18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak na politice se rozjela troku off diskuze o základním platě - vize budoucnosti. Krátce shrnuto - základní plat, jako prostředek pro důstojné ití člověka bez nutnosti pracovat, nebo lépe řečeno - není to odměna za vykonanou práci, ale pouze finanční prostředky k (pře) ití. Ale co je to to přeití? Je to tedy mít kde bydlet, mít co jíst, nebo je to něco navíc? Uívat si ivota?
ZP (základní příjem) je něco, co prý vymýtí chudobu. Osobně si myslím, e chudoba v naí republice není. Chudobu já osobně vidím třeba v Indii, kdy lidé nemají co jíst, nemají kde bydlet, přeívají s rodinou v nějaké odpadní rouře.
Kdo vlastně bojuje (?) o zavedení ZP? Odůvodněním je prý robotizace a automatizace práce, není u tolik pracovních míst a bude jich jetě méně. Kde se vezmou peníze na tento vyplácený příjem? V dokumentu, který předloil Kalik je jasně popsáno, co a jak - ale má to plno svých ALE. Třeba jsou pracovní místa, která prostě nelze nahradit strojem - kdo to bude dělat? Opravdu budou lidé chtít dělat? Člověk je od přírody líný tvor, jen díky tomu, e potřebuje peníze na obivu, musí nyní pracovat, věříte tomu, e pokud nebude nutnost pracovat, nebo peníze na obivu a ití dostane měsíčně "jen tak", e třeba ti lidé, co práci teď mají, nebudou houfně opoutět své zaměstnání, protoe te´d u je nebude nic nutit něco vykonávat? Věříte tomu, e lidé díky ZP budou moci začít jít za svými sny a vizemi - prý jim v tom nyní překáela nutnost chodit do zaměstnání a pracovat, tzn, chyběl jim čas a i peníze? Take tito lidé "počítají" s tím, e ZP bude tak velký, e jim pokryje nejen náklady na ití, ale pokryje jim i nadstandart (dovolené, koníčky) a vlastně jim dodá finance i k tomu, aby vytvořili své díla - která vlastně nyní nemohou, protoe nemají čas a peníze? Ptám se tedy - kde vezmou čas, kdy svorně v dokumentu hovoří o tom, e budou dál pracovat, kde vezmou ty finance navíc, kdy tedy dosud pracovali a finance měli a přesto prý nemohli uskutečnit své vize - počítají s tím, e budou mít mnohem víc, ne dosud?
Zastánci tohoto ZP tvrdí, e je zapotřebí změnit společnost a toto je jedna ze změn.
Já tvrdím, e se mylení lidí nezmění, ani kdyby dostali 10 ZP měsíčně, stále tu budou ti, kdo budou tvořit a mít tedy mnohem více, ne ti, kdo budou pobírat ZP - tzn. stále tu budou ti, co budou vidět bohatství u druhých, milionářské vily, luxusní ivot, drahá auta, jachty aj. Nevěřím, e díky ZP přestanou ti méně majetení závidět těm více majetným.
Tady je ten odkaz od Kalika - jeho vize budoucnosti
http://mustwatch.hztz.cz/film/zakladni- … einkommen/
A ted, abych vůbec odpověděla na otázku, co jsem poloila sama - čí je to vize? Osobně si myslím, e je to vize tzn. prostého lidu - ti, co nic nemají a chtěli by mít - ale nejsou ochotni pro to něco navíc udělat. Take tak nějak natvrdo - jsou to lidé, co by chtěli ít na úkor někoho jiného a honosí se siláckými řečmi někde u ejdlíku piva, co oni by světu ukázali, kdyby měli - čas, peníze....a kdoví, co jetě.
Já říkám, čas, pokud někdo chce, najde vdy, aby mohl začít s čímkoliv a peníze takté. Jsou lidé, co z ničeho vytvořili imperium, jsou lidé, co třeba vyhráli ve sportce a do roka byli na větí mizině, ne byli před výhrou.
Není tady
A jedna ze zásadních otázek - kolik by podle vás měl činit onen základní příjem? Vae představa - tj, aby tedy pokryl vae měsíční výdaje bez toho, aby jste trpěli nouzí....
Není tady
Konečně je ZP pryč z politiky. Kalik přiel také s jedním geniálním nápadem- PŘIMĚŘENÁ MZDA. Take podle mého názoru je ZP i PM utopie a výmysl chorobného mouku. Vichni stejně chudí. To zde ji 45 roků bylo a nikdy více.
