji muset prožít znova.....a jeden společenský pokus v mém životě už mi stačil.
(Kdopak by mi mohl ukrást důl? Ten ani nejde ukrást. Viděl jste někdy důl? To je taková díra v zemi...)
A bude se jmenovat Petr Bezruč.
Upravil(a) Petr100 (28. 7. 2010 19:24)
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
KALIK napsal(a):
No, pokud si společnosti prospěšná, tak řekni jak. Nebo jen na společnosti parazituješ?Platím daně , aby Kalik měl plat.
Platíš daně? Ale to je tvoje povinnost, ne? Stejně jako moje. Já si de facto platím i sám na sebe. Zkus něco jiného. Tohleto je příliš málo a stejně mám dojem, že se placení daní vyhýbáš jak můžeš, viď?
Můžeš mně prosím napsat jak státní zaměstnanec platí daně sám sobě? Jo a Zklamča si dává i hajzlpapír do nákladů.
Není tady
amely napsal(a):
Tak Zklamčo - kde by se ty peníze vzaly- nevyplácely by se sociální dávky, důchody atd, nebo omezeně, zrušil by se celý aparát těch co to vyplácejí, jejich školitelů, ředitelů, odpadly by náklady na provoz těchto osob - a těch lidí jsou statisíce a to papírování kolem toho je strašné. Dnes je strašná umělá zaměstnanost ve státním sektoru, protože někam se ty masy zbytečných lidí upíchnout musí aby nebyli všichni na pracáku. nebyly by pracáky a všechny ty zbytečné rekvalifikační kurzy na téma jak hledat práci - další ušetřené miliardy. A taky by se mohly transformovat neziskovky aby fungovaly jako v Americe - tam nejsou žádné dotace z ESF a podobně, ale pracují tam dobrovolníci - ve vedení většinou bývalí manažeři, jinak ti, co dříve úspěšně podnikali a už skončili. Peníze si získávají od jednotlivých dárců - jde jim to rychle bez zbytečného papírování, udělají spousty práce a každou korunu efektivně využijí.
Pracuji teď mimo jiné pro jednu neziskovku, která se stará o postižené děti a ten systém u nás je strašný. šíleného papírování, na hodinu pomoci té postižené rodině připadá 50 hodin papírování. ten americký systém by zefektivnil práci a ušetřil další miliardy.
Nemyslím, že by měl každý dostávat dvacítku, ale třeba 7000, děti polovinu. kdy by chtěl víc podnikal by nebo pracoval, daně by se zvyšovat nemusely, nebo jen minimálně. Zdanit by se mohla spotřeba, ne příjmy.
pro postižené by mohli existovat individuální sponzoři.
Spousty lidí by pracovalo jako dobrovolníci. Těch, co by nedělali nic, by bylo minimum. Mohlo by se pracovat kratší dobu. A taky těch 200 miliard ročně, co se prodělá na státních zakázkách.
Toto mne jen tak rychle napadlo.
Teď Ti napíšu, k čemu by ten ZP taky mohl být dobrý.
Moje 16 ti letá dcera pracuje dobrovolně celý rok s dětmi, vede turistický oddíl, teď dělá vedoucí na táboře - zadarmo. Jejich hlavní vedoucí, co oddíl celý rok vede, udělá za ten rok práce jako manažer malé firmy. Dělá to zadarmo, zatímco jiní vydělávají, Asi s tím bude muset skončit a jít vydělávat peníze, bohužel ho nemá zatím kdo nahradit. Ten oddíl je moc dobrý, ten tábor je lepší než spousty komerčních táborů, vedoucí tomu věnují všechno.
Kdyby tito lidé měli základní příjem, mohli by takovou užitečnou práci dělat stále.
Všetko vychádza z toho, že niekto by DOBROVOĽNE OBMEDZIL SPOTREBU. Bohužiaľ, osobne poznám všetkých ľudí v SR (a skoro všetkých v ČR), ktorí by boli takto ochotní... Nie je ich veľa. Ľudská nátura proste nepustí, hoci pripúšťam, že sa to číta dobre... (Počula som nárek sociálne potrebnej spoluobčanky, že z čoho má žiť, keď len na mobil MUSÍ zaplatiť 5,000Sk mesačne!
Podotýkam, že je to taká, čo v živote nepracovala a zrejme ani pracovať nemieni... ale ani uspokojiť sa s nejakým ZP
)
Není tady