Není tady
tak ač se to zdálo být velmi prioritním směrem pro ty, kdo se tuto mylenku ZP snaí prosadit, na konkrétní otázky neznají odpověď - ba co, řekla bych, e je jímá strach jít za svou vizí - je to líbivá mylenka - pobírat peníze v "právu na ivot" ale jak jsem odhadla, vidí jen tu jednu část toho - brát peníze - ale systém celého tohoto kroku u neumí vysvětlit. Nedokáí vysvětlit princip, co to přinese. Sobecky vidí jen to, e měsíc co měsíc by jim bez námahy stát poslal na účet určitou částku k ivotu ve jménu "práva"
Pokud je to tak vzletná mylenka, kde jsou ti, co mluví o těch změnách, přerodech, solidaritě a jiných líbivých frází. Proč tu plamenně neobhajují své vize? Mají je vůbec? Asi ne....
Není tady
Petr100 napsal(a):
Konečně je ZP pryč z politiky. Kalik přiel také s jedním geniálním nápadem- PŘIMĚŘENÁ MZDA. Take podle mého názoru je ZP i PM utopie a výmysl chorobného mouku. Vichni stejně chudí. To zde ji 45 roků bylo a nikdy více.
Také jsem četla názor jednoho "osvíceného", e by nejlepí bylo, kdyby bylo vechno zadarmo...
no tak to by mohlo vydret jen do té doby, ne by se zlikvidovaly zásoby veho, protoe podle známého naturelu člověka, je to tvor líný, take by nemakal (kecy o tom, e by lidi dělali je lhaní těch, kdo to říkají - sami sebe přeci neshodí před druhým, e by řekli, já makat nebudu - krom teda těch, co nechtějí makat ani te´d a pak těch, co se těí na utopistický ZP). A pak také člověk má oproti ostatním ivočichům tu výhodu, e dokáe pouívat rozum, take pak by ti, co dote´d pracují a vytváří, tak by buď přestali také pracovat a přestali by být tou "tanou mulou", nebo by se začali utvářet skupiny lidí, kteří by vytvářeli pro vlastní spotřebu skupiny a nekompromisně by byl vyobcován ten, kdo by se nezapojil... a pak ty druhé skupiny, co by se skládali z těch, co nechtějí pracovat a mnohem schůdnějí by bylo pro ně zaopatřit si základní potřeby kriminálním způsobem. e by se ti první začali bránit, je nasnadě a krvavých konfliktů by tu bylo jetě více, ne je nyní.
Upravil(a) Zklamaná (6. 7. 2010 9:11)
Není tady
Kaliku: 10.000,- ? No moná rodině o 1-2 dětem na jak tak ití ano, ale jedinci? Třeba tomu, kdo ije sám a ani nemá v plánu (nebo nemá anci) spojit se s někým do páru aby dali dohromady víc peněz? Kupříkladu ty - jak bys z této částky chtěl tedy jetě cestovat, nebo předpoklad, e by jiní mohli začít plnit si své sny - věnovat se svým skrytým potenciálům (doteď to jsou výmluvy na čas - ten by tedy získali, ale pak je tam jetě výmluva těch peněz...)?
A kdy u jsi tu hodil tuto částklu, uděla sis propočet na 10 milionů obyvatel? Moná se počet obyvatel zvýí, nebo ZP by měl být pro vechny, take někteří by to pojali jak výdělečný podnik...
Z čeho ZP získat - tak v tom dokumentu se hovořilo o spotřební dani - ádné jiné daně, ale jasná koncepce spotřeby (demonstrace na latté)...já říkám, naprosto nedostatečné, nebo ti, kdo horují pro ZP jsou proti konzumní společnosti a najednou by byli závislí na spotřebě. Zdanit spotřebu cca 50% - nedostatečné - stačí kupecké počty - dostane 10 tisíc a vrátí ve spotřebě na da ni 50% - tj. 5 tisíc....zákonitě budou chybět prostředky.
Zdanit práci strojů? Kterých strojů - těch, co ji byly zdaněny? Jaké sorty strojů se to bude týkat - jen těch, co budou v drení u výrobců, nebo vech strojů? Tedy kupříkladu i tvého počítače, co má doma, nebo pračky, kávovaru, rychlovarné konvice? Take je tu tendence u delí čas uetřit lidem namáhavou práci a nahradit ji strojem....a ted by se měl ten pomocník zdanit? Za kadý roubeček, co vyrobí? Za kadý pecen chleba, co upeče?
Já vím, e nejsi autor - ale pokud něco chce prosazovat a tleská tomu, je potřeba , aby si věděl, pro co tleská - aby si netleskal jen pro ten fakt, e chce mít bez práce peníze na ivobytí.
10 mil x 10 tis = 100 miliard / měsíčně x 12 měs = 1,2 bil / rok jen pro ZP
ted mi řekni, kde budou ty miliony do bezplatného zdravotnictví, armádu, správu, splátku dluhu a j.
Jak vidno z rozpočtu na rok 2010, tolik ani v příjmech stát nemá....
ted je stínost na velké daně, na nedostatečnou péči ve zdravotnictví, platby div ne za upr*dnutí....
Česko má svůj státní rozpočet na rok 2010. Země by tak měla hospodařit se schodkem 163 miliard korun. Rozpočet počítá s příjmy zhruba 1,022 bilionu a výdaji 1,185 bilionu korun.
Není tady
Kaliku:
i kdy stále trucovitě odpovídá na politice, přesto ti budu odpovídat zde, abych neplevelila vlákno týkající se politiky, stačí, kdy si tam občas zaplevelím(e) názorově miimo mísu vichni.
take: jistě, e wikipedii jsem omrkla, a nejen ji
take k tomu financování - sám se odvolává na to, co u bylo propagátory ZP řečeno - ale osobně k tomu nedokáe zaujmout postoj, nato abys zapojil selský rozum a hodil si pár čísel na papír.
dobrá - udělám to za tebe - odbourání sociálních dávek - fajn, bedru to jako dobrý počin, ale prostě TO nestačí, nebo jen na sociální výdaje je ročně vydáno cca 430 miliard (ZP dle tvých 10.000 pro kadého spotřebuje 1,2 bilionu), take nám jetě schází nějaká ta kačka, e jo? Take důchody - ty dělají cca 340 miliard - důchodci budou dostávat ten ZP 10.000, co je asi tak odhadem průměr důchodu (odhaduji)...take to máme cca 770 miliard - ale zapomíná na jedno, e toto jsou čísla, která se rekrutují z příjmu v rozpočtu - tzn. v současné době ze vech těch daní. No a vzhledem k tomu, e podle propagátorů ZP by zdroj pro ZP měl vycházet ze zdanění spotřeby, je to logicky nereálné - to by musela být spotřeba zdaněna rovným 100% - aby se ve zase vrátilo do příjmu rozpočtu a mohlo se opět vyplácet ZP (takové perpetuum mobile) a kde má tedy peníze na výrobu té spotřeby? Díval ses pořádně na tu demonstraci v dokumentu, kdy tam rozdělovalo se to latté?
Ber to logicky - pokud spotřební dan bude 50% (klidně i více) - dostane 10.000 a vrátí státu na dani ve spotřebě 5 tisíc (třeba i víc) kde stát vezme dalí peníze na dolnění toho, aby ti mohl opět dalí měsíc vyplatit 10 tisíc?
DPH - ale ta bude obsaena ji ve výrobku - v konečném důsledku to celé zaplatí spotřebitel.
No a abych tě přesvědčila, e jsem se tím opravdu více zabývala - nikoliv jen jak jásající obyčejný člověk - super, dostanu peníze za nic - ale právě z toho ekonomického hlediska, tak dalí návrh se ukázal - zdanit vekeré převody peněz - jakýchkoliv peněz. Z krátkodobého hlediska - nerealizovatelné, není na to vybavení a navíc, kdo by byl sledovatelem? Znamenalo by to také zruení vůbec peněz v reálném slova pojetí a mít peníze tzv. pouze virtuální (i tento návrh kdesi padl) ovem člověk je mistr (tedy jak který) v nalézání různých alternativ, které by byly ivotaschopné a můu ti říct, e i tento princip policejního státu nad financemi se dá krásně obejít.
Take jak jsem tě pochopila - ty pouze vítá mylenku ZP - co by to obnáelo, nebo jak se k tomu dopracovat, to nechává na jiných, ale rád se připojí k rebelům, co půjdou drancovat a dělat revoluci za ZP, protoe ho chce. Já se tě ptám, co udělá ty pro to, aby ten ZP mohl FUNGOVAT. ?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Kaliku:
i kdy stále trucovitě odpovídá na politice, přesto ti budu odpovídat zde, abych neplevelila vlákno týkající se politiky, stačí, kdy si tam občas zaplevelím(e) názorově miimo mísu vichni.
take: jistě, e wikipedii jsem omrkla, a nejen ji
take k tomu financování - sám se odvolává na to, co u bylo propagátory ZP řečeno - ale osobně k tomu nedokáe zaujmout postoj, nato abys zapojil selský rozum a hodil si pár čísel na papír.
dobrá - udělám to za tebe - odbourání sociálních dávek - fajn, bedru to jako dobrý počin, ale prostě TO nestačí, nebo jen na sociální výdaje je ročně vydáno cca 430 miliard (ZP dle tvých 10.000 pro kadého spotřebuje 1,2 bilionu), take nám jetě schází nějaká ta kačka, e jo? Take důchody - ty dělají cca 340 miliard - důchodci budou dostávat ten ZP 10.000, co je asi tak odhadem průměr důchodu (odhaduji)...take to máme cca 770 miliard - ale zapomíná na jedno, e toto jsou čísla, která se rekrutují z příjmu v rozpočtu - tzn. v současné době ze vech těch daní. No a vzhledem k tomu, e podle propagátorů ZP by zdroj pro ZP měl vycházet ze zdanění spotřeby, je to logicky nereálné - to by musela být spotřeba zdaněna rovným 100% - aby se ve zase vrátilo do příjmu rozpočtu a mohlo se opět vyplácet ZP (takové perpetuum mobile) a kde má tedy peníze na výrobu té spotřeby? Díval ses pořádně na tu demonstraci v dokumentu, kdy tam rozdělovalo se to latté?
Ber to logicky - pokud spotřební dan bude 50% (klidně i více) - dostane 10.000 a vrátí státu na dani ve spotřebě 5 tisíc (třeba i víc) kde stát vezme dalí peníze na dolnění toho, aby ti mohl opět dalí měsíc vyplatit 10 tisíc?
DPH - ale ta bude obsaena ji ve výrobku - v konečném důsledku to celé zaplatí spotřebitel.
No a abych tě přesvědčila, e jsem se tím opravdu více zabývala - nikoliv jen jak jásající obyčejný člověk - super, dostanu peníze za nic - ale právě z toho ekonomického hlediska, tak dalí návrh se ukázal - zdanit vekeré převody peněz - jakýchkoliv peněz. Z krátkodobého hlediska - nerealizovatelné, není na to vybavení a navíc, kdo by byl sledovatelem? Znamenalo by to také zruení vůbec peněz v reálném slova pojetí a mít peníze tzv. pouze virtuální (i tento návrh kdesi padl) ovem člověk je mistr (tedy jak který) v nalézání různých alternativ, které by byly ivotaschopné a můu ti říct, e i tento princip policejního státu nad financemi se dá krásně obejít.
Take jak jsem tě pochopila - ty pouze vítá mylenku ZP - co by to obnáelo, nebo jak se k tomu dopracovat, to nechává na jiných, ale rád se připojí k rebelům, co půjdou drancovat a dělat revoluci za ZP, protoe ho chce. Já se tě ptám, co udělá ty pro to, aby ten ZP mohl FUNGOVAT. ?
Pár bodů:
10 000 000 lidí x 10 000 Kč = 100 mld., co není zas tak patné číslo. Navíc 10 000 Kč by bylo pravděpodobně jen pro dospělé jedince, pro děti by byla částka samozřejmě mění.
Zdanění spotřeby není problém, větina lidí, co dnes pracuje, by pracovala i při ZP, o financování se tudí nebojím. Při klesajících pracovních místech by se samozřejmě zvedaly daně. ZP musí za vech okolností tvořit důstojné ivotní minimum. Zdanění spotřeby je spravedlivé zdanění vedoucí k efektivitě vyuívání přírodních zdrojů. supr, jsem vemi deseti pro Při změně daňové struktury je financovatelnost reálná. Jak jsem u vak říkal, ZP by musel být zaveden shora, co se spoustě darwinistických papaláů, co drí moc a peníze, nebude líbit, co s vyími poty lidí bez prostředků povede k revoluci
Zdanit vekeré převody peněz jak říká je moné v bankách. Znamenalo by to vyřazení papírových peněz z oběhu, co dneska není problém. Ostatně stejně jsou to jen potitěné papírky. Banky by vak musely být zreformované a ve správě (nebo pod kontrolou) státu. Znamenalo by to zreformovat bankovnictví zgruntu a zamezit systému fiat money. Znamenalo by to převést expanzní ekonomiku na neexpanzní atd. Prostě přerod komplet společnosti Systémově v tom problém nevidím. Problém bude předevím ta neochota jistých lidí u moci, protoe by tím samozřejmě přili o kontrolu populace
Policejní stát, jak si ho tu nazvala u máme dnes a pořád přitvrzuje v zájmu boje proti terorismu. ZP, přímá demokracie jde přesně proti "policejnímu státu", je to o svobodě, o liberalismu
Co udělám pro ZP? Budu ířit tu mylenku Jinak si myslí, e máme málo "fundovaných" ekonomů, pro které by to měla být náplň činnosti?
Není tady
Kaliku:
100 miliard na měsíc = 1,2 bilionu na rok
ani v současné době při těch velkých výběrech, při kterých větina lidi skuhrá se ten 1,20 bilionu nevybere do příjmu v rozpočtu. A to těch 1,2 bilionu je pouze na to ZP - kde má ted dalí finance na předevím zdravotnictví, kolství, ochrana lidí ve státě, ochrana státu, peníze na státní sektor (pořád má tendenci se místa dret jak klítě) aj. výdaje - nezapoměn na ty obrovské dluhy, co stát jako celek má.
Pořád má na jedná straně plno řečí, jak je práce nedostatková - přitom na druhou stranu říká, e se prakticky nic moc nezmění - změní se a hodně. Plno lidí přestane pracovat, protoe jim ZP bude stačit a budou si rozvíjet své koníčky - třeba statisíce těch, co se hlásí na různé "talenty"....a budou je chtít rozvíjet - tito rádoby umělci bych fakt chtěla vidět, jak budou natolik úspění, e se při ZP svým rozvíjením koníčku uiví k nadstandartu, aby si dopřáli víc, ne chleba s máslem k obědu....ale jistě bude meuzi lidem plno solidarity a budou chodit na koncerty "hvězdné pěchoty".
a vidí, co píe? Budou se muset zvedat daně - do jaké výe si myslí budou ti, co tu táhnou ekonomiku, nechat si zvedat daně a budou ochotni ivit bandu flákačů, umělců, hrnčířů a korálkářů a malířů a lepičů obrázků z ubrousků? Jo a abych nezapoměla - cestovatelů, kteří budou dělat přednáku, e byli tam a tam, nebo si půjdou dát za těký peníz álek jedovatého čaje, aby měli vidiny?
Na diskuzi u politiky si se stavěl na zadní ohledně čipování,abys náhodou nebyl v přísném dohledu...a tady klidně kývá nad drobnohledem nad kadou korunou...
Jakékoliv zdanění bude spravedlivé tehdy, bude-li zdanění probíhat u vech - bez rozdílu a stejným měřítkem. Kolik myslí e je spravedlnosti v tom, e někdo (cca 85% lidstva) bude pobírat zdarma ZP, na který minimálně z 50% bude nespravedlivě vybráno u 10-20% ostatních - rovnou říkám pracujících? Ono je to hodně líbivá písnička, kdy se řekne, bude se na to brát ze spotřební daně a jeliko kadý musí ít a jíst, bude to spravedlivé - ale jak jsme psala, kolik bude muset být ta spotřební daň vysoká, aby opravdu byla vůči výběru spravedlivá? 100%.... protoe pokud nebude ve vráceno zpět co bude rozdáno, vdy se bude muset vybrat někde mimo - a u těch, co budou pobírat JEN ZP to asi nebude, e? Take kdo doplatí měsíc co měsíc 50 miliard do rozpočtu, abys mohl zase dostat 10 tisíc na chleba s máslem? Jak se k tomu ty, jako člen této solidární společnosti postaví? Co solidárně dá ty té společnosti?
Není tady
Pořád vechno staví na předpokladu, e nikdo nebude pracovat, ale to je chybný předpoklad. Spousta lidí pracuje, protoe se chce realizovat, to číslo by se prostě zvedlo a pracovali by ti, co by opravdu chtěli pracovat Podnikal by ten, kdo by podnikat skutečně chtěl atd. Pořád je to dokola. Ty tomu nevěří, já ano. Ty mě nechápe, já zas tebe. Asi s tím nic jiného neuděláme
Pořád ale mluvíme o ZP jako náhradě sociálního systému (ekonomického systému). Sama si ale nepřila s ničím, co by nějak funkčně (alespoň vzdáleně) nahrazovalo kapitalismus. e jde ke dnu a má to spočítaný, o tom nemusíme pekulovat, to je jasné. e se "třídní" rozdíly zvyují, je zřejmé i z oné statistiky, co jsem tu posílal. Myslí si, e lidé budou dobře snáet svoji chudobu a koukat se na paláce "kapitalistů"? Jak se vyrovná toto napětí? V atmosféře mezi místy s velkým rozdílem potenciálů nakonec přeskočí blesk, který nerovnováhu vyrovná. Tento blesk můe ničit a zabíjet. Jak myslí, e to můe dopadnout v lidské společnosti, kde ti majetní si sobecky vechno podrí pro sebe a nepodělí se s ostatními? Ptám se tě Zklamčo, jak bys to ty funkčně řeila. Zapoj edou kůru mozkovou a přemýlej, dle tvých komentářů na to má
Není tady
Kaliku ty můe jen litovat, e ji není VUML. Ty bys byl perfektní učitel.
Není tady
jj, já mám toti talent, Petře
Není tady
KALIK napsal(a):
Pořád vechno staví na předpokladu, e nikdo nebude pracovat, ale to je chybný předpoklad. Spousta lidí pracuje, protoe se chce realizovat, to číslo by se prostě zvedlo a pracovali by ti, co by opravdu chtěli pracovat Podnikal by ten, kdo by podnikat skutečně chtěl atd. Pořád je to dokola. Ty tomu nevěří, já ano. Ty mě nechápe, já zas tebe. Asi s tím nic jiného neuděláme
Pořád ale mluvíme o ZP jako náhradě sociálního systému (ekonomického systému). Sama si ale nepřila s ničím, co by nějak funkčně (alespoň vzdáleně) nahrazovalo kapitalismus. e jde ke dnu a má to spočítaný, o tom nemusíme pekulovat, to je jasné. e se "třídní" rozdíly zvyují, je zřejmé i z oné statistiky, co jsem tu posílal. Myslí si, e lidé budou dobře snáet svoji chudobu a koukat se na paláce "kapitalistů"? Jak se vyrovná toto napětí? V atmosféře mezi místy s velkým rozdílem potenciálů nakonec přeskočí blesk, který nerovnováhu vyrovná. Tento blesk můe ničit a zabíjet. Jak myslí, e to můe dopadnout v lidské společnosti, kde ti majetní si sobecky vechno podrí pro sebe a nepodělí se s ostatními? Ptám se tě Zklamčo, jak bys to ty funkčně řeila. Zapoj edou kůru mozkovou a přemýlej, dle tvých komentářů na to má
Nemluv o spoustě lidí, mluv o sobě - a jak si se vyjádřil - mít ty ZP, tak prostě pracovat nebude - chce cestovat. Konec. Tečka.
Číslo pracujících by se nezvedlo - číslo by se hodně sníilo. nehledě na to, e práce by nebylo více - ale řekla bych, e méně - a proč? Jednoduchá odpověď, nebo plno lidí jak tak jetě překousnou to, e někomu se nechce pracovat a ije ze sociálních dávek. A by díky ZP a bezpracnému příjmu hodilo práci na hřebík více lidí, co si myslí, e díky práci jsou nedoceněni, e mají na víc - ale vůbec nevědí, v čem to jejich "mám na víc" vězí, tak budou sedět doma, čučet na bednu (jistě prvotně budou v euforii, e se můou flákat a hlady nechcípnou). Nebo kdyby věděli, co je bude naplňovat, tak u by to dávno dělali. Teď mají akorát skvělou výmluvu, e musí pracovat, aby se uivili a tudí nemají čas, aby začali zhodnocovat svůj potenciál. Ale to se pořád opakuju - tito lidé mají výmluvy jako svůj potenciál, to umí perfektně.
No a tady malé zastavení o současných pobíratelích sociálních dávek - co myslí, e se změní tím, e jim dá - dopřeje ZP? No a jeliko ty nebude patřit mezi ty, kteří budou vytvářet hodnoty, z tebe se v té době stane pouze spotřebitel, věřím, e tě to ani nijak rozčilovat nebude - ale jsou tu lidé, kteří ty hodnoty vytváří, kteří v současné době vytvářejí pracovní místa, aby lidé nepoli hlady, protoe sami se neumí (nebo nechtějí) realizovat a je pro ně přijatelnějí být zaměstnancem. Tito lidé táhnou ekonomiku a pokud s tím pratí, věř, e nebude ani na ZP, ani na sociální dávky.
http://www.facebook.com/home.php?sk=fl_ … 848?v=info
Upravil(a) Zklamaná (10. 7. 2010 14:36)
Není tady
Tak Zklamčo - kde by se ty peníze vzaly- nevyplácely by se sociální dávky, důchody atd, nebo omezeně, zruil by se celý aparát těch co to vyplácejí, jejich kolitelů, ředitelů, odpadly by náklady na provoz těchto osob - a těch lidí jsou statisíce a to papírování kolem toho je strané. Dnes je straná umělá zaměstnanost ve státním sektoru, protoe někam se ty masy zbytečných lidí upíchnout musí aby nebyli vichni na pracáku. nebyly by pracáky a vechny ty zbytečné rekvalifikační kurzy na téma jak hledat práci - dalí uetřené miliardy. A taky by se mohly transformovat neziskovky aby fungovaly jako v Americe - tam nejsou ádné dotace z ESF a podobně, ale pracují tam dobrovolníci - ve vedení větinou bývalí manaeři, jinak ti, co dříve úspěně podnikali a u skončili. Peníze si získávají od jednotlivých dárců - jde jim to rychle bez zbytečného papírování, udělají spousty práce a kadou korunu efektivně vyuijí.
Pracuji teď mimo jiné pro jednu neziskovku, která se stará o postiené děti a ten systém u nás je straný. íleného papírování, na hodinu pomoci té postiené rodině připadá 50 hodin papírování. ten americký systém by zefektivnil práci a uetřil dalí miliardy.
Nemyslím, e by měl kadý dostávat dvacítku, ale třeba 7000, děti polovinu. kdy by chtěl víc podnikal by nebo pracoval, daně by se zvyovat nemusely, nebo jen minimálně. Zdanit by se mohla spotřeba, ne příjmy.
pro postiené by mohli existovat individuální sponzoři.
Spousty lidí by pracovalo jako dobrovolníci. Těch, co by nedělali nic, by bylo minimum. Mohlo by se pracovat kratí dobu. A taky těch 200 miliard ročně, co se prodělá na státních zakázkách.
Toto mne jen tak rychle napadlo.
Teď Ti napíu, k čemu by ten ZP taky mohl být dobrý.
Moje 16 ti letá dcera pracuje dobrovolně celý rok s dětmi, vede turistický oddíl, teď dělá vedoucí na táboře - zadarmo. Jejich hlavní vedoucí, co oddíl celý rok vede, udělá za ten rok práce jako manaer malé firmy. Dělá to zadarmo, zatímco jiní vydělávají, Asi s tím bude muset skončit a jít vydělávat peníze, bohuel ho nemá zatím kdo nahradit. Ten oddíl je moc dobrý, ten tábor je lepí ne spousty komerčních táborů, vedoucí tomu věnují vechno.
Kdyby tito lidé měli základní příjem, mohli by takovou uitečnou práci dělat stále.
Není tady
Konečně nový vítr. Buď vítán, větříku
Není tady
Kaliku, nevěřím, e bych se za svého ivota něčeho jako základní příjem dočkala.
Ale ta mylenka je zajímavá. Jde jen o to, jak si to kdo vyloí. Někdo vidí jen příjem bez práce, druhý můe vidět ten přínos, monost dobrovolnictví, větí tvořivost, odvahu poutět se do nových projektků a taky vzdělávat a cestovat atd.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kaliku ty můe jen litovat, e ji není VUML. Ty bys byl perfektní učitel.
Hele tys ho studoval, e tak dobře ví, kdo by tam mohl dělat učitele?
Není tady
Kaliku, Amely, tohle je debata off topic bo se hledají argumenty o tom, jak to nejde a jak je to patné a neúčelné atd. Prostě není zde snaha a nebo chu změnit svoje mylení k tomu, jak to udělat, aby to bylo účelné, vhodné atd.
Podivej se kolik snesou argumentů k tomu jak to nejde. Dají si víc práce s tím to v samém zárodku pohledu to zazdít, ne pracovat nad tím co s tím, aby to bylo ku prospěchu. S tou skupinou nelze nic dělat, ne je litovat, nad tolik marně vynaloené práce.
Nemá cenu debatovat. Navrhuji eliminační cestu, kdo má být proputěn tak u osob nad 50 zastřelit u osob do 50 deportace na neobydlený ostrov na náklady proputěného. Nebude nezaměstnanost, nebudou třeba sociální dávky a jiné sociální výhody, nebude třeba tolik staveb a jiných tolik zbytečných věcí a soudruzi kapitalisté budou moci si víc uívat svých penízků, které nemusí dávat do státu :-)
Upravil(a) Pisatel (22. 7. 2010 7:50)
Není tady
Pisateli, pokud mylenka osloví alespoň jednoho člověka a ukáe mu nové netuené monosti, nebyla to zbytečná práce. Čím víc nás bude, tím líp
Není tady
KALIK napsal(a):
Pisateli, pokud mylenka osloví alespoň jednoho člověka a ukáe mu nové netuené monosti, nebyla to zbytečná práce. Čím víc nás bude, tím líp
Ale ano Kaliku v tomto s tebou souhlasím. Navíc, si dovolím, poznamenat, e svým způsobem tím, jak opoziční pozice argumentuje, naopak ty moudré utvrzuje v dobrém konání a současně ty váhající přímo vhání do náručí těch moudrých.
Není tady
uááááá dlouho jsem se takhle nenasmála, dokoukat se to nedalo. Ten chlápek co to tam komentoval měl ton hlasu jako Parsifal Emanuel a k té 3,14čovině co povídal se přesně hodil. Nikdo nebude makat kdy nebude muset. Moc bych si přála dostat peníze, které by mi stačili na byt a stravu a nemuset hnout prstem. Zbytek času bych vyuila k válení v Karibiku. Tam by se s průměrným německým ZP dalo královsky vyít to snad někdo natáčel v léčebně jako součást terapie psychopatů. Utopie, ale sem s ní. Jen mě tak napadá a budu potřebovat zubaře nebo si nakoupit kdo mě obslouí Kdy budu líná jako zbytek populace a budu se válet doma, e bych pak zaplatila rybízem z vlastní zahrádky za to e ukecám kolegu a on se mi podívá znuděně do pusy? Jestli bude teda mít čím, protoe nebude makat a bude taky na zahrádce chytat bronz a jeho vybavení zatím zastará. e by to zaplatil stát? A z čeho? U dneska jsme v hájí z podobných utopií. Moc bych si to ale přála, stejně jako kdy mi bylo pět a věřila jsem e budu kosmonautka Nehla bych prstem a se mnou 1/2 národa, druhá půlka by byla v důchodu, na který by nebyly prachy protoe by nikdo nedělal
Není tady
xxxx, pokud toho neumí vyplodit obsahově víc ne Zklamča, neopakuj se, mrhá svým drahocenným časem a nakonec i naím
Není tady
KALIK napsal(a):
xxxx, pokud toho neumí vyplodit obsahově víc ne Zklamča, neopakuj se, mrhá svým drahocenným časem a nakonec i naím
...zato tvoje utopistické názory tě nezdrují ? tak mě nečti a co kam nepíu do toho ti je prd a je to jen moje věc
Není tady
No, já tu aspoň plodím, kdeto ty jen píe No, chtěl jsem ti jenom pomoct. Třeba by si pak měla víc času na nějaké jiné a produktivnějí aktivity
Není tady
KALIK napsal(a):
Kaliku - uklidni hormon. Já chápu, e se ti nelíbí jiné názory, ale to je čistě tvůj problém.
Zatím si tu neřekl, z čeho by se měl rekrutovat ten tvůj ZP...... stále jen opakuje, e lidi by pracovali (ale ty ne), take kdo by vlastně pracoval? Beru to toti podle toho, e ti, kdo jsou jaksi "někde jinde" - tedy v mylení asi tam, jak ty - tzn. ti, co by chtěli ZP, tak ti se těí na tu utopii z toho důvodu, e by nemuseli pracovat "pro cizí". Pracovat na vlastním je jim cizí, nebo to by ji nyní dělali (a nech si ty výmluvy - to jsou jen výmluvy - pokud ne, tak zdůvodnění racionální tam chybí).
Početně jsem ti to samd zdůvodnila - spotřební daň. Petr jasně řekl, e pokud by měla tato spotřební daň pokrýt pro vechny lidi ZP, tak by zákonitě musela cena zboí hezky stoupnout. Dál si jetě říkal, e kdo by chtěl, ten by pracoval a e by lidi nepracovali za nízké mzdy - fajn - take pokud by měla být mzda taková, aby se vůbec někdo namáhal zvednout zadek a el pracovat, museli by zaměstanvatelé (a velké podniky, nebo mení podnikatelé) zvednout mzdy - čím opět, zvýila by se cena zboí, na co by ZP opět nestačil.
Prostě a jasně - je to pouze velmi líbivá vize - ale zrealizovat ji je prostě nereálné. Pokud mi tu bude chtít oponovat, ne s tím začne, vem si do ruky tuku, papír a kalkulačku a počítej. Nezapomeň, e nás v ČR je 10 milionů - současný výběr peněz do státního rozpočtu je cca 1,02 bilionu - a je to na současné sociální platby, důchody, platy státního sektoru, zdravotní péče, kolství, bezpečnost aj. sloky. Take - kolik toho ZP, kolik to dělá v jednom roce a pok - a to je hodně důleité, od toho se to celé odvíjí - KDE NA TO VEZME - take tam bych prosila ty výpočty.
Tzn. kolik kde se vybere, na jakých daních....kdy u něco propaguje, měl bys to také umět vysvětlit. Je mi jasné, e ti, kdo neumí počítat ti ti tu tvou vizi ZP budou nadeně vítat, ti, kdo umí počítat alespoň v základech vědí, e by rozpočet měl být tedy vyrovnaný - nebo se chce se ZP dál zadluovat? Kdo na to půjčí? Z čeho to bude spláceno?
Pro tvé "duchovní" počty - měla by být rovnováha - jak v příjmech, tak ve výdajích.
Pisateli - chápu, e pro tebe tato diskuze můe být off topic, ale věř tomu, e jsem tuto diskuzi zaloila právě proto, e ZP je totální Off Topic. Pokud nemá "relevantní" příspěvek, tak se raději zdr mlácení prázdné slámy.
Amely díky, e ses připojila k diskuzi - ale nezlob se, má naivní pohled. Zkus si také troku osvěit základy matematiky - má dáti - dal a pak také - kdo má dáti, kdo dostane...
Není tady